Gość: Lothar Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: 89.231.68.* 16.08.09, 19:34 Ukarać rodziców za udostepnienie samochodu !!! Dać samochód 16- letniemu dzieciakowi to tak jak dać mu naładowany pistolet. Odpowiedz Link Zgłoś
ppepek Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu 17.08.09, 00:30 samochód wcale nie musiał być dzieciaka. Jechał jeszcze z nimi 23-latek. Obstawiam, że jego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:19 znales go ze obwiniasz??? jak nie wiesz czyj to byl samochod to go nie obwiniaj!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZNAJOMA [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 08:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.09, 09:09 Szkoda gadać... Małolat pójdzie na 15 lat siedzieć, a i pewnie po skończeniu 18 lat odpowie materialnie za wszystko, bo przecież żadne ubezpieczenie tu nie działa. Fakt że nie miał rodziców jest tutaj na plus, bo tak to oni zapłaciliby za wszystko. Swoją drogą chyba faktycznie ostatnio WPLe bez prawa jazdy to zmora. Policja powinna zatrzymywać każdego WPLa wyjeżdżającego z dyskotego i efekty byłyby natychmiastowe. Wam się wydaje że jesteście cały czas na wsi i jeżdzicie po polu! A tu chaps! Nagle drzewo albo jakiś samochód i panika jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambrowiczka ;p Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.130.c80.petrotel.pl 17.08.09, 09:11 co do twojej wypowiedzi to on nie odpowie za to bo on juz odpowiedział. kierowca i sprawca tego wypadku zmarł wczoraj w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.09, 09:14 A zatem pierwsza część mojego postu zdaje się być już nieaktualna... Druga za to jak najbardziej tak !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:22 co ty opowiadasz za bajki!!! kierowca zyje !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cez Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.lcs.net.pl 19.08.09, 00:08 Nie pisz nic więcej bo w cieniu takiej tragedii żadne usprawiedliwienia nie mają znaczenia.Co robisz szczylu na forum skoro byłaś ich znajomą? Bijesz pianę i nic wiecej. Kondolencje dla rodziny zmarłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.plock.mm.pl 23.08.09, 10:34 co ty mowisz jak nie jestes dobrze poinformowana to nie mow ze kierowca nie zyje bo on zyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambrowiczka ;p Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.130.c80.petrotel.pl 17.08.09, 09:16 masz racje. też sie z tym zgodze. Policja niech zacznie działac bo za tydzien bedzie kolejny taki wypadek!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cez Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.lcs.net.pl 19.08.09, 00:15 Nie pisz nic więcej bo w cieniu takiej tragedii żadne usprawiedliwienia nie mają znaczenia.Co robisz szczylu na forum skoro byłaś ich znajomą? Bijesz pianę i nic wiecej. Kondolencje dla rodziny zmarłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 11:25 Mistrz jazdy w korku się znalazł. Wypadki właśnie najczęściej powodują takie młotki jak ty które opanowały do perfekcji jazdę w korku max 40 km/h po mieście, a wieś znają najwyżej z opowieści dziadków. A jak jest rzeczywiście poza miastem wieczorem? Ciemno bo latarni nie ma, pijani rowerzyści i samobójczy piechurzy sunący po drodze bo pobocza zarośnięte a chodniki są w planach na przyszłe stulecie. Już nie wspominając o sytuacji w okresach jesienno-zimowych (deszcz, lód), których to nie jesteś sobie w stanie wyobrazić. Poza tym znam parę osób z tablicami WP, które jeździły bez prawa jazdy, po piwie albo wymykały się podbierając samochód rodzicom. Nie ma żadnej reguły. Kretyni znajdą się na każdej szerokości geograficznej bez względu na pochodzenie, miejsce zamieszkania(miasto/wieś), wiek czy wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał B. Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 11:50 Takie dyskusje można prowadzić do usranej śmierci i do niczego to nie prowadzi. Wszędzie znajdą się osoby, które nie umieją jeździć, jeżdzą po pijaku albo bez prawka... Jedne osoby radzą sobie lepiej w mieście inne po za nim... Problem polega na tym, że osoby mieszkające np. na wsiach mają inne podejście do prowadzenia maszyn (aut). Ile razy widzi się nastolatka w traktorze na drodze, tatę po paru piwkach w polu na maszynie? Chodzi o mentalność takich osób. To, że synek umie jechać traktorem po prostej drodze i zna znaki na pamięć w swojej wiosce nie upoważnia go do prowadzenia aut na publicznych drogach, gdzie sytuacje są różne i trzeba po prostu doświadczenia aby nad nimi zapanować... Trzeba zmienić mentalność ludzi i sposób podejścia... Przede wszystkim trzeba zacząć od samych rodziców, starszego rodzeństwa lub innych opiekunów, którzy udostępniają pojazdy nieletnim... Przecież to jest proste - nie masz kluczyków - nie pojedziesz... Przecież te dzieciaki musiały skądś mieć kluczyki do tego auta... Ktoś musiał im pozwolić na jazdę tym samochodem... Pomijam przypadki kradzieży lub "nieautoryzowanego" pożyczenia samochodu od rodziców... Jak pusto trzeba mieć w głowie, aby pozwolić prowadzić samochód 16-latkowi. Jak pusto trzeba mieć w głowie, aby do takiego auta zabrać 6 osób? Nie znam okoliczności akurat tego przypadku, ale podejrzewam, że auto należało do tego 23- latka, który nie był w stanie wracać i pozwolił prowadzić temu 16- latkowi... KOSZMAR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambrowiczka ;p Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.175.c83.petrotel.pl 17.08.09, 14:17 co do twojego ostatniego zdania to przeczytałes to u mnie chyba i powtórzyleś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał B. Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 15:21 Do takiego wniosku doszedłem już dużo wcześniej... Zresztą nie problem się domyśleć, że tak mogło być, skoro 16-latek prowadził auto, a 23-latek był pasażerem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.09, 14:14 Bo jakiś WPL zajechał im drogę albo wlecze się jakimś trupem przed nimi... Bez prawka i nie rzadko po pijaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.130.c80.petrotel.pl 17.08.09, 09:09 masz racje kierowca nie miał rodziców. i samochód nie był siostry tylko jego. i ten 23 latek miał kierowac ale sie upił i oddał mu kierownice w drodze powrotnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????? Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 21:55 Co Wy ku... za głupoty piszecie!!!! Niewiecie jak było a pieprzycie głupoty! Tych dwóch co zginęło to moi bracia i to nie była wina 23- latka jak niektorzy go obwiniają!!!! Niech się co niektórzy zastanowią zanim coś napiszą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:25 zgadzam sie zupelnie!!!! zostawci juz ich w spokoju!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.plock.mm.pl 23.07.12, 14:46 prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.plock.mm.pl 23.07.12, 14:52 szkoda mi tej dziewczyny anetki taka młoda 17 lat znałam ją a ten chłopaczek 12 lat Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_i_sceptyk [...] 16.08.09, 19:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
em_20 Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu 16.08.09, 19:50 po 1. Skad 12Latek na "imprezie" w blichowie... 2. 16latek driver? Możliwe ze jedyny nie pił.. 3. 6osób w Tigrze? Wiecej rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Załamany Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 20:46 W samej gminie Bulkowo jest więcej BMW M niż kiedykolwiek opuściło fabrykę. W Blichowie 90% małolatów prowadzi samochody bez prawa jazdy. Są to osoby, które nigdy nie chodziły na kurs nauki jazdy. Pytam rodziców, co robił 12 latek o czwartej nad ranem w Blichowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.c158.petrotel.pl 16.08.09, 20:50 to gdzie są rodzice i policja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hera89 Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 21:51 Równie dobrze rodzice mogli nic nie wiedzieć. 12-latek był zapewne pod opięką najstarszego a że ten chciał sie zabawić wział go ze sobą. Co do kierowcy.. nie trzeba dawać samochodu równie dobrze można go sobie "pozyczyć na noc" prawda? A skutki tego pomysłu sami widzimy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.plock.mm.pl 23.07.12, 15:19 kierowca żyje i nic mu prawi nie było i to nie był samochód 23 latka tylko kierowcy a teraz nawet kierowca żadnej kary nie dostał to była tylko wina kierowcy nie tych co jechali w tym samochodzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blichowo Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 23:24 Wiesz... mieszkam w Blichowie od dzieciaka i znam tu wielu to że jedna osoba w wieku 16 lat prowadziła samochód nie znaczy to że robią to wszyscy.... i nie przyklejaj łaty wszystkim mieszkańcom... a co do 12 latka to byl z bratem 23 lata to chyba jednak rozsądny wiek.... ale to rodzice odpowiadają za swoje dzieci a Tobie nie dano takiej mocy żebyś mógł oceniac innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 00:48 kolego nie pierdol głupot jeśli nie znasz sytuacji znałem wszystkich z tego wypadku a z zesztą moja siostra brała w nim udział i dziękuje Bogu że zyje. A ty nie wyciągaj pochopnych wniosków i nie pierdol głupot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 20:18 oni nie jechali z dyskoteki w blichowie tylko z jakiegos festynu, 16 latek pil, jedynym niepijacym byl 12latek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala [...] IP: *.024.c64.petrotel.pl 16.08.09, 21:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ppepek Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu 17.08.09, 00:29 Ani wina policji, ani rodziców, ani dziurawych dróg, ani sieroctwa dziecka, które kierowało. Spróbujmy się domyślić czyja... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 08:43 to dzieło szaaataaanaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.dyn.optonline.net 18.08.09, 05:27 Tak generalnie bo nie znamy szczegolow... Zalozmy, ze mam samochod i dzieciaka lat 16 ktory chce pobawic sie na dyskotece z kolegami i kolezankami. Czy nie lepiej tych dzieciakow zawiezc na dyskoteke i pojechac po nich zamiast wyczekiwac cala noc umierajac z niepokoju ? Po co sa telefony komorkowe ? Ze to niby obciach ? No to siedziec w domu. Rodzice pozwalaja na zbyt wiele. A media niestety nie propaguja tzw. tradycyjnych wartosci. Dzieci rzadza rodzicami , dziecka nie wolno skarcic , wychowanie bezstresowe i inne dyrdymaly. Odpowiedz Link Zgłoś
xmntpl Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu 17.08.09, 06:20 Moim zdaniem takich wypadków będzie coraz więcej jeśli policja czegoś nie zrobi. W okolicy dyskoteki (ale zresztą nie tylko tu) panuje zasada że jak 10 letni dzieciak potrafi jeździć ciągnikiem lub samochodem to jest dobrze. Wiele razy jeżdżąc tamtą okolicą widziałem jak za kierownicą siedział maluch którego oczy patrzyły z małej szczeliny między kierownicą a tablicą a tatuś z boku na miejscu pasażera albo co gorsza nawet go nie było. Gdzie była wtedy policja? (Mając 1 radiowóz na 2-3 gminy nikt nie jest w stanie nad wszystkim zapanować (w ich rewirze są chyba 3 zabawy). Ale mamy przecież jeszcze jednostki z płocka które również powinny zainteresować się i pojeździć po okolicy. Czego niestety nie robią :( - a szkoda - Zamarli by z wrażenia jak jeździ się po bocznych drogach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Vito Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.163.c64.petrotel.pl 17.08.09, 06:38 Nie żal mi tej trójki debili, co zginęli. Żal mi tylko tych, którzy zapłacą niewinnie - ich rodziców. A wiecie, dlaczego? Bo gó...ażeria dzisiaj robi co chce, to efekt "bezstresowego wychowania" lansowanego przez kler i inne organizacje "praw dziecka" i im podobnych. Co do tego, że małolat prowadził - rzecz bezdyskusyjna - on winien. Inna sprawa, że, jak jeden z przedmówców tu pisał, w tamtym terenie jeździ więcej BMW i "WieśWagenów" (skrót od Volkswagena, kupowanego na zachodnich szrotach, odpicowanego i służącego do jazdy po wiejskich zabawach). Kto nimi kieruje? Gó...arze bez wyobraźni, synalkowie i córuchny nadzianych rodziców, którzy mają za dużo kasy a za mało rozumu we łbach. Efekty tego tak własnie wyglądają. Ale że giną te debile wykształciuchów, to mnie nie dziwi. Tylko po co przez takich matołów maja ginąć na drogach niewinni ludzie, bo akurat byli w złym miejscu i w złym czasie??? Popieram więc coraz większą ilość patroli policyjnych na terenach podpłockich. Gwarantuję, że napewno złapią codziennei przynajmniej jednego gnojka jeżdżącgo bez prawka albo naćpanego lub pijanego w 3 dupy. Pozdrawiam zdrowo myślących, nie siadających za "kółko" na "fazie". A matołom mówię: im was więcej w kostnicy, tym lepiej dla reszty społeczeństwa i użytkowników dróg!!! Będzie bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.c158.petrotel.pl 17.08.09, 08:52 piszesz o dzieciaku 12 letnim i dzieciakach po 16 lat zastanow sie troche, empatia a nie osady w takim wieku sie nie mysli co bedzie za chwile tragedia i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ambrowiczka ;p Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.130.c80.petrotel.pl 17.08.09, 09:07 To sie tyczy do "Don Vito" nie pisz takich tekstów jak nie wiesz jak to bylo. sam pewnie nie wiele masz lat i tak piszesz. ciekawa jestem czy jakbys byl pijany to czy nie oddalbys kierownicy trzeźwemu dzieciakowi w wieku 16 lat ktory umie jeździć pojazdami typu ciagnik, maluch itp. Jestem w 100% pewna ze byś oddał, bo skoro byś był napieprzony jak to napisales "w 3 dupy" to byś prosil zeby cie zawiózł do domu. Daje gwarancje ze kierowca był trzeźwy. Jedynie pijanymi osobami w tym towarzystwie był 23letni chłopak i jego 17letnia dziewczyna. reszta towarzystwa była trzeźwa. nie zdradzam imion i nazwisk a tym bardziej ksyw bo ktos tu moze ich znac. ja akurat ich znałam i nie zycze nikomu takiego wypadku. a wyprzedzając niektórych pytanie: "skąd wiem ze kierowca był trzeźwy to odpowiadam: bawiłam sie z nimi to wiem. no a 12latek w ambrze to normalne. jakby poprosic legitymacje od wszystkich ambrowiczów to 3/4 towarzystwa to dzieciarnia w wieku 11- 15lat. i nie pisz takich tekstów typu "im więcej was w kostnicy tym lepiej dla reszty społeczeństwa i użytkowników dróg"!! bo tobie ktoś moze tez tak zyczyć. pamietaj ze ty mozesz być nastepny... weźcie to sobie do serca i nie zmyslajcie chorych historii na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: userr_płock Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.102.c91.petrotel.pl 17.08.09, 09:32 Gość portalu: Ambrowiczka ;p napisał(a): > 12latek w ambrze to normalne. jakby poprosic legitymacje od > wszystkich ambrowiczów to 3/4 towarzystwa to dzieciarnia w wieku 11- > 15lat. to jest wlasnie powod dla ktorych nie jezdze po takich wiejskich imprezach. Chyba sie ktos powinien zajac tym wszystkim jakas kontrola czy cos przeciez tam sprzedaja alkochol i juz nie patrza na dowod skoro weszli do lokalu, z drugiej strony jaki dowod jak oni maja legitymacje w okresie letnim to zloty interes dla wlasciciela pelno malolatow. Takim wlascicielom powinno sie zamykac ta budy i zabierac koncesje na sprzedaz alkocholu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: 212.160.240.* 17.08.09, 09:52 a tobie powinni odebrać koncesję, za brak znajomości ortografi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.102.c91.petrotel.pl 17.08.09, 12:10 widać chyba ze koleś nie pije :) a ty koko pisząc taki tekst jesteś chyba zwolennikiem takich wiejskich dyskotek. A w porządnym lokalu pewnie nigdy nie byleś bo niby jak w gumowcach nie wpuszczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty WIEŚŃIAK Do Ambrowiczki IP: *.c158.petrotel.pl 17.08.09, 09:36 Skoro tam byłaś i widziałaś jak szczeniak bez prawka bierze się za jazdę szrotem, do którego wchodzi 6 osób, to policja powinna zamknąć ciebie za brak reakcji na ewidentną głupotę i łamanie prawa. trzeba było zadzwonić z komórki na policje, aby zamknęła smarkaterię, a nie użalać się nad smarkaczami-zabójcami. Tak, twój przedmówca ma rację. niech się porozbujają na drzewach, aby nie zabijali innych - normmalnych ludzi, którzy przypadkowo znajdą się na icg drodze. A rodziców mi nie szkoda - ja są tak naiwni igłupi, że nie nie widzę lub udają, że nie wiedzą, co robią ich "pociechy" to mają za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambrowiczka ;p Re: Do Ambrowiczki IP: *.175.c83.petrotel.pl 17.08.09, 14:09 ja nie jestem taka jak wydaje mi sie ze ty jestes. znajomych sie nie sprzedaje na policji. ciekawe czy ty bys zwoich bardzo dobrych znajomych podpieprzyla na policje dlatego ze wsiada za kierownice 16letni dzieciak i jadą w 6 osoób. czasami wsiada do malucha 8 osob i jakos jadą. a kierowca umial prowadzic wiec nikt nie mial nic przeciwko temu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: what Re: Do Ambrowiczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 14:14 >a kierowca umial prowadzic wiec nikt nie mial nic > przeciwko temu!! jak umiał, pokazał.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambrowiczka ;p Re: Do what IP: *.175.c83.petrotel.pl 17.08.09, 14:30 ciekawe jakbys ty prowadzil jadąc 150km/h o 4 nad ranem. mgła, zmęczenie, przeciązenie samochodu i popisy wychodza bokiem. nie to ze ich bronie bo to jest ich wszytkich wina co tam byli a nie tylko jednego chlopaka ktory poprostu chcial wszystkich do domu odwieźć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toldi Re: Do what IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 14:38 > ciekawe jakbys ty prowadzil jadąc 150km/h o 4 nad ranem. mgła, > zmęczenie, przeciązenie samochodu i popisy wychodza bokiem Na kursie prawa jazdy uczą że prędkość trzeba dostosować do warunków panujących na drodze, obciązenia samochodu itd. Mając 6 osob w samochodzie o 4 rano po prostu nikt, kto ma trochę oleju w glowie nie jedzie 150 km/h (tym bardziej jesli jest jak napisałaś mgła!)... zanim cos napiszesz pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: what do ambrowiczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 14:39 > ciekawe jakbys ty prowadzil jadąc 150km/h o 4 nad ranem. mgła, > zmęczenie, przeciązenie samochodu i popisy wychodza bokiem. to nie gadaj glupot, ze umial jezdzic. moze traktorem umial. niestety juz sie nie nauczy... w tym zyciu [i] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Ambrowiczki Re: Do Ambrowiczki IP: *.class147.petrotel.pl 17.08.09, 14:16 Gość portalu: ambrowiczka ;p napisał(a): > ja nie jestem taka jak wydaje mi sie ze ty jestes. znajomych sie nie > sprzedaje na policji. ciekawe czy ty bys zwoich bardzo dobrych > znajomych podpieprzyla na policje dlatego ze wsiada za kierownice > 16letni dzieciak i jadą w 6 osoób. czasami wsiada do malucha 8 osob > i jakos jadą. a kierowca umial prowadzic wiec nikt nie mial nic > przeciwko temu!! Jak to nazwałaś "NIE PODPIEPRZYŁAŚ" a teraz ONI NIE ŻYJĄ - jesteś z SIEBIE TERAZ DUMNA??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambrowiczka ;p Re: [...] IP: *.175.c83.petrotel.pl 17.08.09, 14:33 nie wiem dlaczego wszyscy mysla ze powinnam ich miec na sumieniu. ja mysle ze sumienie powinno ruszyc tych co przezyli z tego nieszczesliwego wypadku czyli 17letnia dziewczyna i 16letni chlopak bo oni pozwolili prowadzic dzieciakowi. gdybym miala z nimi wracac to bym nie pozwolila zeby prowadzil ten kto prowadzil. ale ze niestety odjechalam wczesniej to nie widzialam tego jak oni odjeżdżali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 15:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calderon [...] IP: 83.168.106.* 17.08.09, 20:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_szymacha Re: Do Ambrowiczki 17.08.09, 16:04 Jasne, lepiej ich do drewnianej skrzynki zamknąć i rozkraść ich majątek. To rozumiem, to Polska właśnie. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyduch Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 12:12 Skoro wiesz, że przyjechałeś samochodem to po prostu nie pijesz. Proste. A skoro jest się idiotą i powierza się swoje życie 16-latkowi bez prawka to konsekwencje są jakie są. Samochód można zostawić i wrócić po niego jak się wytrzeźwieje. Trzeba tylko myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lily Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.axit.pl 18.08.09, 09:08 Racja! To wielka tragedia - ci gó...arze to jednak były czyjeś dzieci, bracia, siostry, kuzyni itp. Ale niestety - Darwin działa. Na własne życzenie usunęli swoją pulę genów z tego świata. Dobrze, że nie zgniął nikt postronny. Zrobili głupotę i zapłacili za to najwyższą cenę jak to ktoś napisał w atykule. Ale taki lajf. Nikt nie obroni drugiego człowieka przed jego własną głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Ambrowiczka ;p Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.class147.petrotel.pl 17.08.09, 13:43 do Ambrowiczka ;p - Bawiłaś się z nimi, więc widziałaś pewnie jak siadali do samochodu i jak odjeźdzali. Mentalnie jesteś współodpowiedzialna za śmierć tych ludzi. Nie powinnaś pozwolić, zeby tym samochodem odjechał ani nikt pijany, ani nikt bez prawa jazdy. 17-letnia dziewczyna pijana, nienajlepiej o niej świadczy, ale cóż - taka młodzież, taka zabawa - wiejska!! Stała się tragedia, zgineli młodzi ludzie - to zawsze wielka strata. Teraz trzeba sie postarać, by więcej takich nieszczęść nie było. A ty Ambrowiczka ;p - gdzie twoje sumienie?? jeszcze Cię nie rusza?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambrowiczka ;p Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.175.c83.petrotel.pl 17.08.09, 14:24 to że sie z nimi bawilam to nie znaczy ze widzialam jak wsiadali do samochodu i odjeżdżali. i nie mam nic na sumieniu bo gdybym to widziala to napewno wolalabym odwieźdź ich sama i pojechać na 2 razy niz mają jeździc w 6 osob w malej tigrze. i nie ruszy mnie sumienie bo to nie moja wina poniewaz oni zostali do konca a ja niestety odjechalam po 2:00. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_szymacha Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu 17.08.09, 16:07 > do Ambrowiczka ;p - Bawiłaś się z nimi, więc widziałaś pewnie jak > siadali do samochodu i jak odjeźdzali. Mentalnie jesteś > współodpowiedzialna za śmierć tych ludzi. Nie powinnaś pozwolić, > zeby tym samochodem odjechał ani nikt pijany, ani nikt bez prawa > jazdy. Karnie też (zaniechanie jest działaniem)!!!!!! Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 13:50 lalko kierowca miał około jednego promila we krwi. Jak nie wiesz to nie pisz głupot..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambrowiczka ;p Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.175.c83.petrotel.pl 17.08.09, 14:26 to źle jesteś poinformowany bo on nic nie pił. a wyniki z badan krwi jeszcze nie ma wiec nie wiem skad ty mozesz to wiedziec jak ciebie tam nie bylo. dzieciaku przespij sie bo gadasz glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linea A skąd wiesz ze nie pił? IP: *.multimo.pl 17.08.09, 16:10 Twierdzisz, ze wyszlas po 2:00, a oni zostali jeszcze 2 godziny to skad wiesz ze ów 16-latek nie pił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambrowiczka ;p Re: A skąd wiesz ze nie pił? IP: *.175.c83.petrotel.pl 17.08.09, 17:13 no masz racje wyszłam o 2:00 i nie wiem co sie dalej działo. pisze to co widziałam do godz.2:00. i wlasnie tym bardziej ze wyszlam o 2h wczesniej to ja nie mam ich na sumieniu bo nie moglam nic zrobic i nie wiedzialam ze tak to sie moze skonczyc. gdybym byla jasnowidzem to pewnie inaczej by sie to skonczylo. a co do stwierdzenia ze po ambrze mnie piguly trzymają to jesteście nienormalni. są ludzie normalni ktorzy nie biorą i piją z umiarem a są tacy jak ty drogi wieśniaku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harpun Re: A skąd wiesz ze nie pił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 18:36 Normalni ludzie nie chodzą na wiejskie dyskoteki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.plock.mm.pl 23.07.12, 15:31 kierowca pił teraz to wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrw Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 18.08.09, 02:12 Gość portalu: Ambrowiczka ;p napisał(a): > ciekawa jestem czy jakbys byl pijany > to czy nie oddalbys kierownicy trzeźwemu dzieciakowi w wieku 16 lat > ktory umie jeździć pojazdami typu ciagnik, maluch itp. Jestem w 100% > pewna ze byś oddał, bo skoro byś był napieprzony jak to napisales "w > 3 dupy" to byś prosil zeby cie zawiózł do domu. Ja natomiast nie oddalbym kierownicy nikomu, bo nie pije gdy mam kierowac, natomiast gdy chce sie napic to jade taksowka. Trudno to zrozumiec? Odpowiedzialnosc? - slyszalas kiedys takie slowo? Obecnosci 12-letnich dzieci na nocnych zabawach nawet nie mam ochoty komentowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły romek Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 07:32 >Wiele >razy jeżdżąc tamtą okolicą widziałem jak za kierownicą siedział >maluch którego >oczy patrzyły z małej szczeliny między kierownicą a tablicą a tatuś z >boku i jaka była Twoja reakcja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał B. Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 10:07 Pozamykać te tancbudy wiejskie i głupich niedorozwiniętych rodziców, którzy pozwalają dzieciakom chodzić na takie imprezy... Jest to zwykła wylęgarnia pijaków, narkomanów i piratów drogowych czyli potencjalnych zabójców... Oczywiście śmierć ludzi jest najgorszą rzeczą jaka może spotkać drugiego człowieka. Nie można usprawiedliwiać głupoty ludzkiej i braku logicznego trzeźwego myślenia... Gdzie są rodzice? Opiekunowie? Policja? Gdyby Policja kontrolowała tego typu dyskoteki to podejrzewam, że 3/4 osób trafiłoby do ancla lub izby wytrzeźwień, a pomoc drogowaa miałaby żniwa z odcholowywania aut pijaków dyskotekowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriot Drogówka przy każdej dyskotece IP: *.c158.petrotel.pl 17.08.09, 13:18 Pomysł co do kontroli policyjnej dróg wyjazdowych z wiejskich dyskotek jest ze wszech miar słuszny i zasadny, bo uratowałoby się wiele młodych ludzi, ale.....nie realny, gdyż: 1. Jacy policjanci poświęcą noc/poranek z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę, szczególnie w godz. 2.00 - 5.00 rano???? 2. Komu by się chciało czatować na pijanych kierowców w tak niewygodnych godzinach, kiedy można to robić za dnia, w promieniach sloneczka opalać czółko i czaić się za krzakami z suszarką na Bogu winnych kierowców? 3. Wytarczyłoby choć raz zrobić taką prewencyjną akcję w pobliżu jakiejś wiejskiej dyskoteki, to zadziałoby odstraszająco i edukacynie. 4. I tak nic z tego nie będzie i dalej bedą ginąć młodzi i nieodpowiedzialni ludzie, bo drogówka pracuje tylko za dnia i kiedy nie pada (bo przecież futerka im mogą zmoknąć). 5. Jeszcze zostały 2 łyk-endy wakacyjne - czekajmy na następnych wracających z dyskoteki, tylko obyśmy nie znaleźli się na ich drodze jadąc w ich kierunku (w Grabinie w 2000r. polonezem do Katedry jechało rodzeństwo, aby po Mszy wyruszyć na pielgrzymkę na Jasną Górę). 5. Niech spoczywają w Pokoju :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: Drogówka przy każdej dyskotece IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.09, 13:23 no i sam napisałeś że Prawdziwy Bóg ich pokarał za wiarę w fałszywych bogów i ich matki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał B. Re: Drogówka przy każdej dyskotece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 15:36 Masz całkowitą rację. Rzeczywistość jest przerażająca. Myślę, że gdyby co jakiś czas między godz. 12-5 rano Policja zrobiła akcję "trzeźwy, dorosły powrót" z dyskotek, znalazłoby się mniej amatorów takiej jazdy. Posypałoby się trochę mandatów, parę aut poszłoby na złom, a niektórzy zrobiliby sobie pieszą wycieczkę przez pole (co wyszłoby im tylko na zdrowie), parę dup rodzice by przetrzepali pasem jakby policja małolatów do domu odstawiła... Tutaj na szczęście nikt postronny nie zginął. A gdyby tak natrafili na rodzinę z dziećmi wracającą z wakacji? Myślę, że dyskoteki powinny być powyklejane wewnątrz plakatami rozbitych aut, ciał zmasakrowanych w wypadkach. Może wtedy parę pustych łbów zastanowiłoby się nad swoim zachowaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik policja przy każdym samochodzie!na kazdej imprezie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 15:41 >Policja zrobiła > akcję "trzeźwy, dorosły powrót" z dyskotek, znalazłoby się mniej > amatorów takiej jazdy. ja proponuje, by policja jeździła na każda impreze, sprawdzala kazdego kierowce, stala pod kazdym domem i kontrolowala kazdego kto idzie - a w zasadzie wraca z imienin, balangi, dyskoteki. a najlepiej zeby w kazdym mieszkaniu w plocku zrobili kipisz, to wtedy znajda duzo narkotykow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał B Re: policja przy każdym samochodzie!na kazdej imp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 15:55 Nie rozumiem sarkazmu w Twojej wypowiedzi... Policja ma nie sprawdzać każdego i codziennie, tylko raz na jakiś czas zrobić akcję i głupi naród nauczy się tego i owego. Tak samo jak robią czasem akcję "trzeźwy poranek" i każdy dmucha. Na pewno zmniejszyła się liczba wracających rano na podwójnym gazie. Gdy małolaty i pustogłowi będa wiedzieć, że tuż za zakrętem może stać radiowóz z balonikiem od razu staną się pokorniejsi. Zapewniam. Bo to co dzieje się na lokalnych drogach woła o pomstę do nieba... Paręnastoletnie auta na dziurawych drogach + zmęczenie i alkohol o 4- 5-6 rano to niestety mieszanka wybuchowa i ludzię będą ginąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: policja przy każdym samochodzie!na kazdej imp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 16:13 Tak samo jak robią czasem > akcję "trzeźwy poranek" i każdy dmucha. Na pewno zmniejszyła się > liczba wracających rano na podwójnym gazie he he. chyba sam w to nie wierzysz co piszesz....tak, na pewno:-))) lokalizacja.info/baza-wiedzy/artykuly/2006-1839-nietrzezwych-kierowcow-2007-1981-nietrzezwych-kierowcow-2009.html orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/23F78E4E i tak dalej i tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
gr.een Re: Drogówka przy każdej dyskotece 17.08.09, 16:00 Gość portalu: Michał B. napisał(a): > Masz całkowitą rację. Rzeczywistość jest przerażająca. Myślę, że > gdyby co jakiś czas między godz. 12-5 rano Policja zrobiła > akcję "trzeźwy, dorosły powrót" z dyskotek, znalazłoby się mniej > amatorów takiej jazdy Obawiam się, że policja woli bezpieczniejsze miejsca o bardziej przyzwoitej porze np. godz 19. Zawsze bezpieczniej wystawić mandat zmęczonemu po całym dniu kierowcy. Każdy by się bał pijanych, naćpanych wyrostków w środku nocy lub nad ranem. Policjant też swój rozum ma. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka919 Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu 17.08.09, 13:14 Z jakiej miejscowości pochodziła ta młodzież? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambrowiczka ;p Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.175.c83.petrotel.pl 17.08.09, 14:19 Ostrzykowo i Łubki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 17:42 Zginęłą dziewczyna z Bromierzyka, pogrzeb 20.08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diabeł Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 00:10 Ostrzykowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriot Pismaku, w Blichowie czy w Parzeniu??!!! IP: *.c158.petrotel.pl 17.08.09, 13:21 Szanowny pismaku (bo dziennikarzem trudno Cię nazwać), to w końcu gdzie był ten wypadek, w Blichowie czy w Parzeniu???? A jeśli były 2 wypadki, to chyba tytuł powinien być "Wypadki" a nie "wypadek", bo czy ten sam wypadek może się zdażyć w 2 różnych miejscach??? Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulung do patriota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 13:53 > Szanowny pismaku (bo dziennikarzem trudno Cię nazwać), sluchaj użytkowniku neta. nie obrażaj innych. to ze czesto zmieniasz swoje nicki niewiele zmienia. sam jesteś pismakiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toldi Re: do patriota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 14:22 Jeżeli chodzi o tytuł to rzeczywiście jest on chyba niepoprawny. Natomiast jeżeli taka kongruencja rzeczywiście jest poprawna i może wskazywać na dwa wypadki to jednak zdanie jest niepoprawne od strony logicznej. Spójnik "i" w logice (stosowanej nie tylko na podstawach matematyki- tak, tak drodzy czytelnicy logika, której uczymy się w szkołach średnich nie jest wymyślonym i nikomu nie potrzebnym tworem ludzkiej wyobraźni) oznacza, że aby zdanie było prawdziwe obie części zdania musza być prawdziwe, a z tytułu wynika, że jeden wypadek zdarzył się w tych dwóch miejscowościach co jest nie możliwe:) - ale oczywiscie można się z moim rozumowaniem nie zgadzać. Nie jestem specjalistą. A co do kierowcy i osób w samochodzie... jakby powiedziała moja Babcia "młodość ma swoje prawa" tylko niestety z biegiem czasu te prawa zabierają im życie... Dyskotece w Blichowie gratulujemy poziomu (cienko musi im iść skoro wpuszczają 12latkow na impreze),a swoją drogą mam 24 lata i mam siostrę, która ma 11 - ostatnią rzeczą o jakiej marzę jest żeby się z nią bawic na jednej imprezie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriot Do Ulunga IP: *.c158.petrotel.pl 18.08.09, 09:47 Drogi Ulungu, Nieprawda, że często zmieniam nicky. Zawsze występuję pod tym samym nickem. A jeśli ktoś poczuł się obrażony, to bardzo przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Pismaku, w Blichowie czy w Parzeniu??!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 13:56 Ot, głupawa młodzież i nic więcej. Tam gdzie głupota - tam nieszczęście. Ze statystycznego punktu widzenia zwykłe zdarzenie. Za tydzień powtórka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Pismaku, w Blichowie czy w Parzeniu??!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 14:43 Proponuję zamknąć temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambrowiczka ;p Re: Pismaku, w Blichowie czy w Parzeniu??!!! IP: *.175.c83.petrotel.pl 17.08.09, 14:51 napewno tego tematu nie zamknę. twierdzicie ze to ze ich znalam i sie bawilam z nimi to teraz wszystko moja wina. gowno prawda!!! oni mają swoj rozum. i tak wlasnie umial jeździć tym samochodem. a to juz nie moja wina ze chcial sie popisywac i zapieprzał 150km/h. toldi: mysle i pisze to co mysle. i to ze byla mgla i zapieprzal tym samochodem to juz nie moja w tym glowa. on mogl myslec jak prowadzil zeby zwolnic. chcial sie popisac pewnie ze zna drogi na pamiec. pewnie o tym łuku zapomnial... ja koncze ten temat. dyskutujcie sobie dalej jak chcecie. ja napisalam wszystko co wiem na ich temat. wiec nie miejcie do mnie pretensji o prawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Pismaku, w Blichowie czy w Parzeniu??!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 14:58 A kogo obchodzą Twoje myśli. Zginęli ludzie na własną prośbę. I tyle. Dzisiaj, jutro, za tydzień zginą następni supermani. Szkoda tylko tych, którzy zginą przez nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Pismaku, w Blichowie czy w Parzeniu??!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 16:18 Zastanawiam się co jest podniecającego się w wypadkach drogowych, morderstwach bandytów i innych tragicznych zdarzeniach. Dziesiątki dyskutantów. Jak pojawia się temat związany z naszą państwowością, historią, pracą, nauką, kulturą - wszyscy milkną. 5-10 głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calderon Re: Pismaku, w Blichowie czy w Parzeniu??!!! IP: 83.168.106.* 17.08.09, 20:31 To nie jest podniecajace, ale podnosi cisnienie na sama mysl, ze wsiadajac do samochodu musisz sie liczyc z tym, ze jakis gnoj zabije mnie i moja rodzine. Ciezko to zrozumiec? To moze miec wplyw na moje zycie a koncert w filharmonii czy jakas pikieta nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pismaku, w Blichowie czy w Parzeniu??!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 01:11 prosze o konta kt emilnov@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marooned11 Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu 17.08.09, 19:51 można powiedzieć ze nie pierwsi i nie ostatni zginęli tylko przez to ze nie mieli odrobiny wyobrażni. sam pamietam jak miałem 16-17 lat i po alkoholu wszystko było dla mnie możliwe. dlatego tym cięzej jest mi zrozumieć postepowanie tego 23 latka- człowieka jakby nie było, który powinien juz troche mysleć. jesteś kierowcą, który zabiera z sobą cały samochód. jakby nie było odpowiadasz za ich życie. a tu taki numer. 16- latek prowadzi z browura sportowy samochód. brak słów............................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumowiczka Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.087.c87.petrotel.pl 18.08.09, 03:00 A ja szczerze współczuję rodzicom rodzeństwa i tym, którzy przeżyli... Nieuwaga, głupota, która ma takie konsekwencje... Pomodlę się za nich [*] Wciąż w pamięci mam wypadek młodego chłopaka w Boryszewie... Pamiętacie? Kompletny brak wyobraźni... Oby po takich wypadakch opamiętali się inni zbyt młodzi, zbyt szybcy, zbyt wściekli... Odpowiedz Link Zgłoś
klasa62 Hulajnogę, a nie samochód ..... 17.08.09, 21:18 Głupota, głupota, głupota ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palys Re: Hulajnogę, a nie samochód ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:23 znalem wszystkich, ta 17-latka byla dla mnie jak siostra:( nie moge w to uwierzyc ale zrobili to na wlasne zyczenie. przy luku 90 stopni nie wchodzi sie 150km/h. inaczej by bylo gdyby ktos byl trzezwy w tym samochodzie... nie moge sie pogodzic z tym co sie stalo... :(:( mam nadzieje ze ktos kto znal te osoby pomodli sie o to by bylo im lepiej na tym drugim siwecie... pozdrawiam Palys. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Hulajnogę, a nie samochód ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:35 Wypadki młodych kierowców nie są nauką dla nikogo. Przed chwilą jechałem alejami. I co? Dwa przypadki szaleństwa młodych rajdowców:1) jazda wężykiem na wcisk bez kierunkowskazów, 2)jazda ponad "100" jakimś małym samochodem. Pomyślałem wtedy o tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palys Re: Hulajnogę, a nie samochód ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:42 sam jestem mlody ale wiadomo trzeba miec jakas wprawe. ja jezdze samochodami juz 3 lata. zaczynalem na polu pozniej po bocznych drogach i teraz wkoncu po ulicach trzeba miec opanowanie i pod zadnym wzgledem nie wsiadac po pijaku. nie jestem idealem bo sam mialem wypadek z wlasnej winy na szczescie nic sie nie stalo. to ze kierowca byl ''wciety'' tego nic nie usprawiedliwi. niektorzy musza sie zastanowic co robia... P.S gdybym mogl to cofnal bym czas i zabral wszystkich ze soba, ale ja nie wiedzialem ze cos takiego sie stanie:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ......... Re: Hulajnogę, a nie samochód ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:42 znajoma,przyjaciołka, siostra ,byla dziwczyna tak mozna powiedziec o moich stosunkach dla osob ktore tam zginely!!! ludzie wescie sie do h*** za swoje sprawy nie znaliscie ich to co wy mozecie na ich temat mowic!!!!!! dajcie im juz spokuj zgineli taragicznie w najpiekniejszych latach mlodosci 12,17,23 lata!!! a ci co przezyli to sa wspaniale osoby!!!! ZYCZE IM ZDROWIA!!! A ZA TYCH CO ZGINELI BEDE SIE MODLIC!!! I CO NAJWAZNIEJSZE KIEROWCA ZYJE!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palys Re: Hulajnogę, a nie samochód ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:45 do ja... dobrze gadasz... ci co nie znali potrafia pogardzic... nie znaliscie ich wiec nie wiedzieliscie jacy byli itd... teraz trzeba wierzyc w to jest im dobrze po drugiej stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:54 Nie znaliście ich a ja tak!!!! Bo to moja rodzina,znajomi i przyjaciele!!! Nie wiecie jacy byli:( Takich jak oni nie ma na tym świecie:( Potrafili się cieszyć każdą chwilą:( Do nich można było się zwrócić z każdym problemem! Teraz jak już się to stało to potraficie tlko obwiniać:(( Tak chciał Bóg i trzeba się z tym pogodzić!!!:(((((( i żyć jakoś dalej chociaż minie sporo czasu zanim się co niektórzy pozbierają po tym co się stało;((( A ja napewno: ((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAAAAA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 07:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja......... Re: Hulajnogę, a nie samochód ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:55 znalismy ich i wiemy jacy byli ... niech im tam bedzie jak najlepiej.... a ci co przezyli to bede ich odwiedzac a zyzdrowieja!!! i jeszcze nie raz sie z nimi palys pobawimy co nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palys Re: Hulajnogę, a nie samochód ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:59 do ja... tak tylko ze nie wiem jaka bedzie zabawa bez anety, juz nie mam do kogo sie odezwac, isc na te glupie piwo... bedzie mi jej brakowalo:( choc mam nadzieje ze jest gdzies teraz obok mnie i pilnuje zeby nic sie nie stalo... nie wiem czemu ale czuje jej obecnosc jakby byla obok mnie. a co do zabawy to jasne tylko trzeba wszystko poukladac a nie bedzie to latwe... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Hulajnogę, a nie samochód ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 23:06 Damy rade ;(((((( Aneta jest wśród nas:((( bedzie zawsze:((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palys Re: Hulajnogę, a nie samochód ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 23:09 ja juz nie daje rady... dlaczego to sie ku..a stalo:(:( anetko wroc do nas;( Odpowiedz Link Zgłoś
kttoss Re: [*] 19.08.09, 11:22 rozmawiałam z Przemkiem (ten najstarszy) przez telefon przed ich wyjazdem na ten festyn powiedział, że sprzedał bmw i nie chce kupować nowego auta, żeby nie rozbił sie na jakimś płocie...[*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: [*] IP: *.169.c68.petrotel.pl 19.08.09, 12:11 ej podobno na dyskotece byli tylko gacek i aneta. a reszta była na festynie i tylko po nich pojechali pod ambre. współczuje mamie gacka bo wszystkich straciła. nie moge sobie wyobrazic co oni teraz przezywają. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: [*] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 21:15 Sama pisałaś że nie znałaś go osobiście ale z gadki był super.... Był super i każdy to wie:( Oczywiście Ci którzy go znają:( Tzn znali; ((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kttoss Re: [*] IP: *.plock.mm.pl 20.08.09, 10:36 to nie ja to pisałam, że znam go z widzena. w ostatnim czasie byiśmy ze sobą... Mam tyko nadzieje, że dobrze się bawił w tej durnej Ambrze....[*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: [*] IP: *.197.c77.petrotel.pl 20.08.09, 11:23 ja pisalam ze znam go z gadki. i wiem ze wszyscy winią jego. ale to gó... prawda!! to nie jest Przemka wina i niech nikt tak nie mysli!! bo nie znaliscie go a gadacie glupoty na jego temat. dajcie na luz. stalo sie i sie nie odstanie. a ci co go znali wiedzą najlepiej jaki on byl. i nie byl to zaden morderca jak niektórzy tak o nim pisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: [*] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 12:41 I tą wiadomość popieram;((((( Wkońcu coś normalnego i prawdziwego;((( Ja go znałam aż za dobrze i wiem jaki był! A Ci co nie wiedzą i go nie znali to niech się zamkną !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: [*] IP: *.197.c77.petrotel.pl 20.08.09, 13:40 moj chłopak znał go 20 lat. chodzili razem do klasy wakacje spędzali razem za lata dzieciaka. bo Przemek pochodził z Ostrzykowa. i jak sie dowiedzial ze nie zyje to poprostu go zamurowalo. nie odzywal sie do mnie przez całą niedziele bo nic do niego nie docierało. najbliźsi najbardziej to przeżywają. a co ma czuc jego matka? jak w ciągu 2 lat straciła trzech synów (wszystkich). współczuje jej. znam ja i ona to naprawde jest super kobitka. Przemek miał te poczucie humoru, szczerość i uczciwość po niej... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex hunt Re: Hulajnogę, a nie samochód ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 23:11 no to strasznie to przezywacie skoro myslicie o zabawie i piciu piwka- warci jestescie siebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palys [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 23:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrw Re: Hulajnogę, a nie samochód ..... IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 18.08.09, 02:32 Gość portalu: ja ......... napisał(a): > I CO NAJWAZNIEJSZE KIEROWCA ZYJE!!!!!!!!!!! Swietna wiadomosc, mam nadzieje, ze nie wyjdzie z pudla przed 40 urodzinami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tombi [...] IP: *.016.c72.petrotel.pl 18.08.09, 07:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Hulajnogę, a nie samochód ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 01:13 palys prosze o kontakt na email: emilnov@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu 18.08.09, 06:54 A oto Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadoma Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.08.09, 19:42 wiecie co . Nie ma sensu obwiniać ludzi . Zginęli i już . Matka w ciągu 2 lat straciła 3 synów. Wszystkich których posiadała. To jest pewna przestroga . Ludzie jezdza tam aby sie pobawic . Tym bardziej ze blue zamknęli . Nie ma co sądzić , naprawdę . Wiecie . To i tak nic nie pomoże . Ich już nie ma ... należy nie osądzać tylko współczuć .a Tymbardziej mało maja do powiedzenia osoby , które sie wypowiadaja a nie znały ich :( wiec? Nie powinni wsiadac w 6 osob i maloletni nie powinien prowadzic . Poliocjanci powinni robic wiecej inspekcji i różnych akcji . Tyle mam do powiedzenia . a poza tym co ma robić młodzież na wsiach ? No wlasnie . Wiecie do miasta to kawalek . no . zastanówcie sie czy jest jakis sens w obwinianiu ? lepiej wspołczuć i postawić się na miejscu rodziny . a juz 4 osoby nie żyją , nie 3 [*] pozdrawiam . pa Odpowiedz Link Zgłoś
dorotam88 Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu 19.08.09, 13:14 widziałam ich jeszcze w sobotę koło północy na festynie w Radzanowie. Nie znam ani nie znałam ich. Całe towarzystwo było nietrzeźwe i pamiętam że jeszcze sobie pomyślałam żeby oni dojechali do domu, żeby nie spowodowali jakiegoś wypadku. no i proszę wykrakałam..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.169.c68.petrotel.pl 19.08.09, 15:02 mi też sie wlasnie wydawalo ze to oni byli na festynie bo ja odjeżdżałam po północy to oni piwkowali. ale Gacek i Aneta byli w Ambrze i musieli jechać później po nich bo napewno ich nie bylo. poznałabym ich bo widziałam po kilka razy tych samych znajomych to oni tez by mi sie w oczy rzucili. a z resztą w wywiadzie Osiecki mówił że Gacek i Aneta byli na dyskotece ale innych osob z tego wypadku nie bylo. tylko poźniej podjechali na chwile. bo monitoring jest na parkingu i nie stała zadna TIGRA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 16:11 Co Wy pie...cie!!! Tigra stała i jest jak mały spał w samochodzie więc jesteś kolega źle poinformowany a jak nie wiesz dokładnie to nie pie...głupot!!!! Ja wiem bo jestem rodziną ... I w Ambrze byli wszyscy!!!!!!!!! Na festynie byli wcześniej jak już tacy ciekawi jesteście!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 16:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona21 Re: Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.08.09, 11:24 Dziewczynko posluchaj sama jestes gowniara i moglas byc na ich miejscu nie ogladaj sie na innych Tylko patrz na siebie Nie wierze w to ze Ty bylas trzezwa!!i ze ty jestes jakas swietoszka co nie pije Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 17:07 byłam na pogrzebie Anetki dziś o 14 w Staroźrebach rownież dziś chowają dwóch braci o 16.30 12 latka 23 latka to tragedia dla rodziców i całej społeczności lokalnej zginęli młodzi ludzie którzy mogli żyć pamiętać trzeba i przestroga dla rodziców pamięci dla Anetki młodej blondyneczki cześć ich pamięci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Tragiczny wypadek w Blichowie i w Parzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 21:54 odwalcie sie od Dawida. chłopak nie chciał żeby coś sie stało bo z nim gadałam . Odpowiedz Link Zgłoś