Dodaj do ulubionych

Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechniki

14.05.07, 23:31
Hmm, to piękna przeszłość. A co jest teraz? Mam na myśli te wszystkie
inicjatywy studenckie okołouczelniane, nie związane z nauką.
Obserwuj wątek
    • Gość: Student Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 07:42
      W najblizszym czasie: www.juwenaliaplockie.pl/ (oczywiscie wspolnie ze
      studentami innych uczelni w Plocku)

Student
    • Gość: ania Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechniki IP: 193.59.95.* 15.05.07, 08:43
      jestem absolwentką ekonomii. Po przeczytaniu tytułu ucieszyłam się że wreszcie
      i w Płocku będą studia doktoranckie. Wspaniała inicjatywa. Tyle że moje emocje
      opadły po przeczytaniu dalszej części artykułu, w której było napisane że
      dotyczy to tylko budownictwa i mechaniki maszyn, a ekonomii nie. A szkoda...
      • Gość: zks Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 09:12
        przeciez juz nawet magisterskich z ekonomii nie ma wiec jak moglyby byc
        doktoranckie?
        • Gość: Artur Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:41
          Dokładnie :)
          Zresztą dla mnie ekonomia to mało politechniczny kierunek
        • enaka Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik 16.05.07, 14:08
          Mysle, ze to dobrze, ze juz nie ma magisterki z ekonomii. Rynek i tak juz sie
          przesycil. Potrzebne sa inne kierunki spoleczne, chociaz moze nie na
          Politechnice, bo ta rzeczywiscie powinna sie specjalizowac w studiach
          technicznych, chyba ze sie przeksztalci w Uniwersytet.
          • legal.alien Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik 16.05.07, 14:13
            Tam "wyklada" niestety pare osob z "doktoratami" zrobionymi za posrednictwem
            TNP. Chluby te osoby to raczej uczelni nie przynosza.
          • roman_j Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik 18.05.07, 07:55
            Obecnie w Polsce sztywny podział na uczelnie stricte techniczne i humanistyczne
            powoli odchodzi do lamusa. Na świecie stało się to już dawno. Proponuję obejrzeć
            sobie dla przykładu listę wydziałów politechniki w partnerskim mieście Płocka
            Darmstadt:
            www.tu-darmstadt.de/fb/
            Są tam, jak widać, kierunki techniczne, humanistyczne, ścisłe i biologia do
            kompletu. :-))
    • Gość: Arni Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:43
      Związane z nauką też są, o to się nie martw. Działa kilka Kół Naukowych w
      których coś się dzieje...
      www.pw.plock.pl/tresc.php?m=uczelnia&p=studenci
      • Gość: zks Polibuda Rulssssss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:28
        ja tam jestem teraz na SGH i powiem tyle ze na Polibudzie bylo najlepiej
        lajtowo i w ogole spox :)
      • ciffan Re: Doktoraty w prezencie na 40-lecie politechnik 15.05.07, 23:42
        Nienienie, mnie właśnie chodzi o aktywności pozanaukowe. Tak, jak wymienione
        niegdysiejsze: kabaret, kółko teatralne, klub muzyczny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka