roman_j 10.03.08, 22:19 Kiedyś takie układy płocki Ratusz trenował do spółki z Łęczycą, a teraz przyszła kolej na Radom. Czyżby w Łęczycy PiS przegrał wybory czy może do Radomia dalej i trudniej wytropić ten partnerski układ? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olo Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 22:38 Wstyd Czas wymienić ten pisowski kombinatorski układ pazerny na kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f-c Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.225.c72.petrotel.pl 10.03.08, 22:48 Pan Kubera zapomniał tylko dodać mówiąc o „fachowości” żony, że jak został wiceprezydentem w 2002 r. to żona zaraz została zatrudniona jako wybitny „fachowiec” w płockiej miejskiej spółce PEC. O czym donosiły zbulwersowane lokalne media w tym Gazeta Wyborcza. Pewnie jak spółka gminna została sprywatyzowana, to skończyła się ochrona męża i pewnie skończyła się praca „wybitnego fachowca”? Bo w korporacji międzynarodowej to naprawdę trzeba pracować a przede wszystkim coś sobą reprezentować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 23:22 Viletka myślisz o sobie, pamietaj są wyborcy od których sie odwróciłaś. Nie pomagasz nam, a głosy na Ciebie oddalismy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony gość Re: Radomsko-płocki kadrowy przekręt PiS IP: *.plock.mm.pl 10.03.08, 23:36 Wielkiej klasy to muszą być specjalistki, jeśli o ich fachowości wieść gminna doniosła, aż do Radomia , miasta dużo większego niż zapyziały dzięki PiS-owym rządom Płock .I pomyśleć ,że w tym Radomiu same nieuki, na niczym się nie znają i wyszkolone damy z Płocka muszą ich edukować, bo wśród mieszkańców Radomia nie uświadczysz takich "specjalistek". Bezwstydne , pazerne kołtuństwo z gębami pełnymi frazesów, lekceważące ludzi i zasady . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Radomsko-płocki kadrowy przekręt PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 10:46 Wioletto Kulpo.....KSIEGOWO SOLIDARNOSCI PLOCKIEJ,eks-wiadomo kto Zywera....a jakie ty masz kwalifikacje?Ze skonczylas kurs panstwowy? A wyksztalcenie jakie masz???? Ja odpowiem:SREDNIE!!!!! Zaiste wybitne kwalifikacje ,a najwieksza kwalifikacja to bycie radna PIS i siostra cioteczna MM,prawda?No i mieszkasz,jakby pod jednym dachem z MM...to tez niezla kwalifikacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Radomsko-płocki kadrowy przekręt PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 10:47 Dziwne ,ze wiele wyksztalconych osob i z prawdziwymi kwalifikacjami ,nie moze dostac pracy w Plocku ani w innych miastach...a Pis-owcy ..a jakze ...MAJA KWALIFIKACJE:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `jasiu Re:Wybory bezpartyjne i kłopot z głowy. IP: 80.48.4.* 12.03.08, 10:57 Niech wybory do RADY MIASTA będą bezpartyjne tak jak do RAD OSIEDLOWYCH i bez kłopotu i problemu. Oczywiściepóźniej PRACA i SŁUŻBA w Ratuszu BEZ PRAWA ZATRUDNIENIA W SPÓŁKACH . JEST TO PRACA CHWALEBNA ale też i zobowiązująca wobec PŁOCZAN i wyborców bo trzeba wypełnić swoje POstulaty i służyć Płockowi a nie wyjeżdzać za chlebem do innych miast. Budzet Płocka jest ogromny tylko go trzeba odpowiednie wykorzystac nie na głupie koncerty i pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 00:22 Układ- ten nie boli, bo własny. Wstyd ale najwiekszy to to tłumaczenie, ględzenie , wywracanie kota ogonem.KUMOTERSTWO i NEPOTYZM.ZERO HONORU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 00:54 I co Pan na to Panie Prezydencie? Żonka bierze kasę z moich podatków? Przykre, że ta cała PiSowa sitwa żeruje na podatnikach! Mało Ci z Twoich zarobków, jeszcze żonę pchasz do żłoba? Dałbym jeszcze parę rad odnośnie pchania, ale wykraczają one poza zasady dobrego smaku, więc się powstrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe to rodziny prezydentów nigdzie nie mogą pracować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 07:54 wysłać od razu na bezrobocie i zakaz pracy rodzinom prezydentów i radnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: to rodziny prezydentów nigdzie nie mogą praco IP: *.c152.petrotel.pl 14.03.08, 07:50 Zgadzam się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppp Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.eranet.pl 11.03.08, 08:50 Widać w tym artykule tylko męski szowinizm i zawiść ciekawe dlaczego kobiety muszą być traktowane jako gorszy gatunek mimo wykształcenia i kwalifikacji muszą być jedynie dodatkiem do męża. Wstyd !!! że takie poglądy reprezentuje gazeta, co innego że posty piszą tylko ci którzy nie mają nic do roboty poza wylewaniem na wszystkich swoich komkleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS 11.03.08, 12:19 Zarzut bardzo nośny. Szkoda tylko, że w tej sprawie zupełnie chybiony. Nikt nie napisał w artykule, że panie są gorsze od panów i proszę nie odwracać uwagi od meritum sprawy, czyli niezdrowych powiązań kadrowo-rodzinno-politycznych. Jeśli te panie są takie zdolne, to niech znajdą sobie pracę na własną rękę na takich stanowiskach, na których nie będzie podejrzeń, że stały za tym jakieś nieformalne porozumienia związanych z nimi panów. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.035.c72.petrotel.pl 26.03.08, 21:34 Panie Kubera wstydu oszczędź !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalista Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 08:51 CV wykształcenie: wyzsze studia magisterskie na wydziale ekonomiczno-socjologicznym na Uniwersytecie Łódzkim, studia podyplomowe Uniwersytet Warszawski doświadczenie zawodowe: praca w jednostkach budżetowych samorządu terytorialnego - na stanowisku urzędniczym (pensja brutto 1400) znajomość jezykow obcych: angielski- advance certificate of english francuski - na poziomie podstawowym Inne znajomości: BRAK ! Która rada nadzorcza chciałaby przyjąć mnie na swojego członka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.eranet.pl 11.03.08, 09:01 Przykro ale nie masz uprawnień do zasiadania w radzie nadzorczej brak Ci zdanego egzaminu w Ministerstwie Skarbu a to podstawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.c152.petrotel.pl 11.03.08, 09:10 Kubera taki młody, a ma taką słabą pamięć, nic też nie wspomniał, że jak PIS wygrało wybory w Polsce to żoneczka w krótkim czasie załapała fuchę w Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, zmienił się Rząd i …??? Nic dziwnego – jak podaje gazeta, obecnie polityk PiS, choć wcześniej próbował sił w PD, PO i nawet w SLD. A po drodze jeszcze Stowarzyszenie Nasze Miasto Płock Pana Posła Zenona Sylwestra Wiśniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s-a Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.240.c95.petrotel.pl 31.03.08, 19:27 "specjalista" jeszcze jak byś miał rodzinę ustawioną w płockim PIS, to może ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Modem Panie Milewski a może by tak do budowy dróg ...... IP: *.zep.com.pl 11.03.08, 10:07 Panie Milewski a może by tak do budowy dróg dojazdowych do mostu i obwodnicy ztrudnić kogoś z Radomia co by zorganizował te prace .... któż to by nie był to zrobi to lepiej od Pana, Panie Prezydencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.telpol.net.pl 11.03.08, 11:04 no to juz nomenklatura ja mówie dosci deptania tej Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J_Karol Oj, czego się czepiacie! IP: *.107.c90.petrotel.pl 11.03.08, 11:36 Przecież polityka prorodzinna to sztandarowe hasło PiS. Trzeba promować rodziny, a że to akurat rodziny prominentów samorządowych? Trzeba od kogoś zacząć. Kiedyś opowiadano taki dowcip o życiu w Związku Radzieckim (obecnie Sowieckim według piso-nowomowy). U nas w sowieckom sojuzie wsio! No jeszczio nie dla wsiech chwatajet. Tak samo płocko-radomski PiS. My dla rodzin mamy świetne posadki, niestety jeszcze nie dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.209.c92.petrotel.pl 11.03.08, 12:13 Jak jest się żoną wiceprezydenta o ma w domu siedzieć i gary zmywać? Mają kwalifikacje to pracują, jeszcze robią to sensownie to i dobrze. Krzyk że rodzina, nepotyzm itp..? W sumie jak na opcje rządzącą w mieście to i tak niewiele. Dla porównania można spojrzeć za miedzę do PSL gdzie rządzą rodziny Struzików itp. Tam dopiero można mówić o patologii, a o tym cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS 11.03.08, 12:23 Gość portalu: olaf napisał(a): > Jak jest się żoną wiceprezydenta o ma w domu siedzieć i gary > zmywać? Mają kwalifikacje to pracują, jeszcze robią to sensownie to > i dobrze. A czy ktoś im broni pracować? Proszę nie odwracać uwagi od meritum sprawy i wypaczać sensu artykułu. :-)) > Dla porównania można spojrzeć za miedzę do PSL gdzie rządzą rodziny > Struzików itp. Tam dopiero można mówić o patologii, a o tym cisza. Proszę zatem przerwać tę ciszę. Zebrać wiarygodne informacje i iść z tym do Gazety. A jeśli Gazeta nie będzie zainteresowana, to ujawnić patologię na forum. Pod imieniem i nazwiskiem oraz z podaniem sprawdzalnych faktów. Tak jak zrobiła to Gazeta. Same ogólniki w rodzaju "tam dopiero można mówić o patologii" nie są więcej warte niż plotki z magla. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puk Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.gprs.plus.pl 11.03.08, 17:00 taaa co by nie robily to zawsze bedzie zle najlepiej gdyby na zasliku byly, chociaz i to niedobre bo podatnicy utrzymuja chcesz psa uderzyc to kij znajdziesz licze ze tak jak gazeta opowiedziala o rodzinnych koligacjach w PIS tak i opowie jak to wyglada w PSLu, PO i SLD, danych nie brakuje i donosow tez nie trzeba robic, gazeta dobrze wie i jak chce napisze, jak nie chce, nie napisze. jej prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Radomsko-płocki kadrowy patent PiS 11.03.08, 12:15 Przeczytałem sobie jeszcze raz wyjaśnienia prezydenta Kubery i nie mogę się nadziwić argumentacji. Skoro siostra pana prezydenta jest taka zdolna, to dlaczego nadal nie pracuje w ministerstwie? Poza tym chyba nie jest tak krucho na rynku, że musiała przyjąć posadę akurat w spółce miejskiej? Wyjaśnienia pana prezydenta można by nawet wziąć za dobrą monetę, gdyby nie zadziwiające zbiegi okoliczności w tej całej sprawie. Myślę, że pan prezydent uważa, że w Płocku mieszkają kretyni, którym można wmówić wszystko i którzy przyjmą to bez mrugnięcia okiem. Ja rozumiem, że w takim przekonaniu pana prezydenta mogły utwierdzić wyniki wyborów samorządowych, ale chyba pan prezydent zbyt optymistycznie zinterpretował ich wyniki i ponowne zwycięstwo swojego pryncypała. Oczywiście wolno robić wszystko, czego prawo nie zabrania, ale są rzeczy, których robić się nie powinno, bo robią fatalne wrażenie. A do takich czynności zaliczyłbym takie nieformalną wymianę kadr między zaprzyjaźnionymi ekipami rządzącymi miastami. Zakazać takich praktyk niestety się nie da, więc trzeba liczyć na zwykłe poczucie przyzwoitości rządzących. I tutaj niestety, po raz kolejny przeliczyliśmy się wszyscy. Jak widać więzy rodzinne są silniejsze niż poczucie przyzwoitości i moralny imperatyw samoograniczania się podczas pełnienia publicznych funkcji. Ale czy można prawić o moralności człowiekowi, który chcąc funkcjonować w polityce próbował szczęścia w tylu partiach i zawsze zakotwiczał tam, gdzie widział szanse na karierę? Nawet swojemu pryncypałowi jest wierny wyłącznie dlatego, że nie widzi dla niego alternatywy, ale gdyby widział, to ja za jego lojalność nie dałbym funta kłaków. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: 213.76.179.* 11.03.08, 13:16 po pierwsze siostra Pana Prezydenta nigdy nie pracowała w ministerstwie, nie wiem gdzie to przeczytałeś, jeżeli chodzi ci o przynależność partyjną to powiem, że pisanie o PD jest totalną bzdurą, PO - spytaj zarząd PO czy kiedykolwiek byłem ich członkiem, SLD - tak byłem na jednym spotkaniu, błąd polega na tym, że złożyłem tam swój podpis i płacę za to do chwili obecnej (chociażby poprzez takie wypowiedzi jak twoje), byłem jeszcze w Stowarzyszeniu NMP. Popełniłem pewnie ogromne przestępstwo. A moje zdanie co do braku alternatywy dla Prezydenta było tylko i wyłącznie realną oceną płockiej sceny politycznej i jak pokazały wybory miałem rację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Płocka Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 14:37 zwykłe przejęzyczenie - nie siostra tylko ŻONA !!! jeszcze gorzej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS 13.03.08, 12:37 Gość portalu: pk napisał(a): > po pierwsze siostra Pana Prezydenta nigdy nie pracowała w > ministerstwie, nie wiem gdzie to przeczytałeś, Żona, a nie siostra. Przepraszam pana prezydenta, że mu żonę z siostrą pomyliłem. Ale z żoną to już chyba prawda, co? :-))) > jeżeli chodzi ci o przynależność partyjną to powiem, że pisanie o > PD jest totalną bzdurą, PO - spytaj zarząd PO czy kiedykolwiek > byłem ich członkiem, Wystarczy, że pan prezydent szanowny szukał tam możliwości zaczepienia się o czym donosiła lokalna prasa. To, że pan prezydent dostał czarną polewkę tego faktu przecież nie neguje, prawda? Zresztą podejrzewam, ze gdyby Gazeta o tych zalotach nie napisała, to pewnie doszłoby do konsumpcji tego związku. :-)) > SLD - tak byłem na jednym spotkaniu, błąd polega na tym, że > złożyłem tam swój podpis i płacę za to do chwili obecnej > (chociażby poprzez takie wypowiedzi jak twoje), Należy rozsądnie składać podpisy. Nie zmienia to jednak faktu, że coś jednak pana prezydenta do SLD pociągnęło. Jeśli nie program polityczny, to jeszcze gorzej, bo był to zapewne zwykły koniunkturalizm i tłumaczy to także te późniejsze zaloty do PO i w końcu przytulenie się do PiS. W odwodzie pozostaje jeszcze PSL, które w Płocku rośnie w siłę. To na wypadek, gdyby PiS poszedł na dno dzięki balastowi, jakim jest dla niego prezes Kaczyński. :-)) > byłem jeszcze w Stowarzyszeniu NMP. Popełniłem pewnie ogromne > przestępstwo. Nie. Ogromną głupotę. :-))) > A moje zdanie co do braku alternatywy dla Prezydenta było tylko i > wyłącznie realną oceną płockiej sceny politycznej i jak pokazały > wybory miałem rację. Pozdrawiam. Owszem, była to realna, subiektywna ocena płockiej polityki, ale można z niej było wywnioskować o podejściu w rodzaju "nie chcem, ale muszem, bo nie mam alternatywy". Dodajmy jeszcze, że pana prezydenta pryncypał tnie ewentualną konkurencję równo z trawą. Po wygranych przez siebie wyborach bez żadnych oporów sekował swoich konkurentów w wyborach ze szczególnym uwzględnieniem pana obecnie posła Nowakowskiego, który nie dość, że śmiał wziąć udział w wyborach (w Płocku to niewybaczalne wykroczenie), to jeszcze w kilku komisjach zdobył nawet większe poparcie od naszego Magistratusa Maximusa, co go już całkowicie pogrążyło. Został skazany na całkowitą izolację w RM. Czy tak postępuje ze swoimi konkurentami demokratyczny polityk? Toż to raczej przypomina postępowanie Bolka Krzywoustego, który konkurenta swojego do tronu zwabił podstępnie po czym kazał oślepić, żeby nie mieć konkurencji. Widać strach trzęsie Ratuszem, strach przed gniewem wyborców, których cierpliwość się kończy. Mam nadzieję, że ten gniew wybuchnie już w najbliższych wyborach i odeśle takich koniunkturalistów, jak pan, panie prezydencie, na margines życia politycznego lub nawet poza jego margines, czego sobie i wszystkim płocczanom życzę. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkurs Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 12:34 Kto obliczy ile dodatkowo dorabia Kubera i jego żona zasiadając tylko w radach nadzorczych? 4 rady x 2000=8000? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były partyjny Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.225.c72.petrotel.pl 11.03.08, 13:14 A wy drodzy członkowie partii PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚCI w Płocku bądźcie dumni z takich fachowców i płacie regularnie składki członkowski aby tacy „bezpartyjni fachowcy” jak KUBERA i JEGO WYBITNA ŻONA (formalnie nie są członkami żadnej partii politycznej) mogli robić kariery, bo wśród was jak widać brak wykształconych, inteligentnych, mogących pełnić odpowiedzialne funkcje osób, a kiedy będziecie potrzebni przed wyborami jako klakierzy i mięso armatnie to oni was znajdą, „w imię idei wolności i solidarności”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 12:34 W ilu Radach zasiada Zawidzki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukułka Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 14:25 Teraz dopiero gazeta wyborcza pisze o nepotyxmie i "układach" które ganiło PiS w swoich programach. NAjwiekszy "układ" w Płocku to Milewski ijego przydupasy, typu, Kulpa, Kubera, Krysztofiak szwagier Jaworski Jan z Rynexu, kieroenik ROm na ulicy Dobrzyńska czy obecna żona (kochanica z ratusza- w przeszłości-obecnie zona zatrudnona za swą fachowość w spółce skarbu panstwa. Ale wierzę, że społeczeństwo nie da ponownie oszukać się tym krętaczom z ratusza. Kolczyński w MTBS, synowa w księgowości, rosnie nam kadra PiS w ratuszu. Ale PAn Bóg nie rychliwy ale i dla tych z PiS wreszcie i on będzie sprawiedliwy. Czas płynie a "pajace" rządzą w kochanym Płocku. Fachowcy z nich tacy jak ze mnie biskup. Pamiętajcie nepotyzm tych co nas okłamali i kłamią w dalszym ciągu. Pozdrawiam normalnych ludzi pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzeczny Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 14:39 Romuś dziecko - gdyby Kulpa z wiceprezydentową jeździły na szmacie w UM to byłbyś zadowolony czy kłapałbyś że nepotyzm że twoja matka mogłaby zamiast nich itp.???? Już ci żydowska Gazeta mózg wyprała - a za chwilę ty wypierzesz mój wpis. Brak jakichkolwiek argumentów i ocean kompleksów Narka Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiapotocki Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS 11.03.08, 16:49 A propos pani Kulpy. Czy ktoś wie kiedy pani radna zrobiła "papiery" na cżłonka rad nadzorczych? Czy aby nie za ministrowania Wojciecha Jasińskiego? Czy nie było to przypadkiem tuż po 21 października? To może być ciekawy "motyw", bo o ile mi wiadomo, kurs i egzamin nie są łatwe i wymagają trochę więcej wiedzy niż po wykształceniu średnim (choćby było i pomaturalne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 17:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS 13.03.08, 12:43 Gość portalu: Grzeczny napisał(a): > Romuś dziecko - gdyby Kulpa z wiceprezydentową jeździły na szmacie > w UM to byłbyś zadowolony Nie. Zadowolony byłbym, gdybyś Ty tam jeździł na szmacie. :-)) > czy kłapałbyś że nepotyzm że twoja matka mogłaby zamiast nich > itp.???? To byłby nepotyzm, a moja matka już się w życiu napracowała i jest na zasłużonej emeryturze. Także inni członkowie mojej rodziny sami sobie potrafili znaleźć posady i mnie się na taki lep nie da wziąć, na jaki obecna ekipa próbowała brać m.in. dziennikarzy Gazety w Płocku w zamian za ich przychylność. :-)) > Już ci żydowska Gazeta mózg wyprała - a za chwilę ty wypierzesz mój > wpis. Zostawię go, bo nie ma podstaw do tego, żeby go usuwać. Głupota nie jest na forum zakazana. :-))) > Brak jakichkolwiek argumentów i ocean kompleksów No i jeszcze dodatkowo solidna porcja samokrytyki. Brawo! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.K.K. Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 19:37 Piepszta co chceta. Ja najlepiej wiem co moja żona jest warta i jakie ma kwalifikacje i zdolności. Zapewniam was że popchnę ją jeszcze wyżej teraz póki mam możliwości, póki jeszcze mogę i nie będę się przejmował waszymi plotkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `wyborca Radomsko-PŁOCKI meliżans kadrowy patent PiS IP: 80.48.4.* 12.03.08, 10:50 a czy tylko ten patent INNE też są włocławski czy warszawski i tak dalej. Polska rzeczywistość. NO OCZYWIŚCIE TO WSZYSTKO MOŻNA POGODZIĆ? No i widać efekty pracy i służby wobec PŁOCZAN za co się Rajcowie naszego ratusza nie wezma to wszystko jest niedokończone bez nadzoru nie mają czasu - sa tak MOCNO ZAPRACOWANI i wyjezdzaja za chlebem do Radomia aby mieszkańcy naszego grodu nie widzieli ich dodatkowych uposazeń . BRAWO MEDIA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.c152.petrotel.pl 12.03.08, 10:51 Najlepiej sprawdzić co wyprawiała p. Kubera jako "wybitny fachowiec" ze swoim mężem w dawnym PEC-u - polecam spr. w sądzie pracy i na łamach wybitnego czasopisma "Przegląd". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `telimena Re:sprawy płocka IP: 80.48.4.* 12.03.08, 11:01 ALE nt. temat cisza w mediach a to powinno być podane do publicznej wiadomości i inne tego typu sprawy związane z naszymi Włodarzami i Radnymi m.Płocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.225.c72.petrotel.pl 13.03.08, 22:53 > Najlepiej sprawdzić co wyprawiała p. Kubera jako "wybitny fachowiec" > ze swoim mężem w dawnym PEC-u - polecam spr. w sądzie pracy i na > łamach wybitnego czasopisma "Przegląd". "Obserwator",o co w tym wszystkim chodzi, może coś więcej na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.eranet.pl 12.03.08, 11:19 Patologią PIS-u w Płocku jest to, że opiera się na takich tuzach intelektualnych jak Kolczyński, Korga i ich protegowany "prawicowiec" p.Kubera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robotnik Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.225.c72.petrotel.pl 12.03.08, 11:47 Jak KUBERA twierdzi, że jego żona taki „wybitny fachowiec” to dlaczego nikt nie zatrudnił dotychczas jej w prywatny przedsiębiorstwie lub przedsiębiorstwie z kapitałem zagranicznym tylko zawsze tam zatrudniana była gdzie jest kapitał państwowy lub gminny w którym bardzo dużą rolę odgrywają układy polityczne: spółki miejskie, ministerstwo (wybitnie polityczne miejsca pracy), Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Nawet jak w Płocku sprywatyzowano spółkę Miejskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej to nie zagrzała długo miejsca w pracy - pewnie skończył się układ polityczny, wpływy oraz ochronka męża i trzeba było się wziąć do ciężkiej, uczciwej pracy jak pozostali bez wpływów pracownicy? Dlatego też pewnie te częste zmiany formacji politycznych przez męża (SLD, Nasze Miasta Płock, PD, PO, a obecnie PIS)? Ciekawe jaka następna partia??? Jak Pan KUBERA był by człowiekiem HONORU a przynajmniej szanował PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚC to wiedział by jak w takiej kompromitującej sytuacji powinien się zachować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiapotocki Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS 12.03.08, 12:02 Gość portalu: robotnik napisał(a): > Jak KUBERA twierdzi, że jego żona taki „wybitny fachowiec” to > dlaczego nikt nie zatrudnił dotychczas jej w prywatny > przedsiębiorstwie lub przedsiębiorstwie z kapitałem zagranicznym > tylko zawsze tam zatrudniana była gdzie jest kapitał państwowy lub > gminny w którym bardzo dużą rolę odgrywają układy polityczne: spółki > miejskie, ministerstwo (wybitnie polityczne miejsca pracy), Agencja > Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Nawet jak w Płocku > sprywatyzowano spółkę Miejskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej > to nie zagrzała długo miejsca w pracy - pewnie skończył się układ > polityczny, wpływy oraz ochronka męża i trzeba było się wziąć do > ciężkiej, uczciwej pracy jak pozostali bez wpływów pracownicy? > Dlatego też pewnie te częste zmiany formacji politycznych przez męża > (SLD, Nasze Miasta Płock, PD, PO, a obecnie PIS)? Ciekawe jaka > następna partia??? Jak Pan KUBERA był by człowiekiem HONORU a > przynajmniej szanował PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚC to wiedział by jak w > takiej kompromitującej sytuacji powinien się zachować!!! Przecież ON sie tak zachowuje. PRAWO jest prawem, ale SPRAWIEDLIWOŚĆ musi być po naszej stronie. A poza tym PiS mozna przetłumaczyć jako Pociotki i Szwagrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loniek Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 14:42 dla redaktorka - milewski był uchwytny w sądzie na rozprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnoludek Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 16:55 Czytając powyższe opinie aż serce rośnie jakiż to polski naród prawy,jak wrażliwy na wszelkie układy, poparcia, pchanie swoich na stanowiska. Wszyscy jako te baranki uczciwi, tyrający w pocie czoła na podatki z których tak bezwstydnie korzystają ci "przy żłobie" Ludzie zastanówcie się ile w was jadu i perfidii. Większość z was nie widziała na oczy osób, o których się wypowiadacie. Jakim więc prawem oceniacie np. ich kwalifikacje. A ci co tak innych utrzymują ze swoich podatków to najczęściej lenie i obiboki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????????? Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 23:15 p.Kulpa na trzech etatach???? jak dawniej lekarze.Ciekawe kiedy odpoczywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupla Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 23:21 Tylko odpoczywa odpoczywa, ooodpooooczyyyywaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `josef Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: 80.48.4.* 14.03.08, 14:09 Cały czas odpoczywa niezła jest w dyskusjach a tu sie siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz cwaniaczki z bąblami w nosach 13.03.08, 00:23 Tak patrzę na ten nasz kraj, na dziadostwo wokół i wiem na 100%, że to obraz stanu umysłów, głównie władzy, ale i reszta nie jest bez winy, ze mną włącznie. Patrzymy na to dziadostwo i przywykliśmy do niego, chociaż ja przez długie lata wyrażam sprzeciw, bunt, ale jak widać z miernym skutkiem. To kołtuństwo i jego obraz w otoczeniu przytłacza, wielu ucieka przed terrorem tego dziadostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: cwaniaczki z bąblami w nosach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 00:32 Kiedy skończy się to kołtuństwo, chamstwo i kretynizmm miasta Płocka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bliska Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 09:31 Gdzie prowadzi kolekturę totalizatora sportowego żona Zawidzkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.c152.petrotel.pl 13.03.08, 12:22 Cikawe, czy i jakie stanowisko w tej sprawie zajmą władza PIS w Płocku, a szczególnie Pan Jasiński i Pan Opioła posłowie na sejm RP ? Temat dla GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c-i Re: Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.169.c72.petrotel.pl 20.03.08, 17:12 Gość portalu: czytelnik napisał(a): > Cikawe, czy i jakie stanowisko w tej sprawie zajmą władza PIS w > Płocku, a szczególnie Pan Jasiński i Pan Opioła posłowie na sejm > RP ? Temat dla GW. OJ CIEKAWE, CIEKAWE ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 14:46 A może redaktor Woźniak napisze gdzie jego druga a obecna żona pracyje. DO niedawna była redaktorką GAzety Wyborczej Płock. Teraz pani o takimimieniu jest pracownikiem spółki PKN Orlen- Orlen GAz. A czy to nie nepotyzm, wykorzystywać swą gazetę do lepszej pracy. Żona Śmietanowskiego w ratuszu, żona Zarębskiego w MZOS. Niech redaktor Woźniak napisze o swoich koleżankach i kolegach, to też może być super ciekawy news. Pamiętajcie łapa łapę myje. Woźniak dostał ( ze swoi stowarzyszeniem) od M.M. Boźnicę. A zresztą Kulpa i Kuberowe to super laski i na pewno nie jedno te kobiety potrafią. Widać że wiele potrafią bo faceci je cenią i bronią. A task nawiasem mówiąc to ratusz od dawna jest prywatnym folwarkiem MM i jego przydupasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jątrzyciela RJ [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 16:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz.pis Re: jątrzyciel Roman_j źle rozumie prawa opiekuna IP: *.225.c72.petrotel.pl 13.03.08, 17:13 "Patologią PIS-u w Płocku jest to, że opiera się na takich tuzach intelektualnych jak Kolczyński, Korga i ich protegowany "prawicowiec" p.Kubera." Przecież to liderzy płockiego PIS-u którzy rozdają karty w partii, więc wątpię aby wiedzieli wcześniej o tym szczególnym układzie, a przede wszystkim o opisywanych powyżej wyczynach Kubery i jego „fachowej” żony. Tym bardzie, że Kolczyński jest ściśle związany z kościołem, a Korga to były płocczanin roku. Myślę, że jak by wiedzieli to by do tego nie dopuścili jako ludzie szanujący prawo i sprawiedliwość, chyba że nie znam na ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `realista Re: Płocki realizm IP: 80.48.4.* 14.03.08, 14:12 DOKŁADNIE i BEZ KOMENTARZA BRAK SŁÓW!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Płocki realizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 18:08 belki w swoim oku nie widzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyyz Radomsko-płocki kadrowy patent PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 09:08 Panie Hubercie, tęp Pan takie zachowania włodarzy. To jest chamstwo, które nazywa się sybarytyzm i nepotyzm. A w wymiarze PiS-u jest to zwykła bezczelność. A tłumaczenie, że taka praca w RN to forma konsultacji i wymiany doświadczeń. He, he - mogłby radna Kulpa znaleźć lepsze tłumaczenie. Przecież wszystkie trzy panie tylko zasiadają w RN aby ominąć przepisy. Tak to można tłumaczyć głupkowi. Ja też mam uprawnienia i nie jestem w żadnej RN.....bo rządzi w Płocku PiS. Czy to jest prawi i sprawiedliwe. Mam nadzieję, że odbije im to się czkawką jak w wyborach do Sejmu......... Odpowiedz Link Zgłoś