Dodaj do ulubionych

Jezioro Góreckie. Nie pozwalają się kąpać. A sa...

03.08.12, 19:57
I czemu tu się dziwić... Miło mieć prywatne jezioro z prywatną plażą i pomostem. Prawda panie dyrektorze Kaczmarek?
Obserwuj wątek
    • Gość: ziom Pozwól się kąpać = nowe bagno IP: *.ewe-ip-backbone.de 03.08.12, 22:14
      Jak tylko pozwolą się tam kąpać zrobi się Strzeszynek 2 - ludzie zaczną sikać, wylewać i wyrzucać śmieci i tyle będzie pięknego, czystego jeziorka.
      • pan.nikt Re: Pozwól się kąpać = nowe bagno 03.08.12, 22:18
        jasne. Bo to kąpiacy się trują jeziora, a nie ścieki komunalne i przemysłowe.
      • bimota Re: Pozwól się kąpać = nowe bagno 03.08.12, 23:14
        Setki lat ludzie sie tam kapali i bylo ok, a sikac zaczeli dopiero jak tusk doszedl do wladzy...
        • Gość: zaraza Re: Pozwól się kąpać = nowe bagno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 16:57
          W całym WPN jest całkowity zakaz wędkowania,zbierania grzybów i jagód itd.itp.Kiedy kilkakrotnie pytałem strażników,dlczego tolerują wędkarzy w Jarosławieckim,zawsze słyszałem na końcu:dyrekcja wydała kilka,kilkanaście zezwoleń na połów ryb.Kiedy naciskałem,kto konkretnie wydaje,bo też chciałbym,pan się mile uśmiechał i nie wiedział.
      • Gość: zaraza Fosforany i inne kały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 17:03
        Strzeszyńskie zabiło nie sikanie i wyrzucanie śmieci,ale słynny Rów Złotnicki,odprowadzający fosforany z Suchego Lasu.Ten problem przerasta władze m.Poznania,ku rozpaczy naszych ekologów.Władze ,a szczególnie p.Marszałek rżną głupa.Atrucie zaczęło się długo przed obecnym premierem.
    • Gość: mm Re: Jezioro Góreckie. Nie pozwalają się kąpać. A IP: *.ip.netia.com.pl 03.08.12, 23:50
      a dlaczego zakaz kąpieli pojawił się również nad jeziorem Dymaczewskim w Dymaczewie Nowym?
    • czarny.kot11 Jezioro Góreckie. Nie pozwalają się kąpać. A sa... 04.08.12, 08:47
      Gdy mijałam kaczkę cicho płynąc Góreckim,obie miałyśmy poczucie symbiozy,nie uciekała,bo i po co? Było to przejrzyste jezioro,mimo tylu kąpiących się,jestem pewna ,że lubiło ludzi....,teraz opuszczone staje się skansenem,sztucznym tworem nie wiadomo dla kogo.....
      Przed laty nagłośniono teorię kanadyjskich uczonych (dawno ,nie pamiętam nazwisk),którzy twierdzili ,że Góreckie "umrze"/zarośnie bez naturalnego letniego ruchu (tlen?).
      Mam nieodparte wrażenie ,że doszło do zawłaszczenia.Też wiem,że wybrani się kąpią....,wiem,od nich samych...!!
    • 2re-k Jezioro Góreckie. Nie pozwalają się kąpać. A sa... 04.08.12, 09:13
      Ten tytuł jest "owocem" nibyinteligencji dzisiejszych "pisarzy": co bowiem ma wspólnego kąpanie się z opalaniem? Przecież tam nie ma zakazu opalania, ale jest zakaz kapieli... A Gazeta toleruje takie głupawe wypowiedzi i je upowszechnia. Nic tedy dziwnego, że traci czytelników.
    • 22billabil33 "Wtajemniczeni" się kapią! 04.08.12, 23:48
      Oczywiście, że "wtajemniczeni" i "oświeceni" kąpią się w tym jeziorze. Najpierw była "misja" ratowania jeziora, a teraz jest "prywatne" jezioro i kąpielisko dla "pociotków kacyka". Tak na marginesie "oświeceni" urzędnicy i równie "oświeceni" naukowcy powinni także (to już skala krajowa) zamknąć polskie wybrzeże, bo przecież plażowicze sikając do Bałtyku robią z morza ściek. I wtedy nie będzie już hołoty na plaży. Plaże będą dla "oświeconych" urzędników "chroniących" przyrodę i dla "oświeconych" naukowców mierzących temperaturę piasku.

Ci, którzy uważają, że to kąpiący się degradują jeziora (a nie ścieki i brak infrastruktury) powinni się dać przebadać: cierpią na zaawansowaną głupotę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka