Dodaj do ulubionych

Informatyka w ekonomii

IP: 194.29.130.* 18.04.08, 10:52
Witam. Mam pytanie do studentów tego kierunku. Jakie zagadnienia z
informatyki poruszacie? W jakich językach programujecie? Jaki jest
poziom trudności? Jak mniej więcej rozkładają się oceny?
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: master Re: Informatyka w ekonomii IP: *.c149.petrotel.pl 22.04.08, 13:39
      jestem na pionierskim roku na tej specjalnosci i powiem, że sporo jest typowo informatycznych rzeczy. spoecjalnosc wybieralem na drugim roku po trzecim semestrze, ale z tego co wiem kształcenie w tej specjalnosci zaczyna sie juz od pierwszego roku i tylko wybrani moga kształcic sie na tej specjalnosci bo ilosc miejsc jest silnie ograniczona (40). poruszane są nastepujace kwestie: programowanie strukturalne (c++, ale mozna bylo sobie wybrac co sie chce, teraz warto wybrac delphi, bo potem mozna pracowac w softhard'dzie :)), programowanie obiektowe (java), projektowanie serwisów internetowych (eclipse), grafika komputerowa i multimedialna (gimp), polityka bezpieczenstwa danych, zintegrowane systemy zarzadzania (exact globe 2003), narzedzia analizy ekonomicznej (ms excell), bazy danych (ms access, sql), symulacja cyfrowa systemów gospodarczych, systemy informatyki gospodarczej, sieci komputerowe i systemy operacyjne, systemy informatyczne, podstawy prawne i etyczne informatyki, no i to by bylo na tyle. programownia nie jest zbyt wiele, poziom trudnosc u nas nie byl zbyt wyczesany, ale to pewnie wynika z faktu, że po praz pierwszy udalo sie na pw uruchomic te specjalnosc wiec nikt nie wiedzial jak to wyjdzie i kazdy robil wszystko na "czuja" (prowadzenie wykladów, cwiczen). teraz byc moze to sie zmienilo, nie wiem, bo mnie juz to interesuje. ale jestem zadowolony ze wybralem te specjalnosc :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka