Dodaj do ulubionych

Wybuch w Orlenie

IP: *.c158.petrotel.pl 20.02.06, 22:09
No to całe szczęście ze chociaz rzecznicy prasowi są spokojni, ale pewnie
tylko oni (zapewne nie płocczanie).A już myślałem ze to po prostu jakiś orzeł
dostał grypy i SRU na dół...a to tylko dekompozycja.Coś słabo komponują na
tym kombinacie, kiedys komponowali na całą orkiestrę, a teraz tylko kilka
instrumentów.Nie ma żartów to poważne sprawy są.
Obserwuj wątek
    • Gość: JrK Re: Wybuch w Orlenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 22:32
      Wszystko pod kontrolą?? no ta jasne hehe... Jak wszystko było pod kontrolą to
      chyba by sie syreny nie włączyły bo po co ?... Jak zwykle prawdy nie powiedzą...
    • Gość: zibenacht Re: Wybuch w Orlenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 23:02
      taa taka wersja oficjalna, a co naprawde to wiedza prezesi i paru zwyklych
      pracownikow co musieli to naprawiac... a nam nie powiedza, zebysmy sie nie
      bali...
      • ciffan Re: Wybuch w Orlenie 21.02.06, 10:40
        Cokolwiek by ludziom takim jak ty nie powiedzieli, to wy i tak "swoje wiecie".
    • Gość: Buczer Re: Wybuch w Orlenie IP: *.c158.petrotel.pl 20.02.06, 23:06
      najfajniejsza jest "ania": "ciekawe czy orlen nam powie"
    • Gość: bestview Re: Wybuch w Orlenie IP: *.c157.petrotel.pl 20.02.06, 23:11
      O czym oni mówią, że niby to się zdaża, widziałem cały ten wybuch na własne
      oczy a dokładnie mówiąc widziałem i słyszałem, i muszę przyznac że czegoś
      takiego to przez dzwadzieścia lat jak mieszkam na batalionów chłopskich to
      niewidziałem. To fakt czesto słychac wybuchy i widac gigantyczne płomienie ale
      to to stało się dziś rano, mam nadzieje więcej niezobaczyć!!!
      • Gość: BELFER PW Re: Wybuch w Orlenie IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 21.02.06, 18:20
        I NIE ZOBACZYSZ ,BO JESTES CIEMNIAK.!.GRAMATYKA TRAGICZNA SYNU!!!!
    • Gość: Mieszkaniec Re: Wybuch w Orlenie IP: *.c155.petrotel.pl 20.02.06, 23:12
      Drodzy mieszkańcy
      Po pierwsze nie powiedzą bo to jest Tajemnica Państwowa
      Po drugie jak to wszystko za przeproszeniem jebnie to wszyscy się dowiemy.
    • Gość: .................. dylu dylu IP: *.class147.petrotel.pl 21.02.06, 00:03
      pierd....ło w czarnobylu
      • Gość: sadf Re: dylu dylu IP: *.class147.petrotel.pl 21.02.06, 00:04
        aleś ty mundry
    • Gość: toja Re: Wybuch w Orlenie IP: 213.25.91.* 21.02.06, 07:05
      jesteście wszyscy kretynami
    • Gość: chyba wiem APARATOWI BOP SIĘ DOPIERO UCZĄ IP: *.localdomain / 80.51.234.* 21.02.06, 07:14
      NA INSTALACJACH BOP SĄ ZATRUDNIANI NOWI LUDZIE, KTÓRZY DOPIERO SIĘ UCZĄ I
      PEWNIE NIE MAJĄ DUŻEJ WIEDZY NA TEMAT OBSŁUGIWANYCH URZĄDZEŃ. BRAK
      DOSWIADCZENIA MOŻE SPOWODOWAĆ TRAGEDIĘ. TAK SŁYSZALEM
      • Gość: olka Re: APARATOWI BOP SIĘ DOPIERO UCZĄ IP: 193.59.95.* 21.02.06, 07:33
        to chyba mało wiesz...
        • Gość: Wojtek Re: APARATOWI BOP SIĘ DOPIERO UCZĄ IP: *.c156.petrotel.pl 21.02.06, 09:42
          Ciekawe, że najwięcej mają do powiedzenia (napisania) osoby, które wiedzą
          najmniej.
          "Aparatowi dopiero się uczą" - uczyć to się możesz na kursie prawa jazdy. A na
          taką instalację amatorzy nie są wpuszczani, bez względu na to czy jest to
          aparatowy, technolog czy kierownik.

Osoba, która widziała perwszy raz coś takiego od 20 lat to chyba dopiero do
          Płocka przyjechała. Witamy witamy.

Gazeta jak zwykle szuka sensacji i tyle.
          • gibki Re: APARATOWI BOP SIĘ DOPIERO UCZĄ 21.02.06, 18:31
            nie sciemniaj - ludzie bez doswiadczenia tez sa wpuszczani na instalacje
            bo jak niby maja nabyc doswiadczenia?
            wirtualnie?
      • ciffan Re: APARATOWI BOP SIĘ DOPIERO UCZĄ 21.02.06, 10:39
        Gość portalu: chyba wiem napisał(a):
        > NA INSTALACJACH BOP SĄ ZATRUDNIANI NOWI LUDZIE, KTÓRZY DOPIERO SIĘ UCZĄ I
        > PEWNIE NIE MAJĄ DUŻEJ WIEDZY NA TEMAT OBSŁUGIWANYCH URZĄDZEŃ. BRAK
        > DOSWIADCZENIA MOŻE SPOWODOWAĆ TRAGEDIĘ. TAK SŁYSZALEM

Świeżych aparatowych nikt na sekcję nie puszcza samych, to raz. Dwa, dobrze
        zauważyłeś, że uczą się obsługi instalacji. Od starszych kolegów, którzy
        wykonują przy nich wszystkie prace.
    • Gość: mdzt Re: Wybuch w Orlenie IP: 193.59.95.* 21.02.06, 12:18
      dekompozycja (proces kontrolowanego obniżenia ciśnienia w reaktorze - cisnienie
      to wzrasta na skutek "nieschematycznego" przebiegu polimeryzacji) na
      polietylenie tylko troche silniejsza, nie ma sie co podniecac.
    • Gość: Tomasz Skulski Re: Wybuch w Orlenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 13:50
      Prosze państwa zbiornik poziemmny nr 44b jest jóż pekniety a władze orlenu nic
      nierobią kiedy dojdzie do tragedi to co my zrobimy?
      • Gość: Miodek Re: Wybuch w Orlenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:28
        Ty "jóż" nic.
      • gibki Re: Wybuch w Orlenie 21.02.06, 18:33
        podejrzewam ze polowa zbiornikow juz ma wady
        tydzien temu na anwilu (wloclawek) odfrunela kolumna z instalacji chloru
        wszyscy wiedzieli ze jest uszkodzona i co?
        i nic instalacja nie moze stac

wiec nie odkrywaj ameryki ze jakis tam zbiornik jest pekniety
        zalata sie
    • Gość: tajniak a pozwolenie na fotki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:49
      Czy można robić zdjęcia terenowi PKN bez pozwolenia?
      • ciffan Re: a pozwolenie na fotki? 21.02.06, 17:06
        Z zewnątrz chyba tak... Dopiero fotografowanie po wejściu przez bramę jest zakazane.
        • gibki Re: a pozwolenie na fotki? 21.02.06, 18:33
          ale jak masz aparat w telefonie to kto cie najdzie?
          • ciffan Re: a pozwolenie na fotki? 22.02.06, 00:08
            Tak się właśnie omija system :]

PS. Ale żeby nie było - ja nie mam.
    • Gość: Ja Re: Wybuch w Orlenie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.06, 19:15
      To pewnie pracownicy cieszyli się z dobrego wyboru Premira: Jasiński został
      Ministrem skarbu państwa i wreszcie zrobi porządek w Orlenie i PERNie
      • Gość: wc Re: Wybuch w Orlenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:35
        i przedewszystkim z toba, luju
        • Gość: Jan Osiedlowy Re: Wybuch w Orlenie IP: *.c241.petrotel.pl 21.02.06, 21:58
          Ciszej z obelgami na forum szanowni państwo,gdy mówimy o bardzo grożnych
          sprawach dla mieszkańców Płocka . Jest to kolejny skandal w Orlenie tej
          zimy,gdy jego służby prasowe nic nie wiedzą lub kłamią ,co ich dyskwalifikuje.W
          styczniu podczas niskich temperatur część instalacji nie pracowała i nie była
          odsiarczana,zaś PKN ORLEN był zobowiązany powiadomić przez lokalne media
          mieszkańców Płocka o odorze w te dni.Służby prasowe PKN ORLEN nie uczyniły
          tego, a ludzie się niepokoili bo na osiedlu Mickiewicza,Chopina,Dworcowa
          cuchnęło okropnie!!!A ORLEN milczał.Ponadto wieczorami spalali półprodukty lub
          żle wytworzone produkty z powodu ograniczonych dostaw gazu i tłumaczyli, że to
          para wodna unosi się nad kombinatem.Kłamali oczywiście.Dnia 13 lutego br. po
          godz 18,oo znad kombinatu unosiły się obłoki czarnego smolistwego dymu ,które
          zawisły nad wieżowcami przy ul.Reja, a PKN dalej milczał i truł mieszkańców
          Płocka oraz okolic.. Służby ochrony środowiska pensje pewnie biorą za nie
          kontrolowanie ORLENU .WIOŚ i A.HASA weż się wreszcie do roboty. Oddział Ochrony
          Środowiska UMP i A.Węgrzyn - Prezydencie pogoń do roboty!!!Was też w styczniu i
          lutym kombinat podtruwał,nie tylko mnie i moją rodzinę .Kiedy prasa przestanie
          o tym milczeć???Czy mogę na was liczyć w walce z trucicielem Płocka -ORLENEM?
          • Gość: wie Re: Wybuch w Orlenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 11:24
            Węgrzyn powinna być dawno zwolniona
    • Gość: zwiad Re: Wybuch w Orlenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:52
      na orlenie wywaliła instalacja tlenku etylenu !!co wy nie wiecie??wszyscy
      ściemniają bo zakład musi utrzymać renomę i żadnych awarii nie można wynieść
      poza zakład ale jak coś pie..ie to mieszkańcom się odbije .
    • Gość: Płocczanin Czy Płock ma plan na wypadek zagrożenia w Orlenie IP: 213.77.100.* 22.02.06, 08:37
      Nigdy nie słyszałem aby miasto miało jakieś plany ewakuacji, ochrony, ratowania
      mieszkańców Płocka na skutek katastrofy w Orlenie np. przed chlorem albo
      innymi ... A powinno być coś w tym kierunku zrobione czy musi być jakiś
      kataklizm aby Polak był mądry po szkodzie ?
      • Gość: 56 Re: Czy Płock ma plan na wypadek zagrożenia w Orl IP: *.plock.mm.pl 24.05.06, 10:50
        3 mosty, parowa, most na Wisle, blokada zator. Gaz, wybuchy, to wszystko
        pisałem wam z instrukcji działek C-D 13 Byłem wyzywany. Pan K. KASA Płock RAK.
        Nie ma ratunku w chwili zniszczenia kombinatu. Lepsi uciekli do Słupna. Maja
        nadzieję ocaleć. Przypomnijcie sobie wybuch małego zbiornika z gazem na działce
        C 13. Na słodkich ulicah był gorąco w czasie palenia. Ludzie uciekaliza Wisłę .
        Biedni zostali w domu. Zakład to nie zabawka Ale taką się stał po Uczynieniu
        Spółek. Ma dawać kase ludziom, na których liczba zabitych nie stanowi wrażenia.
        Tę kasę dostają.
    • radcapompejusz Re: Wybuch w Orlenie 24.05.06, 13:45
      Proszę niestraszyc Płodczan, to nistosowne. Od tego są urzednicy.
      • Gość: stary Re: Wybuch w Orlenie IP: *.plock.mm.pl 24.05.06, 14:34
        Ładny wyraz. tu nie chodzi o straszenie, tylko o zycie albo śmierć, żeby tzw
        akcjonariusze mogli zarabiać a co jest produkowane, jest bez znaczenia Ekspert
        na zlecenie myśli, jak by jeszcze podnięść zyski. Dlatego parę osób zarządu
        otrzymuje tyle pensji, jak zwolnienie 1500 robotników. Wydłużanie okresów
        międzyremontowych i inne tragiczne decyzje.
        Zarobili ogromne pieniadze , zakładając Spółki Córki, żeby nie dać ludziom
        odpraw. To nie wspaniały Orlen zwalnia, tylko koledzy. my mamy dobra opinię
        z psychologiem.
        Wszystko policzyli i nam dają smrody, cel rakietom, raka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka