Dodaj do ulubionych

Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Piotr...

12.01.13, 09:35
Policja zapewne "zgubi" sprawcę. W końcu zawsze sie może zdarzyć, że sprawca dostanie skrzydeł i odleci. Albo zaniemówi z powodu szoku. No i co - nie przyzna się i znowu wyjdzie, że złomiarz, a do tego niesprawny umysłowo. - Policja nie zadziała inaczej, bo jest skumplowana z Piotrem Ś.
Obserwuj wątek
    • Gość: wojciech bojkot NeoBanku IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.13, 10:08
      Tej firmie i jego właścicielom dziekujemy
      NoeBank zasługuje na bardzo głośną "reklamę" !!!!
      • Gość: adonis Re: bojkot NeoBanku IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 10:19
        Co za głupoty wypisuje Wyborcza. Molga w mediach krzyczy że kamienica jest prawie pusta to oczywistym jest że okradać ja będzie różny tzw. element.
        Pytanie brzmi: Po co Śruba miałby kazać włamywać się do mieszkań do których ma dostep i w ciagu dnia może tam być?
        Tylko dziennikarz-idiota może pisać takie banialuki
        • Gość: adonis Re: bojkot NeoBanku IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 10:21
          Pan Jan Molga jest wariatem i ma żółte papiery.
          • poz25 Re: bojkot NeoBanku 12.01.13, 10:27
            Nawet jakby miał różowe, to nie ma to znaczenia, bo wykazał się obywatelską postawą. Jest budujące, że lokatorzy zdecydowali się na samoobronę, teraz reszta zależy od policji.
            • Gość: adonis Re: bojkot NeoBanku IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 10:30
              Problem tylko w tym że niejaki Adam Trojanek policjant z Szylinga próbuje montować materiał dowodowy na Śrubę. I są na to dowody
              • Gość: abc Re: bojkot NeoBanku IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.13, 10:46
                > Problem tylko w tym że niejaki Adam Trojanek policjant z Szylinga próbuje monto
                > wać materiał dowodowy na Śrubę. I są na to dowody

Ojej - jaki ten Śruba biedny, jaki on uciskany ....
                Ojej - jak mi go szkoda. Tak normalnie, po ludzku szkoda, bo to na prawdę biedny człowiek ......
              • poz25 Re: bojkot NeoBanku 12.01.13, 10:52
                Gdyby Piotr Ś. nie bral się za brudne interesy, policja by się nim dzisiaj nie interesowała - tak jak nie interesuje się wiekszością obywateli żyjących zgodnie z prawem.
        • arthosis Re: bojkot NeoBanku 12.01.13, 10:22
          Po co? Choćby po to, aby nie było na niego, gdy zaleje kolejne mieszkania. Ten bezczelny prostak powinien już dawno gnić za kratkami za nękanie ludzi.
          • Gość: adonis Re: bojkot NeoBanku IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 10:42
            Idea zalewania mieszkan musiałaby mieć jakiś sens. A w tej klatce nikt nie mieszka.
            • arthosis Re: bojkot NeoBanku 12.01.13, 10:47
              Gość portalu: adonis napisał(a):

> Idea zalewania mieszkan musiałaby mieć jakiś sens. A w tej klatce nikt nie mies
              > zka.

No to któż taki policję zawiadomił? Duchy? Bop ja wyraźnie przeczytałem, że sąsiadka, która mieszka niżej...
              • Gość: adonis Re: bojkot NeoBanku IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 11:00
                Prasa klamie. A w szczególności POZNAŃSKA WYBORCZA.
                • arthosis Re: bojkot NeoBanku 12.01.13, 11:42
                  A masz jakiś dowód, by zarzucać tylu osobom kłamstwo? Sam chętnie przejdę się i sprawdzę, czy rzeczywiście nikt tam nie mieszka. Zobaczymy wówczas, kto tak naprawdę kłamie.
                  • Gość: adonis Re: bojkot NeoBanku IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 13:28
                    Zapraszam serdecznie.
            • poz25 Re: bojkot NeoBanku 12.01.13, 10:50
              A czy przypadkiem na parterze nie pozostali lokatorzy, którzy nie chcą się wyprowadzić?
        • poz25 Re: bojkot NeoBanku 12.01.13, 10:25
          Po co? Bo gdyby nieznany sprawca, który uszkodził rurę i doprowadził do zalania kamienicy, wszedł do pustostanu, otwierając drzwi kluczem, podejrzenie od razu padłoby na Piotra Ś. A tak można wciskać kit, że byli to złomiarze. Tylko dlaczego ci złomiarze nawet urwanego kawalka rury nie zabrali?
          • Gość: adonis Re: bojkot NeoBanku IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 10:33
            A skad wiesz że nic nie zabrali. Byłeś tam . Może opierdo....li całe mieszkanie.
            • Gość: adonis Re: bojkot NeoBanku IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 10:37
              Skąd wiecie że Śruba nie jest najemcą tych wszystkich mieszkan?
              • Gość: Bolo Re: bojkot NeoBanku IP: *.play-internet.pl 12.01.13, 10:42
                Adonis sciemniasz i sciemniasz tyle obiecywales że pojawia się jakieś nowe wyroki i inne dowody na temat stolarskiej i co i nic cisza klamczuszku.
                • Gość: adonis Re: bojkot NeoBanku IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 10:48
                  Tak w Polsce pracuja sądy. Wyroki które zapadły w listopadzie na piśmie dostaniemy na koniec stycznia.
                  • szmecierecie Re: bojkot NeoBanku 12.01.13, 10:55

> Tak w Polsce pracuja sądy. Wyroki które zapadły w listopadzie na piśmie dostani
                    > emy na koniec stycznia.

Dobra dobra, ale to miały być wyroki spraw z lipca. Jak dostaniesz daj znać, jak na razie można spokojnie uznać, że żadnych wyroków nie było.
                    • Gość: adonis Re: bojkot NeoBanku IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 10:58
                      W lipcu nie było żadnych spraw! 28 lipca dopiero sprawę wnieśli lokatorzy.
                      • szmecierecie Re: bojkot NeoBanku 12.01.13, 11:17

> W lipcu nie było żadnych spraw! 28 lipca dopiero sprawę wnieśli lokatorzy.

hmm... no dobra, może coś pokręciłem.
                      • poz25 Re: bojkot NeoBanku 12.01.13, 12:49

> W lipcu nie było żadnych spraw! 28 lipca dopiero sprawę wnieśli lokatorzy.

Z tego, co pamiętam, to właśnie w lipcu było publikowane na stronie Fabryki Mieszkań i Ziemi oświadczenie, z którego wynikało, że "z dniem dzisiejszym" pan Ś. pozywa wszystkich - lokatorów i dziennikarzy.
                  • Gość: adonis Re: bojkot NeoBanku IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 10:55
                    Panie Żytnicki. W tym tygodniu Śruba składa pozew przeciwko Panu prywatnie.
                    NIC NIE BOLI TAK JAK SIANO.
                    • Gość: Bolo Re: bojkot NeoBanku IP: *.play-internet.pl 12.01.13, 11:03
                      Pewnie taki pozew jak te wyroki lokatorów ze stolarskiej nic na nikogo nie macie wymyslasz jakieś fikcyjne długi z kwotami z powietrza. Nikt już Ci nie wierzy pinokio
                    • poz25 Re: bojkot NeoBanku 12.01.13, 12:53
                      Pan Ś. twierdził już w wakacje, że pozywa wszystkie redakcje: Wyborczą, Glos Wielkopolski, Radio Merkury, TVP, WTK itd. Jakoś nie słychać jednak, by choć jeden pozew trafił do sądu. Niemniej jednak, gdyby tak się stało, byłoby to niezwykle ciekawe widowisko, bo pan Ś. musiałby zeznawać przed sądem, pozwany dziennikarz mógłby zadawać pytania, zapewne zeznawaliby też lokatorzy wszystkich "wyczyszonych" kamienic. Byłoby z pewnością ciekawie, nie wróżę jednak panu Ś. powodzenia.
                      • Gość: adonis Re: bojkot NeoBanku IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 13:34
                        I wyszłyby na jaw wszelkie matactwa lokatorów i Żytnickiego. Pozew jest w trakcie przygotowania . Zbierane sa dowody.
                        WSZYSTKO W SWOIM CZASIE.
                        BĘDZIE BOLAŁO.
                        • Gość: Gitar Re: bojkot NeoBanku IP: *.devs.futuro.pl 12.01.13, 14:03
                          :)
                          to, że nikt ci tu nie wierzy jest chyba oczywiste śruba. Pytanie tylko czy ty wierzysz sobie jeszcze?
                        • poz25 Re: bojkot NeoBanku 12.01.13, 14:21
                          Skoro, jak twierdzisz, pozew ma być złożony w najbliższym tygodniu, to już niewiele czasu panu Ś. zostało na zbieranie dowodów :)
              • poz25 Re: bojkot NeoBanku 12.01.13, 12:47

> Skąd wiecie że Śruba nie jest najemcą tych wszystkich mieszkan?

Słyszałem, że gdy ostatnio na Niegolewskich była policja, to pan Ś. został zapytany, w jakim charakterze tam się pojawił. I co odpowiedział? Że jest świadkiem, czyli włascicielem, zarządcą czy najemcą.
            • poz25 Re: bojkot NeoBanku 12.01.13, 12:45

> A skad wiesz że nic nie zabrali. Byłeś tam . Może opierdo....li całe mieszkanie

Bo zostawili nawet fragment rury, który urwali. Gdyby chodziło o złom, chyba go zabrali, prawda? Teraz ten fragment rury zabezpieczyła policja.
        • Gość: lupo Czerwonoobuty IP: 95.108.119.* 12.01.13, 11:09
          vel Śrubo masz zakaz zbliżania się do kamienicy i nie pitol.
      • Gość: adonis Re: bojkot NeoBanku IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 11:49
        Neobank jest OK.
        • Gość: lupo Re: bojkot NeoBanku IP: 95.108.119.* 12.01.13, 11:59
          Plotki głoszą, że NeoBank śmierdzi.
    • masterone nogi z dupy bym powyrywał gdybym takiego dorwał 12.01.13, 10:54
      Dobrze, że to mnie nie dotyczy, ale trzeba zmienić prawo tak, aby właścicielom kamienic nie opłacały się takie praktyki.
      Może za udowodnioną celową dewastację i nękanie lokatorów przepadek nieruchomości?
      • Gość: adonis Re: nogi z dupy bym powyrywał gdybym takiego dorw IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 11:01
        A może kara śmierci? Co za glupoty
      • Gość: adonis Re: nogi z dupy bym powyrywał gdybym takiego dorw IP: *.echostar.pl 12.01.13, 11:06
        Ruszyło mnie sumienie, muszę się przyznać. Piotr Śruba płaci mi za pisanie tych wszystkich kłamstw i oszczerstw na forum. Już dawno chciałem mu odmówić, ale ten łysy mafiozo w skórzanej kurtce zaczął mi grozić :/ Współczuje wszystkim mieszkańcom i przepraszam za kłamstwa Śruby...
        • Gość: czytelnik Re: nogi z dupy bym powyrywał gdybym takiego dorw IP: *.ip.maverick.com.pl 12.01.13, 12:00
          Nareszcie się przyznałeś. To teraz opowiedz ze szczegółami policji o tych groźbach.
        • Gość: poseniak Re: nogi z dupy bym powyrywał gdybym takiego dorw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.13, 12:05
          hmm, inne IP jakby się rzucało w oczy ;)
          • Gość: lupo Re: nogi z dupy bym powyrywał gdybym takiego dorw IP: 95.108.119.* 12.01.13, 12:41
            Czyżby schizofrenia?
        • fan_szmecierecie Re: nogi z dupy bym powyrywał gdybym takiego dorw 12.01.13, 15:51
          Heh, ale się uśmiałem :D Piotr Śruba na zimę zapuścił włosy.
        • Gość: EWA Re: nogi z dupy bym powyrywał gdybym takiego dorw IP: 188.191.203.* 11.04.14, 13:50
          WŁAŚCICIEL POWINIEM ROBIĆ U SIEBIE CO CHCE CO MA DO TEGO BYŁY LOKATOR JAK MU NIE PASUJE TO IDZIE TAM GDZIE MU LEPIEJ .CIEKAW JESTEM CO BY POWIEDZIAŁ TEN LOKATOR GDYBY ROLE SIĘ ODWRÓCIŁY .W GŁOWIE SIĘ NIE MIEŚCI ZE PROSTE SPRAWY SĄ KOMPLIKOWANE PRZEZ GŁUPIE PRAWA OCHRONY LOKATORA .JAKA OCHRONA JAK NIE KUPIŁ I NIE JEGO, TO CO MA SZUKAĆ W CUDZYM BUDYNKU, GDY WŁAŚCICIEL GO NIE CHCE .POWINIEN DOSTAĆ KOPA W D....PĘ I NIECH SPADA DO ROBOTY I SOBIE ZAPRACUJE TO WTEDY SZYBKO ZMIENI ZDANIE ( POLSKIE PRAWO FAWORYZUJE LUMPÓW I CWANIEKÓW WRĘCZ IM POMAGA )
      • fan_szmecierecie Re: nogi z dupy bym powyrywał gdybym takiego dorw 12.01.13, 15:49
        Ooo... Widzę, towarzyszu, że wielbicie jedyny słuszny ustrój, w którym donosicielstwo jest powodem do dumy. Gratuluję Wam obywatelskiej postawy i otwartości socjalistycznego umysłu! Będziecie za to sowicie wynagrodzeni.

Kto mi wytłumaczy jak można włamać się do swojego mieszkania?
        • Gość: Gitar Re: nogi z dupy bym powyrywał gdybym takiego dorw IP: *.devs.futuro.pl 12.01.13, 15:51
          Podałeś nowe dane - jak rozumiem ten młody włamywacz jest właścicielem i nazywa się Liberkowski zpewne?
          • fan_szmecierecie Re: nogi z dupy bym powyrywał gdybym takiego dorw 12.01.13, 15:55
            Jeśli pan Liberkowski, który jest - jak twierdzicie (bo ja tego nie wiem) jest właścielem, chce udostępnić komuś swój lokal osobie trzeciej - wasz "włamywacz", to może to uczynić. Jeśli osoba ta dostała zgodę na otwarcie drzwi łomem, wiertarką, czy nawet siekierą, to nic Wam do tego.

Używam liczby mnogiej, bo Was, obrońców "uciśnionych lokatorów" jest wiecej.
            • Gość: szmatarata Re: nogi z dupy bym powyrywał gdybym takiego dorw IP: *.devs.futuro.pl 12.01.13, 16:00
              dostała owa osoba taką zgodę od Liberkowskiego? Czy też może śruba znalazł jakiegoś chłopka-roztropka, który za jakieś grosze miał zalać mieszkania? Jak sądzisz
              • fan_szmecierecie Re: nogi z dupy bym powyrywał gdybym takiego dorw 12.01.13, 16:03
                A co to za różnica? Mógł nawet wlasną matkę tam wysłać.
                mefisto kilka postów niżej doskonale opisał hipotetyczny przebieg wydarzeń.
      • Gość: roman Re: nogi z dupy bym powyrywał gdybym takiego dorw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.13, 22:59
        to bys musial powyrywac nogi wszystkim anarchistom lacznie z czarnota
        • leszekes Re: nogi z dupy bym powyrywał gdybym takiego dorw 15.01.13, 09:45
          Anarchistom wystarczy trochę kijów... tym, którzy dali im powód do działania trzeba by jednak te nogi powyrywać. A Czarnocie potrzeba chłopa a nie dupy. Albo baby na schwał, co wydaje się być bardziej prawdopodobne :)))
    • jml13060 Włamywacz ? 12.01.13, 11:03
      Włamywacz ? Włamanie ? do pustostanu, w dodatku jak podaje GW, zapewne przez osobę działającą na zlecenie administratora. Brawo za czujność sąsiedzką, ale do postawienia zarzutu włamania jest bardzo daleka droga, a GW pozwoliła sobie na takie określenie w tytule i w tekście publikacji. Właściciel kamienicy i wszystkie osoby działające na jego zlecenie mają prawo wejścia do pustego lokalu (pustostan) i na powierzchnię wspólną nieruchomości o każdej porze dnia i nocy, w dniu powszednim i w święto.

Ciekawe jaki zarzut policja miałaby mu postawić ? Mieszkańcy nie są właścicielami ani najemcami owego pustostanu i nie są stroną uprawnioną do postawienia zarzutu włamania. Po wyjaśnieniach na komisariacie osoba ta, o ile rzeczywiście działała z przyzwolenia właściciela lub administratora, zostanie z pewnościa wypuszczona. Jeżli to był włamywacz, to z zarzutem włamania powinien wystąpić właściciel.
      • Gość: adonis Re: Włamywacz ? IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 11:11
        I gdyby nie sprawdzona wiedza że policja montuje materiał na Śrubę i przymusza lokatorów tej kamienicy do składania fałszywych zeznań to już dawno właściciel zglosilby włamania. A tak potrzebne sa zawsze konsultacje z prawnikami .
        • andpel Re: Włamywacz ? 12.01.13, 11:15

> I gdyby nie sprawdzona wiedza że policja montuje materiał na Śrubę i przymusza
          > lokatorów tej kamienicy do składania fałszywych zeznań to już dawno właściciel
          > zglosilby włamania. A tak potrzebne sa zawsze konsultacje z prawnikami .

AAALLLLEEE KŁAMIESZ!
          Nie wiesz że i tak już nikt nie wierzy w twoje kłamstwa?
        • poz25 Re: Włamywacz ? 12.01.13, 12:55

> I gdyby nie sprawdzona wiedza że policja montuje materiał na Śrubę i przymusza
          > lokatorów tej kamienicy do składania fałszywych zeznań to już dawno właściciel
          > zglosilby włamania. A tak potrzebne sa zawsze konsultacje z prawnikami .

Zapewne lokatorzy są zabierani na przesłuchania w środku nocy, wożeni po mieście, by stracili orientację, grozi im się aresztem, jeśli nie będą obciążać pana Ś. itp.
      • Gość: Właścicielka Re: Włamywacz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.13, 11:14
        I to jest jasne postawienie sprawy. Dokładnie tak jest-jeśli działał za zgodą właścicieli to jakie włamanie???? Tym dzikim lokatorom już się do końca we łbie poprzewracało. Im się chyba zdaje że to ICH kamienica i ICH mieszkania :) a już szczególnie te puste...Kolejna afera Wyborczej jak radio Erewań: to nie "lokatorów"okradają tylko ci okupanci okradają właścicieli.
        • andpel Re: Włamywacz ? 12.01.13, 11:16
          Gość portalu: Właścicielka napisał(a):

> I to jest jasne postawienie sprawy. Dokładnie tak jest-jeśli działał za zgodą w
          > łaścicieli to jakie włamanie???? Tym dzikim lokatorom już się do końca we łbie
          > poprzewracało. Im się chyba zdaje że to ICH kamienica i ICH mieszkania :) a już
          > szczególnie te puste...Kolejna afera Wyborczej jak radio Erewań: to nie "lokat
          > orów"okradają tylko ci okupanci okradają właścicieli.

O EKIPA ŚRUBY WZIĘŁA SIĘ DO ROBOTY
          czyli jeśli to ICH kamienica to mogą w niej robić co chcą nawet kogoś ZABIĆ? bo to ICH kamienica? DEBILKO :)
          • andpel Re: Włamywacz ? 12.01.13, 11:17
            Czy właściciel naprawdę może robić wszystko bo to JEGO kamienica?
            DAWNO TAKICH BZDUR NIE CZYTAŁEM WŁAŚCICIELKO
            • Gość: adonis Re: Włamywacz ? IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 11:45
              To jest jego dom. Może robić wszystko co chce w swoim domu.
              • andpel Re: Włamywacz ? 12.01.13, 12:03

> To jest jego dom. Może robić wszystko co chce w swoim domu.

NIEPRAWDA, nie może
                • poz25 Re: Włamywacz ? 12.01.13, 13:04
                  > Gość portalu: adonis napisał(a):
                  >
                  > > To jest jego dom. Może robić wszystko co chce w swoim domu.

Może zlecić podpalenie?
              • Gość: Gitar Re: Włamywacz ? IP: *.devs.futuro.pl 12.01.13, 12:04
                Kłamiesz.

Śruba nie jest właścicielem niczego. Nie jest też zarządcą (nie ma szans na uprawnienia - wymagana jest nieposzlakowana opinia:). Śruba twierdził, że nikogo nie zatrudnia tak więc twierdzisz, że ten młodociany włamywacz działał na umowę zlecenie/dzieło? Pokaż dowody.
              • Gość: czytelnik Re: Włamywacz ? IP: *.ip.maverick.com.pl 12.01.13, 12:05
                Przypomniał mi się dialog z "Alternatyw":

- No i co pan narobił? Wchodzi pan jak do siebie, trzaska drzwiami jak do stodoły... Zasłona mi się podarła!
                - Przede wszystkim, ja tu jestem u siebie. A co do zasłony, to nic nie szkodzi.
                - Jak to?
                - Czy pani zauważyła, jakie ja zasłony powiesiłem?
                - No, te... zielone.
                - Właśnie. A pani powiesiła żółte z brązowym. Jak to teraz wygląda? Ohyda.
                - A co to pana obchodzi, jakie ja mam u siebie zasłony?
                - Ja jestem odpowiedzialny za ten dom i wymagam społecznego podejścia. Ja powiesiłem zielone, pani brązowe. No i jak to teraz wygląda? Jak gó... w lesie.
        • Gość: lupo Krzycz, krzycz IP: 95.108.119.* 12.01.13, 12:25
          moze Cię kto usłyszy i przyjmie do barki ha, ha, ha
        • poz25 Re: Włamywacz ? 12.01.13, 13:01
          Droga Pani,
          skoro wejście do mieszkania przy użyciu łomu, które rzekomo nie jest włamaniem, zlecił własciciel, co ma rzekoko czynić to działanie legalnym, to dlaczego zamiast w klucze wyposażył tego wchodzącego w latarkę i łom? Skoro chodziło tylko o zabranie narzędzi z pomieszczenie należącego do właściciela kamienicy, dlaczego nie użyto kluczy? A może chodziło znów o przerzucenie winy ze dewastację na "nieznanych sprawców"?
      • mefisto999 Re: Włamywacz ? 12.01.13, 12:49
        Niestety przedmówca ma rację:
        a- Pan Śruba jest pełnomocnikiem właściciela kamienicy
        b- Chłopak włamał się do mieszkania na zlecenie właściciela (umowa ustna)
        c- Lokatorzy mieszkań komunalnych nie są właścicielami budynku

Prokuratura nie postawi chłopakowi zarzutu włamania z ramach kodeksu karnego, ponieważ w myśl tego kodeksu do włamania nie doszło!!
        Zarzut włamania może chłopakowi może postawić tylko właściciel kamienicy z powództwa cywilnego; w ramach kodeksu cywilnego!!
        Polskie prawo karne w którym funkcjonuję "Kult własności prywatnej" nie kwalifikuję dewastacji własności prywatnej przez właściciela jako przestępstwa!!

Nie jestem fanem pana śruby, uważam że to co robi jest [tutaj niecenzuralne słowo],

Prawda jest taka że pan Śruba wszystko co robi konsultuję z prawnikiem, umiejętnie lawiruję po dziurach w naszym kodeksie karnym i dlatego jest bezkarny.

Jedyny sposób aby bronić się przed panem Śrubą jest pozew cywilny, ale do tego trzeba mieć pieniądze na prawnika i rozprawę sądową.

• poz25 Re: Włamywacz ? 12.01.13, 13:10
          mefisto999 napisał:

> Niestety przedmówca ma rację:
          > a- Pan Śruba jest pełnomocnikiem właściciela kamienicy

NIE JEST. Pelnomocnikiem jest Adrian W., ten sam, który dostał zarzuty za kradzież licznika Aquanetu na Stolarskiej. Pan Ś., zapytany przez policję, w jakkm charakterze jest na ul. Niegolewskich, powiedział, że jest świadkiem.

> b- Chłopak włamał się do mieszkania na zlecenie właściciela (umowa ustna)

Zlecenie popełnienia przestępstwa - ustnie czy pisemnie - samo jest przestępstwem.

> c- Lokatorzy mieszkań komunalnych nie są właścicielami budynku

Nikt tak nie twierdzi, natomiast jeśli mieszkania są komunalne, to ich właścicielem jest miasto.

> Prokuratura nie postawi chłopakowi zarzutu włamania z ramach kodeksu karnego, p
          > onieważ w myśl tego kodeksu do włamania nie doszło!!

"Włamanie ma miejsce zawsze, gdy sprawca usuwa sprawną przeszkodę (drzwi zamknięte na klucz, skobel, zamknięte okno, zasunięty zamek błyskawiczny w namiocie) umieszczoną przez właściciela i z której wynika jego wola zabezpieczenia rzeczy przed osobami postronnymi."

Z tego, co rozumiem, to drzwi do pustostanów były zamknięte właśnie po to, by nikt się do srodka nie dostał.

• mefisto999 Re: Włamywacz ? 12.01.13, 13:27
            poz25 napisał:

> mefisto999 napisał:
            >
            > > Niestety przedmówca ma rację:
            > > a- Pan Śruba jest pełnomocnikiem właściciela kamienicy
            >
            > NIE JEST. Pelnomocnikiem jest Adrian W., ten sam, który dostał zarzuty za kradz
            > ież licznika Aquanetu na Stolarskiej. Pan Ś., zapytany przez policję, w jakkm c
            > harakterze jest na ul. Niegolewskich, powiedział, że jest świadkiem.
            >
            > > b- Chłopak włamał się do mieszkania na zlecenie właściciela (umowa ustna)
            >
            > Zlecenie popełnienia przestępstwa - ustnie czy pisemnie - samo jest przestępstw
            > em.
            >
            > > c- Lokatorzy mieszkań komunalnych nie są właścicielami budynku
            >
            > Nikt tak nie twierdzi, natomiast jeśli mieszkania są komunalne, to ich właścici
            > elem jest miasto.
            >
            > > Prokuratura nie postawi chłopakowi zarzutu włamania z ramach kodeksu karn
            > ego, p
            > > onieważ w myśl tego kodeksu do włamania nie doszło!!
            >
            > "Włamanie ma miejsce zawsze, gdy sprawca usuwa sprawną przeszkodę (drzwi zamkni
            > ęte na klucz, skobel, zamknięte okno, zasunięty zamek błyskawiczny w namiocie)
            > umieszczoną przez właściciela i z której wynika jego wola zabezpieczenia rzeczy
            > przed osobami postronnymi."
            >
            > Z tego, co rozumiem, to drzwi do pustostanów były zamknięte właśnie po to, by n
            > ikt się do srodka nie dostał.
            >

Właścicielem budynku i mieszkań nie jest miasto!!
            Miasto budynek ten sprzedało prywatnemu właścicielowi razem z lokatorami.
            Właściciel budynku dostaje co roku od miasta odszkodowanie za to że siedzą tam lokatorzy komunalni, którzy "blokują" lokale.

Chłopak będzie miał zarzut włamania tylko wtedy jeżeli właściciel budynku złoży na policje zawiadomienie o przestępstwie. Lokatorzy nie są właścicielami, a właściciel który "pośrednio" wynajął chłopaka nie będzie "Srał we własne gniazdo".

Zeznania wymuszone przez lokatorów przed przyjazdem policji nie maja mocy prawnej, na posterunku policji chłopak zmienić zeznania którymi nie obciąży pana Śruby.

• poz25 Re: Włamywacz ? 12.01.13, 13:37

> Właścicielem budynku i mieszkań nie jest miasto!!
              > Miasto budynek ten sprzedało prywatnemu właścicielowi razem z lokatorami.

Wiem, ale to Ty pisałeś "lokatorzy mieszkań komunalnych", a komunalnych znaczy tyle, co miejskich, więc Ci to wytknąłem.

> Właściciel budynku dostaje co roku od miasta odszkodowanie za to że siedzą tam
              > lokatorzy komunalni, którzy "blokują" lokale.

Dotyczy to tylko lokatorów, wobec których sądy orzekły eksmisję do mieszkania socjalnego, których miasto nie ma. Natomiast lokatorzy z Niegolewskich płacili czynsz normalnie. Miasto nie wypłaca za nich żadnych odszkodowań.

> Chłopak będzie miał zarzut włamania tylko wtedy jeżeli właściciel budynku złoży
              > na policje zawiadomienie o przestępstwie.

Włamanie wydaje mi się, że jest ścigane z urzędu, natomiast zeznania własciciela będą niezbędne. Wątpię jednak, by pan biznesmen Liberkowski przyznał na policji zlecenie włamań do własnej kamienicy. Prędzej się tego wyprze.

> Zeznania wymuszone przez lokatorów przed przyjazdem policji nie maja mocy prawn
              > ej, na posterunku policji chłopak zmienić zeznania którymi nie obciąży pana Śru
              > by.

Owszem, mocy prawnej nie mają, ciekawy jednak jestem, jak były wymuszane - przypalaniem gorącym żelazem? :)
              • fan_szmecierecie Re: Włamywacz ? 12.01.13, 16:05
                poz25 napisał:

ciekawy jednak jestem, jak były wymuszane - przypalaniem gorącym żelazem? :)

Znając determinację mieszkańców nakręcanych przez anarchistów - wszystko możliwe ;]
                • Gość: Gitar Re: Włamywacz ? IP: *.devs.futuro.pl 12.01.13, 16:11
                  przypalanie + waterboarding zapewne :)
                  • fan_szmecierecie Re: Włamywacz ? 12.01.13, 16:17
                    I żaba w gaciach ;)
                    • Gość: karolina Re: Włamywacz ? IP: *.echostar.pl 13.01.13, 02:12
                      fan_szmecierecie? czyli że FAN tego debila co bzdury na forum pisze? rany, jakich czasów dożyliśmy :) jeden idiota pisze brednie na forum a drugi się rejestruje jako jego FAN :) masakra. to już małpy były mądrzejsze :)
                      • Gość: szmatarata Re: Włamywacz ? IP: *.devs.futuro.pl 13.01.13, 08:34
                        są dwie opcje:
                        - szmecierecie jest sam swym największym fanem i nie boi się tego wyrażać
                        - chłopaki powinny się w końcu umówić a nie flirtować w internecie
      • fan_szmecierecie Re: Włamywacz ? 12.01.13, 15:57
        Słuszne spostrzeżenie. Nie zdążyłem doczytać :)
      • fleshless Re: Włamywacz ? 12.01.13, 17:08
        @jml13060

samowolne naruszanie posiadania jest zabronione, nawet w przypadku, gdy jest ono w tzw. złej wierze,

poza tym nawet właściciel może być sprawcą przestępstwa naruszenia miru domowego...
        • Gość: jml13060 Re: Włamywacz ? IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 18:38
          Czyjego miru domowego ? Mieszkańców sąsiednich lokali ? :) :) :)

Według opisu GW osoba, która weszła do pustego mieszkania zachowywała się cicho, więc nie naruszała ciszy nocnej. Jej obecność w mieszkaniu została wykryta tylko dzięki wyjątkowej czujności sąsiadów i ich dobremu słuchowi. Jeżeli ta osoba działała z polecenia właściciela (lub administratora) w mieszkaniu należącym do właściciela i wolnym od najemców, to nie naruszyła niczyjego posiadania i niczyjego miru domowego. W szczególności nie naruszyła posiadania i miru domowego mieszkańców w innych, sąsiednich mieszkaniach, więc sprawa ich nie dotyczy.

Uwaga !!! Zgodnie z ustawą wynajmujący ma prawo do przeprowadzania okresowych kontroli technicznych w wynajmowanych mieszkaniach i najemcy nie mogą mu tego uniemożliwiać, nie mogą go nie wpuszczać do środka. To dotyczy również osób wskazanych przez właściciela, którym ten udzielił odpowiednich pełnomocnictw. W ustawie brak precyzyjnego określenia częstotliwości takich wizyt gospodarskich !!! To może być raz do roku, raz na kwartał, co miesiąc , ....... Tak jak wizyty kominiarzy sprawdzających wyciągi grawitacyjne w kuchniach i łazienkach z kotłami gazowymi i piecami na paliwa stałe. Takie wizyty powinny być zapowiedziane i odbywać się w godzinach 6:00-22:00. Odmowa wpuszczenia może być traktowana jako naruszenie umowy najmu i uzupełnić argumenty pozwu o eksmisję.
          • fan_szmecierecie Re: Włamywacz ? 12.01.13, 19:15
            Lubię to!
          • poz25 Re: Włamywacz ? 12.01.13, 20:31
            Hmm, gdyby wamywacz zachowywał się cicho, nikt by go nie zlapał, prawda?
            • Gość: jml13060 Re: Włamywacz ? IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 08:48
              Prawda. Nie sprawdzł się w robocie i został przyłapany. Przynajmniej jako "włamywacz" starał się zachowywać cicho, bo to wynika z samej natury "włamania" - przecież nie chciał być wykryty, prawda ? . Z publikacji nie dowiemy się godziny zatrzymania, więc trudno powiedzieć, czy był to jeszcze wieczór, czy już noc. No to zarzut zakłócania ciszy nocnej mamy chyba omówiony ?

Jeśli idzie o okresowe kontrole stanu technicznego wynajmowanych lokali (+ piwnice i strychy) sugeruję sporządzanie bardzo dokładnych w opisie protokołów i dokumentacji fotograficznej. W przypadku stwierdzenia samowolnych zmian względem pierwotnego stanu technicznego z dnia nawiązania stosunku najmu należy żądać usunięcia przeróbek - niezwłocznego i na koszt najemcy. Dobrze jest posiłkować się fachowymi firmami, żeby potem ich zeznania mogły być obiektywnymi i technicznymi dowodami w sądzie. Tak częstotliwość, jak i czas jednej kontroli nie zostały sprecyzowane w ustawie, a wchodząc do mieszkań nie trzeba zdejmować butów, ........... Kontrolować należy przewody kominowe i wentylacyjne (zatkane należy koniecznie udroznić, to bardzo brudna robota często wymagająca kucia ścian), w przypadku niedroznych przewodów kominowych i wentylacyjnych lokal musi być wyłączony z użytkowania, kontrolować należy instalację elektryczną za licznikami (odpowiedni stan izolacji, grubość przewodów, odpowiednie gniazdka w łązience i kuchni gdzie istnieje narażenie na wilgoć i zalanie), należy okresowo wymieniać rury wodne i kanalizacyjne, a także rury i kaloryfery centralnego ogrzewania. Z piwnic i strychów należy usunąć wszelkie substancje łatwopalne i chemikalia. Dochodzą do tego kontrole przeciwpożarowe, usługi deratyzacyjne i przeciwko insektom. Można żądać usunięcia z elewacji i dachu wszelkich anten i innych urządzeń należących do najemców. Lista jest długa i pewnie coś pominąłem. Życzę miłych kontroli. Jeżeli jest brama wejściowa to można wprowadzić kontrolę osób wchodzących i wychodzących z kamienicy.
              • Gość: szmatarata Re: Włamywacz ? IP: *.devs.futuro.pl 13.01.13, 08:53
                chłopcze - pisz te swoje eleboraty wprost do Śruby - może odpali ci parę pelenó za doradztwo
              • Gość: nieustraszony Re: Włamywacz ? IP: *.icpnet.pl 13.01.13, 12:32
                ...i co jeszcze ma pan zamiar zrobić w ramach nękania lokatorów ... panie Śruba ?
    • Gość: adonis Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 11:06
      Od tego jest policja aby ścigać włamywaczy. Dobrze sie stało ze włamywacz został złapany.
      Teraz będzie jasne jakie banialuki wypisywała Wyborcza na temat tej kamienicy i Śruby.

• Gość: adonis Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 11:57
        W tej chwili wygląda na to że to śruba jest nękany przez policje. a w szczególności przez Adama Trojanka. Trojanek przymusza lokatorów do składania fałszywych zeznań. Podobnie jak Jan Molga.
        • Gość: adonis Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 11:59
          Lokator Jan Molga płaci butelkę wódki lokatorowi Szusterowi by chodził za śrubą i go wyzywał.
          Pijaczek potulnie to czyni!!!!!!!111
          • Gość: czytelnik Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.ip.maverick.com.pl 12.01.13, 12:08
            Jak na osobę postronną, za jaką chcesz tu uchodzić, jesteś znakomicie zorientowany w temacie....
            • Gość: lupo Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: 95.108.119.* 12.01.13, 12:37

Gość portalu: czytelnik napisał(a):

> Jak na osobę postronną, za jaką chcesz tu uchodzić, jesteś znakomicie zorientow
              > any w temacie....

Się chłop boi, że mu skroją czerwone buty,

• Gość: Gitar Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 12.01.13, 12:02
          Dodatkowo śruba jest nękany przez:
          - TVN
          - Polsat
          - GW (Michnika i żytnickiego)
          - Radio Maryja
          - TVP 1 i 2
          - Radio Merkury
          - sądy
          - anatrcjistów

Obawiam się tylko czy Śruba jest może nękany przez białe myszy?
          • Gość: lupo Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: 95.108.119.* 12.01.13, 12:24
            Czerwonoobuty ma zwidy i przywidzenia, stąd musi zmienić lokum w Plewiskach na Gniezno.
          • Gość: adonis Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 13:26
            No w końcu ktoś głośno powiedział że to medialna manipulacja!!!!!!!
            • Gość: Gitar Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 12.01.13, 13:28
              @ adonis
              a co powiedział psychiatra?
              jak białe myszy? jeszcze prowadzą moralnie naganna szeptankę antyśrubową?
              • Gość: adonis Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 15:05
                Gitar parówko! Cioto ostatnia ! Słyszałem że słyniesz z tego że męskie rowy liżesz geyku?
                • Gość: Gitar Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 12.01.13, 15:16
                  przykro mi śruba ale nie. Niemniej życzę powodzenia w poszukiwaniach partnerów (zapewne w areszcie, do którego niebawem trafisz, zostaniesz królową balu - jak każdy ex policjant.
                • Gość: Adraian W. Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 12.01.13, 15:26
                  Piotrze Śrubo, skoro interesuja Cie takie niegrzeczne zabawy to polecam:
                  +48 514 175 393 - prosić Agnieszkę (na hasło fabrykamieszkań 30 procent zniżki).
                  Naprawdę gorąco polecam - tabu dla nich nie istnieje :)
                  • Gość: roman Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 16:33
                    poslugiwanie sie danymi innej osoby to przestepstwo chyba ze jestes pedofilem pedalem lub innym zbokiem ktory wstydzi sie swoich danych
                    • Gość: Adrian W. Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 14.01.13, 17:18
                      wszak to tylko niewinna reklama naprawdę otwrtej pary - mam nadzieję, że czekają was miłe chwile :)
    • ciezki_kijek_do_glaskania Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Piotr... 12.01.13, 12:05
      Szczerze mówiąc to dziwię się, że dotąd pan Piotr Ś. jeszcze chodzi bez pomocy kul... Na miejscu tych zdesperowanych ludzi rozwiązał bym to w starym sycylijskim/ukraińskim stylu... raz na zawsze. Wszakże sporo w naszym kraju przestępczości i nigdy nie wiadomo czy wychodząc wieczorem z psem nie natkniemy się na kilku zblazowanych bumelantów co chcą pożyczyć 2 zł na piwo....

Ktoś może się oburzyć - jak to? toż to nielegalne!
      Ja na to odpowiadam - gdy legalnie możesz nabawić się tylko wrzodów i sfrustrowany patrzeć na bezskuteczne działania (a raczej ich brak) organów ścigania, to nie pozostaje Ci nic innego niż dążyć do sprawiedliwości twardą drogą Hammurabiego. Ktoś uporczywie zagraża Tobie i twojej rodzinie? Chce skrzywdzić twoje dzieci? Nęka Cię i zastrasza? Spraw by bał się swojego cienia, by nie był pewny dnia ani godziny, by nigdzie nie czul się bezpieczny tak jak Ty przez niego.

PAX VI, VIS PACIS!
      • Gość: adonis Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 12:42
        I viceversa. Też sie dziwię że lokarzy nie chodzą o kulach skoro ze śruby jest taki bandzior?
        Wynika z tego że jest bardziej prawy niż oni!!!!!!!!!!!!!!
        • ciezki_kijek_do_glaskania Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio 12.01.13, 13:34
          Zdajesz sobie chyba sprawę z tego, że w tej sytuacji nie potrzebne jest bezpośredni fizyczny atak Pana Śruby by stwarzał poważne zagrożenie dla życia i zdrowia lokatorów. Swoimi działaniami sprowadza niebezpieczeństwo katastrofy budowlanej (vide pozostałe nękane przez niego kamienice), a w najlepszym wypadku składa groźby karalne i zastrasza przy pomocy najętych osiłków.

Faktem jest to, że prowadzone przez niego działania wyczerpują znamiona przestępstwa tj. przynajmniej art 163, 190, 193 KK etc, a Lokatorzy zamieszkują swoje mieszkania ex lege artis.

Tak więc Piotr Śruba jest agresorem i jako taki winien zostać powstrzymany. Metody wg osobistego uznania.
          • Gość: adonis Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 15:02
            Wręcz przeciwnie. PINB wydał nakaz przeprowadzenia natychmiastowego remontu całego budynku. I tylko przeprowadzenie takiego remontu gwarantuje bezpieczeństwo użytkowania tej kamienicy.
            • Gość: Gitar Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 12.01.13, 15:05
              tylko, że ty masz wykurzyć mieszkańców śruba, nie remontować.
              • Gość: adonis Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 16:27
                Ach ta twoja wyobraźnia pedziu.
                • Gość: Adrian W. Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 12.01.13, 16:38
                  +48 514 175 393
                  polecam jeśli naprawdę potrzebujesz bezpruderyjnej pary - Agnieszka i jej mąż - więc każdy znajdzie coś dla siebie :)
                  • Gość: roman Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 16:48
                    jakie ty swiadczysz uslugi jako biorca czy dawca z poslizgiem czy na sucho
                    • Gość: Adrian W. Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 14.01.13, 16:54
                      Niestety Śruba, otyli, łysi gangsterzy nie są w moim typie - ale pod wspomnianym numerem znajdziesz bardzo otwartą parę na każdy rodzaj igraszek.

Oczywiście, później w areszcie także nie będziesz narzekał na samotne noce :)
                • Gość: Gitar Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 12.01.13, 16:43
                  Wysil się Śruba bardziej. Ta kloaka, którą nazywasz mózgiem kryje zapewne bardziej wyrafinowane obelgi.
            • Gość: adonis Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 12.01.13, 15:18
              Śruba jest najemca wszystkich pustostanów. Jeżeli nie zgłosi włamania to go nie było.
      • Gość: darek Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: 95.108.114.* 14.01.13, 11:11
        No ja właśnie też dziwię się że on jeszcze cały chodzi,tym bardziej że dzieje się to w dzielnicy łazarz a tam myślę paru by się znalazło chętnych by sobie tak spokojnie nie chodził. Niektórzy idioci niestety nie wiedzą o czym piszą nękanie i wykup kamienic za bezcen w Poznaniu trwa od dawna i siedzi to wszystko zbyt wysoko jak na normalnego człowieka.Może pan Pucek powinien wypowiedzieć się w temacie dlaczego tak skutecznie obrzydza się życie lokatorom którzy chcą wykupić swoje mieszkania,czyżby kliczka nie mogła wtedy za grunty w łapę dostać.Nie jest winą tych ludzi że dziesiątki lat temu się tam znaleźli to wina tego zasranego państwa.I to zasrane państwo za pośrednictwem paru dupków teraz wyniszcza wszystko by uzyskać to co pod kamienicą. Ciekawe panie adonis czy panie fanie dupka powiesz na to w jaki sposób doprowadzono do przewrócenia się kamienicy na skrzyżowaniu głogowskiej i górki.Czy aby nie podatnicy zapłacili za całą akcję bo zalewanie,dewastacja a później brak zabezpieczenia spowodowały jej zawalenie.Taka sama praktyka w stosunku do ludzi którzy sumiennie płacili co miesiąc bez opóźnień. Kto zapłacił Mpk za objazdy,komunikację zastępczą,kto zapłacił policji,straży pożarnej,firmie rozbierającej kamienicę????Im tylko o to chodzi bo grunty pod tymi kamienicami są dużo warte.Na dowód do czego doprowadzają tacy panowie www.youtube.com/watch?v=xdyEyR4MorY,i drugi www.youtube.com/watch?v=fYlwPosq2dI. Popatrzcie sobie może coś zrozumiecie choć może wasz poziom wiedzy historycznej o poznaniu jest tak znikomy że nawet nie wiecie co to był za dom.
    • nanabun spuścić wpierdziel 12.01.13, 16:45
      Nie ma się co cackać, bo nasz wymiar sprawiedliwości jest totalnie niewydolny. Trzeba gdzieś po cichu owemu pajacowi Piotrowi Ś. spuścić solidny łomot. I podobnie temu prymitywnemu cinkciarzowi Liberkowskiemu - z niewiadomych przyczyn nazywanemu "biznesmenem". Inaczej do ich zawszonych móżdżków nic nie dotrze. Właściciel ma prawo decydować o swojej własności, ale jest prawo które chroni lokatorów i ono jasno precyzuje jak zasady wypowiedzenia lokalu.
    • Gość: poznaniak Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.icpnet.pl 12.01.13, 21:45
      A może by zrobić taki numer: zrzucić się na Śrubę z kolesiami, żeby oczyścił chatę, gdzie mieszka ten Liberkowski i ten drugi?
      • Gość: Gitar Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 12.01.13, 21:53
        Pomysł zabawny ale obawiam się, że śruba bał by się - Liberkowski czy Gawrońslki to w końcu nie staruszki, emeryci czy inwalidzi, a z takich przywykł wyrzucać.
    • Gość: 769 Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.13, 03:42
      ja nie potrafię zrozumieć jak taka kanalia może sie panoszyć i nie ma żadnej siły (poza oklepem oczywiście) żeby ukrócić jego działania; miałem przykrość oglądać Pana Ś. w tv - i jak w reklamie "bezcenne"
    • szmecierecie Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Piotr... 13.01.13, 08:38
      Czuję się zaszczycony, że przykuwam tak wielką uwagę użytkowników forum :D

Przy okazji chciałem pozdrowić mojego fana :D :D :D

Wszystkim, którzy mnie nie lubią mówię grzecznie: też was lubię!
      • Gość: szmatarata Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 13.01.13, 08:42
        chłopcze nikogo nie wkurzasz - tak jak ujadający jamnik nikogo nie nastraszy.

umówcie się zwyczajnie a nie wirtualnie w końcu.
        • szmecierecie Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio 13.01.13, 21:31
          Gość portalu: szmatarata napisał(a):

> chłopcze nikogo nie wkurzasz - tak jak ujadający jamnik nikogo nie nastraszy.

Tylko czy ja coś pisałem o wkurzaniu kogokolwiek? :D
    • Gość: pomocdlaśruby Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.205.95.206.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.13, 12:55
      Podobno "Na Młynie" już czekają na śrubkę, który tam ma trafić na kilka tygodni. Dlatego oprócz dzisijeszej akcji WOŚP pomóżmy również śrubce. Wesprzyjmy go ofiarowując szczoteczkę do zębów oraz dużą ilość wazeliny.
      • Gość: Adrian W. Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 13.01.13, 13:12
        znając sympatie mieszkańców Poznania do Piotra Śruby bardziej adekwatny od wazeliny wydaje się smar przemysłowy.
        np. ten
        www.luxel.pl/towot-smar-maszynowy-65ml.html
        • Gość: pomóżmyśrubie Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.205.95.206.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.13, 14:00
          Mógłby być nawet najtańszy smalec w olbrzymich ilosciach, ale istnieje groźba, że ze stresu nasz bohater zamiast użyć go w stosownym miejscu, po prostu go zje, a musi on mieć tego na prawdę dużo. Jak wiemy ma już problemy z cholestereolem i ledwo mówi.Datego najlepsza wazelina lub faktycznie tawot.
          • Gość: Adrian W. Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 13.01.13, 14:12
            Dobrze, że wspomniałeś o ilościach wspomnianych środków jakie będą potrzebne śrubie.
            Z tego co słyszałem ex-policjanci, pedofile, prześladowcy staruszek i emerytów, oraz gwałciciele nie są w zakładach penitencjarnych specjalnie szanowani, a że Piotr Śruba należy do co najmniej trzech ze wspomnieniach grup - warto zaapelować:
            Piotrze Śrubo, przezorny zawsze przygotowany, właściwa substancja zastosowana w wiadomych miejscach pozwoli uniknąć otarć czy poważnych urazów, zaś osobiście mam nadzieję, że zapewni także radość z nowych (?) doznań!
            • Gość: ZENEK Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 14.01.13, 20:59
              Dobry wieczór Państwu,
              ponieważ piszę po raz pierwszy pozwolę krótko się przedstawić - nazywam się Zenon Kaczmarek i jestem wychowawcą w poznańskim areszcie śledczym przy ul. Młyńskiej.

Wpisem niniejszym chciałbym przyłączyć się do apelu ob. Adriana W. Z przeprowadzonych w ostatnich dniach rozmów z osadzonymi niezbicie wynika, iż z niezwykłą niecierpliwością oczekują oni na nieuchronne i coraz rychlejsze przybycie ob. Śruby Piotra do naszej placówki (jak to ujął jeden z osadzonych: znani jako największe ,,ogiery'' aresztanci już ostrzą sobie zęby - osobiście podejrzewam, że nie tylko zęby, ale cóż, darowanemu koniowi nie zagląda się, jak wiadomo, w nie).

Niestety, niedofinansowana straż więzienna nie będzie w stanie zapewnić ob. Śrubie należytego bezpieczeństwa, a borykające się z wieloma problemami placówki opieki zdrowia w zakładach zamkniętych nie zapewnią właściwej opieki ,,po''. Dlatego też z całą mocą ponawiam apel o należyte przygotowanie się ob. Śruby do pobytu w naszej placówce - pozwoli to mu uniknąć po wyjściu długiej, bolesnej i zapewne kosztownej procedury rekonstrukcji rectum.
              Najbardziej odpowiedni wydaje się faktycznie smar maszynowy - zapewni on ob. Śrubie właściwą ochronę przy jednoczesnej maksymalizacji, nowych i przyjemnych, mam nadzieję, doznań.

By unaocznić państwu skalę problemu pozwolę sobie przytoczyć kilka faktów jakie poznałem podczas rozmów z podopiecznymi:
              - na huczny wieczór powitalny planowany jest spory bal, którego atrakcją ma być ,,prosiak nadziewany na rożna'' (wyobraźni czytelników pozostawiam szczegółową wizualizacje tej atrakcji),
              - jako pamiątkę po tym niezapomnianym wieczorze, kilku uzdolnionych więźniów przygotowuje specjalną tiarę dla ob. Śruby Piotra (należną tylko królowym balu), osobiście muszę przyznać, że podejrzewam iż będzie to prawdziwy majstersztyk sztuki aresztanckiej - ulepiony będzie z chleba a oklejony sreberkami po czekoladzie,
              - niestety także osoby należące do kadry chroniącej osadzonych postanowiły włączyć się do powitania ob. Śruby Piotra, przygotowali oni mianowicie specjalną celę, wyposażoną w liczne udogodnienia dla praktykujących BDSM - w m.in. haki rzeźnickie - by intymne chwile jakie ob. Śruba Piotr będzie spędzał w niej z kolegami nie wiały nigdy nudą.

Dlatego też apeluje za ob. Adrianem W. - proszę pamiętać o Towocie. Dużych ilościach towotu. Wiadro na pierwszy tydzień starczy.

Życzę państwu miłego wieczoru, a ob. Piotrowi Ś. mówię: do zobaczenia niebawem.

szczerze zatroskany,
              Zenon
          • Gość: roman Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 16:08
            czytajac ostatnie posty mam odczucie ze pisali je -cieple chlopaki
      • Gość: roman Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 16:00
        widze ze jestes bardzo doswiadczony a twoj tylek ma przebieg wiekszy od 10 letniego tira wiec porada 100%
        • Gość: Adrian W. Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 14.01.13, 16:50
          śruba, doceń rady z dobrego serca

potem może być za późno i wydasz majątek na proktologa jak już wyjdziesz z aresztu.
        • Gość: Adrian W. Re: Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Pio IP: *.devs.futuro.pl 14.01.13, 16:54
          podziękujesz jak wyjdziesz z więzienia Śruba.
    • togo13 Lokatorzy złapali włamywacza. Przysłał go Piotr... 02.04.13, 10:33
      Ciekawa ta policja. Już zdążyła przesłuchać lokatorów a włamywacza jeszcze nie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka