Dodaj do ulubionych

Telewizja Kablowa

11.09.03, 19:39
Witam,

Mysle z w Płocku powinna powstać jeszcze jedna telewizja kablowa np UPC.
Multimedia Polska stało się takim monopolem na płockim rynku, że dziwie się,
iż nikt się jeszcze tym nie zainsteresował. Zadzwoń człowieku do Multimedia
Polska (były SZELSAT) i powiedz że Ci coś nie pasuje, to Pani w słuchawce
jest w stanie po dłuższej rozmowie stwierdzić, że jeśli Ci człowieku nie
pasuje to zawsze możesz zrezygnować z ich usług. Druga, przynajmiej druga
telewizja kablowa w Płocku jest niezbędna!!!
Obserwuj wątek
    • justas Re: Telewizja Kablowa 12.09.03, 15:02
      Zaproponuj to UPC, może będą zainteresowani. Choć wątpię, bo UPC TK aktualnie
      nie buduje własnych sieci (problemy finansowe), lecz kupuje gotowe. Choć chyba
      dawno nic nowego nie kupiła (te problemy).
      Jestem ciekawa, kto wg Ciebie i jak miałby sie zainteresować tym, ze Multimedia
      są jedynym operatorem tvk w Płocku? Z tego, co mi wiadomo, bycie monopolistą
      nie jest zakazane.
      • glaciercompl Re: Telewizja Kablowa 12.09.03, 21:00
        Masz racje. Nie jest zakazane. Nie ma chętnych do prowadzenia takiego samego
        interesu, prowadz go sam, ale z rozsądkiem i nie nadużywaj swojej "władzy
        rynkowej" w danej dziedzinie. Jeśli ktoś z danej firmy jest mi w stanie
        powiedzieć, że jeśli mi się nie podoba to mogę zrezygnować z ich usług, a ja
        nie mam innego wyboru tylko z nich korzystać, czy mi się to podoba czy nie, to
        to już jest niezdrowe i raczej niezgodne z etyką naszej specjalnie w
        cudzysłowie "gospodarki rynkowej". Bądźmy szczerzy. Mulimedia w chwili obecnej,
        może z nami robić co chce, może podnosić abonament do tego stopnia, aż dojdą do
        cen platform cyfrowych, może przebierać w klientach, a to raczej my powinniśmy
        przebierać w ofertach, może (i robi to) bez jakich kolwiek skrupułów powiedzieć
        klientowi, że jesli mu się coś w TV nie podoba to może zrezygnować z ich usług.
        Co TY na to? Nie bronie nikomu prowadzić firmy która jest jedyną o danej branży
        na rynku, ale bronie im niezdrowego zachowania, które wyżej opisałem.
        • glaciercompl Re: Telewizja Kablowa 14.09.03, 22:13
          Dodając jeszcze pare słow do mojej wypowiedzi. Monopolistyka Telewicji Kablowej
          Multimedia w Płocku nie zmusza ich do rozwijania się, do proponowania czegos
          nowego, czegos co mogloby przyciagnac do nich nowych uzytkownikow. Jak myslisz
          dlaczegow Płockim odziale Multimedia nie ma jeszcze udostepnianego internetu?
          Gdyby byla inna siec kablowa i proponowala to samo co Multimedia, wtedy bylaby
          konkurencja i walka o klienta, i na pewno procz TP SA i Petrotelu mielibysmy
          nowego, bardziej dostepnego dostawce internetu. No coz, dziura dziura bedzie i
          nikt nic na to nie poradzi!
    • konrad_wp Re: Telewizja Kablowa 13.09.03, 00:34
      Ja korzystam z usług UPC i jest w miarę OK. Są wszystkie ważniejsze polskie
      programy (nie ma TV Trwam ale mi osobiście to nie przeszkadza). Natomiast tym
      czego mi najbardziej brakuje w Multimedii jest możliwość podłączenia przez
      kablówkę internetu. Oni mają w swojej ofercie taką usługę w niektórych
      miastach (np. Kalisz) a u nas nie. Szkoda bo byliby na tym polu chyba
      monopolistami
      • glaciercompl Re: Telewizja Kablowa 14.09.03, 03:51
        Sorki, ale gdzie korzystasz z uslug UPC bo chyba nie w Płocku
        • konrad_wp Re: Telewizja Kablowa 14.09.03, 10:05
          w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka