Dodaj do ulubionych

Centrum rozrywki

15.07.03, 23:44
Wiadomo , że wkrótce ma ruszyć budowa centrum rozrywki na Podolszycach -
jednak jak dla mnie tajemnicą jest do czyjej sieci będzie należał
multipleks. Raz czytałem , że ma to być Kinoland (na razie mają tylko jeden
obiekt w Koninie) drugi raz , że Kinoplex (sieć dużo bardziej rozbudowana -
kilka wielosalowych multipleksów w Katowicach , Opolu , Bielsku-Białej a
nawet Warszawie). Jeśli ktoś ma jakieś informacje na ten temat to proszę o
oświecenie :-)
Obserwuj wątek
    • santia Re: Centrum rozrywki 16.07.03, 00:08
      ja słyszałam, że ma to być taki obiekt jak w Koninie (podobnież 4- salowy), a
      że mocno jestem tym tematem zainteresowana , to za 2 tygodnie obiecuję , że
      napiszę Ci więcej informacji;-))
      • |konrad| Re: Centrum rozrywki 16.07.03, 00:19
        a więc Kinoland - no cóż to chyba ta gorsza z opcji niestety :-( Biorę pod
        uwagę bardzo prozaiczne kwestie : Kinoland ma na razie tylko jeden obiekt
        natomiast Kinoplex całą ich sieć i to dużo większych. Poza tym strona
        internetowa Kinolandu - www.kinoland.pl jest w permanentej budowie co w
        dzisiejszych czasach nie jest dobrym objawem. Strona Kinoplexu jest o niebo
        lepsza ... No cóż mam nadzieję że "pozory mylą". BTW - z moich obliczeń
        wynika , że po otwarciu multipleksu podwoi się liczba miejsc w płockich
        kinach !! :)
        • kapitan_sowa Re: Centrum rozrywki 18.07.03, 20:51
          a po co kinoplex nie lepiej od razu opere narodowom ?
          • konrad_wp Re: Centrum rozrywki 19.07.03, 00:21
            Narodową to może nie , ale opera by się przydała :-)
            • her_bert Opera? Zapomnij. 21.07.03, 22:06
              konrad_wp napisał:

> Narodową to może nie , ale opera by się przydała :-)

Fantasta. Chyba nie wiesz, o czym piszesz.
              Teatr w Płocku ledwo zipie, a tobie się opery zachciało. A kto ją będzie
              utrzymywał?
              • konrad_wp Re: Opera? Zapomnij. 21.07.03, 22:28
                Ten post był z lekkim "przymrużeniem oka" o czym świadczył uśmieszek na końcu.
                Zdaję sobie sprawę , że opera w naszym mieście to melodia odległej
                przyszłości , jednak mam nadzieję że kiedyś tego doczekam. Marzenia czasem się
                spełniają ... Pozdrawiam
              • pawi81 Re: Opera? Zapomnij. 31.07.03, 09:14
                her_bert napisał:

> Fantasta. Chyba nie wiesz, o czym piszesz.
                > Teatr w Płocku ledwo zipie, a tobie się opery zachciało. A kto ją będzie
                > utrzymywał?

Kino w Plocku tez ledwo zipie, jak powstanie to centrum
                rozrywki, "Przedwiosnie" i "Diana" pojda w niepamiec... Ale taka jest kolej
                rzeczy.
      • mision Re: Centrum rozrywki 19.07.03, 22:07
        No właśnie :
        1) co będzie Kinoplex czy Kinoland
        2) kiedy ruszy budowa - już coś wiadomo ? Wiadomo że w
        sierpniu,ale kiedy dokładnie ?
        • konrad_wp Re: Centrum rozrywki 21.07.03, 21:38
          według mnie będzie to Kinoland choć chciałbym się mylić. Szczytem marzeń
          byłoby Multikino albo Cinema City , ale trzymajmy się płockich realiów i
          cieszmy się z tego co mamy (a dokładniej z tego co będziemy mieli :-). Budowa
          ma ruszyć na przełomie lipca i sierpnia a więc tuż tuż. Póki co jednak ten
          spory teren jest nieogrodzony i straszy chwastami. Pozostaje tylko czekać :-|
          • stuntman Re: Centrum rozrywki 22.07.03, 13:21
            Pozostaje tylko pytanie czy ta budowa rozpocznie się w tym terminie, czy znowu
            zostanie on zmieniony. Mnie od samego kina bardziej będzie w tym kompleksie
            interesowała np. kręgielnia, ew. dyskoteka. Poza tym ciekaw jestem czy
            potwierdzą się przypuszczenia, że będzie tam Pizza Hut. Sądzę że całe te
            centrum rozrywki będzie doskonałym miejscem na spotkania dla mieszkańców
            Podolszyc, będzie tam można umówić się z kimś, żeby sobie pogadać w miłym
            otoczeniu. Takiego miejsca nie ma na Podolszycach, każdy musi jak na razie
            jeździć do centrum.

--------------------
            Stuntman = Strucho
            Pozdro :)
            • konrad_wp Re: Centrum rozrywki 22.07.03, 22:35
              z tego co pamiętam to o Pizza Hut pisała nawet Wyborcza , tyle że miałoby to
              być ... przy Kauflandzie ... a nie w kompleksie Centrum Rozrywki ...
              • stuntman Re: Centrum rozrywki 06.08.03, 00:47
                Skoro Pizza Hut będzie przy Kauflandzie to czy w podolszyckim centrum rozrywki
                powstanie KFC? Kaufland niedługo się wybuduje, coż więc będzie z tą pizzerią?
                Czy będzie wewnątrz, czy też jako samodzielny budynek?
      • mision Re: Centrum rozrywki 28.07.03, 22:13
        No to kiedy ma ruszyć budowa tego przybytku - wiadomo już
        ? Tydzień,dwa,trzy?
        • stuntman Re: Centrum rozrywki 29.07.03, 22:52
          Teoretycznie już powinna ruszyć, a kiedy ruszy?... pożyjemy zobaczymy. Dopiero
          jak zobaczę maszyny budowlane i ogrodzony teren będę mógł myśleć
          optymistycznie. Chociaż u nas nigdy nic nie wiadomo, czy znowu ktoś kogoś nie
          zaskarży, nie zrobi przekrętu, nie wstrzyma budowy z tego czy innego powodu.
      • pawi81 Re: Centrum rozrywki 31.07.03, 09:15
        santia napisała:

> ja słyszałam, że ma to być taki obiekt jak w Koninie (podobnież 4- salowy), a
        > że mocno jestem tym tematem zainteresowana , to za 2 tygodnie obiecuję , że
        > napiszę Ci więcej informacji;-))

ja sie oczywiscie nie czepiam, ale mamy juz 31.07 :))
        • santia Re: Centrum rozrywki 10.08.03, 11:59
          pawi81 napisał:

> santia napisała:
          >
          > > ja słyszałam, że ma to być taki obiekt jak w Koninie (podobnież 4- salowy)
          > , a
          > > że mocno jestem tym tematem zainteresowana , to za 2 tygodnie obiecuję , ż
          > e
          > > napiszę Ci więcej informacji;-))
          >
          > ja sie oczywiscie nie czepiam, ale mamy juz 31.07 :))

sorry byłam na wakacjach i trochę się zajęłam swoimi tematami, ale postaram się
          dowiedzieć coś więcej;-))
    • mision Sierpień już - kiedy ruszy budowa ? 05.08.03, 22:09
      Wiadomo coś ?
      • konrad_wp Re: Sierpień już - kiedy ruszy budowa ? 05.08.03, 22:26
        byłem w Płocku w weekend i wybrałem się w te okolice. Niestety teren nie jest
        jeszcze nawet ogrodzony , żadnych maszyn , żadnego ruchu :-(. Ale
        cierpliwości - sierpień potrwa jeszcze jakiś czas , na pewno w najbliższym
        czasie budowa ruszy ...
        • mision Re: Sierpień już - kiedy ruszy budowa ? 09.08.03, 13:17
          Budowa ma/miała się rozpocząć w trzecim kwartale - więc
          zostaje jeszcze druga połowa sierpnia i cały wrzesień na
          czekanie.
    • mision No to kiedy ruszy budowa ? 18.08.03, 22:13
      Czekam na rozpoczęcie - mam nadzieję że do końca sierpnia
      coś się ruszy. Wie ktoś coś w tym temacie ?
      • santia Re: No to kiedy ruszy budowa ? 25.08.03, 19:54
        mision napisał:

> Czekam na rozpoczęcie - mam nadzieję że do końca sierpnia
        > coś się ruszy. Wie ktoś coś w tym temacie ?

pomerdało się i może dopiero decyzje zapadną we wrześniu
        • konrad_wp Re: No to kiedy ruszy budowa ? 25.08.03, 20:25
          No niedobrze jasna cholera że sprawy tak się ślimaczą a na dodatek oficjalnie
          nic nie wiadomo :-( Mam nadzieję że to tylko cisza przed burzą ...
        • mision Re: No to kiedy ruszy budowa ? 25.08.03, 21:34
          Oj,tak sądziłem,już się sierpień kończy. A decyzje zapadną we wrześniu - ale jakie - kto ma to i jak budować. Był przetarg na wykonawcę i ktoś się odwołał i z tego powodu komplikacje czy też wina leży po stronie właściciela gruntu ? Jaki jest wariant optymistyczny - budowa ruszy we wrześniu - październiku czy może nie ruszyć wcale i zapomnimy o tej inwestycji ? Mam nadzieję że nie.
        • mision Re: No to kiedy ruszy budowa ? 26.08.03, 19:50
          Na razie co się zmieniło na przyszłym placu budowy to to że wykosili chwasty,pewnie raczej ze względów estetycznych niż przygotowania placu pod budowę.
          • santia Re: No to kiedy ruszy budowa ? 26.08.03, 21:10
            jeszcze nie tak dawno był pomysł, żeby tam powstały bloki, sprawa jest cały
            czas niepewna, przynajmniej do połowy września;-))
            • mision Re: No to kiedy ruszy budowa ? 26.08.03, 21:31
              Bloki zamiast tej inwestycji czy bloki w połączeniu z tą inwestycją - zmiana projektu? Nie wiem na co komu bloki w tym miejscu na zapleczu Obi ? Kto by tam chciał mieszkać ? A może komuś zależy na zablokowaniu tej inwestycji,aby nic ciekawego tu nie powstało ?
            • stuntman Re: No to kiedy ruszy budowa ? 27.08.03, 12:41
              Wiem że Włocławek też szykował się do takiego obiektu, nie wiem czy tam coś się
              ruszyło w sprawie multipleksu? Może znowu będą od nas szybsi, a może będziemy
              musieli jeździć do Włocławka, żeby zagrać w kręgle i iść do multikina? Te
              wszystkie upadające lub rodzące się w wielkich bólach inwestycje sprawiają
              bardzo przygnębiające wrażenie. A miało być tak pięknie...
              • mision Re: No to kiedy ruszy budowa ? 27.08.03, 15:25
                Miało być tak pięknie - budowa miała ruszyć na przełomie maja i czerwca - a tu zbliża się wrzesień - ostatni miesiąc trzeciego kwartału - i nic. Poczekajmy do połowy września - najdalej października - może wtedy budowa ruszy.
            • mision Re: No to kiedy ruszy budowa ? 14.09.03, 11:48
              > jeszcze nie tak dawno był pomysł, żeby tam powstały bloki, sprawa jest cały
              > czas niepewna, przynajmniej do połowy września;-))

Już jutro połowa września - czy będzie więcej wiadomo coś w tej sprawie.
              Najwyższy czas aby budowa się zaczęła lub żeby prasa napisała co się dzieje w
              tej sprawie.
    • mision Pozostało 20 dni... 09.09.03, 22:16
      Pozostało 20 dni na to,aby budowa mogła zacząć się w trzecim kwartale roku.
      Niestety brak jakichkolwiek sygnałów w prasie o tym czy i kiedy ma zacząć się
      zapowiadana budowa. Obyśmy nie zobaczyli tytułów w prasie "Centrum rozrywki nie
      będzie". Teren należy do MTBS,więc to od nich zależy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka