Gość: maggiem IP: *.cable.mindspring.com 06.11.03, 03:46 swietny podpis pod zdjeciem... Gronkowiec to ten owlosiony Pan w jaccuzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nikita Re: Gronkowiec w płockich basenach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 08:23 Sama byłam zarażona gronkowcem złocistym w szpitalu w Warszawie i przez kilka lat walczyłam z tak uporczywą bakterią.Latem był spokój ale jesień,zima to pory dla aktywności gronkowca.Dopiero autoszczepionki od mgr Kostrzeńskiej z Warszawy pomogły.Bardzo dobrze,że tak precyzyjnie funkcjonuje Sanepid.Owszem,wszędzie są bakterie ale tam,gdzie kąpią się dzieci nie powinny być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy Re: Gronkowiec w płockich basenach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 09:17 Tomeeeek uciekaj z jacuzzi gromkowiec ciebie dorwie i co wtedy, kto bedzie robil zdjecia dla gazety :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: Gronkowiec w płockich basenach IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 10:37 Ja pierdziele. Gazeto sprawdz jeszcze jedna rzecz. Slyszlam od osob ktore pracuja w firmie sprzedajacej srodki dezynfekujace, mowily o tym zeby nie chodzic na plockie baseny. Powod: ponoc kupuja oni przeterminowane srodki, bo sa tansze i uzywaja ich do dezynfekcji wody. Pracownicy tej firmy na baseny nie chodza. Ja nie wiem co mam zrobic bo uwielbiam plywac. Kiedys zlapalam infekcje, z ktorej dosc dlugo sie leczylam. I nie wiem jak moze byc sposob na publiczne baseny. Szkoda ze tylko w osrodkach typu sanatoria i hotele z formula "spa" wymagaja wymazu aby moc korzystac z basenu. Ale afera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_zlodziejski_ryj Re: Gronkowiec w płockich basenach 06.11.03, 10:46 A to Gronkiewicz w Płocku na basenie. To może i walc bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Gronkowiec w płockich basenach IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 13:11 Jakby Wiercińskiego nie ruszali to by nadal był na Podolance Porządek. Teraz Maciek robi za ratownika na Kobylance za lata znakomitej pracy z MZOS. Dyr. Ganc zrobił nowych kierowników, gdzie są dzić Iwaniak, Koprowski za których wszystko grało na obiektach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.L. Widziałem gronkowca IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 14:48 Ostatnio na Jagiellonce widziałem gronkowca, płynął za mną,jaki p.... wielki - miał chyba z pół metra, dopiero jakaś miła dziewczyna z klubu kwadrasowych grubasów urwała bestii łeb. A tak na poważnie to bez paniki, w wodzie zawsze są bakterie i inne świństwa, gdyby było ich niebezpiecznie dużo sanepid zamknąłby nasze baseny na cztery spusty. I jeszcze w temacie czystości to mam wrażenie, że po zmianie firmy sprzątającej podolankę zmieniło się b. na niekorzyść. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Gronkowiec w płockich basenach IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 15:14 tak macie racje po zmianie na podolance zrobiło się na niekorzyść a pani kierownik sprawia wrażenie jakby tylko tam sprzatała kto ją wymyślił???? ta osoba kompletnie się nie zna na kierowaniu do tej pory wszystko miała podstawiane pod nos wszystko za nią załatwiano ona tylko trenowała wioślarstwo to może niech zostanie kierownikiem wioślarzy panie prezydencie co pan robisz!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Gronkowiec w płockich basenach IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 15:23 na kierowniczym stanowisku powinna byc osoba z doświadczeniem a nie osoba ktora przestała trenowac i trochę bawila się w sekretarkę w energetyku tam się nie sprawdzila przecierz jest tyle doświadczonych osób kreatywnych z długoletnim starzem a co najważniejsze oni tym żyją jak nie mają szkoły to pokończą pani kierownik też studiuje w Włodkowicu.oj dzieje się bardzo żle ,bardzo żle. Odpowiedz Link Zgłoś
rutek7 Re: Gronkowiec w płockich basenach 06.11.03, 16:20 Podolanka i Jagiellonka mają taki system uzdatniania wody,że daj Boże zdrowie.Zdrowia jednak nie będzie kiedy nikt nie będzie przestrzegał określonych procedur.A te pociągają określone koszty.Prawdopodobnie podjęto decyzję o oszczędzaniu,czyli brak jest dobrych środków dezynfekujących,nie zmienia się odpowiedno często wody,nie korzysta się z odczytów komputerowych bo niezmieniane są dość kosztowne czujniki,itd. Zdrowie w starciu z dziwacznie pojmowaną ekonomią niestety traci.Sukces odnosi księgowy z magistratu, gronkowiec,a także dyrektor uważany z powodu duszenia kosztów za sprawnego menago. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: Gronkowiec w płockich basenach IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 16:45 I jeszcze grzybica nóg ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vip Re: Gronkowiec w płockich basenach IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 16:54 Aświerzbem też się można na basenie zarazić wiem cos o tym leczylem się z tego świństwa cały miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mitsurugi Re: Gronkowiec w płockich basenach IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 18:34 No dobra, ale na sportowej niecce jest ok. Pewnie dlatego że tam się pływa a nie chdzi w te i w tamte i leje co 20min. Więc jak ktoś przychodzi popływać to nie ma się co pękać. Odpowiedz Link Zgłoś