Gość: restaurator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:29 Niech się ten Dyśkiewicz tak nie cieszy, ulgi i dofinansowania dla wybranych to przecież połśrodki, co z pozostałymi chętnymi. Takie działania powinny być powszechne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zniesmaczony Re: Pracuj na swoim - program dla przedsiębiorczy IP: *.c158.petrotel.pl 31.05.06, 10:27 Spoko.Pic na wode fotomontarz.Ja sie starałem o kasę i niestety nic nie dostałem.Widać wolą mi płacić kuronia.Ja osobiście i tak pracuję, z tym że na czarno bo nie mam zamiaru dostawać 700 zeta do rączki mając skończoną wyższą szkołę.Jak będzie trzeba to się wyjedzie za granicę.Trudno.Po co ściemniać lepiej wybudować więcej kościołów w Polsce i dawać zasiłki na leniuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: Pracuj na swoim - program dla przedsiębiorczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 10:49 dokładnie tak to wygląda najczęściej; znam kilka osób, które na stażu - czyli 500zł z UP - dostawały jeszcze 1000zł do rączki od pracodawcy - oczywiście na lewo; tak samo jak znam jedną firmę, gdzie większośc pracowników zarabia na umowie 899, a dodatkowo dostaję od pracodawcy 2-3 razy tyle "na lewo" i po takich przykładach najlepiej widać, co zabija przedsiębiorczość, KOSZTY PRACY - jakby mi pracowaca proponował 1000zł legalnie, albo 2000zł nielegalnie, to wybrałbym druga opcję i jeszcze poszedłbym się zarejstrować jako bezrobotny; a wy jak byście postąpili? pozdrawiam wszystkich przedsiębiorców, którzy chcieliby zatrudniać, ale KOSZTY PRACY im na to nie pozwalają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio uzupełnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 10:55 co do pierszego przykładu - jeśli ktoś nie wie, co ma urząd pracy do zatrudniania otóż przacodawca powiedział - ja was zatrudnię, ale najpierw pójdziecie na staż na 6 miesięcy, będę wam w tym okresie dokładał 1000zł miesięcznie, ale na początku przynjamniej będe mógł was sprawdzić bez ponoszenia większych kosztów. Tak to mniej więcej wyglądało - byli to absolwenci pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygfryd de Loewe Re: Pracuj na swoim - program dla przedsiębiorczy IP: *.c240.petrotel.pl 31.05.06, 22:38 Jakie koszty pracy mają pracodawcy angielscy i irlandzcy? Czyżby wyższe niż w Polsce? To jak oni wychodzą na swoje i jeszcze zatrudniaja tych śmiesznych ludzi z tego śmiesznego kraju mówiących po angielsku ze śmiesznym akcentem ? Jacy biznesmeni, taki biznes. Nie ma nic śmieszniejszego gdy dziad rżnie pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: Pracuj na swoim - program dla przedsiębiorczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 00:44 Urzędasy to przedsiębiorcze towarzycho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robins Re: Pracuj na swoim - program dla przedsiębiorczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 17:13 no tak, wychodzą na swoje, jeśli zatrudniają takich jak ty Polaczków, którzy zgodzą się pracować za 50% kwoty za jaką pracowałby Irlandczyk :) Jakcy pracownicy (i ich wymagania) takie koszty pracy :) Tacy jak ty jadą całymi autokarami, koczują potem w barako-osiedlach bez wody i kibla, a w pobliskich supermarketach masowo wykupowane jest żarcie dla psów w puszkach - autentyczna historia z polskim desantem sezonowych pracowników :) więc jesli nie masz pojęcia to właśnie nie rżnij pana, bo śmieszny jesteś dziadu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygfryd de Loewe Re: Pracuj na swoim - program dla przedsiębiorczy IP: *.c155.petrotel.pl 11.06.06, 19:52 Zmartwię cię biedny, sfrustrowany leszczu. Kasy mam jak lodu, i żyję git. Podejrzewam, że mógłbym cię kupić z całą twoją rodziną. A tych zwykłych ludzi po prostu mi żal, że muszą prosić o pracę takie podejrzane indywidua, bo jakże inaczej nazwać "pracodawcę" którego nie stać na zatrudnienie pracownika. Jeśli nie potrafisz nie pchaj się na afisz. A tych którzy wyjeżdzają do Irlandii tylko podziwiam, ponieważ wiem, że w krajach anglojęzycznych między pracownikiem a pracodawcą istnieją stosunki partnerskie. Tam pracownik jest szanowany ponieważ dzięki niemu pracodawca bogaci się. O polskim menagemencie nie będę się wypowiadać, bo nie wypada używać epitetów. Wystarczy , że zmusiłem się żeby odpowiedzieć na ten żenujący post podejrzanego indywiduum. Pozdrawiam Eire. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedsiębiorca Re: Pracuj na swoim - program dla przedsiębiorczy IP: *.c158.petrotel.pl 12.06.06, 08:43 To wszystko to mydlenie oczu! To takie półśrodki, które nie załatwia prblemu i nie rozwiążą go. Musi byc jasna polityka podatkowa, kredytowa i miejsca gdzie firmy będa działac. Płocki Park technologiczny poza gadaniem i tworzeniem sobie cieplych posadek nic w Płocku nie dał. Lewandowski z Milewskim nie zrobili nic bo inwestorów jak nie było tak nie ma. Oczywiście nalezy cieszyc sie ze ktoś bierze sprawy w swoje rece, ale myslę, że więcej kosztuje sam program i jego realizacja niz efekty które on rpzynosi. Znowu szkoplenia wykłady i nauka za któa ciężką kase biora tylko wykładowcy. Takie działanie nie spowoduje powstrzymania drenażu polskiego rynku pracy przez kraje zachodniej Europy.Za chcwile nie bedzie u nas wykwalifikowanych pracowników jak już zaczyna sie ten problem dostrzegać. Brak specjalistów w budownictwie , nie ma informatyków, lekarzy róznych spocjalności. Ten problem będzie narastał. Nie powstrzyma go realizacja takich mini programów o których dziasiaj mówimy w Płocku i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś