Dodaj do ulubionych

Orlen Transport zwalnia

26.01.09, 19:45
Prosta sprawa- sprawdzić czy "prezesostwo" nie pozbyło się dochodowych przewozów na rzecz znajomych królika.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiem o co idzie Re: Orlen Transport zwalnia IP: *.063.c86.petrotel.pl 26.01.09, 21:27
      A jakże pieprzony prezesik już ma kolegę z flotą tirów, które
      przejmą robotę....
      • Gość: gość Re: Orlen Transport zwalnia IP: *.plock.mm.pl 26.01.09, 21:41
        Sprawą powinna zainteresować się prokuratura. Z dnia na dzień nie rozwala się firmy.
        • Gość: hh Re: Orlen Transport zwalnia IP: *.083.c81.petrotel.pl 26.01.09, 21:52
          a czy ta bożenka to nie ratuszowy były rzecznik eseldowski, później w orlen
          gazie rokickiego a teraz w orlen transport?
          • Gość: lklkl Re: Orlen Transport zwalnia IP: *.centertel.pl 27.01.09, 09:28
            ta sama.... no comment
    • Gość: gość Orlen Transport zwalnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 22:25
      Co się dzieje w Orlen Transporcie? Przecież to jeszcze niedawno była
      super spółka. Nowym zarządem który zaczął rozwalać spółkę po
      połączeniu powinien natychmiast zainteresować się prokurator. Takiej
      spółki nie da się rozwalić w tak krótkim czasie. To celowa robota
      zarządu który miał za zadanie doprowadzić ją do ruiny by firmy
      kolesiów przejęły przewozy i by ją sprzedać za połowę wartości. Tak
      się okrada Polskę i to przy cichym przyzwoleniu Orlenu.
      • Gość: qwerty Re: Orlen Transport zwalnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 13:03
        A co ma się dziać? KRYZYS w branży transportowej. Zakłady redukują produkcję,
        rośnie bezrobocie, banki nie dają kredytów, spada konsumpcja więc
        zapotrzebowanie na transport maleje. O rosnących kosztach i malejących stawkach,
        liczbie pojazdów przekraczających kilkukrotnie liczbę wolnych ładunków i firmach
        które płacą za transport jak chcą i kiedy chcą nie chce mi się pisać. Śmiać mi
        się chce z was wszystkich doszukujących się wszędzie kolesiostwa i spisków
        • Gość: pl KRYZYS w branży transportowej? IP: 194.181.237.* 27.01.09, 14:09
          To lekarstwem na taki kryzys jest oddawanie zarobków obcym firmom???
          • Gość: qwerty Re: KRYZYS w branży transportowej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 14:43
            no niestety - tak może wyjść TANIEJ niż utrzymywać tabor, kierowców, mechaników
            itd.
        • Gość: plc Wiesz,że w spółkach skarbu państwa to norma ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 06:40
          Nie znam sytuacji-ale wiem że to norma w spółkach skarbu państwa. Po
          każdych wyborach przychodzą nowi kolesie którzy nie mieli by szans
          wykazać się gdzie indziej,przybywają "pijawki z warszawki" i robią
          swoje. W zmyślny sposób przez różne zmyślne zlecenia wyprowadzają
          kasiorę do znajomych,rodziny i ich firm. Księgowy by ci powiedział.
          W każdej takiej spółce. Kryzys jest tylko zasłoną dymną by wyprać
          brudy i usankcjonować to co zostało zrobione. Błędy lub celowe błędy
          prezesów,działania suto opłacanych specjalistów-pijawek z warszawki.
          Zresztą-nie pierwsza i nie ostatnia spółka i firma w PL. Czytałem
          artykuł co AmRest przy pomocy różnych pijawek zrobił ze Sphinxem. A
          to tylko biznes prywatny.Wiem co się dzieje w różnych spółeczkach i
          spółkach skarbu państwa w każdej branży-więc nieudolni lub celowo
          nieudolni prezesi plus masa pijawek do ciągnięcia kasy,a każdy kręci
          przy tym swe lody.Nie po to zadaje się trud by rozłożyć firmę-by
          ktoś na tym nie skorzystał. Chętni są. Cyniczna prawda. Takie życie
          i samo życie.
        • Gość: morfeusz3115 Re: Orlen Transport zwalnia IP: *.107.c88.petrotel.pl 30.01.09, 15:03
          A co powiesz na to, że w dniu wczorajszym do OrlenTransport wkroczyło ABW
          • Gość: haju Re: Orlen Transport zwalnia IP: *.100.c71.petrotel.pl 30.01.09, 17:54
            I do kogo przybyli.
    • Gość: ziomal Re: Orlen Transport zwalnia IP: *.033.c80.petrotel.pl 26.01.09, 23:16
      najbardziej śmieszą mnie lokalni posłowie, którzy pozwalają żeby
      jacyś nie związani z naszym miastem zarządzali wszystkimi płockimi
      spólkami skarbu panstwa. Sądzę, że żaden plocczanin nie pozwolilby
      sobie na niszczenie tych firm. Szkoda żę opioła czy schetyna nie
      maja kolegów z naszego pieknego miasta.
      • kwisniewski Re: Orlen Transport zwalnia 26.01.09, 23:23
        Gość portalu: ziomal napisał(a):

> najbardziej śmieszą mnie lokalni posłowie, którzy pozwalają żeby
        > jacyś nie związani z naszym miastem zarządzali wszystkimi
        płockimi
        > spólkami skarbu panstwa. Sądzę, że żaden plocczanin nie pozwolilby
        > sobie na niszczenie tych firm. Szkoda żę opioła czy schetyna nie
        > maja kolegów z naszego pieknego miasta.

Już dawno Orlen odwrócił się od Miasta i płocczan - tylko dziwne że
        nie widzi to Ratusz promując Płock hasłem Miasto z Werwą

A może Werwa do słowo zastrzeżone i Orlen czeka na wszczęcie procesu
        o nadużycie znaku towarowego czy jakos tak
    • Gość: kaha Re: Orlen Transport zwalnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 23:59
      w......lić pseudo prezesików
      i oczywiście imigrantów w Wawy
    • Gość: gość Orlen Transport zwalnia IP: *.class147.petrotel.pl 27.01.09, 11:57
      I jaki mówi Prezes Orlen Transport: Mam nadzieję że spotka się to ze
      zrozumieniem.... Ha,Ha,Ha...
      • fifrak85 Re: Orlen Transport zwalnia 27.01.09, 13:49
        sami sobie rozwalają firme. Kiepscy menadżerowie jak w Orlenie
        powodują szkody kosztem zwykłych pracowników. Ale co ich to obchodzi
        żywotność dyrektora na stanowisku jest krótka, przywiązanie do firmy
        nikłe więc w dalszą drogę kariery z Orlenem w CV
    • Gość: zyczliwy Orlen Transport zwalnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 13:41
      qwerty---> baranie z orlenu !!! jaki kryzys ?? na tacjach ??
      stacje sprzedaja mniej paliwa ?? baranie !!! na to zawsze bedzie zejscie !!!
      klaczki i bp pozera orlen i trzeba sie z tym pogodzic :|
      Sprawdzcie kto z orlenu rzadzi ? nikt !!! haha
      wszyscy obcy nawet logistyke juz maja !!!
      • Gość: gość2 Re: Orlen Transport zwalnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 15:43
        jacy obcy przecież w transporcie rządzą ludzie z klaczki
    • miki_z_afryki Transport padł ze względu na kryzys. 27.01.09, 14:52
      Transport padł ze względu na kryzys. Dotyczy to nie tylko Orlen Transport tylko
      ogólnie całej branży.

Jeszcze niedawno w transporcie brakowało ludzi (kierowców) i taboru, ale
      wszystko diametralnie zmieniło się w ostatnim kwartale tego roku.
      Dość powiedzieć, ze w scoringu instytucji finansowych (banki, fundusze
      leasingowe, faktoringowe, itp.) branża transportowa spadła w ciągu miesiąca z
      branży preferowanej do najbardziej zagrożonej i znajduje się tam razem z
      deweloperami, firmami budowlanymi, itp.

Life is brutal.
      • Gość: gość Re: Transport padł ze względu na kryzys. IP: *.plock.mm.pl 27.01.09, 15:30
        Takie bzdury jak Ty wypisujesz, wołają o pomstę do nieba. Artykuł dotyczy OT. Pracowałeś tam? Znasz sytuację? Odpowiedz na to pytanie. Jeżeli nie pracowałeś, to zamknij się i uszanuj sytuację ludzi znających sytuację.
        • miki_z_afryki Gościu - piszę o sytuacji w branży... 27.01.09, 15:41
          Gościu - piszę o sytuacji w branży, a nie o tej firmie, jeśli nie umiesz czytać.

A poza tym co może wiedzieć o sytuacji jakiejś firmy zatrudniony w niej robol?
          To, ze ma dużo roboty, nie oznacza, że kontrakty są opłacalne, albo kontrahenci
          wypłacalni. Tym samym może mieć zupełnie mylne wyobrażenie o tym w jakiej
          kondycji jest firma.

Więc nie "mundrachełkuj" za bardzo, bo możesz się wygłupić....
          • Gość: gość Re: Gościu - piszę o sytuacji w branży... IP: *.plock.mm.pl 27.01.09, 15:58
            miki_z_afryki napisał:

> Gościu - piszę o sytuacji w branży, a nie o tej firmie, jeśli nie umiesz czytać

> A poza tym co może wiedzieć o sytuacji jakiejś firmy zatrudniony w niej robol?
            > To, ze ma dużo roboty, nie oznacza, że kontrakty są opłacalne, albo kontrahenci
            > wypłacalni. Tym samym może mieć zupełnie mylne wyobrażenie o tym w jakiej
            > kondycji jest firma.
            > Więc nie "mundrachełkuj" za bardzo, bo możesz się wygłupić....

1. artykuł dotyczy firmy, nie branży
            2. spostrzeżenia na temat branży wpisuj na forach tematycznych, innymi słowy - przestań trollować
            3. robol... Obyś człowieku nie musiał kiedyś zakosztować losu, gdy ktoś cię nazwie robolem
            4. nie pozdrawiam
            • miki_z_afryki Re: Gościu - piszę o sytuacji w branży... 27.01.09, 16:07
              > 1. artykuł dotyczy firmy, nie branży

A ta firma działa w jakiej branży? Piecze chleb? Handluje słodyczami?
              Nie? Może zajmuje się transportem? Tak? No jeśli tak, to ja piszę o tym jak
              wygląda sytuacja w transporcie.

Ja wiem, ze niektórzy z Was nadal nie dorośli do wolnego rynku i wydaje się Wam,
              ze Wasz "państwowy" pracodawca musi Wam zapewnić robotę choćby nie wiem co, ale
              tak nie jest.

Branża ma kłopoty, a Orlen Transport należąc do tej branży też może je mieć.

> 2. spostrzeżenia na temat branży wpisuj na forach tematycznych, innymi słowy -
              > przestań trollować

Jak wyżej.

> 3. robol... Obyś człowieku nie musiał kiedyś zakosztować losu, gdy ktoś cię naz
              > wie robolem

Robol to dla mnie nie tyle osoba i związany z nią zawód co jej stan umysłu.
              Robolem jest dla mnie bezmyślny dureń, ktoremu wydaje się, ze wbrew rachunkowi
              ekonomicznemu musi mieć pracę zagwarantowaną po grób, albo co najmniej po emeryturę.

> 4. nie pozdrawiam

Myślę, że na braku pozdrowień od Ciebie wiele nie stracę. Więc obędzie się... ;)
              • roman_j Re: Gościu - piszę o sytuacji w branży... 27.01.09, 23:15
                miki_z_afryki napisał:

> Ja wiem, ze niektórzy z Was nadal nie dorośli do wolnego rynku

No tu mnie ubawiłeś. Dorosły się odezwał... :-D

> Robol to dla mnie nie tyle osoba i związany z nią zawód co jej
                > stan umysłu. Robolem jest dla mnie bezmyślny dureń, ktoremu wydaje
                > się, ze wbrew rachunkowi ekonomicznemu musi mieć pracę
                > zagwarantowaną po grób, albo co najmniej po emeryturę.

Nie tłumacz się, Filemonie. Jak mówią młodzi ludzie, zaliczyłeś wtopę i to na
                całego. Słowo "robol" ma jednoznaczne konotacje. Nie twórz nowych definicji na
                potrzeby ratowania własnego wizerunku. ;-))
          • roman_j Filemon jak zawsze merytoryczny i kulturalny ;) 27.01.09, 22:58
            miki_z_afryki napisał:

> Gościu - piszę o sytuacji w branży, a nie o tej firmie, jeśli nie
            > umiesz czytać.

Umie czytać, skoro umie pisać. Ta druga umiejętność wymaga opanowania pierwszej.
            Tak więc nie wygłupiaj się, Filemonie.

> A poza tym co może wiedzieć o sytuacji jakiejś firmy zatrudniony w
            > niej robol?

A tu widać, jak Filemon gardzi ludźmi utrzymującymi się z pracy własnych rąk.
            Rozumiem, że w Twojej rodzinie nie ma i nie było nigdy takich ludzi?

> Więc nie "mundrachełkuj" za bardzo, bo możesz się wygłupić....

Napisał ten, co wygłupia się na forum raz po raz... ;-)))
            • miki_z_afryki Ty Romek! Ale Ty na pan miałeś do mnie pisać 28.01.09, 01:02
              Ty Romek! Ale Ty na pan miałeś do mnie pisać.

Przecież tego sobie zażyczyłem, a Ty jako kulturalny człowiek moje życzenie masz
              spełnić.
              Przecież to Twoje słowa są! Romek co Ty z gęby cholewę robisz?
              • roman_j Re: Ty Romek! Ale Ty na pan miałeś do mnie pisać 28.01.09, 08:58
                Nie napisałem, bo sądziłem, że to oczywiste, że kiedy od kogoś życzysz sobie
                panowania, Filemonie, to w pierwszej kolejności sam przechodzisz na formę "pan".
                Nie zauważyłem, żebyś gdzieś się tak do mnie zwracał, Filemonie.
                Poza tym ja nigdzie nie pisałem, że jestem kulturalny, a już na pewno nie
                zamierzam takim być w stosunku do Ciebie, Filemonie. ;-))
                • miki_z_afryki Romek - Tobie się śpiewka zmienia... 28.01.09, 10:12
                  Romek - Tobie się śpiewka zmienia w zależności od sytuacji.

Sam momentami zaprzeczasz. Doprawdy musisz być już mocno sfrustrowany.
                  • roman_j Filemonie, nie pocieszaj się... 30.01.09, 12:27
                    Poziom mojej frustracji pozostaje bez związku z moją aktywnością na forum
                    obejmującą refleksję nad Twoimi wpisami. Jeśli więc masz jakieś złudzenia, że
                    mnie to tego zniechęcisz pisząc coś o moim poziomie frustracji, to wybrałeś złą
                    metodę. ;-)))
    • wojek1959 Orlen Transport zwalnia 27.01.09, 15:46
      teraz to pod płaszczykiem kryzysu bedzi sie prac brudy nieudolnych
      prezesów a wszystko kosztem szarych ludzi Polska potrzebuje nowej
      rewolucji
    • Gość: gość 2 Orlen Transport zwalnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 15:51
      miki co ty pleciesz, nie masz o tej firmie zielonego pojęcia, jedynym
      kontrahentem jest PKN a ty twierdzisz że jest nie wypłacalny...ha,ha
      • fifrak85 Re: Orlen Transport zwalnia 27.01.09, 15:56
        kryzys w sektorze paliwowym ? Ciekawe. Oczywiście można powiedzieć o jakimś
        zmniejsdzeniu ilości jednak uwierz mi że wolumen przewożonych dostaw paliwa nie
        zmniejszył się od zeszłorocznego. Ale teraz wszystko można zrzucić na kryzys...
      • miki_z_afryki Myślenie nie boli - ja podałem tylko taki przykład 27.01.09, 15:57
        Gość portalu: gość 2 napisał(a):

> miki co ty pleciesz, nie masz o tej firmie zielonego pojęcia, jedynym
        > kontrahentem jest PKN a ty twierdzisz że jest nie wypłacalny...ha,ha

Myślenie nie boli - ja podałem tylko taki przykład.
        Chodzi o to, ze będąc pracownikiem jakiejś firmy można niewiele wiedzieć o jej
        kondycji i funkcjonowaniu, albo mieć bardzo zafałszowany obraz.

A jesli ta firma ma jednego, jedynego kontrahenta, jak piszesz, to rzeczywiście
        sens jej istnienia jest raczej żaden.
        • fifrak85 Re: Myślenie nie boli - ja podałem tylko taki prz 27.01.09, 20:16
          miki_z_afryki napisał:
          >
          > Myślenie nie boli - ja podałem tylko taki przykład.
          > Chodzi o to, ze będąc pracownikiem jakiejś firmy można niewiele wiedzieć o jej
          > kondycji i funkcjonowaniu, albo mieć bardzo zafałszowany obraz.
          >
          Tak, a będąc forumowiczem można zgrywać eksperta :-) masz styczność z rynkiem
          paliwowym ? pracujesz w jakiejś firmie konsultingowej ?
          Jeśli nie to przypuszczam że twoje opinie opierają się na relacjach TV. Już wole
          opinię od ludzi z firmy ponieważ jak to bywa plotki chodzą po firmach a wiadomo
          że w każdej plotce jest ziarnko prawdy

> A jesli ta firma ma jednego, jedynego kontrahenta, jak piszesz, to rzeczywiście
          > sens jej istnienia jest raczej żaden.

OT głównym zadaniem jest wożenie paliwa swoimi cysternami dla Orlenu, komu
          chcesz aby jeszcze wozili - BP, Shell ?
          Ale żeczywiście z tym sobie też nie radzą więc spodziewajmy się sprzedaży OT.
          • miki_z_afryki Re: Myślenie nie boli - ja podałem tylko taki prz 27.01.09, 20:31
            fifrak85 napisał:

> miki_z_afryki napisał:
            > >
            > > Myślenie nie boli - ja podałem tylko taki przykład.
            > > Chodzi o to, ze będąc pracownikiem jakiejś firmy można niewiele wiedzieć
            > o jej
            > > kondycji i funkcjonowaniu, albo mieć bardzo zafałszowany obraz.
            > >
            > Tak, a będąc forumowiczem można zgrywać eksperta :-) masz styczność z rynkiem
            > paliwowym ? pracujesz w jakiejś firmie konsultingowej ?
            > Jeśli nie to przypuszczam że twoje opinie opierają się na relacjach TV. Już wol
            > e
            > opinię od ludzi z firmy ponieważ jak to bywa plotki chodzą po firmach a wiadomo
            > że w każdej plotce jest ziarnko prawdy

Moje opinie nie opierają się na relacjach TV. Podałem zresztą na to konkrente
            przykłady.
            Nie przypominam sobie zresztą, żeby w TV mówili o problemach w branzy
            transportowej. Jeśli juz mówią, to o kryzysie w ogóle.

> OT głównym zadaniem jest wożenie paliwa swoimi cysternami dla Orlenu, komu
            > chcesz aby jeszcze wozili - BP, Shell ?
            > Ale żeczywiście z tym sobie też nie radzą więc spodziewajmy się sprzedaży OT.

To po co w ogole bylo wydzielać spółkę, która nie jest samodzielna? ;)

Pzyszła nowa władza do Orlenu i pewnie woli zlecić przewóz tańszym kontrahentom.
            Lepiej wziąć jakiś chłopaczków, ktorzy nie mają kosztów poza utrzymaniem
            samochodów niz płacić dużo więcej jakiejś nierentownej spółce, ktora ma na
            utrzymaniu całe bazy i całe zastępy darmozjadów.
            Rynek jest bezlitosny...

I bardzo dobrze.
            • Gość: pogromca debili filemon, ty jesteś ekspierd w każdej dziedzinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:02
              normalnie jakiś omnibus
              • miki_z_afryki Ty, a wiesz co? Normalnie wziąłbym to... 28.01.09, 00:48
                Gość portalu: pogromca debili napisał(a):

> normalnie jakiś omnibus

Ty, a wiesz co? Normalnie wziąłbym to za komplement, ale wiem, ze Ci żal dupę
                ściska, że nie jesteś w stanie za mną nadążyć.

Więc sorry - nie będę dziękował.
            • roman_j Re: Myślenie nie boli - ja podałem tylko taki prz 27.01.09, 23:10
              miki_z_afryki napisał:

> Nie przypominam sobie zresztą, żeby w TV mówili o problemach w
              > branzy transportowej. Jeśli juz mówią, to o kryzysie w ogóle.

Czyżbyś non stop oglądał jednocześnie wszystkie kanały TV? Masz bardzo podzielną
              uwagę. Powinieneś zgłosić się do Księgi Rekordów Guinessa. ;-))))

> To po co w ogole bylo wydzielać spółkę, która nie jest
              > samodzielna? ;)

Nie wiesz, po co Orlen powydzielał spółki? A wydawałeś się taki rozgarnięty... ;-)))

> Rynek jest bezlitosny...
              >
              > I bardzo dobrze.

Tylko nie zapomnij o tej mądrości, kiedy niewidzialna ręka rynku złapie Cię za
              kark, a niewidzialna noga tegoż rynku wymierzy Ci solidnego kopa w d... ;-))))
        • roman_j Re: Myślenie nie boli - ja podałem tylko taki prz 27.01.09, 23:11
          miki_z_afryki napisał:

Filemon, masz chyba za wiele na głowie, bo piszesz dyrdymały. Jeśli firma ma
          jednego kontrahenta, to on nadaje sens jej istnieniu. Dopiero kiedy go straci i
          nie znajdzie nowego, jej istnienie straci sens. ;-))))
          • miki_z_afryki Romek, Romek - mało Ci jeszcze batów? 28.01.09, 00:46
            Romek, Romek - mało Ci jeszcze batów ode mnie?

Musiałeś się ratować dzielniem włosa na czworo i "wielocytowaniem", ale teraz to
            już naprawdę przeginasz. Normalnie otwieram lodówkę a tam Romek.
            Aż tak duży ból Ci sprawiam, że musisz być wszędzie i nigdzie nie pisać nic
            mądrego i na temat?
            Odpuść sobie trochę, bo sobie niepotrzebnie wroga robisz i nerwy psujesz.
            Złość urodzie szkodzi. ;)

A co do meritum - to Ty nie wiesz Romek, ze firma jak ma jedengo jedynego
            kontrahenta, od ktorego zalezy jej los, to to słaba firma bardzo jest?
            Romek, ale skąd Ty byś miał to wiedzieć? Więc czytaj, obserwuj i ucz się od
            mądrzejszych.

Na naukę nigdy nie jest za późno.
            • roman_j Re: Romek, Romek - mało Ci jeszcze batów? 28.01.09, 09:03
              Filemonie, pozwól, że Ci coś wyjaśnię. Jeśli komuś piszesz, że bierze od Ciebie
              baty, to najlepszy dowód, że tak nie jest. Pewnie masz już dość i wstyd Ci się
              wycofać z podkulonym ogonem, dlatego tu i ówdzie piszesz ludziom, że biorą od
              Ciebie baty, że doprowadziłeś ich do płaczu, etc. Liczysz chyba na to, że Twoi
              oponenci, wezmą to sobie do serca i odpuszczą Ci? Nie miej złudzeń, Filemonie.
              Za mocno zalazłeś tu ludziom za skórę. :-)))
              • miki_z_afryki Romek, Romek - wybacz... 28.01.09, 10:15
                Romek, Romek - wybacz, ale zbyt długo okazywałem Ci litość, a Ty to
                wykorzystałeś przeciwko mnie.

Na dowód tego jak zbierasz baty i jak cienko już piszczysz są co raz
                załośniejsze Twoje zagrywki. Musisz nawet zacząć mnie przezywać, żeby sobie
                ciśnienia upuścić.

Więc Romek - dawaj - daj mi nauczkę. Pokaż co potrafisz... ;)
                :)))))
                • ainipoajom filemon, filemon - ogarnij się 29.01.09, 09:57
                  myslisz ze jak w watku twoj post bedzie ostatnim (tresc z uwagi na
                  jej wartosc pomijam) to bedzie na twoim ?
                  oj biedny jestes
                  • miki_z_afryki A czy ja komuś bronię odpisać mi? 29.01.09, 10:08
                    A czy ja komuś bronię odpisać mi?

Romek zabawia się we wrzutki, więc na nie odpowiadam. Nie moja wina, że później
                    tego nie kontynuuje, tylko idzie do innego wątku i robi kolejną wrzutkę.
                    • roman_j Ależ przeciwnie, Filemonie... 30.01.09, 12:32
                      Napisałeś mi już co najmniej raz, żebym się nie wcinał, czyli próbowałeś
                      zabronić odpisywać Ci.
                      No i z drugiej strony, to tylko Twoja wina, że z Tobą nie dyskutuję, a zwykle
                      ograniczam się skomentowania Twoich wypowiedzi. Udowodniłeś, że do rzeczowej
                      dyskusji nie jesteś gotowy. Ale może to się zmieni z czasem, jak trochę
                      ochłoniesz. Jednym zajmuje to pół roku, innym trzy lata. :-)))
                • roman_j Stare zagranie, Filemonie... ;-)) 30.01.09, 12:29
                  Myślisz, że jak mi na coś pozwolisz, czy wręcz do czegoś zachęcisz, to ja na
                  przekór tego zaprzestanę? I jeśli jeszcze przypiszesz mi jakieś niecne,
                  wstydliwe motywacje? Na mnie to nie zadziała. :-)))
        • Gość: ARR Re: Myślenie nie boli - ja podałem tylko taki prz IP: *.plock.mm.pl 29.01.09, 16:07
          Ma jednego kontrahenta, a poza tym zajmuje się kofenkcją płynu do
          chłodnic, i licznymi usługami spedycyjnymi
    • Gość: boa Orlen Transport zwalnia IP: *.176.c79.petrotel.pl 27.01.09, 16:25
      Oto wynik restrukturyzacji PKN wykonanej przez dyrektora Marcina J.
      • Gość: Igal Re: Orlen Transport zwalnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 21:20
        Sranie w banię. Stare powiedzenie tu się sprawdza, że jak nie wiadomo o co
        chodzi, to chodzi o kasę. W biały dzień rozwalają kolejną płocką firmę. Najpierw
        Petrotel, ciekawe ilu procowników zostanie w płockim oddziale Dialogu za dwa
        lata, teraz Orlen Transport. Orlen ma Płock głęboko w dupie od kilku ładnych
        lat. Dla zainteresowanych podam ceny paliwa na czerwonym Orlenie: Kutno 3,49
        (wczoraj 3,39); Łódź 3,44; Częstochowa 3,38; Lukoil 3,28, Płock wczoraj 3,69,
        dzisiaj 3,79. Ceny dotyczą ON. Temat oczywiście off topick, ale jest to kolejny
        przykład lokalności, naszego truciciela.
        Może nasi parlamentarzyści ruszą dupska do Płocka i zainteresują tematem. Do tej
        pory się opłacało a teraz już nie ?? Spadek sprzedaży paliwa, jak ktoś tak
        twierdzi niech poda źródło informacji, lub nie wypowiada się w temacie, o którym
        nie ma zielonego pojęcia.
        • Gość: Belfer Re: Orlen Transport zwalnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 20:05
          Offtopic... Ceny mieszkań Bydgoszcz: 2500zł/m2, aglomeracja śląska:
          2000zł/m2 Płock: 3500zł/m2. Orlen dla osób nie związanych z
          koncernem - to tylko zawyżone ceny (na stacjach paliwowych też),
          bo "w Płocku średnia zarobków jest wysoka". A swoją drogą
          wykształceni prezesi koncernu i spółek zależnych chyba przespali
          wykłady o społecznej odpowiedzialności biznesu.
          • Gość: Igal Re: Orlen Transport zwalnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 19:18
            Jeszcze raz off topic. ON na Autostradzie Wielkopolsiej dziś o 14tej kosztował
            3,73; Włocławek 3,59; po trasie na czerwonych stacjach można było kupić za 3,54.
    • Gość: hipcio Orlen Transport zwalnia IP: 82.146.247.* 12.02.09, 17:42
      i tego się doczekaliśmy budowaliśmy tyle lat firme a ntu przychodzi
      obcy i się szarogęsi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka