schabo 19.03.03, 21:58 Gdzie można w Płocku umyć podwozie samochodu i silnik? Jakie są orientacyjne ceny? Myśle że ktoś mi pomoże. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miles Re: Myjnie samochodowe - POMOCY IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 22:19 Mycie podwozia - stacje paliw ORLEN na ulicy Wyszogrodkiej przy Auchan, Piłsudskiego, Łukasiewicza. Silnika się nie myje, chyba ze w serwisie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hevelius Re: Myjnie samochodowe - POMOCY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 23:51 silnika sie nie myje? hmmm - ciekawe - mozna wiedziec dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
razdwadwanascie Re: Myjnie samochodowe - POMOCY 20.03.03, 08:27 Gość portalu: hevelius napisał(a): > silnika sie nie myje? > hmmm - ciekawe - mozna wiedziec dlaczego? Myje się, myje tylko nie wyżyma. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
|konrad| Re: Myjnie samochodowe - POMOCY 19.03.03, 23:58 Jak jestem w Płocku to myję auto na stacji Orlenu na Podolszycach koło Lidla. Szybko , przeważnie nie ma kolejek itp. Poza tym nie trzeba marznąć na zewnątrz w oczekiwaniu na swój lśniący samochód :-) Odpowiedz Link Zgłoś
schabo Re: Myjnie samochodowe - POMOCY 20.03.03, 07:26 JA TEŻ MYJĘ SAMOCHÓD NAJCZEŚCIEJ NA STACJACH ORLENU ALE TERAZ W OSTATNIM TYGODNIU 2 RAZY WPADŁEM TAK W BŁOTO ŻE NA SILNIKU MAM GRUTKI ZIEMI. CHODZI MI TEŻ O DOKŁADNE UMYCIE PODWOZIA GDYŻ AUTOMATY NIGDY NIE SĄ DOKŁADNE. CZEKAM NA PROPOZYCJE MYJNI RĘCZNYCH. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Myjnie samochodowe - POMOCY IP: 81.15.161.* 20.03.03, 07:50 Jeżeli masz samochód z nowoczesnym silnikiem z zapłonem iskrowym (benzyna, gaz) typu 4 zawory na cylinder lepiej go nie myć. Dlaczego? Otóż w takich silnikach świece umieszczone są bardzo głęboko w głowicy, zalane wodą spowodują kłopoty z wyjechaniem z myjni. Sprawdziłem na własnym silniku i nie polecam. W przypadku silnika wysokoprężnego nie ma problemu myję go prawie po każdej jeździe w terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
yvan Re: Myjnie samochodowe - POMOCY 20.03.03, 12:34 Nie ponegocjujesz cen, ale ja nie narzekam - 2688878 Odpowiedz Link Zgłoś
pinch Re: Myjnie samochodowe a co na to Henryk K? 20.03.03, 08:50 Panie Henryku, kilka miesiecy temu wyjasnial pan na forum, dlaczego swego czasu nie udalo sie Panu wybudowac myjni w Plocku. Mam pytanie - jak wyglada ta sprawa w Strasburgu (bodajze zlozyl pan oficjalna skarge) i czy zarobil Pan na tym juz jakies pieniadze? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
toreado Re: Myjnie samochodowe a co na to Henryk K? 20.03.03, 10:45 Też mam brudne auto po zimie. A jakie są ceny w Płocku? Ile kosztuje podstawowe mycie w automatycznej, a ile w ręcznej? Gdzie dobrze myją i nie rysują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Myjnie samochodowe a co na to Henryk K? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 12:34 Silnik w swoim samochodzie myłem w myjni tuż obok akademika "Wcześniak", z usługi byłem b. zadowolony, w razie kłopotów z uruchomieniem silnika po myciu zapewne pomogą. Godna polecenia jest również myjnia AJMEX-u. Odpowiedz Link Zgłoś
pinch Re: Myjnie samochodowe 20.03.03, 13:55 Cena to nie wszystko;) Wazna tez jest jakosc obslugi. I ta "techniczna", i ta "werbalna". Dla przykladu napisze jak kiedys podczas operacji mycia samochodu, uslyszalem slowa pracownika pewnej myjni wypowiadane do drugiego pracownika o jakims kliencie:"... a ten skurwysyn, co to przyjechal tym pajero to...". Moze to brak szacunku dla klienta, a moze kolo był bardzo bezposredni. Trudno powiedziec ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hevelius Re: Myjnie samochodowe IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 15:01 moim zdaniem myjnie automatyczne to dno, myjnie reczne niezle ale i tak najlepiej poswiecic "troche" czasu i umyc samemu. Jesli natomiast mialbym polecic jakas myjnie to proponowalbym reczną myjnie w Citroenie (wjazd od tylu). Jakosc mycia bardzo dobra , a dzieki rozmowie z panem Slawkiem nawet nie bedziesz wiedzial kiedy twoje auto przeszlo metamorfoze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nariellka Re: Myjnie samochodowe - POMOCY IP: *.tel146.petrotel.pl 20.03.03, 17:08 Zima zawsze myje samochod na Przemyslowej (niebieski barak kolo mitsubishi). Wycieraja samochod do sucha. Za dodatkowa oplata odkurza w srodku (lacznie z bagaznikiem) umyja podwozie i silnik. Ja korzystalam jedynie z uslugi mycia z odkurzaniem i jakis rok temu zaplacilam lacznie 25zl. Panowie obsluguja 2ch klientow naraz i idzie im to calkiem sprawnie. Warto zapoznac sie z cennikiem ktory (chyba) umieszczony jest na drzwiach myjni. Pozdrawiam Nariellka Odpowiedz Link Zgłoś