Dodaj do ulubionych

Pracuj na swoim - program dla przedsiębiorczych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:29
Niech się ten Dyśkiewicz tak nie cieszy, ulgi i dofinansowania dla wybranych to przecież połśrodki, co z pozostałymi chętnymi. Takie działania powinny być powszechne.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zniesmaczony Re: Pracuj na swoim - program dla przedsiębiorczy IP: *.c158.petrotel.pl 31.05.06, 10:27
      Spoko.Pic na wode fotomontarz.Ja sie starałem o kasę i niestety nic nie
      dostałem.Widać wolą mi płacić kuronia.Ja osobiście i tak pracuję, z tym że na
      czarno bo nie mam zamiaru dostawać 700 zeta do rączki mając skończoną wyższą
      szkołę.Jak będzie trzeba to się wyjedzie za granicę.Trudno.Po co ściemniać
      lepiej wybudować więcej kościołów w Polsce i dawać zasiłki na leniuchów.
      • Gość: Pio Re: Pracuj na swoim - program dla przedsiębiorczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 10:49
        dokładnie tak to wygląda najczęściej;

znam kilka osób, które na stażu - czyli 500zł z UP - dostawały jeszcze 1000zł
        do rączki od pracodawcy - oczywiście na lewo;

tak samo jak znam jedną firmę, gdzie większośc pracowników zarabia na umowie
        899, a dodatkowo dostaję od pracodawcy 2-3 razy tyle "na lewo"

i po takich przykładach najlepiej widać, co zabija przedsiębiorczość, KOSZTY
        PRACY - jakby mi pracowaca proponował 1000zł legalnie, albo 2000zł nielegalnie,
        to wybrałbym druga opcję i jeszcze poszedłbym się zarejstrować jako bezrobotny;

a wy jak byście postąpili?

pozdrawiam wszystkich przedsiębiorców, którzy chcieliby zatrudniać, ale KOSZTY
        PRACY im na to nie pozwalają
        • Gość: Pio uzupełnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 10:55
          co do pierszego przykładu - jeśli ktoś nie wie, co ma urząd pracy do
          zatrudniania
          otóż przacodawca powiedział - ja was zatrudnię, ale najpierw pójdziecie na staż
          na 6 miesięcy, będę wam w tym okresie dokładał 1000zł miesięcznie, ale na
          początku przynjamniej będe mógł was sprawdzić bez ponoszenia większych kosztów.
          Tak to mniej więcej wyglądało - byli to absolwenci
          pozdr
        • Gość: Zygfryd de Loewe Re: Pracuj na swoim - program dla przedsiębiorczy IP: *.c240.petrotel.pl 31.05.06, 22:38
          Jakie koszty pracy mają pracodawcy angielscy i irlandzcy? Czyżby wyższe niż w
          Polsce? To jak oni wychodzą na swoje i jeszcze zatrudniaja tych śmiesznych
          ludzi z tego śmiesznego kraju mówiących po angielsku ze śmiesznym akcentem ?
          Jacy biznesmeni, taki biznes. Nie ma nic śmieszniejszego gdy dziad rżnie pana.
          • Gość: zdegustowany Re: Pracuj na swoim - program dla przedsiębiorczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 00:44
            Urzędasy to przedsiębiorcze towarzycho...
          • Gość: Robins Re: Pracuj na swoim - program dla przedsiębiorczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 17:13
            no tak, wychodzą na swoje, jeśli zatrudniają takich jak ty Polaczków, którzy
            zgodzą się pracować za 50% kwoty za jaką pracowałby Irlandczyk :)
            Jakcy pracownicy (i ich wymagania) takie koszty pracy :)

Tacy jak ty jadą całymi autokarami, koczują potem w barako-osiedlach bez wody i
            kibla, a w pobliskich supermarketach masowo wykupowane jest żarcie dla psów w
            puszkach - autentyczna historia z polskim desantem sezonowych pracowników :)

więc jesli nie masz pojęcia to właśnie nie rżnij pana, bo śmieszny jesteś
            dziadu :)
            • Gość: Zygfryd de Loewe Re: Pracuj na swoim - program dla przedsiębiorczy IP: *.c155.petrotel.pl 11.06.06, 19:52
              Zmartwię cię biedny, sfrustrowany leszczu. Kasy mam jak lodu, i żyję git.
              Podejrzewam, że mógłbym cię kupić z całą twoją rodziną. A tych zwykłych ludzi
              po prostu mi żal, że muszą prosić o pracę takie podejrzane indywidua, bo jakże
              inaczej nazwać "pracodawcę" którego nie stać na zatrudnienie pracownika. Jeśli
              nie potrafisz nie pchaj się na afisz. A tych którzy wyjeżdzają do Irlandii
              tylko podziwiam, ponieważ wiem, że w krajach anglojęzycznych między
              pracownikiem a pracodawcą istnieją stosunki partnerskie. Tam pracownik jest
              szanowany ponieważ dzięki niemu pracodawca bogaci się. O polskim menagemencie
              nie będę się wypowiadać, bo nie wypada używać epitetów. Wystarczy , że zmusiłem
              się żeby odpowiedzieć na ten żenujący post podejrzanego indywiduum. Pozdrawiam
              Eire.
              • Gość: przedsiębiorca Re: Pracuj na swoim - program dla przedsiębiorczy IP: *.c158.petrotel.pl 12.06.06, 08:43
                To wszystko to mydlenie oczu!
                To takie półśrodki, które nie załatwia prblemu i nie rozwiążą go. Musi byc
                jasna polityka podatkowa, kredytowa i miejsca gdzie firmy będa działac.
                Płocki Park technologiczny poza gadaniem i tworzeniem sobie cieplych posadek
                nic w Płocku nie dał.
                Lewandowski z Milewskim nie zrobili nic bo inwestorów jak nie było tak nie ma.
                Oczywiście nalezy cieszyc sie ze ktoś bierze sprawy w swoje rece, ale myslę, że
                więcej kosztuje sam program i jego realizacja niz efekty które on rpzynosi.
                Znowu szkoplenia wykłady i nauka za któa ciężką kase biora tylko wykładowcy.
                Takie działanie nie spowoduje powstrzymania drenażu polskiego rynku pracy przez
                kraje zachodniej Europy.Za chcwile nie bedzie u nas wykwalifikowanych
                pracowników jak już zaczyna sie ten problem dostrzegać. Brak specjalistów w
                budownictwie , nie ma informatyków, lekarzy róznych spocjalności. Ten problem
                będzie narastał. Nie powstrzyma go realizacja takich mini programów o których
                dziasiaj mówimy w Płocku i nie tylko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka