malkontent_i_sceptyk 14.07.07, 10:34 Widzę, że moje posty są usuwane za pisanie prawdy, no nieźle.. ale ja dalej pamiętam czasy kiedy chodziłem niestety do podstawówki "ósemki" - kiedy ci `romowie` okradali wszystkich dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: noise Re: Romska kobieta zabiera głos IP: *.class144.petrotel.pl 14.07.07, 15:36 mieszkając kilka lat na Tumskiej miałem okazję wielokrotnie widzieć pod moim oknek jak romowie sprzedawali narkotyki, palili trawkę, Ci sami którzy dzisiaj wystąpią na scenie przed płocką publicznością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Romska kobieta zabiera głos IP: *.plock.mm.pl 14.07.07, 16:39 popatrz jak nie stosuje sie do realiów Polski następna nacja. I czyni to z rozmysłem uważając Polskę za sprawce zagłady ich narodu. Oświęcim miasto , dziesiątki tysiecy mieszkańców, to dla tej nacji nic. Tu pojednania nie będzie. A nas tylko używają. A artykuł jest z Netu. Może jestem meszuge? Chantal Mass mówi o sobie, że jest jedyną Żydówką, która z radością powraca do Oświęcimia Porzuciła Brukselę, gdzie ma mieszkanie, męża na dobrym stanowisku, dwoje dorosłych dzieci, dwoje wnuków i od roku mieszka w Oświęcimiu. Wynajęła mieszkanie przy ul. Władysława Jagiełły, załatwiła sobie kartę stałego pobytu i tu, nad Sołą, czuje się lepiej niż w stolicy Unii Europejskiej. REKLAMA Czytaj dalej Chantal jest Żydówką z rumuńskiej Transylwanii, mówi po węgiersku, rumuńsku, francusku, angielsku, trochę w jidysz, teraz uczy się polskiego. Z zawodu jest fotografem i dziennikarką. – Mieszkam na stałe w Oświęcimiu, choć ze względu na obowiązki rodzinne często jestem w Brukseli. Tam też spędziłam ostatnią zimę, bo tu było mi trochę zimno. Tej zimy też najprawdopodobniej wyjadę do Brukseli. Ale zawsze powracam tu z wielką przyjemnością. Wszystkim mówię, że jestem jedyną Żydówką, która z wielką radością powraca do Oświęcimia. Oświęcim, fot. AFP Mąż Chantal jest ekonomistą, jego ojciec pochodził z żydowskiej rodziny bardzo uzdolnionej muzycznie, ale matka nie była Żydówką. Zupełnie nie może zrozumieć, co od roku dzieje się z jego żoną. Jak można nagle rzucić wszystko i przeprowadzić się do niewielkiego polskiego miasta położonego w pobliżu hitlerowskiego obozu koncentracyjnego? – Przy każdej okazji puka się palcem w głowę i mówi mi w jidysz: "Ty jesteś meszuge!", czyli stuknięta. Taka też jestem dla moich belgijskich koleżanek, Żydówek. Nikt nie chce mnie zrozumieć. W ubiegłym tygodniu odwiedził mnie Żyd mieszkający we francuskim Lyonie. Przez sześć godzin przekonywał mnie, że nie mogę tu mieszkać. "Pani nie może tu żyć! – krzyczał na mnie. – To nie jest miejsce dla Żydów!". A ja mu cały czas spokojnie odpowiadałam, że będę mieszkała tam, gdzie chcę, i wcale nie śpię na cmentarzu, ale w mieście, które nazywa się Oświęcim. Co innego teren byłego obozu koncentracyjnego, a co innego znajdujące się tu normalne miasto, takie samo jak inne polskie małe miejscowości, w których ludzie mają prawo normalnie żyć, pracować, bawić się. Nocleg na kirkucie Największy w Oświęcimiu hotel Glob przy dworcu PKP jest zamknięty, miejscowe restauracje też nie mają wielkich zysków z osób przybywających do Państwowego Muzeum Auschwitz-Birkenau. Tysiące wycieczek żydowskich z całego świata nie korzysta z oświęcimskich hoteli i restauracji. Jadą do Krakowa lub innych miejscowości, bo nie można spać i jeść na kirkucie. Tak jest od lat i żaden Żyd nie pójdzie do hotelu lub restauracji w Oświęcimiu. – To prawda, że żadna grupa żydowska nie śpi w Oświęcimiu, bo całe miasto kojarzy się z Holokaustem – przyznaje Tadeusz Jakubowicz, przewodniczący krakowskiej Żydowskiej Gminy Wyznaniowej. – Też uważam, że tak nie powinno być i miasto jest przez to pokrzywdzone, bo przecież co innego teren byłego obozu koncentracyjnego, a co innego Oświęcim. Mam nadzieję, że to kiedyś się zmieni, ale przełamanie mentalności tysięcy Żydów przybywających do Polski nie będzie prostą sprawą. I właśnie Chantal Maas chce pokazać Żydom z całego świata, że polskie miasto Oświęcim nie ma nic wspólnego z nazistowskim obozem zagłady, że jest to normalna miejscowość, w której ludzie mają prawo żyć, bawić się, kochać. – Gdy to tłumaczyłam mojej koleżance Żydówce, ona natychmiast mnie zaatakowała: "Przecież wiesz, że Polacy chcieli w pobliżu obozu wybudować supermarket?". A ja jej odpowiedziałam, że mnie supermarket wcale nie przeszkadza. A ona: "Chcieli otworzyć dyskotekę?". A ja jej, że dyskoteka też mi nie przeszkadza, bo zarówno sklep, jak i dyskoteka, o ile oczywiście nie znajdują się na terenie Muzeum Auschwitz-Birkenau, to miejsca potrzebne dla mieszkańców tego miasta, które musi się rozwijać. Chodzę po Oświęcimiu z aparatem fotograficznym i widzę, ilu tu jest bezrobotnych, młodzieży pozbawionej propozycji kulturalnych, bez możliwości bezpłatnego dostępu do internetu, który jest dzisiaj oknem na świat. Tu potrzebne są ośrodki kultury, kluby młodzieżowe z dyskotekami, kawiarnie internetowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivulspirit Re: Romska kobieta zabiera głos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 17:40 Popatrz sobie na muzyczną scenę i pokaż takich którzy NA PEWNO nie brali narkotyków. Odpowiedz Link Zgłoś
regalmlodziezowy Re: Romska kobieta zabiera głos 16.07.07, 14:03 Ta... a biedni Polacy, ofiary romodealerów, byli zmuszani do kupowania i palenia razem z nimi. Ba co gorsza ci romodealerzy nauczyli biednych Polaków dealerki i nasz naród przez nich skazany jest, jeśli nie na zagładę, to napewno na moralny upadek, dekadencję i nihilizm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin Re: Romska kobieta zabiera głos IP: *.plock.mm.pl 16.07.07, 14:43 chłopczyku, te wszystkie przywary już masz. Jesteś właśnie zdeprawowany i ziejesz rasizmem na Romów. etos takiego jakim jesteś ukształtował. Miałeś zły przykład. Ale jeżeli nie czujesz sie Polakiem to i tak musisz przestrzegać polskie Prawo Karne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tady Re: Romska kobieta zabiera głos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 16:52 malkontent, bo ty źle piszesz pisz ze to Polacy okradali Cyganów, Żydów, wszystkich, wtedy dobrze będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płocczanin Re: Romska kobieta zabiera głos IP: *.plock.mm.pl 14.07.07, 17:52 Chodzi o jednakowe opisywaniu stanu jakim jest. Wiadomość jest z Netu. Temat opisywany jest najczęściej przez samych Żydów. Wielu z nich mieszka w Polsce i nie chcą takiego stanu jaki jest . Oświęcim miasto zamarło. Hotele puste. Przyjeżdża jeden i krzyczy na nowa mieszkankę , ze nie ma prawa mieszkać na cmentarzu Mieście.. Przeciez to wyraźny przykład ingerencji w zycie osoby zamieszkującej POlske, zeby robiła to co każe Nadzór Żydowski. To nie kalumnia, to pisze sama nowa mieszkanka.. taka informacja Umieszczona w Forum to przecież nie gnębienie nacji izraelskiej. Tu na miejscowym rynku, opisuje sie życie Cyganów, którzy sami chcą, żeby ich nazywać Romami. Maja do tego prawo. Niech będzie. Ale czy rzeczywiście nie jest tak , jak piszą tu forumowicze. Czytałem artykuł w GAzecie Płock. Sami piszą, Że zadawanie sie z z nie cyganami, jest łamaniem ich prawa. Oni też nas nie chcą. rzeczywiście nie integrują sie z NIE - ROMAMI , jak to napisała "Kobieta Romska? Nie raz już pisałem o Romach, że trzeba dbac o ich kulturę. A zadam pytanie, na ktore juz znam odpowiedź - Jakie pamiątki, przedmioty i inne znajdują sie w zbiorach Muzeum MAzowieckiego? Przecież to są również mieszkańcy płocka, płocczanie. Ślad ich życia w naszym mieście Musi istnieć. Sa Jednorodnością miasta. Pisała ww Kobieta o trudnej sytuacji mieszkaniowej,. Byłem w komisji Mieszkaniowej. To są bardzo trudne sprawy. Miasto musi budować mieszkania komunalne. Romom trzeba pomóc , to jest nasz obowiązek wobec mieszkańców Gminy Płock. W całej tej dyskusji, ktorej nie pozwolono tu zaistnieć nie można przejść do porządku dziennego i udawać, że temat nie istnieje. Ten temat TO SA żywi LUDZIE, KTORZY OCZEKUJA POMOCY I POWINNI JA OTRZYMAC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhm Re: Romska kobieta zabiera głos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 01:51 Ta budowac mieszkania komunalne... moi rodzice mieszkaja w takim bloku na Podolszycach, gdzie oni zaplacili pelna cene mieszkania, a do tego w bloku dano kilkanascie mieszkan za darmo wysiedlonym z Kwiatka... efekt- klatka wyglada jak po tornado. Nie obchodzi mnie czy jest to Rom czy Polak. Niech ludzie sie naucza, ze trzeba zarobic i cos sobie kupic. Niech przynajmniej placa czesciowo. Mam to szczescie, ze kupilem (rodzice) na poczatku studiow mieszkanie w Wawie. Obecnie dla mnie i dla 95% osob ode mnie ze studiow (niezaleznie czy z Wawy czy z poza) to nierealne marzenie. Dlaczego ktos ma dostac nowe mieszkanie za darmo? Za to, ze nie pracuje, ze nie chodzi do szkoly? To nie lepiej dofinansowac ludziom ktorzy sie staraja zakup mieszkania? Zydow to znam jedna dziewczyne, nie miala w zyciu latwo, ale sie starala i do czegos w zyciu doszla, bo wiedziala, ze musi sie ksztalcic i nikt jej nic za darmo nie da. Dlaczego Cyganie maja byc ponad Zydow i Polakow? Nie moga wszystkich obowiazywac te same reguly? Jeszcze zeby Cyganie wykazywali jakies minium. Ja rozumiem, ze wiele osob nie konczy studiow bo np. nie stac ich na to, ale kiedy 10 latek przestaje chodzic do szkoly, a rodzicom to nie przeszkadza to niech potem nie narzekaja, ze jest im ciezko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płocczanin [...] IP: *.c153.petrotel.pl 14.07.07, 21:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mor. Re: Romska kobieta zabiera głos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 21:56 zgadza sie, i handel z przemytem z zachodem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka z Płocka [...] IP: *.miatflad.covad.net 15.07.07, 00:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko raz Re: Romska kobieta zabiera głos IP: *.centertel.pl 15.07.07, 08:08 Gość portalu: Polka z Płocka napisał(a): > Do szkoły nie chodzą, nie posyłają tam dzieci, nie obchodzi ich edukacja, > szkoła, piszesz głupoty i bardzo uogólniasz. Ze mną do klasy (szkoła podstawowa) swego czasu chodziło troje dzieci romskich. Niczym nie odbiegali od reszty klasy, no może kolorem skóry. Byli lubiani przez resztę klasy i absolutnie nas nie stresowali (też określenie!) Nie ćpali, nie kradli itp. Z Cyganami jest tak samo jak z nami Polakami. Są wśród nich i prawi obywatele jak i tacy co z prawem stoją na bakier. To nie obywatelstwo, nacja itp mają wpływ ba to jakim się jest i co się sobą reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Romska kobieta zabiera głos IP: *.plock.mm.pl 15.07.07, 09:48 Niestety nie do końca jest tak jak piszesz, chociaż w części przyznaję ci rację. Grupy etniczne zamieszkujące nasz kraj nie zmieniają swoich obyczajów, tradycji, wiary. Na tym polega ich siła, ze przetrwali wieki w naszej społeczności i na pierwszy już rzut oka widzimy to, na co dzień. Ja również znam taka rodzinę romską. Rzeczywiście wspaniała Rodzina. Dzieci ukończyły szkoły biorąc zawsze udział w szkolnych uroczystościach, imprezach. Są mili sympatyczni i tak było zawsze. Również nasze państwo zapewnia mniejszościom etnicznym i narodom pełnie praw. Jest to zrozumiałe, przecież inaczej łamane by były prawa człowieka. Obywatele polscy pochodzący z innych narodowości z reguły nie chca i nie zamierzają spolonizować się i zniknąć w ogóle. Oglądałem wiele filmów w kablówce, gdzie tłumaczono, dlaczego Żydzi w Europie maja długie brody, chodzą w chałatach itp. Film nakręcili sami, więc upada podejrzenie o manipulacje. To rabini tłumaczyli swojej społeczności, żeby nie zwracali uwagi na wygląd zewnętrzny a zachowają wiarę ojców. I tak było . Wzięto się za wygląd zewnętrzny, lżono, wyśmiewano, a to był tylko zabieg socjotechniczny. Odwracał uwagę od samej wiary. Żydzi przetrwali w takim wymiarze, jaki chcieli. Cyganie jakoś przez te wszystkie wieki, nie zmienili swej tradycji i kultury równie przez wieki. Na pewno odbyło się to poprzez duże cierpienia i dokuczania. Ale zachowując swoje tradycje, inne nacje tworzą różnorodność w kulturze polskiej. Te starania zasługują na szacunek i pełnię swobód ograniczanych jedynie Prawem istniejącym w naszym kraju. Sytuacja się zmienia wtedy, kiedy mniejszości narodowe i etniczne doprowadzałyby do takich zmian w prawie i ustawach, które nie pozwoliłyby by zachować stabilizacje państwa i zagrażać rdzennej większości. A to właśnie obserwujemy obecnie, kiedy odmawia się Polakom prawa do pisania i uczenia historii Polski. Przejmuje media, wszelkie środki przekazu. jak to sie dzieje obecnie. Wiele lat żyłem nie zastanawiając się, bo i nie było takiej potrzeby, ze środowiska żydowskie w Polsce czynią coś złego. Byli Żydzi. W niewielkiej części przetrwali wojnę i żyli wśród nas. Byli pisarzami, aktorami itp. i to było dla mnie norma. Dopiero okres przemian ustrojowych spowodował, że nastąpiło zmasowane natarcie środowisk żydowskich. Ich prasa zaczęła pisać o zbrodniach Polaków, cmentarzu Polsce, Gdzieś tam w nowych pokoleniach znanych Osobistości , które miały nasza pełną sympatię i żadnych odcieni na NIE, pojawiły się wypowiedzi filmy, artykuły wprost złe i natrętnie wrogie. Nie pisze dokładniej, żeby zachować poprawność współistnienia w kraju. Myślę, że nikomu z nas, nie zależy na skłócaniu środowisk. Po co? Chcemy żyć w pokoju. W naszym mieście nie jest aż tak dużo rodzin romskich. W każdej populacji znajduje się jakiś promil ludności nieradzący sobie z życiem na odzień. To nic nowego.To nic nowego i nie zabieram tu stanowiska, jestem tylko zwykłym mieszkańcem miasta, ale sprawy bytu wielu rodzin w mieście są mi znane. Celowo przyłączyłem się do pracy w Komisji Mieszkaniowej RM I Kadencji. Nasza Rada uczyniła wiele dla poprawy bytu biednych mieszkańców miasta i nigdy nie chcieliśmy tworzyć tego, co znane jest pod pojęciem slumsów. Tworzenie takich gett, powoduje znaczne zagrożenie dla miasta. Dobrze się stało, że rodziny z Kwiatka otrzymały mieszkania w normalnym bloku. Zniszczenia to już temat odrębny. Nie należy również zapominać, że wysiedla się starych mieszkańców miasta z obrębu Starówki, gdzie żyli od pokoleń. Na ich miejsce przyszli nowi, którzy teraz stają się godnymi? mieszkańcami atrakcyjnego terenu. Niestety nie da się ukryć, że ci Nowi wyparli starych i zyskali na tym po wielokroć. W dodatku lansuje się pojecie, że śmieci odeszły a my już wiemy, co tu robić. Tacy Nowi Godni, bo mieli kasę a przecież kulturę taka, jaka mieli zawsze. Albo dobra albo zła. I to ci Nowi którzy uważają asie za lepszych , powinni zapłacic za nowe lokale dla usuwanych. NOWA MIGRACJA Z PRZYMUSU…… Z biegiem czasu środowiska romskiego zmienia się takim stopniu, że pojęcie wiedzy i wykształcenia będzie podstawą ich istnienia bez utraty tradycji, do której maja prawo i nie wolno nam ingerować w wewnętrzne ich życie. Ograniczone jedynie prawodawstwem naszego kraju. Dotyczy to również Żydów płockich. Uważam, że nie było potrzeby robić podchody dla ratowania mykwy i bóżnicy. Tu były bardzo niejasne sytuacje. Jednocześnie nadal widzimy brak troski o zabytki związane z Żydami, mieszkańcami miasta. Czy to takie godne, jeżeli nadal widzimy na jednym z domów przy ulicy Tumskiej, naprzeciw Banku PKO, drewniany balkon, który służył o ile pamiętam do modlitw? Przykro patrzeć, jaka to ruina w świeżo odbudowanej ulicy. należy ww. najszybciej poddać renowacji. A przede wszystkim należy żyć tak, żeby każdy z nas nie był prześladowany i był jednakowo traktowani, również na tym Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka z Płocka Dlaczego usuwacie posty nie łamiące regulaminu? IP: *.miatflad.covad.net 15.07.07, 19:32 Czy ja użyłam wulgarnego słowa? Czy obraziłam kogoś brzydką nazwą? Nawoływałam do agresji? Nie, nic z tych rzeczy. Wyraziłam tylko swoją opinię na temat cyganów, których obserwowałam przez kilkadziesiat lat w naszym mieście. Posty ludzi, którzy ośmielą sie napisać co myślą są usuwane z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 15:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plocczanin Romowie nasza kultura miasta. IP: *.plock.mm.pl 15.07.07, 16:33 Nikt nie chce byc źle traktowany . Istnieje pojecie honoru i historia wykazała, ze dotyczy to wszystkich warstw społecznych. Jeżeli Romowie maja co pokazac i przekazać na zewnątrz swoja kulturę, dlaczego nie? Pokazują cząstkę swojej lepszej jaźni. charakterystyczna muzyka i kolorowe stroje. Tak my to widzimy. Ale proszę spojrzeć jeszcze bardziej prozaicznie. Istnieje Zespół, tworzą sie więzi społeczne, rodzinne. Istnieje cel życia. Poczucie bycia potrzebnym i pożytecznym. Poczucie więzi plemiennej i poczucie dumy i bycia godnym. To jest dobra chwila i pożyteczna. Praca w Zespole przynosi dochod rodzinie. Nie można żyć tylko wirując w tańcu. Romowie zarabiają na swoje utrzymanie. A my idziemy widzimy kolory i taniec. Zatrzymujemy sie w czasie. W nostalgii, w nieznanym. Co mamy najlepszego łączy sie na tę chwile w Jedność. Tak czyni siła Boga w nas. Daje Jedność i poczucie spokoju i zadowolenia. Muzeum Mazowieckie nie ma wiele eksponatów z naszego romskiego środowiska. pisał tu kamerzysta miejski o złej jakości moich filmów... Jest okazja nagrać za zgoda Romów cały Wieczór i w całosci przekazać do Muzeum MAzowieckiego . Przemyślcie temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płodczanie [...] IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.07, 19:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płodczanin [...] IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.07, 19:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Romowie nasza kultura miasta. IP: *.plock.mm.pl 15.07.07, 20:15 Napisałem zeby występ Romów nagrał znakomity czujący tradycje narodowa i naszych generałów kamerzysta miejski i dał owoce swojej pracy do Muzeum MAzowieckego , żeby zachować dobra kulturowe Romów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Romska kobieta zabiera głos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 19:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oraz Dlaczego usuwacie posty nie łamiące regulaminu ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 19:55 łamanie prawa mają we krwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płocczanin Re: Romowie rewelacyjni. IP: *.plock.mm.pl 16.07.07, 08:12 Nie wiem , czy Miasto zanotowało rewelacyjny koncert Romów. Zdumiewający był występ Romów z Rumuni a i naszym nic nie brakowało . Istnieje 19 minutowy zapis występu jw. Ale tu pisze jeden w imieniu wielu, ponieważ pisze MY, który dosadnie napisał co zrobić z filmem. Ale to nie ja zapisałem film . wierzę , ze nasz kamerzysta naśmiewający sie z z 30 000 oglądających moje filmy, stanął na wysokości zadania i dokonał archiwizacji występu Romów i zobaczymy zapis w dostępnym zasięgu. takie niskie koszty. 60 zł taśma i dobre chęci. Czekajmy więc na oglądanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orsaj Re: Romska kobieta zabiera głos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:34 ratunku, ten znowu mędzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx [...] IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 16:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Kwiśniewski & plodczanin IP: *.plock.mm.pl 16.07.07, 16:16 I tak nazwałeś Premiera RP. Teraz doszły ci nowe. Zapis posłany już do Prokuratury Rejonowej dla prokuratora Siemaszko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józio Re: Kwiśniewski & plodczanin IP: *.c243.petrotel.pl 16.07.07, 16:19 Gość portalu: płocczanin napisał(a): > I tak nazwałeś Premiera RP. Teraz doszły ci nowe. Zapis posłany już do > Prokuratury Rejonowej dla prokuratora Siemaszko. Najszczersze wyrazy współczucia dla pana prokuratora Siemaszko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Kwiśniewski & plodczanin IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 16:23 ćwoku naucz sie czytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: Kwiśniewski & plodczanin IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 16:28 a jak tam Zenek twoje donosy do prokuratury że prezydent miasta nie chciał ci postawić pomnika, "wyleczyli cię" ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j,ózio Re: Kwiśniewski & plodczanin IP: *.c243.petrotel.pl 16.07.07, 16:32 Gość portalu: XYZ napisał(a): > ćwoku naucz sie czytać To do mnie? Umiem. Kuzyn, który był u mnie kilka dni, jak pokazałem mu wpisy płocczanina to tak się uśmiał że mało szczęki nie zwichnął i jest teraz fanem tego gościa. Kuzyn jest przekonany, że to jakiś student jaja sobie robi ze wszystkich i wypisuje glupoty secjalnie, żeby się śmiać widząc jak ludzie reagują. Bo żeby ktoś tak na poważnie to nie uwierzył. Tak się zastanawiam, czy on nie ma racji :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Kwiśniewski & plodczanin IP: *.plock.mm.pl 16.07.07, 16:36 Pozdrowienia dla kuzyna niech sie dociera. Jest juz was a to juz opinia 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józio Re: Kwiśniewski & plodczanin IP: *.c243.petrotel.pl 16.07.07, 16:40 Dzięki za pozdrowienia, przekażę na pewno się ucieszy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kwiśniewski & plodczanin IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 16:43 przepraszam j.ozio nie do ciebie, do zenka, ale "drzewko" żle wkleiło. co do wpisów forum jest jak "hajt park" każdy może mówić co chce, ale powinna być równowaga i nie może to być monolog jednej osoby. Piszą różne osoby, czasami dzieci dobrze sie bawiące, czasami miejscowi politycy, czasami osoby przypadkowe. Na naszym forum pisze głównie Zenek D. narzucający się wszystkim, wydzwaniał też do naszej redakcji oferując jakieś zdjęcia i opracowania, trudno było się go nam pozbyć. Facet który myśli że jest pępkiem świata. Dlaczego np. nie znajdzie sponsorów i nie wyda swoich wypocin w formie książkowej. Wtedy zobaczy jakie jest zainteresowanie jego wypocinami i gdzie ludzie je mają. Chcemy forum wolnego od kwiśniewskiego & plodczanina i itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin Re: Kwiśniewski & plodczanin IP: *.plock.mm.pl 16.07.07, 17:03 Dudus. poszło jak wyżej do prokuratury a teraz wydaje ci sie, ze pracujesz w redakcji? To wszystko opowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: Kwiśniewski & plodczanin IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 17:13 czy spodnie też zaniosłeś do prokuratury baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi raz Re: Kwiśniewski & plodczanin IP: *.centertel.pl 16.07.07, 17:11 do płocczanina: nie chcę być niemiła,ale czy Ty nie masz nic innego do roboty tylko zawracać "gitarę" prokuraturze takim głupotami? Już po raz któryś widzę Twój wpis z informacją, że sprawa została skierowana........ Przecież to zaczyna się robić nudne. O ile się orientuję to forum jest miejscem przeznaczonym do tego aby każdy mógł swobodnie wyrazić własną opinię. I nie musimy się zgadzać z tym co piszą inni, ale bądźmy tolerancyjni i nie negujmy innych za to tylko, ze mają inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: duduś nic nie wnosi do Forum, gdzie Romowie? IP: *.plock.mm.pl 16.07.07, 17:41 SZanowna miła. Żeby coś powiedzieć, trzeba mieć pogląd na dany temat. CZy w ogole wiesz o co chodzi z wpisami dudusia. proszę wpisać w wyszukiwarce ...dudus...i zobaczyć co pisał te chory z nienawiści człowiek. Inne są w Prokuraturze. Jeżeli nadal chcesz być miła to lepiej sie zastanowić , co robisz. A temat wątku jest o Romach. Nie będę przytaczał wyrazów ww dudusia, żeby nie powielać zła. Forum istnieje trochę dłużej niż Nowi na Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: Zenek nic nie wnosi do Forum, gdzie spodnie IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 19:05 Zenek twoje antysemickie wpisy też są w prokuraturze, jak tam twoje doniesienie na urząd miasta że ci nie chcieli postawić pomnik ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal. Re: Zenek nic nie wnosi do Forum, gdzie spodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 19:15 jakie spodnie ? Odpowiedz Link Zgłoś