Gość: ojojoj 60 groszy absurdu IP: *.pse.pl 07.02.07, 10:10 nasz krajowy światek absurdu nie zna granic, czy te urzędniczki z poczty kurdę nie nauczono jeszcze muyślenia ekonomicznego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunio 60 groszy absurdu IP: *.ar.wroc.pl 07.02.07, 10:10 Moja Mama tez placi abonament przez 25 lat powiedzcie Mi jak ja przekonac jest to wyrzucanie pieniedzy w bloto Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_klara Niech się walą 07.02.07, 10:14 Z wielką satysfakcją nie płacę abonamentu. Niech się walą. Mam płacić za oglądanie badziewia i kiczu w TV? Lepsza wóda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola 60 groszy absurdu IP: 80.51.91.* 07.02.07, 10:14 to absurd jak się czyta taki artykuł to aż ciarki........... tylu nie płaci za abonament to ich nie ścigają tylko nas -płacących-bo im prościej .jest nas przecież mniejszość. Cały czas obserwuje czy oni coś z tym zrobią .moi znajomi też się ze mnie śmieją 'że płace całe życie A ONI NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markhawk Re: 60 groszy absurdu IP: *.pkwsa.pl 07.02.07, 10:19 Mnie też ten absurd dotknął, w związku ze zmianą opłaty na przełomie 2005/2006 w styczniu wyszła mi niedopłata. I dostałem teraz upomnienie jak babcia. ABSURD a więc nie incydent jak z babcią. Ja idiota wplaciłem od razu 2,5zł coby mieli na znaczek w przyszłości bo fakturzystka nie umie przeliczyć kosztów niedopłaty i znaczków. A więc debile płacący abonament łączmy się :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: 60 groszy absurdu IP: 217.153.60.* 07.02.07, 10:31 daj dziecku na lizaka, a nie pijawy sponsorujesz - opamiętaj się Odpowiedz Link Zgłoś
terso50 Re: 60 groszy absurdu 07.02.07, 11:38 Ja też jestem durna i płacę przez całe życie ale tego nie rozumiem za co przecież nie korzystam z telewizji publicznej to dlaczego mam płacić?Powinni znieśc abopnament i wzorowac się na innych jak to robia że wychodzą na swoje.Może zmądrzeję i przestane płacić,to jest jawne zlodziejstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Ludzie opamiętajcie się!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 10:21 Trzeba płacić abonament. To jest nasz zbiorowy obowiązek, obowiązek nawet tych, którzy nie mają telewizora. A za co tvp ma kręcić ten przewspaniały, przecudowny, przesłodki serial "M jak miłość". Czy może "K jak Kicz"? Nie pamietam tytułu bo na discovery tego nie nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buntownik 60 groszy absurdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:23 to jest characz!!!!!!!! jaki abonament?czy ktoś podpisał umowę kiedykolwiek z tą panią? bardzo dobrze że ta pani otworzyła oczy i nie bedzie płacić characzu. Ja niepłacę nim od 7lat!!!!!bo to dla mnie jest złodziejstwo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Jak ktoś jest na tyle głupi, że to płaci to ma.... IP: *.acn.waw.pl 07.02.07, 10:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 2 Dokładnie, ja nie płacę to mnie nie IP: 62.29.165.* 07.02.07, 10:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max 60 groszy absurdu IP: *.pke.pl 07.02.07, 10:31 to jest właśnie pier......ny nasz kraj. absurd za absurdem, jak się nie wstydzą jasnie państwo na poczcie, monopoliści.bandziorów niech ścigają, no ale tych to się boją.podobną sytuacje w ub. roku miała moja mama.pierwsza moja reakcja była: po co naiwna płacisz? ma 73 lata, wyjaśnianie zaległych 2,30zł też zajęło jej sporo czasu,nerwów i zadrowia oczywiście. wyczyny absurdalne, to mało powiedziane.jak się czyta codzienne newsy,to dopiero absurdy - w rządzie oczywiście po rządzmi jaśnie kaczorolepperogiertychów. Odpowiedz Link Zgłoś
wjb4 60 groszy absurdu 07.02.07, 10:40 Ja mam podobny problem, tyle tylko, ze płacę ten diabelny abonament na podstawie stałego, kwartalnego zlecenia w banku. Nie mam więc w ten sposób żadnych wpisów, stempli itp. w książeczce radiofonicznej. Mnie również wyśledzono kilkudziesiecio groszową niedopłatę. Dostałem upomnienie, ale nic nie zrobiłem. Nie wime czy to w związku z tym, czy też z innego powodu ostatnio dostałem "lewatywę" dotyczącą nie płacenia abonamentu przez ostatnie kilka lat! Aktualnie czekam na zamówione w PeKaO SA zestawienie moich wpłat z ostatnich lat. Zabawa jest znakomita, mozna w końcu pójść odsiedzieć w celi, mam nadzieję, że z telewizorem z opłaconym abonamentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowana 60 grszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:50 To nie sprawiedliwe że goni się osobę która winna jest 60 groszy a jest sporo osób co nie płacą abonamentu wcale i tych się nie ściga czy to sprawiedliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama opłata RTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:54 Miałam dokładnie to samo!!!!!! Płacę 15 lat, zaległość 8 złotych !!!!!!! PRZESTAJĘ PŁACIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bietka Poczta Polska to jeden wielki absurd ! IP: *.kosson.com 07.02.07, 10:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa 60 groszy absurdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:56 To jest niesprawiedliwe że ganiają osobę o 60 groszy a są osoby, które nie płacą wogóle abonamentu i ich jakoś nikt nie ściga czy to sprawiedliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerypl Re: 60 groszy absurdu IP: 80.48.4.* 09.02.07, 00:15 Bo tylko debile ogladaja telewizje a za debilizm trzeba placic !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pmv Pytanie za 100 punktow 07.02.07, 10:58 Czy ktos z Was wie, jak to jest, kiedy posiada sie kablowke, a nie chce sie placic abonamentu TVP? Czy TVP ma jakas mozliwosc sprawdzenia w kablowkach czy posiadam u nich abonament czyli de facto mam telewizor? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Nie lepiej to było w ogóle nie płacić? 07.02.07, 10:58 Wówczas taka sytuacja nie miałaby miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barka Poczta Polska to jeden wielki absurd ! IP: *.kosson.com 07.02.07, 11:00 Ostatnio poczta Polska zażyczyła sobie ode mnie czyli nadawcy listu za zwrot niedoręczonego przez nią poleconego opłaty w wysokości 3zł20 gr. Nie dość, że płacę grubą kasę za wysłanie listu ,to jeszcze żeby odebrać niedoręczony list płacę dodatkowy haracz. To wszystko jest chore !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Ścigana za 60 gr niedopłaty za abonament RTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:09 A za co płacić ten abonament? za beznadziejny program w telewizji publicznej? ciągnące się w nieskończoność seriale dla imbecylów, natrętne i "wrzeszczące" reklamy, a może na premie dla szefów telewizji publicznej? Takiego dna nie pamietam odkąd istnieje telewizja polska. Jażeli czasem trafi się dobry film lub program, to o takiej porze, że chyba tylko dla emerytów. Człowiek aktywny zawodowo o tej godzienie już dawno śpi. Nuda, brak profesjonalizmu i pazerność na "kasę" - oto cechy telewizji publicznej. A frajerzy niech dalej płacą abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymoher Trzeba być debilem żeby płacić takie rzeczy IP: *.secure-tunnel.com 07.02.07, 11:16 ja olewam z góry na dół ich telewizję i mogą mnie cmoknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elita Ścigana????????? Autor tekstu zdrowo przesadził. IP: *.hydral.com.pl 07.02.07, 11:16 Czasem lepiej nic nie pisać niż pisać głupoty, zwłaszcza jak się nie zna na procedurach urzędowych. A to normalne, że gdy na czyimś rachunku jest niedopłata, wysyła się zawiadomienie z prośbą o uzupełnienie wplaty. I tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 To nie sa media publiczne 07.02.07, 11:23 Tylko rządowe ,więc i ja tzeż przestanę placic abonament Odpowiedz Link Zgłoś
por1 To nie sa media publiczne 07.02.07, 11:23 Tylko rządowe ,więc i ja tzeż przestanę placic abonament Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greet bardzo dobrze, ja tez nie placę IP: 81.219.145.* 07.02.07, 11:33 na propagandę IV rzeszypospolitej Odpowiedz Link Zgłoś
olias 12 gr, tylko nie płacz, proszę 07.02.07, 11:40 ten symbol datownika przebija wszystko. Boskie to! Mnie też wysłali. Pod koniec stycznia dostałem pismo że zapłaciłem za styczeń kwotę bez podwyżki. A kto mnie o podwyżce informował? Ciuliki sakramenckie, całe życie im płacę i to chyba błąd. No więc dostałem wezwanie i będę musiał dopłacić jakieś kilkdziesia gr podwyżki. Życzą se co bym im podał nr książeczki rtv. Sami se znajdźcie! ja nie mam, pewnie wyrzuciłem do kosza bo od wieków płacę zleceniem stałym w banku. I to bank winni powiadomić o podwyżce, najlepiej przed podwyżką, a nie po tym jak wpłacam terminowo. Ale to mały pikuś wobec telekomunikacji. Znaleźli mi zaległe sprzed pół roku 16 gr. SZESNAŚCIE GROSZY!!!! Kazali zapłacić odsetki, ale ile?? Miałem końcówkę na Inteligo 17 gr - zapłaciłem z dopiskiem co by ewentualną nadpłatę wypłacili urzędnikowi od durnego pisma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: 12 gr, tylko nie płacz, proszę IP: *.acn.waw.pl 07.02.07, 23:26 Ty uważaj bo mi też takie przysłali a po 3 miechach dostałem wezwanie na 34PLN od firmy windykacycyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annak abonament rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:42 boze boze boze co wy robicie z naszym krajem i biednymi ludzmi kupa wariatow ja tez place regularnie abonament ico z tego mam a ile ludzi nie placi wogole moze byscie sie nimi zajeli z laski swojej a nie pozadnymi abonentami tez kiedys nie zaplacilam bo sie wkurzylam ciaglymi powtorkami programow szczegolnie w wakacje to szybko dostalam upomnienie wiec chyba postapie podobnie jak pani z artykulu i nie bede placic wogole ciekawe co mi zrobicie a ja wiem na pewno ze jest wiele ludzi ktorzy maja tv anie placa abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel7 Re: abonament rtv 07.02.07, 11:49 Gość portalu: annak napisał(a): > i nie bede placic wogole ciekawe co mi zrobicie Wyślemy do szkoły, na naukę ortografii i interpunkcji. Oraz na religię, ku przypomnieniu, by Imienia Pana Boga nie wzywać nadaremno...:)) Swoja drogą - ciekawe, że te parę groszy tak podnieca tak wiele osób?... Odpowiedz Link Zgłoś