Dodaj do ulubionych

Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła?

06.10.13, 14:42
Skrót Made in Salon 24 ale przedni.

Palikociarnia ostatnio złagodziła swój antykatolicyzm ale nie jest pewne czy ich zwolennicy to zauważyli albo czy nie traktują tego jako "nabierania ludzi" w ramach "głupi lud to kupi'.
Więc nie wiem. Są jeszcze tu zwolennicy t-ruchła?
Obserwuj wątek
    • renepoznan Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? 06.10.13, 14:42
      Ups. Caps Lock mi nie zadziałał. Miało być T-RUCHła.
    • pan.nikt Totalne zero 06.10.13, 15:41
      Nawet nazwę ukradli.

„Twój Ruch” – taką nową nazwę ma nosić antyklerykalna, populistyczna i tracąca na znaczeniu partia Janusza Palikota. Problem w tym, że na początku br. w Polsce już została zarejestrowana młodzieżowa prawicowa Fundacja „Twój Ruch”, działająca na rzecz promowania postaw patriotycznych wśród młodych Polaków.

niezalezna.pl/46801-ruch-palikota-zamienil-sie-w-twoj-ruch-ale-jest-juz-takie-stowarzyszenie-nazwa-partii-plagiate
      • mapo0 Re: Totalne zero 06.10.13, 17:37
        Rucha Palikota zmieniło się w Tusk Rucha Palikota. Beznadzieja, Palikociarnia!
    • qwardian Truchło co za piękna inicjatywa... 06.10.13, 17:25

Cmentarniki. Przerażające trochę, ale niestety prawdziwe. Palikot wydobył te upiory na światło dzienne. Scenariusz do horroru...
    • renepoznan O rany! Wójciak jest w T-RUCHle? 06.10.13, 19:38
      No to nie wróżę niczego dobrego tej formacji. Cadaver przyciąga - wiadomo co.
    • l.george.l Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? 06.10.13, 23:02
      renepoznan napisał:

[...]
      > Palikociarnia ostatnio złagodziła swój antykatolicyzm
      [...]

Fakt, cieniasy. Nawet nie potrafili wziąć drabiny i zdjąć ze ściany sali plenarnej tego, co wisieć tam nigdy nie powinno i urąga demokracji, i zdrowemu rozsądkowi.
    • lili_marleen Jest nas wielu będzie więcej 07.10.13, 06:56
      Mam do tego ugrupowania wciąż sporo sympatii. Chociaż początkowych nadziei na przewietrzenie dzieki nim tej stajni Augiasza jaką jest sejm niestety coraz mniej.

Umieszczenie na listach wyborczych i wprowadzenie do parlamentu takich posłów jak Biedroń czy Anna Grodzka było ryzykiem ale jak się potem okazało wartym jego poniesienia. Już samo zasiadanie w jednej ławie poselskiej tych nadętych bufonów "zawodowych parlamentarzystów" z tym kolorowym "jarmarkiem" Palikota jest dla naszego niewyrobionego wciąż politycznie społeczeństwa doskonałą szkołą demokracji i tolerancji. Jest przykładem, że mozna coś zmienić, nawet radykalnie.

Kibicuję im od początku istnienia, chociaż nigdy na nich nie głosowałam. Niestety zagrożenie powrotem PiS-u do władzy jest wciąż zbyt poważne by móc zmienić faworyta, który uratował mój kraj przed klęską. PO mimo swych wszystkich wad wciąż jest jedynym gwarantem, że nie będę się musiała obawiać dzwonka do drzwi o 6 rano jak to się działo za komuny i przez moment w "mojej" ukochanej III RP.

Twój Ruch - to ruch we właściwą stronę :)
      • Gość: Georg Sommer Re: Jest nas wielu będzie więcej IP: *.pools.arcor-ip.net 07.10.13, 07:39
        Lili.... Twoj Ruch to ruch POsuwisto - zwrotny - z pelnymi konsekwencjami i samounicestwieniem.

PS Lili... Teraz >Twoj Ruch< bez zadnych roszad - stary leb ci ukreci......!! :):)
      • kazek100 Re: Jest nas wielu będzie więcej 07.10.13, 08:52
        lili_marleen napisała:

> Kibicuję im od początku istnienia, chociaż nigdy na nich nie głosowałam.

Ja mam na odwrót. Niezbyt kibicuję, zwłaszcza gdy słyszę o pomysłach gospodarczych, ale głosuję. Bo:

Nieste
        > ty zagrożenie powrotem PiS-u do władzy jest wciąż zbyt poważne

Faworyt, o którym piszesz, niestety kilkukrotnie popisał się zbytnim podobieństwem do PiSu, choć trzeba przyznać, że nie prezentuje tego szaleństwa, co partia Kaczyńskiego, a po odejściu Gowina etc jest tam jednak trochę normalniej. Chciałbym się jednak mylić, ale faworyt prezentuje postawę samobójczą w wielu przypadkach. Słyszałaś o ostatnich zmianach dotyczących nauczania rytmiki w przedszkolach? To tylko przykład, więc nie będę się angażował, zastanawiam się tylko, jak można tak w imię niczego lekką rączką, nie rozwiązując żadnego społecznego problemu, stracić 22 tysiące potencjalnych głosów (dość realnie, bo to ludzie po studiach, więc potencjalni wyborcy PO). A przykładów takich zastanawiających działań było mnóstwo. Jak człowiek oświaty nie mogę się nadziwić, że Tusk zatruwał oświatę przez cztery lata obecnością pani Hall. W związku z czym dziwactwa palikociarni przeszkadzają mi o wiele mniej, bo jak widać, podobno zrównoważona partia prezentuje dziwactwa o wiele większe.
      • renepoznan Re: Jest nas wielu będzie więcej 08.10.13, 07:53
        W sumie si,ę z Tobą zgadzam. To ruch we właściwa stronę. W stronę niebytu politycznego - jak wszystko wskazuje.
        A co do tych indywiduów jakie wspomniałaś. Nie zauważyłaś, iż to raczej pogążyło Palikota a nie pomogło? Więcej drwin niż uznania.
        • lili_marleen Re: Jest nas wielu będzie więcej 09.10.13, 06:54
          renepoznan napisał:

> Więcej drwin niż uznania.

Gdyby mierzyć powodzenie w polityce ilością drwin to PiS musiałby już leżeć na łopatkach przygnieciony ich ciężarem.
      • qwardian Pieniądze dla ludu.... 08.10.13, 10:16
        www.bankier.pl/wiadomosc/Kalisz-proponuje-bezwarunkowy-minimalny-dochod-podstawowy-2933158.html

Jak oni dojdą do władzy to będziesz Lily szukać pracowników za białoruską granicą...
        • Gość: Georg Sommer Re: Pieniądze dla ludu.... IP: *.pools.arcor-ip.net 08.10.13, 11:28
          Czarny scenariusz sie pisze - wielkimi zgloskami... :):)

Lili... U Sommera zawsze masz wrota otwarte.... :):)

PS Zycz mu tausend lat zycia - w innym przypadku padochniesz... :):)
      • Gość: Georg Sommer Re: Jest nas wielu będzie więcej IP: *.pools.arcor-ip.net 08.10.13, 10:51
        Lili...Guglaj Chomikuj pl renepoznan... Zobaczysz z kim Ty sie "zadajesz" - przez x czasu... Fleja pierwszego tloczenia - ktos "jej" POkazuje Piotrka Zyle (prawy gorny rog) z pazurkami jakby wrocil/a od rozrzucania obornika na Lednicy... Buhahaha

PS The rest is silence - do czasu - az zakuma znaczenie slow >Entschuldigung Mr. Sommer< :):)
      • piter_wlkp Re: Jest nas wielu będzie więcej 08.10.13, 12:23
        >że nie będę się musiała obawiać dzwonka do drzwi o 6 rano

Cóż mogę poradzić , jeśli już do tego dojdzie to nie wyciągaj ukrytego w łazience pistoletu ;)
        • kazek100 Re: Jest nas wielu będzie więcej 08.10.13, 13:01
          uważasz, że władza, która odstawia takie szopki, to jest w porządku?
          • piter_wlkp Re: Jest nas wielu będzie więcej 08.10.13, 14:16
            > uważasz, że władza, która odstawia takie szopki, to jest w porządku?

Tak, uważam że walka z patologiami jest w jak najbardziej w porządku i nie wzruszają mnie łzy rzekomo uwiedzionych posłanek czy też równie mętne tłumaczenia polityków negocjujących na cmentarzu. A prawdziwą szopką jest sięganie po broń i nieumiejętne się z nią obchodzenie podczas próby zatrzymania przez funkcjonariuszy, tak więc drogi Kazku100 gdy zatrzyma cię policja do kontroli , przypadkiem nie wyjmuj ukrytego w kieszeni colta ani również scyzoryka ;)
            Nie mogę tylko dociec co też Lili może mieć na sumieniu, że tak bardzo obawia się wjazdu o 6 rano ...
            • kazek100 Re: Jest nas wielu będzie więcej 08.10.13, 14:35
              Mieszasz. Mnie też nie wzruszają łzy uwiedzionych posłanek, ta akurat posłanka zniesmacza mnie i powinna stracić mandat dożywotnio. Aczkolwiek władza z drugiej strony nie jest od organizowania prowokacji wobec obywateli, którzy wcześniej nie popełnili żadnych przestępstw, a po prostu należą do innego niż władza obozu politycznego.

Natomiast ta, co się zastrzeliła, nie była uwiedziona i nie udowodniono jej żadnej winy, ani przed śmiercią, ani po, i w ogóle okazało się, że wszystkie stawiane jej hipotetycznie zarzuty to była dęta teza pod zamówienie polityczne.

Tak więc największą patologią są tego rodzaju rządu i z taką patologią należy faktycznie walczyć.

A prawdziwą szopką jest sięganie po broń i
              > nieumiejętne się z nią obchodzenie podczas próby zatrzymania przez funkcjonari
              > uszy, tak więc drogi Kazku100 gdy zatrzyma cię policja do kontroli , przypadkie
              > m nie wyjmuj ukrytego w kieszeni colta ani również scyzoryka ;)

Nie wiem, bo nie miałem okazji przekonać się, jak zachowuje się niewinny człowiek wyciągany z rana z mieszkania pod dętymi zarzutami w obliczu władzy, która już wcześniej dowiodła, że jest w stanie sfingować zarzuty na polityczne zamówienie. W przeciwieństwie do ciebie takie uwagi nie bawią mnie wcale.
              • piter_wlkp kazek100 = kłamczuszek :) 08.10.13, 15:32
                > Nie wiem, bo nie miałem okazji przekonać się, jak zachowuje się niewinny człowi
                > ek wyciągany z rana z mieszkania pod dętymi zarzutami

Gdyby ta pani o której tu dywagujemy, została rzeczywiście WYCIĄGNIĘTA z mieszkania , to pewnie żyła by do dziś. Tymczasem pozwolono jej udać się do łazienki, gdzie sięgnęła po broń

>w obliczu władzy, która j
                > uż wcześniej dowiodła, że jest w stanie sfingować zarzuty na polityczne zamówie
                > nie.

I tu kłamiesz niestety , te sprawy badała komisja sejmowa posła Czumy (PO) , która nic takiego nie stwierdziła.
                niezalezna.pl/14194-raport-czumy-pis-bez-winy
                >W przeciwieństwie do ciebie takie uwagi nie bawią mnie wcale.
                Przede wszystkim bawią mnie twoje udawane pozy i kreowanie się na forumowy autorytet moralny. Owszem , czasem kończę wypowiedź uśmieszkiem, aby rozluźnić atmosferę dyskusji, ty jednak wolisz grać sztywniaka przyjmującego wszystko ze śmiertelną powagą
                • kazek100 peter wlkp = małe chamidło? 08.10.13, 15:50
                  piter_wlkp napisał:

> Gdyby ta pani o której tu dywagujemy, została rzeczywiście WYCIĄGNIĘTA z mieszk
                  > ania , to pewnie żyła by do dziś. Tymczasem pozwolono jej udać się do łazienki,
                  > gdzie sięgnęła po broń

bo chamówą jest wyzywanie kogoś z powodu przejęzyczenia. No dobra - nie wyciągnęli jej w kajdankach, bo jakaś biedna funkcjonariuszka - w tym wypadku niestety - okazała się człowiekiem, a nie pisowskim psem na posyłki. Reszta jednak się zgadza - przyszli po niewinną kobietę, a zrobili to na polityczne zamówienie.

Co do raportu Czumy (który nie jest dla mnie autorytetem, ale mniejsza o to) - słyszałeś kiedykolwiek o autorytarnej władzy, która nie zadbałaby o to, by jej przedstawiciele sami nie podpisywali dokumentów? Jesteś w stanie, patrząc w lustro i szczerze - powiedzieć sobie, że Ziobro nie miał z tym nic wspólnego? Jesteś w stanie napisać nam coś na temat win tej kobiety udowodnionych chociażby po śmierci (to w normalnym państwie policja ot tak sobie wpada do przypadkowych domów, tak na wszelki wypadek, z psami z samego rana???).

Reszty twojego wpisu - tej dotyczącej mojej skromnej osoby - nie zrozumiałem. Ale zauważyłem, że na tym forum, gdy tylko ktoś nie ma nic do powiedzenia, zaczyna komentować postawę rozmówcy. lekko żenujące.
                  • alfalfa Re: peter wlkp = małe chamidło? 08.10.13, 20:04
                    > bo chamówą jest wyzywanie kogoś z powodu przejęzyczenia

Być może ale gdzie tam było wyzywanie? Raczej mocny cytat. I to piter ma rację w kwestii profesjonalnego działania a raczej jego braku w przypadku pani policjant a nie Ty. Policja w takich przypadkach ma procedury i te zostały przekroczone/złamane. Te procedury są dla ochrony zarówno policji jak i zatrzymanego. Tylko kto by się spodziewał po pani byłej poseł/minister? To, że taka osoba strzela do siebie w efekcie zatrzymania przez policję jak nie przymierzając jakiś członek mafii czy inny zbrodniarz to Cię nie dziwi? Przecież tu wyraźnie coś zamieciono pod dywan.

> Co do raportu Czumy (który nie jest dla mnie autorytetem, ale mniejsza o to) -
                    > słyszałeś kiedykolwiek o autorytarnej władzy, która nie zadbałaby o to, by jej
                    > przedstawiciele sami nie podpisywali dokumentów? Jesteś w stanie, patrząc w lus
                    > tro i szczerze - powiedzieć sobie, że Ziobro nie miał z tym nic wspólnego?

Tu bardzo mocno się wyraziłeś bo patrząc z takiej perspektywy to ja mogę zapytać Ciebie czy patrząc w lustro i pamiętając przepychanki wokół podróży i użyczania samolotu prezydentowi Kaczyńskiemu uważasz, że Tusk nie odpowiada i "nie ma nic wspólnego" z katastrofą smoleńską?
                    A.
                    ps. Ja też zauważyłem, że gdy ktoś Ci wyciągnie konkretny argument, jak np. piter ten raport Czumy, który Twoją urojoną rzeczywistość weryfikuje, to regularnie się obrażasz i piszesz o jakichś ad personam.
                    • kazek100 Re: peter wlkp = małe chamidło? 08.10.13, 21:40
                      co do pani policjant, to ja akurat napisałem dokładnie to samo... Tyle, że akurat w tym wypadku brak profesjonalizmu szedł w parze z człowieczeństwem - bywa...

Jak dla mnie ktoś może być dobrym ministrem, i słabym człowiekiem. Sam nie wiesz, jak byś zachował się w takiej ekstremalnej sytuacji, więc szkoda o tym ględzić.

Peter pomylił panią Sawicką z panią Blidą, a mnie wulgarnie wytyka jakieś drobne przejęzyczenie - idiotyczne po prostu. Ty mnie kolego zarzucasz pisanie ad personam? To ja pierwszy zawarłem arogancki atak w samym tytule wpisu, na dodatek po swoim własnym błędzie? Minimum obiektywizmu proszę.

użyczan
                      > ia samolotu prezydentowi Kaczyńskiemu uważasz, że Tusk nie odpowiada i "nie ma
                      > nic wspólnego" z katastrofą smoleńską?

w pewnym sensie masz rację. Tusk nie powinien się zgodzić na ten lot, gdy na jednym pokładzie leciało tak wiele ważnych dla państwa osób, zwłaszcza na wiele przykładów wcześniejszej nieodpowiedzialności Lecha Kaczyńskiego. Ale wiesz, co by się działo, gdyby nie wyraził takiej zgody??? Ja nawet nie wiem, czy był władny nie wyrazić takiej zgody, ale zakładając, że tak - nie pamiętasz wcześniejszych przykładów obrażania się i jęku tego nieudanego prezydenta?

Mam prawo Czumę uważać za niezbyt godnego człowieka na podstawie jego nikłych wyników jako ministra i nieciekawych zachować osobistych w USA?
                      • alfalfa Re: peter wlkp = małe chamidło? 08.10.13, 22:28
                        Tusk nie powinien się zgodzić na ten lot, gdy na je
                        > dnym pokładzie leciało tak wiele ważnych dla państwa osób, zwłaszcza na wiele p
                        > rzykładów wcześniejszej nieodpowiedzialności Lecha Kaczyńskiego.

Tusk lądował tam kilka prawie dni wcześniej. Urządzenia wspomagające lądowanie usunięto. Takich szykan było więcej i wcześniej po stronie zarówno polskiej/rząd jak i rosyjskiej. To jest "gleba" rzekomej teorii spiskowej. Bo to nie był spisek "wybuchowy" ale "olewacki". I gnojków którzy klakiersko olewali "cokolwiek dla Lecha" teraz się chroni. W tym głównego olewacza.
                        A.
                        • kazek100 Re: peter wlkp = małe chamidło? 09.10.13, 09:17
                          Tusk lądował tam, gdy była dobra pogoda, podobnie jak Miller kilka lat wcześniej. Ot, wszystko.

Jeśli w mgle jedziesz przez las 120 km/h i walniesz w sarnę, to sam jesteś winien swojej głupocie i nie ma sensu dywagować, czy leśniczy dobrze postawił znaki, czy warsztat wyregulował prawidłowo hamulce etc.
                          • piter_wlkp Kończ już waść 09.10.13, 09:42
                            > Jeśli w mgle jedziesz przez las 120 km/h i walniesz w sarnę, to sam jesteś wini
                            > en swojej głupocie i nie ma sensu dywagować, czy leśniczy dobrze postawił znaki
                            > , czy warsztat wyregulował prawidłowo hamulce etc.

Samoloty latają we mgle i w gorszych warunkach , ale żeby walnąć nim w glebę trzeba jeszcze znaleźć się "na kursie i na ścieżce" tak jak kontrolerzy nakierowali. Jeśli chcesz to nieszczęście porównać do wypadku samochodowego , to wyobraź sobie że we mgle przy otwartym szlabanie wjeżdżasz na przejazd kolejowy - prosto pod nadjeżdżający pociąg. A następnie niczym niewzruszony dróżnik oświadcza, że sam byłeś sobie winien bo jechałeś we mgle
                            • kazek100 Re: Kończ już waść 09.10.13, 11:42
                              >
                              > Samoloty latają we mgle i w gorszych warunkach ,

Ciekawe. Sporo latam i wiele razy byłem zmuszony czekać przy warunkach pogodowych lepszych, niż wtedy w Smoleńsku. Zwykła procedura bezpieczeństwa, która stosuje się przy byle pasażerskim przelocie. No ale przy pasażerskich przelotach tego właśnie wymaga się od pilotów. Natomiast pamiętamy, czego ekipa Kaczyńskiego oczekiwała od pilotów, którzy odpowiedzialnie zachowali się w Gruzji i jak potem obelżywie ich potraktowano.

Jeżeli komuś udowodni się to "otwarcie szlabanu", to powinien ponieść konsekwencje. Z tym że jak dotąd to są tylko fantasmagorie, które niestety komisja Laska rozbiła w puch. Ale nawet na nieoznaczony szlabanami przejazd wjeżdża się zwalniając i upewniając, że nie nadjeżdża pociąg. Zwłaszcza we mgle, prawda? Jeżeli do jakiegokolwiek przejazdu będziesz się zbliżał z prędkością 120 km/h, to jesteś idiotą i czy dróżnik pijany, czy nie - tego faktu to nie zmienia. A ten chyba akurat pijany nie był.

PS. Nie chce mi się o Smoleńsku dyskutować, nie moja bajka, więc ten wątek urywam - proponuję wrócić do meritum.
                              • piter_wlkp Re: Kończ już waść 09.10.13, 11:49
                                >"Jeżeli komuś udowodni się to "otwarcie szlabanu", to powinien ponieść konsekwencje. Z tym że jak >dotąd to są tylko fantasmagorie, które niestety komisja Laska rozbiła w puch"

Chcesz zasugerować że komisja Laska wykreśliła ze stenogramów słowa kontrolerów "na kursie i na ścieżce" ??
                                Nawet jeśli tego nie zrobiła, to i tak jest na dobrej drodze aby skompromitować się zupełnie :)
                                • kazek100 Re: Kończ już waść 09.10.13, 12:51
                                  chcę powiedzieć, że o Smoleńsku musicie sobie podyskutować z kimś innym. Jestem całkowicie przekonany, że był to wypadek komunikacyjny. Zginął w nim prezydent, który cieszył się znikomym poparciem społecznym i nie miał szans na reelekcję.

Nie wierzę w te wszystkie spiskowe teorie i jeżeli chcecie się nimi ekscytować, to bez mnie. Niepotrzebnie w ogóle podjąłem temat kilka wpisów wyżej. Natomiast możemy podyskutować o tym, o czym mówiliśmy wcześniej (albo równolegle).
                                  • alfalfa Re: Kończ już waść 09.10.13, 21:50
                                    Zginął w nim prezydent
                                    > , który cieszył się znikomym poparciem społecznym i nie miał szans na reelekcję

Zginęło 96 osób w tym pani Jaruga-Nowacka czy inni z którymi ideologicznie kompletnie mi nie po drodze ale o nich pamiętam i nie uważam, żeby można było to lekceważąco potraktować jak kolizję drogową. To był skandal, organizacyjny i realizacyjny. A obserwujemy ciągłe zamiatanie pod dywan i chronienie "swoich". Tymczasem wrak polskiego samolotu rozkradają smoleńscy złomiarze. Skandal trwa.
                                    A.
                                    • kazek100 Re: Kończ już waść 09.10.13, 23:05
                                      No! wreszcie głos rozsądku!

> Zginęło 96 osób w tym pani Jaruga-Nowacka czy inni z którymi ideologicznie komp
                                      > letnie mi nie po drodze ale o nich pamiętam

właśnie.
                                      tylko, że to niestety był wypadek komunikacyjny. Mi też jest przykro (autentycznie) ze względu na osobę Lecha Kaczyńskiego i innych pisowców, choć Lecha Kaczyńskiego uważam za prezydenta jeszcze gorszego, niż jego imiennik. Ale to był wypadek, i tyle. I niestety, cóż za tragiczna ironia, zginęły w nim także osoby Kaczyńskiemu politycznie obce.

Jasne, można zastanawiać się nad kwestią bylejakości w działaniach różnych instytucji. Tu niestety nie do pobicia jest kancelaria prezydenta... Kaczyńskiego. Te wszystkie loty na zasadzie "jakoś to będzie", Gruzja... Dlaczego wiele miesięcy wcześniej szef tego pułku lotnictwa podał się do dymisji mówiąc publicznie, że sposób, w jaki to działa musi skończyć się katastrofą? (łatwo wygooglasz). Kilka miesięcy przed kwietniem w Polityce ukazał się artykuł (tytuł bodaj "Turbulencja"- też łatwo wygooglasz) w którym opisywano niesamowitą nieodpowiedzialność kancelarii Kaczyńskiego przy okazji przeróżnych podróży lotniczych. Co, spisek? A pamiętasz, jak Lech Kaczyński obrażał się na Tuska, że go nie zabrał samolotem do Brukseli (dwie najważniejsze osoby w państwie w jednym samolocie - tego nie przewidują procedury bezpieczeństwa żadnego kraju na świecie). Tak - można dyskutować o tragicznej nieodpowiedzialności graniczącej z głupotą - ale głównie otoczenia Kaczyńskiego. Ale na boga - nie o trotylach, helu, wybuchach i strzelającym Putinie, bo to jest intelektualna klęska.

Ja już naprawdę nie chcę gadać o Smoleńsku...
                                      • alfalfa Re: Kończ już waść 09.10.13, 23:27
                                        "Tak - można dyskutować o tragicznej nieodpowiedzialności graniczącej z głupotą - ale głównie otoczenia Kaczyńskiego."

I tu się różnimy bo dysponentem z tego co wiem była kancelaria Premiera. Powinni się zająć, jak rozumiem, logistyką całości. I o to idzie cały ten spór, o odpowiedzialność, a nie o "zamach". Jeśli trzeba było zakazać przelotu to powinni to zrobić a nie bawić się w "ciekawe co zrobią", na co wiele wskazuje. Po fakcie panicznie to oczywiście usuwali ale ODPOWIEDZIALNOŚĆ POLITYCZNA spada na dysponenta sprzętu czyli gabinet Donalda Tuska. Tak, Premier ma krew na rękach. Za nieprofesjonalne przeprowadzenie przelotu 96 polityków różnych opcji, czym zajmowali się jego ludzie.
                                        A.
                                        • kazek100 Re: Kończ już waść 10.10.13, 08:55
                                          Ja naprawdę nie chcę dyskutować o Smoleńsku i jest to mój ostatni wpis w tym podtemacie.

wyobraź sobie sytuację, w której ze względu na warunki pogodowe kancelaria premiera nie użycza tego samolotu Kaczyńskiemu (ja nawet nie wiem, czy jest do tego władna, ale tak hipotetycznie). Wyobrażasz sobie reakcję Obrażalskiego?

Czy za wypadek, który wydarzył się w nocy, we mgle, na źle oznaczonym przejeździe kolejowym - odpowiada dealer samochodów albo firma, która auta wypożycza? Toż to obłęd... Trzeba było lecieć na któreś z lotnisk zapasowych, trzeba było nie pozbywać się odpowiedzialnych pilotów, trzeba było nie wprowadzać specyficznych, a mega nieodpowiedzialnych obyczajów co do organizacji podróży lotniczych prezydenta, które opisywano wielokrotnie i przed, i po katastrofie.

Jeśli trzeba było zakazać przelotu to powinni
                                          > to zrobić a nie bawić się w "ciekawe co zrobią", na co wiele wskazuje.

Z tym, to ja nawet jestem w stanie się zgodzić. Ale kolega "abstrahuje od układu odniesienia". W naszej sytuacji politycznej, gdy na skutek działania oszołomów każdy najmniejszy gest odczytywany jest jako polityczne uderzenie? Myślę, że jeszcze dziś czytalibyśmy o perfidnym ataku Tuska, który nie pozwolił Kaczyńskiemu na uczestnictwo w katyńskich uroczystościach. Co nie zmienia faktu, że jakoś tam z tobą się zgadzam. Szef jest od podejmowania także niepopularnych decyzji, a Tusk Kaczyńskim ustępował i ustępuje zbyt często.

Tylko dwie uwagi - ja tak naprawdę nie wiem, czy kancelaria premiera była władna w tej kwestii. I druga - chcesz powiedzieć, że Kaczyński, szef lotnictwa i cała ta ekipa, która decydowała na bieżąco o locie - to były małe dzieci bez krztyny wyobraźni i odpowiedzialności i opiekować musi się nimi dobry wujek, na którego cały czas plują jadem?

Dlatego twoje teksty o "krwi na rękach" uważam za wyjątkowo durne - i stąd koniec tematu.
                                          Bez odbioru.
                                          • piter_wlkp Re: Kończ już waść 10.10.13, 09:19
                                            > Tylko dwie uwagi - ja tak naprawdę nie wiem, czy kancelaria premiera była władn
                                            > a w tej kwestii.

TAK , to właśnie ona była władna w tej kwestii. Pułk lotniczy podlegał Ministrowi Obrony, a dysponentem samolotu była Kancelaria Premiera, a dokładnie minister Tomasz Arabski.
                                            Prezydent ,dowódca lotnictwa i wszyscy inni byli w tym samolocie pasażerami, czy to tak trudno zrozumieć ? Więc wyobraź sobie że organizujesz wycieczkę szkolną ze swoimi uczniami, wynajmujesz autobus z kierowcą , a następnie dochodzi do katastrofy. Czy ktoś przytomny może Ci postawić zarzut o spowodowanie nieszczęścia, dlatego że zorganizowałeś wycieczką ?
                                            To byłoby niedorzeczne, tak samo jak zarzuty wobec byłego prezydenta

• kazek100 Re: Kończ już waść 10.10.13, 09:31
                                              A jednak odpowiem - porównywanie wycieczki szkolnej do wyprawy prezydenta mającego swa własną kancelarię jest bowiem niedorzeczne.

Spróbuj odnieść się do pytań, które zadałem wcześniej - jak zareagowałby Kaczyński na próbę odwołania jego lotu, dlaczego nie zdecydowano się na któreś z lotnisk zapasowych, o czym świadczy skrajna niekompetencja kancelarii Kaczyńskiego przy organizacji wcześniejszych jego podróży?

Z twojej wypowiedzi (alfy też) wynika, że największą winą Tuska było to, że nie myślał za Kaczyńskiego. Z czym zresztą, jak już wspomniałem, jestem skłonny się zgodzić.

Tylko powtarzam znów - Smoleńsk nie jest tematem tego wątku.
                                              • piter_wlkp Re: Kończ już waść 10.10.13, 09:58
                                                > A jednak odpowiem - porównywanie wycieczki szkolnej do wyprawy prezydenta mając
                                                > ego swa własną kancelarię jest bowiem niedorzeczne.

Otóż dobieram takie porównania, aby łatwiej było Ci uświadomić sobie pewne sprawy.

> Spróbuj odnieść się do pytań, które zadałem wcześniej - jak zareagowałby Kaczyń
                                                > ski na próbę odwołania jego lotu, dlaczego nie zdecydowano się na któreś z lotn
                                                > isk zapasowych, o czym świadczy skrajna niekompetencja kancelarii Kaczyńskiego
                                                > przy organizacji wcześniejszych jego podróży?

Zauważ proszę , że zadaniem kancelarii prezydenta nie jest zarządzanie pracą pułku lotniczego ani tym bardziej ustalanie lotnisk zastępczych czy innych detali. Prezydenta w ogóle to nie powinno obchodzić, jeśli jego kancelaria zgłosiła zapotrzebowanie na samolot, to szczegółową organizacją i wszystkimi detalami powinny zająć się te jednostki pod których władzą jest ten samolot jak i piloci - czyli pułk lotniczy podlegający Ministrowi Obrony jak i dysponent w osobie ministra Arabskiego. Gdyby pułk lotniczy podlegał bezpośrednio Kancelarii Prezydenta, to wtedy owszem można by mieć do niej pretensje o złe zorganizowanie lotu.

> Z twojej wypowiedzi (alfy też) wynika, że największą winą Tuska było to, że nie
                                                > myślał za Kaczyńskiego. Z czym zresztą, jak już wspomniałem, jestem skłonny si
                                                > ę zgodzić.

Premier również nie musi myśleć o takich technicznych detalach, ale jego OBOWIĄZKIEM jest wyznaczenie ludzi którzy o tym będą myśleć i za to ponosić odpowiedzialność. Bo według Konstytucji te sprawy właśnie jemu podlegają , jak się z tego wywiązał to widać ....
                                                • kazek100 należałoby skończyć - naprawdę 10.10.13, 10:20
                                                  W państwie, które funkcjonuje normalnie - może miałbyś rację. W państwie, w którym prezydent nie jest politycznym przeciwnikiem premiera, lecz jego wrogiem gotowym podjąć każdy krok, by premierowi zaszkodzić - niekoniecznie.

Powtarzamy się - jeżeli pytasz, czy w danych warunkach pogodowych premier powinien zabronić nieodpowiedzialnemu prezydentowi lotu - to już dawno, od ludzkiej strony oceniając -potwierdziłem, że powinien. Nie wiem jednak, czy Arabski albo ktokolwiek mógł wtrącić się w procedurę lotu na tym etapie, gdy ten lot już trwał. Lotniska zapasowe wyznaczone były.

Wiem natomiast, jak nieodpowiedzialnie Kancelaria Kaczyńskiego zachowywała się przy okazji wielu jego wcześniejszych podróży. W tym kontekście twoje porównanie do wycieczki szkolnej nabiera o dziwo sensu, ale jest to sens tragiczny.

I nie rozumiem, dlaczego nie odpowiadasz po raz któryś na zadawane przeze mnie pytania, a jednocześnie właśnie ze mną chcesz drążyć temat, o którym cały czas mówię, że mnie on nie interesuje (i że nie jest tematem wątku). Innych rozmówców tu nie ma?
                                                • alfalfa Re: Kończ już waść 10.10.13, 22:52
                                                  Prezydenta w ogóle to nie powinno obchodzić, jeśli jego kancelaria zgłosiła z
                                                  > apotrzebowanie na samolot, to szczegółową organizacją i wszystkimi detalami pow
                                                  > inny zająć się te jednostki pod których władzą jest ten samolot jak i piloci

Dokładnie tak.
                                                  A.
                                      • piter_wlkp I kolejne kłamstewko 10.10.13, 09:10
                                        "Co, spisek? A pamiętasz, jak Lech Kaczyński obrażał się na Tuska, że go nie zabrał samolotem do Brukseli (dwie najważniejsze osoby w państwie w jednym samolocie - tego nie przewidują procedury bezpieczeństwa żadnego kraju na świecie). "

Nie że go nie zabrał do Brukseli, co impertynencko nie udostępnił mu samolotu (wtedy jeszcze były 2 tupolewy), skutkiem czego kancelaria prezydenta wyczarterowała sobie samolot z LOTu i tym samym 2 najważniejsze osoby w państwie nie podróżowały jednym samolotem.
                                        • kazek100 Re: I kolejne kłamstewko 10.10.13, 09:35
                                          OK, ale żądanie wspólnego lotu się pojawiło. Co do reszty - pewnie masz rację. Z tą uwagą, że Kaczyński zdaje się do tej Brukseli nie był zaproszony i nie miał tam nic do roboty. Ale jak widzisz - swój lot zorganizował nie licząc się z taką czy inną opinią kancelarii premiera. A w przypadku lotu Smoleńskiego niby było inaczej? Sam sobie zaprzeczasz.

Jeżeli naprawdę nie wstyd wam oczekiwać, że to Tusk miał myśleć za Kaczyńskiego, który zresztą i tak demonstracyjnie i nigdy nie liczył się z jego zdaniem (patrz - Bruksela), to zgoda - jest to WINA TUSKA.
                  • piter_wlkp Kazek100 manipulant ? 09.10.13, 00:06
                    > bo chamówą jest wyzywanie kogoś z powodu przejęzyczenia.

Otóż mój Wielce Rozumny Przedmówco wiedz, że nie zarzucam ci przejęzyczenia, tylko ewidentne rozminięcie się z prawdą gdy piszesz o politycznych zamówieniach PiS - na dowód czego powołałem się na raport komisji posła Czumy (nawiasem mówiąc - często cytowany w mediach, więc słyszałeś o nim zapewne nie raz). I nie uważam cię za człowieka aż tak durnego, żebyś nie był w stanie tego zrozumieć. Nie pierwszy raz na tym forum usiłujesz zmanipulować wypowiedź swojego adwersarza, zdążyłem się do tego przyzwyczaić ,ale mimo wszystko niezbyt dobrze o tobie to świadczy.

> Co do raportu Czumy (który nie jest dla mnie autorytetem, ale mniejsza o to) -
                    > słyszałeś kiedykolwiek o autorytarnej władzy, która nie zadbałaby o to, by jej
                    > przedstawiciele sami nie podpisywali dokumentów? Jesteś w stanie, patrząc w lus
                    > tro i szczerze - powiedzieć sobie, że Ziobro nie miał z tym nic wspólnego?

Odpowiem krótko, jeśli jesteś w posiadaniu dowodów że autorytarna władza PiS tak właśnie postępowała to je tu wyartykułuj albo podaj linka. Przypomnę że komisja posła Czumy (którego o sympatie do Ziobry podejrzewać nie sposób) nic takiego nie stwierdziła, mimo że badała te sprawy dłużej niż trwały rządy tego rzekomo autorytarnego PiSu.

> eś w stanie napisać nam coś na temat win tej kobiety udowodnionych chociażby po
                    > śmierci (to w normalnym państwie policja ot tak sobie wpada do przypadkowych d
                    > omów, tak na wszelki wypadek, z psami z samego rana???).

Otóż wiedz Kazek, że znane są przypadki że POlicja wpada do internautów krytykujących władzę (tą obecną) i tego właśnie należy się bać.

> Reszty twojego wpisu - tej dotyczącej mojej skromnej osoby - nie zrozumiałem.

Myślę jednak , że zrozumiałeś doskonale

>Ale zauważyłem, że na tym forum, gdy tylko ktoś nie ma nic do powiedzenia, zaczy
                    > na komentować postawę rozmówcy. lekko żenujące.

To dobra myśl , którą mógłbym zadedykować również Tobie
                    • kazek100 Re: Kazek100 manipulant ? 09.10.13, 09:36
                      piter_wlkp napisał:
                      >
                      > Otóż mój Wielce Rozumny Przedmówco wiedz, że nie zarzucam ci przejęzyczenia

To dlaczego przyczepiłeś się akurat do sformułowania?
                      Oczywiście, że słyszałem o raporcie Czumy i napisałem już wyżej, co sądzę zarówno o tym raporcie, jak i o jego autorze. Oczywiście, możemy robić z siebie durniów i wbrew nawet deklaracjom samego Ziobry twierdzić, że nie mieszał się do pracy prokuratury, ale ja nie widzę w tym sensu. Zbyt wiele nasze państwo kosztuje wypłacanie odszkodowań za oskarżenia formułowane z kapelusza przez ludzi tej ekipy i zbyt wiele prywatnych tragedii ci ludzie (Ziobro, Macierewicz) spowodowali.

Przypomnę że komis
                      > ja posła Czumy (którego o sympatie do Ziobry podejrzewać nie sposób)

tytułem dygresji - sposób, sposób. Akurat Czuma należał do tej frakcji PO, która z PiSem miała w wielu kwestiach po drodze.
                      Oczywiście, że nie podam Ci żadnego linka, skoro sam napisałem, że tego rodzaju ludzie dbają o to, aby dowody ich nacisków nie były pisemne. Jak dla mnie dowodem była sama atmosfera tych lat, ale jeżeli ty uważasz to, co działo się między 2005 a 2007 za normalne, to pewnie i tak się nie przekonamy. Kogo w takim razie obwiniasz za to, że do niewinnej kobiety z samego rana wpadła policja z bronią? Kogo za aresztowania w świetle kamer? Szeregowych krawężników? Zacząłeś ten wątek od pomylenia Blidy z Sawicką, której bronić nie sposób, ale co znaczące - obaj uciekliście od pytania - czy w normalnym państwie służby policyjne są od tego, by preparować dokumenty mające sprowokować wcześniej nienotowaną obywatelkę do ewentualnego przestępstwa? I czy to przypadek, że akurat była to posłanka opozycyjnej partii? I co? znów wpadł na to ten medialny pseudoagent Tomek?

Daruj sobie przedszkolne odpowiedzi typu " a ty..." . Dyskutowanie na temat rozmówcy, zamiast o meritum, jest słabe i tyle.
            • Gość: Georg Sommer Re: Jest nas wielu będzie więcej IP: *.pools.arcor-ip.net 08.10.13, 14:55
              Pitrze.... Nie znam tego przyslowia do konca : Na kim czapka gore...?? E.... tam,o to Lili nie POdejrzewam... Moze jako szpargal nasikala do kropielnicy...?? E... tam,nie wykonalne - za wysoko...!! Juz wiem - zrobila se zdjecie z Paliglupem - moze miec obawy.. :):)
              • piter_wlkp Re: Jest nas wielu będzie więcej 08.10.13, 15:34
                >Juz wiem - zrobila se zdjecie z Paliglupem - moze miec obawy.. :):)

I co gorsza , pewnie wrzuciła to zdjęcie do Naszej-Klasy , na jej miejscu też bym się bał ;)
            • lili_marleen Ad personam et vice versa 09.10.13, 06:49
              piter_wlkp napisał:

> Nie mogę tylko dociec co też Lili może mieć na sumieniu, że tak bardzo obawia s
              > ię wjazdu o 6 rano ...

I to jest właśnie takie typisch pisowskie myślenie - jest przeciwko stosom, zatem musi być też czarownicą. Lepiej powiesić 100 niewinnych niżby jeden winny uniknął kary. Dajcie nam człowieka a paragraf się znajdzie.

Właśnie dlatego gdy trzeba będzie poprę każdego nawet Palikota by ludzie takiego pokroju byli maksymalnie izolowani od wpływu na losy mojego kraju, w tym i moje.

I na koniec jeszcze jeden cytacik, popularny w mrocznych czasach nieudanego na szczeście budowania IV RP.

"Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem.
              Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą.
              Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem przecież socjaldemokratą.
              Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem.
              Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było."
              • piter_wlkp Re: Ad personam et vice versa 09.10.13, 09:36
                > I to jest właśnie takie typisch pisowskie myślenie - jest przeciwko stosom, zat
                > em musi być też czarownicą. Lepiej powiesić 100 niewinnych niżby jeden winny un
                > iknął kary. Dajcie nam człowieka a paragraf się znajdzie.
                >
                > Właśnie dlatego gdy trzeba będzie poprę każdego nawet Palikota by ludzie takieg
                > o pokroju byli maksymalnie izolowani od wpływu na losy mojego kraju, w tym i mo
                > je.

No to sobie ulżyłaś fantazjując o PISowskim terrorze i 100 powieszonych.
                Mimo wszystko nie boję się żyć w kraju, w którym różnym celebrytom zdarza się zostać nieprzyjemnie obudzonym o 6 rano.
                Bardziej przeraża mnie możliwość zostania okradzionym przez tzw. wymiar sprawiedliwości za nieswoje długi , tylko dlatego że moje nazwisko może być zbieżne z jakimś oszustem, co w ostatnich latach stało się częstą praktyką.

Jeszcze nawiążę do liczby 100 - bo mniej więcej tyle osób zostało skrytobójczo zamordowanych przez PRL-wską bezpiekę w latach 80-tych.
                Te zbrodnie nie doczekały się kary, ale za to Twój Ukochany Palikot traktuje ówczesnego przywódcę z najwyższymi honorami , a nawet chiał mu wyprawić huczne 90-te urodziny. I to by było na tyle odnośnie mrocznych czasów i równie mrocznych postaci
                • kazek100 Re: Ad personam et vice versa 09.10.13, 09:43
                  > Mimo wszystko nie boję się żyć w kraju, w którym różnym celebrytom zdarza się z
                  > ostać nieprzyjemnie obudzonym o 6 rano.

a ja się boję, bo to jedzie faszyzmem. Takie rzeczy powinny być zarezerwowane tylko dla mafiosów, na których są już konkretne dowody.

> Bardziej przeraża mnie możliwość zostania okradzionym przez tzw. wymiar sprawie
                  > dliwości za nieswoje długi , tylko dlatego że moje nazwisko może być zbieżne z
                  > jakimś oszustem, co w ostatnich latach stało się częstą praktyką.

to akurat prawda, ale co to ma wspólnego z tematem? Praca komorników nie została uregulowana ani przez PiS, ani przez PO i takie zdarzenia miały miejsce za rządów i jednych, i drugich. Problemem jest to, że nasze państwo ogólnie jest nieprzyjazne dla obywateli i traktuje obywatela z góry jako potencjalnego przestępcę, ale tu akurat pisowski obłęd nie jest odpowiedzią, skoro właśnie prezes bredził, że "jeśli ktoś ma pieniądze, to skądś je ma". A to jego słowa, prawda?

To co piszesz o PRL-u - to prawda, nie przypominam sobie, aby Lilli kiedykolwiek PRL wybielała. Ale co to ma wspólnego z naszą rozmową? I wiesz, dlaczego nigdy nie ukarano winnych? Bo ci profesjonalnie zadbali, aby śladu po ich winie na piśmie nie było. Cos ci to przypomina?

• renepoznan Jak ci się podoiba Lili sojusz PIS i T-RUCHła? 08.10.13, 17:20
        Dzisiaj wspólnie rozpoczęli zmianę Polski - co prawda tylko konferencją prasową.
        Złośliwy jestem - Ale czy nie powinnaś czegoś odszczekać?
        Jak ci się podoba ten sojusz? Będziesz musiała brać udział w pochodach z pochodniami każdego dziesiątego.
        ;)
        • lili_marleen Re: Jak ci się podoiba Lili sojusz PIS i T-RUCHła 09.10.13, 06:40
          renepoznan napisał:

> Dzisiaj wspólnie rozpoczęli zmianę Polski - co prawda tylko konferencją prasową

Jak mawiał Napoleon - serce polityka powinno się znajdować w jego głowie. Ale to tylko taki cytat. Podobnież jak ten z Kaczmarskiego - polityka to w krysztale pomyje.

Tak jak pisałam wcześniej - na JP patrzę z sympatią, co nie znaczy, że nie zniesmaczają mnie niektóre jego wolty, typu wizyta u chorego Jaruzela.

Dziś mnie za cytowanie wzięło - wiec na zakończę Herbertem:

Zanim zgłosimy akces trzeba pilnie badać
          kształt architektury rytm bębnów i piszczałek
          kolory oficjalne nikczemny rytuał pogrzebów

Zatem się z wciąż z niewyczerpaną przychylną ciekawością przyglądam
          • kazek100 Re: Jak ci się podoiba Lili sojusz PIS i T-RUCHła 09.10.13, 14:59
            tam jest jeszcze (cytuję z pamięci, więc może niedokładnie): "Niech nie opuszcza cię twoja siostra Pogarda dla szpicli (...)"
          • renepoznan Re: Jak ci się podoiba Lili sojusz PIS i T-RUCHła 09.10.13, 16:02
            Jak już cytujemy lili to warto zacytować ten wiersz - cały:
            To wcale nie wymagało wielkiego charakteru
            nasza odmowa niezgoda i upór
            mieliśmy odrobinę koniecznej odwagi
            lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
            Tak smaku
            w którym są włókna duszy i cząstki sumienia

Kto wie gdyby nas lepiej i piękniej kuszono
            słano kobiety różowe płaskie jak opłatek
            lub fantastyczne twory z obrazów Hieronima Boscha
            lecz piekło w tym czasie było jakie
            mokry dół zaułek morderców barak
            nazwany pałacem sprawiedliwości
            samogonny Mefisto w leninowskiej kurtce
            posyłał w teren wnuczęta Aurory
            chłopców o twarzach ziemniaczanych
            bardzo brzydkie dziewczyny o czerwonych rękach

Zaiste ich retoryka była aż nazbyt parciana
            (Marek Tulliusz obracał się w grobie)
            łańcuchy tautologii parę pojęć jak cepy

dialektyka oprawców żadnej dystynkcji w rozumowaniu
            składnia pozbawiona urody koniunktiwu

Tak więc estetyka może być pomocna w życiu
            nie należy zaniedbywać nauki o pięknie

Zanim zgłosimy akces trzeba pilnie badać
            kształt architektury rytm bębnów i piszczałek
            kolory oficjalne nikczemny rytuał pogrzebów

Nasze oczy i uszy odmówiły posłuchu
            książęta naszych zmysłów wybrały dumne wygnanie

To wcale nie wymagało wielkiego charakteru
            mieliśmy odrobinę niezbędnej odwagi
            lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
            Tak smaku
            który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
            choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
            głowa

Tylko mam prośbę - nie mów, że ten wiersz jest osadzony w konkretnej sytuacji - jak mi próbował wmówić pewien nauczyciel.
    • kazek100 Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? 07.10.13, 09:06
      Krytykowanie (albo wychwalanie) jakiejś partii za pomocą słowotwórczych gierek z jej nazwą, jest strasznie słabe. Dziecinada zwykła.

Zwłaszcza, że PiSu i tak pod tym względem nikt nie przebije.
    • Gość: POZtrach Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? IP: *.182.17.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.10.13, 12:10
      Wszystko co jest w opozycji wobec naszpikowanego pedofilią i kultem pieniądza kk oraz popierających ich pisowcom jest OK. Więc TWÓJ RUCH !
    • Gość: AAA Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? IP: *.play-internet.pl 08.10.13, 14:43
      "Twój ruch" powiedziała soldateska (w moskwie szkolona)...."trzeba stajnie augiasza wypełnić po sam dach"...by na Pis nie było już miejsca. "Wszystkie ręce do wideł...palikoty, aktorzyny, celebryci i celebrytki, literaci, luksusowe dziennikarki, truchła i cała reszta medialnego panopticum...." Jedynie słuszna partia już nie gwarantuje wygodnej platformy łączącej Berlin z Moskwą, właśnie bierze zanurzenie...
    • alfalfa Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? 08.10.13, 20:18
      To jest z założenia partia dietetyczna. Realnie pusta ideologicznie, po prostu próbuje znaleźć niszę, jak firma bo temu jest bliższa, niż jak klasyczna partia polityczna. Także jak przedstawienie teatralne i dlatego poszukuje wyrazistych ale i posłusznych aktorów (już nikt zdaje się nie pamiętać skandalicznych wypowiedzi Palikota o marszałek Nowickiej). Gdy przyjdzie co do czego to jej entuzjaści zagłosują na ... PO bo "nie będą chcieli zmarnować głosu" ergo: tak samo są puści ideologicznie.
      A.
      • kazek100 Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? 08.10.13, 21:43
        Nowicką zdaje się przeprosił...

Nie chciałbym wyjść na takiego, co innym zarzuca bicie murzynów, ale co sądzisz o prezesie, który w 2005 roku dochodził do władzy na populistycznym haśle zaostrzania prawa i sądzenia jak dorosłych 13-latków, a kilka lat później został etatowym obrońcą stadionowych bandytów? Nie boli?
        • Gość: AAA Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? IP: *.play-internet.pl 08.10.13, 21:51
          został et
          > atowym obrońcą stadionowych bandytów? Nie boli?

Boli, bo ciebie nie wybronili ?

• qwardian Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? 08.10.13, 21:52

kazek100 napisał:

> o prezesie, który w 2005 roku dochodził do władzy na populistycznym haśle zaos
          > trzania prawa i sądzenia jak dorosłych 13-latków, a kilka lat później został et
          > atowym obrońcą stadionowych bandytów?

Idź spać Kaziku. Halucynacje nie odstępują Ciebie na dobę. Nikt nikogo nie zabił na stadionie i prezes żadnych bandytów nie bronił...
          • kazek100 Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? 09.10.13, 09:46
            a nie no, zdaniem naszego naczelnego chrześcijanina sytuacja, gdy 50 bandytów kopie jednego stewarda (widziane na własne oczy), gdy bandzior wali po plecach dziennikarkę, a inny półmózg daje w twarz piłkarzowi, to rzecz zupełnie normalna. W końcu nikogo nie zabili.

My jednak żyjemy w innych mentalnych świata - i całe szczęście.
            • qwardian Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? 09.10.13, 10:31

kazek100 napisał:

> a nie no, zdaniem naszego naczelnego chrześcijanina...

Nie chcieliście Romana Giertycha. Zamienił stryjek siekierkę na kijek. Pięćdziesiąt uczniów Kaziku to leje ofiary podczas każdej przerwy na korytarzu pod pokojem nauczycielskim i nikt na to nie zwraca uwagi..

tvp.info/informacje/ludzie/coraz-wiecej-rozbojow-w-szkolach/6269048
              Przestępstw w gimnazjach i podstawówkach przybywa, a sprawcy są coraz młodsi i bardziej brutalni. Liczba wymuszeń i rozbojów przez ostatnie dwa lata prawie się podwoiła...

Wzrost przestępczości w szkołach trwa od lat. Jedynie w 2007 roku było ich mniej. Rok wcześniej ówczesny minister edukacji Roman Giertych wprowadził program „Zero tolerancji dla przemocy w szkole”.
              • kazek100 Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? 09.10.13, 13:04
                A ja pamiętam badania, które pokazywały, że właśnie wczasach Giertycha wzrósł poziom agresji w szkołach. Na upartego mogę je gdzieś wygrzebać, ale takie badania najczęściej i tak nic nie dowodzą. Giertych poza wprowadzeniem mundurków, skompromitowaniem matury i kilkoma prezentami dla Kościoła właściwie nic nie zrobił, za poziom agresji w szkołach trudno go więc i chwalić, i krytykować. Bo jakie działania masz na myśli? Konferencję prasową na cmentarzu? Te groteskowe trójki włóczące się po szkołach (u mnie byli z wizytą raz, pogadaliśmy sobie w przyjacielskiej atmosferze, ponarzekali na trudy codziennej pracy i tyle było z tego efektu - bo i więcej być nie mogło).

Co nie znaczy, że uważam, iż obecną sytuację należy lekceważyć. Wiele jest tego przyczyn, na pewno jedną z nich był idiotyczny pomysł wprowadzenia gimnazjum - przez bardzo katolicki rząd AWS. Ja wiem, że Giertych to krytykował, ale populistycznie dopiero po kilku latach. W trakcie wprowadzania tego absurdu pomysł krytykowało niestety tylko SLD.

Tylko co to wszystko ma wspólnego z bandytyzmem stadionowym? chcesz jeden bandytyzm usprawiedliwiać innym? Na szczęście jednak twój dramatyczny opis przerw szkolnych jest mocno nadmuchany i nie ma zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością (wiem wiem, państwo się wali, nic nie działa, geje okradają katolików na ulicach te wszystkie wasz bajki...)
        • alfalfa Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? 08.10.13, 22:44
          Co mnie Prezes? Nie jestem wyborcą PiS. Głosuję wg poglądów prawicowych i przede wszystkim wolnościowych. Widziałem ostatnio kilku "hooligans" i nie byli to 13 latkowie. Chyba daltoniści bo przechodzili na czerwonym i "dziwili" się trąbieniu kierowców.

App - złapano w zdaje się Wałbrzychu dilera 210g marihuany a równolegle gdzieś tam kilku dresów zaatakowało Romów w ich domu. Pierwszemu grozi 10 lat a ekipie debili 5. Nieźle, nie?
          A.
          • kazek100 Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? 09.10.13, 09:47
            no to fajnie. Ja byłem na meczu ze Śląskiem, gdy 50 "patriotów" kopała jednego stewarda. Ty widziałeś taki przypadek, ja inny - nic z tego nie wynika. Prezes jednak wyszedł na "lekko niekonsekwentnego" i trudno go za to cenić.
        • piter_wlkp Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? 09.10.13, 00:28
          > Nie chciałbym wyjść na takiego, co innym zarzuca bicie murzynów, ale co sądzisz
          > o prezesie, który w 2005 roku dochodził do władzy na populistycznym haśle zaos
          > trzania prawa i sądzenia jak dorosłych 13-latków,

Ja sądzę, że prezes był bardziej przewidujący niż niejeden tzw. autorytet , a oto dowód
          statystyka.policja.pl/st/informacje/49245,Nieletni-zabojcy.html
          >a kilka lat później został etatowym obrońcą stadionowych bandytów? Nie boli?

Czyżby chodziło o Piotra Staruchowicza ? Tak wiadomo że popełnił on wielką myślo-zbrodnię propagując hasło "Donald ma tole .... "
          Czy chciałbyś przedstawić listę pozostałych jego "bandyckich" ekscesów ?
          • kazek100 Re: Są tu jacyś zwolennicy palikotowego T-RUCHła? 09.10.13, 09:54
            Z tego co wiem, Staruch nie jest oskarżony o myślozbrodnię, tylko ma konkretne prokuratorskie zarzuty, nie dotyczącego jego durnych hasełek. Nie śledzę tego zbyt dokładnie, jeżeli znasz jakieś źródła, które wskazywałyby, że zarzuty pod jego adresem są sfabrykowane, to je podaj.

Natomiast że jest bandziorem, to akurat bezsporne - normalny człowiek nie wali w mordę piłkarza drużyny, której kibicuje, nawet gdyby ten był leniem i łamagą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka