Dodaj do ulubionych

Refundacja dla palaczy

24.01.07, 20:44
Proszę przestańcie robić sobie jaja.
Podwyżyć cenę fajek do 100 za paczuszkę i od razu nałogowców nam ubędzie.
Pozdrawiam św. Romana_j
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Refundacja dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 23:26
      Byłem przekonany, że to Roman_J, myliłem się.
      Czy zdajesz sobie sprawę ile dzieci przez taki ruch będzie głodować? Tatuś lub
      mamusia kupi fajki zamiast jadła dla dzieci! Byłeś kiedyś nałogiem? Nie wiesz
      jak to jest! Przemyśl to co piszesz! Pogadaj z psychologiem lub psychiatrą - on
      Ci wytłumaczy!
      • madsheep Re: Refundacja dla palaczy 25.01.07, 09:21
        nikt nie pomyslal ze drastyczna podwyzka fajek odbije sie na wiekszym przemycie
        - co bedzie prowadzilo do zmniejszenia wplywow do budzetu z akcyzy.jasne, ze
        fajki powinny drozec ale bardzo powoli.
        co do opieki nad palaczami to nie powinno byc zadnej. skoro ktos pali to jest to
        jego swiadomy i odpowiedzialny wybor - TRUCIE SAMEGO SIEBIE. im wiecej ludzi
        bedzie jaralo, tym wczesniej
        umrą, co za tym idzie, mniej srodkow bedzie dla nich potrzebnych na refundowane
        leki, swiadczenia emerytalne itp
    • madsheep Re: Refundacja dla palaczy 25.01.07, 09:23
      caly czas wszycy ale to wszyscy pieprzą ciagle i to samo - jak pomoc rzucic -
      srele morele.
      a czemu prawie nikt nie zastanowi sie - co zrobic zeby nie zaczac palic??
      czemu fajki nie sa od 21 lat ?
      • roman_j Re: Refundacja dla palaczy 25.01.07, 12:45
        madsheep napisał:

> czemu fajki nie sa od 21 lat ?

Co to zmieni? Można uchwalić nawet, że są od 30 lat, a i tak gó..arze z
        gimnazjum będą popalać. Sztuką nie jest napisać przepis, sztuką jest go
        wyegzekwować. Zresztą łatwiej byłoby walczyć paleniem, gdyby karano
        niepełnoletnich palaczy, zamiast zabraniać sprzedaży. To tez nie zlikwidowałoby
        zjawiska, ale na pewno łatwiej byłoby je ograniczyć. Dziś małolaty paradują z
        papierosami po ulicy i nikomu nic do tego. :-))
    • gibki Re: Refundacja dla palaczy 25.01.07, 09:56
      ja bym sobie jedynie życzył aby był respektowany zakaz palenia
      nic ponad to
      • Gość: no Re: Refundacja dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:44
        Nie jeżdzij w gory ,nie wychodż z domu nie łam kończyn będzie więcej wolnych
        łóżek w szpitalu i mniejszy koszt szpitala.
    • Gość: k.w. Re: Refundacja dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:15
      Nie ubędzie . Palić przestaną tylko ci , co popalają a nie palą nałogowo .
      Papierosy działają podobnie jak alkohol i narkotyki , które to nałogi są
      leczone przez specjalistów. Można zupełnie bez niczego przestać palić . Ja nie
      palę 5 lat (paliłam 30 lat) , mój mąż 15 lat , syn mój 14 miesięcy . Jesteśmy z
      siebie dumni . Myślę do tego trzeba dojrzeć . Życzę palaczom zdrowia .
      • madsheep Re: Refundacja dla palaczy 25.01.07, 23:04
        wogole to tak sobie marze, zeby w cenach fajek bylo zawarte 20-30 groszy
        jakiegps funduszu dla ludzi, ktorzy chcieliby ale nie moga rzucic tego okropnego
        nalogu. np
        fajki kosztuja 7zl + 6.30 cena fajek + 30gr na fundusz pomocy do rzucenia
        nalogu nikotyny
        • Gość: Zygfryd de Loewe Re: Refundacja dla palaczy IP: *.c247.petrotel.pl 31.01.07, 23:52
          A ja sobie marzę żeby najtańszy samochód kosztował 200 000 zł, nie byłoby
          wypadków, nikt by nie zginął, nie trzeba by leczyć niewinnych ofiar w
          szpitalach itd... Najtańsze piwo 50 zł, wóda minimum 500 złociszy za butelkę.

Idiotyzm ? Taki sam jak z papierosami. Wolny człowiek ma wolny wybór. I byle
          ćwok nie będzie nikogo zniewalał stosując pseudoekonomiczne ograniczenia w
          wydawaniu moich ciężko zarobionych pieniędzy. Zakazowe komunistyczne myślenie w
          główkach pozostało, choć system dawno już upadł.
    • Gość: DavidVincent Re: Refundacja dla palaczy IP: *.kasa-chorych.silesia.pl 31.01.07, 08:39
      A ja proponuję pół litra wódy - 2000 zł, kawa - 500 zł, cukier - 200 zł, sól -
      100 zł... i zaraz cały Naród zdrowy będzie i piękny...
    • roman_j Re: Refundacja dla palaczy 31.01.07, 17:25
      chegalplock napisał:

> Podwyżyć cenę fajek do 100 za paczuszkę i od razu nałogowców nam ubędzie.

Przybędzie za to przemytników. I to w znacznie większej liczbie. :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka