Dodaj do ulubionych

Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB-ków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:43
Jak podaje dziesiejsze Życie Płocka
wzorem Wrocławia płocka Solidarność chce ujawnic wizerunki i nazwiska
lokalnych UB-ków i SB-ków.
Przewodniczący Regionu NSZZ "Solidarność" w Płocku uznał pomysł za godny
realizacji.W ten sposób ub-eki trafia na afisze.
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Modzelewski Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 28.07.06, 22:23

Gość portalu: darek napisał(a):
      > ...NSZZ "Solidarność"...

Winno być napisane: - ...NSZZ "Solidarność" zarejestrowana 18 kwietnia 1989 r. ...

> wzorem Wrocławia płocka Solidarność chce ujawnic wizerunki i nazwiska
      > lokalnych UB-ków i SB-ków.

Tak bez podstawy moralnej? Przecież powyższą "solidarnośc" sb nie ścigała.
      O TW pan przewodniczący nie wspomina. Ciekaw jestem dlaczego?

• Gość: Jadwiga NSZZ "Solidarność" zarejestrowana 18 kwietnia 1989 IP: *.chello.pl 28.07.06, 22:26
        Gość portalu: M. Modzelewski napisał(a):

>
        >
        > Gość portalu: darek napisał(a):
        > > ...NSZZ "Solidarność"...
        >
        > Winno być napisane: - ...NSZZ "Solidarność" zarejestrowana 18 kwietnia 1989
        r.
        > ...
        >
        > > wzorem Wrocławia płocka Solidarność chce ujawnic wizerunki i nazwiska
        > > lokalnych UB-ków i SB-ków.
        >
        > Tak bez podstawy moralnej? Przecież powyższą "solidarnośc" sb nie ścigała.
        > O TW pan przewodniczący nie wspomina. Ciekaw jestem dlaczego?
        >
        Czyżby Panu Przewodniczącemu .... ?
    • Gość: pyt. Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 07:48
      o co chodzi ?
      • Gość: nono Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 08:00
        Tajni współpracownicy SB (TW - tzw. Solidurność zarejestrowana przez SB w 89
        roku) robią "wielką robotę" - chcą ujawnić pracowników SB, których prawie
        wszyscy i tak znają (wiedzą kto i co). Pozoranci udają, że nie wiedzą, że
        chodzi o co innego, o ujwanienie padalców TW.
    • Gość: mat. NSZZ "Solidarność" Ojca Świetego Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 08:28
      Ojciec Solidarności nie mówił o dwóch Solidarnościach tylko o NSZZ "Solidarność"
      pokolenie-jp2.pl/info.php?dzial=1
      • Gość: Kamil Re: NSZZ "Solidarność" Ojca Świetego Jana Pawła I IP: *.chello.pl 29.07.06, 09:11
        Ale cwaniaczki które chcą ujawniać kadrowych pracowników (przecież ci nikogo
        nie zdradzili - no chyba, że przeszli do UOP ... .) sami mają sporo za uszami.
    • Gość: u2 to będzie tak wyglądało jak w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 09:23
      www.opcja.pop.pl/ujawnic/ujawnic1.html
    • Gość: Członek Solidarnoś Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:08
      Niech Przewodniczący Kępczyński ujawni publicznie swoje zaświadczenie z IPN.
      • atak.spawacza Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- 29.07.06, 15:57
        Gość portalu: Członek Solidarnoś napisał(a):

> Niech Przewodniczący Kępczyński ujawni publicznie swoje zaświadczenie z IPN.

Chodzi o okrycie konfidentów. Akta ubeków są w działach kadr komend policji, bo
        to funkcjonariusze np. w stanie spoczynku.
    • Gość: zenon Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 16:55
      co ty sugerujesz ?
    • Gość: olo Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 08:40
      zdaniem Przewodnicząceg, jak czytałem będa ujawnieni
    • Gość: LINK Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 08:41
      tu jest wzór jak ma to wyglądac
      www.opcja.pop.pl/ujawnic/ujawnic1.html
      • Gość: jur Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.c153.petrotel.pl 31.07.06, 10:09
        Co za problem z funkcjonariuszami. Ich nazwiska były przeciez publiczne za
        wyjatkiem wydziałów i ogniw SB tajnych nawet dla siebie samych.
        Idzie o TW. Ale tu należy najpierw wywieżć z Płocka siekiery i noże. Oj byście
        sie nie zdziwili, nawet ci co tak bardzo chcą ujawnienie tej listy.
        Wg niektórych wypowiedzi ujawnienie list agentów to takie coś co nie specjalnie
        zadziała na ludzi. Gwarantuję, że zadziała i będziemy świadkami wielu
        tragicznych sytuacji. Nic nie będzie dośmiechu. Gawiedzi nie potrzebne jest
        takie zaspokojenie ciekawości. To nic pożytecznego. W śród agentów byli ludzie
        działający w swerze np.konrwywiadowczego zabezpieczenia kraju, ochrony zakładów
        pracy przed sabotażem i przestepstwami np. w Petrochemi. I co tych tekże do
        jednego wora. Domnemywam, że tacy ludzie i dzisiaj są w tych zakładach i
        wykonują takie same zadani. I co wy na to? Tamci żli a ci dobrzy? Tamten
        złodziej mógł kraść, a dzisiejszy nie może tego robić? Juest tu bardzo wiele
        aspektów w te sprawie i nic nie wolno na hura!
        Na przewidywane pytanie odpowadam, że oczywiście jestem bardzo przeciwny
        ogłaszaniu takich list. Mało, jestem za zakazem ich ogłaszania i przykrycie
        sprawy czarnym suknem, kirem. Na zawsze.
        Czas na odbudowę, a nie na harce i odwet. Niech każdy popatrzy w swoje sumienie
        i poszuka w swoim oku belki...
        Nie jestem też komuchem i brzydzę sie tą ideą po otwarciu mi oczów przez
        prawdziwą historię, której nie znałem. Byliśmy wszyscy inkryminowani złem.
        Żyliśmy w nieświadomości i w błędzie. W ciemnocie. Dlatego mam więcej
        współczucia dla nas samych niżli nienawisći. A oprawcy i tak zostaną osądzeni i
        ukarani. A życie się musi toczyć dalej i dalej.
        A teraz rzucie we mnie kamieniem!
        • Gość: Karolinka Czas na agenturę wśród kleru. 60 % było kapusiami IP: *.chello.pl 31.07.06, 10:13
          O jak słodko było i jest spowiadać się b. TW.
    • Gość: jerzy to zależy w jakim składzie Komisja będzie badać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 11:28
      juz są głosy przestraszonych, jeśli w Komisji przewage będa mieli byli agenci
      to wypaczą historię do końca, juz w tej chwili na milczenie skazano szereg osób
      które działały w strukturach antykomunistycznych, uczynili to współpracownicy SB
      • Gość: Obiektywny Re: Czas na agenturę wśród kleru. 60 % było kapu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 11:37
        Oni nagrywaki na minifony w czasie spowiedzi ?!!!
        • rromero Re: Czas na agenturę wśród kleru. 60 % było kapu 31.07.06, 11:56
          Żal mi was ludzie.
          Jak bardzo zżera was nienawiść.
          Ciekawe ilu z was ma prawdziwe ku temu powody?
          Ilu z was cierpiało wskutek działania SB?
          Zapewne niewielu lub nikt.
          Przedtem pluliście na wywrotowców, chuliganów demonstrujących na ulicach,
          wywrotowców na usługach zachodu. Zawsze na usługach władzy.
          Brzydzę się wami.

• Gość: cze To przyjemnie dowiedzieć się,że żonka donosiła.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:33
            na męża - działacza,że łaził na cmentarz wojskowy i składał wieńce z drutu
            kolczastego na grobach,co miało być gestem walki o to co mamy. Bo mamy!
            nieprawdaż?
            • rromero Re: To przyjemnie dowiedzieć się,że żonka donosił 31.07.06, 12:59
              To jest sprawa jej i jej męża. A tobie nic do tego. Czym się podniecasz? Sprawia
              ci przyjemność taplanie się w czyjś brudach?
              Ludzie trochę opamiętania , jeszcze chwila i zapłoną stosy.
              • Gość: cze Re: To przyjemnie dowiedzieć się,że żonka donosił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 13:07
                Dokładnie! Kolego! Dokładnie takie jest właśnie przesłanie mojego postu.
                I tylko przykro ,że musiałem to dopisać.
                • rromero Re: To przyjemnie dowiedzieć się,że żonka donosił 31.07.06, 13:12
                  Sory że nie załapałem odrazu.
                  Ale to po tym gów..e co wypełnia ten temat.
    • Gość: życie Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 13:36
      rromero, poznamy sie w sądzie jeśli nie nabędziesz kultury
      ublizaliscie Narodowi całe lata, skonczyło się,
      odtajnimy wszystko,
      • rromero Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- 31.07.06, 22:26
        Wymagasz kultury w tym szambie?
        A kogo to ja obrażałem ponoć całe lata?
        Chyba komuchów , więc jeśli czujesz się obrażony , wiedz że nie przeproszę.
        A odtajniaj sobie co chcesz , jeśli cię to rajcuje. Uważaj tylko co byś się nie
        zagalopował bo możesz zasłużyć na miano SB-eckiej tuby.
    • Gość: Członek Solidarnoś Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 16:52
      Tylko niech takimi sprawami nie zajmuje się J. Pawłowicz, w IPN z ramienia Unii
      Wolności, który sam nie ma czystej przeszłosci, a ponadto załatwił "czyste
      papiery" niektórym pseudoopozycjonistom (TW) m.in. Kubie Chmielewskiemu.

• Gość: pocz Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:02
        A ty z tym Kubą,to co znowu?
        • Gość: sito Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:25
          sa zmiany w IPN
          uniewazniono wydane zaswiadczenia, IPN najprzód sam się przeswietla
          a nastepnie od nowa będzie wydawał zaswiadczenia,
        • Gość: ania Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 15:14
          Kuba nigdy nie był TW- znam go, kocha ludzi i cały świat , co za szuja tu
          wypisuje takie bzdury?
          • Gość: danuta Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 15:36
            Czajkowski tez kochał ludzi.
            A co to za kuba? nie słyszałam o takim
            • Gość: ania Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 16:13
              Najlepiej by było, gdyby Pawłowicz zajął stanowisko w tej kwestii. Nie wierzę ,
              że "czyścił Kubie papiery"- chyba są w IPN-ie odpowiednie procedury?
      • Gość: teraz Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 09:51
        co z tym Pawłowiczem ?
        • rromero Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- 01.08.06, 10:00
          A co ma być żyje sobie i robi swoje.
          Musi co najwyżej znosić obszczekiwanie przez kundle które teraz dopiero poczuły
          wielki przypływ odwagi i walczą z komuną ( w tym wypadku niema racji powiedzenie
          "lepiej późno niż wcale")
    • Gość: Członek Solidarnoś Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:16
      Nie wiem rromero jaką masz przeszłość, ale po twoich poglądach można
      wywnioskować, ze czerwoną lub jesteś zwolennikiem upadłej UW(PD). Jeśli byś
      ucierpiał choć jedną drobną cząstkę od komuny, tego co ja ucierpiałem napewno
      nie miał byś takich poglądów. M.in. dzięki mnie możesz pisać na forum co chcesz.
      • Gość: edek Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:20
        on w doope nie dostał
        on dawał, tfu
        • rromero Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- 01.08.06, 10:42
          Edek możesz pomarzyć ... ale ja nie z tej orientacji :)
          A panie członku (bez skojarzeń) coś mi się zdaje że od tego cierpienia z główką
          coś nie tak.
      • Gość: Historyk II Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 17:01
        wspólczuje ci i wspomagam. Nie czuj sie osamotniony! Głowa do góry, juz
        niedługo poznamy ich po..., " owocach"(...)
        • Gość: Historyk II Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 17:03
          Np. tych -oddanych sprawie ..., czy któs może więcej na ich temat???
          Naprawdę nie znałem i nie znam ich z nazwiska! Poza tym, że widywałem ich u
          pryncypała(...)
          >>>forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=42886676&a=43245245
    • Gość: Członek Solidarnoś Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:32
      Jednak dobrze trafiłem - jesteś drobnym, opłacanym żulikiem
      • rromero Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- 01.08.06, 11:59
        Drobnym to ja nie jestem - raczej solidnej postury.
        A za moje poglądy nikt mi nie płaci , nie oceniaj wszystkich po sobie
    • Gość: www Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:54
      www.arturjaroszewski.pl
    • Gość: pyt. Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 22:19
      Tajny współpracownik TW ?
    • Gość: poinformowany Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:51
      a ile ubeków jest w solidarności
      • Gość: ola Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 06:29
        wreszcie wiem że i na zdrowym drzewie trafiają sie zgniłki
    • roman_j Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- 03.08.06, 00:17
      Co tam lista współpracowników. To nudziarstwo. Ja już się cieszę na lustrację w
      wydaniu PiS, zgodnie z którą teczki będą jawne. To dopiero będzie ciekawe.
      Poczytać sobie, co też SB zgromadziło na temat swoich "podopiecznych". Może się
      np. okaże, że pan X, oficjalnie wzorowy mąż i ojciec, w rzeczywistości przez
      lata miał romans z panią Y podobnie jak on walczącą o demokrację. I wszystko to
      zostanie ujawnione, gdyż taka jest wola rządzących. I to jest jedyny punkt, w
      którym się zgadzam z Kaczyńskimi. Jeśli jawność, to pełna. Poznajmy nie tylko
      konfidentów, ale też owoce ich pracy. Nie wolno się zatrzymać w pół drogi.
      Trzeba pokazać corpus delicti w całej swej obrzydliwości, skoro chce się mówić o
      czyjejś winie. To bardziej przemówi do ludzi, niż suche nazwiska. Gratuluję
      działaczom PiS-u odwagi. Podobno zawartość teczek ma być publikowana w
      Internecie. Mam nadzieję, że kiedy taka strona zostanie uruchomiona, piszący w
      tym wątku zwolennicy lustracji równie gorliwie podadzą do niej link, jak teraz
      podają linki do list tajnych współpracowników. :-))
      • Gość: jas Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 16:31
        z twojej strony takie wpisy nie działają, natomiast upewnie się, że to dotyczy
        ciebie
        • Gość: sb Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:07
          to nie masz pewności ? taboret
        • roman_j Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- 04.08.06, 14:05
          Nie rozumiem Cię, dobry człowieku. Piszesz jakimś ezopowym językiem. Boisz się
          czegoś? Czyżby to strach przed zawartością teczek pomieszał Ci zmysły i
          poplątał język? Nie bój się, wszak napisane jest: "Prawda was wyzwoli". :-))
          • Gość: bej Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 21:23
            dobrze jest podać adresata
            • Gość: KATARZYNA Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 12:56
              A ja jestem zadowolona, bo wreszcie mój sąsiad sb-k będzie publicznie wisiał na
              Starym Rynku.
              • Gość: name or Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 13:10
                nie podpisuj się tak , lepiej w skrucie KAT
          • Gość: Historyk II Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 16:54
            Kogo ma wyzwolić " prawda" Wieczorków, i innych tworzących zasoby własnych
            ambicyjek(...).
            Miałem dwóch kolegów na studiach, których Sb-szantazując -wilczym biletem
            wciągneła w układ(...).
            Jeden z nich, z płaczem przyznał się nam po absolutorium !
            Spotykamy sie na co-5 cio letnich zjazdach. Mysmy Mu wybaczyli.
            Ten drugi( Pamietasz książkę " Ten obcy"(...)nie spotyka się z nami!
            Po ogłoszeniu przez Wildsteina -"listy" po raz I-szy zacząłem udzielać się na
            forum -ONETU. Poczytaj moje posty z przełomu stycznia-lutego 2005 r. Podpisuje
            się po raz drugi i podtrzymuję wszystko.
            Po tym co sie stało z Panią Gilowską, tym bardziej domagam sie jak najszybszego
            odkrycia akt, ale po mozliwosci obrony przed podobnymi " paszkwilami
            wieczorków"(SIC!).
            PS
            Ciekaw jestem jak się mają TW- " stolbudowscy" z Kostrogaju(...)???
    • Gość: ter widac po forum że TW nagle w większości ucichli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 09:56
      zobaczymy
      • Gość: beta Kaczor pokazał teczkę...ale z daleka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:17
        Bo z bliska,to po co?
    • Gość: żylik Re: Życie Płocka: "Solidarność" płocka ujawni UB- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 17:44
      w miastach wielkości Płocka było 200-300 tajnych współpracowników i Kontakty
      Osobiste, Lublin,Rzeszów itd.
      w Płocku o kogo nie zapytac to sie wypiera ze nie był TW,
      wcale nie było?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka