Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Woln...

IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 21:09
Stanowczo Poznań nie jest miastem dla inwestorów .Jeżeli będziemy odpychać
inwestorów - co się u nas zmieni. Poznań to pyza. Partykulatyzmy , brak
polotu i wizji. Zostać we własnym sosie i tylko go chwalić . W Zielonej
Górze wybudowano już parking wielopoziomowy w samych centrum . Obsesja
protestów w każdej sprawie .. a to Stary Browar , . a to narożnik Kupca
Pożnańskiego , . a to juz ktoś protestuje przeciw szybiemu tramwajowi na most
Rocha . Zaprotestujmy przeciw sobie samym .... Swiat nie będzie czekał ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.p-s-inter.net 24.05.04, 21:39
      SKANDAL!!!!!!!!!!!!!PARKING I TAK POWSTANIE A TE ŚMIESZNE PROTESTY TO JEST
      SZCZYT TĘPOTY!
      • Gość: Poznaniak Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 22:14
        A czy przy okazji można by rozwalic ciąg tzw " ALFY " na św.Marcinie, Okraglak
        i przywrócić " Esplanadę " do dawnej świetności. Prezez Bazaru do wielka "dupa
        z uczami", człowiek , który jest oportunista i oszołomem.
        • w.a.r.t.a Uwazam ze lepszy bylby 28.05.04, 16:09
          Hotel podziemny
    • Gość: p_jr Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.icpnet.pl 24.05.04, 23:32
      Co to za bzdury że wykop może zagrażać budynkom wokół placu??? Boże jacy ci
      ludzie tępi są. Istnieją przecież nowoczesne technologie w budownictwie
      zapobiegające takim zagrożeniom. Jakoś dziwne że naprawdę duży wykop w czasie
      budowy Starego Browaru niczemu nie zagroził a przecież kamienice przy deptaku
      były naprawdę blisko nie. Zdaje się ze nikt z tych pajaców co znów protestują
      nie słyszał chyba o czymś takim jak ściany szczelinowe
    • Gość: Gej Inwestor byl juz dawno i to nie jeden chetny, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 07:32
      ktos musial zarobic na tym interesie (patrz kto podejmowal decyzje). Wielu sie
      dobijalo i mieli pieniadze i pomysly, ale musiala zwyciezyc ta jedna jedyna
      firma...
      • Gość: Sccisor Re: Inwestor byl juz dawno i to nie jeden chetny, IP: *.man.poznan.pl 26.05.04, 09:02
        chyba nie bardzo sie orientujesz kto go buduje i jest inwestorem
    • Gość: Jarek Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 09:01
      Przecierz ten parking opłaci sie też Bazarowi. Może panowie z Bazaru powinni
      bardziej myśleć jak założyciele spółki którą kierują. Jeśli kiedyś ruszy na
      nowo ten szacowny Hotel to czy będzie on miał jakieś miejsca parkingowe? Może
      Bazar powinien sie dogadać z Miastem i operatorem parkingu na temat przejścia
      podziemnego z hotelu na na parking? To samo można by zaproponować największym
      instytucjom na placu Wolności jak BZWBK, PKO, EMPIK, Biblioteka Raczyńskich,
      Muzeum Narodowe. Czy nie można przy okazji ułatwić dostępu do tych instytucji
      dla osób niepełnosprawnych i z tąd wziąć trochę funduszy?
      • Gość: mlx Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.echostar.pl 25.05.04, 11:26
        A poza tym chyba złożę protest w sprawie Bazaru, bo już mnie drażni jak Pan
        Prezes ślamazarnie prowadzi odbudowę tego pięknego budynku:) A może Pana
        Prezesa Nieudacznika drażni fakt, że ktoś po sąsiedzku potrafi działać
        skuteczniej?
        • Gość: reklama Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.man.poznan.pl 25.05.04, 12:25
          Przeciez im dłużej trwa remont tym dłużej można kasować pieniążki za reklamy
          wiszące na rusztowaniach...
      • Gość: Vexilifer Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 13:52
        Rozsądny głos! Przecież Bazar jest jednym z nielicznych hoteli bez parkingu (co
        to jest te parę miejsc "strefowych" do spółki z "Rzymskim"). Swoją drogą
        dziwne, że budowy parkingu nie boją się banki (a jak ktoś przy okazji tej
        budowy zrobi podkop i... ;-))))))) i Biblioteka Raczyńskich.
    • Gość: new głupota IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 11:42
      Bazarczyki się boją, po pewnie w trakcie remontu Bazaru go naruszyli i teraz
      boją się o własne siedzenia. To głupota, ludzi złośliwych, przecież i Bazar na
      tym zyska, nie widzicie tego łapciuchy?????
    • Gość: heheh Ja blokuję rozbudowę BAZARU IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 11:47
      bo mi się nie podobają te ćwoki, które nim rządzą!!!! bllleeeeeee
    • Gość: buu zascianek IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 11:54
      Poznań przez takich d u p k ó w , którzy nie potrafią niczym kierować, robi się
      zaściankiem Kazachstanu, nie umniejszając oczywiście nic Jemu, Wstyd panowie,
      nie dbajcie tylko o swoje kieszenie, nie bawcie się w Samoobronę, dobro ogółu
      jest najważniejsze, obudźcie się i oby nie z ręką w nocniku!!!!
    • Gość: p Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.icpnet.pl 25.05.04, 20:07
      Ja nie lubie zadnych podziemnych parkingów i jstem za tym zeby Plac Wolnosci
      był po prostu normalnym placem
    • Gość: .s. Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 01:34
      > Obsesja
      > protestów w każdej sprawie .. a to Stary Browar , . a to narożnik Kupca
      > Pożnańskiego , . a to juz ktoś protestuje przeciw szybiemu tramwajowi na most
      > Rocha . Zaprotestujmy przeciw sobie samym .... Swiat nie będzie czekał ...

Balcerowicz musi odejsc... Kulczyk tez...
      Jak sie dobrze rozpedzimy to pozniej nie mozemy wyhamowac :/
    • Gość: max Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.crowley.pl 28.05.04, 12:09
      W naszym miescie juz od dawna glupota i korupcja jest u wladzy. Co trzeba
      zrobic aby zwalczyc to. Czy najwiekszymi krzykaczami jak zwykle sa przyglupy
      ktorzy sami nie wiedza o czym pisza.
      Z przykroscia patrze na to wszystko i obrzydzenie mnie nachodzi.
      W naszym miescie afera na aferze, kretyni zasiadaja na najwyzszych stolkach. No
      moze nie sa takimi kretynami bo nabijaja swobie kabzy w imienu prawa i nikt im
      nic nie robi.
      Co do parkingu na placu wolnosci.
      1. Dlaczego wprowadza sie ruch do centrum zamiast wyprowadzac go wlasnie.
      2. Dlaczego stara sie budowac cos takiego w miescu calkowicie nie nadajacym sie
      do tego - bo jakis palant na wizje i trzeba na sile ja zealizowac nie patrzac
      na pozniejsze konsekwencje?
      3. Na parkingi wielopoziomowe i o wiele tansze sa miejsca na solne, wolne tory
      i wiele innych lokalizacji.
      Jak dlugo Grobelniak Kruszyna i inni beda w nasym miescie panowac??
      Przypomina Kruszyna aliast Kruszynski doprowadzil Ostrów WLKP do upadku (jedno
      z najbardziej zadluzonych miast w polsce)
      To samo robia w naszym miescie. Kradna zalatwiaja swoje prywatne interesy.
      Jednym z najwiekszych ich sukcesow bedzie jesli doprowadza do wydzielenia z
      miasta mienia komunalnego. Wowczas odebrane mieszkania mieszkanca i
      wyremontowane za pieniadze miasta (nasze) beda sprzadawac na wolnym rynku.
      Kolejna afera szyta grubymi nicmi. Czy bedziemy spokojnie przygladac sie temu
      co sie tu dzieje!!!
      • Gość: P.B Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 28.05.04, 16:35
        > Co do parkingu na placu wolnosci.
        > 1. Dlaczego wprowadza sie ruch do centrum zamiast wyprowadzac go wlasnie.
        > 2. Dlaczego stara sie budowac cos takiego w miescu calkowicie nie nadajacym
        > sie do tego - bo jakis palant na wizje i trzeba na sile ja zealizowac nie
        > patrzac na pozniejsze konsekwencje?
        > 3. Na parkingi wielopoziomowe i o wiele tansze sa miejsca na solne, wolne
        > tory i wiele innych lokalizacji.

ad1. likwidacja 400 miejsc parkingowych w strefie nazywasz wprowadzaniem ruchu
        do centrum?
        ad2. W miejscu nie nadającym się? Jak to wydedukowałeś? Jakie konsekwencje?
        ad3. Wolne Tory nie należą to miasta

Może masz zamiar z całego centrum miasta deptak zrobić?
        • Gość: max Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.crowley.pl 28.05.04, 22:39
          Gość portalu: P.B napisał(a):

> > Co do parkingu na placu wolnosci.
          > > 1. Dlaczego wprowadza sie ruch do centrum zamiast wyprowadzac go wlasnie.
          > > 2. Dlaczego stara sie budowac cos takiego w miescu calkowicie nie nadajacy
          > m
          > > sie do tego - bo jakis palant na wizje i trzeba na sile ja zealizowac nie
          > > patrzac na pozniejsze konsekwencje?
          > > 3. Na parkingi wielopoziomowe i o wiele tansze sa miejsca na solne, wolne
          > > tory i wiele innych lokalizacji.
          >
          > ad1. likwidacja 400 miejsc parkingowych w strefie nazywasz wprowadzaniem
          ruchu
          > do centrum?

Aby zaparkowac pod placem wolnosci trzeba bedzie wjechac najpier do centrum
          poznania jakbys nie wiedzial. Boze czlowieku zastanow sie co piszesz.

> ad2. W miejscu nie nadającym się? Jak to wydedukowałeś? Jakie konsekwencje?

I to jest wlasnie to to czym mowilem, ludzie nie sa poinformowani i mowia
          pozniej glupoty. Jakbys naprawde sie interesowal tym tematem to bys wiedzial,
          iz specjalisci z Politechniki Poznanskiej wyraznie i w sposob bardzo delikatny
          powiedzieli, cyt:"budowa w tym miejscu takiego obiektu nie jest wskazana" inne
          wypowiedzi byly bardziej dosadne.

> ad3. Wolne Tory nie należą to miasta

Jaki problem zamienic teren. Miasto niejeden raz oddawalo grunty za darmo to
          chyba nie bedzie problemu aby zamienic na inny grunt.

>
          > Może masz zamiar z całego centrum miasta deptak zrobić?

Nie. Ale z duzej czesci pol deptak mozna by zrobic.
          • Gość: P.B Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 00:58
            > Aby zaparkowac pod placem wolnosci trzeba bedzie wjechac najpier do centrum
            > poznania jakbys nie wiedzial. Boze czlowieku zastanow sie co piszesz.

Kierowca szukający miejsca do zaparkowania generuje wieszy ruch niż obywatel
            zmierzający prosto na parking! Rozumiesz sens tej wypowiedzi?

> I to jest wlasnie to to czym mowilem, ludzie nie sa poinformowani i mowia
            > pozniej glupoty. Jakbys naprawde sie interesowal tym tematem to bys wiedzial,
            > iz specjalisci z Politechniki Poznanskiej wyraznie i w sposob bardzo
            > delikatny powiedzieli, cyt:"budowa w tym miejscu takiego obiektu nie jest
            > wskazana" inne wypowiedzi byly bardziej dosadne.

Rado Erewań nadaje ...
            Drogi kolego weź mi tutaj nie wysuwaj epitetów typu "specjalisci z Politechniki
            Poznanskiej powiedzieli" bo czytelnicy co niektórzy czytając twoją wypowiedź
            mogą popłakać się do łez.
            Skoro już poruszyłeś problematykę specjalistów, to chciałbym Ciebie
            poinformować, iż zgody w tym wypadku nie ma; jednak tych speców, których
            krytycznie się wypowiadają jest zdecydowanie mniej.

> Jaki problem zamienic teren. Miasto niejeden raz oddawalo grunty za darmo to
            > chyba nie bedzie problemu aby zamienic na inny grunt.

Jaki problem? heh, z drzewa spadłeś? pozwól, że zapytam, jesteś z Poznania?
            problematykę WT i spory wokół tych torów powinny być znane niemal wszystkim
            poznaniakom.
            No ale max radzi aby grunty o wartości 400 mln zł wymienić. To jest porada
            miesiąca, he he, masz u mnie piwo ...

Argumenty przedmówcy są niemal żywcem zaczerpnięte z bardzo obiektywnego na
            rynku "Bezpłatnego Tygodnika Poznańskiego"; argumenty tak banalne jak pomysły
            redaktorów tejże gazety o zagrożeniach atakiem bomby atomowej na Poznań w
            przypadku lokalizacji amerykańskiej bazy w Krzesinach.

Nie ma co, dobry humor na dobranoc,
            Pozdrawiam
            • Gość: max Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.crowley.pl 03.06.04, 18:32
              Gość portalu: P.B napisał(a):

> > Aby zaparkowac pod placem wolnosci trzeba bedzie wjechac najpier do centru
              > m
              > > poznania jakbys nie wiedzial. Boze czlowieku zastanow sie co piszesz.
              >
              > Kierowca szukający miejsca do zaparkowania generuje wieszy ruch niż obywatel
              > zmierzający prosto na parking! Rozumiesz sens tej wypowiedzi?

Nie wiem czy Ty w ogole rozumiesz to co piszesz. Zastanow sie a nie pisz
              glupot. czytaj nizej
              >
              > > I to jest wlasnie to to czym mowilem, ludzie nie sa poinformowani i mowia
              > > pozniej glupoty. Jakbys naprawde sie interesowal tym tematem to bys wiedzi
              > al,
              > > iz specjalisci z Politechniki Poznanskiej wyraznie i w sposob bardzo
              > > delikatny powiedzieli, cyt:"budowa w tym miejscu takiego obiektu nie jest
              > > wskazana" inne wypowiedzi byly bardziej dosadne.
              >
              > Rado Erewań nadaje ...
              > Drogi kolego weź mi tutaj nie wysuwaj epitetów typu "specjalisci z
              Politechniki
              >
              > Poznanskiej powiedzieli" bo czytelnicy co niektórzy czytając twoją wypowiedź
              > mogą popłakać się do łez.
              > Skoro już poruszyłeś problematykę specjalistów, to chciałbym Ciebie
              > poinformować, iż zgody w tym wypadku nie ma; jednak tych speców, których
              > krytycznie się wypowiadają jest zdecydowanie mniej.
              >
              > > Jaki problem zamienic teren. Miasto niejeden raz oddawalo grunty za darmo
              > to
              > > chyba nie bedzie problemu aby zamienic na inny grunt.
              >
              > Jaki problem? heh, z drzewa spadłeś? pozwól, że zapytam, jesteś z Poznania?
              > problematykę WT i spory wokół tych torów powinny być znane niemal wszystkim
              > poznaniakom.
              > No ale max radzi aby grunty o wartości 400 mln zł wymienić. To jest porada
              > miesiąca, he he, masz u mnie piwo ...
              >
              Nie wiem koles czy Tobie trzeba pisac DUZYMI literami bo inaczej nie
              rozumiesz???
              To byl tylko przyklad.
              Boze czy niektorym trzeba wszystko wyjasniac "lapatologicznie"???
              Przypomina mi to fajna bajke "swiat bobiego" na kazda odpowiedz dziecko mialo
              kolejne pytania i w jakis swoj wlasny sposob tlumaczylo sobie
              wypowiedzi "doroslego". W Twoim przypadku jest podobnie tylko koles Ty juz nie
              jestes dzieckiem.
              Rozumiem Ciebie, mieszkasz w Czerwonaku i chcesz miec do wszytskiego blisko jak
              sie w moim miescie pojawiasz. Ja mieszkam w centrum miasta mam samochod i nie
              przeszkadzaloby mi to ze musialbym przejsc sie nawet 10 minut od samochodu do
              mieszkania.

• Gość: P.B Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.06.04, 20:06
                Słuchaj przyjacielu, styl twojej wypowiedzi trochę nie za bardzo mi się podoba,
                brakiem szacunku dużo nie osiągniesz. Twoje argumenty są po prostu
                nieprzekonywujące, co więcej w ogóle sensownych argumentów się nie do doszukuję.

> Rozumiem Ciebie, mieszkasz w Czerwonaku i chcesz miec do wszytskiego blisko
                > jak sie w moim miescie pojawiasz

ta wypowiedź trochę przeczy samej sobie, gdyż budowa parkingu będzie wykluczać
                możliwość dojechania wszedzie tam, gdzie w chwili obecnej istnieje sposobność
                [patrz ->likwidacja 400 miejsc park.]

> "Ja mieszkam w centrum miasta mam samochod i nie
                > przeszkadzaloby mi to ze musialbym przejsc sie nawet 10 minut od samochodu do
                > mieszkania."

... WoW, fajnie masz, ja do centrum mam 8 km :D

Zaczynam rozumieć jaki jest podtekst całej tej polemiki; otóż w przypadku
                likwidacji 400 miejsc parkingowych, niektórzy mieszkańcy będą musieli trochę
                się nachodzić, gdyż swojego auta pod oknami nie pozostawią ...

tak czy siak, pozdrawiam
                • Gość: max Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.crowley.pl 14.06.04, 10:12
                  Jesli powstanie parking pod pl zobaczymy za kilka lat kto mial racje. Tylko
                  pytanie kto wowczas bedzie pociagniety do odpowiedzialnosci???
      • Gość: GOLEM Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 16:53
        A może podejmiemy inicjatywę obywatelska w sprawie wywalenia na zbity pysk
        grobelnego?
    • Gość: Poznaniak Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 10:57
      Ludzie! Przeciez to jest jakaś paranoja! Co za kre...ni cały czas protestuja i
      odwołuja się od decyzju sądowych?! Jak tak dalej będzie to określenie Poznań
      europejskim miastem targowym otwartym na inwestorów będzie czczym gadaniem nie
      prowadzącym do niczego!
      • Gość: Poznaniak Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: 195.20.110.* 03.06.04, 11:27
        Wszystkim zdziwionym protestami proponuje zapoznać się z historią budowy gmachu
        PKO w okresie międzywojennym. I dla uzmysłowienia sobie wynikłych wtedy
        problemów z układem cieków wodnych w tym miejscu w średniowieczu. Nie chodzi o
        to aby zatrzymać inwestycję ale o to aby przeprowadzić ją w taki sposów i
        takimi technologiami, żeby potem miasto nie musiało płacić wielomilionowe
        odszkodowania za zniszczone obiekty i ponosić koszty ratowania zabytków.
        Poroblematyczna w tym świetle może być opłacalność całej inwestycji.
        • Gość: jack Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.icpnet.pl 04.06.04, 01:05
          wytlumacz dlaczego miasto mialoby za cokolwiek placic?
          • nastinka Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo 12.06.04, 18:28
            Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie mozna obejrzeć projekt tego parkingu?
            tzn. architekturę? Jak się to ma do istniejącej zabudowy?
            ...
            a swoja drogą ten post o zburzeniu alfy i Okrąglaka, to mam nadzieje był żart...
            Okrąglak, to jedna z lepszych powojennych realizacji,
            przynajmniej nie tak zachowawcza jak reszta Poznania...
            • Gość: P.B Re: Dlaczego nie rusza budowa parkingu pod pl. Wo IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.06.04, 20:12
              www.zdm.poznan.pl/foto/1084284143.jpeg
              baza9.w.interia.pl/plany.JPG
    • Gość: P.B Co buduje Eiffage IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 16:46
      Niektórzy twierdzą, że mogą być problemy po wybudowaniu parkingu podziemnego,
      że Eiffage nie podoła, teraz proszę sobie zobaczyć co oni potrafią;

najwyższy most na świecie

www.techniquesarchitecture.com/images/toute_actu/112869_1_500.jpg
      www.structurae.de/photos/millau/image21.jpg
      perso.wanadoo.fr/twister.c/Images/Divers/Viaduc%20Millau.jpg
      www.sztuka-architektury.pl/files/mostfoster.jpg
      www.sztuka-architektury.pl/files/mostfoster2.jpg
      Już prawie gotowy do oddania jest najwyższy most świata zaprojektowany we
      Francji przez Normana Fostera. Znajduje się on w rejonie gór Levezou i wyżyny
      Larzac. Most przez rzekę Tarn jest częścią autostrady A 75 łączącej Paryż z
      Barceloną. Konstrukcja o długości prawie 2,5 kilometra stoi na 7 filarach.
      Wysokość najwyższego z nich wynosi 342 metry. Jest on wyższy niż wieża Eiffla.
      Jezdnie wiszą przeciętnie na wysokości 245 metrów nad gruntem. Inwestycja
      kosztowała 310 milionów Euro. Oficjalne oddanie planowane jest w 2005 roku
      Wiadukt buduje za wlasne pieniadze firma Eiffage

Wysokosc najwyzszego filaru z pylonem to 343 m
      Wysokosc najwyższego filaru to 245 m
      Całkowita szerokosc jezdni to 32,05 m
      Liczba lin łaczących jeznie z pylonami to 154
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka