Dodaj do ulubionych

Płock nie pije alkoholu

25.05.06, 22:39
Zupełnie nie rozumiem, dlaczego nie wprowadzono prohibicji w krajach, nad
którymi leciał Drogi Gość? Przecież, jakby nie było, Jego obecność też się tam
w pewien sposób objawiła, analogicznie do Płocka, czy Sierpca!?
A tu nic, żadnej reakcji!

Nic, jeno ruja, porubstwo i cywilizacja śmierci...
Obserwuj wątek
    • Gość: morfeusz3115 Nawet papież niepomoże IP: *.c241.petrotel.pl 26.05.06, 00:32
      aby ten kraj miał wreszcie normalny rząd. Co parlament to głupsze decyzje. Może
      jeszcze nakaz uczestnictwa we mszy św. co niedziela pod karą grzywny.
      • Gość: wcinaj nać Re: Nawet papież niepomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 01:08
        Głupek z ciebie czy prowokator, polska mentalność różni się od mentalności obcokrajowców i już, po twoim przykładzie widać. Mogłeś zakupić skrzynę jabola i nawalić się jak świnia a nie teraz narzekać na forum.
        • Gość: Energetyk Re: Nawet papież niepomoże IP: *.zep.com.pl 26.05.06, 07:06
          Za to Ty tez popisujesz sie elokwencją!! Zakaz jest bez sensu i tyle taki
          Papierz nawet nie wie o istnieniu płocka!! Co za różnica czy sie ktoś tu napije
          piwa czy nie!! Po prostu to kolejny głupi wymysł PiS'u i tyle. Tak to bywa jak
          rząd chce być świetrzy niż sam Benedykt!! :/
          • Gość: Benek Re: Nawet papież niepomoże IP: *.class147.petrotel.pl 26.05.06, 07:22
            GRUNT że chłopaki na Wiejskiej mogli sobie alkohol kupić. BYDŁO - czyli
            wyborcy - niedługo nie będą mieli nawet prawa wyjsć na ulicę i puścić bąka bez
            pozwolenia PiS'u. POLAKOM GRATULUJEMY WYBORCZEJ FANTAZJI!!!!!!
          • Gość: Marcin Re: Nawet papież niepomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:16
            Ja wczoraj kupiłem dwie butelki piwa bez problemu tylko pani w sklepie włozyła
            mi je do nieprzezroczystej reklamowki i tak właśnie wyglądaja martwe przepisy w
            wydaniu PIS-u, tak samo będzie z zakazem palenia w miejscach pubkicznych,
            przepis będzie ale na papierze.
          • g.dziwota Re: Nawet papież niepomoże 26.05.06, 09:02
            Gość portalu: Energetyk napisał(a):
            > Papierz nawet nie wie o istnieniu płocka!!

Ooo. Na takie sformułowanie bym się nie zgodził.
            Po pierwsze "Płocka" trza było napisać wielką literą.
            Po drugie Papierz Benedykt XVI niedawno chwalił naszą Diecezje za niedzielne
            Katechezy:
            miasta.gazeta.pl/plock/1,46343,3339431.html
            • Gość: BŁĘDY Re: Nawet papież niepomoże IP: *.class147.petrotel.pl 26.05.06, 09:44
              PAPIEŻ

Poprawiasz kogoś z błędów to sam PISZ POPRAWNIE!!
              Od waszych błędów OCZY mnie bolą !!!
            • Gość: do g.dziwota Re: Nawet papież niepomoże IP: *.c242.petrotel.pl 26.05.06, 17:36
              ej poprawiaczu , to że Płock winien byc z dużej litery to zauwazyłeś , ale tego
              że Papież pisze sie przez samo ż - to już nie . zapamiętaj więc Papie"Ż".
              • g.dziwota Re: Nawet papież niepomoże 29.05.06, 08:28
                Gość portalu: do g.dziwota napisał(a):

> ej poprawiaczu , to że Płock winien byc z dużej litery to zauwazyłeś ,
                > ale tego
                > że Papież pisze sie przez samo ż - to już nie . zapamiętaj więc Papie"Ż".

Racja. Zrobiłem błąd. Po prostu skopiowałem z Energetyka ale już tego nie
                zauważyliście.
        • Gość: sed Re: Nawet papież niepomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:17
          jeśli chcesz
          nie pić alkoholu i w ten sposób uczcić fakt przyjazdu papierza do polski to
          twoja sprawa tylko co to mnie obchodzi niech mi nikt nie narzuco czegokolwiek
    • ainipoajom Re: Płock nie pije alkoholu 26.05.06, 07:21
      switny komentarz, nic dodac nic ujac
      po obecnej ekipie rzadzacej i tak przemyslalnych posuniec sie nie spodziewam
      • Gość: bynio Re: Płock nie pije alkoholu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 07:45
        Ja tyż.
    • Gość: płoczczanin Re: Płock nie pije alkoholu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:12
      nie ukrywam, ze też poczułem się, jakby mamusia zabrała mi zabawkę ...
      zastanawiam się jeszcze, na ile ten zakaz jest zgodny z naszą konstytucją oraz z
      uprawnieniami administracyjnymi wydających go organów, tzn. mam na myśli
      dokładne rozporządzenia wykonawcze, tzn. wielkość obszaru, który może objąć
      takie rozporządzenie itp. jakby coś, to można by to nawet zaskarżyć.
      • Gość: niewiem Re: Płock nie pije alkoholu IP: *.c157.petrotel.pl 26.05.06, 09:03
        To jakas glupota teraz jest zakaz sprzedazy alkoholu a jak byla pielgrzymka
        Jana Pawla II do Polski to tez byl zakaz sprzedazy napojow procentowych ??
        • Gość: Marcin Re: Płock nie pije alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:07
          Też był zakaz
      • ciffan Re: Płock nie pije alkoholu 27.05.06, 11:35
        Gość portalu: płoczczanin napisał(a):
        > nie ukrywam, ze też poczułem się, jakby mamusia zabrała mi zabawkę ...
        > zastanawiam się jeszcze, na ile ten zakaz jest zgodny z naszą konstytucją oraz
        > z
        > uprawnieniami administracyjnymi wydających go organów

A mnie zastanawia w tym kontekście taka rzecz, że jeśli rząd/parlament ma prawo
        do wprowadzenia zakazu sprzedaży alkoholu w dni nalotu, to czy np. w dzień bez
        samochodu ma prawo zakazać sprzedaży paliw w całej Polsce? Jakby nie było, to to
        i to jest przecież ingerencją w działanie wolnego rynku?
    • Gość: Mac Re: Płock nie pije alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:28
      Bzdura - kompletna!!!W barze piwa nie można w piątek wypić!!Jakiegoś Fricka:)
      Oj - Co by to zmieniło jak bym sie napił? Jest ktoś w stanie mi to wyjaśnić ?
      • Gość: krokodyl Re: Płock nie pije alkoholu IP: *.c243.petrotel.pl 26.05.06, 09:34
        Gość portalu: Mac napisał(a):

>Co by to zmieniło jak bym sie napił? Jest ktoś w stanie mi to wyjaśnić ?

mógłbys obszczać później ścianę przy barze, yooo
        • Gość: ja Re: Płock nie pije alkoholu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:42
          >>Co by to zmieniło jak bym sie napił? Jest ktoś w stanie mi to wyjaśnić ?

>mógłbys obszczać później ścianę przy barze, yooo

a jaki to by mialo wplyw na glupawe usmiechanie sie b16 w warszawce?
          • Gość: platon Re: Płock nie pije alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:04
            ten komenatarz był głupawy!
            a co do zakazu to powinni zakazać wszystkiego na p - picia, palenia, i pieprzenia:)
            Rząd uprawia indoktrynacje na szeroką skalę -rzeczywiście widać w tym wszystkim
            ideologię jedynie słuszną.
            a z innej beczki - Niesioł na konwencji PO byc może trochę przesadził a wiele
            komentarzy głosiło że napewno, przywołując Gomułkę, Lenina i inne elementy. I ja
            byłem nieco sceptyczny - ale patrząc co się dzieje i w którą to stronę wszystko
            idzie to korelacja między komuną a obecnymi rządami staje się wyraźna!
            • Gość: sędzia Re: Płock nie pije alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:10
              tym razem nominuje do Złotej Muszli premiera i cały rząd za tą głupotę! złote
              nocniki dla całej RM:))
              jesetm ciekawy czy jakiś dziennikarz odważy się skrytykować tą decyzję rządu -
              bo łatwo było z naszego Mirka się śmiać że dróg nie ma!
              • Gość: menel Re: Płock nie pije alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 12:18
                Wszystko razem przypomina dawne czasy, ale czy dobre, wątpię :
                centralnie organizowany entuzjazm, odgórnie organizowana frekwencja, centralnie
                inspirowane poczynania władz samorządowych, centralnie ogłaszane dni wolne od
                pracy, centralne zalecenia dla szkół instytucji. Wszystko wg najlepszych
                wzorców i przodującej socjotechniki i manipulacji społecznej, kiedyś czerwonej
                radzieckiej a dzisiaj brunatno-czarnej endecko-narodowo-socjalno-ludowo-
                katolicko-kościelnej
                Są też przygotowywane bolszewickie zmiany w prawie.

A ja mam pożądnie zaopatrzoną piwniczkę z winem i dobrymi trunkami, (żadnego
                tam świństwa Beaujolais Nuoveaux nie uświadczysz) i sięgam do niej stosownie do
                potrzeby bez oglądania się na idiotyczne zakazy bigoterii.
                • Gość: Funiasty Re: Płock nie pije alkoholu IP: *.c243.petrotel.pl 26.05.06, 12:27
                  Gość portalu: menel napisał(a):

> A ja mam pożądnie zaopatrzoną piwniczkę z winem i dobrymi trunkami

Rzuć jakieś nazwy szpanerze
                  • Gość: menel Re: Płock nie pije alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:14
                    Nie rzucę, bo nie są na sprzedasż i ich nazwy nie mają znaczenia, dla kogoś,
                    kto ich pić nie będzie. A gdybym rzucił, to mi powiesz, że są lepsze, droższe,
                    w co nie wątpię.
                    • Gość: Funiasty Re: Płock nie pije alkoholu IP: *.c243.petrotel.pl 26.05.06, 13:22
                      Gość portalu: menel napisał(a):

> Nie rzucę, bo nie są na sprzedasż i ich nazwy nie mają znaczenia, dla kogoś,
                      > kto ich pić nie będzie. A gdybym rzucił, to mi powiesz, że są lepsze,
                      droższe, w co nie wątpię.

Mają znaczenie, bo chciałem od Ciebie poduczyć się. Ale widocznie z tą
                      piwniczką i trunkami żartowałeś :-(
                    • Gość: ORMO Problem? IP: *.c158.petrotel.pl 26.05.06, 13:24
                      Menele piją likier na kościach, jagodziankę, brzozówkę i inne szczyny djabła.

Gorzały wam brak ciule jedne i opoje. Problemu szukacie obszczymurki.
                      Milczeć dranie!
                      • Gość: edi andradina Re: Problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 16:20
                        czy djabeł to jakiś diabelski dj? a może dj Abel?
        • Gość: Mac Re: Płock nie pije alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:58
          Tak ty to robisz ? Super kolo jesteś- to nie ty wczoraj mandat za to dostałeś
          na Grodzkiej?Tak mi się własnie wydaje:) i masz żal. Za dużo frików wypiłeś,
          sory nie pijesz,pewnie od Coli:)
      • ciffan Re: Płock nie pije alkoholu 27.05.06, 11:44
        Gość portalu: Mac napisał(a):
        > Jest ktoś w stanie mi to wyjaśnić ?

Ja ci to wyjaśnię najbardziej obrazowo jak można.
        Pewna część motłochu, wliczającego się niestety w naród polski, zagłosowała w
        ubiegłych wyborach na partię katolickich oszołomów, krzykaczy i demagogów,
        których od poziomu rozsądnych polityków dzieliło wszystko. Inna część owego
        narodu nieodpowiedzialnie nie poszła do wyborów w ogóle, przez co skoncentrowane
        głosy moherów do spółki z półgłowkami wsadziły na tron kaczaków wraz z ich świtą.
        Teraz mogą oni robić, co im się żywnie podoba, nie oglądając się na interes
        Polski i Polaków w tych przedsięwzięciach oraz na konsekwencje międzynarodowe
        ich poczynań. Dodam, że pisuary zostały wybrane ogółem przez 10% społeczeństwa.
        Czy to daje im jakikolwiek mandat do ogłaszania się władcami...
    • Gość: baran "alkoholik" Debilizm rządzących IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:41
      Jeżeli takimi debilnymi zarządzeniami mają mi ograniczac wolność(100km. od
      miejsca pobytu papieza) to ja nie chcę żeby więcej przyjeżał.Rządzący traktują
      nas jak stado baranów ,które samo nie potrafi o siebie zadbać i decydować.Takie
      zakazy to są przecież dla naszego dobra.Jakie to państwo jest dobre ,opiekuńcze.
    • Gość: kibic13 1 Czerwca też nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:42
      WITAM
      Ta prohibicja to pikuś. Bo obowiązuje w woj., które odwiedza Benedykt XVI. I w
      naszym przypadku można wsiąść w autko pojechać np. do Kutna ( łódzkie ) czy
      Włocławka ( kujawsko-pomorskie ) i nabyć cały bagażnik napoi powyżej 4,5%. Ale
      uchwał z dnia 24.05.2006 r „O ZAKAZIE SPRZEDAŻY NAPOI ALKOCHOLOWYCH W CAŁYM
      KRAJU” w dniu 1 Czerwca.( Dzień Dziecka ) , którą wprowadził „nasz ukochany
      rząd” Nasuwa mi pytanie który lub którzy posłowie mają udziały w polmosach i
      browarach bo to już trąca ograniczaniem swobód obywatelskich. I po co Lech
      skakał w stoczni na płot jak zamiast Demokracji mam „kaczyland” chyba że się
      pomyliłem ?
      Pozdrawiam
    • Gość: plemnik Dzień Dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:48
      Na Dzień Dziecka proponuję zakaz sprzedaży prezerwatyw.
    • Gość: chmielarz chmiel do 4.5% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:54
      A ja kupiłem dzisiaj w auchan siatkę chmielu 4.2% i odczuwam już radośniki w
      głowie.Jest OK.
      • Gość: M Re: chmiel do 4.5% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 14:23
        PiS ma parę dobrych pomyslów na Polskę ale ten był debilny.Co takiego by się
        stało gdybym wypił piwo siedząc przed telewizorem?
        • Gość: platon Re: chmiel do 4.5% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 14:29
          stary nic by się nie stało nawet jakbyś 2 pifka sobie strzelił, ale przesłanie
          PiSu jest głębsze, o wiele głębsze niż kufel piwa, otóż: ludzie to barany a MY
          (władza) będziem mówić co , jak i kiedy mają robić!
          Im szybciej to przesłanie pojmiesz tym bezpieczniej dla Ciebie:)))))
          • Gość: platon Re: chmiel do 4.5% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 14:32
            i jeszcze mała refleksja; Wiecie jaka była najlepsza broń przed ponurą
            rzeczywistością komuny? - kabarety, żarty,i i obśmiewanie (a poza tym picie)
            Myśle że Nowa Władza dostarczy dużo pracy kabaretom:))))
    • diablica111 Re: Płock nie pije alkoholu 26.05.06, 20:51
      Z tego co mi wiadomo prohibicja jest niezgodna z konstytucją...

ale po co komu raspektować konstytucję, prawda??
    • Gość: rychu ochucki Re: Płock nie pije alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 20:58
      dobra przylecial papierz-zakaz!!!-rozumiem.ale dzien dziecka!!!panowie a od czego mamy zakazy sprzedarzy alkoholu dla nieletnich.moze byscie tak egzekwowali prawo w polsce a nie zmieniacie cos co wam sie niepodoba od tak.dlaczego ja mam sie nie napic bo jest dzien dziecka!?.od tego sa zakazy i tabliczki ktore wisza w wiekszasci sklepow.ale z tego widac ze prawo w polsce mozna lamac i nie stosowac sie do tego co jest prawnie ustalone bo w kazdje chwili mozna to zmienic.a dzieciaki nie sa glupie w polsce i ten alkohol moga kupic sobie dzien wczesniej-bez sensu!!!jak caly ten rzad.pzdro dla przyjaciol chmielowej zupy
    • Gość: ivulspirit no to zdrowie popa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 20:59
      chlup
      • Gość: hihi Re: no to zdrowie popa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:51
        Nadchodzi... K A C Z Y Z M ! ! ! (szkoda, że to nie moje)
        I nadszedł, ot co.
        • Gość: Kwaśniewski Re: no to zdrowie popa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:16
          no to chluppppp f ten zapijaczony śmierdzący dziup
          • Gość: 5 Re: no to zdrowie popa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:32
            a sobota jak bedzie wygladac sobota.. ile trwa zakaz na mazowszu:>
    • Gość: dzonson ja za to w czwartek i w piatek zataczalem sie jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 09:45
      ta bela :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka