Gość: Agnieszka Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 20:21 Bardzo dobrze znam naszego proboszcza, zawsze wspierał mnie, gdy miałam problemy i pomógł mi w wielu sytuacjach. Nasz Biskup nie wie co robi, to już nie będzie ta sama parafia bez naszego proboszcza. Parafianie są za Księdzem Andrzejem, jest on dla nas wszystkim i wiele znaczy dla ludzi z Podolszyc...powinno tak pozostać. Buduje nowy kościół a chwała przypadnie na kogo innego. Zabieracie nam najwspanialszego człowieka. Zamiast zmieniać nam proboszcza zmieńcie naszego nierozważnego Biskupa!!! Ksiądz Andrzej powinien zostać, to jego dom a my jesteśmy tylko jego parafianami. Tak było, jest i zawsze będzie...nawet jeśli nam go zabraliście. Podzieliliście przez to wielu ludzi. Biskup nawet nie wie do jakiej straty się przyczynił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `parafianka z Płn. Re: Ks. Zembrzuski nie odchodź z naszej parafiii.. IP: 80.48.4.* 01.03.09, 08:58 biskup myśli ze jest nieomylny i tylko liczy na siebie i swoje decyzyje a opinia ludzi prostych parafian to sie nie liczy siedzi w pałacu i tylko jak król wydaje decyzyje . Dziękujemy ci biskupie za tak "wspaniałe" okólniki i podpisuj sie dalej Wasz Biskup my i tak swoje myslimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 22:18 Wpatrzeni jesteśmy w naszeg Ks. Andrzeja, bo wiele mu zawdzięczamy i jak już pisałam jesteśmy z nim zżyci. Żadna msza w tej parafii nie będzie już taka sama. Te wszystkie chore oskarżenia i decyzja naszego nienormalnego biskupa stworzyły z naszego Proboszcza wrak człowieka. Ks.Andrzej nie jest już tą samą osobą, widać jaki jest przygnębiony i zapłakany...zabraliście mu wszystko - kościół, jego parafian i marzenia, czyli rzeczy dla których żył...które były jego życiem. Biskupie opamiętaj się jeszcze! Kościół na pewno nie będzie tak przepełniony wiernymi jak zawsze był, parafian do kościoła przyciągała nie tylko chęć m9odlitwy i spotkania z Bogiem ale również Ks. Andrzej - on sprawiał, że każdy w tej parafii czuł się wspaniale...to jemu zawdzięczamy szczere i życzliwe Msze Święte, kazania. Wiele szkół było z nim zżytych....i jest... Tak się nie postępuję...NIE ZABIERAJ NAM BISKUPIE TAK WSPANIAŁEGO PROBOSZCZA...OPAMIĘTAJ SIĘ....!!! ;( ;( ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 07:45 Biskupowi najtrudniej jest przyznać się do własnych błędów. Nie ma mowy żeby kiedykolwiek się opamiętał.Na krzywdzie innych daleko nie zajedzie. Księż Andrzeju dziękujemy ci za twją życzliwość, za to ,że miałeś dla nas czas. Szkoda, że Cię to spotkało i do tego w naszej parafii, której byłeś oddany. Jesteśmy z Tobą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `dziadek Urlik Re: do Agnieszki i wszystkich parafian..... IP: 80.48.4.* 01.03.09, 09:05 biskup tym sie nie przejmuje jego obchodzi rządzenie i posłuszeństwo, a czy ludzi bydą chodzili do kościoła to stawia na dalszy plan i jakie bydą nabożeństwa to tez nie obchodzi - moze wyda nakaz chodzenia i posłuszeństwa wiernych, ale sie myli - wierni wierzą w Boga Jego Syna i Ducha Św. Biskup nie jest niezastąpiony i tak własnie mysli o karierze a Diecezje Płocka to go nie obchodzi Jemu marzy się arcybiskupstwo i to mieszanie ma na celu aby pokażać co on czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `podolanin 50letni Podziękowania dla ks.kan. i kapelana Andrzeja .... IP: 80.48.4.* 01.03.09, 09:12 dziękujemy Ci ks.Andrzeju za to wszystko co zrobiłeś dla parafii świętokrzyskiej - prosimy Cie nie załamuj się i walcz na Chwałę Boga i dla wiernych . Biskup jest niezastąpiony i przyjdzie czas, że powrócisz Tu do Naszej i Twojej Parafii i Twojego Koscioła. Polecamy Cie opiece Matki Boskiej Częstochowskiej - Tej do której prowadziłeś pielgrzymki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 09:40 Właśnie wróciłam z porannej mszy o 8.0 i jestem pełna podziwu dla uśmieszków Ks. Romka. Widać, że jest bardzo zadowolony z odejścia Proboszcza. To jest już szczyt chamstwa. Księże Proboszczu, gdy żegnałeś się z nami na koniec mszy łzy jeszcze bardziej zaczęły płynąć z mojego serca, ale niestety nie wszyscy płakali. Twój wikariusz Romek nagrywał czarną komórką za Twoimi plecami mowę pożegnalną. Jak tak można, uciekł zaraz jak wchodziłeś na zachrystię. Nie miał odwagi pokazać Ci co robi, a może puszczał Twoją mowę do Biskupa. Nie wiem, myślał, że ktoś go nie zauważy??!! Wszyscy widzieli z początkowych ławek. Koło Kościoła krążyła nawet policja, nie wiem wikariusze boją się rozróby !? śmieszne, dajcie spokój naszemu Ks. Andrzejowi, robicie tylko większy podział Parafii....Czy nie wystarczająco już Go zniszczyliście...powinniście bać się Boga...nie zachowujecie się jak księża ale co po niektórzy jak judasze!!! ;(( ;(( ;(( Na mszy została wystawiona Księga Pożegnalna, zachęcam wszystkich do wpisywania szczerych i płynących prosto z serca słów do Ks. Andrzeja. Kochany Księże Proboszczu dziękuję jeszcze raz za 14lat kapłaństwa w naszej parafii, bardzo ubolewam nad Twoim odejściem ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka drodzy parafianie i ks. Poroboszczu uważajcię..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 09:53 ciąg dalszy mojej wypowiedzi....... uważajcie, czy znowu na klęczkach z zachrystii ks. Romek nie będzie nagrywał mowy pożegnalnej Naszego Jedynego PROBOSZCZA tak jak o 8.0 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renio Re: drodzy parafianie i ks. Poroboszczu uważajcię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 10:18 wikariusze - donosiciele!!!!!! Tak było i tak jest. Ich koniec jest blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: drodzy parafianie i ks. Poroboszczu uważajcię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 10:25 bliższy niż sądzą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: drodzy parafianie i ks. Poroboszczu uważajcię IP: *.037.c77.petrotel.pl 01.03.09, 18:02 Romek bierz swoje manatki i ze swoją bandą jedź jak najdalej naszego Kościoła. Takie jest żądanie parafian. Nie chcemy Was tu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 01.03.09, 11:42 żegnamy ksiedza proboszcza! jak dobrze ze to juz koniec, wreszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 12:07 A my niecierpliwie czekamy na ks. kan. u nas... w Ligowie. Zapraszamy wiernych parafii Św. Krzyża do naszego...." ZADUPIA" Pozdrawiam. parafianka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.089.c74.petrotel.pl 01.03.09, 14:32 Powiem tak: po pierwsze, jestem bardzo zszokowana faktem, że wikariusze z płockiej parafii pw. św.Krzyża, w szczególności ksiądz Roman (którego miałam możliwość poznać), dopuścili się takiego czynu. Po drugie, ogromne wrażenie wywarła na mojej osobie posatwa bp.Libery, który podjął decyzję całkowicie sam, wierząc bezgranicznie w kilka słów niedoświadczonych jeszcze w tym, co robią wikariuszy. Bo co najgorzsze, wychodzi na to, że ważniejszy jest głos jakiegoś "Tercetu" z mózgiem mniejszym od mrówki, aniżeli głos kilkuset czy nawet kilku tysięcy ludzi, wiernych. Po trzecie, zgadzam się z tym, że do kościoła nie chodzimy dla księdza, lecz dla Pana Boga. Ale przepraszam bardzo, to, że wierzący przybywają na Mszę św., by móc spotkać się z Bogiem, zależy od tego, kto tę Mszę odprawia i w jaki sposób ją sprawuje oraz jakim jest człowiekiem. Więc ksiądz odgrywa w tym bardzo ważną rolę, albowiem to on ma nas przybliżyć do osoby Chrystusa, ma nam ukazać pzresłanie każdej Ewngelii. Ale to powinno być widoczne nie tylko w słowach wypowiadanych przez niego, ale i w jego postawie, sposobie życia. Naprawdę przykro się robi, gdy czyta się takie komentarze. Bo jaki z tego jest wniosek? Wikariusze, którzy kapłanami są tylko kilka lat, którzy wcale nie dają dobrego świadectwa o sobie, którzy dążą "po trupach" do celu, mają tak ogromny wpływ na osobę biskupa. Najwidoczniej w Diecezji Płockiej hierarchia duchowieństwa stanęła do góry nogami. Bo skoro biskup podporządkowuje się prefektom... I na koniec, niebawem może dojdzie do tego, że Kościół nie będzie wspólnotą ludzi wierzących w Chrystusa, ale instytucją, w której największą rolę odgrywać będą duchowni, w szczególności ci najmłodsi, którzy to o prawdziwym kapłaństwie nie wiedzą jeszcze nic. Powołania do kapłaństwa nie sposób jest się nauczyć w seminarium. Bo powołanie do bycia kapłanem trzeba po prostu mieć, trzeba poczuć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 01.03.09, 15:08 a jakiego czynu dopuścili sie wikariusze i Biskup? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.028.c86.petrotel.pl 01.03.09, 15:42 Człowieczku, przeczytaj najpierw wszystkie wypowiedzi na tym forum, a jeżeli nie znajdziesz w nich odpowiedzi, to bądź tak inteligentny i spróbuj odnaleźć odpowiedź na swoje pytanie na podstawie zebranych Ci wiadomości, a nie zadawaj beznadziejnych pytań, bo przez czytanie takich wypowiedzi jak Twoja, ludzie marnują swój cenny czas, jakbyś nie był/a tego świado/a! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 15:47 przeczytaj sobie, nasz ksiądz odszedł ale to nie jest koniec! zrobimy wszystko, żeby wrócił ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z białej Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.190.c88.petrotel.pl 01.03.09, 21:40 życzymy powodzenia w walce o powrót ks. kanonika. Mam nadzieję , że i nowy proboszcz powróci do swojej starej parafii w Białej.Był, jest i będzie tu bardzo szanowany i podziwiany. To prawdziwy ksiądz z powołania, a nie żaden karierowicz. My także nie chcieliśmy aby Nasz proboszcz Janusz odszedł od nas. Życzymy wam wytrwałości w zabiegach o powrót waszego proboszcza, bo może wtedy nasz Janusz wróci do nas, o czym możemy chyba tylko pomarzyć. Bądźcie wytrwali w walce o ks. Zembrzuskiego, ale nie obwiniajcie nowego proboszcza Janusza bo nie zasługuje na to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Białej Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.169.c68.petrotel.pl 01.03.09, 22:11 Decyzja Biskupa Libery jest nieodwołalna. Nic się nie zmieni. Parafia Biała długo nie będzie miała takiego proboszcza jakim był ksiądz Zdunkiewicz. Podobnie jak parafia Św. Krzyża my parafianie z Białej z głębąkim żalem, łzą w oku dzisiaj żegnaliśmy Naszego Kochanego Proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 01.03.09, 16:03 dokładnie przeczytałam i po lekturze stwierdzam, ze biskup miał przesłanki zeby odwołac proboszcza i go odwołał, tak, to jest jego czyn :) skończyło sie zamiatanie gowna pod dywanik. co jeszcze stwierdzam - no czesc parafian św. krzyża wierzy W !! proboszcza, ktory stoi już nawet wyżej w hierarchii niz sam Biskup, kto wie czy nie sam Pan Bóg.. noi częsć osób ewidentnie szuka kozłow ofiarnych ( jesli nie wiedomo dlaczego go odwołał, to zwalmy wine na.... --> i tu można tworzyć, czyli radosna tworczość własna kwitnie:) Istnieją pewne normy, wg których praca proboszcza została oceniona. Najwidoczniej poza fajerwerkami i jego efektownej (mniej efektywnej!!) dzialanlności kryły się jakieś nieprawidłowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 16:18 Człowieku jaki ty jesteś głupi, po przeczytaniu tych postów wyciagasz takie wnioski? Czy piszesz co z gory zaplanowales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdr Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 16:31 niezłe masz te wnioski. Ciekawe kto CI je podsunął? a m0oze liczysz za nagrodę za to? albo jesteś radosnym sekretarzem księży wikariuszy ? trzymaj tak dalej a niedługo będziesz pluł sobie w brodę. a z resztą to Twoje życie twoja sprawa. baw się. tylko nie kosztem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakiś Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.09, 20:23 jakie przesłanki,bo o nich głucho,ks,biskup na ten temat się nie wypowiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 01.03.09, 16:29 dokładnie taki wnioski wyciągam :))i nie życze sobie zebys mnie obrażał, każdy ma prawo do swojego zdania, nie przekonuje cie do mojego zdania, wiec sie nie siep. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 01.03.09, 16:40 tak sie składa, że myślę samodzielnie :) i na tyle, na ile umiem oddzielam fałsz od prawdy :) z gory dziękuje za przyszle obelgi pod moim nazwiskiem, tylko dlatego, że mam inne zdanie i mysle inaczej niz wy, swoją droga kto wa podsuwa takie teorie spiskowe ?:P haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdr Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 16:56 na twoje nieszczęście nie popsujesz nam krwi :) cokolwiek chcesz to pisz i tak nie zwrócę większej uwagi na to. Twój śmiech jest śmiechem żałosnym :) szkoda pisać więcej na temat rozpoczęty przez Ciebie serdecznie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `derek Re: uuu who is who ? IP: 80.48.4.* 01.03.09, 19:23 kto co płaci że chcesz podjudzać opinie ludzka masz prawo do sojego myslenia i nikt tego ci nie żałuje ale nie popisuj sie przy takich okazjach i delikatniej się wyrażaj bo to nie czas i miesjce pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakiś Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.09, 20:32 Droga uu,jeszcze raz proszę abyś podzieliła się wiedzą nt.przesłanek jakimi kierował się ks.biskup odwołując proboszcza.Kuria do tej pory milczała i milczy nadal.Zatem podziel się z nami wiedzą na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makumoch Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 17:36 Ksiądz Roman-Judasz nagrywał z nienacka pożegnanie księdza prałata ciekawe czy nienagrywa w konwesionale osoby spowiadające się napewno niebęde spowiadał się u takiej szujy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 09:05 Gwoli sprostowania: - nie prałata tylko kanonika - nagrywanie spowiedzi jest zagrożone karą ekskomuniki I moja rada - zamiast siedzieć tyle w internecie wziąłbyś się za naukę polskiego, bo z tego, co widzę, to jest z tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Batman Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: 80.48.4.* 02.03.09, 16:22 pamiętaj prochem jesteś i w proch się obrócisz a ksiądz kiecak czarny czy szuja i tak stanie nad twoin dołkiem kapłan chociasz czasem popełnia najgorsze czyny zawsze jest wybrany przez Boga a ks andrzej przesłania wam nawet Boga znasz prawde? wiesz jak się z nim pracowało? nikt z poprzedników nie postawił się proboszczowi ale tyłek obrabiali mu równo wszyscy aż pojawił się jeden co nie dał się po kątach rozstawiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.110.c67.petrotel.pl 02.03.09, 20:13 NaprawdęĘę??? O Matko Święta! Inni ludzie też mają problemy ze swoimi przełożonymi, a mimo to siedzą cicho i nie marudzą. Jezus Chrystus wcale nie miał życia usłanego różami, cierpiał i zniósł okrutną mękę, by móc potem zmartwychwstać. W życiu jest podobnie, nieraz jest dobrze, nieraz musimy cierpieć, by móc potem być szczęliwymi. Tylko wątpię w to, że wy, wikariusze z Podolszyc, mieliście z ks. Zembrzuskim aż tak okrutne życie. Co wy tam żyliście jak w obozie koncentracyjnym? Jak M.M. Kolbe? Jak Popiełuszko? Nawet nie ma co porównywać waszych błachostkowych problemów do problemów tamtych Ludzi! Jeżeli zawsze tak zamierzacie postępować, że ze wszystkim, co wam nie będzie pasowało w rządach waszego przełożonego, będziecie wybierać się do biskupa, no to nie pozostaje mi nic innego jak tylko życzyć wam powodzenia! Oby tak dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `lud widzacy Re: dobrze to napisałeś jak mamusia im na ....... IP: 80.48.4.* 02.03.09, 23:02 tacy wszystko podawała a w gimnazjum zajadali batoniki to i jedzonko na plebanii nie smakowało oj przydały by im sie lata 80-te to wtedy by zmienili zdanie a tak to buszuja po Auchan , galerii czy maja pieniązki na Toto-lotka. Myslą że na Podolu mieszka ciemnota i nic nie widzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 20:22 Tym wikariuszom to jest za dobrze!!! Dwie pensje, wszystkie rachunki popłacone, pieniedzy pod dostatkiem. A więc po co pracować? ale sprawiedliwość przyjdzie gó...arze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 01.03.09, 18:17 a wręcz przeciwnie, to proboszcz pakuje manatki a nie oni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `judasz Re: uuu dalej jątrzysz zadowolony jestes... IP: 80.48.4.* 01.03.09, 19:27 ale uciecha mija i nastaje rzeczywistość . Ciesz się dalej !!!! powodzenia ale naprawde dziekujemy ci za to co piszesz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 18:46 proboszcz pakuje się przez takich żałosnych frajerów jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podolszyce Piękne pożegnanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 20:13 Wspaniale parafia pożegnała! Stanęliśmy na wysokości zadania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzięki Re: Piękne pożegnanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:38 Jestem dumny ze mogłem przyczynić się do zorganizowania tak przecudnej mszy :) wszystko było jak się należy, widać ze jesteśmy parafianami Ks Andrzeja! JESTEM DUMNY ZE MIAŁEM TAKIEGO PROBOSZCZA!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widziałem Re: Piękne pożegnanie! IP: *.190.c88.petrotel.pl 01.03.09, 21:46 co ty możesz wiedzieć o pięknym pożegnaniu? W Białej to dopiero było pożegnanie, szkoda, że nikt nie filmował, Pożegnanie godne wspaniałego proboszcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z akcji Re: Piękne pożegnanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:50 Księże Andrzeju zasłużyłeś na takie pożegnanie. Pozostaniesz w naszych sercach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biała Re: Piękne pożegnanie! IP: *.169.c68.petrotel.pl 01.03.09, 22:22 To prawda, msza była bardzo wzruszającą, padło wiele pięknych słów pod adresem Księdza Zdunkiewicza. Ilość wiernych, kwiatów i brawa jakie dostał na koniec proboszcz może świadczyć, tym jak barrrrrrrrrdzo będzie nam Go brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Z Białej Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.169.c68.petrotel.pl 01.03.09, 22:18 To prawda, msza była bardzo wzruszającą, padło wiele pięknych słów pod adresem Księdza Zdunkiewicza. Ilość wiernych, kwiatów i brawa jakie dostał na koniec proboszcz może świadczyć, tym jak barrrrrrrrrdzo będzie nam Go brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.03.09, 14:23 Nasze pozegnanie bylo piekne przez cala msze plakalam... Lecz ta wielka pamiatke ktora dostal od nas parafianow ksiadz proboszcz, dlugo bedzie mu sluzyla a parafianie domyslaja sie juz oco mi chodzi :) KSIEZE ANDRZEJU BEDZIEMY PAMIETAC:**!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makumoch Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.018.c74.petrotel.pl 02.03.09, 14:55 Musimy odpowiedzieć na pytanie czy chcemy takiego księdza Judasza jak ksiądz Romao i co z nim zrobić podstawa to pusta taca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 17:08 Doucz się jeśli już coś piszesz - taca to wpływ parafii a nie księży. To po pierwsze. A po drugie: co będzie z ks. Romkiem? Będzie pełnił posługę kapłańską dla ludzi WIERZĄCYCH (w Boga nadmieniam - nie w ks. Zembrzuskiego)we WSPÓŁPRACY z nowym księdzem proboszczem i pozostałymi wikariuszami. Alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.037.c77.petrotel.pl 02.03.09, 17:30 Romek jest pierwszy do odstrzału, a potem następni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwila prawdy Sama prawda IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 15:09 Myślę, ze pora wyjawić cala prawdę. Denerwują mnie już te wasze plotki... Pogłoski. Jak możecie rozpowiadać coś co nie jest udowodnione?! Wstydźcie się !! Nasz przecudowny, najlepszy proboszcz, ks Andrzej został porządnie (tu bym użył mocnego słowa, ale nie wypada) wykiwany... A wszystko może zawdzięczać swoim wikariuszom. Zaczęło się od ks. Jurka Zdunkiewicza, to on jako pierwszy stal się informatorem Biskupa... Myślicie, ze czemu nagle awansował na stanowisko dyrektora radia? nic za darmo... Ten... Człowiekiem go nie nazwę... Pociągnął za sobą resztę wikariuszy z naszej parafii. I wszyscy donosili na naszego proboszcza. Najgorsze jest to ze nie było w tym cienia prawdy. Bo czy nasz proboszcz nic nie robił? Czy wszystko za niego robili wikariusze? Czy on ich nie karmił? Nie chodził na kolędę? Po prostu aż mi się coś robi jak tylko pomyślę o tym jak księża mogą coś takiego zrobić a potem normalnie patrzeć człowiekowi w oczy. Nikt nie zrobił tyle dla Kościoła co nasz proboszcz. Podczas jednej z ich kolacji ( a przecież proboszcz ich podobno nie karmił...) ks. Andrzej dostał telefon od Biskupa, ze ma u niego się natychmiast zjawić... A był to już wieczór po 21... 5 minut po proboszczu wyjechali wikariusze. Gdy nasz biedny proboszcz wszedł do Biskupa zaraz za nim zaczęli poklei wchodzić wikariusze i mówić rożne oszczerstwa na niego. Biskup nawet nie dal mu dojść do słowa. I gdzie tu jest sprawiedliwość? Jak takie osoby mogą być księżmi?! A tym bardziej biskupem ?!?!?! Mam nadzieje ze wikariusze jak najszybciej oddadzą się do dymisji, bo inaczej (mam taka nadzieje) parafianie nie dadzą im tu żyć... Tyle z mojej strony. A jeszcze jedno... Śmieszą mnie wasze głupie komentarze, jak chcecie się ponasiewać, powygłupiać to nie tutaj. To jest poważny temat. Z podziękowaniami dla najlepszego i jedynego takiego proboszcza, ks. Andrzeja Zembrzuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Chwila Prawdy Re: Sama prawda IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 15:50 Był wieczór. Proboszcz jak zwykle o tej porze karmił swoich wikariuszy, a ci jak zwykle udawali, że jedzą mu z ręki. Wybiła godzina 21, gdy nagle rozbrzmiał dzwonek telefonu proboszcza. - Halo, ksiądz biskup? Oczywiście, zaraz będę - powiedział najcudowniejszy ks. Andrzej. Z trwogą spojrzał na wikariuszy i nie wystarczająco dobrze ukrytą za firanką... Chwilę Prawdy. Założył płaszcz i wyszedł bez słowa. Wsiadł do swojego samochodu i odjechał w "nieznanym" kierunku. Chwilę Prawdy ogarnęło przerażenie. Wyczekująco patrzyła na kolejne ruchy wikariuszy. Ci z kolei odmierzyli 5 minut, skinęli głowami na znak gotowości do wyjścia, odsunęli stołki, zdjęli przytwierdzone im przez przełożonego śliniaki i udali się w stronę samochodów. Po kilku minutach już byli pod drzwiami biskupa i czekali na sygnał do rozpoczęcia ofensywy. Nie udało im się jednak dostrzec, że tuż przed nimi, niczym cień, pod biurko biskupa wdarła się... Chwila Prawdy. Łypnęła tylko z żalem na wciśniętego w niezwykle niewygodne krzesło swojego ukochanego proboszcza i ukryła się starannie, by nie zostać zauważoną. Do pokoju zaczęli wchodzić wikariusze. Dla nich przygotowano wygodne, miękkie fotele i ciepłą herbatę. Z uśmiechem na ustach pierwszy z nich zaczął rzucać oszczerstwa: - Proboszcz Z. nakarmił mnie dziś tylko na kolację. Obiad musiałem zjeść samodzielnie. To niedopuszczalne! Biskup z przekonaniem pokiwał głową, łypnął groźnie na księdza Z. i znienacka rzucił w niego skarpetką, gdy ten właśnie miał zamiar powiedzieć coś na swoją obronę. Proboszcz zamilkł. Okazało się, że skarpetka nasączona była płynem odejmującym mowę! Chwila Prawdy jęknęła z przerażenia, a po jej policzku popłynęła gorąca łza. To było nie do zniesienia. Poproszono kolejnego zdradzieckiego wikariusza. Jego zeznania w niczym nie różniły się od poprzednich, ani od następnych. Oczywiście wersja została wcześniej ustalona. W Chwili Prawdy wzbierała złość. ciąg dalszy w następnym 784865373754533-tym odcinku. :DDD Ktoś napisał w jednym w wcześniejszych postów o prezencie, jaki ks. otrzymał od "parafianów" :))))))))))) Brzmi prawie jak patafianów, więc uważajcie, bo jeszcze staniecie się przedmiotem kpin, drodzy PARAFIANOWIE :)) Nie wiecie nawet jakie salwy śmiechu wywołał tekst: "nie wyobrażam sobie Grobu Pańskiego bez księdza Proboszcza" :PPP Stajecie się powoli legendą. GRATULACJE! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z parafii Re: Sama prawda IP: 89.108.248.* 02.03.09, 21:24 bardzo trafny post. nie wiem dlaczego nieliczne (trzy,cztery?) najbardziej krzyczące za proboszczem osoby na tym forum mają monopol na prawdę a spokojnie wypowiadający się ludzie, którzy mają swiadomość, że przynależą do Kościoła nie ks zembrzuskiego, wierzą w Boga nie w ks zembrzuskiego, i nie oceniają ani ks zembrzuskiego ani wikariuszy, są obrażani. mało tego!'parafianom' z niezwykle pobożnego kościoła św. zembrzuskiego nie wystarcza szykanowanie obecnych, byłych i ( w umysłach zapewne już także przyszłych wikariuszy), ale ośmielają się nawet obrzucać wyzwiskami ks. Biskupa! nie miejcie nawet złudzeń - cały Płock o was słyszał, jak zresztą chcieliscie. i przed całym Płockiem muszę się wstydzić że do parafii tak zaślepionych i nienawistnych ludzi należę. oto próbka waszych możliwości 'Kościół na pewno nie będzie tak przepełniony wiernymi jak zawsze był' - ludzie wierzący - pytanie w co???w kogo??? 'Biskup otoczył sie samymi psycholami.' - ludzie czy wy myślicie zanim coś napiszecie?! grobu Pańskiego sobie bez ks. zembrzuskiego nie wyobrażacie? a może i Triduum Paschalnego? i Bożego Narodzenia??? to się po prostu w głowie nie mieści... Bóg was za te herezje będzie sądził - nie zapominajcie o tym. jest Wielki Post i zarówno wikariusze jak i proboszcz posypali sobie głowy popiołem więc może i wy to zrobicie? i dopiero pokażcie jaką to dobrą, miłosierną wspólnotą jesteście. Pan Bóg wiele musi wam wybaczyć, a komu wiele wybaczono, ten powinnien wiele wybaczać innym. jeśli nie jesteście do tego zdolni to chyba nie jest wyznanie/wiara dla was. strasznie mi przykro ze w mojej parafii przez kilka osób rozpętujących burzę nienawiści wszyscy jestesmy uwazani za ludzi zaslepionych i irracjonalnych:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Sama prawda IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 17:36 No rzeczywiście - sama prawda! Palce lizać!!! To co wypisujesz to nic nowego - ten sam stek bzdur, który przejawia się na forum odmieniany przez przypadki i rozpowszechnainy przez to same, wąskie grono zaślepionych osób. "Jak możecie rozpowiadać coś co nie jest udowodnione?! Wstydźcie się !!" - Rozumiem, że rozmawiasz sam ze sobą? - Specjaliści mówią, że to poważny sygnał, żeby zając się własnym zdrowiem :-)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwila prawdy Re: Sama prawda IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 17:51 Gdybyś rozmawiał/a z ks. Andrzejem to znałbyś prawdę. Ja właśnie ją znam i chce ją rozpowszechniać, żeby ludzie przestali wymyślać różne powody odejścia proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 02.03.09, 16:50 uśmałam sie na całego:) dziekuje Ci za ten post, przecudownie ukazuje całą sytuację :) :P,(ah ci wikariusze, co za przebiegłość, co za dwulicowaość, i jakie zgranie..:) ta fabuła, niespodziwany zwrot akcji, napiecie , eh, sama bym tego lepiej nie napisala. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 17:35 Do użytkowników 'uu' i 'do chwila prawdy' jeżeli śmieszy was ta cała sytuacja, to nie musicie tutaj pisać. Jesteście zadowoleni z tego ze tu nikt nie sprawdzi kim jesteście, bo nie podpisujecie się nazwiskami i możecie sobie wypisywać co chcecie. Zachowujecie się gorzej od przedszkolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 18:06 Gościu, Ty za to rzeczywiście podałeś cały swój życiorys, łącznie z numerem buta i jadłospisem na każdy dzień tygodnia. To normalne, że ludzie na forum są anonimowi. To, że ktoś umie w przezabawny sposób podejść do tego całego cyrku na kółkach jaką kręci proboszcz ze swoją świtą jest tylko godne pozazdroszczenia :-). Czekam na ciąg dalszy tej mrożącej krew w zyłach opowieści ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ktosia Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 18:25 Ta historia mrożąca krew w żyłach, jak ty to nazwałeś/las, co jest absurdalne, już się zakończyła. Biskup ostatecznie odebrał nam najlepszego proboszcza. Ale tak to jest jak ktoś zazdrości sławy. Bo przecież wiele ludzi, nie tylko parafianie św. Krzyża zna, bądź słyszało o naszym proboszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 02.03.09, 18:24 jestem zosia z., a ty? a niby czego mialabym sie bac? to jt forum, wiec pisze w skrócie, chyba ze chcesz poznac nr mojego dowodu osobistego... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 18:27 Chodzi mi tylko o to, że nie odważylibyście się powiedzieć czegoś takiego prosto w oczy ks. Andrzejowi, ani nikomu kto jest za nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 02.03.09, 18:36 ja mam mu to powiedziec?? przeciez on zna prawde! stary, za cos go w koncu ten Biskup zeslal do lIgowa, przeciez nie w nagrode... ja mu nie musze mowic jaka jest prawda, on ja dobrze zna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 18:48 ale ty widocznie nie znasz prawdy. jest to zwykła ZMOWA ze strony wikariuszy, jeżeli można ich tak nadal nazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 02.03.09, 19:03 trzech na jednego? w takim razie ks. Proboszcz jest ofiarą paskudnych knowań wikariuszy!(spokojnie mozesz ich tak nazywac :) Wez pod uwage ze niektorzy poprzedni wikariusze byli w parafii tylko rok,chyba nie mogli wytrzymac z proboszczem, a ze wtedy jeszcze rzadzil Wielgus, to wszystko bylo cacy i to wikariusze zmieniali parafie, ja mysle ze prawda wczesniej czy pozniej wyjdzie na jaw, szkoda ze po drodze robi tyle zła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 19:09 nie trzech tylko 4 bo nie zapominajmy o Jerzym Zdunkiewiczu. nasza parafia żyła za czasów dawniejszych wikariuszy dzięki nim, a teraz proboszcz próbował podtrzymać wszystkie tradycje... a ci nowi nic dla niej nie robią... nie chcą ruszyć za przeproszeniem tyłków dla swoich parafian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzamiedzy Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.009.c89.petrotel.pl 02.03.09, 19:39 nie jestem z parafii sw. Krzyza ale z zaciekawieniem obserwuje rozwoj wydarzen. Znam ks. Andrzeja i bardzo go szanuje. Zawsze mily usmiechniety. Szkoda ze odchodzi, odkad pamietam zawsze byl u Was. no ale sa sprawy na tym swiecie ktore zmieniaja bieg wydarzen. Wg. mnie bp popelnil tylko jeden blad w tym przedsiewzieciu. powinnien dokonac zmiany proboszcza w czasie zmian w diecezji. wszystko przeszloby spokojniej. widac mial wazny powod by zrobic tak jak zrobic. wiem ze ks. Andrzej byl wczesniej na rozmowie u bp i obiecal mu zrobic z "tą" sprawa porzadek. nie zrobil tego. wiem ze wielu z was nie wierzy i nigdy nie uwierzy ze ks.Z mogl miec jakis romans, dziecko lub zrobic cos nie tak. pamietajcie ze ksieza sa Z LUDU I DLA LUDU wiec maja takie same przywary jak my. jesli chodzi o wikariuszy... nie wiem jak wygldaly ich relacjie z proboszczem i nigdy sie nie dowiemy. to co powie kazda ze stron nie bedzie obiektywne. Gratuluje odwagi prefektom. Szkoda mi Was bo teraz nie bedziecie mieli latwego zycia. i przylgnie do Was pewna łatka. cieżko byc prorokiem we wlasnym kraju. nie dajcie sie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `sasiad Re: zzamiedzy no wiadomo że nie jestes z parafii.. IP: 80.48.4.* 02.03.09, 19:52 Św Krzyza bo sam tak piszesz iwiadomo kto ty jestes ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `GUCIO i Maja Re: Gwoli wyjasnienia.... IP: 80.48.4.* 02.03.09, 20:00 6 maja 2007 W Płocku odbyły się tradycyjne Uroczystości Zygmuntowskie ku czci patrona miasta św. Zygmunta. W niedzielę uroczystej mszy w kościele św. Krzyża na osiedlu Podolszyce-Północ również przewodniczył bp Marcinkowski. W kazaniu proboszcz płockiej katedry ks. dr Janusz Filarski zachęcał by za wzorem św. Zygmunta każdy przypatrzył się swojemu powołaniu. Przypomniał również historię kultu patrona Płocka. We mszy wzięła udział służby mundurowe miasta. W czasie uroczystości modlono się za nowego biskupa płockiego Piotra Liberę, którego ingres do katedry płockiej planowany jest na 31 maja. Tradycyjnie również wystawiona była herma zawierająca czaszkę św. Zygmunta - dar króla Kazimierza Wielkiego Warto przypomnieć, że decyzją ówczesnego ordynariusza płockiego bp. Stanisława Wielgusa od 2001 główna celebra Uroczystości Zygmuntowskich co roku odprawiana jest w innym kościele. W ub. r. odbyła się w kościele farnym, który obchodził wówczas jubileusz 650-lecia istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `diecezjanin z maz Re: Ks. Zembrzuski nadl widnieje w wykazie kuriii. IP: 80.48.4.* 03.03.09, 09:11 jako duszpasterz służb mundurowych: Duszpasterstwo policjantów i strażaków: ks. kan. Andrzej Zembrzuski Przed przyjściem do Płocka bp Piotr Libera mówił, że świeccy są śpiącym olbrzymem którego należy obudzic. Niech obudzi opieszałość Swoich współpracowników Kurii bo odwołuje okólnikem . Może by wreszcie powołał nowego duszpasterza-kapelana tych służb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 13:42 A kim była ta Ania w tej całej sprawie? Bo jakoś ten wątek nam umknął? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podolle Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.plock.mm.pl 03.03.09, 15:25 Ania razem z p. Machowska prowadziła schole, a poza tym to ona prowadziła stronę internetowa naszej parafii, wiec to normalne ze od czasu do czasu była na plebani. A ze wikariusze wymyślili sobie plotkę, to już nie jej wina. równie dobrze mogli powiedzieć ze wszystkie dziewczyny i kobiety należące do grup parafialnych sypiały z proboszczem. to jest jakiś ABSURD ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.197.c94.petrotel.pl 03.03.09, 16:36 a nie zastanawialiscie sie nigdy dlaczego p.Rebata- katechetka jest na urlopie zdrowotnym? ma cofniete misje(kazdy katecheta takieposiada beztreminowo wazne. bp moze je oczywiscie w kazdej chwili odwolac) i nie moze juz uczyc w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 20:36 PRZESTAN ujadać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katechetka Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 22:31 i za to wlasnie biskup jest pozwany przez koleżankę Renatę do Watykanu Odpowiedz Link Zgłoś