Dodaj do ulubionych

Cenzura na forum GW

20.05.09, 19:36
Pracownicy GW z premedytacja usuwają oświadczenie SSKWP odnosnie ostatnich wydarzeń. Jak w takim razie można traktować poważnie wszystkie artykuły skoro nie bierze się pod uwage zdania drugiej strony? Komuna już się dawno skończyła ale metody manipulacji nadal zyją!

Precz z cenzurą!!!

WASZA PROPAGANDA SILNA JAK ZA KOMUNY - LECZ PRAWDA STOI PO STRONIE TEJ TRYBUNY
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Cenzura na forum GW IP: *.116.c83.petrotel.pl 20.05.09, 19:52
      A co to jest SSKWP? I dlaczego miałby ten twór zamieszczać jakies swoje
      oświadczenia na forum? Demokracja polega równiez na tym, że ze swojego podwórka
      mozna wyprosić nieproszonych gości. To forum na portalu gazety, więc ma ona
      prawo decydować, co i kto pisze. W dodatku, o ile mi wiadomo, jest moderowane
      przez osoby z zewnątrz. Załózcie swoją stronę internetową i tam się produkujcie,
      jak kogoś obchodzi, co maci do powiedzenia, to tam zajrzy i poczyta. To wasze
      demokratyczne prawo.
      • Gość: doktór [...] IP: *.026.c84.petrotel.pl 20.05.09, 19:57
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • konrad_wp Re: Cenzura na forum GW 20.05.09, 20:01
      Jeśli chcecie możecie umieścić ten link na FPI. Nie usunę bo Was popieram. Pozdr.
      • Gość: miki Re: Cenzura na forum GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 20:13
        to ty usuwasz teraz ?
        • konrad_wp Re: Cenzura na forum GW 20.05.09, 20:16
          no na FPI czyli Forum Płockich Inwestycji mogę i zazwyczaj linki są usuwane ale
          akurat tutaj zrobiłbym wyjątek dlatego że chłopaki walczą w słusznej, płockiej
          sprawie. Przyglądam się temu wszystkiemu nieco z boku i uważam że mają 100%
          rację. To co władze miasta i Wisły zrobiły z tym klubem jest karygodne i
          zasługuje nawet na ostrzejsze słowa niż w tym oświadczeniu.
          • maciek.zwany.jajem Re: Cenzura na forum GW 20.05.09, 20:22
            Masz rację Konrad_wp. Co to za zarząd co zrywa nagle współpracę? To oni, pseudofachowcy powinni się podać do dymisji. Widocznie jednak przykleili się do stołków. Klub jest dla kibiców, a nie dla kilku nieudolnych 'działaczy', biorących za swoją pracę sowite pieniądze.
    • roman_j Re: Cenzura na forum GW 20.05.09, 20:28
      Po pierwsze, proponuję przeczytać sobie uważnie regulamin forum GW, żeby
      wiedzieć, co na forum wolno, a czego nie wolno.
      Po drugie, tematy dotyczące funkcjonowania forum porusza się na Forum o forum.
      Po trzecie cenzurowanie wypowiedzi łamiących regulamin jest jednym z mechanizmów
      moderowania treści forum i piszący na tym forum godzą się z tym, a jeśli się nie
      godzą, to mogą nie pisać.
      • Gość: anty moderator Re: Cenzura na forum GW IP: *.plock.mm.pl 20.05.09, 20:31
        dziwne bo jednych wątków nie zauważasz, a drugie gorliwie wycinasz.
        zresztą słyniesz z nietolerancji religijnej (vide tolerowanie sygnaturki anipojam) i niesmaczne uwagi na temat religi katolickiej
        • Gość: a Re: Cenzura na forum GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 20:41
          romanie , mniemam ze znasz regulamin
          lecz jak zwykle kpiny sobie robisz z tego regulaminu
          • ala1-998 Re: Cenzura na forum GW 20.05.09, 22:42
            Gdzie jest ten regulamin i w ktorym punkcie został zlamany?
            • mika_p Re: Cenzura na forum GW 20.05.09, 22:46
              Tu jest regulamin:
              forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617538.html
              a tu jest netykieta, będąca integralną częścią regulaminu:
              forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html
              • uzytkownik_gw Re: Cenzura na forum GW 20.05.09, 22:51
                no to poprosze o przedstawienie mi punktow regulaminu ktore zostaly przeze mnie
                zlamane.
              • uzytkownik_gw Re: Cenzura na forum GW 20.05.09, 22:52
                czytajac ta "netykiete" natykam sie na punkt o tresci
                - "Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub
                podać link z odpowiednim komentarzem."

a co ja innego robie przepraszam bardzo?
                • mika_p Re: Cenzura na forum GW 20.05.09, 22:55
                  Dwie linijki wyżej.

EOT z mojej strony.
    • mika_p Dobra rada 20.05.09, 22:45
      Rozumiem potrzebę propagowania idei, ale nie może się to odbywać z naruszeniem
      regulaminu forum Gazety.pl, który - przypominam - każdy zakładający kontro w
      portalu zaakceptował.

Jest metoda, która pozwala na propagowanie idei zgodnie z regulaminem: jest nią
      sygnaturka. Szczegóły w Pomocy forum:
      forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html
      Aby nowa sygnaturka zadziałała, trzeba się wylogować i zalogować ponownie.
    • ala1-998 Re: Cenzura na forum GW 20.05.09, 23:03
      test sygnatury
      • uzytkownik_gw Re: Cenzura na forum GW 20.05.09, 23:04
        a mi sygnatura nie dziala... ;(
      • ala1-998 Re: Cenzura na forum GW 20.05.09, 23:09
        Skoro juz sygnatura działa to napisze jeszcze jedną rzecz. Gazeta Wyborcza w wydaniu papierowym zamieszcza cytaty z forum kibiców Wisły i nie przejmuje się tym, że po pewnym czasie zostały one usuniete przez moderatorów. W jakim celu było to zrobione?
        Dlaczego pojawia się komunikat Policji a nie pojawia sie oswiadczenie Stowarzyszenia? Czy to jest rzetelne dziennikarstwo?
        • roman_j Re: Cenzura na forum GW 20.05.09, 23:52
          ala1-998 napisała:

> Gazeta Wyborcza w wydaniu papierowym zamieszcza cytaty z forum
          > kibiców Wisły i nie przejmuje się tym, że po pewnym czasie zostały
          > one usuniete przez moderatorów. W jakim celu było to zrobione?

Jakieś wpisy zostały usunięte z forum kibiców Wisły? Na forum kibiców Wisły jest
          cenzura????? Niemożliwe... :-)))
          A tak na poważnie, to sądzisz, że skoro usunięto jakieś wpisy, to oznacza, że
          osoby, które były ich autorami zmieniły zdanie? Ja uważam, że nadal myślą to, co
          napisały, więc przytoczone zostały opinie osób, które uważają się za kibiców Wisły.
          • Gość: ala1-998 Re: Cenzura na forum GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 06:32
            Na forum Wisły tak samo jak tu jest regulamin, tylko tam nikt nie zabrania wklejac linków do informacji. Wypowiedzi zacytowane przez GW zostały wyrwane z kontekstu i napewno nie było to zdanie wszystkich kibiców. Dla mnie takie zachowanie to przejaw manipulacji i tyle.

Do drugiego pytania się już nie odniosłeś więc rozumiem, że zgadzasz się ze stwierdzeniem, iż Gazeta Wyborcza nawet w najmniejszym stopniu nie stara się byc rzetelna.
            • roman_j Re: Cenzura na forum GW 21.05.09, 09:17
              Gość portalu: ala1-998 napisał(a):

> Na forum Wisły tak samo jak tu jest regulamin, tylko tam nikt nie
              > zabrania wklejac linków do informacji.

Tutaj także się nie zabrania.

> Wypowiedzi zacytowane przez GW zostały wyrwane z kontekstu i
              > napewno nie było to zdanie wszystkich kibiców.

Oczywiście, że nie było to zdanie wszystkich kibiców. To były opinie osób, które
              je sformułowany i które uważają się za kibiców Wisły. Poza tym podaj mi linka do
              tych cytatów w Gazecie, bo nie udało mi się ich znaleźć.

> Dla mnie takie zachowanie to przejaw manipulacji i tyle.

Skoro mowa o manipulacjach, to stwierdzenie "to na pewno nie było zdanie
              wszystkich kibiców" też jest manipulacją, bo sugeruje, że w Gazecie napisano, że
              zacytowane opinie podzielają wszyscy kibice. Czy tak właśnie napisano?

> Do drugiego pytania się już nie odniosłeś więc rozumiem, że
              > zgadzasz się ze stwierdzeniem, iż Gazeta Wyborcza nawet w
              > najmniejszym stopniu nie stara się byc rzetelna.

Nie odniosłem się do drugiego pytania, bo nie czuję się powołany do roli
              adwokata dziennikarzy Gazety. Ale jeśli chcesz znać moją opinię, to nie zgadzam
              się z Tobą. Dodam jeszcze, że uważam, iż Twoja opinia na temat rzetelności
              Gazety nie jest obiektywna, co wnika z faktu, że jesteś osobą zaangażowaną
              emocjonalnie w tę sprawę. Nie zamierzam Cię skłaniać do zmiany opinii i m.in.
              dlatego nie odniosłem się poprzednio do Twojego pytania. Masz prawo do swojej
              opinii, ale musisz się liczyć z tym, że nie każdy będzie ją podzielał i nie
              zawsze czyjeś milczenie oznacza, że ktoś się z Tobą zgadza. Może po prostu
              szanuje Twoje prawo do własnej opinii i nie czuje potrzeby dzielenia się z Tobą
              swoim zdaniem.
              • uzytkownik_gw Re: Cenzura na forum GW 21.05.09, 15:48
                te moderatorzy ! moja sygnaturka jest uzanawana za spam. pozdrowienia sle!
              • michal_wisla Re: Cenzura na forum GW 21.05.09, 18:55
                bo sugeruje, że w Gazecie napisano, że zacytowane opinie podzielają wszyscy
                kibice. Czy tak właśnie napisano?

Bredzisz Romanie, oj bredzisz. Gdyby tak napisano byłoby to po prostu kłamstwo
                (z resztą też element manipulacji). Nie napisano tak, za to spośród kilkunastu
                wypowiedzi (wiele z nich było wyważonych, mądrych i trafiających w sedno sprawy)
                na forum Wisły na ten temat wybrano tylko kilka - akurat tych, które zawierały
                (jak mniemam napisane pod wpływem emocji) wulgaryzmy i nie wnosiły nic do tematu
                (co ciekawe, jak tylko na forum pojawił się moderator - zniknęły). Jakby tego
                było mało redaktorzy umieścili je w rubryce "bez komentarza", co już stanowi
                specyficzny rodzaj komentarza. To wszystko składa się na MANIPULACJE! I nie
                upieraj się proszę, że jest inaczej.

Linka nikt Ci do tej rubryki nie da, bo pojawiła się tylko w wydaniu papierowym.

• kwisniewski Re: Cenzura na forum GW 21.05.09, 21:46
                Po odejściu od urny reklamacji nie uwzględnia się.

Te słowa napisał Lech Stępniewski w listopadzie 1995 roku w tekście
                WIELKA WESOŁA DEBATA dotyczącej Debaty Kwaśniewski - Wałęsa przed
                drugą turą wyborów w 1995 roku

Czy tak winien postępować opiekun tegoż forum tzn. nie podając
                źródła tj. autora cytowanych zdań podając je za własne? w tym
                wypadku cenzuea tez powinna to uwzględniać albo zwykłe dobre
                wychowanie
                • Gość: bz Re: Cenzura na forum GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 21:53
                  okrył się złą słwą juz dawno i stał sie pośmiechowiskiem w bloku, w
                  pracy, na forum, wszedzie gdzie go znają,bez honoru
                • Gość: płocczanie Re: Cenzura na forum GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 22:27
                  takie slowa spod twoich palcow, ktore niejednokrotnie cos cytowaly nie podajac
                  autora to przejaw bezczelnej hipokryzji
    • Gość: Prawda Re: Cenzura na forum Wisly IP: 67.69.254.* 21.05.09, 23:36
      Prawda jest taka,że na forum Wisły takie same metody stosujecie.
      • Gość: kibic Re: Cenzura na forum Wisly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 16:10
        Gość portalu: Prawda napisał(a):

> Prawda jest taka,że na forum Wisły takie same metody stosujecie.

wlasnie! popieram protest kibicow ale skoro na swoim forum tniecie
        wpisy to jak mozna pisac o cenzurze na gw.tracicie wiarygodnosc
        takim postepowaniem.
    • Gość: płocczanie [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.09, 10:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: kop Re: Cenzura na forum GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 10:48
      sprawdzian czy dzieci KPP czuwają
      • Gość: ccc Re: Cenzura na forum GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 07:28
        zło zawsze działa nocą, wstajesz i forum poznać nie możesz,wszystkie
        wątki niezgodne z jedynie słuszną linia skasowane,PZPR-ro demokracja
    • Gość: emanuel Re: Cenzura na forum GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 08:18
      Dlaczego jak coś się napisze o księdzu i kasie to zaraz skaswany jest wątek.Zauważyłem to kilkakrotnie.Patrzmy prawdzie w oczy i czarujmy się
      • Gość: Vick Re: Cenzura na forum GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.09, 19:33
        To samo sie dzieje gdy pisze się nie po myśli pisuarowej gazecie o
        pisi-e Hańba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka