Dodaj do ulubionych

Kilińskiego naprzeciwko UDT-u

10.12.03, 14:21
Szedłem dziś ulicą Kilińskiego i zauważyłem, że na wysokości UDT-u budowany
jest wjazd. Wygląda na to, że ktoś zamierza zagospodarować znajdujący się tam
wolny teren. Ktoś wie, co tam ma powstać? Mam nadzieję, że nie będzie to
parking strzeżony lub szrot. To miejsce aż się prosi o ładny budynek np.
mieszkalny ze sklepami.
Obserwuj wątek
    • intruder SWiPW? 10.12.03, 22:42
      A moze Wlodkowic przejal ten tereni naprzeciwko Urzedu Dozoru Technicznego
      powstanie w koncu akademik tej uczelni..?
      • stuntman Re: SWiPW? 11.12.03, 10:55
        Akademik to ma przecież powstać na Padlewskiego/Misjonarskiej, a jakoś nic nie
        słyszałem, żeby plany miały się zmienić. Poza tym nie byłem tam dość dawno i
        nie do końca się orientuję o które tereny chodzi. Jednak domyślam się, że
        całkowicie tamtych terenów zabudować nie można gdyż musi być pozostawione
        miejsce na wybudowanie w przyszłości drugiej nitki Kilińskiego.
        • roman_j Re: SWiPW? 12.12.03, 08:36
          stuntman napisał:

> nie byłem tam dość dawno i nie do końca się orientuję o które tereny chodzi.

Teren między auto-złom-komisem, a białym, czteropiętrowym klockiem
          mieszkalnym. :-))
          • stuntman Re: SWiPW? 12.12.03, 10:08
            To jednak o dobrym miejscu myślałem. Wiem tylko, że stary budynek na rogu
            przy "złomowni" miał zostać wyburzony przy budowie drugiego pasa Kilińskiego,
            ale że do tej inwestycji nie doszło, toteż domostwo owe stoi do dzisiaj.
            Również część parkingu Dominetu miała zostać zabrana pod potrzeby drogi.
            Ale mimo wszystko, w miejscu o którym piszesz, z pewnością coś się zmieści więc
            pewnie ktoś własnym sumptem coś tam sobie buduje. Tylko czy ktoś wie co?
            • konrad_wp Re: SWiPW? 12.12.03, 10:54
              Watpię , by druga nitka Kilińskiego faktycznie powstała - wg mnie trochę mija
              się to z celem. Co z tego że ulica będzie szerowa , dwujezdniowa a i tak
              wąskim gardłem będzie most , który ma przecież po jednym pasie w każdą
              stronę.Wątpię też by w tych pustych miejscach powstawały mieszkania - bo kto
              by chciał mieszkać przy jednej z najruchliwszych ulic w mieście (chociaż
              prawdopodobnie ruch tam się zmniejszy po oddaniu nowego mosty , ale i tak
              zawsze będzie tam duży ruch).Stawiam na jakiś pawilon w stylu Dominetu :-)
              • stuntman Re: SWiPW? 12.12.03, 11:25
                Druga nitka Kilińskiego była nie tak dawno temu całkiem realna (uwzględniono ją
                podczas programu usprawnienia ruchu, ale wypadło to z planu). To czy zostanie
                zrealizowana zależy wyłącznie od podejścia władzy do tematu, ale czytając różne
                wypowiedzi drogowców odniosłem wrażenie iż rozbudowa tej drogi jest w
                przyszłości przewidywana (podobnie jak dokończenie Dobrzyńskiej/Kobylińskiego).
                Co do wąskiego gardła to problem stanowią raczej skręcający w Wyszogrodzką i
                Sienkiewicza niż sam most (ew. światła na Radziwiu). Ruch na moście odbywa się
                jedynie prosto, a zakłócenia w jego płynności zdarzają się tylko na
                skrzyżowaniach i na światłach.
                W przyszłości ruch może nie będzie tam tak duży, jednakże taka inwestycja w
                sposób istotny poprawi bezpieczeństwo oraz przepustowość komunikacyjną tej
                części miasta. A co do mieszkań, to jakoś sporo ich przy Kilińskiego :)
              • roman_j Re: SWiPW? 12.12.03, 13:46
                konrad_wp napisał:

> Watpię , by druga nitka Kilińskiego faktycznie powstała - wg mnie trochę mija
                > się to z celem. Co z tego że ulica będzie szerowa , dwujezdniowa a i tak
                > wąskim gardłem będzie most , który ma przecież po jednym pasie w każdą
                > stronę.

Pół żartem, pół serio napiszę, że dzięki drugiej nitce Kilińskiego korki do
                mostu byłyby mniej uciążliwe. W przypadku zakorkowania mostu na jednym pasie
                stałyby samochody stojące w kolejce na Radziwie, a drugim pasem można by jeździć
                normalnie. Szczególnie dotyczy to autobusów np. "20", która w takiej sytuacji
                stoi w korku, a mostu nie przekracza. :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka