Gość: Jacek IP: *.c155.petrotel.pl 31.05.06, 22:54 Zwolnić wszystkich, którzy bedą strajkować!!!!!! To jedyne lekarstwa na rozpasany personel medyczny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: skur...sy z Winiar !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 23:23 Przez takiego ........, z Winiar NIE ŻYJE TATA MOJEGO KOLEGI,BO "BIEDNEMU LEKARZOWI" NIE CHCIAŁO SIE ZEJŚĆ Z KARDIOLOGII NA IZBĘ PRZYJĘĆ!!!Wypier..ć ze szpitala,albo sie do roboty zabrać,a nie podwyżki!!!!!!!Lekarzy z winiar nienawidze jak psów (choć oczywiście są wyjątki,ale naprawde nieliczne)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cardiopacjent Re: skur...sy z Winiar !!!! IP: *.c154.petrotel.pl 01.06.06, 08:00 Oni z tej kardiologii zawsze tak wolno schodzą. To nie jest pierwszy raz. Mnie także tak potraktowali i się nie doczekałem - walczyłem wspólnie z lekarką z Izby Przyjęć. Jakoś się udało... Innym razem czekałem bardzo długo. To jest taka ich metoda. Po co się spieszyć skoro można nie zdążyć. Paniska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trochę umiaru Re: skur...sy z Winiar !!!! IP: *.c240.petrotel.pl 05.06.06, 18:24 lekarz z kardiologii ma oprócz izby przyjęc pod opieką ciężko chorych pacjentów na odziale i liczne konsultacje w całym szpitalu. oddział kardiologii to nie hotel gdzie daje się łózko i nic więcej nie robi, to są chorzy często w stanach zagrożenia zycia i musi ich leczyć i szybko reagować. Na zachodzie taki lekarz nie ma prawa opuszczać odziału a nie latać co chwila na izbę przyjęć, do wszystkich którzy sobie tego zyczą. na izbie przyjęć nie dyżuruje weterynarz tylko lekarz który zajmuje się chorymi, konsultuje się z kardiologią i umie sobie radzić gdyby coś się działo, ma odpowiednią wiedzę, zleca badania które też nie spływają od razu, prowadzi obserwacje za drzwiami ma odział OIOM i dyzurnego anestezjologa i który w każdej chwili może mu pomóc.Są również procedury medyczne akceptowane na całym swiecie że powtarza się po kilu godzinach badania od których wyników zalezy decyzja czy hospitalizacja jest potrzeba czy nie. ale o tym trzeba mieć minimalne pojęcie a nie pisać bzdury że leakrzowi się nie chciało.ciekawe co taki mądrala by napisał gdyby miał zawał serca, krzyczał by z bólu, tracił przytomność a lekarz poszedł by na izbę przyjęć zostawiając go samego na odziale na 2 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
bratpit2005 Re: skur...sy z Winiar !!!! 01.06.06, 17:07 masz rację !!!!!!!!!!!!!!! więcej nie korzystaj z ich usług pogotowiwa też nie wołaj bo ci sami tam pracują i daj słowo że to zrobisz i słowa dotrzymasz !!! miej swój honor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BABCIA KLOZETOWA Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.c243.petrotel.pl 31.05.06, 23:34 musiałeś bardzo długo nad tym mysleć bo opinia bardzo przemyslana a przed ekranem aż czuć zapach spoconej zawartości twojej czachy ( mózg to chyba nie jest ale zapach jest mi dobrze znany). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 23:52 zapach jest ci dobrze znany... :-) nie wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 09:26 Większość lekarzy z Winiar to banda nieudaczników - łapówkarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 21:17 I rzeżników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio strajk? ja myślałem, że oni cały czas mają tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 09:50 strajk.... :) tak pracująwspaniale, że jeszcze nigdy nie słyszałem pozytywnej opinii na temat lekarzy na Winiarach - a wy słyszeliście? :) Teraz chyba w domach w ogóle zostaną, chociaż niewielka to różnica, bo wiele gorzej nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: strajk? ja myślałem, że oni cały czas mają ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 15:37 Gość portalu: Pio napisał(a): > strajk.... :) tak pracująwspaniale, że jeszcze nigdy nie słyszałem pozytywnej > opinii na temat lekarzy na Winiarach - a wy słyszeliście? Owszem, nie tylko słyszałem, ale również nie dam złego słowa powiedzieć o doktorze Struziku, Bołuć, Pawlik, których dobrze wspominam po moim pobycie w szpitalu. Także wiele dobrego słyszałem o doktorze Biniewiczu, ale to już tylko słyszałem od pacjentek, którym ten lekarz pomógł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomysł Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.c154.petrotel.pl 01.06.06, 10:10 Czemu oni mają dostac podwyżkę a ja nie? Może wszyscy zaprotestujmy aby średnia krajowa była najniższą zarazem? Może powalczmy aby minimalna płaca oscylowała w granicach 2500 brutto? Odpowiedz Link Zgłoś
g.dziwota Lekarze, prawnicy i .... 01.06.06, 10:23 Tak zastanawiam się jakie są grupy zawodowe (poza lekarzami i prawnikami) którzy moga sobie "dorabiać" po pracy w swoich zawodach?? Ciekawe jak taki strajkujący lekarz idzie po pracy w szpitalu idzie do prywatnego gabinetu to też strajkuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 10:43 Jacek zgadzam sie z Tobą niech jeszcze więcej łapówek biorą bydlaki !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz z Winiar Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.wszplock.pl / *.c152.petrotel.pl 01.06.06, 13:47 Dziękujemy za tak szerokie i serdeczne poparcie społeczne dla naszego protestu! :-) Zastanówcie się lepiej ludkowie, kto Was będzie leczyć, gdy wszyscy zwolnimy się z pracy... To już niedługo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
g.dziwota Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu 01.06.06, 15:04 Gość portalu: Lekarz z Winiar napisał(a): > Dziękujemy za tak szerokie i serdeczne poparcie społeczne dla naszego protestu! > :-) > Zastanówcie się lepiej ludkowie, kto Was będzie leczyć, gdy wszyscy zwolnimy > się z pracy... To już niedługo. > Pozdrawiam. A kto będzie wywoził śmieci i sprzątał miasto jak zaczną strjkować służby oczyszczania? Kto będzie uczył dzieci, młodziez i studentów jak zaczną strajkować nauczyciele i wykładowcy? Kto bedzie wydawał dowody osobiste, paszporty, pozwolenia na budowę, itp jak zaczną srtajkowac urzędnicy państwowi? Kto będzie wydobywał węgiel jak zaczną strajkować górnicy? Kto będzie wytapiał stal jak zaczną strakowac hutnicy? Kto będzie ścigał przestępców jak zacznie strajkowac policja? Kto będzie gasił pożary jak zacznie stajkowac straż pożarna? Kto ...... jak zacznie strajkować ....... ? Kto .................??? Kto ..... ??? Kto ? Odpowiedz Link Zgłoś
g.dziwota Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu 01.06.06, 15:07 g.dziwota napisał: > Gość portalu: Lekarz z Winiar napisał(a): > > > Dziękujemy za tak szerokie i serdeczne poparcie społeczne dla naszego > protestu! :-) Trzebaby sie zastanowic czy istnieje "szerokie i serdeczne poparcie społeczne dla TEGO protestu" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.c241.petrotel.pl 01.06.06, 15:26 wszystkie te grupy zawodowe zarabiają więcej na godzinę niż lekarz ( 8-9 zł/godz). Odpowiedz Link Zgłoś
g.dziwota Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu 01.06.06, 16:10 Gość portalu: alf napisał(a): > wszystkie te grupy zawodowe zarabiają więcej na godzinę niż lekarz ( 8-9 > zł/godz). Alf, nie rozsmieszaj mnie bo mi zajady popękają !!! Akurat pracownicy oczyszcznia miasta zarabiają więcej niż lekarze??? Hehehe. Dobre sobie. Na którymś z wielu wątków dot. lekarzy ktos napisał że strajkuja bo maja niska 9zł/godz stawkę płacową. To ja Ci napiszę że mam połowe tego i jestem pracownikiem jednej z tych grup wymienionych w poprzednim wpisie. Jakoś nie spotkałem wypasionych domów i samochodów strażaków, nauczycieli czy pracowników oczyszczania miasta!! A lekarzy?? Oczywiście tak !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.c158.petrotel.pl 01.06.06, 17:23 komuniści wam wmówili że to słuzba a to jest sprzedaż wysokospecjalistycznych usług. 8-9 zł godzinę tyle się płaci za ratowanie twojego podobno bezcennego zycia. nie wiesz skąd lekarze nie chodzą obdarci to spróbuj popracować od 8 do 16 a pózniej od 16 do 24 i jeszcze od 24 do 8, zarobisz 3 razy więcej. nie masz mozliości to znaczy że na twoją pracę nie ma zapotzrebowania takiego by ktoś sam przyszedł i dobrowolnie zapłacił ci pieniądze.możesz sobie dorabiać i otwierać gabinety jakie chcesz ( np. gabinet zbierania butelek, hodować i sprzedawać gołebie itp) i nic nikomu do tego co robisz z wolnym czasem i bezczelnością jest wtedy wliczanie tych dochodów do pracy w podstwowym miejscu pracy.lekarze są okradani dlatego że nigdy tak naprawdę nie strajkowali bo są odpowiedzialni za swoich pacjentów. górnik ,śmieciarz, urzędnik ,nauczyciel( których szanuje) może tydzien strajkować i nie wykonywać żadnych czynności, lekarz tego nie może zrobić bo oznaczało by to ludzką i nieodwracalną tragedię.takie cwaniaczki wykorzytsują to i zmuszają lekarzy do pracy bazując na ich poczucciu odpowiedzialności za zdrowie i zycie.to że lekarze muszą się upominac o swoje wynagrodzenie najgorzej świadczy o społeczenstwie które wyżej ceni wszystko inne niż własne zdrowie i zycie i ludzi którzy tym się zajmują porównując ich pracę do pracownika oczyszczania miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
g.dziwota do alfa 01.06.06, 19:32 Na początek polecam wpis dagu75 z 01.06.06, godz. 19:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=42823117&a=42876167 A teraz pokrótce odniosę się do Twoich przemyśleń. Co do ogółu to masz racje, że to ciężka i odpowiedzialna praca, itd. itp. Tylko denerwują mnie (może nieraz dziwią) niektóre argumenty i stwierdzenia, np. że lekarze chcą zarabiac tyle co lekarze w UE - ja ripostuję że tez chciałbym tyle zarabiac co pracownik mojej profesji w UE. Lekarze i prawnicy (to sa 2 grupy zawodowe które najbardziej mi przychodza na myśl) maja takie wykształcenie w którym mogą sobie "dorobić" w swoim fachu po 8h pracy w państwowej instytucji. I w związku z tym nasuwa mi sie pytanie: dlaczego lekarze nie strajkują w prywatnych gabinetach? Pozatym możnaby wysnuc taką tezę że ogólnie (do tej pory tak myślałem) że taki stan żeczy jest lekażom na rękę: przyjmie w przychodni 5-8 pacjętów (nieraz mniej) bo taki kontrakt z NFZ (ludziska czekaja w kolejkach nieraz po kilka miesięcy) a po godzinach prosze bardzo chałtyrzenie i trzepanie kaski, bo nikt z bolącym okiem nie będzie czekał np 3 miesięcy. Gość portalu: alf napisał(a): > komuniści wam wmówili że to słuzba a to jest sprzedaż wysokospecjalistycznych > usług. 8-9 zł godzinę tyle się płaci za ratowanie twojego podobno bezcennego > zycia. nie wiesz skąd lekarze nie chodzą obdarci to spróbuj popracować od 8 > do > 16 a pózniej od 16 do 24 i jeszcze od 24 do 8, zarobisz 3 razy więcej. nie > masz > mozliości to znaczy że na twoją pracę nie ma zapotzrebowania takiego by ktoś > sam przyszedł i dobrowolnie zapłacił ci pieniądze. Możesz sobie dorabiać i > otwierać gabinety jakie chcesz ( np. gabinet zbierania butelek, hodować i > sprzedawać gołebie itp) i nic nikomu do tego co robisz z wolnym czasem i > bezczelnością jest wtedy wliczanie tych dochodów do pracy w podstwowym miejscu > pracy.lekarze są okradani dlatego że nigdy tak naprawdę nie strajkowali bo są > odpowiedzialni za swoich pacjentów. górnik ,śmieciarz, urzędnik ,nauczyciel( > których szanuje) może tydzien strajkować i nie wykonywać żadnych czynności, > lekarz tego nie może zrobić bo oznaczało by to ludzką i nieodwracalną > tragedię To dlaczego słyszy się że lekarz ma zakontraktowane tak mało pacjentów że może przyjąc np 2-3 dziennie?? Czyli może przyjąć tych pacjętów i reszte czasu sobie strajkować. takie cwaniaczki wykorzytsują to i zmuszają lekarzy do pracy bazując > na ich poczucciu odpowiedzialności za zdrowie i zycie.to że lekarze muszą się > upominac o swoje wynagrodzenie najgorzej świadczy o społeczenstwie które wyżej > ceni wszystko inne niż własne zdrowie i zycie i ludzi którzy tym się zajmują > porównując ich pracę do pracownika oczyszczania miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
g.dziwota i jeszcze do przemyśleń 01.06.06, 19:34 Jak nie przyjdą jednego dnia do pracy w całej Polsce sprzątacze, nauczyciele, urzędnicy, hutnicy, górnicy i tym podobne zawody to się nic nie stanie wielkiego. A co jeśli by to byli policjanci, żołnierze, lekarze, strażacy ?? No comments! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do Grzegorza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 08:17 Grzesiu Ciebie powinni zwolnić z UM robisz za dużo błędów ortograficznych. Wróć do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 09:56 Zastanawiam sie jaką przysięge składał Alf czy Hipokratesa czy Hipokryty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.wszplock.pl / *.c152.petrotel.pl 02.06.06, 08:58 Czy pracownik oczyszczania miasta ma wyższe studia i drugi stopień specjalizacji, a może doktoracik??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
g.dziwota do Lekarza 02.06.06, 09:14 Po wpisie Lekarza domyślam się tylko, że nie zrozumiał intencji moich poprzednich wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.naftoremont / *.class147.petrotel.pl 06.06.06, 10:56 Czy tylko Wy możecie byc wykształceni??????????? Litości!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.wszplock.pl / *.c152.petrotel.pl 02.06.06, 08:57 Być może oni zarabiają jakieś pieniądze za swoją pracę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 17:52 Jakość waszych usług jest tak marna, że właściwie żadna strata po takich nieudacznikach. Jak patrzę co miesiąc na pasek wynagrodzenia i widzę ile mnie to kosztuje to mnie krew zalewa. Jak kolego jesteś taki dobry to jedź sobie gdzie tam chcesz i uszczęśliwiaj innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirabelka Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 18:56 Kto? Odpowiedź jest prosta - specjaliści zza wschodniej granicy. Może nie od razu, nie od jutra, ale pewnie już wkrótce polski pacjent będzie mógł skorzystać z fachowych usług medycznych świadczonych z uśmiechem na twarzy i szacunkiem do drugiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noro Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:38 Leczyc? G***o a nie leczenie na Winiarach jest! Znachorzy z Bozej łaski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:13 Zwolnijcie się wszyscy lekarze, pojedziemy do szpitala do KUTNA ... Popieram poprzednika, wszyscy strajkujmy niech podwyższą średnią krajową, dlaczego znów lekarze, a Ci w Płocku to nich się lepiej nie wygłupiają bo jeszcze ich zwolnią i gdzie znajdą robotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolantamajcher Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:11 nawet na niecie nie potraficie szanowac ludzi,<ludkowie>co to ma znaczyc.powiem panu jedno, znam pana doktorka co wyjechał za granice biedaczyna myslał ze bedzie pracował jako lekarz no i niestety ptacował ale jako sprzatacz,ale to nie jest istota sprawy, sznuje ludzi ktorzy sa wykształceni i tych ktorzy nie maj wykształcenia,kazdemu kto szanuje drugiego czlowieka nalezy sie szacunek.ale naprawde czy az tak zle zarabiacie????czy macie zle pensje?? dochodza dyzurki nocne nie pisze o prywatnej praktyce w domu bo to juz jest wasza sprawa wiadomo to nie podlega dyskusji,dobrze pan wie ze mam racje ale tej racji nikomu nie przyzna nikt z was, a co do leczenia ludkow jak was pozwalniaja, no coz jest na wasze miejsce tylu nowych i młodych ludzi prosze nie zapominac ze młodzi sie kształca bo maj ku temu warunki nie tak jak kiedys studiowali tylko dzieci lekarzy prawnikow tzw prominetow z elity, bez pszesady panie doktoru.znam srodowisko słuzby zdrowia od podszewki, przez 23 lata napatrzyłam sie na rozne rzeczy, i powiem szczerze nie jestem za waszym protestem, pan religa powinien sie wziasc za was ostro,moja rada wezcie sie uczciwie za prace wszyscy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 22:21 Uważam, że lekarze nie powinni strajkować. To powinno być zabronione. Przecież zostawiają chorych ludzi samym sobie. Według mnie to nieetyczne.A wogóle jak pan zwraca się do ludzi "ludkowie".Widocznie tak samo szanuje pan panie doktorze swoich pacjentów w przychodni czy szpitalu? Dobrzy i mądrzy lekarze nie zwolnią się tak szybko z pracy, bo inaczej niż pan traktują swój zawód - z powołaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz z Winiar Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.wszplock.pl / *.c152.petrotel.pl 01.06.06, 13:48 A tak nawiasem: strajk ostrzegawczy odbędzie się w poniedziałek między 11.00 a 13.00 Pozdrawiam prasę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 17:54 Mam nadzieję, że zaraz po tym wywalą was na "zbity pysk" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktykant Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 18:39 od 11 czyli po obchodzie, wiec podstawowe obowiązki beda wypelnione, a pozatym jest to protest w imieniu wszystkich pracowników szpitala nie tylko lekarze beda protestowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.naftoremont / *.class147.petrotel.pl 06.06.06, 10:45 ty KRETYNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 15:27 Tym wszystkim, którzy są przeciwni godziwym zrobkom pracowników służby zdrowia i nie akceptują jedynej dostępnej dla nich i - jak doświadczenie uczy - skutecznej drogi dochodzenia słusznych żądań, jaką pozostaje groźba strajku i strajk (vide górnicy oraz te szpitale, gdzie już coś uzyskano tylko tą drogą) chciałbym podpowiedzieć, że wcale nie muszą korzystać z usług szpitali i zatrudnionego tam personelu medycznego. Przecież można się leczyć za darmo, szybko, przyjemnie i skutecznie - przez telewizję albo z wideo lub DVD słuchając Kaszpirowskiego lub innego uzdrowiciela. A jeśli na kogoś to nie działa, jest racjonalistą i chce mieć fachową pomoc medyczną na przyzwoitym poziomie, to musi wiedzieć, że za małe pieniądze mało można kupić, również pracy ludzkiej. Zwłaszcza nie da się kupić odpowiedzialnej wysokokwalifikowanej i ciężkiej pracy lekarzy, pielęgniarek i techników medycznych. Czy ktoś z nas godzi się pracować za jałmużnę? Niewielu się godzi; nawet ksiądz i dziwka się na to nie godzą, choć mówi się, że podobno mają lekką, przyjemną, besstresową pracę i dużo wolnego czasu. Dlaczego mają się godzić pracownicy służby zdrowia, przecież też mają prawo do godziwego życia, jak inni. Pretensje nie do nich; pretensje do tych co chcą rządzić, choć nie powinni tego robić, bo nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.plock.mm.pl 04.06.06, 11:54 NIE PROTESTUJĄ PRACOWNICY WOJEWÓDZKIEGO SZPITALA ZESPOLONEGO KTÓRZY ODESZLI -- NA ŚWIADCZENIA PRZEDEMERYTALNE--CZY TEŻ ZASIŁKI PRZEDEMERYTALNE PO OKOŁO 30 LATACH PRACY NIE SĄ TRAKTOWANI JAK -EMERYCI-I NIGDY SZPITAL NAWET SYMBOLICZNIE PRZYZNA CHOĆBY RAZ W ROKU TEGO CO OTRZYMUJĄ EMERYCI-;;;KTORZY ODESZLI NA ;NORMALNĄ EMERYTURĘ.NIE WAŻNE JEST TAKŻE ORZECZENIE GRUPY INWALIDZKIEJ Z KOMISJI D/S INWALIDZTWA UL .WOLSKIEGO4.PROSZĄ ONI DYREKCJĘ O ROZWAŻENIE TEGO PROBLEMU.KIEDYŚ PRACOWNICY OTRZYMYWALI t/z WCZASY POD GRUSZĄ CO DRUGI ROK - TERAZ CO ROK .DLATEGO ZWRACAMY ŚIĘ DO PANA DYREKTORA KWIATKOWSKIEGO O ZAJĘCIE STANOWISKA W TEJ SPRAWIE I-MOŻE POINFORMOWANIE PRACOWNIKÓW CHOĆBY POPRZEZ GAZETĘ WYBORCZĄ.BĘDZIEMY WDZIĘCZNI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 18:58 Podwyżki tak, łapówki nie Odpowiedz Link Zgłoś
dagu75 Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu 01.06.06, 19:08 tak sobie to wszystko czytam i szczerze mówiąc szlag mnie trafia. Bo moje dziecko jest chore, nieciężko, ale przewlekle. I wyobraźcie sobie, że to najczęściej ja muszę wiedzieć co może być mojemu dziecku zanim pójdę do lekarza, muszę wiedzieć, gdzie, czego i w jakim kierunku szukać. Przepraszam Was lekarzy bardzo, ale mam już dość szukania lekarza, który nie da na wejściu sterydu lub antybiotyku i od którego usłyszę " pani na pierwszej wizycie chce skierowanie na takie badanie?". A moje dziecko nie śpi z płaczu po nocach i źle słyszy, bo "doświadczony" lekarz mówi, że on nic nie widzi. A inny lekarz ( z renomowanej placówki) stawia słuszną diagnozę, bo po leczeniu słuch wraca do normy. Ja nie wierzę, że to tylko wypadki przy pracy taka niekompetencja. Jestem już zniesmaczona ta sytuacją i muszę powiedzieć, że w momencie kiedy zaczęły cierpieć dzieci to jest nie w porządku. Rozumiem, że punkt widzenia itd...ale co mają zrobic grupy zawodowe bez takiej "siły przebicia"(bo nikt od nich nie zależy)? Ja mam dość. Odpowiedz Link Zgłoś
rromero Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu 01.06.06, 21:12 Czy w waszych zawistnych główkach nie mieści się myśl że lekarze woleli by pójść po dyżurze spokojnie do domku wypić piwko czy tam co kto lubi i spokojnie wypocząć , zamiast zapieprzać do drugiej (i trzeciej ) roboty. Chcecie żeby lekarze nie brali w łapę , to płaćmy im uczciwie. Chcemy dobrych lekarzy ? Jaki dobry lekarz będzie chciał pracować w państwowym szpitalu za tak nędzne pieniądze? Albo inaczej kto będzie się starał w pracy wiedząc że jego praca jest tragicznie nisko opłacana. Żeby zostać lekarzem potrzebne są trochę wyższe kwalifikacje niż śmieciarzem a nawet (z całym szacunkiem dla w/w zawodów) policjantem lub strażakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
monika-i Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu 01.06.06, 21:31 Lezalam w szpitalu podczas strajku pogotowia ratunkowego w 89 roku .Nie wolno mi bylo wstawac z lozka( nawet do toalety) ze wzgledu na zycie dziecka.Niestety w czasie mojego pobytu rozpoczal sie remont szpitala.Przewiesc do innego mialo mnie pogotowie .Zostalam przygotowana do wyjazdu.Ubralam sie i czekalam na zamowiona karetke stojac na korytarzu... 4 godziny.Efekt : dziecko urodzilo sie miesiac za wszesnie , na szczescie nic mu sie nie stalo. Przypadek przeze mnie zaobserwowany w tym samym czasie : starsza kobieta , pacjentka ginekologii czekala kilka dni ( bezskutecznie) na wyniki badan , ktore mialo przywiezc pogotowie z Warszawy( z tego powodu nie dostawala zadnych lekow ).Rozmowa na korytarzu z dr.Pawinskim owczesnym ordynatorem : starsza pani :" panie doktorze moze ja moglabym wyjsc ze szpitala na ten czas kiedy pogotowie strajkuje i nie ma badan " dr :"pani wyjdzie stad nogami do przodu , albo jak Wisla wyschnie" Juz wiecie dlaczego nie popieram strajku lekarzy? Jestem egoistka , oni tez . Odpowiedz Link Zgłoś
monika-i Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu 01.06.06, 22:38 "przewiezc" oczywiscie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygfryd de Loewe Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.c154.petrotel.pl 01.06.06, 23:18 Jesli sie nie podoba praca w państwowym szpitalu to droga wolna , nikt nikogo na siłę nie trzyma. Za mało zarabia hrabia jako lekarz? Jest wyjście - trzeba zmienić zawód i zostać np. przedstawicielem handlowym. A kto powiedział, że nie wolno zmieniać profesji? Zrobiło to juz wielu uczciwych ludzi i jakoś żyją, a pewne hieny piepszą, że z "niedostatku" biorą łapówy bawiąc się w Boga i od wziątki uzależniają termin operacji ratującej życie. Co, może nikt o takich przypadkach na Winiarach nie słyszał ? Czy wy myślicie, że ludzie to bezmyślne barany, które oddadzą ostatnią złotówkę i jeszcze w rekę was bedą całować? Co poniektórym się we łbach pomieszało z dobrobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:44 Zygfryd bo oni to swiete krowy sa. We lbach sie popchrzanilo od brania lapowek. Za robote sie wezcie zlodzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noro Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:42 O jakich dobrych lekarzach na Winiarach piszesz czlowieku? Piecu? Dziesieciu? Zastanow sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YYY Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:11 Dlaczego nie protestujecie przeciwko dyżurom? Przecież prawo UE wam to gwarantuje!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.naftoremont / *.class147.petrotel.pl 06.06.06, 10:31 rromero - nie tylko lekarze zarabiaja takie gó..ane pieniądze, o których piszesz. Są tez inni z wysokim wykształceniem, którzy zarabiaja mniej niż lekarze. A tak w ogóle - kto lekarzom kazał wybrać taki zawód? Jak nie pasuje - WON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 04:49 zwolnić ze szpitala lekarzy i pielegniarki natychmiast a przyjąć do pracy nowe osoby a wystarczy popatrzeć na lekarzy jakimi samochodami podjeżdają, a pielegniarki do pracy przychodzą skąpo ubrane ciuchy markowe kosmetyki fryzury paznokcie one brzydzą się dotykać do chorych a szpital traktuja jak agencja towarz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll to i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 07:16 Paru pacjentów może przez to ujść z życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: to i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:45 Niejeden juz uszedl przez "leczenie" na Winiarach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genowefa Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:44 Lekarze to najbardziej skorumpowana grupa zawodowa w Polsce, w dodatku bardzo duża część z nich to tępaki, nie mający pojęcia o leczeniu. Najlepszym wyjściem byłaby prywatyzacja szpitali i zobowiązanie lekrzy do stosowania kas fiskalnych w prywatnych gabinetach. A nieudacznicy, którzy straszą wyjazdem za granicę, niech wyjeżdżają czym prędzej, napewno będą tam przyjęci z otwartymi rękami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.c243.petrotel.pl 02.06.06, 12:06 Od dawna wszyscy Uczciwi Prawdziwi i Mądrzy Polacy wiedzą ,że lekarze to żydy zlodzieje a niektórzy to nawet cyklisci.Wszystkich ich trzeba w "kamasze". I bardzo dobrze , że w Plocku dwóch doktorów z nie zarabia tyle co kierowca MPK. Mam zamiar napisać do Leppera aby ustawowo zabronił doktorom zarabiać więcej niż jedna trzecia średniej krajowej. Inteligenciki niech nam się nie panoszą. Zdrowy trzon narodu musi zrozumieć ,że nie ołacają się nauki ale spryt i przebojowość. No i niech sie zabójcy nie tłumaczą ,że żleleczą bo mają np. na jeden poród 15 razy mniej niż w ciązy niż w Anglii i złą organizację skłaniającą do korupcnji.Polityk który ich przyciśnie zyska glosy zdrowej części narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie a oni kiedy przystąpią do pracy czyli do leczenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:01 przestaną odwalać lipę, przymawiac sie do "wziątek", zaczną podnosić kwalifikacje i zauważą w chorym człowieka, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedacy w temacie Re: a oni kiedy przystąpią do pracy czyli do lecz IP: *.wszplock.pl / *.c152.petrotel.pl 04.06.06, 14:59 boże,ludzie jacy wy jestescie załośni az zal czlowiekowi ze takie chamstwo w dodatku w wiekszosci brudne trzeba leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: a oni kiedy przystąpią do pracy czyli do lecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:18 Moja koleżanka 30 lat zmarła bo ginekolog nie zbadał tego co jej wyciął - zostawiła małe dziecko, lekarz ginekolog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arachneta Re: a oni kiedy przystąpią do pracy czyli do lecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 19:13 Ja mam nadzieję,że tego nie napisał lekarz. Zdobyte wykształcenie na polskich, za polskie pieniądze, które pohodzą od tych brudnych ludzi. Wydaje mi się, że zdobyte wykształcenie zobowiązuje do grzecznośi. Spotkałam miłych i kulturalnych lekarzy, nawe jesli byla między nami różnia zdań:). Nik nie poprosił mnie o dodatkowe opłaty i ja ich nie proponowałam. Lekarz w przychodni specjalistycznej przyjmował 8-10 chorych, ale w ciągu godziny. Mimo prywatnej praktyki nie zaproponował mi bym wniosła jakieś opłaty. Jeśli czas oczekiwania na wizzytę u tego lekarza jest długi to już raczzej wina systemu. A co do układów i kumoterstwa , to są wszędzie . Nie wszysy są tacy sami, są lepsi i gorsi , zarówno ludzie jak i lekarze :) Lekarz to też człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sld Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 04.06.06, 16:35 DO ROBOTY LUB DO ARMII .WYSTARCZY PRZEJśC PO ZIELONYM JARZE I PODOLSZYCACH PłD.TAM Są ULICE WDZIęCZNOśCI PACJENTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 16:48 ....i po cmentarzach trzeba sie przejść żył/a/ 20, 30 40, 50 lat .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 17:50 Biedacy.......tacy biedni w Łodzi też byli,ze musieli sobie dorabiać...pavulonem!! Nie opisze moich osobistych przezyć z tymi skur..i,ale powiem tylko tyle,że to najgorsze dno i bark jakiejkolwiek moralmości jaki spotkałem w życiu(możliwe,ze trafiłem na wyjątkowego sku..na,bo było to w Łodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeremi Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 18:00 Lekarze medycyny mają bardzo duże poczucie własnej wartości noszą wysoko głowy a z dumy zawodowej pękają im brzuchy.Wszystkiemu jest winne społeczeństwo,że na to pozwoliło.W telewizji kazdy medyk pokazuje się z fonendoskopem na karku (nawet psychiatra,ortopeda i ginekolog)żeby wszyscy wiedzieli,ze to lekarz pomysł rodem z seriali amerykańskich - to śmieszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolantamajcher Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:55 jestem za tym aby ich pozwalniac, jestem byłym pracownikiem słuzby zdrowia wiem jakwyglada praca, a zarobki nie sa takie złenich nie narzekaj,no przepraszam bardzo jak mozna stale rzadac, zobaczcie ile zarabiaj salowe one dostaja zawasze po kazdej podwyzce ochłapy z pankiego stołu a jak cos sie ktos odezwie no to jak sie nadarzy okazja to do zwolnienia, brak poszanowania i wogole brak słow na obłude lekarzy a i pielegniarek tez,niech sie przyłoza co niektorzy do roboty, tych dobrych lekarzy i prawdziwych pieleniarek jest mało w płockiej sluzbie zdrowia, czas sie zastanowic i nie na zasadzie reka reke myje, pracowac i wykonywac swoje obowiazki a nie spychac je na osoby czasami niekompetentne.w lockiej sluzbie zdrowia jest tak , jak trzymasz palec sztywno w tył.. to pracujesz... nie ma komu sie wziasc za ten bałagan .czy to miejski szpital ten piekny i niesławny czy to winiary.bajzel kumoterstwo i nicwiecej, oj duzo by o tym pisac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.c158.petrotel.pl 05.06.06, 10:41 popjechałem na winiary, dowiedziałem się że lekarze i pielęgniarki do 12.00 strajkują - mają rację. Pojadę po 12.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.c243.petrotel.pl 05.06.06, 12:24 Ludzie - macie słuszne pretensje , ze nie macie opieki na poziomie USA czy Anglii. Wezcie jednak pod uwage, ze jako podatnicy przeznaczacie np. na opieke nad 1 ciezarną nie dwa razy mniej ale dziesięć razy mniej niż w tejze Anglii. To jest dokładnie tak jak byście chcieli za 5 000 kupić NOWEGO super mercedesa. Wszyscy rozumieją , ze sie nie da. A oczekiwanie super opieki medycznej za pieniadze mniejsze niz przeznacza podatnik na Białorusi czy w Meksyku jest dokładnie tym samym. No i po tym wszystkim my zbieramy joby za ten brak kasy na leczenie!! Obiecuję leczyć Was tak jak w Anglii dajcie mi tylko trzy czwarte angielskiej sumy na leczenie i połowe angielskiej pensjii! Zdrowia życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:56 madrala........Zaraz policjanci,nauczyciele,strażacy,górnicy i nnne grupy zawodowe powiedzą to samo...dajcie mi połowe pensji angielskiej, to bedziemy pracowac jak w Anglii.ŻYCZĘ dobrych nauczycieli,strażaka co przyjedzie super wozem na czas,wiecej policjantów na ulicach itd. ...........cwaniaczku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.c243.petrotel.pl 06.06.06, 09:18 Nie musisz od razu przywalac mi epitetami. No i zważ , że do pałowania nie trzeba takich nakładów jak do leczenia oraz , że te zawody ktore wymieniłeś nie odstają tak od sredniej europejskiej jak nakłady na zdrowie. Pracownicy ochrony zdrowia doskonale rozumieją , że średnia krajowa poborów w Angli jest dużo większa niż w Polsce i nie domagają sie andielskich pensji. Chcą jedynie by proporcje poborów między górnikiem, kierowcą, i policjantem były takie jak w Anglii! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.naftoremont / *.class147.petrotel.pl 06.06.06, 10:22 WK - ale się czepnąłeś tej Anglii. Dla informacji, my żyjemy w POLSCE, więc pracuj tak jak przysięgałeś podejmując się tego zawodu. Tak się nauczyliście, że tylko potraficie brać. Poza tym - niestety nic więcej. Jeżeli tak ci mało płacą - to się wynieś do Anglii i tam będziesz zarabiał angielskie pieniądze. Więc oszczędź sobie gderania tylko weź się do roboty. Czyżbyś na dyżurze pisał tu na forum? Ciekawe. Dla informacji: żadni z was lekarze - tylko RAKARZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:00 Nie musisz od razu przywalac mi epitetami. No i zważ , że do pałowania nie trze > ba takich nakładów jak do leczenia Do pałowania powidasz......No wam do leczenia wystarcza pavulon.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.c243.petrotel.pl 06.06.06, 12:06 Leczę uczciwie i nie stosuję Pavulonu./a propos - mimo dziesiatek publikacji zarzut stosowania pavulonu nie utrzymał się w łódzkim sadzie wobec żadnego lekarza- tak tak- ale to juz nie jest medialne/ Dyskusje bez watpienia przegrałem -chyba dlatego ,ze naiwnie stosyję argumenty a nie epitety i pomowienia. Wycofuję sie i przepraszam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.c151.petrotel.pl 06.06.06, 12:00 To dobrze. Będzie mnie zakażeń gronkowcem, żółtaczką itp. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 17:01 Cieszę się że odszedłem z Winiar. Tylko tutaj spotkałem się z takim chamstwem wobec lekarzy i brakiem poszanowania dla ich pracy ze strony pacjentów. Żal mi Was koledzy z Płocka, że dalej musicie ich leczyć. Zapraszam za granicę, tam się szanuje lekarzy. A jeżeli ktoś sądzi, że przyjadą lekarze zza wschodniej granicy do Polski to jest w błędzie. Z takimi zarobkami to oni omijają Polskę z każdej strony, jeszcze nie upadli na głowę. Oni też ciągną bardziej na zachód lub północ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 19:43 wiadomosci.onet.pl/1338219,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Lekarze z Winiar przystąpią do protestu IP: *.zse.bydgoszcz.pl 12.06.06, 19:04 lekarze z dermatologi są ok w mojej kilkunastowej karierze leczenia sie na tym właśnie oddziale nie spotkałem sie żeby któryś z lekarzy wziął łapówke co nie znaczy że wszyscy jednakowo przykładają sie do pracy odrębnym tematem są panie sprzątające które na drugiej zmianie więcej przesiedzą u pielegniarek niż poświecą czasu na sprzątanie a i porcje żywieniowe sa znacznie okrojone tylko dlatego żeby było co wynieść (są wyjątki oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś