Dodaj do ulubionych

Prawie bezrobotny szef MZD

IP: *.petrotel.com.pl 28.01.02, 20:53
Dzis 'Gazeta' podala, iz Prezydent Płocka Wojciech Hetkowski obarczył szefa
płockich drogowców Stanisława Markuszewskiego winą za opóźnienia w realizacji
programu udrożnienia miasta i zbudował długą listę zarzutów. Wiele z tych
zarzutow, to niektore watki naszych forumowych rozwazan. (uruchomienie ruchu na
niedokończonej Wyszogrodzkiej i Przemysłowej, opór przed zmianą systemu
uruchamiania świateł dla pieszych przez al. Piłsudskiego na Międzytorzu,
niedokończenie przebudowy skrzyżowania Spółdzielczej i Lachmana)
Czyz bysmy choc w jakims malym stopniu przyczynili sie do decyzji Pana
Prezydenta ?? Podobniez Pan Prezydent zaglada na forum ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Roman J. Re: Prawie bezrobotny szef MZD IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 21:17
      Jeżeli to prawda, to duży plus dla prezydenta Hetkowskiego za:
      1. Odwiedzanie forum.
      2. Pokazanie żółtej kartki panu Markuszewskiemu.
      Może wreszcie szef MZD zacznie sumienniej wywiązywać się ze swoich obowiązków.
      A jeżeli nie, to mam nadzieję, że pan Prezydent nie zawaha się pokazać
      czerwonej kartki. :-)
    • Gość: Roman J. Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 21:36
      Przeczytałem artykuł w Gazecie, stąd moja poprawka. Szef MZD dostał już
      czerwona kartkę. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że na jego miejsce zostanie
      powołany ktoś bardziej kompetentny. :-)
      A ja coraz bardziej lubię prezydenta Hetkowskiego. :-)
      • Gość: kei Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: *.*.*.* 29.01.02, 09:59
        A mnie coraz bardziej Prezydent Hetkowski smieszy. Zachowuje sie jakby do
        Plocka przyjechal po raz pierwszy jak ekspert Andersena i nagle zobaczyl ze
        wszystko jest zle, skoro wg. milosciwie panujacego nam Prezydenta p.
        Markuszewski byl taki zly, to czemu nikt nic nie robil wczesniej, wszak p.
        Hetkowski w plockiej wierchuszsce wladzy jest nie od dzis. Podobnie rzecz sie
        ma Igrzyskami dla Mlodziezy, to ze stawki beda takie a nie inne, i to ze nie ma
        sponsora to chyba bylo wiadomo nie od dzis.
        A Dyrektora Markuszewskiego to jest mi raczej szkoda. Jak byl tym Dyrektorem to
        go nie znosilem;) ale teraz wydaje mi sie, ze stal sie zwyklym kozlem ofiarnym
        i nic wiecej. Trzeba sie odciac przed wyborami od tego co robili przez cala
        kadencje to sie odcinaja.
        Pzd.
        Michal
        • Gość: Hetkoś Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: 213.77.38.* 29.01.02, 10:15
          Cieszę się, że płocczanie wykazują tak duże zainteresowanie problemami płockich
          dróg. Poprawa złej sytuacji to jedno z najważniejszych zadań władz Płocka.
          Dziękuję za komplemanty. Jak powiedział Kubuś Puchatek: "ten rodzaj krytyki
          lubię najbardziej", ale na poważnie chciałbym rzeczywiście na te komplementy
          zasłużyć.
          Teraz idę na sesję tłumaczyć się przed radnymi. Zapraszam wszystkich
          internautów.
          • durfin Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka 29.01.02, 11:26
            Ja w kwestii formalnej.

Jestem bardzo zadowolony z tego, ze na nasze forum zaglada coraz wieksza liczba
            ludzi, a takze ze coraz czesciej biora udzial w dyskusji osoby zycia
            publicznego. Teraz faktycznie czujemy, ze wladza slucha glosu ludu i czasem
            wykorzystuje dobre pomysly. Trzeba tylko pamietac o tym, ze czasem glos na
            forum zabieraja osoby nieodpowiedzialne, ktore chca wykorzystac mozliwosc
            wygloszenia czegokolwiek i obrazaja lub oskarzaja innych. Mam jednak nadzieje,
            ze nikt rozsadny nie da sie sprowokowac.

Pozdrawiam.
        • Gość: Roman J. Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 10:34
          Przypominam, że pan Hetkowski był dotąd przewodniczącym Rady Miasta, a więc
          dyrektor Markuszewski nie był jego podwładnym. Poza tym to, że jest się w
          jednej drużynie (tutaj SLD) nie oznacza, że ma się taką samą koncepcję gry.
          Prezydent Jakubowski "władał", a prezydent Hetkowski na razie "rządzi" i to
          jest istotna różnica. Zresztą nawet jeżeli byłemu przewodniczącemu Rady Miasta
          coś się nie podobało w sposobie zarządzania miastem, to przecież nie mógł
          wchodzić w kompetencje Prezydenta. Teraz sam jest Prezydentem i ma prawo
          realizowac swoją koncepcję rządzenia, co właśnie robi. Nie zauważyliście, że ta
          tzw. "wierchuszka władzy" ulegała ostatnio poważnej przebudowie? Nie znalazło
          się tam miejsce dla dotychczasowych wiceprezydentów, co chyba oznacza jakąś
          zmianę w jakości rządzenia. Mam nadzieję, że na lepsze.
          Nie rozumiem stanowiska, jakie prezentuje kei. Nie wszyscy będący u władzy mają
          bezpośredni wpływ na rządzenie. Najlepszym przykładem jest Prezydent RP (jako
          stanowisko, a nie konkretny człowiek). Jest u władzy, ale to nie znaczy, że ją
          bezpośrednio sprawuje.
          Ale dość tego, bo zaczynam bronić prezydenta miasta, który powinien się sam
          obronić, tym bardziej, że wywodzi się z opcji, która niekoniecznie jest mi
          najbliższa.
          • Gość: kei Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: *.*.*.* 29.01.02, 10:48
            A ja mam wrazenie (obym daj Boze sie mylil), ze ta przebudowa w plockim ratuszu
            nie ma oznaczac zmiany jakosci rzadzenia, ale ma byc proba odciecia sie od tego
            co robili poprzedni prezydent i wiceprezydentowie. Cos na zasadzie dobry - zly
            glina. Tamten byl zly, ale teraz jestem ja i ja jestem dobry i teraz juz
            wszystko bedzie inaczej - czyt. lepiej.
            Mam wrazenie, ze przyklad z Prezydentem RP nie jest do konca trafiony. Nie
            umiejszajac nic Plockowi (Plocku? jak to sie pownno napisac?) - najlepiej
            bedzie: miastu Plocck, sprawa rzadzenie w takim miescie wyglada zupelnie
            inaczej niz rzadzenie panstwem, no ale z tego to sobie doskonale zdajemy
            sprawe:)
            Bycie Przewodniczacym Rady Miasta to juz wedlug mnie wystarczajace "szczyty"
            aby moc przynajmniej probowac forsowac swoja koncepecje. A ja jakos nie moge
            sobie przypomniec, byc w ciagu 4 lat p. Hetkowski wyrazal glosno swoja
            dezaprobate tego co robil p. Jakubowski.
            Swoja droga to szkoda (ale mam nadzieje, ze jeszcze nic straconego), ze nie
            wypowiedzial sie w tej sprawie sam p. Prezydent.
            Serdecznie Pozdrawiam
            Michal
            • Gość: Duch Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 13:24
              Nie wyrazal, bo Prezydentem by nigdy nie zostal i tyle. A reszta to tylko
              zwykla przedwyborcza gra pozorow, ktora nasza plocka jedynie sluszna opcja ma
              doskanale opanowana. A ten wpisik to zdecydowanie sprawka jakiegos znudzonego
              swoja praca referenta, a moze starszego referenta ;).
              Duch w dzien gorzej straszy.
          • Gość: Chętkoś Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 14:46
            Hetkowski kpi, czy o drogę pyta? Usunął Markuszewskiego, no i teraz wszyscy
            zobaczą jak lepiej może funkcjonować miasto bez urzędnika, który wszystkie
            decyzje konsultował z Zarządem Miasta, a Hetkowski tamten (przecież SLD-owski)
            zarząd niezwykle hołubił i zawsze głosował jak partia i Zarząd ustalił. Na
            miejsce Markuszewskiego być może Hetkowski zatrudni kogoś z bliskiej rodziny
            (pewnie wybitnego fachowca), tak jak znalazł miejsce w Zarządzie Płocka dla
            swojego krewnego niejakiego Nowickiego z dawnej Mumii Wolności. A poza tym
            Markuszewski tworzy komitet wyborczy przed nadchodzącymi wyborami
            szamorządowymi, więc jako polityczny przeciwnik towarzysza Hetkowskiego musiał
            położyć głowę. Teraz kolej na Prezesa Zarządu Komunikacji Miejskiej Pana
            Sawickiego, który też aktywnie działa w tym komitecie i na pewno jako
            przeciwnik polityczny zostanie wkrótce usunięty ze stanowiska. A towarzysz
            Hetkowski niech się nauczy mówić po polsku,pezetperowwski bełkot to za
            mało...
            • Gość: Roman J. Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 21:52
              Masz prawo do swojego zdania, ale nie zmienisz faktu, że Markuszewski marnym
              urzędnikiem był. Poczytaj sobie jego uzasadnienia dlaczego nie można w Płocku
              na jednym przejściu dla pieszych rozwiązać problemu świateł. Czy trzeba się aż
              odwoływać do wszystkich świętych i podawać idiotyczne (sic!) argumenty, żeby
              tylko czegoś nie zrobić? Wybacz, ale Markuszewski dawno powinien opuścić swoje
              stanowisko, bo przyczyn merytorycznych jest dość, żeby nie trzeba było
              odwoływać się do polityki. Chyba, ze ktoś widzi wszędzie politykę, jak ten
              Jasiu z dowcipu, którem się wszystko z dupą kojarzyło. :-)
              • Gość: Chętkoś Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 09:07
                Gość portalu: Roman J. napisał(a):

> Masz prawo do swojego zdania, ale nie zmienisz faktu, że Markuszewski marnym
                > urzędnikiem był. Poczytaj sobie jego uzasadnienia dlaczego nie można w Płocku
                > na jednym przejściu dla pieszych rozwiązać problemu świateł. Czy trzeba się aż
                > odwoływać do wszystkich świętych i podawać idiotyczne (sic!) argumenty, żeby
                > tylko czegoś nie zrobić? Wybacz, ale Markuszewski dawno powinien opuścić swoje
                > stanowisko, bo przyczyn merytorycznych jest dość, żeby nie trzeba było
                > odwoływać się do polityki. Chyba, ze ktoś widzi wszędzie politykę, jak ten
                > Jasiu z dowcipu, którem się wszystko z dupą kojarzyło. :-)

Ależ drogi kolego, niepotrzebnie się denerwujesz i podniecasz. Próbujesz
                naśladować wybitnie uzdolnionego rzecznika prasowego rządu RP Tobera! Ja też
                uważam, że Markuszewski był kiepskim dyrektorem MZD i może dobrze się stało, że
                został odwołany (?). Ale dlaczego dopiero teraz? Co zrobił dotychczasowy
                Przewodniczący Rady Miasta Płocka Towarzysz Hetkowski, aby poprawiła się sytuacja
                na płockich drogach ? Jakie to inicjatywy zgłosił na forum Rady Miasta Płocka w
                tej sprawie (on lub jego koledzy z SLD)? Dlaczego nadal zatrudnia radnych -
                kolegów z SLD na różnych stołkach w spółkach komunalnych, a potem sie dziwi , że
                coś nie wychodzi ? Mam nadzieję, że odpowiesz na te pytania, bo jak mniemam,
                jesteś dobrze poinformowany o intencjach prezydenta Hetkowskiego, pieszczotliwie
                nazwanego Hetkoś. Być może nie wierzysz w polityczne motywy decyzji Hetkowskiego,
                a ja nie wierzę, że ty nie wierzysz... Bywaj zdrów ze swoją niewiedza, a tak na
                marginesie decyzje Hetkowskiego nie kojarzą mi się z polityką, ani z niczym
                rozsądnym.
                • Gość: Roman J. Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 09:50
                  Gość portalu: Chętkoś napisał(a):

>
                  > Ależ drogi kolego, niepotrzebnie się denerwujesz i podniecasz. Próbujesz
                  > naśladować wybitnie uzdolnionego rzecznika prasowego rządu RP Tobera! Ja też
                  > uważam, że Markuszewski był kiepskim dyrektorem MZD i może dobrze się stało, że
                  >
                  > został odwołany (?). Ale dlaczego dopiero teraz? Co zrobił dotychczasowy
                  > Przewodniczący Rady Miasta Płocka Towarzysz Hetkowski, aby poprawiła się sytuac
                  > ja
                  > na płockich drogach ? Jakie to inicjatywy zgłosił na forum Rady Miasta Płocka w
                  >
                  > tej sprawie (on lub jego koledzy z SLD)? Dlaczego nadal zatrudnia radnych -
                  > kolegów z SLD na różnych stołkach w spółkach komunalnych, a potem sie dziwi , ż
                  > e
                  > coś nie wychodzi ? Mam nadzieję, że odpowiesz na te pytania, bo jak mniemam,
                  > jesteś dobrze poinformowany o intencjach prezydenta Hetkowskiego, pieszczotliwi
                  > e
                  > nazwanego Hetkoś. Być może nie wierzysz w polityczne motywy decyzji Hetkowskieg
                  > o,
                  > a ja nie wierzę, że ty nie wierzysz... Bywaj zdrów ze swoją niewiedza, a tak na
                  >
                  > marginesie decyzje Hetkowskiego nie kojarzą mi się z polityką, ani z niczym
                  > rozsądnym.

1. Nie rozumiem dlaczego uważasz, że się denerwuję i podniecam. Chyba oceniasz
                  mnie przez pryzmat swoich własnych emocji. :-)
                  2. Są ludzie, którzy nie widzą innych ludzi, tylko opcje i kolory. Ale takie
                  widzenie nie ma przyszłości, bo w tym kraju wszystkie kolory się już zgrały i
                  wszystkie opcje zostały wykorzystane (przepraszam, została jeszcze Samoobrona).
                  Niestety Ty należysz do tych miłośników kolorów i trudno Ci się zdobyć na
                  obiektywizm.
                  3. Nie odpowiem na Twoje pytania, bo są one retoryczne. Za to odpowiem, że został
                  odwołany wyjątkowo nieudolny urzędas, więc cieszmy się z tego, zamiast szukać
                  drugiego dna. Chyba, że ktoś lubi ten sport, tak jak Ty. :-))
                  4. Nie wierzę w polityczne motywy tej decyzji, bo to nie jest kwestia wiary.
                  5. Idź na spacer z psem albo z kobietą do kina. Jak się będziesz tak emocjonował,
                  to się nabawisz wrzodów żołądka. A może już je masz, co podejrzewam czytając
                  Twoje wpisy?
                  6. I jeszcze jedno, żeby uprzedzić Twoje insynuacje. Nie mam żadnych związków z
                  SLD i od kiedy mam czynne prawo wyborcze nie zagłosowałem na nich ani razu. Ale
                  decyzję o tym, na kogo głosować, podejmuję zawsze przed tuż wyborami, bo tylko
                  krowa nie zmienia poglądów. Może tym razem poszczęści się Hetkowskiemu (a nie
                  SLD) :-)
                  • Gość: Chętkoś Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 12:03

> Gość portalu: Chętkoś napisał(a):
                    >
                    > >
                    > > Ależ drogi kolego, niepotrzebnie się denerwujesz i podniecasz. Próbujesz
                    > > naśladować wybitnie uzdolnionego rzecznika prasowego rządu RP Tobera! Ja t
                    > eż
                    > > uważam, że Markuszewski był kiepskim dyrektorem MZD i może dobrze się stał
                    > o, że
                    > >
                    > > został odwołany (?). Ale dlaczego dopiero teraz? Co zrobił dotychczasowy
                    > > Przewodniczący Rady Miasta Płocka Towarzysz Hetkowski, aby poprawiła się s
                    > ytuac
                    > > ja
                    > > na płockich drogach ? Jakie to inicjatywy zgłosił na forum Rady Miasta Pło
                    > cka w
                    > >
                    > > tej sprawie (on lub jego koledzy z SLD)? Dlaczego nadal zatrudnia radnych
                    > -
                    > > kolegów z SLD na różnych stołkach w spółkach komunalnych, a potem sie dziw
                    > i , ż
                    > > e
                    > > coś nie wychodzi ? Mam nadzieję, że odpowiesz na te pytania, bo jak mniema
                    > m,
                    > > jesteś dobrze poinformowany o intencjach prezydenta Hetkowskiego, pieszczo
                    > tliwi
                    > > e
                    > > nazwanego Hetkoś. Być może nie wierzysz w polityczne motywy decyzji Hetkow
                    > skieg
                    > > o,
                    > > a ja nie wierzę, że ty nie wierzysz... Bywaj zdrów ze swoją niewiedza, a t
                    > ak na
                    > >
                    > > marginesie decyzje Hetkowskiego nie kojarzą mi się z polityką, ani z niczy
                    > m
                    > > rozsądnym.
                    >
                    > 1. Nie rozumiem dlaczego uważasz, że się denerwuję i podniecam. Chyba oceniasz
                    > mnie przez pryzmat swoich własnych emocji. :-)
                    > 2. Są ludzie, którzy nie widzą innych ludzi, tylko opcje i kolory. Ale takie
                    > widzenie nie ma przyszłości, bo w tym kraju wszystkie kolory się już zgrały i
                    > wszystkie opcje zostały wykorzystane (przepraszam, została jeszcze Samoobrona).
                    >
                    > Niestety Ty należysz do tych miłośników kolorów i trudno Ci się zdobyć na
                    > obiektywizm.
                    > 3. Nie odpowiem na Twoje pytania, bo są one retoryczne. Za to odpowiem, że zost
                    > ał
                    > odwołany wyjątkowo nieudolny urzędas, więc cieszmy się z tego, zamiast szukać
                    > drugiego dna. Chyba, że ktoś lubi ten sport, tak jak Ty. :-))
                    > 4. Nie wierzę w polityczne motywy tej decyzji, bo to nie jest kwestia wiary.
                    > 5. Idź na spacer z psem albo z kobietą do kina. Jak się będziesz tak emocjonowa
                    > ł,
                    > to się nabawisz wrzodów żołądka. A może już je masz, co podejrzewam czytając
                    > Twoje wpisy?
                    > 6. I jeszcze jedno, żeby uprzedzić Twoje insynuacje. Nie mam żadnych związków z
                    >
                    > SLD i od kiedy mam czynne prawo wyborcze nie zagłosowałem na nich ani razu. Ale
                    >
                    > decyzję o tym, na kogo głosować, podejmuję zawsze przed tuż wyborami, bo tylko
                    > krowa nie zmienia poglądów. Może tym razem poszczęści się Hetkowskiemu (a nie
                    > SLD) :-)

Zapewne się poszczęsci. Ba, Hetkowski i jego mocno ekipa niezależnych fachowców
                    może liczyć na głosy takich jak ty. Poprzednio też liczyła i wygrała, a przez to
                    w Płocku jest świetnie, żeby nie powiedzieć bosko i guzik mnie obchodzi czy
                    głosowałeś czy też nie głosowałeś. Jak masz z tym problemy, to udaj się do
                    psychoanalityka.
                    Mamy różne zdania. Ja uważam, że przyczyny odwołania są merytoryczne i
                    polityczne, bo gdyby były tylko merytoryczne, to Hetkowski winien jeszcze odwołać
                    sporą grupkę urzędników niszczących to miasto - no chyba, że według ciebie nie ma
                    już takowych w naszym mieście.
                    Szkoda , że nie jesteś w SLD . Partia Ciebie potrzebuje, tak jak potrzebuje
                    Prezydenta Hetkowskiego i eks-Prezydenta Jakubowskiego.
                    Co do kolorów to znam się wyłącznie na kolorach karcianych (grywam namiętnie w
                    brydża)i... oczywiście zagłosuje na Hetkowskiego (podobnie jak ty), żeby Płock
                    rósł w siłę, a płocczanie żyli dostatniej. Tylko Hetkowski, resztę krytykantów i
                    malkontentów wsadzić do więzienia...
                    Serdecznie pozdrawiam, a o moje zdrowie się nie martw, jest w porządku, ale jakby
                    mi się coś przytrafiło, to profesjonalną opieką otoczy mnie płocka służba
                    zdrowia, nad którą czuwa Pani Wiceprezydent Kossakowska (bezpartyjny fachowiec).
                    • Gość: Roman J. Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 16:06
                      Dyskusja z Tobą wydaje mi się bezcelowa, ale skomentuję jedno stwierdzenie,
                      które pozwoli mi wyjasnić Ci różnicę między nami. Potem już nie będę podejmował
                      rękawicy.
                      Napisałeś:
                      "Szkoda , że nie jesteś w SLD . Partia Ciebie potrzebuje,(...)"
                      Zapewne niejedna partia chętnie przyjęłaby mnie w swoje szeregi, ale ja bardzo
                      cenię sobie moją bezpartyjność, dzięki której mogę zachować obiektywne
                      spojrzenie. Dzięki niemu nie muszę dokładać "czerwonym", a chwalić "czarnych"
                      lub na odwrót. Jestem wolnym człowiekiem, który może skrytykować i pochwalić
                      każdego polityka zależnie od tego, jak rządzi. Takiej wolności życzę Tobie i
                      innym, którzy patrzą tylko przez pryzmat kolorów.
                      A co do brydża, to Janusz Korwin-Mikke jest świetnym brydżystą, ale jakoś nie
                      ma szczęścia do polityki. Jak widać sama tęga głowa nie wystarcza. :-)))))
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: Chętkoś Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 08:17
                        SLD i nie tylko ta partia nie tyle potrzebuje Twojeje osoby, ile Twojej duszy,
                        Twojego myślenia. Wystarczy wyrzucić jednego urzędnika - zresztą nieudolnego -
                        a już tacy jak Ty gotowi są pisać peany na cześć Towarzysza Hetkowskiego.
                        Tymczasem problem nie leży w jednym urzędniku i jego poczynaniach, problemem
                        jest sposób sprawowania władzy i efekty tegoż. Z Markuszewskim był problem od
                        kilku lat, ale funkcjonariusze SLD z Hetkowskim i Jakubowskim stwierdzali
                        (patrz wywiady do "GnM"), że oni zatrudniają wyłącznie fachowców. Jacy to są
                        fachowcy to "widać, słychać i czuć".
                        Warto natomiast porozmawiać z Markuszewskim na temat przyczyn jego odwołania i
                        redakcja "GnM" urzadzi jakiś czat.
                        • Gość: Roman J. Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 09:27
                          Ja do spraw polityki używam rozumu, a nie duszy i tym różnię się ja-pragmatyk
                          od Ciebie-ideologa. Miałem już więcej nie poruszać tematu, ale dopiero
                          wyjaśnienie tej podstawowej kwestii pozwoli mi zakończyć polemikę z Tobą.
                          Na koniec napiszę, że i tak Cię lubię pomimo tego, że nie mogę się z Tobą
                          zgodzić. :-)
              • Gość: PiotrK Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: 212.244.82.* 30.01.02, 10:58

> Markuszewski marnym urzędnikiem był.

Zgadzam się, dobrze to on tylko potrafił przecinać wstęgi na w połowie
                wyremontowanej Żyznej, Cholerce i spieprzonej Wyszogrodzkiej. Przechwalać się po
                niedokończonych inwestycjach np. na skrzyżowaniach Przemysłowej i na Lachmana.
                Jeśli tak miałby wybudować Żeglarską i ronda w radziwiu i na Dobrzyńskiej to
                dobrze że już go nie ma.
                • Gość: kei Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 15:48
                  Przeciez ex-dyrektor Markuszewski robil tylko i wylacznie to, na co pozwalal mu
                  Zarzad. To smieszne, ocenianie dyr. Markuszewskiego w odcieciu od calego
                  Zarzadu wedlug mnie nie ma wiekszego sensu. Tak samo jak totalne odcinanie sie
                  Prezydenta Hetkowskiego od tego co roblil Jego poprzednik. Wedlug mnie to jest
                  po prostu gra przedwyborcza.

PS. Tnijcie posty, szczegolnie ktores tam z kolei cytaty:)
                  • Gość: PiotrK Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: 212.244.82.* 31.01.02, 09:20
                    Tylko na porządne wybudowanie Wyszogrodzkiej nie miał kasy a teraz codziennie
                    ją remontuje i na to kasa jest. Mądry polak po szkodzie, gdyby ruszył makówą
                    wcześniej to zaoszczędziło by to kupę forsy.
              • Gość: Zenobius Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: 62.200.126.* 30.01.02, 16:03

Chyba, ze ktoś widzi wszędzie politykę, jak ten
                > Jasiu z dowcipu, którem się wszystko z dupą kojarzyło. :-)

Wiesz, ja niestety w większości działań widzę politykę i trudno taki mój ból wg
                Ciebie. Po prostu w swoim życiu miałem okazję posłuchać nieformalnych wypowiedzi
                kilku wysokich przedstawicieli naszych władz: senatorzy, posłowie, radni i wiem,
                że wielu z nich myśli tylko o tym jak zgarniać pod siebie albo kumpli. Oczywiście
                publicznie głoszą coś innego i głównie troskę o ludzi i kraj no i niektórzy Boga
                mają na ustach. To nie zależy od kolorów ugrupowani ale od patrzenia na swoją
                działalność: Teraz Ja i moi kumple a potem może też nasi ale już nie ja.
                No i jakoś mi się z taką wiedzą żyje całkiem nieźle. Potem nie mam pretensji do
                nikogo, że obiecał i nie zrobił. Bo wiem, że jak mówi to mówi, a większość i tak
                zapomni.

• Gość: tsar Re: Prawie bezrobotny szef MZD - poprawka IP: 193.0.110.* 31.01.02, 11:29
          Gość portalu: kei napisał(a):

> Hetkowski w plockiej wierchuszsce wladzy

wierchuszka wladzy - rotfl :))))

> zwyklym kozlem ofiarnym

wypraszam sobie ;)

> i nic wiecej. Trzeba sie odciac przed wyborami od tego co robili przez cala
          > kadencje to sie odcinaja.
          > Pzd.
          > Michal

pzd. Marcin
    • badman Re: Prawie bezrobotny szef MZD 29.01.02, 14:24
      Jestem przekonany, że to sam prezydent Hetkowski i cieszę się, że tak się
      stało. Bo to chyba dobrze, że w naszych dyskusjach chcą uczestniczyć
      przedstawiciele najwyższych władz miasta i wysłuchiwać słów nie zawsze miłych.
      Mam nadzieję, że oznacza to zasadniczą zmianę w rządzeniu miastem, a nie zwykłą
      grę wyborczą.
      • Gość: Duch Re: Prawie bezrobotny szef MZD IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 14:53
        I obys mial racje w swych przekonaniach, ale przyznasz chyba, ze mam prawo do
        wlasnego zdania i nie musza mi sie podobac imc Prezydenta zagrania?
        Duch wyklety za straszenie w dzien.
        • badman Re: Prawie bezrobotny szef MZD 29.01.02, 15:27
          Jak najbardziej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka