ciffan 14.05.07, 23:31 Hmm, to piękna przeszłość. A co jest teraz? Mam na myśli te wszystkie inicjatywy studenckie okołouczelniane, nie związane z nauką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Student Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 07:42 W najblizszym czasie: www.juwenaliaplockie.pl/ (oczywiscie wspolnie ze studentami innych uczelni w Plocku) Student Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechniki IP: 193.59.95.* 15.05.07, 08:43 jestem absolwentką ekonomii. Po przeczytaniu tytułu ucieszyłam się że wreszcie i w Płocku będą studia doktoranckie. Wspaniała inicjatywa. Tyle że moje emocje opadły po przeczytaniu dalszej części artykułu, w której było napisane że dotyczy to tylko budownictwa i mechaniki maszyn, a ekonomii nie. A szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zks Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 09:12 przeciez juz nawet magisterskich z ekonomii nie ma wiec jak moglyby byc doktoranckie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:41 Dokładnie :) Zresztą dla mnie ekonomia to mało politechniczny kierunek Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik 16.05.07, 14:08 Mysle, ze to dobrze, ze juz nie ma magisterki z ekonomii. Rynek i tak juz sie przesycil. Potrzebne sa inne kierunki spoleczne, chociaz moze nie na Politechnice, bo ta rzeczywiscie powinna sie specjalizowac w studiach technicznych, chyba ze sie przeksztalci w Uniwersytet. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik 16.05.07, 14:13 Tam "wyklada" niestety pare osob z "doktoratami" zrobionymi za posrednictwem TNP. Chluby te osoby to raczej uczelni nie przynosza. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik 18.05.07, 07:55 Obecnie w Polsce sztywny podział na uczelnie stricte techniczne i humanistyczne powoli odchodzi do lamusa. Na świecie stało się to już dawno. Proponuję obejrzeć sobie dla przykładu listę wydziałów politechniki w partnerskim mieście Płocka Darmstadt: www.tu-darmstadt.de/fb/ Są tam, jak widać, kierunki techniczne, humanistyczne, ścisłe i biologia do kompletu. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arni Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:43 Związane z nauką też są, o to się nie martw. Działa kilka Kół Naukowych w których coś się dzieje... www.pw.plock.pl/tresc.php?m=uczelnia&p=studenci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zks Polibuda Rulssssss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:28 ja tam jestem teraz na SGH i powiem tyle ze na Polibudzie bylo najlepiej lajtowo i w ogole spox :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik 15.05.07, 23:42 Nienienie, mnie właśnie chodzi o aktywności pozanaukowe. Tak, jak wymienione niegdysiejsze: kabaret, kółko teatralne, klub muzyczny. Odpowiedz Link Zgłoś