Dodaj do ulubionych

Inkasent poszukiwany

26.04.06, 23:57
Pogratulować MSG rzecznika. Po przeczytaniu wypowiedzi "Trzeba sobie zdawać
sprawę, że ludzie często kłamią. Mówią, że nie dostali rachunku od grudnia,
tymczasem okazuje się, że dostali go dwa miesiące temu..." zacząłem się
zastanawiać, czy na to stanowisko nie zostal powołany jakiś zredukowany w
ramach oszczędności inkasent. Od razu widać, że ma się do czynienia z
monopolistą. :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: sceptyk Re: Inkasent poszukiwany IP: *.acn.waw.pl 27.04.06, 01:04
      Nie rozumiem, jak latwiej jest zaplacic 100zl na miesiac od placenia raz 200zl
      za dwa miesiace. Ludzie czy nie widzicie w tym roznicy? Rozwiazanie jest proste,
      prosze odlozyc pieniadze na gaz do banku i uznac to jako zaplacone - niech sobie
      lezy i czeka na rachunek. Przeciez to nie jest kwestia finansow, ale podejscia i
      mentalności.
      • Gość: konsument Re: Inkasent poszukiwany IP: *.class147.petrotel.pl 27.04.06, 06:27
        Pewnie, że masz rację. Dodatkowa oszczędność to odsetki na koncie (lub ich brak
        od debetu) oraz brak opłaty za wpłatę (koszty na poczcie lub w banku). Ja
        chciałbym rachunek z ZEP raz na rok. Za te pieniądze założyłbum instalację
        gazową do swojego auta i z oszczędności na paliwie po roku prąd z ZEP miałbym
        za friko. Niewiele firm kredytuje swoich klientów za darmochę.
        Pozdrawiam
      • Gość: MK Re: Inkasent poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 07:34
        Popieram przedmówcę. Też nie widzę problemu aby zostawić 100 zł w spokoju na
        rachunku, albo jak to woli wsadzić do skarpety.
        No ale, zawsze się znajdzie ktoś komu nigdy nic nie pasuje i będzie narzekać.
        A to że tumska remontują, a to że kina nie będzie przez rok, a to że trzeba
        rachunki płacić co 2 miechy a nie co miesiąc, a to że śnieg pada w zimę,
        niedługo będą pisać w GW, że lato idzie i słońce komuś przeszkadza ;-))
        • Gość: PR Re: Inkasent poszukiwany IP: *.c241.petrotel.pl 27.04.06, 07:43
          Mozna zostawic te 100zl w banku ale niech to bedzie oplata za gaz + jeden odczyt a nie oplata za gaz + 6 odczytow. Czasem wartosc odczytow przewyzsza oplate za zuzycie gazu?

PR.
          • Gość: osa Re: Inkasent poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:16
            reklamuj. Opłata za odczyt znaczy opłata za faktyczny odczyt, a nie fikcję.
    • Gość: płocczanin Z ZEP jest o.k. ale MOZG to banda chamów. IP: 193.59.95.* 27.04.06, 08:03
    • Gość: liso6 Re: Inkasent poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 08:58
      Nie rozumiem w czym jest problem?? Ja robię sobie przedpłaty na konto gazowni
      jak mam pieniążki i zawsze jest wszystko ok!! A do Zakładu Energetycznego
      dzwonię i mam fakturkę w ciągu tygodnia!! Trzeba tylko trochę chcieć :)
    • rumcajs_m Re: Inkasent poszukiwany 27.04.06, 21:06
      > Tylko że z takiego przywileju korzystać mogą wyłącznie mieszkańcy domków
      > jednorodzinnych, którzy mają dostęp do swoich liczników. W blokach znajdują
      > się one poza mieszkaniami i do skrzynek dostać się może jedynie administracja
      > albo pracownik zakładu energetycznego.

Coraz więcej skrzynek ma okienka, przez które można bez problemu odczytać stan
      licznika... A poza tym, to tylko kwestia podejścia do sprawy i założenia, że
      jeśli nie dostaję rachunku to i tak sobie zostawiam jakąś rezerwę z
      przeznaczeniem na spłatę kwoty, która pojawi się za miesiąc/pół roku (i tą
      rezerwę można sobie np. przerzucić np. na konto w mBanku - niech w czasie
      oczekiwania naliczają się od tego chociaż minimalne odsetki).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka