Gość: plocczanin IP: *.acn.waw.pl 25.04.06, 21:10 Uwielbiam tamte okolice, szczegolnie latem jezdzic tam na rowerku. Czasem tez wychodze tam pobiegac. Fajnie by bylo zobaczyc tam wszystko w innym, nowszym, pryzmacie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: płocczanie Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:24 Świetny pomysł, prawda Romanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan romcia Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:32 Jak to swietny pomysł?? Albo świetny,albo Milewskiego!!To z założenia już sie kłóci ze zdrowym rozsądkiem!! (więcej nie napisze,,bo żółć mi sie skończyła) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:41 jak ci już żółć wytną to możesz chodzić już ponowym wzgórzu tumskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z płocka Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.plock.mm.pl 25.04.06, 22:05 już jeden producent kiszek machnął sobie coca colę na pół wzgórza zamieniając nasze wzgórze w Las Vegas nie widząc w tym nic złego. Ogniem imieczem takich i łamanie kołem Nuworyszom precz od naszego wzgórza. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego 25.04.06, 22:16 Gość portalu: płocczanie napisał(a): > Świetny pomysł, prawda Romanie? Pomysł dobry, ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. W tym mieście było już kilka dobrych pomysłów, które obecnym władzom udało się bardzo skutecznie, przepraszam za kolokwializm, po prostu spieprzyć. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:23 Panie Milewski ! Dlaczego znow pan obiecujac klamie ? Niech Pan chociaz nie szydzi z Biskupa ! Tego zadania nie ma w spisie obietnic na kilka lat Jest tramwaj i trzeci most ale tego nie ma Kpic moze pan z wyborcow, ale glosem /jednym / Biskupa pan nie wygra Obrzydliwe Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuman Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:31 Prezydent Milewski skoncentrowal sie na podpisywaniu porozumien Teraz chce z Biskupem napewno pod kamerami Szkoda ze sprzedal dzialke pernowi w najwiekszej tajemnicy Biskup nie da mu zlotowki- to kamery ,a jakubowski/?/ ...dlatego bez kamer Za to jakubowski siedzac na lawie oskarzonych za zlodziejskie przekrety jest w zarzdzie plockich zakladow miesnych ,a porzadni ludzie z solidarnosci sa zwalniani i nie maja za co zyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grom Nie zawiodłem się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 05:43 Przeczytałem o zmianach na wzgórzu i pomyślałem od razu, że na pewno zaraz zobaczę wpis krytykujący ten pomysł. I nie zawiodłem się! Zawsze sprawa Milewskiego. To jak ze „sprawą polską i słoniem”. Maria Skłodowska-Curie opowiadała następujący dowcip: W konkursie literackim na temat słonia Anglik przedstawił pracę „Moje doświadczenia w polowaniu na słonie w Afryce Południowej”, Francuz napisał esej na temat „Seksualne i erotyczne życie słoni”, a tytuł opowiadania Polaka - „Słoń a Polska Niezależność Narodowa” (źródło Wikipedia). A tu Milewski. Nie głosuję na PiS ale jak sobie wybierzecie Chamoobrone to jeszcze będziecie tęsknić. Takie obsesje da się leczyć. Nie wstydź się psychiatry. To lekarz jak każdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzeczny Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 07:51 I znowu Romciowi taki numer wycięli Przecież chłopina tego nie wytrzyma - wczoraj mu tekst o budowie muzeum przez Ratusz spłodzili aż czkawki dostał i nic nie napisał a tu drugi jeszcze gorszy o odnowieniu Wzgórza Tumskiego PANIE MILEWSKI DAJ SPOKÓJ BO NAM ROMCIO Z FORUM ZEJDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier Spacerek IP: *.c155.petrotel.pl 26.04.06, 09:53 A niech schodzi ostrożnie ino po ...nowych schodach tumskich. Idąc obok schodów narazić się może na przykrości ze strony uwielbianej prze zeń Straży Miejskiej dbającej o zieloność zasianej tam trawki. I takie baczenie mający pójdzie sobie jak ta sowiecka rakieta ogniem i siarką obficie ziejąc i śpiewając "fu, fu ja paszoł w ....." jak mniemam na spacer podziwiając kunszt prezydenckich dokonań , hehehe. Prawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriot Ławeczki tyłem do Wisły !!!! IP: 193.59.95.* 26.04.06, 09:43 JAK URZĄD MIASTA BĘDZIE STAWIAŁ NOWE ŁAWECZKI PRZY KATEDRZE, TO PROPONUJĘ JE USTAWIĆ TYŁEM DO WISŁY, JAK TO JUŻ UCZYNIŁ BYŁ UM 2 LATA TEMU ZARAZ PRZY SKARPIE NA TYŁACH KOŚCIOŁA MARIAWITÓW. WSPANIAŁY POMYSŁ, WART MĄDRYCH LUDZI Z INWESTYCJI Z UM PŁOCKA I GODZIEN POWIELANIA W CAŁEJ EUROPIE!!!! I OPATENTOWANIA W UNII EUROPEJSKIEJ !!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerek Nie tylko ławeczki IP: *.c155.petrotel.pl 26.04.06, 09:57 Debilne pomysła z tymi ławeczkami , a także ze ścieżkami rowerowymi np. na Wyszogrodzkiej i Armii Krajowej gdzie je zamieniono miejscami z chodnikiem dla pieszych. To trzeba do[piero dobrej weny aby wqrwić całe miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykler Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:38 Ubóstwo jest jedną z chrześcijańskich cnót. Jak to się ma do gromnych majątków zgromadzonych przez kościół? Vide informacja o własności Wzgórza Tumskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego 20rok IP: *.plock.mm.pl 26.04.06, 11:53 gazeta pisze o pomniku kamieniu Obrony Płocka. może już pora dokuć kto z kim walczył? wiem trochę otemacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortalion Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.plock.mm.pl 26.04.06, 12:36 + bardzo fajny pomysl obnizenia gruntu , fajny pomysl na odnowienie wzgorza , - oddzielmy dobe sprawy ktore rozwijają miasto od poityki nawet jesli sa tylko kaszanką przedwyborczą - uzytkownik "czas" to zapewne zenon d. : ) czas odkuc ale swoją głowę - kuria jest wlascicielem wzgorza ciekawe co jeszcze posiada uboga kuria : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas1 Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.plock.mm.pl 26.04.06, 12:57 ? nowa sbecja? Dlaczego jesteś wrogiem Obrońców Płocka? co ci zrobili? Nie jesteś Polakiem to milcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du...pek Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 14:35 Wystarczy,że kuria jest uboga duchem."Dżentelmeni"? o pieniądzach nie rozmawiają bo to niegrzecznie a mówiąc szczerze to po co poruszać takie śliskie tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco polo Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: 193.59.95.* 27.04.06, 11:38 Kuria Diecezjalna Płocka jest właścicielem wielu nieruchomości na terenie Starego Miasta, gdyż Płock od bardzo dawna był miastem biskupim. W latach 1945 - 1990 duża część majątku kościelnego została bezprawnie zajęta przez ówczesne władze państwowe lub miejskie. Po 1990 roku część tego majątku oddano prawowitemu właścicielowi, część zamieniono na formy ekwiwalentne. Kościół nie zgromadził tego majątku poprzez zabór mienia lub w drodze nieuczciwych operacji. Majątek Kościoła to głównie nadania niegdyś panujących władców oraz darowizny wiernych. Kościół zatem nie zagrabiał majątku cudzego, jak to czynili Hunowie spod znaku sierpa i młota ani też nie nabywał dóbr metodą Pawła Piskorskiego. Dlatego zadawanie głupawych pytań w rodzaju „co jeszcze posiada uboga kuria” jest niesmaczne i trąci komuchem. Ciekawe czy opublikowałbyś w internecie informację o stanie własnego majątku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiadomy Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:13 Precz z klerem!!! proponuję likwidację KK kto za? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriot Bravo Marco Polo !!! IP: 193.59.95.* 28.04.06, 08:26 W pełni się z Tobą zgadzam!! Kiedy wreszcie wypleni się w mózgach jeszcze olbrzymiej ilości naszych Rodaków to bolszewickie myślenie? Czy trzeba po prostu czekać, aby Natura to sama zrobiła? Może. Pozdrawia Cię Patriot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alebaba17 Milewski to płocki Balcerowicz ? IP: *.wirba.net / 88.220.32.* 27.04.06, 11:53 Takie hasło dla SLD i PO. Nie mają innych lepszych pomysłów. I na transparencie może się łatwo zmieścić, mało liter... "Milewski musi odejść". Jak się tekst powtarza setny raz to umysł przyswaja jako własną "myśl". Wtedy brzmi już jak mantra i barany obywatele łykają... Socjotechnika z podręczników szkolnych. Odpowiedz Link Zgłoś