Gość: alkoholik Patologia IP: 193.59.95.* 17.01.07, 09:18 Dla mnie to juz nie są błędy, pomyłki czy ch.. wie co, to jest nic innego jak patologia. Wyliczę tylko kilka rzeczy które utknęły w podobnym korku jak wczoraj mieszkańcy Płocka: - Jagiellonka, Hala, Kino, Multikino, Teatr, Ścieżki rowerowe, obwodnice. Aż strach poruszać temat który wydaje mi się dla Płocka KLUCZOWY tj. Płock nie powinien być komunikacyjną czarną dziurą: myślę o połączeniach kolejowych (Kutno, Gdynia, budowa nowej linii do W-wy przez Wyszogród) no i drogi do W-wy obowiązkowo dwupasmówka do Zakroczymia, do Łodzi też powinno tak być i kierunek północny do Włocławka gdzie też jest dużo do zrobienia. Takie połączenia na pewno dały by duży impuls do rozwoju naszego miasta. Lotnisko będzie w Modlinie (80 km od Płocka), więc jeśłi będą dobre drogi będzie też przyszłość dla Płocka. Ale to ludzi z głową do tego potrzeba, więc nie wiem po co i do kogo ja to piszę, jeśli oni z taką pierdółka nie potrafią sobie poradzić, to co dopiero mówić o działaniach strategicznych dla miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Patologia IP: *.c156.petrotel.pl 17.01.07, 09:43 Mnie to Milewski już nie wytłumaczy że to nie jego wina, że to Hetkowski i inni Mu zostawili w spadku itd. Jest to kolejny przykład jego indolencji i bezmyślności. Ciąg zdarzeń to: Jagielonka,Amfiteakt, Tumska, Zabudowa Nowego Rynku,Tramwaj, Kolejka liniowa, hotele na sobótce, park technologiczny. Moznaby mnożyć przykłady, ale ja mam dość. Zatrzymanie rozwoju miasta na 4 lata dały nam wczorajsze korki. Co będzie za 4-ry następne aż się nie chce myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ask prorok w sierpniu nie będzie absolutnie poprawy- na 1000% IP: *.interkam.pl 17.01.07, 09:41 przecież zza Wisły dojadą do Wyszogrodzkiej kolejne setki samochodów a szczególnie w godzinach szczytu. Muszą powstać ulice równoległe do Wyszogrodzkiej - i to kilka, po obu stronach Wyszogrodzkiej: na Podolszycach Północnych i Południowych. Obwodnica i rondo niczego skutecznie w przyszłosci nie załatwią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: w sierpniu nie będzie absolutnie poprawy- na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 10:01 Przeciez takich eksperymentów nie robi się na żywo Wystarczy wykonac różne pomiary natężenia ruchu w różnych miejscach ,w różnych godzinach ,zaopatrzyć się w program komputerowy pt.symulacja ruchu ,wprowadzic w/w parametry plus parametry danej drogi i zaprogramowac kilka wariantów -zatrzymanie ruchu w obie strony w miejscu x na czas 20 sekund -zatrzymanie ruchu w miejscu x na czas 30 sekund etc ,możemy dorzucić wariant wypadku drogowego ,panowie drogowcy /bo tę szopkę wam zawdzięczamy ,dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg do zwolnienia / czas zacząć używać komputery i nowinki z nim związane do pracy a nie tylko do gierek i przeglądania sex stron Odpowiedz Link Zgłoś
mat58 Płock utknął w korku 17.01.07, 09:59 Proponuję ustanowić honorowe wyróżnienie Brylantowy Sedes za logikę działania dla władz naszego miasta! ps za pół roku będzie rondo / ze światłami / - to dopiero będą jaja! - szkoda tylko, że za nasze pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Płock utknął w korku IP: *.c156.petrotel.pl 20.01.07, 21:01 jeden korek od Petropolu,drugi od wiaduktu ,trzeci w Radziwiu SUPER!!!! jak tu się poruszać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junior33 Płock utknął w korku IP: *.plock.mm.pl 17.01.07, 10:56 tylko nie ronda.bedzie tak samo jak z rondem na Radziwiu.korek az do Gór!!!! Pomysłodawcom gratuluje pomysłu... Odpowiedz Link Zgłoś
awoj1 Re: Płock utknął w korku 17.01.07, 13:18 Jest pewne, że po zbudowaniu dwóch rond z sygnalizacją świetlną, korki będą także ogromne. Przecież światła będą powtarzane na kilku krótkich odcinkach ulicy Wyszogrodzkiej a światła niesamowicie hamują ruch. Nie obiecujcie więc,że po zakończeniu przebudowy Wyszogrodzkiej we wrześniu będzie dobrze. Będzie bardzo źle! Jedynie budowa dwupoziomowego skrzyżowania rozwiąże problem. Ciekawe,że miasto stać było na wykonanie takiego skrzyżoania na ulicy Spółdzielczej z Piłsudskiego a nie stać na bardziej potrzebne skrzyżowanie z drogą na most. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Wniosek formalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:06 do wszelakiej (nie)mojej (nie będę w czyimś imieniu pisał !) władzy !! Podnieść podatki, wszelakie opłaty i ceny (głównie paliwa), obniżyć pensje. Nie będzie hołoty stać na samochody, internet. Skończą się te ciągłe narzekania i oskarżenia naszych łaskawie panujących. Nasuwa mi się jeszcze jeden wniosek, (nie)nasze władze to chyba nie umieją w ogóle czytać i mają kłopoty ze słuchem, (o krztynie honoru to już nie wspomnę) bo gdyby cokolwiek z wymienionych mieli to powinni się spalić ze wstydu i zapaść pod ziemie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Re: Wniosek formalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:41 Brawo Panie Milewski Znow pokazal Pan ze slusznie na Pana glosowalem Jest Pan konsekwentny szybki w podejmowaniu decyzji ,nie slucha pan motlochu Dzieki panu w tym miescie znow cos sie dzieje i zblizamy sie szybkimi krokami do standardow zachodnich W calym cywilizowanym swiecie sa korki a im panstwo bogatsze tym wieksze To napewno przyciagnie nam inwestorow Bedziemy przebierac w nich jak w ulegalkach Dobrze ze nie napuscil Pan przez poprzednia kadencje do plocka zadnego barachla coby cos dla nas zbudowali Super ze dzieki Panu tak jest nareszcie w Plocku Na szczescie ma Pan jeszcze 4 lata przed soba i zrobi pan dla swoich wdziecznych wyborcow jeszcze wiecej atrakcji Dziekuje ,a komu sie nie podoba droga wolna ,Londyn, Dublin , Madryt i inne tylko czekaja na plockich frustratow a my tu ucciwie pokazujmy na co nas jest stac za 4 lata smialo moze pan liczyc na glosy moje i mojej rodzinki Tylko niech Pan nie zaczyna tego tramwaju przed wyborami bo jak cos przez ratuszowych skodnikow /czerwonych i z psl / by nie wyszlo toby sie do pana orzyczepiali a tak to gladko wygramy przyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzz Re: Wniosek formalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 12:00 lecz się człowieku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK A telewizję zaprosić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:31 Ja myślę że powinniśmy poważnie zainteresować tym madia uwaga.onet.pl/index.html interwencja.interia.pl/ Bo my tu sobie pitu pitu a ci na górze śmieją się z nas i mają nas mieszkańców w d...e A jak by kilka razy odwiedziła ich kamera z poważnego programu i musieli by się potłumaczyć to i by ostrożniej kombinowali. Sposób rządzenia naszego prezydenta jest bardzo ciekawy nawet na krajową skale. Proponuje pisać maile i zgłoszenia do programów interwencyjnych. Ja napisałem MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizior Re: A telewizję zaprosić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:59 Mam pomysl na szyie udroznienie miasta wystarczy na skrzyzowaniu JP II i Wyszogrodzkiej oraz w rejonie Zakladu energetycznego postwic znaki zakaz ruchu wszelkich pojazdow Nastepnie zbudowac tam duze petle autobusowe i ludzie beda tam wysiadac nastepnie przejda te pare krokow na piechote To dobre dla zdrowia ,a wyszogrodzka jest szeroka i sie bez korkow pieszo pomiescimy Nastepnie korystajac z pomyslu pana prezydenta na tzw karte miejska bez dodatkowych wiec kosztow przesiadamy sie w czekajace autobusy i juz bez korkow mozemy jechac dalej Proste ? Proste i ile miasto moze zaoszczedzic srodkow budzetowych A dodatkowo damy sobie spokoj z dalsza budowa drog dojazdowych i mostu honorarium za pomysl przeznaczam na kolejne wydanie ,przed nastepnymi wyborami ksiazki w ktorej pan milewski obieca nam budowe kosmodromu przyblizajacego ns do wrzechswiata lotniska miedzynarodowego typy heatrow laczacego nas bezposrednio z naszymi nowymi miejscami pracy w dowolnym zakatku kuli ziemskiej bo po co tyrac w plocku czy np napowietrznej panoramicznej linii szybkiej kolei podwozacej kazdego plcczanina dokladnie pod drzwi jego mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: A telewizję zaprosić IP: 80.48.4.* 17.01.07, 13:25 PANIE MILEWSKI, KIEDY PAN PRZEPROSI KIEROWCÓW I MIESZKAŃCÓW ZA TĘ WCZORAJSZĄ PARANOJĘ I TOTALNE OLANIE LUDZI!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Płock utknął w korku IP: 193.59.95.* 17.01.07, 13:24 Kiedyś Anglikom ktoś(może nawet z Płocka) zaproponował pewien eksperyment w celu zamiany lewostronnego ruchu na prawostronny. Anglicy bronili się przed zmianą, twierdząc że wywoła ona niesamowite zamieszanie, więc inżynier zaproponował aby na początek, dla próby, przerzucić na prawą stronę tylko ruch ciężarówek. Takie to mamy eksperymenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Płock utknął w korku IP: *.c155.petrotel.pl 17.01.07, 13:51 Inżynier ów (może z Płocka?), do końca jednak rozumu nie postradał.:) W końcu te ciężarówki przepędziłyby resztę "tałatajstwa" na drugą stronę!:D Dajcie go z powrotem do Płocka! Może coś wymyśli z tym rondem,mostem,światłami...Ja proponuję, żeby światła wyłączyć a ruchem niech kierują nagie (ładne!) policjantki.W zimie służba po 10 minut i zmiana...Ale by się działo!!!..To by dopiero atrakcja łykendowa byla dla calej okolicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCIN Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 14:02 a może p.Milewski weźmie swojen 4litery w garść i niech też postoi sobie w takich korkach, "0" wyobraźni marnacja unijnej kasy, że też taki człowiek pcha sie na "prezydenta" jak bym miał decydować to sołtysem by nawet nie został. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Malutkie przypomnienie... IP: *.c155.petrotel.pl 17.01.07, 14:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=52405967&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jockey Re: Malutkie przypomnienie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 15:16 Za te korki wczorajsze to tylko zbiorowy pozew do sadu o odszkodowania a zwlaszcza ludzi z polskiego expresu i komfortu co sie pospozniali na przesiadki w naszej stolicy tak jak moj kolezanka ... kto jej zwroci kase za pociag do krakowa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rromero Re: Malutkie przypomnienie... 17.01.07, 15:19 Coś mi się zdaje że zanim pojedziemy nowym mostem ... wszystkie muszle w WC-etach UM będą cieszyć oczy złotym kolorem :) Jaka to będzie atrakcja turystyczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirosław m. moje przemyślenia IP: *.plock.mm.pl 17.01.07, 15:38 Cóż by tu jeszcze spieprzyć drodzy wyborcy?Cóż by tu jeszcze spieprzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariawita Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 15:41 Most musi być zamknięty.Słusznie i sprawiedliwie.Ta hołota z z Radziwia to od lat stoi w korkach gigantach to się przyzwyczaili i mogą stać dalej. A większość władz byłych i obecnych,policja , dziennikarze i My na Podolszycach. Co nas obchodzi że głupie ruskie i radziwiaki tracą czas na drodze krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Płock utknął w korku IP: 80.48.4.* 17.01.07, 16:01 Kto głosował za milewskim ma teraz za swoje - może się czuć zadowolony . Zielony jar miał racje głosując za panem Nowakowskim - podejrzewam ze nie jest on na tyle głupi żeby robić próby jakiejś nie skończonej drogi . Milewski podaj się do dymisji Płock ma dość męki za grzechy Twoje !! Pozdrawiam wszystkich którzy w dniu 16.01.2007r. tj wtorek zdenerwowani wracali na Podolszyce lub Borowiczki na piechotkę . A było was wielu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Płock utknął w korku IP: *.c158.petrotel.pl 17.01.07, 16:30 Żądamy skrzyżowania wielopoziomego,aż prosi się by zbudować ,,slimaki,,jest tyle miejsca i wszystko będzię ok!!!!!!!!!!Kto się zgadza ze mną niech się wpiuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROLL Re: Płock utknął w korku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 16:46 ślimiaki to mają we łbach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plo Płock utknął w korku IP: *.c158.petrotel.pl 17.01.07, 16:57 Otwieranie mostu przez tych przygłupów jest bez sensu dopóki nie ma drogi na Goślice. Ile widzieliście ciężarówek w tym MEGAKORKU? Większość ludzi stojących w korku to mieszańcy Podolszyc i Borowiczek oraz jadący w kierunku Warszawy, więc po co otwierać most? Kto nim będzie jeździł? Ruch będzie tam bardzo mały, ale za to olbrzymie korki na Wyszogrodzkiej. Jeśli chodzi o samo skrzyżowanie dróg, to powinno być tam skrzyżowanie wielopoziomowe. Rondo nie ma sensu, bo spowalnia ruch (a poza tym płocczanie sobie na rondach nie radzą, a tym bardziej WPL-e). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Płock utknął w korku IP: *.eranet.pl 17.01.07, 17:04 No i widać jakich mamy mądrych notabli miejskich.Ja bym ich postawiła w tym korku i niech zobaczą i posłuchają co mieszkańcy o nich mówią i myślą.A swoją drogą jestem ciekawa kto tych głupoli wybrał na następną kadencję.Będziemy musieli jeszcze 4 lata znosić głupie zarządzenia i pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: Płock utknął w korku IP: *.eranet.pl 17.01.07, 17:06 Całym sercem za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:38 Ci kretyni odpowiadający za komunikację w mieście mają chyba jakiś układ z producentem sygnalizatorów. Oszpecili Starówkę, pozamykali sygnalizatorami "ślepe" uliczki (Bartnicza, Pszczela - przechodnie włączając "ręcznie" zielone światło na przejściach dla pieszych powodują włączanie zielonego jednocześnie dla krzyżujących się ulic a auta wyjeżdżające z tych uliczek czekają na zadziałanie czujnika smrodząc niepotrzebnie spalanym paliwem) a teraz zelektryfikowali tymczasowe skrzyżowaniem, gdzie jedynym rozwiązaniem może być bezkolizyjne skrzyżowanie wielopoziomowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ob.serwator_1 Re: Płock utknął w korku 17.01.07, 17:48 Moją uwagę, na tym nieszczęsnym skrzyżowaniu zwrócił znak "zakaz skrętu w lewo" (jadąc w kierunku Auchan). Czyżby stał dla tych, którzy wpadli by na pomysł skręcenia w "pole" pokonując wysoki krawężnik? Drogi to tam raczej jeszcze długo nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiha Re: Płock utknął w korku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:54 Tam będzie taka duża makieta drogi, a to prawie jak droga to i znak musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieśniak To już stary pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 10:15 na kreskówkach ze strusim pędziwiatrem niektórym postaciom udawało się nawet pojechać taką 'narysowaną drogą', ale dla innych była to przepaść, albo mur ! Myślę, że tu właśnie jest problem polegający na tym kto rysował ? Wszyscy którzy wierzą w 'partię rysowników' - pojadą, inni stoją w korku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Płock utknął w korku IP: *.c244.petrotel.pl 17.01.07, 17:24 Wysłać głąbów którzy decydują o drogach dojazdowych do mostu do Warszawy , może wreszcie zobaczą jak wygląda i jak się buduje ślimaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 18:31 Ciekawa jestem, czy urzędnicy odpowiedzialni za wczorajszy stan, a mieszkający na Podolszycach jedli obiad o stałej porze , czy musieli go odgrzewać w mikrofali. A może nie mogło im to przejść przez gardło z powodu stresu,i półtoragodzinnego stania w korku. Jestem nauczycielem. Pracuję w centrum miasta. O godzinie 16.20 wjechałam w gigantyczny korek na wysokości McDonalda na Jachowicza. Koło sklepu Auchan byłam dopiero o 17.40. Po drodze działy się sceny jak z horroru. Żaden praktycznie kierowca nie zwracał uwagi na światła, które wlączają sobie sami przechodnie. Piesi umykali między samochodami spieszącymi się do domów. Samochody ciężarowe i z naczepami nie patrzyli nawet,że część ich pojazdów stoi na torowisku. Aż dziwi mnie to, że nie doszło do tragedii. A wszystko przez to, że w dobie tak zaawansowanej techniki specjalistom nie udało się przewidzieć co będzie, gdy zachce im się eksperymentu zamiast symulacji na komputerach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cierp Re: Płock utknął w korku IP: *.c152.petrotel.pl 17.01.07, 18:19 Bardzo brakuje mi wypowiedzi autorów wczorajszego koszmaru. Honorowo byłoby przeprosić i zwiewać z miasta, któremu tak się panowie przysłużyli. Tylko do tego trzeba być facetem, a nie dzieckiem z brzytwą w dłoni...pijanym dzieckiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Płock utknął w korku IP: *.c155.petrotel.pl 17.01.07, 19:48 a mnie zastanawia KTO MĄDRY zmienił projekt, który zakładał bezkolizyjne skrzyżowanie na Podolu, które rozwiązałoby problemy komunikacyjne a nie beznadziejne rondo które będzie wąskim gardłem w które będą wpadały drogi na Warszawę i Łódź i jeszcze sypialnia (podole). Gratuluję decyzji, cięcia kosztów i zmiany na rondo, które nic nie zmienia, słowem, to co mieliśmy wczoraj będziemy MIELI NA CODZIEŃ. Podobno pierwotnie projekt zakładał właśnie skrzyżowanie bezkolizyjne (koniczynkę), czy to nie aby hetkowski zmienił to na rondo czy to już był milewski? Kto wie - niech napisze. Niech wszyscy wiedzą komu zawdzięczać mamy korki na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Płock utknął w korku 17.01.07, 20:41 Cięcia kosztów dokonał M. Milewski, gdy szykowano się do budowy dojazdów. Wcześniej były zaplanowane 2 koniczyny (Wyszogrodzka i Dobrzykowska) oraz 1 trąbka (Kutnowska). Ponieważ koszty były potężne, obecny prezydent zadecydował o zastąpieniu skrzyżowań bezkolizyjnych rondami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezydent Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 23:43 Wszystkie odpowiedzi znajdziecie pod tym linkiem s13.bitefight.pl/c.php? uid=25470 P.S. To taki skrót myślowy - lepiej tam nie zaglądać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Płock utknął w korku IP: *.c246.petrotel.pl 18.01.07, 10:20 Panie Prezydencie - proszę nie dać się sterroryzować chamstwu z Podolszyc.Ludzie z Radziwia od 5 lat codziennie stoją w dłuższych korkach./I nie da się ich objechać jak korki w Radziwiu/ Jak Pan nie puści ruchu przez most to ci sami ludzie będą Pana atakować ,że most z Pana winy stoi nieczynny a tak przynajmniej ulży pan Radziwiakom, sprawiedliwie rozdzieli korki.W końcu przez most przebiega droga o znaczeniu międzynarodowym. A sfora poszczeka i się przyzwyczai !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igal Re: Płock utknął w korku IP: 213.158.206.* 18.01.07, 12:24 WK napisał" Panie Prezydencie - proszę nie dać się sterroryzować chamstwu z Podolszyc..... nie jestem z Podolszyc, ale pojechałeś po bandzie. Ludzie z Radziwia od 5 lat codziennie stoją w dłuższych korkach...... dzieki takiemu debilnemu sposobie zarządzania miastem. Zastanów się trochę, czyja to zasługa i dopiero pisz. Jak Pan nie puści ruchu przez most to ci sami ludzie będą Pana atakować..... spokojnie znajdzie się elektorat który na niego zagłosuje, o to się nie martw, patrz ostatnie wybory. Ma już zapewniony jeden od Ciebie. I to najlepsze.....W końcu przez most przebiega droga o znaczeniu międzynarodowym..... Chyba wirtualna droga, o czym ty wogóle piszesz ??? A sfora poszczeka i się przyzwyczai !!!.... wyrażaj się, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 17:40 Moze w koncu zostanie oswietlone rondo na Dobrzykowskiej przeciez tam idzie ........... skonczyc jazde w polu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Re: Płock utknął w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 08:11 Redakcjo ! Już jest sobota! Co wreszcie z tą drogą na most ? Jaką podjęto decyzję? Czyżby czekano aż emocje juz opadną!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyt matoły, nauczcie sie jeździc to korków nie bedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 08:27 eeech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kino Re: matoły, nauczcie sie jeździc to korków nie be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 12:34 Były duże wichury i brak prądu więc nie było możliwości podpisania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władek Re: Płock utknął w korku IP: 80.48.4.* 21.01.07, 19:42 Było sobie takie średnio dobrane małżeństwo: żona - dewotka, a mąż - pijak. Pewnego razu żona zdenerwowana na męża mówi: - Słuchaj, nawróciłbyś się, poszedł do kościoła... - Nie, stara mowy nie ma, umówiłem się z kolesiami. - A za sto złotych? - pyta małżonka. - A, za 100 to spoko. Przyszła niedziela, mąż poszedł do kościoła, a żona sobie myśli: "Pójdę, zobaczę co on tam robi". Przyszła do kościoła, patrzy a mąż chodzi po całym kościele, wchodzi do zakrystii, podchodzi do ołtarza itp. Zdziwiona podchodzi i pyta, co on najlepszego wyprawia. A mąż na to: - Zrzuta była i nie wiem gdzie piją... Przychodzi do restauracji w Sosnowcu facet i zamawia kurę, ale zastrzega, ze musi to być kura z Czeladzi. Kelner przynosi mu kurę, a ten wpycha jej rękę do dupy i mówi: - To jest kura z Sosnowca. Kelner przychodzi z nowa, a ten robi to samo i mówi: - To tez jest kura z Sosnowca. Po kilku rundkach podchodzi do stolika przyglądający się wszystkiemu pijaczek, obraca się tyłem i mówi: - Sprawdź pan, q*.*a, skąd ja jestem, bo od tygodnia nie umie do domu trafić. Idzie dwoch zalanych gości przez most. Jeden potężny siłacz a drugi taki chuderlak. Ten chudy mówi: - Ja to podniosłem 200 kilo... A ten gruby: - A ja 300 ... Chudy: - To ja 500! Nagle ni stad ni z owad pojawia się przed nimi dwoch gliniarzy. I mówią: - Dowody! Na to gruby plum i skacze do rzeki... Po chwili słychać z dołu wołanie: - Toooonęęęęęę!... Na to chudy, który został na moście: - A ja dwie tony.... Przyjechał zapaśnik do znajomego na wieś i jak to znajomi poszli sobie do baru na kielicha. Gdy już wracali po paru w drodze zaatakował ich byk. Jak przystało na silnego faceta (a zapaśnik był mistrzem) nie uląkł się. Złapał byka za rogi i zaczął z nim walczyć. W końcu byk zrezygnował i udało mu się uciec.. Zapaśnik na to: - Kurcze, gdyby nie ten ostatni drink to bym go ściągnął z tego roweru. - Tu wieża, tu wieża, 747 odezwij się! - ... - Tu wieża, 747, do cholery! Kapitan!!! - hik... epf... ka..kapitan nie hik nie może... teraz podejść! - A co mu się stało? - hik... hik... jest... kompletnie... zalany! - To dajcie drugiego pilota! - efp... bleeee... uh... drugi piiiiilot... hik, nie może podejść... eee, jest kompletnie... fffff... wcięty! - Do cholery! To dajcie stewardesę! - Ste... hep... buuu stewar... desa nie może podejść bo ... uf..ep... jest kompletnie... pffff pijana... - A z kim ja w ogóle rozmawiam? - Epf, jak to, hik, z kim? Hik, tu hep, automatyczny pilot! Podchodzi pijany facet do taksówki, patrzy na bagażnik i pyta się taksówkarza: - Panie, zmieszczą się tam dwie flaszki żytniej? - Zmieszczą się. - A talerz bigosu? - Pewnie. - 5 piw? - No jasne. - A torcik czekoladowy? - Torcik się zmieści. - Słoik śledzi? - Wejdzie. - A butelka szampana? - Zmieści się. - 15 kanapek? - Też się zmieści. - Otwieraj pan! Taksówkarz otworzył bagażnik, a facet: - BUUUUEEEEEEEE..... Dzwoni telefon wczesnym rankiem. Obudzony facet odbiera i słyszy pytanie: - Klinika? - Pomyłka, prywatne mieszkanie. Za krótka chwilunię ponownie telefon: - Klinika? - Nie, do cholery! Prywatne mieszkanie! - Ziutek, no co ty kumpla nie poznajesz, tu Mietek. Pytam czy strzelimy sobie klinika z rana. Jedzie sobie w autobusie kompletnie pijany facet. Nagle spadło mu cos na głowę, ocknął się i rzuca hasło do gościa obok: - Przepraszam gdzie my jesteśmy? - W Lodzi - odpowiada facet. - To wiem, ale dokąd płyniemy? Fąfara wraca do domu pijany. Żona wrzeszczy: - Codziennie wieczorem wracasz pijany! - Jesteś niesprawiedliwa! Ciągle ganisz mnie za to, że przychodzę do domu pijany, a jeszcze nigdy nie pochwaliłaś mnie za to, że wychodzę trzeźwy! Podpity mąż wraca do mieszkania w środku nocy - otwiera cicho drzwi, zdejmuje buty i na palcach wkrada się do sypialni. W tej właśnie chwili słyszy głos żony: - To ty? O tej porze?! - A co, kochanie, spodziewałaś się kogoś innego? - Kto cię tak pogryzł? - Mój pies. - Jak to się stało? - Wróciłem do domu trzeźwy i mnie nie poznał. W świąteczny wieczór żona bezskutecznie oczekuje na męża, który najwidoczniej zasiedział się z kolegami na tradycyjnym "śledziku". Wreszcie słyszy znajomy zgrzyt klucza w drzwiach: - O mój Boże! - załamuje ręce małżonka.- Ty znowu wracasz z knajpy! O tej porze?!... - Wybacz, moja droga - odburkuje mąż. - Ale już zamykali i dłużej nie mogłem zostać. Stoi sobie pijaczyna pod ścianą kasy biletowej PKP. Podchodzi do kasy student i mówi: - Połówkę do Radomia A pijaczek na to: - A ja ćwiartkę na miejscu. Kowalski postanowił zrobił w domu porządek. Wraca podpity i od progu wola: - Za trzy minuty widzę na stole obiad i pól litra! - Jak to?! - protestuje żona. - Co takiego?! - wtóruje teściowa. - A tak to! - replikuje Kowalski - Jestem panem tego domu, czy nie? Zjadł, wypił i mówi: - A teraz prześpię się z teściowa! - Jak to?! - krzyczy żona. - Tak to! On jest panem tego domu - zgadza się teściowa. Mąż wraca do domu, całuje żonę i mówi: - Możesz mi pogratulować, dziś wieczorem założyliśmy klub abstynentów!!! - A to dopiero musieliście być porządnie urżnięci! - zdumiewa się żona. Mąż wraca późno w nocy do domu. Aby nie budzić żony - rozbiera się w przedpokoju i nagi wchodzi do sypialni. Budzi się żona. - To dzisiaj nawet ubranie przepiłeś???!!! Podchodzi pijak do policjanta - Panie, gdzie tu jest druga strona ulicy. - No, tam. - Q*.*a! Jak byłem tam to mi powiedzieli, że tu. Mąż rano patrzy w lustro i mówi do zony - Co sobie pomyślałaś wczoraj jak przyszedłem pijany do domu z tym sińcem? - Jak przyszedłeś to go wcale nie miałeś! Notoryczny przestępca, alkoholik został skazany na karę śmierci. Sad pyta się go jaki sobie wybiera rodzaj egzekucji. Alkoholik na to: - Proszę o powolne zatruwanie organizmu alkoholem. Najbardziej ponury sen pijaka: - Wylanie pół litra wódki na pieluszkę Pampers. Kiedyś jednego pijaczka zapytano, ile razy w życiu się upił. A on: - Tylko raz. Alem dotąd jeszcze porządnie nie wytrzeźwiał. - A dokąd to obywatelu? - pyta policjant pijanego. - Idę wysłuchać kazania! - A kto wygłasza kazania o trzeciej w nocy?! - Moja żona. Pan Władek wraca po alkoholowym przyjęciu do domu. Puka do drzwi. - To ty Władek? - pyta się przez drzwi żona. Odpowiada jej milczenie, wiec wraca do łóżka. Po chwili znowu słyszy pukanie. - Władek, czy to ty pukasz? Cisza, wiec żona na dobre udaje się na spoczynek. Rano otwiera drzwi i widzi swojego męża siedzącego na wycieraczce i trzęsącego się z zimna. - Władziu, to ty pukałeś w nocy? - Ja... - To dlaczego nie odpowiadałeś na moje pytania? - Jak to nie odpowiadałem, kiwałem głową... Pijany facet wtacza się do baru i mówi: - Wy tam co siedzicie po lewej stronie - jesteście idioci, a wy co siedzicie po prawej jesteście rogacze... Na sali zalęgła cisza. Nagle jedna z pan odzywa się do męża: - Władek, nie pozwolisz się chyba obrażać? Pan Władek wstaje i zwraca się do pijanego: - Panie, ja nie jestem rogaczem... - W porządku, możesz pan przejść na lewa stronę... Idzie pijak ulicą i co chwila się śmieje, to znowu macha ręką. Podchodzi do niego jaki gość i pyta: - Z czego pan się śmieje? - Opowiadam sobie kawały. - To dlaczego macha pan ręką? - Bo niektóre już znam. Mocno podpity Nowak wraca o trzeciej nad ranem do domu. W małżeńskiej sypialni zegar właśnie zaczyna wybijać godzinę. - Tak, tak, wiem, że jest już pierwsza. Nie musisz mi tego trzy razy powtarzać... Pijak jedzie tramwajem, i ledwo trzyma się na nogach. Obok stoi elegancka kobieta i cały czas patrzy na niego z obrzydzeniem. W pewnym momencie pijak nie wytrzymuje i wymiotuje na kobietę. - Pan jest świnia! - Ja świnia? To niech pani zobaczy, jak pani wygląda... Pijak złapał nad morzem złotą rybkę i ona obiecała mu spełnić jego 3 życzenia w zamian za wolność. Pierwsze życzenie: - Niech woda w rzekach zmieni się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POstępowy W oczekiwaniu .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 21:33 Witam forumowiczów. Po lekturze przedmiotowego artykułu o tym co nas czeka w najbliższej przyszłości ogarnia mnie beznadzieja. Nie jestem jasnowidzem i nie umiem sobie odpowiedzieć na czym polega problem ludzi zarządzających drogami w Płocku i ich rozwojem. Każdy kolejny pomysł jest „coraz lepszy” od poprzednich. Może ktoś mi wskaże miejsce gdzie będę mógł przeczytać o kompleksowym planie poprawy ruchu komunikacyjnego w Płocku. To co jest przedstawiane kojarzy mi się z łataniem starej podziurawionej dętki i polega na łataniu kolejnych dziur zamiast na opracowaniu strategii postępowania biorącej pod uwagę ważność kolejnych inwestycji. W zamian prowadzone są eksperymenty polegające na stawianiu kolejnych sygnalizacji świetlnych i zabawy nimi w celu wystawienia na próbę cierpliwości kierowców jeżdżących po Płocku. Istnieją już inne metody symulacji i oceny ruchu drogowego niż eksperymenty na żywym organizmie. organizmie tego miejsca chcę wyrazić szacunek dla pomysłów Stuntmana. Jest jedną z nielicznych osób zabierających głos w sprawach komunikacyjnych na forum z którym się najczęściej zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ploc Re: W oczekiwaniu .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:33 beznadzieja do fakt Odpowiedz Link Zgłoś