Dodaj do ulubionych

POLIMENI - czy są jakieś konkrety?

20.07.07, 11:14
jak w temacie

wszyscy już dostali pozwolenia na budowę a POLIMENI cisza
niby tam komercjalizują centrum - ale gdzie to wszystko sie pomieści jeżeli
budynku nie będzie

następny namiot?
Obserwuj wątek
    • igal4 Re: POLIMENI - czy są jakieś konkrety? 20.07.07, 16:50
      Pierwsi będą ostatnimi - w tym przypadku pasuje jak ulał, pod warunkiem, że w
      ogóle coś będzie. Generalnie, zastanawiam się kiedy usłyszymy, że miasto zostało
      pozwane do sądu za cały ten bajzel. Amerykanie wygrają na 99%, ciekawe jeszcze
      co dostaną w zamian, kasę za straty, inny plac, a może i zgodę na inwestycję w
      pierwotnym miejscu. Po ostatnich informacjach o planowanych i budowanych
      galeriach powiem, że przestał mnie już interesować los tej inwestycji. Sam
      projekt budynku nie jest już tak oszałamiający jak to planowano na początku.
      Ewentualna bliskość Podkowy i Mostów miałby sens w mieście 300-400 tyś., ale nie
      tutaj. Tak czy inaczej, sam jestem ciekaw na jakim etapie są prace w urzędzie i
      w ile cierpliwości uzbroił się prezes Polimeni. Czas pokaże.
      • stuntman Re: POLIMENI - czy są jakieś konkrety? 20.07.07, 19:27
        Ja dalej jestem ciekaw czy zdewaluowanie projektu architektonicznego tego
        obiektu miało wpływ na zablokowanie inwestycji? Jeśli tak, to zawsze jest to
        jakaś karta przetargowa - istotna utrata walorów wizualnych budynku.
    • gibki Re: POLIMENI - czy są jakieś konkrety? 25.07.07, 19:34
      w przyszłym miesiącu ma zapaść decyzja o pozwoleniu na budowę
      czy ktoś coś więcej wie na ten temat?
      • igal4 Re: POLIMENI - czy są jakieś konkrety? 26.07.07, 23:46
        gibki, no to coś tam jednak wiesz w temacie, skoro uprzedziłeś gazetę. Ja dziś
        zasięgnąłem języka i się dowiedziałem, że ze zgodą na budowę łatwo nie będzie,
        bo Rrtusz dopiero co ogłosił przetarg na zrobienie planu zagospodarowania
        przestrzennego centrum (czy jakoś tak). Bez tego dokumentu nie ma mowy o wydaniu
        pozwolenia na budowę, więc to co autor newsa napisał cyt. "Na półtora roku
        ratusz zablokował budowę galerii na Nowym Rynku" jest niestety prawdą. Rozumiem
        irytację właścicieli, kiedy widzą, że zaczynali pierwsi stawiać kroki na tym
        terenie i nie wiedzą, czy coś z tego wyjdzie. Konkurencja pozostawia ich w tyle
        i nic nie mogą z tym zrobić. Jeżeli zagrodzą teren przy teatrze na pewno narażą
        się Milesiowi. On z kolei narazi się mieszkańcom i koło sie zamyka. Znając
        jednak upór tego człowieka i profesjonalizm, obawiam się, że będzie niezła jadka
        w krótkim czasie.
        • yolo.szwarc Re: POLIMENI - czy są jakieś konkrety? 27.07.07, 08:03
          Moim zdaniem w tej chwili Polimeni ma najmniejsze szanse na ukonczenie budowy
          przed Mostami i Wisla.

W zwiazku z tym tylko obawiam sie skutkow konfliktu Miasto-Polimeni. Jezeli
          Polimeni znajda sie na zupelnie przegranej pozycji (a do tego juz niedlugo)
          obawiam sie, ze beda uzywali wszelkich srodkow zeby odzyskac zainwestowane
          srodki - nie myslac juz o stawianiu galerii. Grodzenie placu to moze byc tylko
          poczatek.

A 3 galerie w Plocku to dla mnie utopia i raczej nieuzasadniona marketingowo bzdura.

BTW jaki byl ostatni projekt architektoniczny? Bo sie troche pogubilem.
          • stuntman Re: POLIMENI - czy są jakieś konkrety? 27.07.07, 08:34
            Taki:
            www.polimeni.pl/main/poland/pdf/plockbro.pdf
          • gibki Re: POLIMENI - czy są jakieś konkrety? 27.07.07, 14:16
            nie wiem czy wszyscy dobrze się rozumiemy - każda z tych 3 galerii będzie innym
            typem i będzie celować w inną grupę docelową
            Wisła - można to porównać z Arkadią
            Mosty - nie mam zielonego pojęcia z czym, być może taki rozbudowany pasaż
            Championa (Carrefour)
            Polimeni - Galeria Mokotów

więc dla każdej jest miejsce w naszym mieście

co nieuzasadnienia marketingowego - to tu chyba mylisz jakieś pojęcia bo nie
            kumam o co ci biega
            • stuntman Re: POLIMENI - czy są jakieś konkrety? 27.07.07, 17:02
              Zważywszy na lokalizację, Podkowa mogłaby robić za nasze płockie Złote Tarasy.
              Dlatego uważam, że w chwili obecnej miasto powinno podnieść Polimeni poprzeczkę
              (łącznie z definitywnym rozwiązaniem kwestii antypodkowy), tak aby architektura
              i funkcjonalność inwestycji była adekwatna do sytuacji w jakiej się obecnie
              znaleźliśmy (2 galerie z pozwoleniem na budowę). Myślę, że za dużo już było
              cięć kosztów przy tym projekcie, a my teraz możemy już zacząć wybrzydzać.
              • konrad_wp Re: POLIMENI - czy są jakieś konkrety? 28.07.07, 12:04
                Pomijając dyskusyjną architekturę tej galerii zwraca uwagę skandaliczny artykuł
                w Gazecie, a konkretnie tytuł - zupełnie przeczy treści artykułu. Nie wiem tylko
                jaki mają w tym cel, żeby robic ludziom wodę z mózgu. Sprawa Podkowy jest na
                tyle skomplikowana, że nie warto nawet snuc jakieś przypuszczenia co do wyglądu
                Galerii, najemców itp. Jedno wielkie bagno, na całe szczęście Płock nie zostanie
                z ręką w handlowym nocniku.
                • stuntman Re: POLIMENI - czy są jakieś konkrety? 28.07.07, 13:42
                  W papierowej Wyborczej artykuł ukazał się pod tytułem "Zamknięty Nowy Rynek?".
                  • igal4 Re: POLIMENI - czy są jakieś konkrety? 18.08.07, 22:15
                    Na dość oryginalny pomysł Polimeni wpadło w Słupsku. Pod adresem
                    slupsk.polimeni.pl/user/index.html jest uruchomiona kamera internetowa,
                    dzięki której można obserwować aktualny postęp prac na żywo. Ciekawe, jak
                    rozwinie się płocki konflikt pomiędzy inwestorem a lokalną władzą.
                    • igal4 Re: POLIMENI - czy są jakieś konkrety? 22.08.07, 14:40
                      W Tygodniku Płockim wyczytałem, że Polimeni liczy na uzyskanie zgody na budowę
                      do końca tego miesiąca (wersja elektroniczna
                      www.tp.com.pl/article6953.html) cyt. "Ustawione w poniedziałek słupki, do
                      wieczora zniknęły. Nieoficjalnie wiadomo, że mogła to być próba wywarcia nacisku
                      na władze miasta, które zwlekają z wydaniem pozwolenia na budowę galerii na
                      Nowym Rynku.
                      – Pozwolenie powinniśmy otrzymać jeszcze w tym miesiącu. Chcemy żeby galeria jak
                      najszybciej służyła mieszkańcom Płocka – dodał Leszek Czajor."
                      Nadzieja matką głupich, ale trzymam za nich kciuki.
                      • konrad_wp Re: POLIMENI - czy są jakieś konkrety? 22.08.07, 17:44
                        A ja szczerze mówiąc coraz częściej mam mieszane odczucia co do tej inwestycji.
                        Po pierwsze nie podoba mi się uproszczony projekt architektoniczny Podkowy -
                        wygląda to co najwyżej przeciętnie. A jak dodamy do tego fakt, że w realu
                        zazwyczaj takie inwestycje wyglądają jeszcze gorzej niż na projektach to nic
                        tylko zmarszczyć brwi. Po drugie - Polimeni buduje się w miastach średnich i
                        małych - zatem najemcy też pewnie nie będą rewelacyjni. Ja chciałbym w centrum
                        miasta H&M a nie kolejnego Adidasa. Trzecia sprawa to liczba miejsc parkingowych
                        - zdecydowanie za mała jak na tak duży obiekt
    • igal4 Re: POLIMENI - czy są jakieś konkrety? 29.02.08, 23:18
      Dziś otrzymałem newsletter z serwisu Galeriehandlowe.pl, jakoby w sprawie Nowego
      Rynku coś drgnęło. Nie będę się rozpisywać, sami przeczytajcie.

Treść mojego listu:

Igal pisze:
      > Dzień Dobry
      >
      > W dzisiejszym newsletterze podaliście taki news odnośnie Płocka.
      > "Galeria Płock - centrum handlowe firmy Polimeni International
      >
      > Galeria Płock znajduje się u zbiegu ulic Jachowicza i Nowy Rynek czyli w
      miejscu, które można nazwać "bramą do centrum miasta" - stając się jednocześnie
      dogodnym miejscem zakupów zarówno dla przyjezdnych jak i mieszkańców miasta.
      Baza ponad 140 000 klientów z czego 75 000 mieszka zaledwie 5 minut drogi od
      Galerii - sprawia iż jest to najlepsza lokalizacja w jednym z najdynamiczniej
      rozwijających się miast Polski.
      >
      > Galeria Płock to 90 sklepów na trzech poziomach, na powierzchni 27 000 m2, z
      ulicą i podziemnym parkingiem dla 400 sklepów. Klienci odwiedzający Galerię
      Płock mogą znaleźć ekskluzywne delikatesy, zrobić zakupy w dobrze znanych
      markach sklepów odzieżowych i specjalistycznych, skorzystać z szerokiej oferty
      rozrywkowej i odpocząć oraz posilić się w części restauracyjnej z pięknym
      widokiem na miasto."
      >
      >
      > Nie wiem skąd wzięliście tą informację, ale w tym miejscu nie ma galerii
      handlowej. Na dodatek inwestor ma problemy z uzyskaniem pozwolenia na budowę i
      prawdopodobnie sprawa zakończy się w sądzie.
      >
      > Z powyższego tekstu wynika, że Galeria Płock funkcjonuje, co jest sprzeczne z
      prawdą.
      >
      > Jako, że się interesuję inwestycjami w Płocku mogę podpowiedzieć że: Galeria
      Wisła - w trakcie budowy - otwarcie jesień 2008
      > Galeria Mosty - w trakcie budowy - otwarcie lipiec 2009
      > Galeria Mazovia - teren ogrodzony, podobno na dniach ma się pojawić sprzęt na
      budowie i prace mają ruszyć
      > Galeria Hortex - niby prace po dawnej firmie tekstylnej trwają, ale ja tego
      nie potwierdzam.
      >
      > Proszę sprostujcie informację, bo informacja nie jest prawdziwa.
      >
      > Pozdrawiam
      Igal

W odpowiedzi otrzymałem:

Witam serdecznie,

Informacje przedstawione w portalu Galeriehandlowe.pl, które otrzymał Pan w
      newsletterze otrzymaliśmy od inwestora: Polimeni International i nie ingerujemy
      w treść otrzymywanych informacji. Jeżeli ma Pan uwagi dotyczące powstającej
      inwestycji wówczas bardzo proszę o skontaktowanie się z firmą Polimeni
      International w celu sprostowania danych.

Jeżeli nie życzy Pan sobie otrzymywać informacji zamieszczanych na łamach
      portalu Galeriehandlowe.pl wówczas bardzo proszę na kliknięcie poniższego linku
      i wypisanie się z newslettera.

www.galeriehandlowe.pl/go.live.php/PL-H701/marki-w-serwisie.html
      Jesteśmy bardzo wdzięczni za przesłanie informacji odnośnie pozostałych
      inwestycji, które powstaną w najbliższym czasie na terenie Płocka.

Serdecznie Pana Pozdrawiamy
      Zespół Galeriehandlowe.pl

Mimo wszystko nie widzę szans na galerię przy teatrze,zresztą komu ona teraz tam
      potrzebna.
      • konrad_wp Re: POLIMENI - czy są jakieś konkrety? 01.03.08, 09:24
        Słabiutka merytorycznie stronka. Jest Podkowa, nie ma Mazovii, Hortexu, Cotexu,
        Mostów. Poza tym jako termin oddania Wisły podają pierwszą połowę 2008 :-)
        Pomysł bardzo dobry ale wymagający ogromu pracy w zbieraniu informacji i przede
        wszystkim kompetentnych osób z całego kraju.

A co do Polimeni - uważam że chcą już wycofać się z Płocka - i całkiem słusznie
        bo nowa "wizja" Ratusza jest o wiele lepsza niż postawienie galerii - która to -
        bądźmy szczerzy na pewno nie byłaby szczytem marzeń jeśli chodzi o architekturę.
        Tam trzeba zbudować całe pierzeje wzdłuż Królewieckiej, Nowego Rynku i
        Jachowicza (3,4 kondygnacje) z wyższymi budynkami w narożnikach NR. Antypodkowa
        zdecydowanie out, nic tu nie pomoże mityczna modernizacja zapowiedziana przez
        kupców. Trupa się nie reanimuje. Mieli kupę czasu na to a wzięli się dopiero
        teraz kiedy zajrzało im w oczy widmo zburzenia tego "cuda". Miejsca na NR jest
        wystarczająco żeby zrobić też tam w jakimś stopniu przestrzeń publiczną.
    • werdan POLIMENI chce 15 mln PLN ! 10.03.08, 20:20
      Płock może zapłacić nawet 15 mln odszkodowania!

Skyline Management, polska spółka reprezentująca interesy amerykańskiej firmy
      deweloperskiej Polimeni, domaga się od Gminy Płock prawie 15 milionów złotych
      odszkodowania za brak wydania pozwolenia na budowę Galerii w Nowym Rynku.

plock.naszemiasto.pl/wydarzenia/827482.html
      ...................................................
      Werdan
      www.plock24.pl
      • konrad_wp Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 10.03.08, 21:08
        No to łądnie. Mam nadzieję że w przypadku faktycznej konieczności wypłaty
        odszkodowania odpowiedzialne za tą sytuację osoby (z Ratusza,Rynexu itp) zostaną
        pociągnięte do odpowiedzialności karnej bo to jest SKANDAL żeby przez widzimi
        się/lenistwo/nieudacznistwo/układnictwo jakichś ludzi (niepotrzebne skreślić)
        wymierne straty miało ponosić całe miasto czyli MY WSZYSCY. Mam nadzieję na
        sprawiedliwy proces i ukaranie winnych bo tak ta sprawa zakończyć się nie może!

PS. Jest jeden pozytyw, Polimeni raczej na bank odpuszcza Nowy Rynek a to
        pierwszy krok na (długiej, jak mniemam) drodze do sensownego zagospodarowania
        tego placu.
        • stuntman Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 10.03.08, 21:15
          Ciekaw jestem czy możliwa byłaby w Płocku powtórka wariantu
          poznańskiego i tamtejszych zawirowań z odwołaniem prezydenta?
          • jederman247 Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 11.03.08, 16:21
            Co to za pseudo patrioci,
            Stuntman i konrad wp czy jak wy tam sie nazywacie.
            Zachowajcie troche przyzwoitości, solidarnosci. Skad wy jestecie z Rosji. Nie
            rozumiem waszego postepowania. Nie wiem gdzie wy sie wychowaliscie. Brak wam
            oglady. Ja nie chce prowincjonalych budynkow w Płocku(nawet jesli buduja je
            Amerykanie).To nie jest sierpuchowo tylko przyszla stolica regionu. Nie mozna
            potraktowac takiego miejsca podrzednie. Trzeba rozmawiac, bo jesli Polimeni na
            poważnie bierze nasze miasto to będzie mu się oplacało postawić budynki wymagane
            przez UMP. Niech nie narzekaja tylko niech sie wezma do roboty nad projektem.
            Ich sytuacja nadal wyglada obiecujaco-przeciez to centrum miasta.
            Dziwię się natomiast forumowiczom niektórym.Po co od razu takie komentarze żeby
            przed sąd karny. A ty Konradzio wiesz co to wogóle jest?
            Powiedz szczerze co ci zrobił, bo masz zadre w sercu:pewnie nie dostałes
            pozwolenia w centrum miasta na wypas baranow. I czemu tu sie dziwic ze takie
            zawisci pisze
            A od Prezydenta wara, robi kawał dobrej roboty!I tak dalej Panie Prezydencie!
            • mattt_1616 Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 11.03.08, 16:43
              @Jederman247 Tak, tak nasz Prezydent jest świetny! Wszystkie inwestycje
              (rozpoczęte za Jego kadencji) no to poprostu mistrzostwo!!! - brak mi słów na
              ciemnote ludzką. A prezydenta na taczki i niech ucieka tam gdzie raki zimują, z
              naszych podatków znowu pójdzie 15 mln w błoto. Ludzie obudźcie sie przecież to
              paranoja !!!
            • other_side Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 11.03.08, 16:45
              Skasujcie to, proszę.
              • mattt_1616 Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 11.03.08, 16:53
                Co??? No proszę następny PISak, który boi się brutalnej dla niego prawdy!!!
              • konrad_wp Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 11.03.08, 18:32
                Ręka świerzbiła, ale lepiej nie dawać argumentów a propos cenzury. Póki posty
                nie przekraczają granicy dobrego smaku powinny zostać. A to że są żałosne to już
                inna sprawa :)
            • werdan Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 11.03.08, 16:59
              > A od Prezydenta wara, robi kawał dobrej roboty!I tak dalej Panie Prezydencie!

Boże, gdzieś tu sie uchował.

Kawał dobrej roboty? Pokaż palcem, bo nie widzę. No chyba, że ty taki mało
              wymagający jesteś lub w ogóle bez wymagań :D

... ale zaślep.

...................................................
              Werdan
              www.plock24.pl
              • stuntman Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 11.03.08, 17:37
                Niestety, musimy przyjąć do wiadomości że są na tym świecie ludzie,
                dla których wciąż czarne jest białe i żadne racjonalne argumenty
                tego nie zmienią. Poza tym widać, że przedmówca nie zrozumiał
                naszego stanowiska, ponieważ my również oczekujemy dużo bardziej
                zaawansowanego sposobu zagospodarowania tego miejsca.
            • konrad_wp Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 11.03.08, 18:31
              > Zachowajcie troche przyzwoitości, solidarnosci.
              Niby czemu mam się solidaryzować z kimś kto ewidentnie szkodzi mojemu miastu i
              jego rozwojowi.

>Nie wiem gdzie wy sie wychowaliscie
              I bardzo dobrze bo nie Tobie to wiedzieć.

>Ja nie chce prowincjonalych budynkow w Płocku(nawet jesli buduja je
              > Amerykanie)

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. My TEŻ NIE CHCEMY prowincjonalnych budynków
              dlatego jesteśmy PRZECIWNI budowaniu galerii w postaci przedstawionej na
              ostatnich projektach. Tylko po co miasto robi od lat jakieś uniki? po co
              wynajmowali im Nowy Rynek? Przecież to wszystko działa na potencjalnych
              inwestorów jak czerwona płachta na byka, kto będzie chciał zainwestować w
              mieście które tak traktuje inwestorów?

> Dziwię się natomiast forumowiczom niektórym.Po co od razu takie komentarze żeby
              > przed sąd karny. A ty Konradzio wiesz co to wogóle jest?

No wiem. To takie miejsce gdzie karze się ludzi którzy źle postępują. A strata
              przez miasto (czyli mnie,Ciebie itp) PIĘTNASTU milionów złotych to bardzo zła
              rzecz. Winni temu powinni być ukarani. Tak samo jak szefowie firm którzy
              działają na ich szkodę.

> Powiedz szczerze co ci zrobił, bo masz zadre w sercu:pewnie nie dostałes
              > pozwolenia w centrum miasta na wypas baranow

Nic mi nie zrobił, szczerze mówiąc to mam ich wszystkich gdzieś dopóki nie
              zaczynają działać na szkodę mojego miasta. Wtedy się denerwuję...i nigdy nie
              występowałem o jakiekolwiek pozwolenie a już na pewno nie o takie na wypas
              czegokolwiek (nie mam rodziny na wsi)- jakiś kompleks widzę :)

> A od Prezydenta wara, robi kawał dobrej roboty!I tak dalej Panie Prezydencie!
              Robi, ale robi też dużo złej roboty i trzeba o tym mówić. O sukcesach też ale
              porażek jest póki co zdecydowanie więcej. PPPT,Amfiteatr,dojazdy do
              mostu,jagiellonka,hala sportowa,Nowy Rynek. Mam wymieniać dalej? Czy może układ
              nie pozwala p. Milewskiemu na stworzenie prawdziwego raju na ziemi?
              • ziomal1981 Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 25.03.08, 11:38
                czy znacie dokładny termin sprawy sądowej UMP-Polimeni?
                • konrad_wp Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 25.03.08, 20:53
                  Ja dalej wierzę, że uda się jakoś ten konflikt rozwiązać inaczej niż na sądowej
                  wokandzie bo to będzie przysłowiowy gwóźdź do trumny tego miasta jako miejsca
                  przyjaznego inwestorom. Jest wiele rozwiązań np. zamiana terenu na nie mniej
                  atrakcyjny (Manhattan! - to przecież też Rynex!)
                  • ziomal1981 Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 25.03.08, 21:38
                    Teren gdzie jest manhatan a którym administruje rynex nie należy do
                    miasta a do pewnego Pana z sieradza który ten teren chce sprzedać,
                    jednak jego działka ma ok. 2000 m 2 (to mało). Natomiast kwartał
                    działek o podobnych rozmiarach patrząc od strony al. kobylińskiego
                    jest z planem pod usługi komercyjne, jedna jest osób prywatnych
                    wystawiona na sprzedaż (ta za bankiem handlowym, jedna jest miasta
                    (ta gdzie stała wiata dla handlowców z taygera) i trzecia zep-u –
                    (skrajna od strony seminarium, ale ta już jest przeznaczona pod
                    mieszkaniówkę). Więc miejsce jest chyba przyzwoite i jest jego sporo.
                    • konrad_wp Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 25.03.08, 22:18
                      Widzę, że jesteś nieźle zorientowany w temacie - dziękuję za informacje. Plusem
                      tej sytuacji jest to że są to grunty o ustalonej własności i na sprzedaż -
                      minusem że znów może się z tego zrobić dym (wyobrażacie sobie wrzask handlarzy z
                      Manhattanu jak będzie się chciało ucywilizować ten teren? :(
                      • ziomal1981 Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 25.03.08, 22:33
                        miasto powinno jak najszybciej pomysleć o modernizacji rynku przy
                        rembielińskiego i tam przenieść kupców (gdyby zaistniała taka
                        potrzeba)
                        • konrad_wp Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 26.03.08, 10:42
                          Tam chyba nie znajdzie się tyle miejsca, zresztą miasto samo wsadziłoby się na
                          minę przenosząc tam kupców bo w takim przypadku i po otwarciu Mostów komunikacja
                          w tamtej części miasta to byłaby kompletna tragedia.
                    • ziomal1981 Re: POLIMENI chce 15 mln PLN ! 25.03.08, 22:35
                      kawartal działek podobnych (czyli każda po ok 1 hektar)
                      • radeqrdemenes galeria płock ? 29.06.08, 19:07
                        Czyżby Polimeni jednak posawi swoją galerię?
                        www.galeriehandlowe.pl/go.live.php/PL-H830/galeria-plock.html
                        • konrad_wp Re: galeria płock ? 29.06.08, 20:06
                          To info jest bardzo stare i z pewnością nieaktualne.
                          • stuntman Re: galeria płock ? 29.06.08, 20:43
                            Miejmy nadzieję, że Podkowa w postaci prezentowanej na ich stronie
                            już nie powróci. Już nie te czasy i nie te realia, żeby robiło to na
                            kimś wrażenie. Trzymam kciuki za coś ambitnego w tym miejscu.
                            • radeqrdemenes Jednak Podkowa nie umarła 08.09.08, 13:46
                              Jednak Galeria Podkowa powstanie, co w wywiadzie dla Gazety
                              ujawnił Prezydent Miasta Płocka przy okazji rozmowy o "korkach"
                              Ruszy budowa galerii na Nowym Rynku i kierowcy stracą największy
                              plac parkingowy w Płocku. Strach pomyśleć, co będzie się wtedy
                              działo w centrum...

- Nie zamkniemy Nowego Rynku tak długo, jak to tylko możliwe. Na
                              czas budowy zaproponujemy płocczanom parking zastępczy,
                              prawdopodobnie w al. Kobylińskiego przy Banku Handlowym. Obecnie
                              próbujemy rozmawiać z zakładem energetycznym, którego teren znajduje
                              się obok, żeby na czas budowy udostępnił także to miejsce na parking.
                              To cytat cały wywiad:
                              miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,5665849,Rozmowa_o_korkach_z_prezydentem_Plocka.html
                              • konrad_wp Re: Jednak Podkowa nie umarła 08.09.08, 15:42
                                Akurat wypowiedzi Prezydenta Milewskiego nie traktowałbym jako prawdy
                                objawionej. To, że w wywiadzie stwierdził, że Podkowa powstanie to jedno, a to
                                czy faktycznie ta inwestycja dojdzie do skutku to zupełnie co innego.
                                • radeqrdemenes Re: Jednak Podkowa nie umarła 08.09.08, 15:56
                                  jednak zdecydowanie bliżej takich informacji niż zwykli
                                  śmiertelnicy, przypominam że to brak woli ratusza do tej pory był
                                  najwiekszym wrogiem tej inwestycji, skoro teraz nie ma żadnych
                                  przeciwskazań ze strony ratusza właśnie to inwestor sie raczej nie
                                  rozmyślił. Zastanawia mnie jednak inny szczegół, mianowicie miasto
                                  zmieniło wcześniejsze ustalenia warumków zabudowy, pamietacie :
                                  wieżowiec koło Polo Marketu, przedłużenie Tumskiej....
                                  nie mogli sie wtej kwestii dogadać, ktoś musiał ustapić, pytanie
                                  kto?!
                                  • stuntman Re: Jednak Podkowa nie umarła 08.09.08, 17:35
                                    Jeśli Podkowa powstanie wg ostatniego projektu, to chyba będzie
                                    najmniej atrakcyjną płocką galerią handlową. Zarówno pod kątem
                                    oferty jak i architektonicznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka