malkontent_i_sceptyk 27.01.09, 01:32 No to jak, tramwaj czy stadion? Oba naraz? Chciałbym to zobaczyć ;) To na pewno będzie cudo architektury zważywszy na wcześniejsze dokonania władz miasta (nie piszę, że chodzi mi o dzwon). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Płocczanin Re: Jest koncepcja modernizacji stadionu Wisły IP: 213.76.179.* 27.01.09, 12:46 Żeby brać udział w ocenie to trzeba się na rzeczy znać. Nie posądzacie chyba prezydenta, że się zna na obiektach typu stadion? Odpowiedz Link Zgłoś
fifrak85 zbliżają się wybory więc koncepcji będzie wiele 27.01.09, 13:30 co tam MM jeszcze obiecał ? hmm port, budowe boisk i co tam jeszcze było Odpowiedz Link Zgłoś
miki_z_afryki Można paść ze śmiechu - koncepcja za 61.000 PLN. 27.01.09, 14:42 Można paść ze śmiechu - koncepcja za 61.000 PLN. Koncepcja, ktora nie ma nic wspolnego z projektem. Za projekt trzeba będzie zapłacić oddzielnie zapewne setki tysięcy PLN. Pytam się od czego są władze i administracja tego miasta, ktora potrzebuje kilkudziesięciu milionów złotych na roczne funkcjonowanie jeśli wszystko co wymaga minimum wiedzy wymaga outsourcingu? Jeśli tak, to rozpędzić to dziadostwo, skoro byle projekt budowy nawet (za przeproszeniem) kibla wymaga zewnętrznej koncepcji za kupę kasy, to po co ta całą banda bezużytecznych urzędasów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Można paść ze śmiechu - koncepcja za 61.000 P IP: *.NTT.CO.TH 28.01.09, 06:46 miki_z_afryki napisał: > Można paść ze śmiechu - koncepcja za 61.000 PLN. > Koncepcja, ktora nie ma nic wspolnego z projektem. Gdybys mial jakie takie pojecie o tym ile i jakiej roboty trzeba wykonac i czasu kilku co najmniej ludzi na wykonanie takiej pracy przy koncepecji poswiecic, to i podana kwota nie dziwilaby. > Za projekt trzeba będzie zapłacić oddzielnie zapewne setki tysięcy PLN. Ano trzeba bedzie. Gdyby zarzadano tylko 3-4% (to bardzo niska wycena) od wartosci obiektu to juz wychodza setki tysiecy. > Pytam się od czego są władze i administracja tego miasta, ktora > potrzebuje kilkudziesięciu milionów złotych na roczne > funkcjonowanie jeśli wszystko co wymaga minimum wiedzy wymaga > outsourcingu? > Jeśli tak, to rozpędzić to dziadostwo, ..... to po co ta > całą banda bezużytecznych urzędasów? Gdybys zadal sobie odrobine trudu i zapoznal sie z zakresem zadan samorzadu terytorialnego to wypisywalbys bredni i nie zadawal tak infantylnie naiwnych (zeby byc delikatnym) pytan!! A swoja przed jakakolwiek koncepcja trzeba najpierw postwic sobie pytanie i uczciwie opdpowiedziec na nie: KOMU i NA CO TEN STADION PILKARSKI W PLOCKU JEST POTRZBNY? Gdyby sie okazalo ze rzetelna i uczciwa odpowiedz wskazuje na taka potrzebe (ja ma duze watpliwosci) to wtedy trzeba zapytac o sens budowy obiektu dla sportu wyczynowego o wymagajacego duzego wysilku w bezposrednie bliskosci emitorow zanieczysczen zatmosfery z Orlenu w jego strefie ochronnej, gdzie nawet nie moze byc prowadzona produkcja rolna oraz nie moga sie znajdowac rekreacyjne ogrodki dzialkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Można paść ze śmiechu - koncepcja za 61.000 P 28.01.09, 09:20 Gość portalu: menel napisał(a): > Gdybys zadal sobie odrobine trudu i zapoznal sie z zakresem zadan > samorzadu terytorialnego to wypisywalbys bredni i nie zadawal tak > infantylnie naiwnych (zeby byc delikatnym) pytan!! Za wiele od niego wymagasz. Przecież to Filemon. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
miki_z_afryki Ja wiem jakie są kompetencje samorządu. 28.01.09, 10:09 Ja wiem jakie są kompetencje samorządu. Jest w naszym mieście wydział o szumnej nazwie Wydział Inwestycji Miejskich, a w niej komórka o jeszcze szumniejszej nazwie Oddział Planowania, Projektowania i Realizacji Inwestycji W jego kompetencjach teoretycznie jest przygotowywanie strategii i koncepcji inwestycyjnych… Oczywiście nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem, że na szumnej nazwie się kończy, a wszelkie ciut ambitniejsze zadania muszą być zlecane na zewnątrz urzędu. Więc ja się temu nie dziwię, co nie oznacza, że nie mogę się z tego pośmiać albo to napiętnować. ;) Tym bardziej, ze miasto ostatnio wydaje sporo pieniędzy na koncepcje, których jak na razie nie ma nawet planów wykonywać, bo nie ma na to kasy, albo nawet nie zaplanowało tego w budzecie. Dlatego lubię sferę publiczną. Prywatnego inwestora nie byloby stać na wydawanie kasy na koncepcje nie do zrealizowania w najbliższych miesiącach lub latach, ale samorząd na to stać… :) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Ja wiem jakie są kompetencje samorządu. 30.01.09, 11:42 miki_z_afryki napisał: > Ja wiem jakie są kompetencje samorządu. A jakie zadania, też wiesz? Pracujesz w instytucji samorządowej? > W jego kompetencjach teoretycznie jest przygotowywanie strategii i > koncepcji inwestycyjnych… > Oczywiście nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem, że na szumnej > nazwie się kończy, a wszelkie ciut ambitniejsze zadania muszą być > zlecane na zewnątrz urzędu. Chyba Filemonie zbyt dosłownie rozumiesz słowo "projektowanie" w nazwie tej komórki. I myślę, że nie od rzeczy byłoby zmienić tę nazwę, skoro nawet taki rozgarnięty forumowicz jak Ty źle ją interpretuje. :-)))) > Więc ja się temu nie dziwię, co nie oznacza, że nie mogę się z > tego pośmiać albo to napiętnować. ;) A potem inni śmieją się z Ciebie. Albo na forum, albo w kułak. ;-))) > Dlatego lubię sferę publiczną. Prywatnego inwestora nie byloby > stać na wydawanie kasy na koncepcje nie do zrealizowania w > najbliższych miesiącach lub latach, ale samorząd na to stać… :) Miałem okazję pracować dla jednego prywatnego inwestora, który zlecił przygotowanie projektu, po drodze zmieniał koncepcje, a w końcu zrezygnował. I zapłacił za włożoną w to pracę, choć nic z tego nie miał. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Można paść ze śmiechu - koncepcja za 61.000 P 28.01.09, 09:15 miki_z_afryki napisał: > Można paść ze śmiechu - koncepcja za 61.000 PLN. Tobie się jakoś nie udało paść ze śmiechu. A szkoda. ;-)) > Koncepcja, ktora nie ma nic wspolnego z projektem. Koncepcja, Filemonie, ma bardzo dużo wspólnego z projektem, jeśli zostanie zaakceptowana. Projekt będzie rozwinięciem koncepcji czyli jej uszczegółowieniem. Nie pisz głupot, Filemonie. :-)) > Za projekt trzeba będzie zapłacić oddzielnie zapewne setki tysięcy > PLN. Zapewne. I biorąc pod uwagę, że miasto chciało wydać na remont 20 mln złotych kilkaset tysięcy złotych za projekt to nie jest kwota, która rzuca na kolana. Chyba, że Ciebie, Filemonie. :-))) > Pytam się od czego są władze i administracja tego miasta, ktora > potrzebuje kilkudziesięciu milionów złotych na roczne > funkcjonowanie jeśli wszystko co wymaga minimum wiedzy wymaga > outsourcingu? Używasz mądrych słów, Filemonie, ale chyba nie rozumiesz, jakie są zadania "władz i administracji miasta". Choć to takie oczywiste: władze rządzą (fakt, że kiepsko), a administracja administruje. Natomiast koncepcje i projekty wykonują architekci i inżynierowie, którzy tak pracują na chleb. Chwaliłeś gdzieś, Filemonie, wolny rynek, który wyrzuca ludzi na bruk. A tutaj wyłazi z Ciebie etatysta (uwaga, trudne słowo). Musisz się jeszcze wiele nauczyć o życiu, Filemonie. ;-)))) > Jeśli tak, to rozpędzić to dziadostwo, skoro byle projekt budowy > nawet (za przeproszeniem) kibla wymaga zewnętrznej koncepcji za > kupę kasy, to po co ta całą banda bezużytecznych urzędasów? Filemonie, jeśli dla Ciebie między kiblem, a stadionem nie ma różnicy, to... wiele tłumaczy. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
miki_z_afryki Romek - nie wcinaj się... 28.01.09, 10:11 Romek - nie wcinaj się na siłę, bo Ci to nie wychodzi. Ponieważ zdublowałeś argumenty kolegi Menel, to sobie poczytaj co mu odpisałem, bo nie będę się powtarzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Romek - nie wcinaj się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:47 Filemon....to jakos brzmi mi hmmm....gejowsko...Zakladam,ze Filemon to nie od tego Filemon kota z bajki gdzie jest tez Bonifacy. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Filemonie, nie próbuj mnie uciszać 30.01.09, 11:37 Próbujesz mi odmówić prawa do wypowiedzi na publicznym forum? Zgadnij, jakie masz szanse na powodzenie? ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: futbol a na co tym trampkarzom zmodernizowany stadion? IP: *.chello.pl 27.01.09, 15:07 niech najpierw pokażą, że warto w nich inwestować, że prezentują coś więcej niż piąta liga podwórkowa! bo na chwilę obecną to na pole z nimi i krowy pasać! nożni w Płocku nie mają za grosz ambicji, inwestowanie w stadion to pieniądze wyrzucane w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endurko lepiej przerobić na tor crossowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 16:47 nie będą nam wtedy zagrażać kibole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAg stadion dla prezydenta czy dla płocczan?? IP: *.c152.petrotel.pl 27.01.09, 17:21 Może by się pan prezydent zapytał o zdanie najbardziej zainteresowanych, czyli kibiców?? Tych zwłaszcza którzy byli na grubych dziesiątkach stadionów i wiedzą czego fanom na dobrym obiekcie potrzeba. Tych co już o stadionie rozmawiaja od dawna: wisla.plocman.net/forum/viewtopic.php?t=4554 może warto tu zajrzeć?? Czy to nieistotne i staczamy się dalej w dół z upolitycznionym folwarkiem prywatnym pod tytułem: Wisła Płock? Nie ważne jak budować, wazne żeby zacząć coś robić w roku wyborczym! I liczyć, że płocczanie, kibice dadzą się znowu ogłupić…. Oj ja bym na to nie liczył za bardzo!! O proszę – 3 trybuny mają być… Made In Wieś i mega padaczka!!! Kto takie stadiony z dziurami za bramką jeszcze buduje?? Widac ze ignoranci w tematyce pilkarskiej się biora za robotę i jeszcze kasę grubą za to biorą. Pośmiewisko już jedno mamy – kurnik Dmoszyńskiego, jeszcze mało? Ile jeszcze tych chorych, populistycznych, nieudanych ślamazarnych inwestycji nas czeka?? Puknijcie się w te puste łby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaMustawa Jest koncepcja modernizacji stadionu Wisły IP: *.xdsl.centertel.pl 27.01.09, 18:36 A my swoje! Chuligani rządzą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: Jest koncepcja modernizacji stadionu Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 10:06 Słusznie! Ten stadion jest za słaby na mecze gigantow np tura turek i pelikana łowicz a taki jest poziom aktualny zarządzanego przez pana prezydenta klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Jest koncepcja modernizacji stadionu Wisły? IP: *.222.c86.petrotel.pl 30.01.09, 13:09 Ale "jaja" z tym nowym stadionem, to chyba kolejny i pechowy bo już 13.humbug Gazety (bzdura medialna), jak i poprzednie: hala sportowa, filharmonia, tramwaj, obwodnica płn., tunel lub wiadukt nad torami, kompleks sportowy Sobótka, stok z wyciągem na skarpie wiślanej, piętrowe garaże na Starym Mieście, galeria na Nowym Rynku, lotnisko, szkółka piłkarska na Radziwiu, nowy dworzec PKP/PKS. Kochana redakcjo skończcie z tymi "milewskimi" bzdetami, bo nam nerwy tylko szargacie, a i tak nic z tego nie będzie. Redaktorze AM jest pan jak ten pan z piosenki kabaretowej: " pozytywny, ale naiwny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj Re: Jest koncepcja modernizacji stadionu Wisły IP: *.128.c69.petrotel.pl 02.02.09, 08:22 po co komu stadion dla klubu ktory zaraz padnie sportowo i ekonomicznie to po pierwsze, czy nie mozna wybudowac kortow tenisowych bo te co sa to jest obciach ?, odbudowac PTW ? nie nie mozna bo towarzycho kopie pilke akurat, zreszta jak stadion zbuduje ta firma co zawsze to bedzie mniejszy niz norma podaje albo tak funkcjonalny jak amfitetr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj Re: Jest koncepcja modernizacji stadionu Wisły IP: *.128.c69.petrotel.pl 02.02.09, 08:32 jest tyle rzeczy do zrobienia w miescie organicznych nie spektakularnych , zaprzestac dewastacji zieleni to nie wymaga duzo pracy nie ? ulice , chodniki w haniebnym stanie, ratusz otoczony rozwalajacymi sie ruderami, bezkolizyjne skrzyzowania ,parki ,trawniki -rozpierducha totalna, geniuszem bedzie ten co doprowadzi do wypieprzenia wiezienia z centrum i tereny udostepni pod inne potrzeby , to samo z sadrobem , miesnymi i pks , Odpowiedz Link Zgłoś