Dodaj do ulubionych

Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy

08.07.09, 15:22
Bes sęsu ta ulewa, najpierw piszą, że "pod Płockiem", potem że "nad okolicami
Płocka", a na końcu się oczywiście okaże, że nie "nad" ani nie "pod" tylko
"w", i nie w Płocku, tylko w Grudziądzu. Ja się nie znam, ale dla mnie to bes
sęsu.
Obserwuj wątek
    • extrafresh Kara boska za braci bliźniaków K. 08.07.09, 15:23
      • Gość: Neolit Lament i rozpaczanie IP: 193.201.139.* 08.07.09, 15:27
        Jako jedyna grupa spoleczna nie wiedziec czemu nie placa podatku dochodowego. Sa
        grupa ktora najbardziej skorzystala na wejsciu do Unii zeby wymienic jedynie
        doplaty bezposrednie. Do jasnej cholery czemu wiec nie sa w stanie sie
        ubezpieczyc?!?
        • Gość: balbin Re: Lament i rozpaczanie IP: *.acn.waw.pl 08.07.09, 16:27
          Bo sa chciwi...
          po co placic, skoro nic sie nie wydarzy..
          a tu trach i sie wydarzylo...
          • Gość: bat Re: Lament i rozpaczanie IP: 194.177.100.* 09.07.09, 07:10
            Gość portalu: balbin napisał(a):

> Bo sa chciwi...
            > po co placic, skoro nic sie nie wydarzy..
            > a tu trach i sie wydarzylo...

I zacznie się płacz i lament i wyciąganie łap po pomoc od państwa.
            A państwo dla świętego spokoju i w imię pomocy daje...
            Ale czyje daje?
            Pana, pani i moje - bo trzeba pomóc.
        • Gość: balbin Re: Lament i rozpaczanie IP: *.acn.waw.pl 08.07.09, 16:28
          I prosze mi nie mowic ze rolnicy nie maja pieniedzy..

maja tylko sa pazerni i chca oszczedzic bo moze nic sie nie wydarzy.
        • Gość: BALON Lament i rozpaczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 16:41
          Jako jedyna grupa spoleczna nie wiedziec czemu nie placa podatku
          dochodowego. Sa
          grupa ktora najbardziej skorzystala na wejsciu do Unii zeby wymienic
          jedynie
          doplaty bezposrednie. Do jasnej cholery czemu wiec nie sa w stanie
          sie
          ubezpieczyc?!?
          SKORO UWAŻASZ ŻE SĄ GRUPĄ KTÓRA NAJBARDZIEJ SKORZYSTAŁA NA WEJŚCIU
          DO UNII , TO KUP SOBIE DEBILU GOSPODARSTWO. ZOBACZYSZ ILE
          SKORZYSTASZ?
          • Gość: antykretyn Re: Lament i rozpaczanie IP: *.122.c76.petrotel.pl 09.07.09, 11:03
            a zyskasz kolego, wystarczy wymienić tylko zyski z tytułu płacenia
            składki krus,czyli ok. 80 zł. miesięcznie w odrużnieniu do
            naprzykład pani która chandluje majtkami na rynku i musi płacić
            800zl. zusu miesięcznie a czeka ją taka sama emerytura co i rolnika,
            twoje słownictwo zdradza że jak nie ma się argumentów się sięga do
            wólgaryzmów.... żałosne
          • Gość: Neolit Re: Lament i rozpaczanie IP: *.2a.pl 14.07.09, 20:21
            Za przeproszeniem udaj sie na wizyte do psychiatry bo Ci zylka peknie.
        • Gość: Bimbo Cham to cham i chamem pozostanie IP: 206.16.226.* 08.07.09, 18:12
          Po co wydawac kase na ubezpieczenie upraw skoro "zaoszczedzone" w
          ten sposob pieniadze mozna wydac na gorzale. Wszystkie chamy to
          pijoki.
        • Gość: inwestor Re: Lament i rozpaczanie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.07.09, 19:51
          W nocy była zajebiaszcza burza na mojej wsi, pioruny i grad ,dobrze
          że mam wysoko ubezpieczoną hacjendę to mi nowa elewację firma
          ubezpieczeniowa położy a wrażenia za darmo ha ha ha!!!!!!
        • Gość: Kolo a teraz najlepiej IP: 89.231.66.* 08.07.09, 21:10
          jak jeszcze dostaliby z budżetu odszkodowania - z podatków, których wczesniej nie zapłacili...
          a do tego dochodzą nieopodatkowane dopłaty z UE, których nie muszą wliczać do przychodu -i potem stanie wieśniak jeden z drugim, i opowiada jak to gospodarstwo nie przynosi mu dochodu, a z samych dopłat wychodzi kilkadziesiąt czy kilkaset tysięcy rocznie (ale tego nie musi uwzględniać)

no i jaka ta służba zdrowia biedna - już są pomysły by podnieść składkę, ale żeby rolnik zaczął płacić choćby 10 zł miesięcznie od łebka to nie - oni dalej nie będą płacić nawet złotówki na lecznie swoje i swoich dzieci
        • Gość: haus [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 16:32
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • quosoo Re: Kara boska za braci bliźniaków K. 08.07.09, 15:54
        "Grad nie oszczędził również jego domu. - Grad podziurawił panele
        sidingowe na... "

To pan minister zamiast zająć się burdlem w TVP, wyżywa się na
        panelach sidingowych... nieładnie.
    • Gość: lol Wielkosci sliwek?! IP: *.techmedia.com.pl 08.07.09, 15:28
      Chyba sliwki na oczy nie widzieliscie.
      • jurek7 Re: Wielkosci sliwek?! 08.07.09, 15:30
        Gość portalu: lol napisał(a):

> Chyba sliwki na oczy nie widzieliscie.

Nie napisali na jakim etapie wzrostu i dojrzewania są te śliwki :)
      • Gość: hella Re: Wielkosci sliwek?! IP: 217.8.178.* 08.07.09, 15:31
        hehehe, to samo sobie pomyślałam :D

czy ten, co to pisał widział kiedyś śliwki na oczy ;)

można było równie dobrze napisać "grad wielkości jabłek" i pokazac na zdjęciu małe, niedojrzałe jabłka ;)
        • Gość: Neolit Re: Wielkosci sliwek?! IP: 193.201.139.* 08.07.09, 15:35
          ;) lub tez dyni i na zdjeciu pestki dyni ;)
        • Gość: tuptuś Re: Wielkosci sliwek?! IP: *.cdma.centertel.pl 08.07.09, 17:50
          wydaje mi się że wy wszyscy myślicie o węgierkach a są i mirabelki znacznie
          mniejsze i takie były na zdjęciu
        • Gość: bad_kid Re: Wielkosci sliwek?! IP: *.centertel.pl 09.07.09, 12:54
          "hehehe, to samo sobie pomyślałam :D" To miło, że myślisz, ale chyba
          Ci to nie wychodzi Hello ; )
          "można było równie dobrze napisać "grad wielkości jabłek" i pokazac na
          zdjęciu małe, niedojrzałe jabłka ;)" Można było, ale wtedy by skłamano
          ^^ Taką masz radość z pisania tego komentarza.Nie było by Ci dośmiechu
          gdyby to Ciebie spotkało.Tak do tego co napisałaś/eś - grad wielkości
          jabłka- obawiam się, że spadł Ci on w przeszłośći na głowę bo na prawdę
          nie wiesz co mówisz.
      • Gość: bad_kid Re: Wielkosci sliwek?! IP: *.centertel.pl 09.07.09, 12:49
        Yhym.Tak ja nie widziałem śliwek jak Ty tego gradu przyjacielu ^^
    • Gość: Augustus Re: Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 15:38
      hardkory napisał:
      a się nie znam, ale dla mnie to bes
      > sęsu.

Ale się uśmiałem :)sęsu - a w jakim to języku:)
      • Gość: purify ale sie usmiales IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 16:03
        prawie tak,jak 'hardkory' z Ciebie.
        • Gość: Augustus ale sie usmiales IP: *.domainunused.net 08.07.09, 19:45
          Domyśliłem się że on to robił specjalnie bo to był jego 2 czy 3 post dzisiaj w
          tym stylu :)
    • saludos_desde_peru Znak boży Toruń ominęło, a miasto bufetowej 08.07.09, 15:43
      będzie ukarane
    • Gość: czaron Re: Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy IP: *.netia.pl 08.07.09, 15:53
      Jest napisane w artykule "...rolnik ze Słupna..." Słupno (proszę sprawdzić) leży
      na południowy - zachód od Płocka.
    • Gość: Heniek Re: Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy IP: *.toya.net.pl 08.07.09, 15:59
      Co to jest "bes sęsu"?
      • oldbay Re: Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy 08.07.09, 19:12
        to po francusku :)
        -
        oldbay
    • Gość: Finwal Nie bójcie się! Donald jest z wami IP: *.ip.netia.com.pl 08.07.09, 16:20
      Nie pozwoli by chociaż jedna kula gradowa spadła na Warszawę! Własną piersią was
      ochroni.
    • ichmordy Kiedyś były plagi Egipskie ,teraz są plagi Tuskowe 08.07.09, 16:21
      Bieda , bezrobocie , wyzysk , afery , strajki , przestępczość , pożary , powodzie , gradobicia ,dziura bużdetowa , wzost cen żywności , obniżki płac , pałowanie i gazowanie ,aresztowania POlityczne .
      • Gość: le ming [...] IP: *.aster.pl 08.07.09, 16:25
      • Gość: Polak Re: Kiedyś były plagi Egipskie ,teraz są plagi Tu IP: *.security.pl 08.07.09, 16:41
        Czytając te komentarze można jedynie ubolewać nad tym, jak porażająco głupie są
        pewne warstwy naszego społeczeństwa...

Ale cóż.. przecież sama wiara w cuda i niezadowolenie z ich braku świadczy o
        totalnym braku znajomości prawa przyczyni i skutku, a więc o bezdennej głupocie
        danej jednostki.

Cudów nigdy nie było i nigdy nie będzie! Jedyny cud polega na tym, że trzeba się
        brać za naukę i za pracę zamiast pieprzyć od rzeczy. A jak się już umie coś
        potrzebnego i ciężko pracuje, to okazuje się, że cud nie jest do niczego
        potrzebny i żyje się godnie. Ale co tam.. lepiej być śmierdzącym leniem i
        przygłupem i wyleważ żale, że Premier nie zrobił cudu.. co za debile :(((
        • Gość: Finwal Co ty mówisz? IP: *.ip.netia.com.pl 08.07.09, 19:03
          Przecież w kampanii wyborczej w 2007r. Donald Tusk w programie PO mówił o
          cudach. I, żeby żyło się lepiej. Pamiętam jak dziś...

-
          • Gość: Finwal Re: Co ty mówisz? IP: *.ip.netia.com.pl 08.07.09, 19:05
            Coś nie tak. Może teraz:

ProgramWyborczy PO 2007
      • Gość: kubatre nie wymieniona plaga IP: *.acn.waw.pl 08.07.09, 16:45
        Zapomniałeś(aś) dodac najgorszej z plag - liczą populację "ichmord".
        pozdrawiam
        kubatre
      • Gość: Olo ratuj [...] IP: *.aster.pl 08.07.09, 17:21
    • poborowy102 Burza idzie nad Warszawę!!! 08.07.09, 16:22
      O bosze!!! Ewakuujmy stolicę, Warszawiacy - kryjcie się!!!! Busza
      idzie, a wy piorunochronów nie macie!!!!
      • Gość: tomo Te poborowy - lotnik kryj się IP: 198.28.69.* 08.07.09, 16:53
        buahahaha
      • Gość: sierżant Re: Burza idzie nad Warszawę!!! IP: *.telpol.net.pl 08.07.09, 17:29
        polać mu!! :D:D:D
      • Gość: malinx Re: Burza idzie nad Warszawę!!! IP: 85.117.34.* 08.07.09, 18:20
        kochanie, najpierw sie naucz pisac
    • Gość: sęs Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 16:28
      Po tym gradobiciu więcej analfabetów na internetowy żer wylazło.
    • bynik Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy 08.07.09, 16:33
      Skoro grad wielki jak śliwki,to dlaczego na zdjęciu są małe orzechy włoskie? :)
      • Gość: tu Re: Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy IP: *.cdma.centertel.pl 08.07.09, 17:56
        bo to są mirabelki inna odmiana śliwki trochę mało wiedzy i się człowiek gubi
    • Gość: Michałek mają KRUS za grosze, nie płacą podatków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 16:35
      a ubezpieczać się im nie chce " bo po co", Państwo da odszkodowanie.
      Mam dość tych pasożytów.
    • Gość: wuwuon Re: Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 16:53
      Zaraz,zaraz...to Kisielewski jest jeszcze wojtem mimo tego ze
      udowodniono mu przestepstwo???No tak PSL......
      • Gość: joker78 Re: Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy IP: *.chello.pl 08.07.09, 16:56
        z pod klawiatury mi to wyjąłeś :-)
    • Gość: Słupnianka Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 17:19
      Idioci! Trzeba było być tam w nocy, gdy się to wydarzyło, to byście
      widzieli jak wyglądają śliwki. Zdjęcia były robione już rano, kilka
      godzin po zdarzeniu. Najlepiej pisać głupoty, co ślina na język
      przyniesie. Jak jesteście tacy mądrzy, to kupować ziemię i
      gospodarzyć, brać dopłaty, a pogadamy za parę lat....
      • Gość: tuptuś Re: Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy IP: *.cdma.centertel.pl 08.07.09, 18:07
        dokładnie się zgadzam jestem typowym mieszczuchem ale żeby się wypowiadać na
        temat rolników czy mają takie kokosy trzeba się tym zainteresować i wiedzieć ile
        trzeba się nacharować aby taka chołota bez pojęcia wypiła sobie mleczko
        łowickie. Taki rolnik mleko oddaje do mleczarni za 0,69 groszy to teraz
        porównajcie po ile kupujecie w sklepie i co ważne mleko oddane do mleczarni to
        nie 3,2% tłuszczu tylko dwa razy tyle czyli z jednego litra tłustego mleka ile
        masz 3,2% prosta mamtematyka. Zapytajcie czy ma sobotę albo niedzielę wolną otóż
        świeta nie święta musi pracować. O uropie nad morzem to nie wspomnę bo krówki
        się nie wydoją same i nie oprzątną.
        Więc jak chcecie piec placki na mące, jeść polędwiczki wieprzowe to się sami
        weźcie za robotę i zobaczymy czy nie zmienicie zdania. Żeby nie ci rolnicy to
        byście zdechli z głodu!!!!
        • Gość: **** Re: Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 14:39
          W 100% popieram tuptusia!!!!!!!
          Masz całkowitą racje. zastanówcie się ludzie co piszecie...
    • paryah a gdzie tu informacja o Warszawie? 08.07.09, 19:12
      od 3 nad ranem to by już pijany rolnik doszedł z Płocka a nie tylko
      burza, portal bździ głupoty od rana o nawałnicach ciągnących do
      Warszawy byle tylko klikalność podnieść... wstydu trochę panowie
      redaktorzy
      • Gość: rolnik Re: a gdzie tu informacja o Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 21:29
        Zastanow sie czlowieku co piszesz tak sie sklada ze jestem z tego rejonu i
        jestem rolnikiem korego sie to dotyczy dla ciebie to moze nic dla mnie to strata
        calorocznej pracy i pieniedzy ktore sie utopilo w 10 minut tracisz roczna prace
        nie wierzysz zapraszam do obejrzenia szkod nie wspomne ze wiaze sie to jedno z
        drogim powiedz teraz rodzinie i zwierzetom ze przez przyszly rok nie bedzie co
        do koryta wlozyc
    • Gość: warszawiak Re: Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy IP: *.chello.pl 08.07.09, 19:38
      A w Warszawie słońce napie... od popołudnia.Po porannym lekkim deszczyku. Co
      to za glupoty jakieś?
    • shroeder1970 Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy 08.07.09, 20:23
      Kolejny durny tytuł na Wyborczej.. "Grad jak śliwki". Ale to, że te śliwki są wielkości czereśni, to już nie napisali.
      Na tej samej zasadzie to można napisać, że grad jak kokosy. Tylko nie napisać, że wiórkowane...
      Wyborcza wprowadzającymi w błąd tytułami zmierza w stronę pozimu brukowców...
      • Gość: Nie wójt. Re: Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 00:13
        Ot i Polska sprawiedliwosc prawie półtora roku po wypadku, prawie człowiek...
        samochód poszkodowanego skasowany a sprawca(pijak)jak dotąd żadnej nie poniósł
        kary bo nadal pije jeżdzi oraz rządzi śmiejąc się z poszkodowanego ... bo to
        przecież zwykły człek wójt tak rzekł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        ?
    • Gość: bystry Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.07.09, 08:43
      Czy to przypadkowa zbiezność nazwisk (fotoreportera i
      poszkodowanego)?
      A może artykuł na zamówienie?
      • Gość: GOSC: Re: Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 00:09
        Ten grad wielkości śliwek to mógł tylko wymyślec lub widziec ten pijak wójt z
        Brudzenia Dużego.
        • Gość: tuptuś [...] IP: *.cdma.centertel.pl 26.07.09, 02:49
    • roman_j Re: Ulewa i grad pod Płockiem. Ucierpieli rolnicy 26.07.09, 17:55
      hardkory napisał:

> Bes sęsu ta ulewa,

Doszukiwanie się sensu w zjawiskach atmosferycznych jest czynnością z góry
      skazaną na porażkę. ;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka