Gość: zd IP: *.plock.mm.pl 19.09.06, 18:12 Zobaczycie, ze za Wegrami pójdziemy i my. Przeleci walec historii i ci którzy nie chca ludzi - ZNIKNĄ. Makiawelli w wykonaniu polskich partii politycznych w koncu przegrał na wieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: duduś Re: Bratanek Węgier dał przykład Polakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 18:23 Zenek daj spokój, co prawda piszesz już zwiężle i całkiem nieżle, ale czy chcesz aby minister Ziobro potraktował to jako wezwanie do zakłócania spokoju społecznego i warcholstwo ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Bratanek Węgier dał przykład Polakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:20 pewnie tak, wzsystko zniknie a zostanie Dylewski czyli chaos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zd Re: Bratanek Węgier dał przykład Polakom IP: *.plock.mm.pl 19.09.06, 20:48 Zmówiliście się? Przecież ja pisałem o Polakach. Natomiast ja wasze wpisy traktuję poważnie jako atak na gojów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: Bratanek Węgier dał przykład Polakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:11 Czyżbyś uważał że minister Ziobro jest z narodu wybranego ? czy to coś złego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Bratanek Węgier dał przykład Polakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:17 to były jakieś wybory ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: Bratanek Węgier dał przykład Polakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:25 prosimy gazetę o nie podjudzanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zd Re: Bratanek Węgier dał przykład Polakom IP: *.plock.mm.pl 19.09.06, 21:29 Nie wybory tylko tzw duduś udaje głupiego jak mnie poniża a biegłego jak robicie na mnie polowanie, które jest docelowe. Następuje wymyslanie porównan, zeby wyłowic potrzebne do wykonania celu wypowiedzi. Gdybyście nie robili tego celowo, to byście potrafili rozeznać stan istniejący w społeczeństwie polskim. Nie nawołuję do zamieszek, zamieszanie robi strona polskojęzyczna - jest to zmowa zbiorowa. Więcej wypowiedzi nie będzie. Piszący jest złym człowiekiem i niekulturalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: Bratanek Węgier dał przykład Polakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:39 Zenek nie rozumiem cię, co to znaczy strona polsko języczna, to ty po jakiemu gadasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Bratanek Węgier dał przykład Polakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:48 ty dudus w miare inteligentny jestes i nie rozumiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: Bratanek Węgier dał przykład Polakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:51 wiesz, człowiek całe życie się uczy, ale pozdrawiam cię i cieszy mnie że napisałeś że jestem w miarę "inteligętny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zd Rokita: Węgry i Polska w pułapce kłamstwa IP: *.plock.mm.pl 19.09.06, 22:22 Rokita: Węgry i Polska w pułapce kłamstwa Jan Rokita TVN24 Jan Rokita porównał ostatnie wydarzenia na Węgrzech do sytuacji politycznej w Polsce. "To jest pułapka kłamstwa. W gruncie rzeczy na Węgrzech i w Polsce dzieje się to samo, tyle że na Węgrzech sprawy poszły dalej" - powiedział lider PO w TVN24. Wyemitowane w niedzielę w węgierskim radiu nagranie, w którym Gyurcsany mówił do kolegów partyjnych, że jego rząd za poprzedniej kadencji kłamał na temat stanu państwa i gospodarki, aby tylko utrzymać się przy władzy, stało się przyczyną antyrządowych demonstracji w Budapeszcie. "Rządzący (na Wegrzech) skłamali, przyznali się i mają rewolucję. W Polsce rządzący skłamali, nie przyznali się i mają Leppera" - mówił Rokita. "Marzy mi się, żeby Jarosław Kaczyński stanął kiedyś przed mikrofonem i powiedział wyborcom o telewizyjnej lodówce wyborczej - tak, wygraliśmy telewizyjną lodówką, ale ona była kłamstwem. Jest zadziwiająca odwaga w tym, co zrobił premier Gyurcsany, a do czego nie ma odwagi Kaczyński" - powiedział Rokita. to nie dla łapaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam za takie wypowidzi idzie sie pod sąd, zdrajca Roki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:31 ten zdrajca Polski winien byc osądzony Odpowiedz Link Zgłoś
rromero Re: za takie wypowidzi idzie sie pod sąd, zdrajca 20.09.06, 08:34 no i będzie (będą) gąsiory pójdą pod trybunał już niedługo Odpowiedz Link Zgłoś
teufel7 Re: za takie wypowidzi idzie sie pod sąd, zdrajca 20.09.06, 11:44 Na takie "dictum" (Rokity) jest stare przysłowie - "diabeł ubrał się w komżę i ogonę na mszę dzwoni"...Mało je biedaczek...Wszyscy w tej polityce prawdomówni do bólu! Tylko przeciwnicy polityczni kłamią, my nieeeee... Odpowiedz Link Zgłoś
teufel7 Re: Bratanek Węgier dał przykład Polakom 20.09.06, 11:49 "Zobaczycie, ze za Wegrami pójdziemy i my. Przeleci walec historii i ci którzy nie chca ludzi - ZNIKNĄ. Makiawelli w wykonaniu polskich partii politycznych w koncu przegrał na wieki." Zaświerzbiała mnie łapa... Co też ten Pan Zenon wypisuje? Kto to jest "ci co nie chcą ludzi"? A ostatnie zdanie? Pomijając nieporadności stylistyczne - zaklinanie rzeczywistości? Coś za bardzo się Panu w duszy romantyczne uniesienie rozpaliło. Więcej spokoju. Nie czas na narodowe powstania.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zd Re: Bratanek Węgier dał przykład Polakom IP: *.plock.mm.pl 20.09.06, 12:29 Tu nie chodzi o powstania. Czy Pan nie wie oco chodzi. Banki nie polskie. Fabryki sprzedane. Bezrobotni nie otrzymuja swiadczen. Czy Pan wie jak sie ubiegac o zapomogę w MOPSie? 1200000 ludzi wyjechało za chlebem. Ludzie w PGerach juz poumierali, czy Pan nie widzi rzeczywistości? Pewnie to moja nieporadność stylistyczna że władze ciągle podaja, ze jest coraz lepiej... Kiedys przyjdzie po prostu kres wytrzymałości ludzi.Każda poprzednia władza mówiła to co mówi obecny premier Wegier. To wszystko juz było. Jeżeli sam Pan sobie nie odpowie kto nie lubi ludzi w Polsce to moje pisanie na nic. V Kolumna przynajmniej wie czego chce. Nie należe do żadnej partii, nie należe nigdzie. Mam ich gdzieś tak jak oni mnie. Kiedy minie kolejny "jakis czas" dowiemy sie więcej. Kto w Płocku zniszczył braterstwo u Załogi tego co nazywaja Orlenem? Czy znajdzie sie dziejopisarz, który rozezna jak zyli ludzie na przełomie wieków? Zawłaszcza kiedy stan istniejacego ducha naszej populacji opisałem a otrzymałem za to pogrózki? To wszystko jest opisane w książce " 21 dowodów..." Zły nie lubi kiedy sie o nim pisze, udaje, ze go nie ma. Prosze powiedziec słowo ŻYD i nic więcej, ani słowa ani dobre ani żłe. Za chwilę wrzeszczą te same słowa; jak maszyna. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel7 Re: Bratanek Węgier dał przykład Polakom 20.09.06, 13:12 No to pozwolę sobie (żeby dyskusja utrzymała rumieńce) na trochę złośliwości (zgodnie z moją naturą). 1. Banki nie polskie, ale wszędzie w mediach błagają ludzi (Polaków!),żeby sobie pożyczyli w nich trochę grosza.A pieniądz, jak wiadomo nie śmierdzi i nie ma obywatelstwa ani narodowości. 2. Bezrobotni - owszem, to problem, choć myślę,że realnie nie ma ich nawet połowy tej liczby, którą podają statystyki. Dodam złośliwiej - nigdzie na tym padole łez nie ma raju (no może w USA albo Kanadzie, tak relatywnie oczywiście) 3.Nie wiem, czy za chlebem wyjechała taka liczba Polaków.A co w tym złego, skoro większość naszych rodaków wyznaje dewizę - "gdzie chleb, tam ojczyzna"... 4. Ludzie w pegeerach poumierali? Nic o tym nie słyszałem.Słyszałem natomiast, że piekielnie trudno jest znaleźć chętnych do pracy z popegeerowskich obszarów.. Nie bede bogoca dorabioł - słyszy się na propozycje zatrudnienia.Lepsza "Arizona" pod sklepem i święty spokój. 5. Władze podają,że jest lepiej. A nie jest? Stoi Pan nocami po jakiś ochłap? Kto kupuje te setki tysięcy sprowadzanych samochodów? 6. "Każda (...) władza mówiła..." Fakt. To jest zaraza, ale ona się nazywa demokracja i to o nią podobno tak bohatersko walczyliśmy.Trzeba przywyknąć.Władza kłamie ZAWSZE i wszędzie! Żegnaj, świeta naiwności! Ha! Teraz dopiero się narażę! 7."Kto zniszczył braterstwo..."? A było? To taki sam mit, jak wiele innych, opisujących czasy "festiwalu Solidarności". Parę (jak to zwykle bywa) zaangażowanych i świadomych tego, o co chodzi, osób i reszta - zestrachana o stołeczki. Do grudnia 1981 - OK.Nosiło się te znaczki w klapach. A po 13 grudnia? Odważni poszli siedzieć, większość ogon pod siebie, a teraz, jak to zwykle, wraz z upływem czasu przybywa "kombatantów" Braterstwo...hmmm.. Dobrze to pamiętam, Panie Zenku.Nikt tego nie musiał niszczyć.Jaruzel to tylko obnażył. O V kolumnie nie chcę się wypowiadać, bo opisał Pan problem tak lakonicznie i enigmatycznie, że mógłbym zbłądzić nie w tę ścieżkę. Na koniec złośliwości - myślę,że zbyt czarno kreśli Pan obraz dzisiejszej Polski. Nastała demokracja a z nią kres rzeczy wybitnych, zaszczytnych, honorowych...Przyszła urawniłowka, rytualne kłamstwa, gesty, gra pozorów, cyniczny teatr... Ludzie, którzy tyle przeżyli i przemyśleli, co Pan, powinni się z tym pogodzić.Rewolucje, śmiem twierdzić, nigdy i nigdzie nie przyniosły nic dobrego.Zawsze rozpoczynają się dla "dobra ludu" a kończą dobrem cwaniaków. Tak więc, należy przypuszczać, ten pański "walec" jeśli już - pozgniata tych maluczkich. Cwaniacy i tak dadzą sobie radę. Dziejopisarzy - kronikarzy przełomu wieków- też nie doczekamy się prędko.Ludzie muszą nabrać dystansu do zdarzeń. I na koniec, żeby trochę złagodzić złośliwości - wyrazy szacunku dla Pana sarmackiej (w dobrym znaczeniu!) duszy. Niech Pan się nie da czarnym myślom. Jeszcze nie pora umierać, jeszcze pańskie "trzy grosze" mogą się komuś przydać.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zd Re: Bratanek Węgier dał przykład Polakom IP: *.plock.mm.pl 20.09.06, 14:48 Szanowny Panie. Nie jestem rewolucjonistą. Brzydze sie rewolucja francuska. Znam ten okres bd. Ale jestem dusza z systemów indyjskich. Jestem przeciwnikiem kary śmierci. Jak pisze, ze nie chce pisi nie pisu to nie dlatego, ze są xli. To mnie nie obchodzi. Stosuja zły system. Niedobry dla człowieka. Jeżeli po PGerze została krowa i ta sama kobieta karmiła ja i doła, to rodzina miała co jeść. Wieczoerm przyjechał samochód. Pokazano papiery, że kupili krowe po niskiej cenie na wyprzedazy w miescie. Mucka do rzeźni, rodzina głodna do łózka, nie dano im prawa zakupu krowy za symboliczne pieniadze.Nawet to co opisuję a zdarzenie było prawdziwe, nie stanowi istoty rczeczy. Jest nia zastosowanie takiego albo innego Systemu zarzadzania. Nieludzkiego a zgodnego z matematyka. Tak zatraca sie człowieczeństwo. Prostacki dudus, który pisał, ze ukończył psychologię, niczxego sie nauczył. To co wyprawia jest dowodem, ze nic nie zrozumiał. Ale zachodzi jeszcze prawdopodobieństwo , ze jest to ulubiona obecnie forma tajnych służb do wyławiania szkodliwych osobników. Ja jestem taki nemo, ze nie warto było dla mnie robic punktów. chyba, ze pdołozył Pan matryce a ona wymaga wykonania wszystkich czynności. Nie potrzeba. Jestem chory, stary i po 5 minutówce. Oczekuję tylko, zeby nadeszły czasy lepsze dla tradycji narodowej ale MOJEJ polskiej. Żeby nikt dla pieniedzy dla nowego jorku nie rozbierał zabytków. Żeby ludzie mieli opieke socjalna. To co pisałem o makiawellim, to przeciez widac wyraqxnie po naszych rzadach. Biednemu obniża sie 1 % podatku, bogatemu z 50 na 30... Ja tu nic nie zmienie. Pisze tylko, ze wszystko juz było a co jakis czas detrminacja ludzi jest tak wielka, ze sie buntuja. I tak będzie nadal. Nic nowego. Natomiast istnieje w miescie grupa, która dostaje szału jak sie pisze o polsce. A V Kolumna? System znany a pisac nie chce , to taka fobia antyesbecka. nie ma pan racji o KOLEGACH. Ci którzy pracowali na róznych instalacjach po 40 lat, nawet sie nie znali ale z widzenia tak. Kiedy zachodzi potrzeba wyjazdu na poszczególne instalacje, nawet nieznay kolega był zyczliwy. Nic nowego. Kiedy uczyniono sółki, poszły za tym instukcje, milcz, nie mów, to obcy, to wywiad gospodarczy. Przyszło Nowe a nie nasze i zniszczyli własnie te stosunki miedzyludzkie. Jedni maja odprawe po 50 tysięcy inni w spółkach - nic. Pisałem o tym w eseju KOLEGA TWOIM WROGIEM. Mam wszystkirgo po uszy i juz żadnych oficerów sie nie boje. jest mi wszystko jedno.Murzyn moze odejść. Odpowiedz Link Zgłoś