Gość: albert Re: Żrące wapno na koty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 23:41 Jaki kraj, takie obyczaje. Zwyrodniałe i wynaturzone. Obrzydzenie mnie bierze, gdy pomyślę, że mógłbym komuś takiemu podać bezwiednie rękę. A takich osobników, jak ci od kociej krucjaty jest wokół cała masa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john s Re: Żrące wapno na koty IP: *.albyny.adelphia.net 24.03.06, 00:01 w kraju gdzie co drugi to magister wapnem sie znecac nad kotami to wyjasnia dlaczego doktorzy i inzynierowie jada na zachod ipracuja jako sprzatacze Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Żrące wapno na koty 24.03.06, 00:15 pomysł kogoś z wrażliwością esesmana albo nkwudzisty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turkish - dunham tak sie nie robi IP: *.158.69.206.Dial1.Chicago1.Level3.net 24.03.06, 04:08 sku..syny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kindziuk Ludzie są podli IP: *.tokyo.ocn.ne.jp 24.03.06, 04:24 Ludzie są podli. Znęcają się nad: kotami, myszami, szczurami, mrówkami, karaluchami, pluskwami, pchłami, wszami, prątkami, skrętkami, paciorkowcami, dwoinkami i diabli wiedzą nad czym jeszcze. Podłe istoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witfang [...] IP: 219.132.237.* 24.03.06, 05:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jana2706 Re: Żrące wapno na koty 24.03.06, 07:39 kreciku zycze ci stadka szczurow :) a kto juz zachorowal przez koty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Żrące wapno na koty IP: *.ae.krakow.pl 24.03.06, 07:57 W porownaniu do kota, to ty jestes brudasem! i to w dodatku prymitywnym! Odpowiedz Link Zgłoś
cassini Re: Żrące wapno na koty 24.03.06, 08:10 Jestem przeciwny takim metodom, lubię koty (chociaż aktualnie żadnego nie posiadam) ale nie można też udawać że nie stanowią one problemu. Mieszkam w dzielnicy domków jednorodzinnych, dwie najbliższe sąsiadki są „miłośniczkami” kotów – ich miłość polega na masowym ich dokarmianiu. Rezultat jest taki, że aktualnie jest tych miłych zwierzątek w promieniu 100 m kilkanaście (a w drodze są nowe). W programie dokumentalnym BBC o kotach mówiono, że na terenie o takiej zabudowie bez zachwiania ekosystemu może żyć 1kot na km2 !!! jeśli jest ich więcej to nie zachwieją populacją ptaków i mniejszych zwierząt. Wiem że Koty nie są niczemu winne, muszą przecież: - załatwić potrzeby fizjologiczne – których skutki ja usuwam wieczorem po powrocie z pracy zamiast poświęcić czas dziecku, - polować dla sportu na ptaki które dokarmiam z synem – jak mam wytłumaczyć dwulatkowi, że ten ładny kolorowy ptaszek już nie przyleci bo pobawił się z nim kotek, - rozwiązywać głośno wieczorami swoje problemy dotyczące hierarchii w grupie czy prokreacji – kiedy usypiam dziecko lub sam chcę trochę odpocząć po meczącym dniu. - roznosić pchły, z których wiosną latem i jesienią muszę czyścić syna po każdym wyjściu z domu. Rozmowy z sąsiadami nic nie dają, po prostu bezmyślny pseudoekologiczny beton – uważają się za porządnych ludzi którzy kochają zwierzęta i dbają o nie. Jak do tej pory nie użyłem jeszcze chloru ani żadnych innych mniej lub bardziej drastycznych metod, ale z niepokojem myślę o wiośnie … Co w takiej sytuacji zaproponują mi wszyscy ci inteligentni ludzie którzy wypowiadają się tak kategorycznie w tej dyskusji? Uprzedzam, że przeprowadzka nie wchodzi w rachubę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mara Re: przepraszam miało być "zachwieją populacją pt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:29 sąsiedzi powinni wysterylizować koty, które dokarmiają i najlepiej by aplikowali im także środki przeciw pchłom. Być może pewną część kosztów mógłby wziąść na siebie miejscowy TOZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivo Re: Żrące wapno na koty IP: 193.59.95.* 24.03.06, 09:13 spróbuj dodawać do jedzenia środków antykoncepcyjnych dla kotów - można dostać u każdego weterynarza pozdr ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Żrące wapno na koty IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 08:16 Sam roznosisz fetor oraz świeżb! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ara Re: Żrące wapno na koty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 08:45 Najlatwiej pastwic sie nad bezbronnymi kotami. Koty sa potrzebne by poskramiac gryzonie, niestety nie sterylizuje sie kotek i nie kastruje kotow dlatego rozmnazaja sie w sposob niekontrolowany. Gdyby koty byly regularnie karmione nie bylyby chore. Niestety pelno naplywowego elementu ze wsi i tepia biedne zwierzaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik fauny Re: Żrące wapno na koty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:38 a ja oprócz kotów lubię kury i kaczki i chę je trzymać w piwnicy i niech nikt się nie waży powiedzieć coś przeciwki miłym i pożytecznym zwierzętom, co z tego że to tylko ptaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Żrące wapno na koty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 14:19 zaścianek mentalny-mieszkajcie w chlewie, oborze, zawszonym kurniku, psiarni itp razem ze soją ukochaną menażerią dordzy, nawiedzeni miłośnicy i obrońcy zwierząt,to wasz wybór. przyjmijcie jednak do wiadomości, że są ludzie w waszych blokach też, którym to nie odpowiada. jakby się ktoś obraził za zaścianek ( bo to tyle co ciemnota) proszę wejść na bardziej dojrzałe forum GW np. psy, szczekanie, brudzenie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apeg Re: Żrące wapno na koty IP: *.chroma-key.org 24.03.06, 19:50 > zaścianek mentalny Zaścianek cywilizacyjny sam prezentujesz. Takie typowe polskie wsiurstwo (chłop żywemu nie przepuści). W krajach na wyższym poziomie rozwoju ludzie żyją obok półdzikich kotów i nikt nie ma żadnych problemów. No, ale cóż Polska to ciągle kraj zacofany. > mieszkajcie w chlewie, oborze, zawszonym kurniku, psiarni itp razem ze soją > kochaną menażerią dordzy, nawiedzeni miłośnicy i obrońcy > zwierząt,to wasz wybór. Chyba nie za bardzo orientujesz się w poruszanym temacie, nikt tu nie mówi o mieszkaniu z baranami w jednej izbie, ale o umożliwieniu dzikim kotom schronienia w piwnicy. > przyjmijcie jednak do wiadomości, że są ludzie w waszych blokach też, którym > to nie odpowiada. Przyjmij też do wiadomości, że niektórym to odpowiada. Można tę różnicę poglądów rozwiązać w cywilizowany sposób, a można próbować stosować rozwiązania godne zwyrodnialców, jak w tej spółdzielni (czyli sztachetą przez łeb). W ostateczności możesz się jeszcze przeprowadzić do domku jednorodzinnego w którym pozamykasz sobie szczelnie wszystkie okna do piwnicy. > jakby się ktoś obraził za zaścianek ( bo to tyle co ciemnota) proszę wejść na > bardziej dojrzałe forum GW np. psy, szczekanie, brudzenie itp. Trudno się obrazić słowami kogoś kto nie za bardzo rozumie znaczenia słów, których używa. A tak na marginesie koty są z natury czystymi zwierzętami i praktycznie nie roznoszą chorób groźnych dla człowieka (z tego powodu lepiej mieć na osiedlu dzikie koty niż dzikie szczury). Pozbawiony zdobyczy cywilizacyjnych byłbyś w porównaniu z nimi zwykłym śmierdzielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Żrące wapno na koty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:05 Poproszę o jeden przykład cywilizowanego kraju z hodowlą dzikich kotów w piwnicach i odorem rozchodzącym sie po klatkach od ich odchodów oraz pchłami i innym robactwem w piwnicach. Tylko proszę nie podawać przykładów slamsów. Jeśli niektórym taka hodowla w budynku mieszkalnym odpowiada, to informuje że to już są slamsy i jest to fakt. Czy nadal odpowiada? Jeśli można tę różnicę rozwiązać w cywilizowany sposób to proszę o jego podanie. Tylko proszę nie opowiadać bredni o bezwonnych, nieszkodliwych środkach dezynfekujących. Perfumowanie ekstrementów nie sprawi ich zniknięcia. Czy komuś brak smrodu przeszkadza? Proszę o zgłoszenia. Natomast jeśli komuś brakuje smrodu, to niech go szuka w chlewie, kurniku, oborze, psiarni itp a nie zmusza innych do tego. Tak jest w cywilizowanych krajach. A może zafundować wycieczkę w celu podciągniecia poziomu cyilizacyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aochman Re: Żrące wapno na koty IP: *.oppilastalo.phnet.fi 24.03.06, 14:53 a ludzie przenosza aids i syfilis i najgorsze głupote. Proponuje zorganizować dla kotów kuwete w okolicy i zwierzaki beda wiedzialy o co chodzi. Takie sposoby sa znane, i stosowane i co lepsze dzialaja. Odpowiedz Link Zgłoś
odair Re: Żrące wapno na koty 24.03.06, 15:02 Były i kuwety. Ale znikają w "niewyjaśnionych okolicznościach". Odpowiedz Link Zgłoś
jana2706 Re: Żrące wapno na koty 24.03.06, 20:07 kochani,ale ktos te zwierzaczki wyrzucil z mieszkania do piwnicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milewski Re: Żrące wapno na koty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 20:17 Na koty najlepszy sposób to serek chomogenizowzny z trudką na szczury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel psa Re: Żrące wapno na koty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 16:01 piszesz od reczy niby kuweta w okolicy ma załatwic problem cuchnących piwnic? koty (i psy też, widać to podczs spacerów)znaczą terytorium moczem: robią tak gdy nie żadnego zapachu, gdy jest obcy albo własny ale słaby,słowem PRAWIE ZAWSZE proszę o przybliżenie takich znanych stosowanych i działających sposobów GDZIE TO DZIAŁA? GDZIE to MOŻNA PODPATRZEĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinia Re: Żrące wapno na koty IP: *.c243.petrotel.pl 02.04.06, 13:56 A moze ciebie wypuscimy na takie wapno, pochodzisz sobie oslepniesz, popazysz sobie nogi to moze zmienisz zdanie!!!!!!!!!!!!!!!!!! A koty sa czystsze niz ludzie i zapobiegają roznoszącym sie insektom, karaluchom i szczurom ktore sa prawdziwymi roznosicielami chorob. JAK mnie drazni niewiedza i glupota takich ludzi jak TY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel psa Re: Żrące wapno na koty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 15:40 Komu to proponujesz i o czyjej wiedzy się wpowiadasz? Uważaj, żeby się nie "popażyć" Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Żrące wapno na koty 03.04.06, 01:47 Właścicielu psa. Idź na trawnik i podnieś kupę, którą zrobił twój pupil. Wtedy możemy zacząć rozmawiać o czystości. PS. a "poparzyć" pisze się przez rz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel psa Re: Żrące wapno na koty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 10:40 nie odczytałeś ze zrozumieniem mojego wpisu ale to co piszesz to święta prawda, choć nieaktualana w moim przypadku akurat PS też był zbędny, zwróć uwagę na mój cudzysłów oraz wcześniejszy wpis PS. mam też kota i piwnicę, ale nie mam smrodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysz Re: Żrące wapno na koty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 23:35 Zabic koty i cyklistów. Ci ostatni ti jeszcze syfa roznoszą /rozwożą??/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Żrące wapno na koty IP: *.c150.petrotel.pl 05.04.06, 10:23 Miłośnicy kotów!!!czekam na ogłoszenia o zamianę mieszkania, I klatka- Mieszka I koniecznie parter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Żrące wapno na koty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 14:25 jak można zabijac zwierzęta? czestochowa.toplista.pl/?we=jaskier Odpowiedz Link Zgłoś