other_side Re: Magnolia - oficjalny wątek 25.06.08, 22:14 W Gazecie nowy artykuł o galerii. Najważniejsze rzeczy: - nazywać się będzie Galeria Mosty (może zmiana nazwy tematu?) - otwarcie na wiosnę 2009 - będzie Empik (trzeci?), a także KFC i Burger King (dobrze, że chociaż gdziekolwiek będą) Odpowiedz Link Zgłoś
mattt_1616 Re: Magnolia - oficjalny wątek 25.06.08, 23:53 Czemu nie? Moim zdaniem trzeci Empik się utrzyma. No nareszcie więcej informacji o najemcach czekamy na pozostałych. Szkoda, że nie przedstawili już wszystkich. Jeszcze jeden mały szczegół kiedy pojawi się oficjalna strona www? Odpowiedz Link Zgłoś
jederman247 Re: Magnolia - oficjalny wątek 26.06.08, 09:41 Co wy tak lamentujecie powinniście się cieszyć a nie czy wytrzyma empik czy nie na naszym rynku. To ich sprawa, tak jak to że przez kilka dobrych lat Nas omijali. Pozdrowienia dla wszystkich Płocczan ps. Widziałbym jeszcze H&M to dla kobiet ale niech będzie bo już wszędzie jest i inne chociażby stokrotę i nie obchodzi mnie to że ona tu nie sięga! Odpowiedz Link Zgłoś
lobbysta1 Re: Magnolia - oficjalny wątek 27.06.08, 07:20 W Galerii Mosty będzie sklep sieci H&M Oficjalne info ;) Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: Magnolia - oficjalny wątek 27.06.08, 11:57 Zgadza się, portal GalerieHandlowe.pl www.galeriehandlowe.pl/go.live.php/PL-H861/aktualnosci-biznesowe/SMjMx/galeria-mosty-juz-wkrotce-na-mapie-plocka.html podał dziś taki news. Pojawiły się też pierwsze wizualizacje wnętrza. Widać, że nie będzie to duża galeria oraz nie będzię zbyt bogato przyozdobiona. Jak to ostatecznie wyjdzie, osądzimy jak już zostanie pobudowana. Tak czy inaczej za rok w Płocku będziemy mieć, tak bardzo oczekiwany sklep sieci H&M. Odpowiedz Link Zgłoś
mattt_1616 Re: Magnolia - oficjalny wątek 27.06.08, 12:51 Super! Długo oczekiwane marki pojawią się w Płocku. Co do wnętrza no cóz jakoś te z Galerii Wisła bardziej mi przypadło do gustu ale i tak nie jest źle ;] Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 28.06.08, 09:10 H&M super!!! wreszcie :) Ta wizualka średnia, i troszkę do Wisły podobna (ta kopuła) ale na wizualizacjach polegać zbytnio nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 28.06.08, 21:39 Widziałem swego czasu wizualizację wnętrz Mazovii oraz Mostów i te drugie będą najbardziej podobne właśnie do projektu Mazovii. Poza tym, po tym co już wcześniej zobaczyłem, odnoszę takie wrażenie, iż ktoś na stronie podanej powyżej zmienił lekko proporcje zdjęć, skutkiem czego galeria wygląda na mniejszą niż ma realnie być. Odpowiedz Link Zgłoś
jederman247 Re: Magnolia - oficjalny wątek 04.07.08, 15:50 Witam, Mam pomysł na uroczyste otwarcie w Galerii Mosty. Oby inwestor tym się zainteresował. Sądzę, że takiej galerii jak Mosty potrzebny jest wystrój wewnętrzny. Na otwarcie przewidziałem ściany w malowidłach przedstawiających sylwetki największych, najpiękniejszych mostów świata i w tym Płockiego. Uważam, że byłoby to z korzyścią dla mieszkańców. Przychodząc na zakupy i patrząc na te budowle wzbogaciliby się i wyzwolili ze zaściankowego Mam nadzieję że ktoś się zaciekawi moją ideą, a może w jakiś sposób Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 04.08.08, 19:03 Z nieco innego punktu widzenia: stuntman.neostrada.pl/DSC05565.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 05.08.08, 18:20 Dość wysokie toto. Ze zdjęć wynika że to naprawdę kawał budynku będzie, na pierwszy rzut oka wygląda na większe od Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 05.08.08, 20:22 A ma być w niektórych miejscach jeszcze wyższe! Jeśli wierzyć wcześniej wyszpiegowanym materiałom, to część kinowa która powstanie właśnie w miejscu widocznym na zdjęciu (ale przed budowanym tam garażem wielopoziomowym - od strony Bielskiej) ma wznosić się jakieś pół piętra wyżej. Tak czy inaczej, mój widok z okna radykalnie i nieodwracalnie ulegnie zmianie, ale nie żałuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 10.08.08, 18:48 stuntman.neostrada.pl/DSC05581_Pano.jpg stuntman.neostrada.pl/DSC05588_Pano.jpg stuntman.neostrada.pl/DSC05601_Pano.jpg stuntman.neostrada.pl/DSC05608_Pano.jpg stuntman.neostrada.pl/DSC05616.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC05617.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC05619.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 10.08.08, 19:44 Trochę nędznie wygląda ten nowy biurowczyk PPRM. Jak mini-Cotex. Może go jeszcze jakoś odpicują... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 10.08.08, 21:04 A na mnie zrobił raczej pozytywne wrażenie. Osobiście spodziewałem się, że będzie to tynk + zwykłe okna, a mamy panele aluminiowe oraz przeszklenia. Zobaczymy efekt końcowy po zdjęciu siatki. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 10.08.08, 21:11 Może na żywo wygląda lepiej. Zobaczymy jak go wykończą. A tak w ogóle to ten budynek sprawia wrażenie ze dwa razy mniejszego niż obecny biurowiec PPRM. Ciekawe jak tam się pomieszczą... Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Magnolia - oficjalny wątek 11.08.08, 18:01 Pomieszczą się, w starym budynku dużą powierzchnie podnajmowali na gabinety lekarskie, biura ksiegowe, biura kredytowe...... W nowym budynku będą raczej sami. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 26.08.08, 13:48 www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=536414&page=2 Ostatnie zdjęcia autorstwa Wojtora. Mile zaskoczyło mnie wykończenie biurowczyka - udalo sie uniknac klasycznego klocka. Niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 26.08.08, 14:47 A widzisz - mówiłem ci że nie będzie tak najgorzej :) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 27.09.08, 17:21 Kilka aktualnych fotek z budowy. Sorki za jakość, ale chwilowo dysponuję jedynie komórką. stuntman.neostrada.pl/SNC00024.jpg stuntman.neostrada.pl/SNC00029.jpg stuntman.neostrada.pl/SNC00031.jpg stuntman.neostrada.pl/SNC00034.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 28.09.08, 18:06 Potężnie to wygląda. Ta galeria ma mieć najmniejszą powierzchnię ze wszystkich aktualnie budowanych a robi wrażenie największej, może dlatego że parking nie jest pod ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 28.09.08, 21:43 Dokładnie. Parking wielopoziomowy to jakaś 1/3 całego obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 30.09.08, 18:41 Ale trzeba przyznać, że wygląda to super :) Lubię takie monumentalne konstrukcje, nawet jeśli w środku skrywają tylko parking wielopoziomowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mattt_1616 Re: Magnolia - oficjalny wątek 30.09.08, 20:27 Jeśli to ostatnie dni starego budynku mostów to warto zrobić mu fotki (prośba do kogokolwiek w okolicy z aparatem). Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 13.10.08, 19:12 Dotarła do mnie taka informacja, że jeszcze przed końcem tego tygodnia rozpocznie się wyburzanie starego biurowca Mostów. Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: Magnolia - oficjalny wątek 13.10.08, 21:45 W sumie to już chyba bliżej z budową nie podejdą do tego budynku. No cóż pewna epoka się kończy, jak by nie patrzył to bardzo charakterystyczny budynek w Płocku. Zauważyłem również, że sama Galeria będzie prawie na granicy działki, podobnie jak Mazovia. Za to Wisła pozostawiła trochę wolnego miejsca od ul. Wyszogrodzkiej. Widocznie więcej już się nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 13.10.08, 21:50 Sądzę, że największy wpływ miała na to linia zabudowy określona poprzez MPZP. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 14.10.08, 17:34 Mam nadzieję że ktoś to uwieczni :) To bodaj pierwsza rozbiórka większego budynku w mieście od dawna. Być może niedługo będzie jeszcze jedna (Petropol) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 23.10.08, 18:31 Rozbiórka już od wczoraj idzie pełną parą: stuntman.neostrada.pl/SNC00050.jpg stuntman.neostrada.pl/SNC00052.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 29.10.08, 18:03 Jutro po biurowcu pozostanie już pewnie tylko wspomnienie: stuntman.neostrada.pl/DSC06165.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC06172.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC06187.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 29.10.08, 19:46 I jeszcze link do filmu z rozbiórki, wykonanego ok. godziny 14:00. Wątek, w którym ten odnośnik zamieszczono, został usunięty z forum głównego i (podobno) znalazł się na Oślej Ławce. Pytanie - za co? Za wartość dokumentalną? Dobrze że mamy chociaż nasze FPI. pl.youtube.com/watch?v=V50bhMSB6Jw Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 02.11.08, 08:29 > głównego i (podobno) znalazł się na Oślej Ławce. Pytanie - za co? Akurat uważam że takie linki powinny zostać. W przeciwieństwie do setek żenujących postów jakie zalewają tamte forum. A co do budynku- no cóż, takie czasy, sam pamiętam go od dzieciaka ale idzie nowe po prostu :) Mam nadzieję że galeria będzie zbudowana do linii starego budynku Mostów Odpowiedz Link Zgłoś
kklisek Re: Magnolia - oficjalny wątek 02.11.08, 21:14 Raczej tak, sądząc po ustawieniu słupów po lewej stronie nieistniejącego budynku, ale to niewiele - sam biurowiec był dość znacznie oddalony od ulicy. Zastanawiające jest czemu ostatnie piętro jest takie niskie. Skoro będzie tam kino powinni wywyższyć. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 02.11.08, 21:44 Części kinowej jeszcze nie zaczęli budować. Będzie w tym rogu, gdzie stoją obecnie baraki. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 09.11.08, 13:21 www.plock24.pl/cpg/cpg/albums/userpics/10020/DSC06204.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
forewe Re: Magnolia - oficjalny wątek 13.11.08, 20:06 Witam pierwszy raz pisze na tym forum Znalazlem ponisz tekst www.pracuj.pl/oferty/1360681.html I CO MYSLICIE JAK CH / GALERIA ? Odpowiedz Link Zgłoś
kklisek Re: Magnolia - oficjalny wątek 12.12.08, 13:04 Od miesiąca cisza na forum. Przez ten czas sporo się zmieniło - może wykona jakieś zdjęcia...? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 12.12.08, 19:23 przyłączam się do prośby, nie miałem ostatnio okazji zawitać w okolice Mostów :/ Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 14.12.08, 14:17 Mówisz - masz :) stuntman.neostrada.pl/DSC06301.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC06302_Pano.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC06307_Pano.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC06309.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC06314.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC06316_Pano.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 14.12.08, 15:49 Sprawdź jeszcze raz. Co jakiś czas wyskakuje "404", ale wystarczy odświeżyć i się wczytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 14.12.08, 16:05 Faktycznie, refresh pomaga:) Po raz kolejny dzięki za fotorelację - widac że nieźle idą do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mision Re: Magnolia - oficjalny wątek 14.12.08, 20:29 Hmm...ciekawe czy po tych zdjęciach można wywnioskować kiedy otwarcie? Wg mnie jakiś wrzesień 2009 najwcześniej. A jakie są oficjalne dane? Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 15.12.08, 17:50 Gazeta Wyborcza z uporem promuje termin "wiosna 2009" i według mnie jest on zupełnie nierealny - wszak do wiosny zostały 3 miesiące. Na tablicy informacyjnej był swego czasu wpis "lipiec 2009" i ta data jest już nieco bardziej realna. Ja osobiście stawiam na jesień 2009, zwłaszcza, że na przykładzie Wisły wiemy jakie bywają perypetie z tego typu inwestycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 15.12.08, 17:55 Nie wiem jak Wy ale ja odczuwam poważny niedosyt związany z brakiem informacji o najemcach Mostów. Wiemy,że Cinema City,wiemy że Alma,H&M, Burger King i KFC. Co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: Magnolia - oficjalny wątek 15.12.08, 20:13 Konrad, mam podobne odczucia co i Ty. Widać, że Wisła ma to już opanowane, czego nie można powiedzieć o Mostach czy Mazovii. Nie wiem w czemu to taka tajemnica, kto wynajmie powierzchnie w tych centrach. Również uważam, że wrzesień - listopad 2009 to najbardziej realny termin. Same prace idą do przodu a w miejscu starego biurowca Mostów stoi już szkielet Galerii. Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Re: Magnolia - oficjalny wątek 16.12.08, 11:09 Ja podobnie jak przedmowcy mam niedosyt zwiazany z informacjami o najemcach :-) podobno 100% powierzchni juz dawno jest sprzedane P.S. salon komputerowy takze bedzie w Mostach Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 16.12.08, 12:44 stawiam na Vobis albo Karen bo Komputronik raczej nie, jest już w Wiśle i gdzieś w centrum bodajże. Odpowiedz Link Zgłoś
forewe Re: Magnolia - oficjalny wątek 16.12.08, 18:27 Zastanawia mie czy będzie najemca RTV i AGD W Wisle - RTV Euro AGD W Mazovi - MediaMarkt Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Re: Magnolia - oficjalny wątek 16.12.08, 21:35 nie zgadles, chociaz nie wiem, moze i Karen czy Vobis tez tam beda pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Re: Magnolia - oficjalny wątek 10.01.09, 11:29 Jak Wam sie wydaje, kiedy bedzie otwarcie mostow? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 10.01.09, 15:44 Obserwując postępy na budowie, uważam że wcześniej niż na jesieni nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Re: Magnolia - oficjalny wątek 11.01.09, 09:47 No wlasnie, bo gdzies czytalem ze w maju/czerwcu... ale przeciez to niemozliwe z takim progresem:) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 11.01.09, 12:33 Wyborcza ze świętym przekonaniem pisze o otwarciu Mostów na wiosnę - najwidoczniej od dawna nie śledzili postępów prac. Przecież nawet na tablicy informacyjnej budowy była data - lipiec 2009 - więc nie wiem skąd oni wzieli tą wiosnę. Fakt jest taki, że od paru miesięcy Mosty strasznie się ślimaczą i chyba nawet Mazovia zaczyna ich przeganiać. Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Magnolia - oficjalny wątek 12.01.09, 16:22 bedąc ostatnio na podolach, również odniosłem takie wrażenie :) spokojnie mają sznasę zrównać się z Mostami Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 12.01.09, 18:32 Mosty teraz wchodzą w fazę prac wewnątrz i prawdopodobnie dlatego postęp nie jest tak widoczny z ulicy. Z Wisłą też tak było :) Ja liczę na otwarcie wczesną jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 12.01.09, 19:47 W sumie rację masz, ale co powiesz na fakt, że część w której ma być Cinema City (miejsce gdzie stoją obecnie baraki budowy) nie ma nawet zalanych fundamentów? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 17.01.09, 14:51 Dzisiaj porównałem sobie obie budowy i faktycznie Mazovia zaczyna deptać po piętach Mostom.Fajnie będzie prezentować się Mazovia po ukończeniu jadąc Wyszogrodzką od strony centrum.Kawał miasta nam tam powstał. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 17.01.09, 17:16 Dzisiaj zauważyłem, że jakby na potwierdzenie moich słów wywieziono baraki stojące od strony Bielskiej. Pojawiła się za to cała sterta drutu zbrojeniowego, prawdopodobnie zaczną w końcu wylewać fundamenty pod część kinową i rampę rozładunkową. A co do Podolszyc, to nam się pięknie zurbanizowały. Teraz czas zagospodarować na niegorszym poziomie tereny do Międzytorza, jak również przeciwną stronę miasta - Maszewo. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 17.01.09, 19:38 Z terenami pomiędzy Międzytorzem a Podolszycami może być problem.Po pierwsze to tereny rolnicze a więc zabudowanie ich to cała droga przez urzędniczą mękę. Po drugie tam ma lecieć obwodnica więc raczej nie ma co liczyć na zainteresowanie tymi terenami ze strony deweloperów (kto by chciał mieszkać przy trasie?). Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 17.01.09, 21:56 Po 1. Odrolnić trzeba. Po 2. Nie chodziło mi o mieszkania. :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 18.01.09, 20:23 Jestem ciekawy czy istnieją jakiekolwiek plany odrolnienia właśnie tego obszaru. Oczywiście mam duży szacunek dla aktualnych właścicieli tych gruntów oraz do tego co tam robią (albo czego nie robią) ale w końcu to jest miasto, obszar pomiędzy dwoma dużymi osiedlami i powinno się go miastotwórczo zagospodarować. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 20.01.09, 22:03 Nowa, ciekawsza wizualizacja Galerii Mosty: www.krolikowski-jaworski.com/galeria/projekty/uzytecznosci/4/gal_most1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Otwarcie? 31.01.09, 17:26 Co byście powiedzieli na otwarcie 25 kwietnia bez kina, a kino na jesieni? Odpowiedz Link Zgłoś
mattt_1616 Re: Otwarcie? 31.01.09, 19:03 Cóż, wydaje mi się to mało realne a masz jakieś rewelacje? Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Re: Otwarcie? 31.01.09, 22:30 mattt_1616 napisał: > Cóż, wydaje mi się to mało realne a masz jakieś rewelacje? rewelacje, nie rewelacje ale wlasnie tak ma byc... tez mi sie w to wierzyc nie chce, ale podobno prace trwala na 3 zmiany, czy ktos to potwierdza? Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Otwarcie? 01.02.09, 10:26 Potwierdzam - w nocy zasuwali cały czas, ciągle było słychać jakby szlifowanie. W wariant o otwarciu kina później też jestem w stanie uwierzyć, ale mimo wszystko termin wydaje mi się bardzo karkołomny. Wisła na 4 miesiące przed otwarciem znajdowała się na o niebo wyższym poziomie wykończenia, a jak wiemy problemów i tak nie udało im się uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Otwarcie? 01.02.09, 15:51 Mało czasu sobie dają. Oby nie odbiło się to na jakości wykończenia np tak jak nomen omen we Wrocławskiej galerii Magnolia gdzie pękały rury w kiblach i oblewały kupujących fekaliami. Brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Re: Otwarcie? 01.02.09, 18:42 Malo tego, ze na 3 zmiany, to prace wykonczeniowe wewnetrzne trwaja rownolegle z wykonczeniowka zewnetrzna Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Otwarcie? 02.02.09, 19:18 Przyjżałem się dzisiaj budowie Mostów i jestem przekonany, że nie ma takiej możliwości, aby za dwa i pół miesiąca pojawili się tam pierwsi klienci. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Otwarcie? 02.02.09, 20:45 Ale na lipiec/sierpień myślę że przy maksymalnym sprężeniu na 3 zmiany daliby radę. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 14.02.09, 18:37 Dziś na budowie: www.plock24.pl/cpg/cpg/albums/userpics/10020/DSC06419.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
serwisowo.info Re: Magnolia - oficjalny wątek 14.02.09, 22:29 stuntman napisał: > Dziś na budowie: > www.plock24.pl/cpg/cpg/albums/userpics/10020/DSC06419.JPG Daleko do celu :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 15.02.09, 16:43 Na lato nie ma szans. Późna jesień a i to przy pomyślnych budowlanych wiatrach:) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 15.02.09, 17:35 To co widać na zdjęciu to jest (brakująca) część kinowa, a za nią parkingi - reszta jest już w lepszym stadium zaawansowania. Jak dobrze się przypatrzysz, to zobaczysz że w parkingu wielopoziomowym zamontowano już nawet docelowe oświetlenie. Jeśli rzeczywiście rozdzielą otwarcie części handlowej od części kinowej, to pierwsze zakupy podczas wakacji wydają mi się być całkiem realne. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 15.02.09, 18:34 A ja jestem w ogóle ciekawy skąd to opóźnienie w budowie kina? Cegieł nie dowieźli na budowę czy jak? Chyba,że inwestor czekał na otwarcie dwóch wcześniejszych kin i na reakcje klienteli:) Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: Magnolia - oficjalny wątek 15.02.09, 22:27 Konrad, ekspertem nie jestem ale powiem tylko, że inwestor wykorzystał plac na budowę do maksimum. Mam tu na myśli to, że granica budynku jest praktycznie przy ogrodzeniu budowy od strony Bielskiej jak i Przemysłowej. Możliwe, że z braku miejsca tak to sobie rozplanowali. Nie zapominajmy, że podczas budowy Mostów, miała miejsce przeprowadzka i rozbiórka starego biurowca. Mogę się mylić, ale tym bym sobie to wszystko tłumaczył. Dla mnie mogą ją jeszcze i rok budować co by nie było podobnych doniesień jak przy Wiśle. Szkoda, że nadal nie ma strony internetowej, z której można by się było coś więcej dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 20.02.09, 19:59 Dziwne, ale w Mostach będzie drugi w Płocku salon Apart. Nie wiem po co dublować istniejące już w mieście marki,to chyba nie najlepszy sposób na zagospodarowanie punktów w tych galeriach Odpowiedz Link Zgłoś
serwisowo.info Re: Magnolia - oficjalny wątek 20.02.09, 22:55 Jest już gdzieś oficjalna lista najemców? Dlaczego zwlekają z upublicznieniem... Wisła miała zupełnie inną promocję. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 21.02.09, 09:02 Nie możemy się dziwić temu że obie galerie nie chcą ujawniać potencjalnych najemców- obie te galerie są na zbliżonym etapie zaawansowania więc normalne że konkurują o jak najlepszych najemców - w ich interesie jest żeby do czasu finalizacji nie ujawniać nazw placówek. Także oficjalnej listy najemców Mostów i Mazovii nie ma, są znani strategiczni najemcy w Mostach, w przypadku Mazovii mamy tylko szczątkowe informacje (Media Markt,spa itp). Polecam jednak od czasu do czasu wejść na strony portali oferujących ogłoszenia o pracę i wpisać "Płock". Całkiem ładnie widać kto szuka pracowników do jakich sklepów i gdzie:) np. H&M szuka dekoratora, ale w ich przypadku było wiadomo wcześniej że otworzą się w Mostach Odpowiedz Link Zgłoś
serwisowo.info Re: Magnolia - oficjalny wątek 28.02.09, 10:47 Lada dzień zaczynają się odbiory w środku i przekazywanie najemcom do wykończeń... Oczywiście nie wszystkim na raz, tylko sukcesywnie... Odpowiedz Link Zgłoś
mattt_1616 Re: Magnolia - oficjalny wątek 28.02.09, 15:32 Doskonale! A dziś jadąc Tysiąclecia zauważyłem, że na zewnątrz kładą już strukturę. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 01.03.09, 20:32 Zdjęcia z dzisiaj: stuntman.neostrada.pl/DSC06487_Pano.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC06490_Pano.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC06495_Pano.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
pies.pawlowa Re: Magnolia - oficjalny wątek 02.03.09, 14:04 Witam Nie obiło się Wam o uszy, czy w którejś z nowobudowanej galerii będzie sklep fotograficzny z prawdziwego zdarzenia? Chodzi mi o taki, w którym by było tzw. "mydło i powidło", czyli począwszy od całej gamy aparatów, obiektywów, filtrów, statywów, na ściereczkach do czyszczenia szkieł skończywszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Magnolia - oficjalny wątek 04.03.09, 18:15 pies.pawlowa napisał: > Nie obiło się Wam o uszy, czy w którejś z nowobudowanej galerii > będzie sklep fotograficzny z prawdziwego zdarzenia? Chodzi mi o > taki, w którym by było tzw. "mydło i powidło", czyli począwszy od > całej gamy aparatów, obiektywów, filtrów, statywów, na ściereczkach > do czyszczenia szkieł skończywszy. Będzie, w Mazovii - MediaMarkt :] Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: Magnolia - oficjalny wątek 05.03.09, 20:44 Wygląda na to, że niebawem będziemy mieć Galerię Mosty. Pamiętam, jak jeszcze nie tak dawno gdy Wyborcza pisała o otwarciu Mostów na wiosnę, nie wierzyłem w te zapowiedzi. Szkoda, że nadal nie znamy listy najemców. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 05.03.09, 22:24 Wiem już jaki jest pomysł na otwarcie Mostów, ale mimo wszystko i tak w tego 25 kwietnia nie wierzę. No chyba, że będzie to totalna prowizorka, a potem przez kilka kolejnych miesięcy "finalizacja". Dla porównania: Tak wyglądała Wisła na 4 miesiące przed otwarciem: stuntman.neostrada.pl/DSC05441.JPG A tak Mosty na 1,5 miesiąca przed (teoretycznym) otwarciem: stuntman.neostrada.pl/DSC06495_Pano.JPG I tutaj - Wisła: stuntman.neostrada.pl/DSC05442.JPG Mosty: stuntman.neostrada.pl/DSC06490_Pano.JPG Co do kina, to skoro dopiero w zeszłym tygodniu rozpoczęto świdrowanie pod kolumny fundamentowe, o otwarciu wcześniejszym niż zapowiedziany październik nie może być mowy. Nawet jeśli pracuje się jak ostatnio 24/7 z całkowitym pogwałceniem ciszy nocnej. Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Re: Magnolia - oficjalny wątek 05.03.09, 22:38 Sprawdziły się moje słowa ;) miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,6350496,Mosty__galeria_wiosna__kino_jesienia.html powszechnie już znany text w GW. Natomiast sam nie wierzę w to otwarcie i na 99% będzie poślizg. Z drugiej strony dzień w dzień pod "Mostami" jest bardzo dużo samochodów - busów, dostawczych, z różnymi ekipami. Odpowiedz Link Zgłoś
serwisowo.info Re: Magnolia - oficjalny wątek 11.03.09, 22:53 My chcemy pelna liste najemcow ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 dach 12.03.09, 14:04 Jedyne co mi sie poki co nie podoba to DACH z takiej samej blachy jak w CH ECHO Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: dach 12.03.09, 20:06 No ale dachu finalnie nie będzie widać. Bardziej istotna jest elewacja i sama bryła budynku. A w tej materii można było chyba bardziej się postarać. Odpowiedz Link Zgłoś
serwisowo.info Re: Magnolia - oficjalny wątek 23.03.09, 09:40 Z rozmów kwalifikacyjnych wynika, że poślizg, który przewidują inwestorzy ma być maksymalnie 2 tygodniowy! Czy to realne? Robi się ciekawie, coraz więcej busów z ekipami dzień w dzień parkuje przed "Mostami". Odpowiedz Link Zgłoś
serwisowo.info Re: Magnolia - oficjalny wątek 31.03.09, 22:47 serwisowo.info napisał: > Z rozmów kwalifikacyjnych wynika, że poślizg, który przewidują inwestorzy ma by > ć > maksymalnie 2 tygodniowy! > Czy to realne? > Robi się ciekawie, coraz więcej busów z ekipami dzień w dzień parkuje przed > "Mostami". > cytuje sam siebie... z kolejnych rozmow wynika, ze otwarcie juz przewiduja na koniec maja :-) troche wersji juz jest Odpowiedz Link Zgłoś
mattt_1616 Re: Magnolia - oficjalny wątek 02.04.09, 18:50 Na koniec maja najprawdopodobniej zdążą! Widać to po tempie prac oraz stanie wykończenia. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 02.04.09, 19:48 A jakieś aktualne fotki z budowy ktoś ma? Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 05.04.09, 18:00 Są foty :) Widok od strony ul. Przemysłowej: stuntman.neostrada.pl/DSC06602.JPG Fragment elewacji: stuntman.neostrada.pl/DSC06603.JPG Wejście główne od ul. Tysiąclecia: stuntman.neostrada.pl/DSC06606.JPG Budowa kina od strony ul. Bielskiej: stuntman.neostrada.pl/DSC06611_Pano.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 06.04.09, 17:27 Dziękuję! Fotki jak zwykle świetne.Widać, że od strony Przemysłowej to już tylko kosmetyka, za to sporo roboty zostało im od Bielskiej. Moim zdaniem normalnie do otwarcia byłoby jeszcze co najmniej z trzy,może cztery miesiące. Gdzie im się tak spieszy? Swoją drogą-bardzo rozczarowuje mnie brak w dalszym ciągu oficjalnej strony galerii.Wszystkiego dowiadujemy się z prasy,ze zdjęć lub własnych obserwacji.Chyba nie tak powinien wyglądać PR galerii która już ma konkurencję a będzie miała jeszcze większą Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 06.04.09, 17:43 Ciekawe jak kłopoty inwestora wpłyną na budowę płockiej galerii? www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleID=4fdc318a-b34c-422e-8b1a-39c337be801a Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 06.04.09, 17:57 ooo ciekawe myślę że nie wpłyną wcale bo do końca budowy już pozostało bardzo niewiele.ale pewnie nic więcej już w PL nie wybudują,przynajmniej przez jakiś czas. a może to stąd ten pośpiech? Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good Re: Magnolia - oficjalny wątek 25.03.09, 23:48 Odpowiedz sobie sam: aby otwarcie było możliwe 25/04 czy też nawet w połowie maja - budynek powinien być JUŻ ZGŁOSZONY do odbioru przez straż pożarną, sanepid, inspekcję pracy, a następnie do nadzoru budowlanego. Czy patrząc na obecny stan budowy (podkreślam stan budowy a nie budynku, bo to ciągle regularna budowa) możliwe jest aby był obecnie w trakcie procedury odbiorowej??? Na pewno nie. Bo wtedy muszą być zakończone roboty budowlane, elewacja, zagospodarowanie terenu, uruchomione windy i wszystkie instalacje, itd, itd. Szacuję jeszcze co najmniej 2-3 miesiące patrząc na obecny stan budowy z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
blackrubikon Re: Magnolia - najemcy 08.04.09, 14:57 Umbro, office schoees, Gatta, Mohito, KFC+BK, Punto Lody, ReserVed, Cotton Club, Atlantic, Hac&Hac, Świat Spinek, Cocodrillo, Reporter, Home&YOu, House, Americanos, StreetSchoes, Sampelegrino, Sizzer, ExiSport, BigStar, Sumatra, Wawa, TopSecret, HeavyDuty, GreenPoint, Pawo, BigStone, Sunset Suits, Bolero, Szame, Pijalnia Czekolady, Wojas, H&M, Douglas, V.E. , Kakadu, Alma, Empik, Rossman, Promod, Triumph, Tally W, Esotique, Orsay , Próchnik, Lavard, CCC, JacólineRiu, Pompea, Calzedonia, Camaieu, Danja, Cropp, Apteka, W. Kruk, ParisOptic, Sferis, TP Orange, Era, Plius, Komputronik, Six, Play, Puma, Apart, Takko, Kazar, Yes, Pabia, Monnari, Domar, Ci najemcy powinni do 27.03.2009 otrzymać lokale - do dnia dziiejszego nie sąjeszcze gotowe do przekazania Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - najemcy 08.04.09, 17:45 W końcu jakieś konkrety. Co by nie mówić o Caelum to PR mieli dużo lepszy i takie rzeczy wiedzieliśmy na długo przed otwarciem Wisły. Aż ciekaw jestem jaki będzie finalny termin otwarcia Mostów, bo jak na razie to widać, że jeszcze sporo pracy przed nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
serwisowo.info Re: Magnolia - najemcy 08.04.09, 23:18 Również jestem ciekaw, czy do końca maja dadzą radę. Pewnie jak zwykle nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Magnolia - najemcy 09.04.09, 08:20 o otwarciu Wisły też niestworzone plotki "chodziły".... np. że nie zdążą w listopadzie a jak już otworzą to zaraz zamkną, codziennie obserwuję postęp prac na budowie i jestem optymistą :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - najemcy 10.04.09, 08:49 Mnie osobiście lista najemców trochę rozczarowuje. Jest oczywiście kilka hitów takich jak H&M,CC czy z fast-foodów BK czy KFC w których co prawda nie jadam ale w mieście powinny być:) Reszta jednak to drobnica mniej lub bardziej znana w dodatku spora część się dubluje z Wisłą. Odpowiedz Link Zgłoś
serwisowo.info Re: Magnolia - najemcy 10.04.09, 09:26 Mnie na przyklad zaskoczyl Komputronik. Ze zrodel zblizonych Komputronikowi - nikt nic nie wie o otwarciu w Mostach. Zamykaja salon na Kwiatka, ale nikt nic nie wspominal o otwarciu sie w Mostach. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - najemcy 10.04.09, 11:06 A ja spodziewałem się właśnie takiej stonowanej listy najemców. Trzeba wziąć pod uwagę, że Mosty to galeria z dużo mniejszym rozmachem niż Wisła czy Mazovia. Widać to po architekturze obiektu, materiałach z których wykonano elewację, wielkości powierzchni. Uważam, że Mosty dobrze wpiszą się w uwarunkowania otoczenia (Wielka Płyta, bliskość centrum) i w znacznie mniejszym stopniu będą borykać się z problemami jakie występują w Wiśle. A że całość nie do końca spełnia nasze oczekiwania? No cóż - życie. Odpowiedz Link Zgłoś
dj.rasti Re: Magnolia - najemcy 10.04.09, 23:43 A ja jestem bardzo ciekawy dlaczego nikomu nie chciało się zrobić strony internetowej, strona to podstawa z niej człowiek wie co jest prawda a co nie, a tak to musimy sami szukać albo się dowiadywać... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - najemcy 14.04.09, 17:07 Zastanawiam się o co tak naprawdę chodzi z Mostami. Ostatnio pojawiło się sporo doniesień nt. kłopotów finansowych inwestora. Na budowie też nic specjalnego się nie dzieje, czasami pojawi się tylko jakiś robotnik. W każdym bądź razie na pewno nie widać wzmożonego ruchu na budowie wynikającego z napiętych terminów. Odpowiedz Link Zgłoś
serwisowo.info Re: Magnolia - najemcy 14.04.09, 17:22 stuntman napisał: > Zastanawiam się o co tak naprawdę chodzi z Mostami. Ostatnio > pojawiło się sporo doniesień nt. kłopotów finansowych inwestora. Na > budowie też nic specjalnego się nie dzieje, czasami pojawi się tylko > jakiś robotnik. W każdym bądź razie na pewno nie widać wzmożonego > ruchu na budowie wynikającego z napiętych terminów. Inwestor ma klopoty finansowo, ale rozlicza sie terminowo ze swoich zobowiazan. Chodzi o to ze wykonawca nie wyplaca pieniedzy swoim podwykonawcom. Ostatnio nawet pojawila sie dodatkowo zewnetrzna firma ochroniarska, zeby uniemozliwic ewentualne wyworzenie sprzetu podwykonawcom. W tej chwili nieoficjalnie mowi sie o poslizgu do polowy czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
dj.rasti Re: Magnolia - najemcy 14.04.09, 18:44 >(...)poślizgu do polowy czerwca. no ciekawe, czy to prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Magnolia - najemcy 17.04.09, 11:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=91997601&a=94152103 Czy ktoś z was mógłby potwierdzić lub zaprzeczyć rewelacjom napisanym przez autora postu z podanego przeze mnie linka? Chodzi mi tu po prostu o jasną odpowiedź, czy robotnicy pracują, bądź nie, na placu budowy galerii... Oczywiście, jeśli ktoś ma szersze informacje, to będzie to również mile widziane, pewnie nie tylko przeze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - najemcy 17.04.09, 15:01 Coś w tym musi być, ponieważ na budowę zerkam przez większość dnia i od około tygodnia tempo prac zdecydowanie siadło. Ustały prace przy elewacji i przy części kinowej, dźwig stoi wciąż w tej samej pozycji, a robotników widać naprawdę rzadko. Pocieszającym może wydawać się fakt, że wewnątrz przez całą noc pali się światło, co sugerowałoby prace wykończeniowe w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
raptusss Re: Magnolia - najemcy 19.04.09, 02:35 tak dużych inwestycji nie finansuje sie na bieżąco,nawet jak firma bankrutuje,to jezeli kredyt zaciągnięty jest na tę konkretną budowę,to nie mogą przeznaczyc go na spłate innych zobowiązań...bardziej bym sie martwił namacalnymi problemami...jak naprzykład to że galeria wygąda jak jakaś podmiejska hala produkcyjna,z psedo nowoczesnymi przeszkleniami rodem z lat 80- tych...może zamysł był taki,by wpisać się w reszte architektury z przemysłowej(nie ma to jak inspiracja Nomi i zakładami mięsnymi:P) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - najemcy 19.04.09, 14:21 Fakt, architektura Mostów delikatnie mówiąc "nie jest porywająca" ale o tym wiedzieliśmy już dużo wcześniej, tak więc nie powinno to być niespodzianką. Tym bardziej chciałbym, żeby prace przy elewacji zostały jak najszybciej zakończone, wtedy można będzie ocenić całość. Odpowiedz Link Zgłoś
raptusss Re: Magnolia - najemcy 19.04.09, 18:20 nigdy nie sądziłem że to powiem,ale licze że zasłonią go reklamami,takie chociażby wielkie plandeki z reklamą H&M są o wiele baridzej gustowne niż same mostyXD Odpowiedz Link Zgłoś
igal4 Re: Magnolia - najemcy 22.04.09, 20:33 Koleżanka żony dostała pracę w KFC. Otwarcie podobno 25 maja. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
serwisowo.info Re: Magnolia - najemcy 23.04.09, 07:27 igal4 napisał: > Koleżanka żony dostała pracę w KFC. Otwarcie podobno 25 maja. Zobaczymy Oszaleć można, niektóre źródła mówią, że dopiero czerwiec,jeszcze inne sierpień :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - najemcy 24.04.09, 22:54 Ponieważ chodzą różne słuchy, przedstawiam opis stanu faktycznego na budowie. Wolno bo wolno, ale prace przy wykańczaniu elewacji wciąż posuwają się do przodu. Dziś wewnątrz bardzo pojaśniało - środek został mocno oświetlony, światło jest doskonale widoczne przez boczne wejście - znak, że wykończeniówka w środku idzie pełną parą. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 26.04.09, 21:12 Dzisiejszy rzut oka: stuntman.neostrada.pl/DSC06655_Pano.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC06660.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC06661.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC06666_Pano.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC06668.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC06669.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
serwisowo.info Re: Magnolia - oficjalny wątek 26.04.09, 21:54 Ostatnie zdjecie wiele nam mowi :-) 'Troche' jeszcze roboty jest ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dj.rasti Re: Magnolia - oficjalny wątek 28.04.09, 00:28 Uuuu ostatnie zdjęcie pokazuje wiele... to jeszcze z 2 miesiące robót no chyba że panowie będą jechać non-stop Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 29.04.09, 11:02 A ja mam dziwne wrażenie że na otwarcie sobie trochę poczekamy. Powiem więcej, gdyby ta budowa nie była tak zaawansowana to nie wierzyłbym w ogóle w jej powodzenie. Myślę że wczesną jesienią zrobimy pierwsze zakupy w Mostach Odpowiedz Link Zgłoś
serwisowo.info Re: Magnolia - oficjalny wątek 29.04.09, 15:53 Z moich informacji ktore teraz posiadam, pierwsze zakupy mamy zrobic w sierpniu. Ale wiadomo juz, ze terminy otwarcia sa bardzo zmienne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 29.04.09, 11:03 Świetna jak zawsze relacja:) Dziękuję! Nie wiem jak inni ale dla mnie wykończenie elewacji troszkę rozczarowuje. Wisła prezentuje się dużo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Magnolia - oficjalny wątek 29.04.09, 21:06 elewacja masakra, w "Bryle" był artykuł i galeria zdjęć centrów handlowych otwieranych w Polsce w tym roku, powiem szczerze w kategorii najbardziej nijaka Galeria Mosty zmieściłaby sie w pierwszej trójce :( niestety Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 01.05.09, 08:52 Ja pocieszam się tym, że biurowiec od strony Przemysłowej, który oddali jako pierwszy też na początku wyglądał obrzydliwie ale jednak wykończeniówką udało im się go uratować. Tutaj mam nadzieję będzie podobnie, ale już sama ogromna łososiowa ślepa ściana w środku miasta wygląda kiepsko. Pewnie przykryją reklamami. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 01.05.09, 13:50 Czasami zastanawiam się, dlaczego u nas - zupełnie bezsensownie - miasto jest lepsze poza śródmieściem niż w jego centrum. Na osiedlach zazwyczaj jest dużo czyściej niż w centrum. Nowoczesne biurowce powstają na Podolszycach, przy Zglenickiego, a nie w centrum (gdzie generalnie buduje się mało i niżej). Ładniejsze i bardziej funkcjonalne sklepy są na Podolszycach, a nie w centrum (tu jest sprzedaż typu Tayger lub bazar). Potwierdzają to teraz Mosty, które architekturą , wielkością i najemcami nie dorównują Wiśle. Może to dość radykalna teza, ale przyznajcie że coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pijzemna Re: Magnolia - oficjalny wątek 01.05.09, 15:25 jeli dobrze pamietam to centrum mosty nie jest jeszcze skonczone. tak wiec wtrzymajcie sie z tymi osadami, ze w centrum jest wszystko nijakie - pamietam jak narzekaliscie na nijakosc i szkaradztwo bardzo chwalonego obecnie biurowca PERN-u. tak wiec cierpliwosci;) pewnie bedziemy narzekac na koniec, ale moze milo ie rozczarujemy jak przy okazji budowy na podolach?? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 01.05.09, 15:51 Ale pamiętaj że to co widzimy to już raczej prawie wersja ostateczna przynajmniej z zewnątrz. Na razie wygląda to nieciekawie ale z częścią biurową było podobnie na tym etapie więc ja jestem umiarkowanym optymistą. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 01.05.09, 18:43 Materiały wykończeniowe da się już ocenić w tej chwili. Wszystko wskazuje na to, że będzie to zwykły tynk, podczas gdy na Wiśle użyto marmurów, piaskowców i ceramiki. O samej bryle już od pierwszej wizualizacji wiedzieliśmy, że będzie jej bliżej do hipermarketu niż do nowoczesnego obiektu z XXI wieku. Zaś co do PERNu, to miałem niedawno okazję rozmawiać z architektem, który go zaprojektował. Przyznał, że poziom modyfikacji elewacji budynku celem obniżki kosztów był bardzo duży w stosunku do pierwotnego założenia. Pytałem również o koszmarną, przezroczystą ścianę kurtynową od strony ulicy, która głównie pokazuje to, co najmniej ciekawe, a powinna ukrywać. Otóż okazało się, że ktoś z PERNu, bez porozumienia z architektem, postanowił zmienić sobie kolor przeszklenia. Zrozumiałe jest, że kiedy zobaczył on efekt końcowy był tym faktem zbulwersowany, gdyż gotowy budynek stanowi wizytówkę jego pracy jako architekta. Oczywiście barwa szyb nie wpływa na finalne koszty budowy - było to takie sobie widzimisię, albo ktoś zawalił coś podczas zamówienia i tak już zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 09.05.09, 19:44 Porcja newsów z Tygodnika Płockiego o budowanych galeriach: www.tp.com.pl/article7806.html Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 09.05.09, 19:48 Dzisiaj przyjrzałem się z bliska budowie Mostów i niestety-bida z nędzą. Małe toto,niskie , w dodatku elewacja w fatalnym kolorze. Oby oferta zrekompensowała z nawiązką nędzę wizualną. Odpowiedz Link Zgłoś
dj.rasti Re: Magnolia - oficjalny wątek 15.05.09, 23:44 Ja również nie dawno przejeżdżałem i muszę przyznać (chyba że to tylko moje wrażenie) że już "na prawdę" zbliżą się konie budowy. Nawet widziałem jakiś samochód obok galerii z jakimiś krzakami do zasadzenia... PS: A strony galerii jak nie ma tak nie ma ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
blackrubikon Re: Magnolia - oficjalny wątek 16.05.09, 13:18 haahah chyba żeby zasłonić budynek. Na budowie naprawdę niewiele się dzieje :( , a ostatnie spotkanie wykonawcy z inwestorem zakończyło się fiaskiem - terminu otwarcia i sposobu finansowania nie ustalono Odpowiedz Link Zgłoś
palmiarnia.info Re: Magnolia - oficjalny wątek 19.05.09, 08:06 Z informacji, ktora posiadam od jednego z najemcow wynika, iz galeria otworzy sie nie wczesniej niz na koniec sierpnia, czyli tuz przed poczatkiem szkoly. Jak bedzie naprawde - tego zapewne nie wie nikt :) Odpowiedz Link Zgłoś
darnokonrad2311 Re: Magnolia - oficjalny wątek 09.06.09, 12:16 Witam, nowy na tym forum jestem, jednak sam temat tego forum jest mi dość bliski. Z jednej strony piszę pracę licencjacką na temat płockich galerii handlowych i ich wpływu na płocki rynek i w tej kwestii chciałbym dowiedzieć się co Wy forumowicze o tym sądzicie? Czy fakt, że będziemy mieli 3 GH jest dobry dla nas? Postarajcie się spojrzeć na temat z dwóch stron- od strony klientów i z drugiej (co mnie bardziej interesuje) od strony najemców. Oprócz bycia studentem jestem również najemcą w Wiśle, więc jeżeli ktoś jest ciekaw szczegułów to pytajcie. Będę regularnie odwiedzał to forum. Liczę na pomoc z Waszej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
jw-51 Re: Jak Ty liczysz! 09.06.09, 16:30 Uwążaj, bo pracy nie obronisz jak tak będziesz liczył! W Płocku już mamy następujące galerie: Tayger, TSS, Grodzka, Wisła Budujemy: Mosty, Mazowię i Tumską. Mamy jeszcze mniejsze galerie przy marketach: Auchan, Champion i Kaufland. W planach: Podkowa!!! Konkurencja w taliej skali jest dobra dla klientów, ale dla kupców to zabójstwo. Aktualnie widać, że inwestorzy też przeliczyli się, że płocki rynek to wszystko łyknie! Będzie wrzało, gdy po kolei będzie wszystko upadać. W pierwszej kolejności wielu małych płockich kupców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
darnokonrad2311 Re: Jak Ty liczysz! 10.06.09, 09:11 Moja praca dotyczy wybranych GH- Mostów, Mazowii i Wisły. Wczoraj szukając materiałów znalazłem na portalu wiadomosci24.pl ciekawy artykuł o stopniowo zmniejszającej się liczbie ludności w Płocku. Poruszany jest tam temat u3mania się w/w galerii, jednak wątek jest szerzej nie rozwinięty. No i dzięki za jeden komentarz :) a co na to reszta?? Odpowiedz Link Zgłoś
darnokonrad2311 Re: Jak Ty liczysz! 10.06.09, 09:16 jw-51 napisał: > Będzie wrzało, gdy po kolei będzie wszystko upadać. > W pierwszej kolejności wielu małych płockich kupców!!! No tu bym się sprzeczał kto pierwszy upadnie. Pewnikiem jest, że nic nie trwa wiecznie. Jednak wydaje mi się, że w niektórych przypadkach to właśnie najemcy z np Wisły pójdą z torbami a niżeli mały osiedlowy sklepik. Już dziś wiadomo o upadających sklepach z Wisły, jednak do publicznej informacji nie zostanie to tak prędko podane. Administracja zjeżdża w dół z czynszem, aby tylko firmy się nie zamykały i tak na prawdę, po mału dochodzi do sytuacji, w której jedni bólą ładne pieniądze za istnienie w takim miejscu, a inni praktycznie siedzą w nich za darmo... Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: Magnolia - oficjalny wątek 06.07.09, 15:43 www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/,18313.html Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 01.08.09, 17:40 Wnętrze Galerii Mosty 01.08.2009: stuntman.neostrada.pl/DSC07078.JPG stuntman.neostrada.pl/DSC07079.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 01.08.09, 18:53 Jest jakaś szansa na otwarcie się w tym roku? Coś przy kinie majstrują czy Cinema City w Płocku umarło śmiercią naturalną? Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 01.08.09, 19:16 Przy kinie na razie nie dzieje się właściwie nic. Jednak na już istniejącym budynku co kilka dni da się zauważyć kręcących się robotników. Na zdjęciu, które wrzuciłem widać, że prace w środku poszły do przodu - nad jednym z lokali jest już nawet logo. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 02.08.09, 09:25 Obawiam się, że CC odpuściło sobie Mosty i będzie straszył przez wiele miesięcy taki niedokończony bajzel. Obym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 02.08.09, 12:01 Też się tego obawiam - mówię o bajzlu. Z drugiej strony, na parterze pod planowanym kinem ma być unloading dock, więc powinno to być chyba dokończone dla normalnego funkcjonowania obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Re: Magnolia - oficjalny wątek 12.08.09, 00:06 W tym roku nie zrobimy zakupów w Galerii... Być może przełom I/II kwartału 2010? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 19.08.09, 07:53 Domyślam że że to sprawdzone info. Szkoda :-( Jak ktoś będzie miał rzetelne info co z kinem to proszę pisać...... Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Re: Magnolia - oficjalny wątek 19.08.09, 23:40 konrad_wp napisał: > Domyślam że że to sprawdzone info. > Szkoda :-( tak jest, sprawdzone. poza tym w ogole nie widac busow pod galeria... wiec mniemam ze duzo w srodku sie nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 10.09.09, 18:57 Obawiam się że podawana wcześniej lista najemców lokali jest już nieaktualna - przecież żadna firma nie może sobie pozwolić na tak długie oczekiwanie na oddanie lokali. Szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 26.09.09, 09:44 Informacja z pierwszej ręki - budowa dobiega końca! miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,7081292,Kradl__bo_budowa_galerii_dobiega_konca.html Ten Pan nie może się przecież mylić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislak2401 Re: Magnolia - oficjalny wątek 29.09.09, 01:57 Almy w Mostach jednak nie będzie. www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/alma-tnie-inwestycje,20895.html Odpowiedz Link Zgłoś
pijzemna Re: Magnolia - oficjalny wątek 30.09.09, 00:32 szkoda -liczyłem na ten sklep. w centrum Płocka by sie przydal taki market o wyzszym poziomie bo mialbym do niego blisko (10 min spacerkiem).szkoda bo do P&P nie chce mi sie specjalnie ruszac... moze zna ktos jakies nowe informacje nt tej galerii?? boprzejezdzalem ostatnio i z zewnatrz wydaje sie ona wykonana w 90%.mowie tu oelewacji zewnętrznej bo nie wiem jak jest w srodku, ale tam chyba tez sie cos ruszylo bo (jesli mnie pamiec nie myli)pierwsze sklepy tam sie juz rozkladaja. Odpowiedz Link Zgłoś
dj.rasti Re: Magnolia - oficjalny wątek 30.09.09, 16:27 No ja jak przejeżdżałem to miałem podobne myśli. Wydaje mi się że galeria chyba na święta powinna zostać otwarta ale czy tak się stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 30.09.09, 18:33 Trzymam kciuki za otwarcie :-) Ciekaw jestem tylko listy najemców - czy aby nie zmieniła się za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemtu00 Re: Magnolia - oficjalny wątek 02.10.09, 16:30 Witam wszystkich! Pewnie zmartwię wszystkich, ale otwarcie na chwilę obecną nie jest planowane na rok 2009. Wersja optymistyczna mówi o kwietniu 2010. Oczywiście może to się wszystko zmienić, ale to jest mało prawdopodobne... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 03.10.09, 17:24 A czy są jakieś informacje na temat ewentualnych zmian najemców? Wiemy że wypadła Alma, coś jest na jej miejsce? Co z Cinema City? Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Re: Magnolia - oficjalny wątek 03.10.09, 23:41 O tym już pisałem jakiś czas temu. Niestety póki co nie wiadomo co z listą najemców. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemtu00 Re: Magnolia - oficjalny wątek 07.10.09, 12:38 Podobno są jeszcze wolne miejsca pod wynajem. Bardziej martwi mnie fakt, że podobno zmienia się właściciel Galerii Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Magnolia - oficjalny wątek 07.10.09, 17:23 Jeśli nowy najemca dokończy budowę i uruchomii galerię to nie będzie się czym martwić. Obecny jak widać nie radzi sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Magnolia - oficjalny wątek 07.10.09, 18:54 Dokładnie tak,mnie potencjalna zmiana właściciela nie martwi ani trochę. Ten aktualny jakoś kiepsko sobie radzi z dociągnięciem tej inwestycji do końca, może nowemu się poszczęści :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jestemtu00 Re: Magnolia - oficjalny wątek 08.10.09, 20:54 Mnie tez nie martwi zmiana właściciela, ale martwi mnie czas wykończenia i otwarcia galerii. Przez te wszystkie zmiany aktualni najemcy lub potencjalni najemcy mogą się zniechęcić i wycofać się. Mam nadzieję, że tak nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
radeqrdemenes Re: Magnolia - oficjalny wątek 09.10.09, 09:31 Ma ktoś może więcej konkretów, na jakim etapie realizacji znajduje się obecnie Galeria Magnolia . Kto bedzie ostatecznym inwestrem, kiedy otwarcie i jakie sklepy i punkty usługowe bedą się w niej znajdować. PR tej inwestycji jest godny pożałowania :( Zapraszam do Płocka inwestycje.e-plock.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś