Dodaj do ulubionych

60 groszy absurdu

• ksks3 60 groszy absurdu 07.02.07, 10:08
      Na pohybel durniom
    • Gość: ojojoj 60 groszy absurdu IP: *.pse.pl 07.02.07, 10:10
      nasz krajowy światek absurdu nie zna granic, czy te urzędniczki z poczty kurdę
      nie nauczono jeszcze muyślenia ekonomicznego !!!
    • Gość: Bunio 60 groszy absurdu IP: *.ar.wroc.pl 07.02.07, 10:10
      Moja Mama tez placi abonament przez 25 lat powiedzcie Mi jak ja przekonac jest
      to wyrzucanie pieniedzy w bloto
      • babcia_klara Niech się walą 07.02.07, 10:14
        Z wielką satysfakcją nie płacę abonamentu. Niech się walą. Mam płacić za
        oglądanie badziewia i kiczu w TV? Lepsza wóda
    • Gość: jola 60 groszy absurdu IP: 80.51.91.* 07.02.07, 10:14
      to absurd jak się czyta taki artykuł to aż ciarki........... tylu nie płaci
      za abonament to ich nie ścigają tylko nas -płacących-bo im prościej
      .jest nas przecież mniejszość. Cały czas obserwuje czy oni coś z tym zrobią
      .moi znajomi też się ze mnie śmieją 'że płace całe życie A ONI NIE.
      • Gość: markhawk Re: 60 groszy absurdu IP: *.pkwsa.pl 07.02.07, 10:19
        Mnie też ten absurd dotknął, w związku ze zmianą opłaty na przełomie 2005/2006
        w styczniu wyszła mi niedopłata. I dostałem teraz upomnienie jak babcia. ABSURD
        a więc nie incydent jak z babcią. Ja idiota wplaciłem od razu 2,5zł coby mieli
        na znaczek w przyszłości bo fakturzystka nie umie przeliczyć kosztów niedopłaty
        i znaczków. A więc debile płacący abonament łączmy się :(
      • Gość: 4g63 Re: 60 groszy absurdu IP: 217.153.60.* 07.02.07, 10:31
        daj dziecku na lizaka, a nie pijawy sponsorujesz - opamiętaj się
      • terso50 Re: 60 groszy absurdu 07.02.07, 11:38
        Ja też jestem durna i płacę przez całe życie ale tego nie rozumiem za co
        przecież nie korzystam z telewizji publicznej to dlaczego mam płacić?Powinni
        znieśc abopnament i wzorowac się na innych jak to robia że wychodzą na
        swoje.Może zmądrzeję i przestane płacić,to jest jawne zlodziejstwo!!!
    • Gość: Tadek Ludzie opamiętajcie się!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 10:21
      Trzeba płacić abonament. To jest nasz zbiorowy obowiązek, obowiązek nawet tych,
      którzy nie mają telewizora. A za co tvp ma kręcić ten przewspaniały,
      przecudowny, przesłodki serial "M jak miłość". Czy może "K jak Kicz"? Nie
      pamietam tytułu bo na discovery tego nie nadają.
    • Gość: buntownik 60 groszy absurdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:23
      to jest characz!!!!!!!!
      jaki abonament?czy ktoś podpisał umowę kiedykolwiek z tą panią?
      bardzo dobrze że ta pani otworzyła oczy i nie bedzie płacić characzu.
      Ja niepłacę nim od 7lat!!!!!bo to dla mnie jest złodziejstwo!!
    • Gość: - Jak ktoś jest na tyle głupi, że to płaci to ma.... IP: *.acn.waw.pl 07.02.07, 10:28
      • Gość: gość 2 Dokładnie, ja nie płacę to mnie nie IP: 62.29.165.* 07.02.07, 10:51
    • Gość: max 60 groszy absurdu IP: *.pke.pl 07.02.07, 10:31
      to jest właśnie pier......ny nasz kraj. absurd za absurdem, jak się nie wstydzą
      jasnie państwo na poczcie, monopoliści.bandziorów niech ścigają, no ale tych to
      się boją.podobną sytuacje w ub. roku miała moja mama.pierwsza moja reakcja była:
      po co naiwna płacisz? ma 73 lata, wyjaśnianie zaległych 2,30zł też zajęło jej
      sporo czasu,nerwów i zadrowia oczywiście. wyczyny absurdalne, to mało
      powiedziane.jak się czyta codzienne newsy,to dopiero absurdy - w rządzie
      oczywiście po rządzmi jaśnie kaczorolepperogiertychów.
    • wjb4 60 groszy absurdu 07.02.07, 10:40
      Ja mam podobny problem, tyle tylko, ze płacę ten diabelny abonament na
      podstawie stałego, kwartalnego zlecenia w banku. Nie mam więc w ten sposób
      żadnych wpisów, stempli itp. w książeczce radiofonicznej. Mnie również
      wyśledzono kilkudziesiecio groszową niedopłatę. Dostałem upomnienie, ale nic
      nie zrobiłem. Nie wime czy to w związku z tym, czy też z innego powodu ostatnio
      dostałem "lewatywę" dotyczącą nie płacenia abonamentu przez ostatnie kilka lat!
      Aktualnie czekam na zamówione w PeKaO SA zestawienie moich wpłat z ostatnich
      lat. Zabawa jest znakomita, mozna w końcu pójść odsiedzieć w celi, mam
      nadzieję, że z telewizorem z opłaconym abonamentem.
    • Gość: zbulwersowana 60 grszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:50
      To nie sprawiedliwe że goni się osobę która winna jest 60 groszy a jest sporo
      osób co nie płacą abonamentu wcale i tych się nie ściga czy to sprawiedliwe?
    • Gość: lama opłata RTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:54
      Miałam dokładnie to samo!!!!!! Płacę 15 lat, zaległość 8 złotych !!!!!!!
      PRZESTAJĘ PŁACIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: bietka Poczta Polska to jeden wielki absurd ! IP: *.kosson.com 07.02.07, 10:55
    • Gość: Ewa 60 groszy absurdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:56
      To jest niesprawiedliwe że ganiają osobę o 60 groszy a są osoby, które nie
      płacą wogóle abonamentu i ich jakoś nikt nie ściga czy to sprawiedliwe?
      • Gość: jerypl Re: 60 groszy absurdu IP: 80.48.4.* 09.02.07, 00:15
        Bo tylko debile ogladaja telewizje a za debilizm trzeba placic !!!!
    • pmv Pytanie za 100 punktow 07.02.07, 10:58
      Czy ktos z Was wie, jak to jest, kiedy posiada sie kablowke, a nie chce sie
      placic abonamentu TVP? Czy TVP ma jakas mozliwosc sprawdzenia w kablowkach czy
      posiadam u nich abonament czyli de facto mam telewizor?
    • jacek.69 Nie lepiej to było w ogóle nie płacić? 07.02.07, 10:58
      Wówczas taka sytuacja nie miałaby miejsca.
    • gs-arts.net Biurokracja to potega! Godlo kazdego Panstwa... 07.02.07, 10:58
      ...
    • Gość: barka Poczta Polska to jeden wielki absurd ! IP: *.kosson.com 07.02.07, 11:00
      Ostatnio poczta Polska zażyczyła sobie ode mnie czyli nadawcy listu za zwrot
      niedoręczonego przez nią poleconego opłaty w wysokości 3zł20 gr.
      Nie dość, że płacę grubą kasę za wysłanie listu ,to jeszcze żeby odebrać
      niedoręczony list płacę dodatkowy haracz. To wszystko jest chore !!!
    • Gość: Marcel Ścigana za 60 gr niedopłaty za abonament RTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:09
      A za co płacić ten abonament? za beznadziejny program w telewizji publicznej?
      ciągnące się w nieskończoność seriale dla imbecylów, natrętne i "wrzeszczące"
      reklamy, a może na premie dla szefów telewizji publicznej? Takiego dna nie
      pamietam odkąd istnieje telewizja polska. Jażeli czasem trafi się dobry film
      lub program, to o takiej porze, że chyba tylko dla emerytów. Człowiek aktywny
      zawodowo o tej godzienie już dawno śpi. Nuda, brak profesjonalizmu i pazerność
      na "kasę" - oto cechy telewizji publicznej. A frajerzy niech dalej płacą
      abonament.
    • Gość: antymoher Trzeba być debilem żeby płacić takie rzeczy IP: *.secure-tunnel.com 07.02.07, 11:16
      ja olewam z góry na dół ich telewizję i mogą mnie cmoknąć.
    • Gość: elita Ścigana????????? Autor tekstu zdrowo przesadził. IP: *.hydral.com.pl 07.02.07, 11:16
      Czasem lepiej nic nie pisać niż pisać głupoty, zwłaszcza jak się nie zna na
      procedurach urzędowych. A to normalne, że gdy na czyimś rachunku jest
      niedopłata, wysyła się zawiadomienie z prośbą o uzupełnienie wplaty.
      I tyle w tym temacie.
    • por1 To nie sa media publiczne 07.02.07, 11:23
      Tylko rządowe ,więc i ja tzeż przestanę placic abonament
    • por1 To nie sa media publiczne 07.02.07, 11:23
      Tylko rządowe ,więc i ja tzeż przestanę placic abonament
    • Gość: greet bardzo dobrze, ja tez nie placę IP: 81.219.145.* 07.02.07, 11:33
      na propagandę IV rzeszypospolitej
    • olias 12 gr, tylko nie płacz, proszę 07.02.07, 11:40
      ten symbol datownika przebija wszystko. Boskie to!
      Mnie też wysłali. Pod koniec stycznia dostałem pismo że zapłaciłem za styczeń
      kwotę bez podwyżki. A kto mnie o podwyżce informował? Ciuliki sakramenckie,
      całe życie im płacę i to chyba błąd.
      No więc dostałem wezwanie i będę musiał dopłacić jakieś kilkdziesia gr
      podwyżki. Życzą se co bym im podał nr książeczki rtv. Sami se znajdźcie! ja nie
      mam, pewnie wyrzuciłem do kosza bo od wieków płacę zleceniem stałym w banku. I
      to bank winni powiadomić o podwyżce, najlepiej przed podwyżką, a nie po tym jak
      wpłacam terminowo.
      Ale to mały pikuś wobec telekomunikacji. Znaleźli mi zaległe sprzed pół roku 16
      gr. SZESNAŚCIE GROSZY!!!! Kazali zapłacić odsetki, ale ile??
      Miałem końcówkę na Inteligo 17 gr - zapłaciłem z dopiskiem co by ewentualną
      nadpłatę wypłacili urzędnikowi od durnego pisma.
      • Gość: Tomek Re: 12 gr, tylko nie płacz, proszę IP: *.acn.waw.pl 07.02.07, 23:26
        Ty uważaj bo mi też takie przysłali a po 3 miechach dostałem wezwanie na 34PLN
        od firmy windykacycyjnej.
    • Gość: annak abonament rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:42
      boze boze boze co wy robicie z naszym krajem i biednymi ludzmi kupa wariatow ja
      tez place regularnie abonament ico z tego mam a ile ludzi nie placi wogole moze
      byscie sie nimi zajeli z laski swojej a nie pozadnymi abonentami tez kiedys nie
      zaplacilam bo sie wkurzylam ciaglymi powtorkami programow szczegolnie w wakacje
      to szybko dostalam upomnienie wiec chyba postapie podobnie jak pani z artykulu
      i nie bede placic wogole ciekawe co mi zrobicie a ja wiem na pewno ze jest
      wiele ludzi ktorzy maja tv anie placa abonamentu.
      • teufel7 Re: abonament rtv 07.02.07, 11:49
        Gość portalu: annak napisał(a):
        > i nie bede placic wogole ciekawe co mi zrobicie

Wyślemy do szkoły, na naukę ortografii i interpunkcji. Oraz na religię, ku
        przypomnieniu, by Imienia Pana Boga nie wzywać nadaremno...:))

Swoja drogą - ciekawe, że te parę groszy tak podnieca tak wiele osób?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka