Dodaj do ulubionych

Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc

• Gość: Agnieszka Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 20:21
      Bardzo dobrze znam naszego proboszcza, zawsze wspierał mnie, gdy miałam problemy
      i pomógł mi w wielu sytuacjach. Nasz Biskup nie wie co robi, to już nie będzie
      ta sama parafia bez naszego proboszcza. Parafianie są za Księdzem Andrzejem,
      jest on dla nas wszystkim i wiele znaczy dla ludzi z Podolszyc...powinno tak
      pozostać. Buduje nowy kościół a chwała przypadnie na kogo innego. Zabieracie nam
      najwspanialszego człowieka. Zamiast zmieniać nam proboszcza zmieńcie naszego
      nierozważnego Biskupa!!! Ksiądz Andrzej powinien zostać, to jego dom a my
      jesteśmy tylko jego parafianami. Tak było, jest i zawsze będzie...nawet jeśli
      nam go zabraliście. Podzieliliście przez to wielu ludzi. Biskup nawet nie wie do
      jakiej straty się przyczynił!
      • Gość: `parafianka z Płn. Re: Ks. Zembrzuski nie odchodź z naszej parafiii.. IP: 80.48.4.* 01.03.09, 08:58
        biskup myśli ze jest nieomylny i tylko liczy na siebie i swoje decyzyje a opinia
        ludzi prostych parafian to sie nie liczy siedzi w pałacu i tylko jak król wydaje
        decyzyje . Dziękujemy ci biskupie za tak "wspaniałe" okólniki i podpisuj sie
        dalej Wasz Biskup my i tak swoje myslimy.
    • Gość: Agnieszka Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 22:18
      Wpatrzeni jesteśmy w naszeg Ks. Andrzeja, bo wiele mu zawdzięczamy i jak już
      pisałam jesteśmy z nim zżyci. Żadna msza w tej parafii nie będzie już taka sama.
      Te wszystkie chore oskarżenia i decyzja naszego nienormalnego biskupa stworzyły
      z naszego Proboszcza wrak człowieka. Ks.Andrzej nie jest już tą samą osobą,
      widać jaki jest przygnębiony i zapłakany...zabraliście mu wszystko - kościół,
      jego parafian i marzenia, czyli rzeczy dla których żył...które były jego życiem.
      Biskupie opamiętaj się jeszcze! Kościół na pewno nie będzie tak przepełniony
      wiernymi jak zawsze był, parafian do kościoła przyciągała nie tylko chęć
      m9odlitwy i spotkania z Bogiem ale również Ks. Andrzej - on sprawiał, że każdy w
      tej parafii czuł się wspaniale...to jemu zawdzięczamy szczere i życzliwe Msze
      Święte, kazania. Wiele szkół było z nim zżytych....i jest... Tak się nie
      postępuję...NIE ZABIERAJ NAM BISKUPIE TAK WSPANIAŁEGO PROBOSZCZA...OPAMIĘTAJ
      SIĘ....!!! ;( ;( ;(
      • Gość: ada Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 07:45
        Biskupowi najtrudniej jest przyznać się do własnych błędów. Nie ma
        mowy żeby kiedykolwiek się opamiętał.Na krzywdzie innych daleko nie
        zajedzie. Księż Andrzeju dziękujemy ci za twją życzliwość, za to ,że
        miałeś dla nas czas. Szkoda, że Cię to spotkało i do tego w naszej
        parafii, której byłeś oddany. Jesteśmy z Tobą!!!
      • Gość: `dziadek Urlik Re: do Agnieszki i wszystkich parafian..... IP: 80.48.4.* 01.03.09, 09:05
        biskup tym sie nie przejmuje jego obchodzi rządzenie i posłuszeństwo, a czy
        ludzi bydą chodzili do kościoła to stawia na dalszy plan i jakie bydą
        nabożeństwa to tez nie obchodzi - moze wyda nakaz chodzenia i posłuszeństwa
        wiernych, ale sie myli - wierni wierzą w Boga Jego Syna i Ducha Św. Biskup nie
        jest niezastąpiony i tak własnie mysli o karierze a Diecezje Płocka to go nie
        obchodzi Jemu marzy się arcybiskupstwo i to mieszanie ma na celu aby pokażać co
        on czyni.
    • Gość: `podolanin 50letni Podziękowania dla ks.kan. i kapelana Andrzeja .... IP: 80.48.4.* 01.03.09, 09:12
      dziękujemy Ci ks.Andrzeju za to wszystko co zrobiłeś dla parafii świętokrzyskiej
      - prosimy Cie nie załamuj się i walcz na Chwałę Boga i dla wiernych . Biskup
      jest niezastąpiony i przyjdzie czas, że powrócisz Tu do Naszej i Twojej Parafii
      i Twojego Koscioła. Polecamy Cie opiece Matki Boskiej Częstochowskiej - Tej do
      której prowadziłeś pielgrzymki .
    • Gość: Agnieszka Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 09:40
      Właśnie wróciłam z porannej mszy o 8.0 i jestem pełna podziwu dla uśmieszków Ks.
      Romka. Widać, że jest bardzo zadowolony z odejścia Proboszcza. To jest już
      szczyt chamstwa. Księże Proboszczu, gdy żegnałeś się z nami na koniec mszy łzy
      jeszcze bardziej zaczęły płynąć z mojego serca, ale niestety nie wszyscy
      płakali. Twój wikariusz Romek nagrywał czarną komórką za Twoimi plecami mowę
      pożegnalną. Jak tak można, uciekł zaraz jak wchodziłeś na zachrystię. Nie miał
      odwagi pokazać Ci co robi, a może puszczał Twoją mowę do Biskupa. Nie wiem,
      myślał, że ktoś go nie zauważy??!! Wszyscy widzieli z początkowych ławek. Koło
      Kościoła krążyła nawet policja, nie wiem wikariusze boją się rozróby !?
      śmieszne, dajcie spokój naszemu Ks. Andrzejowi, robicie tylko większy podział
      Parafii....Czy nie wystarczająco już Go zniszczyliście...powinniście bać się
      Boga...nie zachowujecie się jak księża ale co po niektórzy jak judasze!!! ;((
      ;(( ;(( Na mszy została wystawiona Księga Pożegnalna, zachęcam wszystkich do
      wpisywania szczerych i płynących prosto z serca słów do Ks. Andrzeja. Kochany
      Księże Proboszczu dziękuję jeszcze raz za 14lat kapłaństwa w naszej parafii,
      bardzo ubolewam nad Twoim odejściem ;(
    • Gość: Agnieszka drodzy parafianie i ks. Poroboszczu uważajcię..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 09:53
      ciąg dalszy mojej wypowiedzi.......
      uważajcie, czy znowu na klęczkach z zachrystii ks. Romek nie będzie nagrywał
      mowy pożegnalnej Naszego Jedynego PROBOSZCZA tak jak o 8.0 rano.
      • Gość: renio Re: drodzy parafianie i ks. Poroboszczu uważajcię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 10:18
        wikariusze - donosiciele!!!!!! Tak było i tak jest. Ich koniec jest
        blisko.
        • Gość: tomek Re: drodzy parafianie i ks. Poroboszczu uważajcię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 10:25
          bliższy niż sądzą....
      • Gość: gość Re: drodzy parafianie i ks. Poroboszczu uważajcię IP: *.037.c77.petrotel.pl 01.03.09, 18:02
        Romek bierz swoje manatki i ze swoją bandą jedź jak najdalej naszego Kościoła.
        Takie jest żądanie parafian. Nie chcemy Was tu!
    • Gość: hm Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 01.03.09, 11:42
      żegnamy ksiedza proboszcza! jak dobrze ze to juz koniec, wreszcie
      • Gość: Nowa Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 12:07
        A my niecierpliwie czekamy na ks. kan. u nas... w Ligowie.
        Zapraszamy wiernych parafii Św. Krzyża do naszego...." ZADUPIA"
        Pozdrawiam. parafianka.
    • Gość: Magda Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.089.c74.petrotel.pl 01.03.09, 14:32
      Powiem tak: po pierwsze, jestem bardzo zszokowana faktem, że
      wikariusze z płockiej parafii pw. św.Krzyża, w szczególności ksiądz
      Roman (którego miałam możliwość poznać), dopuścili się takiego
      czynu. Po drugie, ogromne wrażenie wywarła na mojej osobie posatwa
      bp.Libery, który podjął decyzję całkowicie sam, wierząc
      bezgranicznie w kilka słów niedoświadczonych jeszcze w tym, co robią
      wikariuszy. Bo co najgorzsze, wychodzi na to, że ważniejszy jest
      głos jakiegoś "Tercetu" z mózgiem mniejszym od mrówki, aniżeli głos
      kilkuset czy nawet kilku tysięcy ludzi, wiernych. Po trzecie,
      zgadzam się z tym, że do kościoła nie chodzimy dla księdza, lecz dla
      Pana Boga. Ale przepraszam bardzo, to, że wierzący przybywają na
      Mszę św., by móc spotkać się z Bogiem, zależy od tego, kto tę Mszę
      odprawia i w jaki sposób ją sprawuje oraz jakim jest człowiekiem.
      Więc ksiądz odgrywa w tym bardzo ważną rolę, albowiem to on ma nas
      przybliżyć do osoby Chrystusa, ma nam ukazać pzresłanie każdej
      Ewngelii. Ale to powinno być widoczne nie tylko w słowach
      wypowiadanych przez niego, ale i w jego postawie, sposobie życia.
      Naprawdę przykro się robi, gdy czyta się takie komentarze. Bo jaki z
      tego jest wniosek? Wikariusze, którzy kapłanami są tylko kilka lat,
      którzy wcale nie dają dobrego świadectwa o sobie, którzy dążą "po
      trupach" do celu, mają tak ogromny wpływ na osobę biskupa.
      Najwidoczniej w Diecezji Płockiej hierarchia duchowieństwa stanęła
      do góry nogami. Bo skoro biskup podporządkowuje się prefektom... I
      na koniec, niebawem może dojdzie do tego, że Kościół nie będzie
      wspólnotą ludzi wierzących w Chrystusa, ale instytucją, w której
      największą rolę odgrywać będą duchowni, w szczególności ci
      najmłodsi, którzy to o prawdziwym kapłaństwie nie wiedzą jeszcze
      nic. Powołania do kapłaństwa nie sposób jest się nauczyć w
      seminarium. Bo powołanie do bycia kapłanem trzeba po prostu mieć,
      trzeba poczuć...
    • Gość: uuuu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 01.03.09, 15:08
      a jakiego czynu dopuścili sie wikariusze i Biskup?
      • Gość: Magda Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.028.c86.petrotel.pl 01.03.09, 15:42
        Człowieczku, przeczytaj najpierw wszystkie wypowiedzi na tym forum,
        a jeżeli nie znajdziesz w nich odpowiedzi, to bądź tak inteligentny
        i spróbuj odnaleźć odpowiedź na swoje pytanie na podstawie zebranych
        Ci wiadomości, a nie zadawaj beznadziejnych pytań, bo przez czytanie
        takich wypowiedzi jak Twoja, ludzie marnują swój cenny czas, jakbyś
        nie był/a tego świado/a!
      • Gość: Agnieszka Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 15:47
        przeczytaj sobie, nasz ksiądz odszedł ale to nie jest koniec! zrobimy wszystko,
        żeby wrócił ;(
        • Gość: z białej Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.190.c88.petrotel.pl 01.03.09, 21:40
          życzymy powodzenia w walce o powrót ks. kanonika. Mam nadzieję , że i nowy
          proboszcz powróci do swojej starej parafii w Białej.Był, jest i będzie tu bardzo
          szanowany i podziwiany. To prawdziwy ksiądz z powołania, a nie żaden
          karierowicz. My także nie chcieliśmy aby Nasz proboszcz Janusz odszedł od nas.
          Życzymy wam wytrwałości w zabiegach o powrót waszego proboszcza, bo może wtedy
          nasz Janusz wróci do nas, o czym możemy chyba tylko pomarzyć.
          Bądźcie wytrwali w walce o ks. Zembrzuskiego, ale nie obwiniajcie nowego
          proboszcza Janusza bo nie zasługuje na to
          • Gość: gość z Białej Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.169.c68.petrotel.pl 01.03.09, 22:11
            Decyzja Biskupa Libery jest nieodwołalna. Nic się nie zmieni.
            Parafia Biała długo nie będzie miała takiego proboszcza jakim był
            ksiądz Zdunkiewicz. Podobnie jak parafia Św. Krzyża my parafianie z
            Białej z głębąkim żalem, łzą w oku dzisiaj żegnaliśmy Naszego
            Kochanego Proboszcza.
    • Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 01.03.09, 16:03
      dokładnie przeczytałam i po lekturze stwierdzam, ze biskup miał przesłanki zeby
      odwołac proboszcza i go odwołał, tak, to jest jego czyn :) skończyło sie
      zamiatanie gowna pod dywanik.
      co jeszcze stwierdzam - no czesc parafian św. krzyża wierzy W !! proboszcza,
      ktory stoi już nawet wyżej w hierarchii niz sam Biskup, kto wie czy nie sam Pan
      Bóg..
      noi częsć osób ewidentnie szuka kozłow ofiarnych ( jesli nie wiedomo dlaczego go
      odwołał, to zwalmy wine na.... --> i tu można tworzyć, czyli radosna tworczość
      własna kwitnie:)
      Istnieją pewne normy, wg których praca proboszcza została oceniona.
      Najwidoczniej poza fajerwerkami i jego efektownej (mniej efektywnej!!)
      dzialanlności kryły się jakieś nieprawidłowości.
      • Gość: ... Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 16:18
        Człowieku jaki ty jesteś głupi, po przeczytaniu tych postów
        wyciagasz takie wnioski? Czy piszesz co z gory zaplanowales?
        • Gość: xdr Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 16:31
          niezłe masz te wnioski. Ciekawe kto CI je podsunął? a m0oze liczysz za nagrodę
          za to? albo jesteś radosnym sekretarzem księży wikariuszy ? trzymaj tak dalej a
          niedługo będziesz pluł sobie w brodę. a z resztą to Twoje życie twoja sprawa.
          baw się. tylko nie kosztem innych.
      • Gość: jakiś Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.09, 20:23
        jakie przesłanki,bo o nich głucho,ks,biskup na ten temat się nie wypowiedział...
    • Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 01.03.09, 16:29
      dokładnie taki wnioski wyciągam :))i nie życze sobie zebys mnie obrażał, każdy
      ma prawo do swojego zdania, nie przekonuje cie do mojego zdania, wiec sie nie
      siep. pozdrawiam
    • Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 01.03.09, 16:40
      tak sie składa, że myślę samodzielnie :) i na tyle, na ile umiem oddzielam fałsz
      od prawdy :) z gory dziękuje za przyszle obelgi pod moim nazwiskiem, tylko
      dlatego, że mam inne zdanie i mysle inaczej niz wy, swoją droga kto wa podsuwa
      takie teorie spiskowe ?:P haha
      • Gość: xdr Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 16:56
        na twoje nieszczęście nie popsujesz nam krwi :) cokolwiek chcesz to pisz i tak
        nie zwrócę większej uwagi na to. Twój śmiech jest śmiechem żałosnym :) szkoda
        pisać więcej na temat rozpoczęty przez Ciebie serdecznie pozdrawiam :)
      • Gość: `derek Re: uuu who is who ? IP: 80.48.4.* 01.03.09, 19:23
        kto co płaci że chcesz podjudzać opinie ludzka masz prawo do sojego myslenia i
        nikt tego ci nie żałuje ale nie popisuj sie przy takich okazjach i delikatniej
        się wyrażaj bo to nie czas i miesjce pozdrawiam
      • Gość: jakiś Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.09, 20:32
        Droga uu,jeszcze raz proszę abyś podzieliła się wiedzą nt.przesłanek jakimi
        kierował się ks.biskup odwołując proboszcza.Kuria do tej pory milczała i milczy
        nadal.Zatem podziel się z nami wiedzą na ten temat.
    • Gość: makumoch Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 17:36
      Ksiądz Roman-Judasz nagrywał z nienacka pożegnanie księdza prałata
      ciekawe czy nienagrywa w konwesionale osoby spowiadające się napewno
      niebęde spowiadał się u takiej szujy.
      • Gość: x Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 09:05
        Gwoli sprostowania:
        - nie prałata tylko kanonika
        - nagrywanie spowiedzi jest zagrożone karą ekskomuniki
        I moja rada - zamiast siedzieć tyle w internecie wziąłbyś się za naukę
        polskiego, bo z tego, co widzę, to jest z tym problem.
      • Gość: x Batman Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: 80.48.4.* 02.03.09, 16:22
        pamiętaj prochem jesteś i w proch się obrócisz a ksiądz kiecak
        czarny czy szuja i tak stanie nad twoin dołkiem
        kapłan chociasz czasem popełnia najgorsze czyny zawsze jest wybrany
        przez Boga a ks andrzej przesłania wam nawet Boga znasz prawde?
        wiesz jak się z nim pracowało? nikt z poprzedników nie postawił się
        proboszczowi ale tyłek obrabiali mu równo wszyscy aż pojawił się
        jeden co nie dał się po kątach rozstawiać
        • Gość: ! Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.110.c67.petrotel.pl 02.03.09, 20:13
          NaprawdęĘę???
          O Matko Święta!
          Inni ludzie też mają problemy ze swoimi przełożonymi, a mimo to
          siedzą cicho i nie marudzą.
          Jezus Chrystus wcale nie miał życia usłanego różami, cierpiał i
          zniósł okrutną mękę, by móc potem zmartwychwstać. W życiu jest
          podobnie, nieraz jest dobrze, nieraz musimy cierpieć, by móc potem
          być szczęliwymi.
          Tylko wątpię w to, że wy, wikariusze z Podolszyc, mieliście z ks.
          Zembrzuskim aż tak okrutne życie. Co wy tam żyliście jak w obozie
          koncentracyjnym? Jak M.M. Kolbe? Jak Popiełuszko?
          Nawet nie ma co porównywać waszych błachostkowych problemów do
          problemów tamtych Ludzi!
          Jeżeli zawsze tak zamierzacie postępować, że ze wszystkim, co wam
          nie będzie pasowało w rządach waszego przełożonego, będziecie
          wybierać się do biskupa, no to nie pozostaje mi nic innego jak tylko
          życzyć wam powodzenia! Oby tak dalej!!!
          • Gość: `lud widzacy Re: dobrze to napisałeś jak mamusia im na ....... IP: 80.48.4.* 02.03.09, 23:02
            tacy wszystko podawała a w gimnazjum zajadali batoniki to i jedzonko na plebanii
            nie smakowało oj przydały by im sie lata 80-te to wtedy by zmienili zdanie a tak
            to buszuja po Auchan , galerii czy maja pieniązki na Toto-lotka. Myslą że na
            Podolu mieszka ciemnota i nic nie widzi .
        • Gość: katolik Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 20:22
          Tym wikariuszom to jest za dobrze!!! Dwie pensje, wszystkie rachunki
          popłacone, pieniedzy pod dostatkiem. A więc po co pracować? ale
          sprawiedliwość przyjdzie gó...arze!!
    • Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 01.03.09, 18:17
      a wręcz przeciwnie, to proboszcz pakuje manatki a nie oni :))
      • Gość: `judasz Re: uuu dalej jątrzysz zadowolony jestes... IP: 80.48.4.* 01.03.09, 19:27
        ale uciecha mija i nastaje rzeczywistość . Ciesz się dalej !!!! powodzenia ale
        naprawde dziekujemy ci za to co piszesz!!!!
    • Gość: Ag Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 18:46
      proboszcz pakuje się przez takich żałosnych frajerów jak ty
      • Gość: podolszyce Piękne pożegnanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 20:13
        Wspaniale parafia pożegnała! Stanęliśmy na wysokości zadania!
        • Gość: dzięki Re: Piękne pożegnanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:38
          Jestem dumny ze mogłem przyczynić się do zorganizowania tak przecudnej mszy :)
          wszystko było jak się należy, widać ze jesteśmy parafianami Ks Andrzeja! JESTEM
          DUMNY ZE MIAŁEM TAKIEGO PROBOSZCZA!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: widziałem Re: Piękne pożegnanie! IP: *.190.c88.petrotel.pl 01.03.09, 21:46
          co ty możesz wiedzieć o pięknym pożegnaniu?
          W Białej to dopiero było pożegnanie, szkoda, że nikt nie filmował,
          Pożegnanie godne wspaniałego proboszcza
          • Gość: z akcji Re: Piękne pożegnanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:50
            Księże Andrzeju zasłużyłeś na takie pożegnanie. Pozostaniesz w
            naszych sercach!!!
          • Gość: Biała Re: Piękne pożegnanie! IP: *.169.c68.petrotel.pl 01.03.09, 22:22
            To prawda, msza była bardzo wzruszającą, padło wiele pięknych słów
            pod adresem Księdza Zdunkiewicza. Ilość wiernych, kwiatów i brawa
            jakie dostał na koniec proboszcz może świadczyć, tym jak
            barrrrrrrrrdzo będzie nam Go brakowało.
    • Gość: ktoś Z Białej Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.169.c68.petrotel.pl 01.03.09, 22:18
      To prawda, msza była bardzo wzruszającą, padło wiele pięknych słów
      pod adresem Księdza Zdunkiewicza. Ilość wiernych, kwiatów i brawa
      jakie dostał na koniec proboszcz może świadczyć, tym jak
      barrrrrrrrrdzo będzie nam Go brakowało.
    • Gość: :) Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.03.09, 14:23
      Nasze pozegnanie bylo piekne przez cala msze plakalam...
      Lecz ta wielka pamiatke ktora dostal od nas parafianow ksiadz
      proboszcz, dlugo bedzie mu sluzyla a parafianie domyslaja sie juz
      oco mi chodzi :)
      KSIEZE ANDRZEJU BEDZIEMY PAMIETAC:**!!
    • Gość: makumoch Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.018.c74.petrotel.pl 02.03.09, 14:55
      Musimy odpowiedzieć na pytanie czy chcemy takiego księdza Judasza
      jak ksiądz Romao i co z nim zrobić podstawa to pusta taca.
      • Gość: Ktoś Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 17:08
        Doucz się jeśli już coś piszesz - taca to wpływ parafii a nie
        księży. To po pierwsze.
        A po drugie: co będzie z ks. Romkiem? Będzie pełnił posługę
        kapłańską dla ludzi WIERZĄCYCH (w Boga nadmieniam - nie w ks.
        Zembrzuskiego)we WSPÓŁPRACY z nowym księdzem proboszczem i
        pozostałymi wikariuszami. Alleluja!
        • Gość: gość Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.037.c77.petrotel.pl 02.03.09, 17:30
          Romek jest pierwszy do odstrzału, a potem następni.
    • Gość: chwila prawdy Sama prawda IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 15:09
      Myślę, ze pora wyjawić cala prawdę.

Denerwują mnie już te wasze plotki... Pogłoski.

Jak możecie rozpowiadać coś co nie jest udowodnione?! Wstydźcie się !! Nasz
      przecudowny, najlepszy proboszcz, ks Andrzej został porządnie (tu bym użył
      mocnego słowa, ale nie wypada) wykiwany... A wszystko może zawdzięczać swoim
      wikariuszom. Zaczęło się od ks. Jurka Zdunkiewicza, to on jako pierwszy stal się
      informatorem Biskupa... Myślicie, ze czemu nagle awansował na stanowisko
      dyrektora radia? nic za darmo... Ten... Człowiekiem go nie nazwę... Pociągnął za
      sobą resztę wikariuszy z naszej parafii. I wszyscy donosili na naszego
      proboszcza. Najgorsze jest to ze nie było w tym cienia prawdy. Bo czy nasz
      proboszcz nic nie robił? Czy wszystko za niego robili wikariusze? Czy on ich nie
      karmił? Nie chodził na kolędę? Po prostu aż mi się coś robi jak tylko pomyślę o
      tym jak księża mogą coś takiego zrobić a potem normalnie patrzeć człowiekowi w
      oczy. Nikt nie zrobił tyle dla Kościoła co nasz proboszcz.

Podczas jednej z ich kolacji ( a przecież proboszcz ich podobno nie karmił...)
      ks. Andrzej dostał telefon od Biskupa, ze ma u niego się natychmiast zjawić... A
      był to już wieczór po 21... 5 minut po proboszczu wyjechali wikariusze. Gdy nasz
      biedny proboszcz wszedł do Biskupa zaraz za nim zaczęli poklei wchodzić
      wikariusze i mówić rożne oszczerstwa na niego. Biskup nawet nie dal mu dojść do
      słowa.

I gdzie tu jest sprawiedliwość? Jak takie osoby mogą być księżmi?! A tym
      bardziej biskupem ?!?!?!

Mam nadzieje ze wikariusze jak najszybciej oddadzą się do dymisji, bo inaczej
      (mam taka nadzieje) parafianie nie dadzą im tu żyć...

Tyle z mojej strony.

A jeszcze jedno... Śmieszą mnie wasze głupie komentarze, jak chcecie się
      ponasiewać, powygłupiać to nie tutaj. To jest poważny temat.

Z podziękowaniami dla najlepszego i jedynego takiego proboszcza, ks. Andrzeja
      Zembrzuskiego.
      • Gość: do Chwila Prawdy Re: Sama prawda IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 15:50
        Był wieczór. Proboszcz jak zwykle o tej porze karmił swoich
        wikariuszy, a ci jak zwykle udawali, że jedzą mu z ręki. Wybiła
        godzina 21, gdy nagle rozbrzmiał dzwonek telefonu proboszcza.
        - Halo, ksiądz biskup? Oczywiście, zaraz będę - powiedział
        najcudowniejszy ks. Andrzej.
        Z trwogą spojrzał na wikariuszy i nie wystarczająco dobrze ukrytą za
        firanką... Chwilę Prawdy. Założył płaszcz i wyszedł bez słowa. Wsiadł
        do swojego samochodu i odjechał w "nieznanym" kierunku. Chwilę Prawdy
        ogarnęło przerażenie. Wyczekująco patrzyła na kolejne ruchy
        wikariuszy. Ci z kolei odmierzyli 5 minut, skinęli głowami na znak
        gotowości do wyjścia, odsunęli stołki, zdjęli przytwierdzone im przez
        przełożonego śliniaki i udali się w stronę samochodów. Po kilku
        minutach już byli pod drzwiami biskupa i czekali na sygnał do
        rozpoczęcia ofensywy. Nie udało im się jednak dostrzec, że tuż przed
        nimi, niczym cień, pod biurko biskupa wdarła się... Chwila Prawdy.
        Łypnęła tylko z żalem na wciśniętego w niezwykle niewygodne krzesło
        swojego ukochanego proboszcza i ukryła się starannie, by nie zostać
        zauważoną. Do pokoju zaczęli wchodzić wikariusze. Dla nich
        przygotowano wygodne, miękkie fotele i ciepłą herbatę. Z uśmiechem na
        ustach pierwszy z nich zaczął rzucać oszczerstwa:
        - Proboszcz Z. nakarmił mnie dziś tylko na kolację. Obiad musiałem
        zjeść samodzielnie. To niedopuszczalne!
        Biskup z przekonaniem pokiwał głową, łypnął groźnie na księdza Z. i
        znienacka rzucił w niego skarpetką, gdy ten właśnie miał zamiar
        powiedzieć coś na swoją obronę. Proboszcz zamilkł. Okazało się, że
        skarpetka nasączona była płynem odejmującym mowę! Chwila Prawdy
        jęknęła z przerażenia, a po jej policzku popłynęła gorąca łza. To
        było nie do zniesienia.
        Poproszono kolejnego zdradzieckiego wikariusza. Jego zeznania w
        niczym nie różniły się od poprzednich, ani od następnych. Oczywiście
        wersja została wcześniej ustalona. W Chwili Prawdy wzbierała złość.

ciąg dalszy w następnym 784865373754533-tym odcinku. :DDD

Ktoś napisał w jednym w wcześniejszych postów o prezencie, jaki ks.
        otrzymał od "parafianów" :))))))))))) Brzmi prawie jak patafianów,
        więc uważajcie, bo jeszcze staniecie się przedmiotem kpin, drodzy
        PARAFIANOWIE :)) Nie wiecie nawet jakie salwy śmiechu wywołał tekst:
        "nie wyobrażam sobie Grobu Pańskiego bez księdza Proboszcza" :PPP
        Stajecie się powoli legendą. GRATULACJE! :)
        • Gość: z parafii Re: Sama prawda IP: 89.108.248.* 02.03.09, 21:24
          bardzo trafny post. nie wiem dlaczego nieliczne (trzy,cztery?) najbardziej krzyczące za proboszczem osoby na tym forum mają monopol na prawdę a spokojnie wypowiadający się ludzie, którzy mają swiadomość, że przynależą do Kościoła nie ks zembrzuskiego, wierzą w Boga nie w ks zembrzuskiego, i nie oceniają ani ks zembrzuskiego ani wikariuszy, są obrażani. mało tego!'parafianom' z niezwykle pobożnego kościoła św. zembrzuskiego nie wystarcza szykanowanie obecnych, byłych i ( w umysłach zapewne już także przyszłych wikariuszy), ale ośmielają się nawet obrzucać wyzwiskami ks. Biskupa! nie miejcie nawet złudzeń - cały Płock o was słyszał, jak zresztą chcieliscie. i przed całym Płockiem muszę się wstydzić że do parafii tak zaślepionych i nienawistnych ludzi należę. oto próbka waszych możliwości 'Kościół na pewno nie będzie tak przepełniony wiernymi jak zawsze był' - ludzie wierzący - pytanie w co???w kogo??? 'Biskup otoczył sie samymi psycholami.' - ludzie czy wy myślicie zanim coś napiszecie?! grobu Pańskiego sobie bez ks. zembrzuskiego nie wyobrażacie? a może i Triduum Paschalnego? i Bożego Narodzenia??? to się po prostu w głowie nie mieści... Bóg was za te herezje będzie sądził - nie zapominajcie o tym. jest Wielki Post i zarówno wikariusze jak i proboszcz posypali sobie głowy popiołem więc może i wy to zrobicie? i dopiero pokażcie jaką to dobrą, miłosierną wspólnotą jesteście. Pan Bóg wiele musi wam wybaczyć, a komu wiele wybaczono, ten powinnien wiele wybaczać innym. jeśli nie jesteście do tego zdolni to chyba nie jest wyznanie/wiara dla was. strasznie mi przykro ze w mojej parafii przez kilka osób rozpętujących burzę nienawiści wszyscy jestesmy uwazani za ludzi zaslepionych i irracjonalnych:(
      • Gość: Ktoś Re: Sama prawda IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 17:36
        No rzeczywiście - sama prawda! Palce lizać!!!
        To co wypisujesz to nic nowego - ten sam stek bzdur, który przejawia
        się na forum odmieniany przez przypadki i rozpowszechnainy przez to
        same, wąskie grono zaślepionych osób.

"Jak możecie rozpowiadać coś co nie jest udowodnione?! Wstydźcie
        się !!" - Rozumiem, że rozmawiasz sam ze sobą? - Specjaliści mówią,
        że to poważny sygnał, żeby zając się własnym zdrowiem :-)...
        • Gość: chwila prawdy Re: Sama prawda IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 17:51
          Gdybyś rozmawiał/a z ks. Andrzejem to znałbyś prawdę. Ja właśnie ją znam i chce
          ją rozpowszechniać, żeby ludzie przestali wymyślać różne powody odejścia proboszcza.
    • Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 02.03.09, 16:50
      uśmałam sie na całego:) dziekuje Ci za ten post, przecudownie ukazuje całą
      sytuację :) :P,(ah ci wikariusze, co za przebiegłość, co za dwulicowaość, i
      jakie zgranie..:) ta fabuła, niespodziwany zwrot akcji, napiecie , eh, sama bym
      tego lepiej nie napisala.
      Pozdrawiam
      • Gość: ... Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 17:35
        Do użytkowników 'uu' i 'do chwila prawdy' jeżeli śmieszy was ta cała sytuacja,
        to nie musicie tutaj pisać. Jesteście zadowoleni z tego ze tu nikt nie sprawdzi
        kim jesteście, bo nie podpisujecie się nazwiskami i możecie sobie wypisywać co
        chcecie. Zachowujecie się gorzej od przedszkolaków.
        • Gość: Ktoś Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 18:06
          Gościu, Ty za to rzeczywiście podałeś cały swój życiorys, łącznie z
          numerem buta i jadłospisem na każdy dzień tygodnia. To normalne, że
          ludzie na forum są anonimowi.
          To, że ktoś umie w przezabawny sposób podejść do tego całego cyrku
          na kółkach jaką kręci proboszcz ze swoją świtą jest tylko godne
          pozazdroszczenia :-).
          Czekam na ciąg dalszy tej mrożącej krew w zyłach opowieści ;-).
          • Gość: do ktosia Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 18:25
            Ta historia mrożąca krew w żyłach, jak ty to nazwałeś/las, co jest absurdalne,
            już się zakończyła. Biskup ostatecznie odebrał nam najlepszego proboszcza. Ale
            tak to jest jak ktoś zazdrości sławy. Bo przecież wiele ludzi, nie tylko
            parafianie św. Krzyża zna, bądź słyszało o naszym proboszczu.
    • Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 02.03.09, 18:24
      jestem zosia z., a ty? a niby czego mialabym sie bac? to jt forum, wiec pisze w
      skrócie, chyba ze chcesz poznac nr mojego dowodu osobistego... ;)
      • Gość: ... Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 18:27
        Chodzi mi tylko o to, że nie odważylibyście się powiedzieć czegoś takiego prosto
        w oczy ks. Andrzejowi, ani nikomu kto jest za nim.
    • Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 02.03.09, 18:36
      ja mam mu to powiedziec?? przeciez on zna prawde! stary, za cos go w koncu ten
      Biskup zeslal do lIgowa, przeciez nie w nagrode... ja mu nie musze mowic jaka
      jest prawda, on ja dobrze zna.
      • Gość: . Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 18:48
        ale ty widocznie nie znasz prawdy. jest to zwykła ZMOWA ze strony wikariuszy,
        jeżeli można ich tak nadal nazywać.
    • Gość: uu Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.enterpol.pl 02.03.09, 19:03
      trzech na jednego? w takim razie ks. Proboszcz jest ofiarą paskudnych knowań
      wikariuszy!(spokojnie mozesz ich tak nazywac :) Wez pod uwage ze niektorzy
      poprzedni wikariusze byli w parafii tylko rok,chyba nie mogli wytrzymac z
      proboszczem, a ze wtedy jeszcze rzadzil Wielgus, to wszystko bylo cacy i to
      wikariusze zmieniali parafie, ja mysle ze prawda wczesniej czy pozniej wyjdzie
      na jaw, szkoda ze po drodze robi tyle zła
      • Gość: .. Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.plock.mm.pl 02.03.09, 19:09
        nie trzech tylko 4 bo nie zapominajmy o Jerzym Zdunkiewiczu. nasza parafia żyła
        za czasów dawniejszych wikariuszy dzięki nim, a teraz proboszcz próbował
        podtrzymać wszystkie tradycje... a ci nowi nic dla niej nie robią... nie chcą
        ruszyć za przeproszeniem tyłków dla swoich parafian.
        • Gość: zzamiedzy Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.009.c89.petrotel.pl 02.03.09, 19:39
          nie jestem z parafii sw. Krzyza ale z zaciekawieniem obserwuje rozwoj wydarzen. Znam ks. Andrzeja i bardzo go szanuje. Zawsze mily usmiechniety. Szkoda ze odchodzi, odkad pamietam zawsze byl u Was. no ale sa sprawy na tym swiecie ktore zmieniaja bieg wydarzen. Wg. mnie bp popelnil tylko jeden blad w tym przedsiewzieciu. powinnien dokonac zmiany proboszcza w czasie zmian w diecezji. wszystko przeszloby spokojniej. widac mial wazny powod by zrobic tak jak zrobic. wiem ze ks. Andrzej byl wczesniej na rozmowie u bp i obiecal mu zrobic z "tą" sprawa porzadek. nie zrobil tego. wiem ze wielu z was nie wierzy i nigdy nie uwierzy ze ks.Z mogl miec jakis romans, dziecko lub zrobic cos nie tak. pamietajcie ze ksieza sa Z LUDU I DLA LUDU wiec maja takie same przywary jak my. jesli chodzi o wikariuszy... nie wiem jak wygldaly ich relacjie z proboszczem i nigdy sie nie dowiemy. to co powie kazda ze stron nie bedzie obiektywne. Gratuluje odwagi prefektom. Szkoda mi Was bo teraz nie bedziecie mieli latwego zycia. i przylgnie do Was pewna łatka. cieżko byc prorokiem we wlasnym kraju. nie dajcie sie. Pozdrawiam
          • Gość: `sasiad Re: zzamiedzy no wiadomo że nie jestes z parafii.. IP: 80.48.4.* 02.03.09, 19:52
            Św Krzyza bo sam tak piszesz iwiadomo kto ty jestes ?
    • Gość: `GUCIO i Maja Re: Gwoli wyjasnienia.... IP: 80.48.4.* 02.03.09, 20:00
      6 maja 2007
      W Płocku odbyły się tradycyjne Uroczystości Zygmuntowskie ku czci patrona miasta
      św. Zygmunta.
      W niedzielę uroczystej mszy w kościele św. Krzyża na osiedlu Podolszyce-Północ
      również przewodniczył bp Marcinkowski. W kazaniu proboszcz płockiej katedry ks.
      dr Janusz Filarski zachęcał by za wzorem św. Zygmunta każdy przypatrzył się
      swojemu powołaniu. Przypomniał również historię kultu patrona Płocka. We mszy
      wzięła udział służby mundurowe miasta.
      W czasie uroczystości modlono się za nowego biskupa płockiego Piotra
      Liberę, którego ingres do katedry płockiej planowany jest na 31 maja.
      Tradycyjnie również wystawiona była herma zawierająca czaszkę św. Zygmunta - dar
      króla Kazimierza Wielkiego
      Warto przypomnieć, że decyzją ówczesnego ordynariusza płockiego bp.
      Stanisława Wielgusa od 2001 główna celebra Uroczystości Zygmuntowskich co roku
      odprawiana jest w innym kościele. W ub. r. odbyła się w kościele farnym, który
      obchodził wówczas jubileusz 650-lecia istnienia.
    • Gość: `diecezjanin z maz Re: Ks. Zembrzuski nadl widnieje w wykazie kuriii. IP: 80.48.4.* 03.03.09, 09:11
      jako duszpasterz służb mundurowych:
      Duszpasterstwo policjantów i strażaków:
      ks. kan. Andrzej Zembrzuski
      Przed przyjściem do Płocka bp Piotr Libera mówił, że świeccy są śpiącym
      olbrzymem którego należy obudzic. Niech obudzi opieszałość Swoich
      współpracowników Kurii bo odwołuje okólnikem . Może by wreszcie powołał nowego
      duszpasterza-kapelana tych służb.
    • Gość: pytajnik Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 13:42

A kim była ta Ania w tej całej sprawie? Bo jakoś ten wątek nam
      umknął?
      • Gość: podolle Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.plock.mm.pl 03.03.09, 15:25
        Ania razem z p. Machowska prowadziła schole, a poza tym to ona prowadziła stronę
        internetowa naszej parafii, wiec to normalne ze od czasu do czasu była na
        plebani. A ze wikariusze wymyślili sobie plotkę, to już nie jej wina. równie
        dobrze mogli powiedzieć ze wszystkie dziewczyny i kobiety należące do grup
        parafialnych sypiały z proboszczem. to jest jakiś ABSURD !
        • Gość: o Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.197.c94.petrotel.pl 03.03.09, 16:36
          a nie zastanawialiscie sie nigdy dlaczego p.Rebata- katechetka jest na urlopie zdrowotnym? ma cofniete misje(kazdy katecheta takieposiada beztreminowo wazne. bp moze je oczywiscie w kazdej chwili odwolac) i nie moze juz uczyc w szkole
          • Gość: xxx Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 20:36
            PRZESTAN ujadać!!
          • Gość: katechetka Re: Ks. Zembrzuski odchodzi z Podolszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 22:31
            i za to wlasnie biskup jest pozwany przez koleżankę Renatę do Watykanu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka