Gość: egon IP: 193.59.95.* 17.08.06, 07:21 No bez przesady! Żeby po paru piwkach nie można było wrócić do domu? ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: private Re: Pijany rowerzysta w krainie łagodności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 07:29 idiota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Podpis bez treści! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 07:51 Zazwyczaj jest donos bez podpisu a tym razem odwrotnie. Swoją drogą ta nagonka na rowerzystów to taka prywatna wojenka Pana Komendanta Płockiej Policji. Łatwiej jest złapać rowerzystę po piwku wracającym ze sklepu polną drogą niż kierowcę-bandytę z litewskiego tira, który roztrąca samochopdy osobowe nie mówiąc już o rowerzystach. Łatwiej też natłuc mandatów na Wyszogrodzkiej na wysokości Auchan, bo droga dobra, gładka i prosta więc kierowcy trochę wcisną pedał gazu (nota bene na tym odcinku możnaby podnieść dopuszczalną prędkość do 70 km/h). Znacznie trudniej wychwycić pojazdy wyjeżdżające z Auchan, roztrącające pieszych i nie ustępujące pierwszeństwa innym jaż po zapaleniu czerwonych świateł. Dzięki takiej działalności można wykazać się skutecznością: "Nałożoną taką to a taką liczbę mandatów na łączna sumę taką to a taką. Zatrzamano taką to a taką liczbę osób kierujących pojazdami będących w stanie po spożyciu alkoholu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Podpis bez treści! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 07:54 tiaa i jeszcze bezczelnie nie daja pić w plenerze hehe. (pierwszy mandat od baaaardzo dawna ):). Ale wracając do tematu- polna nie polna to nic nie zmienia, jak bedzie jechał zygzakiem to ktoś w niego i tak wjedzie i bedzie problem. Sam na rowerze jezdze i zdażyło mi się po piwku ale to chodniczkiem (wiem wiem ze niezgodnie z przepisami) i powoli:). Ale szlag trafia jak jedzie taki w nocy ulica,pijany i bez światełek... I jak tu nie trafić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Podpis bez treści! IP: 193.59.95.* 17.08.06, 13:25 Ustalmy więc zasady. Po piwku, rowerem można, ale tylko polną dróżką ewentualnie po chodniku. I co najważniejsze! W razie wpadki, przepada karta rowerowa. Prawo jazdy pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and1and Re: Podpis bez treści! IP: *.c240.petrotel.pl 17.08.06, 23:00 OK, samochodem po pijaku też można, ale tylko polną dróżką, ewentualnie po chodniku. I co najważniejsze! w razie wpadki proponuję obowiązkową wizytę w prosektorium, połączoną z oględzinami zwłok ofiar wypadków drogowych. Karta rowerowa w każdym razie zostaje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Nie o to chodzi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 07:45 Źle mnie zrozumieliście, koledzy. Nie o to chodzi, żeby tolerować rowerzystów po piwku. Chodzi o proporcje i stwarzane zagrożenie. Rowerzysta nawet po dwóch piwach na polnej drodze nie jest tak grożny jak Litwin kierowca tira, który nikogo nie widzi na drodze tylko pędzi na złamanie karku z tymi swoimi złomami samochodowymi. Swoją drogą to gdzie oni ustawią te setki tysięcy starych samochodów, czy im wystarczy miejsca w tym ich małym państewku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Nie o to chodzi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 10:13 jasne. To wpadnij na takiego: jego zabijesz i jeszcze rodzine jak bedziesz uciekał i wpadniesz na drzewo. Czy to nie jest proporcjonalne??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ox Re: Nie o to chodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 21:56 Mam nadzieje ze kiedys postep technologiczny bedzie taki ze kretyni nie mogli beda wypowiadac sie na forach. Jesli istnialyby statystyki dotyczace pijanych rowerzystow i pijanych kierowcow pojazdow silnikowych to porownanie na przyklad: osob zabitych przez te osoby wygladaloby - rocznie 4:1500 - osob ciezko rannych 50:30000. O to chodzi. Moim zdaniem rowerzysta po wypiciu (lagodnym) powinien spokojnie moc jezdzic rowerem po chodniku, albo jakis mandat typu 100-200zl, a za spowodowanie kolizji, "wypadku" 200-1000zl w zaleznosci od tego co zrobil. Zabieranie prawka za to glupota, to dyskryminacja osob posiadajacych prawo jazdy. Wlasnie powinnimy mowic glosno, ze zabieranie prawka za prowadzenie roweru po wypiciu to dla osob posiadajacych prawo jazdy to D Y S K R Y M I N A C J A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and1and Re: Nie o to chodzi! IP: *.c155.petrotel.pl 19.08.06, 14:12 Mam prawo jazdy i jakoś nie czuje się dyskryminowany z powodu zabierania praw jazdy zachlanym rowerzystom. Tępić bydło wszelkimi metodami. Aż nauczą się, że nie są sami na drogach i chodnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Re: Podpis bez treści! IP: *.chello.pl 27.10.07, 00:42 Owszem samochodem po chodniku ale 0,5 km/h. Proporcjonalnie w stosunku do masy człowieka. A tak na marginesie rzeczywiście jest lepiej wracać po akoholu samachodem ulicą niż rowerem po ścieżce - mniejsza kara. Gdzie tu sens i stopień zagrożenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pik Re: Pijany rowerzysta w krainie łagodności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 11:24 Jechałem drogą od Gostynina do Krośniewic kiedy taki gosc po "dwoch piwkach" na rowerze przewrócił sie przed moim samochodem i niestety nie miał siły sie podnieść. Gdybym jechał szybciej to bym na gnoja najechał i pewnie miałbym na sumieniu zycie ludzkie. Byłem tak wsciekły ze chciałem zadzwonic na policje ale nie wiedziałem dokladnie w jakiej jestem miejscowosci. O czym Wy gadacie takich ludzi nalezy jak najbardziej tepic i usuwac z dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
sey Re: Pijany rowerzysta w krainie łagodności 19.08.06, 11:47 Po paru piwkach jak najbardziej wskazane jest wrócić do domu, ale jako pasażer, a nie kierowca czegokolwiek. Nie martwcie się, z tego co mi wiadomo, po utracie prawa jazdy wciaż można prowadzić, ale już nie pojazdy lądowe. Wodą i powietrzem też gdzieś dotrzecie. Wciąż mało rozpowzechnione są u nas balony i tratwy. Może to dobry kierunek, miasto by się nieco rozkorkowało.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasztelan Re: Pijany rowerzysta w krainie łagodności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 10:24 a o so chodzi Odpowiedz Link Zgłoś