Dodaj do ulubionych

gdzie ta Policja?

31.03.07, 18:26
Miałam dzisiaj taką sytuację (z resztą nie poraz pierwszy). Przechodzę przez
ulicę Armii Krajowej (wjazd w Podolszyce Północne przy McDonaldzie), jest
zielone światło dla mnie, jak i kierowców jadących w tym samym kierunku lub o
zgrozo skręcającym w lewo. Weszłam na pas prowadzący w osiedle cały czas
obserwując skrzyżowane. Na jednym pasie osobówka - widzę że zwalnia. Na
drugim zaś pasie pędzi ciężarówka, stanęłam na wysokości osobówki, gdyż nie
chciałam ryzykować, kierowca ciężarówki hamuje z piskiem - ja kończę drogę
przez ulicę.

Uważałam, ale gdybym się tym nie przejęła - w końcu miałam zielone światło,
byłam na pasach, nie musiałam obserwować skrzyżowania.

Takie sytuację są tu niestety bardzo częste, aż dziw że nie doszło jeszcze do
tragedii.

Niestety tym miejscem nie interesuje się NIKT.
Obserwuj wątek
    • Gość: irc Re: gdzie ta Policja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 18:54
      > Takie sytuację są tu niestety bardzo częste, aż dziw że nie doszło jeszcze do
      > tragedii.
      >
      > Niestety tym miejscem nie interesuje się NIKT.

nieprawda, ty sie zainteresowalas. i dobrze. wypadki biora sie m.in. z nieuwagi
      kierujacych, pieszych. nie dokrylas ameryki, dobrze, ze nic ci sie nie stalo. i
      rada na przyszlosc - zawsze obserwuj skrzyzowania jak wchodzisz na
      jezdnie.nawet jak masz zielone swiatelko
    • zielonyjarek1 Re: Pchełce 31.03.07, 19:28

pchelka_81 napisała: > Uważałam, ale gdybym się tym nie przejęła - w końcu
      miałam zielone światło,
      > byłam na pasach, nie musiałam obserwować skrzyżowania.

Ależ Pchełko, MUSISZ będąc w takiej sytuacji w jakiej opisałaś ZAWSZE być
      czujna i OBSERWOWAĆ ruch pojazdów. W trosce o własne życie i zdrowie masz
      OBOWIĄZEK zachować ostrożność. Bo przecież mogą być różne sytuacje, a to raptem
      niesprawny hamulec, a to pojazd uprzywilejowany, a to pijany kierowca, a to
      inne, bardzo różne zdarzenia czy nawet nagła choroba kierowcy. Fakt, to jest
      miejsce dla pieszych gdzie można przejść jezdnie, ale iść bez uwagi to wielce
      nieroztropne.
      Pozdrawiam Cię mile, kierowca i także pieszy.
    • Gość: z osobówki Re: gdzie ta Policja? IP: *.c154.petrotel.pl 31.03.07, 20:07
      To nie było tak. Ja zatrzymałem się, a Ty wygrażałaś kierowcy z ciężarówki na
      dodatek bluzgając.
      • Gość: pchelka_81 Re: gdzie ta Policja? IP: *.4.48.80.plock.msk.pl 31.03.07, 20:27
        > To nie było tak. Ja zatrzymałem się, a Ty wygrażałaś kierowcy z ciężarówki na
        > dodatek bluzgając

ha ha ha ale się ubawiłam

Zielonyjarku masz rację, muszę uważać na bezmyślnych kierowców, którym piesi
        przeszkadzają na drodze
        • Gość: 200zet. Policja była !Dostałem tam właśnie dziś mandat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 20:33
          I 6p. karnych !
          • Gość: bobik Re: Policja była !Dostałem tam właśnie dziś manda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 11:33
            Policja właśnie przyczepiała się do kierowcy którywłaśnie wykonuje swoją pracę
            i rozładowuje towar, ale musiał stanąć 5m za znakiem zakazu postoju. Dodam że
            nie robiąć nikomu krzywdy ani zagrożenia dla innych.
            • Gość: .. Re: Policja była !Dostałem tam właśnie dziś manda IP: *.plock.msk.pl 03.04.07, 08:36
              ale ona ma rację, tam jeżdżą jak chcą a pieszy lub nie daj Boże rowerzysta, to
              największy wróg wielu kierowców. nie wspomnę już o braku chodnika na
              remontowanej wyszogrodzkiej, tam stoją już zapory i każą pieszym przechodzić na
              druga stronę jezdni!!!! i to wśrod rozpędzonych bryk po niby pasach
              pomalowanych na żółto, a chodnik po drugiej stronie ma tylko 40 cm
              szerokości...ale urzędasy mają to w d....w końcu oni nie chodzą pieszo tylko
              jeżdżą bryczkami do roboty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka