marguy Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz wideo 30.08.12, 14:11 Wybaczcie, ale co to jest "skłot"? I po jakiemu to? Po polskiemu, angielskiemu czy w jakims innym volapüku? Nie rozumiem dlaczego autor artykulu nie uzyl polskiego slowa "pustostan"? Gdyby to zrobil nie obnazylby czytelnikom swej zenujacej nieznajomosci jezyka ojczystego i angielskiego. Lamentable !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tirinti Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz wideo 30.08.12, 14:20 Ci kolesie powinni najpierw kupić lub wynająć kamienicęa nie włądować siędo czyjejść nieruchomości i uznać że im sięnależy za free. Pojęcie skłot to takie zakamuflowane określenie kradzierzy. A celem policji jest ściganie złodzieji. Policja powinna ich aresztować a nie spryskiwać gazem. Odpowiedz Link Zgłoś
an.noyed Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz wideo 30.08.12, 14:20 Na miejscu tej dziewczyny nie pchałbym się pod lufy karabinów. Jednak to co zrobiła policja w Poznaniu, to jest po raz kolejny szopka. Wysyłać zbrojny w karabinki oddział przeciw grupie niemal dzieciaków. Ewidentne dążenie policji do rozwiązania siłowego i do pokazania siły. Pytam, kto podejmuje takie głupie, ryzykowne decyzje. Czy probowano mediacji, czy wlasciciel posesji probowal porozmawiac ze squatowcami zanim zwrocil sie do policji, czy droga prawna zostala wyczerpana, dlaczego na Stolarskiej, kiedy sa gwalcone prawa lokatorow i nie tylko mieszkancow,ale i dostawcow wszelkich mediow i wody, policji nie ma, a jej decydenci pozwalaja terroryzowac mieszkancow wskazujac na brak podstaw do interwencji. Sadze ze sytuacja w poznanskiej policji dojrzala do tego zeby ktos sie tym zaintersowal, apel do poznanskich poslow. I jeszcze jedno, czy kazdemu w tym miescie przysluguje ochrona policyjnego oddzialu szturmowego. Nie omieszkam poprosic o pomoc w potrzebie. Odpowiedz Link Zgłoś
brasi1 Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz wideo 30.08.12, 14:23 Policja używa gazu w dużo bardziej kontrowersyjnych sytuacjach i jakoś się o tym nie trąbi w gazecie a tu wielkie halo. I tak jak widzę na filmie to policjanci się strasznie bawili z ta hołotą. To skandal, że właściciele chcieli odzyskać należącą do nich nieruchomość. Ciekawe co by pisał GW, gdyby to była posesja któregoś z redaktorów. Szczególnie śmieszą mnie te teksty, że zajęta nieruchomość była centrum kultury itd., polecam dokumenty o squatersach - brud, smród i narkomania Odpowiedz Link Zgłoś
aletheia93 Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz wideo 30.08.12, 14:25 bardzo odwazny policjant. szkoda ze korporacyjno-rzadowych bandytow, nie przez ktorych w tym kraju umieraja ludzie nie potrafi zaatakowac: www.youtube.com/watch?v=oIdqvlpgccc Odpowiedz Link Zgłoś
herrporcupine Prowokują, forsują kordon, a potem bek 30.08.12, 14:25 Z deka dziecinne. Odpowiedz Link Zgłoś
lisowski.piotr Brtutalna policja. 30.08.12, 14:28 Jak nie przypalanie papierosami i katowanie na chodnikach nastolatków to bezzasadne użycie gazu. Widać 5 lat Tuska robi swoje UB, ABW czy policja czują się bezkarni a mówi że za Kaczora było źle, za Kaczora to wchodzili do znanych i z układu a tu tylko szarych obywateli katują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Brtutalna policja. POlicyjne panstwo IP: *.warszawa.mm.pl 30.08.12, 14:57 bezsensu i durne panstwo i bezprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikcja Re: Brtutalna policja. POlicyjne panstwo IP: *.warszawa.mm.pl 30.08.12, 14:59 POrazkka!!!! smiechu warte 'apstwo prawa' NA NIBY!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka000 Niezrozumiałe dlaczego policja tak skutecznie nie 30.08.12, 18:08 zwalcza bandziorów okradających sklepy, czy kiboli napadających na Starym Rynku? Zamiast z karabinami przyjeżdżają z pałami albo najlepiej wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
tirinti Pytanie do redaktorów Gazety 30.08.12, 14:32 Czy jeśli z kolegami wybetonujemy trawnik pod biurowcem to będziemy mogli uznać ten parking (czy też auto skłot) za nasz własny i czy wrazie konfliktów ze Strażą Miejską Gazeta będzie nas broniła? Nasze samochody mają tuningowane tłumniki i felgi a w bagażnikach mamy subwoofery, bo to nasza kultura alternatywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyi Re: Pytanie do redaktorów Gazety IP: 74.221.212.* 30.08.12, 15:03 Chcesz powiedzieć, że wolno was gazem, pałą i z kopa, za "atak na policjanta"? Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
siljan_2 Re: Pytanie do redaktorów Gazety 30.08.12, 15:29 To wtedy policja zastosuje środki alternatywne w postaci F16. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Poczytajcie sobie art. 342 i 343 kodeksu cywilnego 30.08.12, 14:33 "Nie wolno naruszać samowolnie posiadania, chociażby posiadacz był w złej wierze. Posiadacz może zastosować obronę konieczną, ażeby odeprzeć samowolne naruszenie posiadania. Posiadacz nieruchomości może niezwłocznie po samowolnym naruszeniu posiadania przywrócić własnym działaniem stan poprzedni; nie wolno mu jednak stosować przy tym przemocy względem osób. Posiadacz rzeczy ruchomej, jeżeli grozi mu niebezpieczeństwo niepowetowanej szkody, może natychmiast po samowolnym pozbawieniu go posiadania zastosować niezbędną samopomoc w celu przywrócenia stanu poprzedniego." To policja w związku z wykonywaniem czynności służbowych nadużyła uprawnień i dlatego squatersom przysługują następujące roszczenia: 1/ o przywrócenie posiadania 2/ o odszkodowanie i zadośćuczynienie za szkody na osobie 3/ za pozostawione lub zniszczone ich mienie 4/ nawet za nakłady, które poczynili na rzecz, a które stanowiłyby bezpodstawne przysporzenie na rzecz właściciela. Policja zachowała się jak bandyci i w zasadzie mam nadzieję, że poniesie z tego tytułu karę. Roszczenie właściciela miało charakter cywilnoprawny i właściciel powinien wywalić aquotersów z budynku wyłącznie na podstawie prawomocnego wyroku eksmisyjnego. Działanie squotersów NIE było przestępstwem ani nawet wykroczeniem, a co najwyżej deliktem prawa cywilnego. Natomiast przestępstwem było ze strony policji wejście do mieszkania bez zgody i wiedzy sądu, naruszenie miru domowego posiadaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Poczytajcie sobie art. 342 i 343 kodeksu cywi IP: *.toya.net.pl 30.08.12, 14:45 była umowa najmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Re: Poczytajcie sobie art. 342 i 343 kodeksu cywi 30.08.12, 15:14 Nie musi mieć umowy najmu. Z samego faktu posiadania przysługuje mu ochrona. "Nie wolno naruszać samowolnie posiadania, chociażby posiadacz był w złej wierze" Przepis jest po to, żeby sąd rozstrzygał, kto ma się wynieść, a nie po to, żeby ktokolwiek samowolnie dokonywał czyjejkolwiek eksmisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyi Re: Poczytajcie sobie art. 342 i 343 kodeksu cywi IP: 74.221.212.* 30.08.12, 15:14 Naucz się czytać, ze zrozumieniem, biedny człowieku, a potem dyskutuj. Odpowiedz Link Zgłoś
tirinti Re: Poczytajcie sobie art. 342 i 343 kodeksu cywi 30.08.12, 14:51 Ten przepis miałby zastosowanie jakby posiadacz nieruchomości pobił tych złodziejaszków. Dlatego wezwałpolicje, której zadaniem jest ochrona mienia obywateli przed złodziejami. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Re: Poczytajcie sobie art. 342 i 343 kodeksu cywi 30.08.12, 15:15 tirinti napisał: > Ten przepis miałby zastosowanie jakby posiadacz nieruchomości pobił tych złodzi > ejaszków. Dlatego wezwałpolicje, której zadaniem jest ochrona mienia obywateli > przed złodziejami. Mylisz pojęcia. Policja ma strzec porządku prawnego. A porządek prawny wskazuje drogę postępowania, o której pisałem wcześniej. Policja NIE jest organem egzekucyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista_back Re: Poczytajcie sobie art. 342 i 343 kodeksu cywi 30.08.12, 16:28 Dlaczego traktujesz językiem prawniczym zapienione psy? :O Jeśli to próba edukacji, to jednocześnie cię podziwiam ale i trochę współczuję, bo to się mija z celem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Poczytajcie sobie art. 342 i 343 kodeksu cywi IP: *.acn.waw.pl 30.08.12, 16:44 Policja złapała włamywaczy na gorącym uczynku. Dziwne, że tylko ich gazem spryskała a nie wsadziłą do aresztu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyi Re: Tomasz Woliński = gnida. IP: 74.221.212.* 30.08.12, 14:50 Z szacunku dla starej, dobrej polskiej ortografii. Dla mnie to jest, aż zanadto, wystarczający powód. Odpowiedz Link Zgłoś
augenthaler Re: Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz w 30.08.12, 14:54 Polska policja w ostatnich latach poddala sie jakiejs degeneracji. Rosnie liczba naduzyc, nieprawidlowosci i przestepstw dokonywanych przez policjantow. Mozna te przypadki liczyc w dziesiatkach jak np. pobicie kobiety na komisariacie w Jaroslawiu. Najgorsze jest to, ze przekraczajacych swoje uprawnienia i lamiacych prawo policjantow bronia wyzej postawieni funkcjonariusze, a prokuratury nie stawiaja wielu przestepcom w mundurach zarzutow, mimo zebranych dowodow i relacji swiadkow. Nie chcemy w Polsce zwyrodnialej i patologicznej policji. Chcemy policjantow szanowac za ich prace, za szacunek dla obywatela, za sluzbe panstwu i spoleczenstwu polskiemu. Zhanbienie polskiego munduru bylo kiedys bardzo powazna przewina a dzis do policji trafiaja ludzie bez jakichkolwiek zasad i kompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnn Re: Policjant polski = kryminalista, cham, brutal IP: *.warszawa.mm.pl 30.08.12, 14:56 i klamca!!! to pewne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyi Re: Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz w IP: 74.221.212.* 30.08.12, 15:10 "Zhanbienie polskiego munduru bylo kiedys bardzo powazna przewina a dzis do policji trafiaja ludzie bez jakichkolwiek zasad i kompetencji. " Zwykłę gnidy. Gdy widziałęm tego "policjanta", we wszawej kurteczce, kopiącego demonstranta/przechodnia to miałem wrażenie, że ogladam jakiegoś menela spod taniej knajpy albo budki z piwem. Te same chamskie ruchy i sposób zadawania ciosów, co u pijanych chłopków tłukacych się na zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
tigger69 Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz wideo 30.08.12, 15:11 kolejna wpadka redakcji. Jaki "skłot"?? pytam się. Jeżeli już zapożyczamy z innych języków to należało by zapisać je w oryginalnej pisowni (squat). Przypomina mi to kretyna w niebieskim mundurze (jeszcze za komuny) który pisząc nazwę ulicy na której mieszkałem napisał w swym kajecie "ul. Dibła" (miało być Duboisa) ale tamtemu się nie dziwie bo skąd miał wiedzieć, ale redaktor?.....hmmmm Pomine juz "dziewczyne w rudych wlosach". Jaka szkole kończył pan redaktor? pewnie drzewną.... Odpowiedz Link Zgłoś
cul-de-sac Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz wideo 30.08.12, 15:33 Gdzie drwa rabia, wiory leca. To dzicy lokatorzy dzialaja wbrew prawu. Slowa na nich nie dzialaja. Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz wideo 30.08.12, 15:41 a jak Policja ma reagowac na przejawy lamania prawa? na wlamianie, bezprawne zajecie cudzej wlasnosci? na silowe forsowanie zabezpieczen? wg mnie w interesie spoleczenstwa lezy zeby w takim przypadku nawet urzycie sily bylo jak najbardziej uzasadnione... jesli ktos narusza prawo, nie chce sie podporzadkowac poleceniu Policji musi sie liczyc z ym ze zostanie urzyta przeciwko niemu sila lub inne srodki przymusu bezposredniego. w innym przypadku zapanuje anarchia a nie o to chyba w normalnym kraju chodzi... wystarczylo sie wycofac z bezprawnie zajetego lokalu i nie wdawac sie w solowe przepychanki... a tak oczka beda piekly przez pewien czas... moze starczy on na przemyslenie wlasnego postepowania i wyciagniecie wnioskow? Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista_back Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz wideo 30.08.12, 16:14 Genialne komentarze, powinni je mieć socjolodzy i historycy w materiale obowiązkowym. To jest logika przeciętnego Niemca we wczesnych latach trzydziestych, co do joty. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz w 30.08.12, 18:14 W Monachium w 1923, kiedy to hitler chciał wzniecić "rewolucję narodową", policja zachowała się wzorowo - 4 zginęło, rewolucjoniści stracili 15. A. Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Durne roztkliwianie się nad anarchistami 30.08.12, 16:35 O co chodzi w tym przewalającym się od kilku dni temacie? Nieistotne czy chałupa stoi pusta czy nie. Ma swojego właściciela i jeśli wpakował się tam ktoś postronny, należy go potraktować jak przestępcę. A może wszyscy nazwiemy się anarchistami, przestaniemy płacić za czynsz, prąd , wodę ... Każdy dom będzie skłotem. Tylko co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista_back Re: Durne roztkliwianie się nad anarchistami 30.08.12, 17:01 No przecież! Porządek musi być, a praca czyni wolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asser Re: Durne roztkliwianie się nad anarchistami IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.08.12, 17:09 pelne poparcie dla Policji! Lac pala lewactwo, niech sie do roboty wezma, nieroby! Odpowiedz Link Zgłoś
gentool Re: Durne roztkliwianie się nad anarchistami 30.08.12, 21:35 to nie trać czasu na forach, do roboty chamie, śmierdzisz niewolnikiem na kilometr.... Odpowiedz Link Zgłoś
ziutekliv21 Re: Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz w 30.08.12, 17:05 Moim zdaniem to anarchisci atakowali policjantow. Tak wyglada przynajmniej z tego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
mutol77 Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz wideo 30.08.12, 17:10 ten gaz to policja powinna każdemu z tego ugrupowania nierobów i narkomanów , zaaplikować doodbytniczo i wtedy uzywać !!!! mamy nagranie jak koles z rozbratu prowokuje pewne osoby i im grozi:))) kolejny dupek skończy na ławie:) teraz pikniki jakieś robia!! pewnie to jeden z nich okrada tego sklepikarz a potem balują za czyjeś nieszczeście!!! banda makowców!!! z chłopakami modlimy sie o szybsze nadejście jesieni.... coraz wczesniej jest ciemno....... a na skłot niedaleko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre Re: Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz w IP: *.cable.net-inotel.pl 30.08.12, 17:21 Jestem bardzo ciekawy, kiedy wyjdą na jaw towarzyskie kontakty dziennikarzy GW z anarchistami z Rozbratu. To w dużej mierze tłumaczy dlaczego w szmatławcu pojawiają się artykuły o tak jednoznacznym i nieobiektywnym zabarwieniu. Rodzi się pytanie czy to jest obiektywne dziennikarstwo? Proponuję by Żytnicki przygarnął kilku leniwych lewaków pod swoje skrzydła i prywatnie ich ugościł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Dlaczego ta baba tak się wydziera?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.12, 17:46 Kolega wepchnął jej wszystkie dready do oka czy co? Co za mięczaki niedorobione z tej gównaterii... "anarchiści" jak z koziej dupy trąba. "Jestem anarchistą, jestem anarchistą Znowu nie spuszczę wody! Wodociąg się zatka i będzie anarchia Papier zerwę, wrzucę w szalet Rurę zerwę, miskę wyrwę Kupą o ścianę rzucę! Anarchia! Anarchia w WC! Bo ja jestem anarchią! Anarchią w WC jestem! Terror w WC, anarchia w WC! Nikt mnie nie złapie, bo ja jestem anarchią w WC! Anarchią w WC! Wielu woźnych złapać mnie chciało Ja się nie dałem i nie poddałem To robiłem tylko ja! Bo we mnie jest anarchia! Anarchia w WC! Anarchia w WC! Bo ja jestem anarchią! Anarchią w WC jestem! Terror w WC, anarchia w WC! Nikt mnie nie złapie, bo ja jestem anarchią w WC! Anarchią w WC! Jestem anarchistą, jestem anarchistą Znowu nie spuszczę wody! Wodociąg się zatka i będzie anarchia Papier zerwę, wrzucę w szalet Rurę zerwę, miskę wyrwę Kupą o ścianę rzucę! Bo ja jestem anarchią! Anarchią w WC jestem! Terror w WC, anarchia w WC! Nikt mnie nie złapie, bo ja jestem anarchią w WC! Anarchią w WC! Wielu woźnych złapać mnie chciało Ja się nie dałem i nie poddałem To robiłem tylko ja! Bo we mnie jest anarchia! Anarchia w WC!" Odpowiedz Link Zgłoś
gentool Re: Dlaczego ta baba tak się wydziera?? 30.08.12, 18:46 Ty byś pewnie posrał się w portki na sam widok ekipy uzbrojonych psów, a jakbyś miał jeszcze stanąć z nimi twarzą w twarz to pewnie skończyło by się zawałem, więc weź się tak nie przechwalaj kozaku klawiaturowy, tylko szoruj possać mamie cyca. W przeciwieństwie do ciebie anarchiści z filmu mają jaja i przed psiarnią nie klękają. Odpowiedz Link Zgłoś
wiara.lecha Gentool, ja Cię znam przecież... 31.08.12, 13:58 gentool napisał: > W przeciwieństwie do ciebie anarchiści z filmu mają jaja i przed psiarnią nie klękają. Cześć "bohaterze z jajami"! Ty wprawdzie zwykle srasz po bramach cudzych domów, ale do ciebie pasuje ten tekst jak ulał: "Jestem anarchistą, jestem anarchistą Znowu nie spuszczę wody! Wodociąg się zatka i będzie anarchia Papier zerwę, wrzucę w szalet Rurę zerwę, miskę wyrwę Kupą o ścianę rzucę! Anarchia! Anarchia w WC! Bo ja jestem anarchią! Anarchią w WC jestem! Terror w WC, anarchia w WC! Nikt mnie nie złapie, bo ja jestem anarchią w WC! Anarchią w WC! Wielu woźnych złapać mnie chciało Ja się nie dałem i nie poddałem To robiłem tylko ja! Bo we mnie jest anarchia! Anarchia w WC! Anarchia w WC! Bo ja jestem anarchią! Anarchią w WC jestem! Terror w WC, anarchia w WC! Nikt mnie nie złapie, bo ja jestem anarchią w WC! Anarchią w WC! Jestem anarchistą, jestem anarchistą Znowu nie spuszczę wody! Wodociąg się zatka i będzie anarchia Papier zerwę, wrzucę w szalet Rurę zerwę, miskę wyrwę Kupą o ścianę rzucę! Bo ja jestem anarchią! Anarchią w WC jestem! Terror w WC, anarchia w WC! Nikt mnie nie złapie, bo ja jestem anarchią w WC! Anarchią w WC! Wielu woźnych złapać mnie chciało Ja się nie dałem i nie poddałem To robiłem tylko ja! Bo we mnie jest anarchia! Anarchia w WC!" Odpowiedz Link Zgłoś
wiara.lecha Wydziera się bo to emo-dziecię z kompleksami. 31.08.12, 14:10 Gość portalu: radca napisał(a): > Kolega wepchnął jej wszystkie dready do oka czy co? Też nie rozumiem dlaczego ta siusiumajtka drze mordę jakby nie wiadomo co się działo. Trochę gazu to nawet dobrze na oczyszczenie kanalików łzowych, powinna być zadowolona. Ci "anarchiści" to są takie miękkie fiutki że szlochy podnoszą jak im ktoś psiknie gazem albo złamie paluszek. Zwykłe mięczaki co to się chcą bawić w "rewolucjonistów". Popierdzą trochę na jakimś krawężniku na mieście, a jak przyjedzie paru piesków z pałami to lecą się skarżyć do mamusi i skarżyć do GW. Dorosną to im przejdzie, a ci którym nie przejdzie to się i tak naćpani i schlani uduszą własnymi rzygami na Rozbracie albo w innej śmierdzącej norze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asser Re: Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz w IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.08.12, 17:48 dokladnie, z niezaleznym dziennikarstwem nie ma nic wspolnego ten stronniczy artykulik. Zenada do potegi Odpowiedz Link Zgłoś
kretyno-fob Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz wideo 30.08.12, 18:03 W nazwie Polski powinien zostać dodany nowy człon ARBEIT MACHT FREI i taki napis powinien być nad każdym przejściem granicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa fotografów więcej niż anarchistów i policji razem 30.08.12, 18:04 wziętych. A. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: fotografów więcej niż anarchistów i policji r 30.08.12, 18:39 W państwie prawa WOLNO robić zdjęcia w miejscach publicznych. W państwie prawa WOLNO fotografować i filmować funkcjonariuszy policji w czasie tego typu akcji. Dlatego, że ograniczanie tego prawa służy ochronie policjantów nadużywających uprawnień przed wymierzeniem im sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Policjant atakuje gazem anarchistkę. Zobacz wideo 30.08.12, 23:02 PO prostu policjanci się przestraszyli, że ta dziewczyna może ich zgwałcić i dlatego zadziałali prewencyjnie!!!! PO co ma ich ścigać później za alimenty ?!?!?!? Lepiej siknąć gazem i dziewczyna się odczepi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qulqa dosc 30.08.12, 23:03 TAK, MIAŁ PODSTAWY. A wy przestańcie się pałować kolejny dzień wywaleniem paru złodziei z budynku, który usiłowali zająć. Nie ma ciekawszych i ważniejszych tematów ? Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik mamy silne państwo, brawo tusku do wyborów kiedy 30.08.12, 23:18 to z pewnością ciebie nie wybiorę Odpowiedz Link Zgłoś