Dodaj do ulubionych

Gratulacje dla załogi POKiS

04.07.09, 10:28
W POKISIE pracuje ekipa ambitnych i pracowitych ludzi z wyobraźnią,
która po latach upadlania przez dyrekcję zdecydowała się na
założenie Związków Zawodowych. Niekompetencja, chamstwo oraz brak
szacunku dla ludzi kultury to, mam nadzieję już przeszłość.
Serdecznie GRATULUJĘ odwagi i życzę sukcesów.

PS. panie redaktorze Woźniak, panie Kowalski zainteresujcie się
naszymi rodzimymi fachowcami od kultury, szczególnie teraz kiedy
sezon w pełni.
Obserwuj wątek
    • Gość: menel Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.podgorny.cz 04.07.09, 11:41
      przykłady działalności związków to przykłady szkodliwości dla kraju. nie gratuluję
      • Gość: jasio Re: komu tu gratulowac ? IP: *.180.c85.petrotel.pl 04.07.09, 18:56
        ambitni i pracowici to pracuja nie zakladaja zwiazki zawodowe
        • Gość: robol Re: komu tu gratulowac ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 20:13
          a ja jestem razem z nimi, najpierw orkiestra teraz pokis. może
          związki to nie dla wszystkich powód do dumy, ale jak widać to jedyna
          rada na despotycznego derektora. w tym przypadku założenie związków
          to nie jest nieróbstwo, ale sposób na poszanowanie pracy przez
          pracodawcę.
          • Gość: kiwi Re: komu tu gratulowac ? IP: *.plock.mm.pl 04.07.09, 20:44
            Gość portalu: robol napisał(a):

> a ja jestem razem z nimi

razem piłeś????
            • Gość: widz Re: komu tu gratulowac ? IP: *.c158.petrotel.pl 05.07.09, 00:23
              do menela,jasia i kiwi.Chyba się nieżle nadoiliście "mamrota" bo po
              trzeżwemu nikt nie pisze takich głupot.A ja tam podziwiam odważną
              załogę POKISU.Wreszcie ktoś pokazał zarządcom tej instytucji ,że
              ludzie też mają godnośc.A swoją drogą chamstwo o którym pisze
              internauta to stosowane jest nie tylko do pracowników.Ciekawe tylko
              dlaczego jest ono tolerowane przez panów z ratusza.I sprawa
              najważniejsza.Ciekawe jak skończy się sprawa w sądzie za zwolnienie
              pani B.J.
              • Gość: rwti Re: komu tu gratulowac ? IP: *.218.c90.petrotel.pl 05.07.09, 08:13
                też se zajęcie znaleźli do roboty się brać lenie
                • Gość: ona wsparcie się należy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 13:00
                  te rwti - udeż w stól..hehe nie mierz wszystkich swoją miarką
                  zwiazki w pokis to efekt bezsilności na nieposzanowanie i
                  marnotractwo ludzkiego potencjalu ze strony pseudo dyrekcji tej
                  instytucji
                  na każdym kroku lamane prawa pracownicze, zastraszanie, mobbing to
                  jedyne sposoby dyrekcji, której jedyną potrzebą jest samouwielbienie

ps. jesteś chyba za mody bo historia związków zawodowych i potrzeba
                  ich utworzenia jest ci zupenie obca
                  wącz sobie dode i zrób loda
                  • Gość: rada Re: wsparcie się należy IP: *.plock.mm.pl 05.07.09, 13:35
                    Gość portalu: ona napisał(a):

> na każdym kroku lamane prawa pracownicze, zastraszanie, mobbing to
                    > jedyne sposoby dyrekcji, której jedyną potrzebą jest samouwielbienie

zgłoś to do prokuratury, bo na razie to zwykłe oczernianie :P
                    • Gość: nie zgadniesz kto Re: wsparcie się należy IP: *.vectro.com 05.07.09, 22:12
                      Niech teraz Mosiołkowa spróbuje zwolnić kogoś z nas.
                      • Gość: pollitra Re: wsparcie się należy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:56
                        manager ktory doprowadza do takiej sytuacji ze ludzie szukaja ratunku w
                        zwiazkach powinien byc wylany na ryj , ratusz toleruje zachowania mosiolkowej bo
                        to sa ludzie tego samego lotu
                        gratulacje dla panstwa, broncie sie jak mozecie przed ta banda
                        nieudacznikow
                    • Gość: x Re: wsparcie się należy IP: *.c158.petrotel.pl 05.07.09, 23:02
                      rada dobra ta twoja rada.A co się stanie gdy sprawa jednej z
                      pracownic POKISU zwolnionej z pracy zostanie przegrana przez
                      dyrekcję?Sąd jest niezależny od ....... więc zobaczymy.
                      • Gość: żabi żu bez sensu walka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.07.09, 03:40
                        > A co się stanie gdy sprawa jednej z
                        > pracownic POKISU zwolnionej z pracy zostanie przegrana przez
                        > dyrekcję?<

A co się ma stać? Jak pracodawca nie chce pracować z pracownikiem to
                        żaden sąd go nie zmusi.
                        Sąd przywróci -pracodawca znów zwolni. Zgodnie z prawem oczywiście.
                        I tak ping- pong będzie trwał. Zarobią prawnicy, stracą podatnicy,
                        efekt wyroków sądów będzie i tak znikomy.
                        • Gość: prawo Re: bez sensu walka IP: *.c158.petrotel.pl 06.07.09, 03:57
                          nie do końca żabiżu masz rację.Twoja wersja dobra jest dla pani M i
                          pana S ale tylko połowicznie.Sąd sądem a opinia o pracodawcy idzie w
                          świat i ciągnie się za nim jak kita za lisem.Taki pracodawca nie
                          musi być ciągle dyrektorem.Dyrektorem się bywa.Powinna to aktualna
                          dyrekcja przewidzieć bo kto w przyszłości/ich/ zatrudni?
                          • Gość: niunia Re: bez sensu walka IP: *.244.c84.petrotel.pl 06.07.09, 08:09
                            były wicedyrektor pokisu zdjęty ze stołka stał się związkowcem - śmiech
                            konia-:)
              • Gość: mene - oryginalny Re: komu tu gratulowac ? IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 12:31
                Gość portalu: widz napisał(a):

> do menela,jasia i kiwi.

To nie było do mnie, ja się w tej sprawie nie wypowiadałem - kogoś
                nie stać na wymyślenie sobie nicka i z uporem podszywa się pode mnie.
                Nie schlebia mi to, bynajmniej , tego co pisze ta osoba nie mógłbym
                firmować ja menel oryginalny a nie jakaś podróbka
                menel

• Gość: menel Re: komu tu gratulowac ? IP: 190.120.227.* 06.07.09, 17:39
                  Wolne żarty, że decydujesz co było do kogo, tym bardziej, że podszywasz się pod
                  mój nick. W momencie gdy przebywałem na Tajwanie, zacząłeś uporczywie podpisywać
                  się "menel". Ignorowałem to, bo nie zależy mi na logowaniu, ale nie wmawiaj
                  innym o swej "oryginalności".
                  • Gość: menel Re: komu tu gratulowac ? IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 19:21
                    Gość portalu: menel podszywacz napisał(a):

> Wolne żarty, że decydujesz co było do kogo, tym bardziej, że
                    > podszywasz się pod mój nick. W momencie gdy przebywałem na
                    > Tajwanie, zacząłeś uporczywie podpisywać się "menel"

Doceniam twoje poczucie humoru, czasem bawi mnie (choć nie zawsze)
                    ale teraz nie przebywasz na Tajwanie, ja też nie - zresztą nigdy na
                    Tajwanie nie byłeś i nie pisałeś stamtąd - ja też nigdy stamtąd nie
                    pisałem na forum.

> Ignorowałem to, bo nie zależy mi na logowaniu, ale nie wmawiaj
                    > innym o swej "oryginalności".

Tu też się nie zgodzę - wyszukaj pierwszy wpis menela (ten o
                    prześladowaniu przez SM i Policję wracających w dobrym humorze,
                    zygzakiemmn i ze śpiewem lekko podciętch)wtedy pojmiesz skąd menel.
                    Zresztą takiego oryginała jak ja, trudno znaleźć.
                    menel oryginalny
                    • Gość: bez atu Re: komu tu gratulowac ? na bank nie menelom IP: *.plock.mm.pl 06.07.09, 21:30
                      śmiechu warte przepychanki dzieci neostrady, jeden wart drugiego ze swoimi "wiadomościami"
    • Gość: x Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.c158.petrotel.pl 05.07.09, 00:25
      zakładam się,że nie zainteresuje się tą sprawą gazeta.
    • Gość: A.L. Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:12
      >W POKISIE pracuje ekipa ambitnych i pracowitych ludzi z wyobraźnią,
      >która po latach upadlania przez dyrekcję zdecydowała się na
      >założenie Związków Zawodowych

Związki Zawodowe w instytucji publicznej? Już nic nie będziecie
      robić, tylko gitara i klawiatura (lamenty na forach).
      Ciemiężonych pracowników kultury proponuję wysłać na kilkumiesięczną
      praktykę do pierwszej z brzegu firmy prywatnej, gdzie się pracuje z
      wydajnością strzelam - kilkanaście razy większą i malkontenctwem
      strzelam - kilkanaście razy mniejszym. Może wtedy będą pracowali z
      szacunkiem dla dość komfortowego zajęcia, które mają (jakby nie było
      miasto to niezły pracodawca w tych trudnych czasach), a przestaną
      zakładać organizacje do ochrony darmozjadów. Over.
      • Gość: Janek Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:39
        Największy mobing jest właśnie w tzw." budzetówce"
        i firmach "państwowych"( o pozycji w firmie decydje kolesiostwo, a
        nie kompetencje) a nie w sektorze prywatnym ( mądry włąsciciel nie
        zrobi szefem jakiegoś dupowłaza ale kogoś kompetentnego). A z
        tym "over"- to nie rób wiochy człowieku.
        • Gość: r Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:17
          janek masz rację znam firmy prywatne i to nie przeszłoby, dupowłaz
          pierwszy raz słyszę, ale świetne!
          a ty A.L. przestań pisać takie głupoty bo czytać się nie da. sam
          jesteś totalnym leniem bo kazdy ocenia według własnej miary, bijesz
          w klawiaturę zamiast pracować... a ja tam gratuluję!
        • Gość: A.L. Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.003.c84.petrotel.pl 06.07.09, 22:30
          >A z tym "over"- to nie rób wiochy człowieku.

Rzeczywiście nie na miejscu. Zamieniamy na "co Wy na to?"
      • Gość: darmozjad Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.plock.mm.pl 06.07.09, 18:32
        Gość: A.L. 06.07.09, 13:12
        A.L. pewnie pracuje na 3 zmianę, bo przecież 13:12 to nie jego
        godziny pracy, w których nie gitara i nie klawiatura na forum GW.
        jak byś dostał darmozjadzie w dupe za swoją ciężką prace, strzelam -
        kilkanaście razy zastanowiłbyś się nad mundrościami które tu
        wypisujesz!
        za pokis trzymam kciuki i z kulturą przeciw chamstu.
        • Gość: ed Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 19:36
          tam od lat spokoju nie było,to płocka kulturka, sami "noblisci"
          • Gość: gg Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.plock.mm.pl 06.07.09, 19:59
            to musiało się tak skończyc. gdyby nie ten ruch załogi, byłoby
            jeszcze gorzej. w ump dobrze wiedzieli co się dzieje w POKiS, jaka
            jest atmosfera i co wyprawia dyrekcja i żadnej reakcji. tak im było
            wygodnie. w końcu ludzie wzięli sprawy w swoje ręce. nie sądze, żeby
            teraz siedzieli przed komputerami i nic nie robili. wręcz
            przeciwnie, teraz może nikt nie bedzie opóznial ich pracy ani ich
            blokował.
            • Gość: rk Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:29
              pracownik to nie zło konieczne, ale żeby być dobrym dyrektorem
              trzeba lubić ludzi, trzymam kciuki za odważną załogę
        • Gość: A.L. Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.003.c84.petrotel.pl 06.07.09, 22:27
          > A.L. pewnie pracuje na 3 zmianę, bo przecież 13:12 to nie jego
          > godziny pracy, w których nie gitara i nie klawiatura na forum GW.

Błąd - nie darmozjad, dysponujący swobodnie czasem, dużo na
          dyrdymały = mało na pracę -> dlatego tak rzadko na forum.

> jak byś dostał darmozjadzie w dupe za swoją ciężką prace,

O nie, 100% hetero, żadnego w dupę za pracę, tylko środki płatnicze.

> strzelam

Dupa nie strzelec.

> z kulturą przeciw chamstu

Chamstwu? Chyba chamom stu.
          ;-)
    • Gość: pytacz Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:34
      A tak w ogóle to co tam się dzieje w tym pokisie ? Jakiś konflikt?
      • Gość: zadowolony Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 22:06
        a widok miny pani M pewnie bezcenny, pokisy sprzedajcie jakieś
        szczegóły.
    • Gość: Raq Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.046.c85.petrotel.pl 06.07.09, 22:56
      moze wreszcie zmieni sie troche na lepsze atmosfera w POKIS...choc pewnie pani
      dyrektor i tak ma spore poparcie w UMP...ale juz niedlugo
      • Gość: gość Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.021.c86.petrotel.pl 06.07.09, 23:08
        Na całej Tumskiej i Sienkiewicza czuć, że nadszedł czas rozliczenia
        dyr. osiołek. Sa przecieki że stanie się to po festiwalu.
        • Gość: król Maciuś Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.151.c82.petrotel.pl 07.07.09, 00:30
          Nie palcie już tego świństwa bo nie precyzyjnie gadacie, po tym festiwalu? Sprawdzone wieści?
          • Gość: Pin Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 07:35
            Związki zawodowe jak świat światem zakładają zawsze największe
            nieroby, bo mają na to czas i się boją. Tu widać nawet sami sobie
            gratulują jak to w Płocku bywa. Żenada, a tyle osób bez pracy. Jak
            ktoś się czuje nękany w pracy, to się idzie do sądu. A kto
            nagłaśniał tych cyganów ostatnio z playbacku (bo to chyba ci sami)?
            Też bym związki zakładał i chciał mieć taką pracę.
            • Gość: polanka Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.101.c79.petrotel.pl 07.07.09, 09:43
              zagonic to zwiazkowe towarzystwo do roboty, porzadek zrobic z leniami i
              frustratami, wiekszosc zalogi jest przeciwna tym kombinatorom, niech
              sie pani zabierze w koncu za nich bo to swiete krowy sa i ludzie to
              widza
              • Gość: piczkagrochowa Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.179.c82.petrotel.pl 07.07.09, 13:57
                Najlepiej jakby te "święte krowy" pracowały po 24 h na dobę, bo po co komu chwila odpoczynku. I najlepiej dawać sobą pomiatać, wykorzystywać, bo na co komu moralne zasady. A zabrać to się trzeba za takich jak polanka, bo we łbie się kiełbie, pojęcia nie ma o regułach i wyjątek próbuje stworzyć, mentalność Twa i wiedza o zajściu świadczy o frustracji,Polanko Droga, która, nie wiedzieć czemu usilnie próbuje zostać zarzucona przez Twoje ubolewanie pokisowskiej ekipie związkowej.
                Ps. Pozdrowienia dla frustratki :)
                Załogo, popieram odwagę! Grunt to zająć się w końcu sobą i nie patrzeć, co ludzie widzą, bo większość bywa ślepa.
                • Gość: E.Ge Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 19:21
                  O jakich zasadach moralnych mówimy, w POKiSie już dawno ich nie ma.
                  A ,,święte krowy" to w rzeczywistości robole od roboty bez
                  jakichkolwiek praw, chociaż faktycznie po POKiSie chodzi
                  parę ,,świętych krów".
                  • Gość: plastuś Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: 91.204.210.* 08.07.09, 12:11
                    Chodzi ??? Czy jeździ na rowerze?
            • ciffan Re: Gratulacje dla załogi POKiS 07.07.09, 20:02
              Gość portalu: Pin napisał(a):
              > Związki zawodowe jak świat światem zakładają zawsze największe
              > nieroby, bo mają na to czas i się boją.

Gdyby nie związki zawodowe, to kto wie, czy nie kupowałbyś nadal benzyny za
              kartki, a pisząc na forum nie wyświetlałby ci się komunikat "rozmowa
              kontrolowana"...

Żarty żartami, ale fakt, iż idea związków została do cna wypaczona przez gwno
              obecnie wartą solidarność, który to związek jest zbieraniną skretyniałych
              ćwierćmózgów sterowanych przez upolitycznione towarzystwo zręcznych
              manipulatorów - to nie znaczy, że związki zawodowe są niepotrzebne.
              Akurat w naszym ustroju kapitalistycznym rodem z XIX wieku są potrzebne bardziej
              niż kiedykolwiek.
              • Gość: pęs Re: Gratulacje dla załogi POKiS IP: *.plock.mm.pl 07.07.09, 21:59
                ciffan napisał:

> Gdyby nie związki zawodowe, to kto wie, czy

... pewien pracownik BOP mógłby pisać na forum w godzinach pracy.
                • ciffan Re: Gratulacje dla załogi POKiS 08.07.09, 08:43
                  Gość portalu: pęs napisał(a):
                  > ciffan napisał:
                  > > Gdyby nie związki zawodowe, to kto wie, czy
                  > ... pewien pracownik BOP mógłby pisać na forum w godzinach pracy.

... a zielony ze złości ratlerek obszczekiwał go na każdym kroku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka