Dodaj do ulubionych

Bruk z Tumskiej poszedł na bruk

11.08.08, 22:11
Proponuję ten bruk wykorzystać do wyłożenia Starego Rynku. Położone tam
podczas ostatniego remontu płyty wskutek lekkomyślności obecnych władz miasta
w wielu miejscach uległy poważnym zniszczeniom. Mój ojciec zwykł takie
sytuacje komentować dosadnie powiedzeniem "gó.. chłopu nie zegarek". Może
bruk się w tym miejscu sprawdzi, skoro o obecną nawierzchnie władze nie
potrafiły zadbać. :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: wierzyciel Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 22:36
      Pan kossakowski jest niezwykle aktywny.Ciekawe czy rownie jest
      aktywny w oddawaniu długów w tym dla ars za czysz za sklep z
      gorzałą,ale może jaka prawa reka pana milewskiego wystarczy,że
      głosuje jak mu zagrają.
      • Gość: Adaś Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.centertel.pl 11.08.08, 22:46
        toć willa w której mieszka kosztowała z 600 tys. z czegoś musiał uzbierać na nią
        !!!!!!!!!
        • Gość: Do Adasia. Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.08, 16:08
          I z czegoś wybudować...! Jaki ten Wiesław (Kosa) Kossakowski
          troskliwy. Tylko się "wymądrza", a żadnej konkrestnej sprawy nie
          załatwił, chyba, że dla siebie ten ekolog, potem ludowiec, następnie
          lewicowiec, a teraz udaje niezależnego! Ha,ha,ha...
    • Gość: mikolaj Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.061.c81.petrotel.pl 12.08.08, 08:21
      swiete slowa
      montaze roznych cudow pod imprezy z wierceniem wlacznie to pryszcz
      kiedys pod ratusz celem zebrania sniegu podjechala duza ladowarka i
      trzyosiowa tatra plyty od razu poszly w cholere
      popekaly gdzie tylko sie sprzet ruszyl i to wszystko pod oknem
      • claratrueba Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk 12.08.08, 09:14
        160 ton? A gdzie reszta? Jedna tona wystarczy na 8 może 9 metrów kwadratowych
        czyli te 160 ton to najwyżej 1500. Długość Tumskiej wynosi 326 m, szerokości nie
        znam, ale nie jest to raczej niecałe 5 m.
        • Gość: Dlugopisem Zdefraudowano co najmniej 140 000 zł na Tumskiej IP: *.196.c93.petrotel.pl 12.08.08, 12:33
          Oto treść ogłoszenia które dziś mozęcie znależć na Allegro:

Posiadam do sprzedaży kostkę bazaltową rozbiórkową czarną o
          wymiarach 10/10 wydajność z 1 tony to 4,5m2 .Cena 600zł dotyczy
          1tony kostki ,kostkę można obejrzeć w składzie kamienia w Wolicy
          k/Janek.

Kostka do złudzenia przypomina tę z Tumskiej.

Na ulicy Tumskiej było 326x5.5 = 1793 m kw. Zostało 160 ton tzn
          160x4,5 = 720 m kw. Oznacza to że brakuje czarnej zabytkowej kostki
          bazaltowej ułozonej miedzy krawęznikami z powierzchni 1793-720 =
          1073 m kw. Jeden m kw. powierzchni kosztuje 600/4,5 = 133zł.
          Zdefraudowano więc 1073x133zł = 142709zł.
          Przy marnotrawstwie obecnych pisowskich włądz miasta to chyba pestka
          i nawet prokuratora nie warto zawiadamiać.

Co o tym sądzicie?
    • Gość: Bratanek Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:24
      Panie Hubercie , dlaczego forujesz pan radnego Kossakowskiego?
      • Gość: mec. Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 16:24
        wpis Romana i twój P: *.196.c93.petrotel.pl poszły do prokuratury
        kazdy swoje udowodni i po Milewskim, aż mi lżej
        • Gość: co dalej Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.08, 22:18
          Sprzedający oferuje tysiąc ton kostki po 600 zł za tonę . Informuje również , że
          z jednej tony kostki można ułożyć 4,5 metra kwadratowego powierzchni. Jest to
          jego pierwsza handlowa oferta pod obecną nazwą .
          Śmierdzi paserstwem?
          • Gość: gość Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 23:51
            Co tam kostka? Ta Tumska nie warta była wiecej jak 20mln. zł. a
            kosztowała 30mln. zł i co?
        • roman_j Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk 13.08.08, 20:28
          Gość portalu: mec. napisał(a):

> wpis Romana i twój P: *.196.c93.petrotel.pl poszły do prokuratury

Nogów dostały i poszły? Ale chyba nie doszły, bo nadal tu są. ;-)))

> kazdy swoje udowodni i po Milewskim, aż mi lżej

Dowód leży na Starym Rynku i nie zanosi się na to, żeby miał zniknąć. Muszę Cię
          też zmartwić. Za tę zniszczoną nawierzchnię Milewski ze stołka nie poleci. :-))
    • abobola Bruk z Tumskiej poszedł na bruk 13.08.08, 10:18
      No to sobie pogadaliśmy, wiemy nawet ile straciliśmy i co z tego
      wyniknie? NIC! Sprawa przycichnie i rozejdzie się po kościach a
      miejscy jajogłowi zaczną dumać jak "poprawić" ul. Mostową, bo tam
      pod asfaltem jest bazaltowe eldorado. Idę o zakład, że tak będzie.
      C'est la vie!
      • Gość: gość Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 12:59
        W państwie prawa kostka ma się znależć i wrócić do
        właściciela!!!!! a winni zniedbań mają być ukarani!!!!!
        • Gość: aaa Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.class147.petrotel.pl 13.08.08, 14:02
          W państwie prawa tak , ale my w Płocku mamy gminę Prawa i
          Sprawiedliwości .
          • Gość: Krysia Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 02:18
            MZD chapnęło z Tumskiej nienależne 300tys. zł. i co pan na to
            panie prezydencie Zawidzki?
            • kiedys_plock Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk 14.08.08, 04:34
              Gość portalu: Krysia napisał(a):

> MZD chapnęło z Tumskiej nienależne 300tys. zł. i co pan na to
              > panie prezydencie Zawidzki?

Jeżeli masz dowody to zgłoś to do prokuratury. Jeżeli mimo
              posiadania dowodów tego nie zrobisz to będziesz odpowiadać za
              niezgłoszenie przestępstwa. Jeżeli nie posiadasz dowodów... To
              prokurator będzie miał do Ciebie kilka pytań.
              • Gość: Krysia Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 23:04
                Pan prokurator niech czyni swoja powinność jak należy, a ma tyle do
                zrobienia, że zapracuje się na amen. Czy tylko umiesz straszyć
                prokuratorem? Wyroki wydają Sądy.Pytać kazdy może. Niech nie pyta
                tylko działa i pociągnie do odpowiedzialnosci wszystkich co
                wiedzieli. Wiele ludzi wie dużo!!!! Najpierw oczywiscie niech
                wyjasni sprawę kostki bazaltowej,amfiteatru itd.Jesteś kochany,
                uwielbiam Cię!!!
                • kiedys_plock Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk 16.08.08, 03:49

> Czy tylko umiesz straszyć prokuratorem?

Czym w takim razie było pytanie, które skierowałaś do pana
                  prezydenta Zawidzkiego?
              • roman_j Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk 15.08.08, 16:33
                Za długo przebywasz za granicą, Kiedys_plock, stąd Twoja nieznajomość polskich
                realiów i te słowa znamionujące naiwność człowieka obcującego z właściwie
                funkcjonującymi strukturami państwa. Dwuletnie rządy PiS i zasługi pana Ziobry
                na polu organizacji pracy prokuratury na pewno odcisnęły na tej instytucji dość
                trwałe piętno. Wnioski wyciągnij sobie sam. :-))
                • kiedys_plock Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk 16.08.08, 03:52
                  Pozwolę sobie trochę zmanipulować Twoją wypowiedź. Gdyby nie
                  dwuletnie rządy PiS i zasługi pana Ziobry na polu organizacji pracy
                  prokuratury to na podstawie anonimowego wpisu na forum pan prezydent
                  Zawidzki zostałby zaproszony na rozmowę do prokuratury a może nawet
                  byłby już w areszcie.
                  • Gość: Krysia Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 12:22
                    Na dzień dzisiejszy urzędnik czy osoba publiczna nie ponosi
                    żadnej konsekwencji za złamanie prawa. Mamy bogate państwo.Mamy
                    prokuraturę i sądownictwo jakie mamy. Anonim nie jest podstawą do
                    rozmowy i aresztu, ale bym przekopała do bólu wszystkie faktury
                    i podstawy zapłaty a takze sprawdziła wszystkie inne okolicznosci
                    aż bym znalazła tę o której mowa i wtedy rozmowa. Ale cóz z niej
                    wyniknie? Napisałam we wstepie. Dla zabawy "kiedysiuniu" zadam
                    więc TOBIE zmanipulowane dobre pytanie? DLaczego "Fortum" nie
                    partycypowalo w kosztach Tumskiej? Jestes kochany , uwielbiam Cię!
                    • kiedys_plock Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk 17.08.08, 05:17
                      Byłoby arogancją z mojej strony gdybym nie zgodził się z Romanem_j
                      dotyczącym niedoskonałości polskich struktur państwowych. Jest to
                      grzech pierworodny młodych demokracji.
                      Ale z drugiej strony jest wielkim problemem coś co można nazwać
                      problemem społeczeństwa obywatelskiego. Jako świadomy obywatel każdy
                      powinien wiedzieć, że jego działanie jest niezależne od instytucji
                      państwowych. Jeżeli przed Tobą, w terenie zbudowanym ktoś jedzie z
                      prędkością 150 km/h to musisz to zgłosić do organów ścigania. Jeżeli
                      tego nie zrobisz to nie dorosłaś do tego żeby nazwać Cię członkiem
                      społeczeństwa obywatelskiego. Jeżeli tego nie zrobisz to Ty lub
                      ktokolwiek z Twojej rodziny będzie ofiarą zderzenia czołowego z tym
                      idiotą.
                      Historia Polski ostatnich kilkudziesięciu lat spowodowała, że
                      zgłoszenie przestępstwa do organów ścigania ma znamiona "donosu".
                      Specjalnie użyłem tu cudzysłowu bo ma to historycznie uzasadnione
                      znaczenie, którym była współpraca z okupantem lub ze znienawidzoną
                      władzą. Natomiast w normalnie funkcjonującym społeczeństwie jest to
                      obywatelska postawa. Widzisz coś co wzbudza Twoje podejrzenie to
                      zgłoś to. Jeżeli tego nie zrobisz to zamknij się. Zamknij się
                      również jeżeli nie potrafisz udowodnić korupcji władz miasta. Bo nie
                      ma znaczenia co pani Krysia powiedziała pani Basi. Nie ma również
                      znaczenia co się mówi "na mieście" lub co "mówią ludzie".

PS1. Daruj sobie to niezwykle fałszywe: "Jestes kochany , uwielbiam
                      Cię!"

PS2. Michael Phelps będącym sportowcem wszechczasów właśnie zdobył
                      ósmy olimpijski medal.
                      • kiedys_plock Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk 17.08.08, 05:26
                        Właśnie przed chwilą Michael stwierdził, że nie byłoby możliwe aby
                        zdobył on ten ósmy złoty medal bez pomocy kolegów.
                        • kiedys_plock Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk 17.08.08, 05:45
                          Jamaica wygrała 50m. To jest naprawdę niezwykła, mimo wielu
                          kontrastów, wyspa. Wkrótce znowu tam będę.
                      • Gość: Krysia Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 20:35
                        Daruj sobie te wykłady i pouczenia. Najtrudniej uwierzyć w
                        prawdziwość zdarzeń, ale daruj sobie i to!!!!!! Pisz wiec o
                        świecie którego nie ma! Pozdrawiam ostatecznie.
                        • kiedys_plock Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk 18.08.08, 13:08

> Pisz wiec o świecie którego nie ma!
                          Piszę o świecie, którego Ty nie znasz ale to nie znaczy, że taki
                          świat nie istnieje.

> Pozdrawiam ostatecznie.
                          Strach się bać.
                • kiedys_plock Naiwny jak płocka prokuratura 04.09.08, 04:02
                  roman_j napisał:

> Za długo przebywasz za granicą, Kiedys_plock, stąd Twoja
                  nieznajomość polskich
                  > realiów i te słowa znamionujące naiwność człowieka obcującego z
                  właściwie
                  > funkcjonującymi strukturami państwa. Dwuletnie rządy PiS i zasługi
                  pana Ziobry
                  > na polu organizacji pracy prokuratury na pewno odcisnęły na tej
                  instytucji dość
                  > trwałe piętno. Wnioski wyciągnij sobie sam. :-))
                  >

To właśnie płocka prokuratura wystąpiła o uchylenie immunitetu
                  poselskiego panu Ziobro. Na podstawie tego faktu i tego co napisał
                  Roman_j mogę wyciągnąć następujące wnioski:
                  1. jestem naiwny jak płocka prokuratura,
                  2. zasługi pana Ziobro na polu organizacji prokuratury odcisnęły na
                  tej instytucji dość trwałe piętno, które najkrócej można ująć
                  następującym stwierdzeniem "pan Ziobro strzelił sobie w stopę",
                  3. jeżeli założymy, że za wnioskiem o uchylenie immunitetu
                  poselskiego panu Ziobro leżały jakiekolwiek nieczyste gry polityczne
                  to tym bardziej obecnie sprawujący władzę w Płocku członkowie PiS
                  powinni być przedmiotem szczególnej uwagi prokuratury,
                  4. Romanie_j, zamiast napinać muskuły i wygłaszać egzotyczne opinie
                  na tematy zupełnie Ci obce zajmij się tym na czym się znasz.
                  • roman_j Re: Naiwny jak płocka prokuratura 04.09.08, 09:50
                    kiedys_plock napisał:

> To właśnie płocka prokuratura wystąpiła o uchylenie immunitetu
                    > poselskiego panu Ziobro.

Nic w tym dziwnego skoro to w tej prokuraturze toczy się postępowanie, a bez
                    uchylenia tego immunitetu jego kontynuowanie mogłoby się w pewnym momencie
                    okazać niemożliwe. :-))

Na podstawie tego faktu i tego co napisał
                    > Roman_j mogę wyciągnąć następujące wnioski:
                    > 1. jestem naiwny jak płocka prokuratura,

Z mojej wypowiedzi to w żadnym stopniu nie wynika. Natomiast z tego stwierdzenia
                    wynika, że nic nie zrozumiałeś. :-))

> 2. zasługi pana Ziobro na polu organizacji prokuratury odcisnęły
                    > na tej instytucji dość trwałe piętno, które najkrócej można ująć
                    > następującym stwierdzeniem "pan Ziobro strzelił sobie w stopę",

Niewykluczone. Biorąc pod uwagę to:
                    wyborcza.pl/1,76842,5654519,Czy_Ziobro_lamal_kregoslupy.html
                    > 3. jeżeli założymy, że za wnioskiem o uchylenie immunitetu
                    > poselskiego panu Ziobro leżały jakiekolwiek nieczyste gry
                    > polityczne to tym bardziej obecnie sprawujący władzę w Płocku
                    > członkowie PiS powinni być przedmiotem szczególnej uwagi
                    > prokuratury,

Za wnioskiem o uchylenie immunitetu Ziobrze stała pragmatyka oraz wymogi
                    procedury i prawa. Nie wiem, skąd przyszły Ci do głowy podejrzenia o jakieś
                    nieczyste gry. Chyba wyznajesz jakąś spiskową teorię dziejów. :-))

> 4. Romanie_j, zamiast napinać muskuły i wygłaszać egzotyczne
                    > opinie na tematy zupełnie Ci obce zajmij się tym na czym się znasz.

Temat na pewno nie jest mi bardziej obcy niż Tobie. :-))
                    A poza tym będę zobowiązany, jeśli uszanujesz moje prawo do wygłaszania opinii
                    jakkolwiek egzotyczne będą Ci się wydawały. Wiem, że nie posiadałbyś się z
                    radości, gdybym zamilkł na tym forum, ale nie łudź się, że uda Ci się mnie do
                    tego skłonić w ten czy inny sposób. :-))
                    • kiedys_plock Re: Naiwny jak płocka prokuratura 05.09.08, 04:25
                      Nie chce mi się analizować wszystkiego co napisałeś. Dlatego skupię
                      się tylko na kilku sprawach. Cytuję dwa zdania z Twoich wpisów:

"Dwuletnie rządy PiS i zasługi pana Ziobry na polu organizacji pracy
                      prokuratury na pewno odcisnęły na tej instytucji dość trwałe piętno."
                      "Za wnioskiem o uchylenie immunitetu Ziobrze stała pragmatyka oraz
                      wymogi procedury i prawa."

Na dodatek cytat z podawanego przez Ciebie linku
                      wyborcza.pl/1,76842,5654519,Czy_Ziobro_lamal_kregoslupy.html ,
                      z którego, jeśli pozwolisz, zacytuję ostatni akapit:
                      "Czy będzie wniosek o uchylenie immunitetu Zbigniewowi Ziobrze? -
                      Nie wykluczam. Większość prokuratorów został już przesłuchana,
                      dokumenty zgromadzone, pozostała kwestia oceny - odpowiada szef
                      płockiej prokuratury."

Mając na uwadze powyższe cytaty bądź łaskaw mi wytłumaczyć na czym
                      polega moja "naiwność człowieka obcującego z właściwie
                      funkcjonującymi strukturami państwa". Co jest nieprawidłowego w
                      działaniach płockiej prokuratury i jej niezdolność do
                      przeprowadzenia dochodzenia w sprawie nadużyć w ratuszu?

Z tym szanowaniem przeze mnie Twojego prawa do wygłaszania opinii to
                      jest oczywista drwina z Twojej strony. Po pierwsze moje stwierdzenie
                      o tym żebyś zajął się czymś na czym się znasz było wyrazem mojej
                      opinii na temat tego co piszesz, do czego chyba też mam prawo. Po
                      drugie cokolwiek bym nie napisał nie jest w stanie Cię powstrzymać
                      od pisania podobnych rzeczy. Na koniec najważniejsza sprawa. Żądasz
                      ode mnie czegoś co jest Ci praktycznie obce. Ty nie tylko nie
                      szanujesz moich opinii, Ty gwałcisz moje prawo do wyrażenia mojej
                      opinii. Ty gwałcisz moje prawo do wyrażenia opinii kasując moje
                      wpisy na tym forum pod pretekstem łamania przeze mnie regulaminu. To
                      Ty łamiesz Regulamin Forum. Łamiesz również prawo.
    • Gość: hehu A jeśli o Tumskiej to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 11:07
      przeczytajcie to co podalem w linku>Wprawdzie sytuacja ta ma miejsce
      w Czestochowie ale i u nas tez jest to zauwazalne.Na ten temat byla
      juzdyskusja na forum GW
      miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,5467656,Byla_Aleja_NMP__Bedzie_bankowa.html
    • ostry_01 Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk 17.08.08, 15:43
      Drogi romanie_j Twój mózg uległ jeszcze bardziej poważnemu
      uszkodzeniu, a mimo to nadal żyjesz !!! :))
      • Gość: Dudi Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.centertel.pl 07.09.08, 20:17
        a twój mózg jak Zenek, chyba jeszcze gorzej niż jak się zapisywałeś do ZSMP
    • Gość: pytajnik kiedys_plock IP: *.plock.mm.pl 04.09.08, 05:22
      Kim jest osobnik podpisujący się ksywą "kiedys_plock"? Po sensie wypowiedzi podejrzewam, że to maciek.zwany.jajem.
      • Gość: gość Re: kiedys_plock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 01:41
        Wszystko wskazuje na to, że ten osobnik to instrument z kory
        wierzbowej!!!!
    • Gość: jytj Re: Bruk z Tumskiej poszedł na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 19:56
      A co stało się z kostką z Grodzkiej, ze Starego Rynku ? Też była
      wiekowa i mało jej nie było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka