Dodaj do ulubionych

Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego

IP: *.acn.waw.pl 25.04.06, 21:10
Uwielbiam tamte okolice, szczegolnie latem jezdzic tam na rowerku. Czasem tez
wychodze tam pobiegac. Fajnie by bylo zobaczyc tam wszystko w innym, nowszym,
pryzmacie.
Obserwuj wątek
    • Gość: płocczanie Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:24
      Świetny pomysł, prawda Romanie?
      • Gość: fan romcia Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:32
        Jak to swietny pomysł?? Albo świetny,albo Milewskiego!!To z założenia już sie
        kłóci ze zdrowym rozsądkiem!! (więcej nie napisze,,bo żółć mi sie skończyła) :)
        • Gość: ja Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:41
          jak ci już żółć wytną to możesz chodzić już ponowym wzgórzu tumskim
          • Gość: z płocka Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.plock.mm.pl 25.04.06, 22:05
            już jeden producent kiszek machnął sobie coca colę na pół wzgórza zamieniając
            nasze wzgórze w Las Vegas nie widząc w tym nic złego. Ogniem imieczem takich i
            łamanie kołem Nuworyszom precz od naszego wzgórza.
      • roman_j Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego 25.04.06, 22:16
        Gość portalu: płocczanie napisał(a):

> Świetny pomysł, prawda Romanie?

Pomysł dobry, ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. W tym mieście było już
        kilka dobrych pomysłów, które obecnym władzom udało się bardzo skutecznie,
        przepraszam za kolokwializm, po prostu spieprzyć. ;-))
        • Gość: nowy Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:23
          Panie Milewski ! Dlaczego znow pan obiecujac klamie ? Niech Pan chociaz nie
          szydzi z Biskupa ! Tego zadania nie ma w spisie obietnic na kilka lat Jest
          tramwaj i trzeci most ale tego nie ma Kpic moze pan z wyborcow, ale
          glosem /jednym / Biskupa pan nie wygra Obrzydliwe Wstyd
          • Gość: tuman Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:31
            Prezydent Milewski skoncentrowal sie na podpisywaniu porozumien Teraz chce z
            Biskupem napewno pod kamerami Szkoda ze sprzedal dzialke pernowi w najwiekszej
            tajemnicy Biskup nie da mu zlotowki- to kamery ,a jakubowski/?/ ...dlatego bez
            kamer Za to jakubowski siedzac na lawie oskarzonych za zlodziejskie przekrety
            jest w zarzdzie plockich zakladow miesnych ,a porzadni ludzie z solidarnosci
            sa zwalniani i nie maja za co zyc
    • Gość: Grom Nie zawiodłem się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 05:43
      Przeczytałem o zmianach na wzgórzu i pomyślałem od razu, że na pewno zaraz
      zobaczę wpis krytykujący ten pomysł. I nie zawiodłem się!
      Zawsze sprawa Milewskiego. To jak ze „sprawą polską i słoniem”.
      Maria Skłodowska-Curie opowiadała następujący dowcip:
      W konkursie literackim na temat słonia Anglik przedstawił pracę „Moje
      doświadczenia w polowaniu na słonie w Afryce Południowej”, Francuz napisał esej
      na temat „Seksualne i erotyczne życie słoni”, a tytuł opowiadania Polaka -
      „Słoń a Polska Niezależność Narodowa” (źródło Wikipedia).
      A tu Milewski. Nie głosuję na PiS ale jak sobie wybierzecie Chamoobrone to
      jeszcze będziecie tęsknić.
      Takie obsesje da się leczyć. Nie wstydź się psychiatry. To lekarz jak każdy
      inny.
    • Gość: Grzeczny Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 07:51
      I znowu Romciowi taki numer wycięli Przecież chłopina tego nie wytrzyma -
      wczoraj mu tekst o budowie muzeum przez Ratusz spłodzili aż czkawki dostał i
      nic nie napisał a tu drugi jeszcze gorszy o odnowieniu Wzgórza Tumskiego PANIE
      MILEWSKI DAJ SPOKÓJ BO NAM ROMCIO Z FORUM ZEJDZIE
      • Gość: klakier Spacerek IP: *.c155.petrotel.pl 26.04.06, 09:53
        A niech schodzi ostrożnie ino po ...nowych schodach tumskich. Idąc obok
        schodów narazić się może na przykrości ze strony uwielbianej prze zeń Straży
        Miejskiej dbającej o zieloność zasianej tam trawki. I takie baczenie mający
        pójdzie sobie jak ta sowiecka rakieta ogniem i siarką obficie ziejąc i
        śpiewając "fu, fu ja paszoł w ....." jak mniemam na spacer podziwiając kunszt
        prezydenckich dokonań , hehehe.
        Prawdaż?
    • Gość: Patriot Ławeczki tyłem do Wisły !!!! IP: 193.59.95.* 26.04.06, 09:43
      JAK URZĄD MIASTA BĘDZIE STAWIAŁ NOWE ŁAWECZKI PRZY KATEDRZE, TO PROPONUJĘ JE
      USTAWIĆ TYŁEM DO WISŁY, JAK TO JUŻ UCZYNIŁ BYŁ UM 2 LATA TEMU ZARAZ PRZY
      SKARPIE NA TYŁACH KOŚCIOŁA MARIAWITÓW.

WSPANIAŁY POMYSŁ, WART MĄDRYCH LUDZI Z INWESTYCJI Z UM PŁOCKA I GODZIEN
      POWIELANIA W CAŁEJ EUROPIE!!!!
      I OPATENTOWANIA W UNII EUROPEJSKIEJ !!!

Pozdrawiam!
      • Gość: rowerek Nie tylko ławeczki IP: *.c155.petrotel.pl 26.04.06, 09:57
        Debilne pomysła z tymi ławeczkami , a także ze ścieżkami rowerowymi np. na
        Wyszogrodzkiej i Armii Krajowej gdzie je zamieniono miejscami z chodnikiem dla
        pieszych. To trzeba do[piero dobrej weny aby wqrwić całe miasto.
    • Gość: antykler Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:38
      Ubóstwo jest jedną z chrześcijańskich cnót. Jak to się ma do gromnych majątków
      zgromadzonych przez kościół? Vide informacja o własności Wzgórza Tumskiego.
      • Gość: czas Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego 20rok IP: *.plock.mm.pl 26.04.06, 11:53
        gazeta pisze o pomniku kamieniu Obrony Płocka.
        może już pora dokuć kto z kim walczył? wiem trochę otemacie...
    • Gość: ortalion Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.plock.mm.pl 26.04.06, 12:36
      + bardzo fajny pomysl obnizenia gruntu , fajny pomysl na odnowienie wzgorza ,
      - oddzielmy dobe sprawy ktore rozwijają miasto od poityki nawet jesli sa tylko
      kaszanką przedwyborczą

- uzytkownik "czas" to zapewne zenon d. : ) czas odkuc ale swoją głowę

- kuria jest wlascicielem wzgorza ciekawe co jeszcze posiada uboga kuria : )
      • Gość: czas1 Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.plock.mm.pl 26.04.06, 12:57
        ? nowa sbecja? Dlaczego jesteś wrogiem Obrońców Płocka? co ci zrobili? Nie
        jesteś Polakiem to milcz.
      • Gość: du...pek Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 14:35
        Wystarczy,że kuria jest uboga duchem."Dżentelmeni"? o pieniądzach nie
        rozmawiają bo to niegrzecznie a mówiąc szczerze to po co poruszać takie śliskie
        tematy.
      • Gość: marco polo Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: 193.59.95.* 27.04.06, 11:38
        Kuria Diecezjalna Płocka jest właścicielem wielu nieruchomości na terenie
        Starego Miasta, gdyż Płock od bardzo dawna był miastem biskupim. W latach 1945 -
        1990 duża część majątku kościelnego została bezprawnie zajęta przez ówczesne
        władze państwowe lub miejskie. Po 1990 roku część tego majątku oddano
        prawowitemu właścicielowi, część zamieniono na formy ekwiwalentne.
        Kościół nie zgromadził tego majątku poprzez zabór mienia lub w drodze
        nieuczciwych operacji. Majątek Kościoła to głównie nadania niegdyś panujących
        władców oraz darowizny wiernych. Kościół zatem nie zagrabiał majątku cudzego,
        jak to czynili Hunowie spod znaku sierpa i młota ani też nie nabywał dóbr
        metodą Pawła Piskorskiego.
        Dlatego zadawanie głupawych pytań w rodzaju „co jeszcze posiada uboga kuria”
        jest niesmaczne i trąci komuchem.
        Ciekawe czy opublikowałbyś w internecie informację o stanie własnego majątku?
        • Gość: swiadomy Re: Nowe oblicze Wzgórza Tumskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:13
          Precz z klerem!!! proponuję likwidację KK kto za?
        • Gość: Patriot Bravo Marco Polo !!! IP: 193.59.95.* 28.04.06, 08:26
          W pełni się z Tobą zgadzam!!
          Kiedy wreszcie wypleni się w mózgach jeszcze olbrzymiej ilości naszych Rodaków
          to bolszewickie myślenie? Czy trzeba po prostu czekać, aby Natura to sama
          zrobiła? Może.

Pozdrawia Cię Patriot.
    • Gość: alebaba17 Milewski to płocki Balcerowicz ? IP: *.wirba.net / 88.220.32.* 27.04.06, 11:53
      Takie hasło dla SLD i PO. Nie mają innych lepszych pomysłów. I na transparencie
      może się łatwo zmieścić, mało liter... "Milewski musi odejść". Jak się tekst
      powtarza setny raz to umysł przyswaja jako własną "myśl". Wtedy brzmi już jak
      mantra i barany obywatele łykają... Socjotechnika z podręczników szkolnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka