misiopatysio1 27.05.10, 18:56 Skoro jakiś darmozjad poświęcił - to będzie dobrze. Cholerne średniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tsuranni zajebiście 27.05.10, 20:09 po nas choćby potop. C*uj w d*pę cwelom prezesom tego typu masakrujących środowisko firm. Oby Wasze dzieci na pustyni dorastały.... Będą wiedzieć komu to zawdzięczają Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: po nas choćby potop 28.05.10, 03:57 W tym przypadku - akurat odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Wreszcie ruszono. 28.05.10, 06:10 A kochany przy ogarku i łuczywie to sam sobie siedź w XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west mam nadzieję, że kopalnia kiedyś beknie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 08:54 i coś mi się wydaje, że nie będzie to tak odległy termin, pierwsze zmiany w Gople spowodują taki ambaras, że im ta buta wyjdzie uszami, a klechy kropidłami uzupełniać będą braki wody w jeziorze Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Węgiel pod piachem: otwarto odkrywkę Tomisław 28.05.10, 09:15 Jeśli czarny taki postępowy, dlaczego nie kropi probówek do in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
reviri Teraz to kopią... 28.05.10, 09:29 A zmiany w środowisku całego regionu? Kolejne jeziora w okolicy będą wysychać przez tą cholerną kopalnię. I to teren chroniony tym razem! To się w głowie nie mieści jak można było na to pozwolić, nie dość jezior już wysycha przez te odkrywki? Ja wiem, że węgiel jest potrzebny do elektrowni, ale kurde... Są inne źródła energii niż zatruwający atmosferę węgiel, którego wydobycie niszczy środowisko naturalne. Pobudowali ostatnio w okolicach Gniezna, Trzemeszna i Mogilna sporo wiatraków przecież, czemu nie pójść w tą stronę? Jak zmiany zaczną zachodzić w okolicy Gopła to się ministerstwo obudzi i może odkrywkę przerwie, ale teraz to wszystko cacy, konsekwencjami się nie przejmują. No jak tak można?! Odpowiedz Link Zgłoś
qben88 Węgiel pod piachem: otwarto odkrywkę Tomisławice 28.05.10, 19:23 A jednak stało się... a porównanie budowy drogi do takiej odkrywki jest chyba nie na miejscu. Wystarczy spojrzeć na stan wody w Przyjezierzu(między innymi), który zmienił się diametralnie, głównie w ostatniej dekadzie. Pozdrowienia dla ministerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś