Dodaj do ulubionych

Jubileusz Szpitala

19.09.04, 12:20
Nie będę pisał na forum WW, bo po co? Tutaj jest ciekawiej. Jubileusz
szpitala to uroczysty moment ale zdecydowanie zbyt "pompowaty". Wiem, że
powiat dofinansował miesiąc temu około 4.000 zł ta imprezę, konkretnie
przeznaczył kasę na jakiś folder o szpitalu i wspomnianym jego
jubileuszu.Może dzieki temu folderowi łatwiej będzie szpital
sprywatyzować.Ciekawe ilu będzie przedstawicieli władz a ilu pracowników
szpitala? Ponoć podobno nie wszyscy wiedza o tym święcie.
Obserwuj wątek
    • jackowrzesnianin Re: Jubileusz Szpitala 19.09.04, 12:32
      Napisałem 13.09, przekleję i dopiszę

PONOĆ Z OKAZJI JUBILEUSZU SZPITALA (A MOŻE Z POWODU JEGO "PRYWATYZACJI") MA SIĘ ODBYĆ WIELKA FETA.

I znów kilka pytań, na które mam nadzieję znaleźć odpowiedź w WW.

1. Dlaczego "feta" powiatowego szpitala ma sie odbyć w prywatnym ośrodku w Nekielce??

Czy będący w gesti gminy WOK, to za niskie progi na na Starosty i Dyr szpitala nogi??
      (po co dawać zarobic innym, skoro mogłoby zarobić miasto).
      Ja wiem, przyjęcia "U Kareńskich" nobilitują. To taki rodzaj szpanu.
      Ale dlaczego szpanować, kiedy ponoc szpital ma kłopoty tak duże, że bez inwestora ani rusz??

2. Za czyje pieniądze, ta impreza będzie organizowana??

3. Jakie są przewidziane koszty tej imprezy??

4. Ilu i jakich gości spodziewają sie organizatorzy??

Liczę, na rozwinięcie tematu w WW i zadanie organizatorom fety tych i innych ciekawych pytań.

I wyjaśnienie. Ja nie jestem "Gomułka", i nie nawołuje do wkładania worków pokutnych, ja tylko nawołuję do rozsądku.

JUBILEUSZ TAK, TYLKO DLACZEGO Z TAKA POMPĄ??
      Folder?? No cóż pytanie, czy warto reklamnowac usługi, które są "chodliwe" i bez reklamy. To oczywiste wyrzucanie kasy. Na jubileusz starczyłoby napisać artykuł do Kwartalnika Wrzesińskiego, czy nawet poświęcic mu cały numer. Wielu by kupiło (np ja) i byłoby bez kosztów.
      No ale to moze RZECZYWIŚCIE FOLDER REKLMOWY DO PRZYWATYZACJI?
    • jackowrzesnianin MAM NADZIEJĘ, 20.09.04, 11:23
      MAM NADZIEJĘ,
      że w najblizszych WW przeczytam nie tylko artykuł pod tytułem:
      "I JA TAM Z GOŚĆMI BYŁEM,
      MIÓD I WINO PIŁEM,
      ...."
      Ale również odpowiedż na pytanie o sponsorów i cel tej "POMPY".

Bo ta "POMPA" wg mnie słuzy do pompowania pieniędzy z naszych kieszeni do firm farmaceutycznych. I to w skali kraju. Leki drogie jak diabli, a z drugiej strony kosztowna promocja (podejrzewam te firmy o fundację).

Bo ta POMPA służy tez chyba (jako pomocnik) do "przepompowania" majatku naszego szpitala, do prywatnych kieszeni.
      Ile z tego ma trafic do kieszeni naszych decydentów, a ile do kieszeni "zachodnich inwestorów", pozostanie zapewne tajemnicą. I mówić szczerze nie interesuje mnie, kto ukradnie "nasz" szpital. Mi wystarczy fakt, ze ukradnie.
      • kramer100 Re: MAM NADZIEJĘ, 20.09.04, 13:24
        Prawdopodobnie nic wiecej niż" wypada" nie przeczytamy, tak jak nic, ani
        jednego zdania nie przeczytaliśmy o sesji, ostatniej sesji powiatowej. Na
        której poruszano wiele ciekawych tematów jak:
        - kredyt krótkoterminowy na kwotę 2.min złotych
        - dofinansowanie WTZ w Czeszewie
        - tajemnicza sprzedaż działki 34ha w Bierzglinku
        • jackowrzesnianin TRADYCYJNIE 20.09.04, 14:15
          TRADYCYJNIE więcej szczegółów proszę.

Jeżeli WW nie pisze całej prawdy, albo traktuje ją wybiórczo, to dlaczego opozycja (niezalżnie z lewa, prawa, czy z srodka) nie publikuje wyjaśnień, sprostowań, czy artykułów w internecie?
          Ja rozumiem, ze druk gazetek, to spore nakłady finansowe, ale wstawienie artykułów na forum w GW, czy WW jest przecież darmowe. Ba, można bez trudu zbudowac darmową stronke internetową, a na forum rozpropagowac jej adres.

Przecież, to tylko trochę pracy napisać jakiś artykuł.
          A MOŻE OPOZYCJA JEST NA TO ZBYT LENIWA?? A może, jak włądza patrzy tylko na kasę.

Popatrzcie jak aktywny medialnie potrafił być Pan Kałuzny przed wyborami.
          I ma efekty, jest burmistrzem.

Naprawdę nie rozumiem, takiego braku działan opozycji.
          A wybory zbliżają się milowymi krokami.

KTO MA LEPSZY PROGRAM, KTO POTRAFI LEPIEJ RZĄDZIC, KTO WIDZI BŁĘDY, CZY PRZEWAŁY WŁĄDZY, JEST OBYWATELSKO ZOBOWIĄZANY DO UJAWNIENIA TYCH FAKTÓW.
          W przeciwnym razie, to tylko bicie piany. Bicie, które do niczego nie prowadzi. Ani do zmiany złych decyzji władz, ani do wyboru nowej lepszej władzy.

Na poziomie kraju sprawa jest trudna, ale w gminie dużo łatwiejsza.
          DO DZIEŁA PANIE I PANOWIE
          • kramer100 Re: TRADYCYJNIE 20.09.04, 16:15
            Nie zalezy mi na publikowaniu moich mysli w serwisie WW. I jesli ktoś chce
            wrzucać te teksty tam gdzie ja osobiście nie miałem ochoty, to jego sprawa.
            Problem aktywności opozycji szeroko rozumianej jest myslę kwestią czasu.W swej
            wypowiedzi powyżej jackowrzesnianin postawił pytanie: Czy WW napisza o imprezie
            ZOZ-u czy nie ? Uważam, że napiszą tyle ile będą chcieli napisać. A jeśli
            chodzi o konkrety to proszę bardzo :
            na ostatniej sesji/ znam to z opowiadań ocecnych na niej ludzi / Starosta
            pominął w swym sprawozdaniu omówienie uchwały na mocy której uruchomiono kredyt
            na kwotę 2 mln złotych, jak równiez pominąl omówienie uchwały zarządu w sprawie
            zarezerwowania w budzecie powiatu na rok 2005 kwoty 800.000 zł na
            termomodernizację szpitala./ W atmosferze prywatyzacji to dziwne zobowiazanie?/
            Pominął tzn nie poinformował radnych. Nie wiem czy świadomie czy nie. Radni
            jednak o takich uchwałach zarzadu powinni być informowani. Dzięki radnym
            opozycji Starosta został zobowiazany do zlożenia dodatkowych informacji.
            • jackowrzesnianin Re: TRADYCYJNIE 20.09.04, 16:40
              Nasze społeczeństwo internetowe, podziliło się na tych od GW i od WW. Ja uważam, że ważne sprawy Wrzesni powinny docierać do jak najszerszego kręgu odbiorców. Ba powinna się wypowiadać sie jak największa liczba internautów i mieszkańców miasta, gminy i powiatu.
              Dlatego w okresie przejściowym, niektóre wątki zakładam na obu forach.

Dziękuję za wyjaśninie w sprawie rady. Szkoda, że któryś z radnych opozycji, nie opisze problemu szerzej.
              W końcu, jak nie bedziemy znali faktów, wyjdzie na to, że nasza władza jest "CACY", a WW bardzo rzetelne.
              A czy tak jest??
              Czy włądza jest cacy??
              Czy WW są rzetelne??
              Skoro nikt nie stawia konkretnych zarzutów, to chyba tak????

Ciekawe jak tam imprezka i jakie bedzie sprawozdanie.
        • marcopollo Re: MAM NADZIEJĘ, 20.09.04, 17:58
          Ja też uważam, że poziom tego forum jest wyższy . Co do bankietu z okazji 75
          lecia szpitala, to takie sytuacje są powszechne w cywilizowanych krajach.
          Należałoby się jednak mocno zastanowić, czy w dobie wielkich braków we
          wrzesińskiej służbie zdrowia i w wielu jeszcze innych działach stać nas na
          wystawne bankiety za pieniądze podatników, w tym tych chorych? Rzeczywiście
          władza szarżuje naszymi pieniędzmi. Czytałem już na tym forum, że władza
          sprzedała działkę przy autostradzie za prawie 9 milionów zł. Czy o tą działkę
          Bierzglinka chodzi? Może trochę więcej na ten temat informacji byś nam
          sprzedał. W końcu na mieście się mówi, że Bierzglinek uratował władzy tyłki, bo
          musieliby już ogłosić bankructwo powiatu żeby nie sprzedaż tej ziemi
          gospodarstwa. Jak masz trochę więcej na ten temat informacji to się podziel.
          • kramer100 Re: MAM NADZIEJĘ, 20.09.04, 18:19
            Tak faktycznie chodzi o działke w Bierzglinku. Działke sperzedano ale nie do
            końca i nie za 9mln tylko za 7mln. Jak wynikało z wypowiedzi starosty na sesji
            sprzedano jej kazdy metr za 20 zł ale powiat jeszcze w ramach tego musi wykonać
            ponoć całe uzbrojenie terenu, co przeciez tą cene obniży. Kiedyś poprzedniego
            Starostę opisywano za przejecie gospodarstwa, zadłuzonego to prawda. Ale jeśli
            powiat splacił wówczas długi gospodarstwa powstałe chyba za czasów p. Paterki w
            wysokości 500.000,00 a dzisiaj mozna 1/10 tego gospodarstwa sprzedać za 7 mln.
            to chyba dla powiatu doskonałe rozwiazanie
            • marcopollo Re: MAM NADZIEJĘ, 20.09.04, 18:34

Dzięki. Odpowiedź w iście wyścigowym stylu. 7 milionów za 1/10 gospodarstwa to
              ogromna suma i rzeczywiście w tym wypadku 500 tys. długu to żaden dług. To jaka
              jest wartość tego całego gospodarstwa? I jeszcze jedno Uratowało ono tyłki
              powiatowi czy nie?
    • ecobisnes_pwr Re: Jubileusz Szpitala 20.09.04, 18:50
      Koreańska” inwestycja – proszę bardzo starostwo sprzedało 35 ha ziemi
      gospodarstwa szkolnego (dzisiaj Zespołu Szkół Technicznych i
      Ogólnokształcących) w Bierzglinku i miliony trafią do kasy. Tak dzisiaj piszą
      nasze Wiadomości. Czyli wszystko to, co wcześniej napisałam okazało się prawdą.
      Za tą działkę 35 ha dostaną 7mln 78tys.750 zł + 22% VAT(1557325) =8.636.075
      Proszę bardzo Kramer!
      Pisałem o tym wcześniej na podstawie informacji z wrzesińskich wiadomości. Bez
      VAT wszystko się zgadza, co napisałeś.
      • kramer100 Re: Jubileusz Szpitala 20.09.04, 19:03
        Nie znam obecnej wartości gospodarstwa. Czy sprzedaż 35 ha uratowało powiat?
        Jeszcze nie, ponieważ jeszcze tej działki nie sprzedano. Na razie podpisano
        umowe przedwstepna jak wynika z wypowiedzi na sesji p. Starosty, w wyniku
        której powiat musi spełnić pewne warunki / uzbrojenie / czy zdaży w umówionym
        terminie?
        Natomiast uratować powiat może, tylko pojaia sie pytanie czy ta działkę nalezy
        teraz sprzedawać skoro powszechnie wiadomo, ze za 2=3 lata jej wartość będzie
        zdecydowane wieksza /odsyłam do prognoz w zakresie cen nieruchomosci/
        publikowanych m,inn w Gazecie Prawnej w lipcu br.
        • jackowrzesnianin W SPRAWIE ZIEMI 20.09.04, 19:27
          Jako stary upirdliwiec powiem tak.
          Kasa za ziemie jest bardzo ważna, ale w naszej sytuacji chyba ważniejsze jest, co Koreanczycy zrobia z ta ziemią. Ile stworzą miejsc pracy?? No i jak, bedą płacili podatki, zarówno lokalne, jak i te państwowe.
          Czyli pytam o bilans:
          -Zarobek na sprzedaży,
          -zarobek na podatkach (np od nieruchomości)
          -ILOŚC NOWYCH MIEJSC PRACY.
          • marcopollo Re: W SPRAWIE ZIEMI 20.09.04, 21:09
            A ja się pytam jako kolejny upirdliwiec

Sprzedali ziemię Bierzglinka czy nie?
            Kto kłamie: Wiadomości , Starostwo czy Kramer?
            Ważne są inwestycje, podatki i miejsca pracy. Ale ważna jest również
            prawda.Zdecydowanie ważniejsza od powiatowych stołków i siedzących na nich
            tyłkach. Zgadzam się, że 7 milionó + 22% Vat= 8,6 miliona, ale Vat trzeba
            odprowadzić i zostaje 7 milionów, co można niejako uznać w naszym bezrobotnym
            mieście za sumę prawie galaktyczną. W związku z tym kolejne moje pytanie: Na co
            wydali taką kasę?
            • kramer100 Re: W SPRAWIE ZIEMI 20.09.04, 21:20
              Na oststniej sesji rady Powiatu Starosta powiedział, ze została zawarta umowa
              przedwstępna z kupujacym i po spełnieniu okreslonych warunków zostanie zawarta
              tzw. umowa przyrzeczenia i dopiero po tej umowie zostana przekazane środki
              uzgodnione w umowie przedwstepnej Te warunki to m. inn:
              - Zgoda Ministerstwa Spraw Wewętrznych,
              -docelowe zabezpieczenie terenu w energię elektryczna o okreslonej mocy
              - badania zanieczyszczenia gruntu
              - docelowe zabezpieczenie w wode i kanalizacje
              Po spełnieniu tych warunków może dojść do podpisania ostatecznej umowy czyli
              faktycznego sprzedania działki i otrzymania kasy.
              • jackowrzesnianin Re: W SPRAWIE ZIEMI 20.09.04, 21:33
                Czyli reasumując:
                1. Sprawa jest jeszcze "palcem na wodzie pisana".
                Ciekawe w ilu miejscach ten inwestor zawarł takie umowy.
                2. 7 mln minus koszty (ile 1, a może 2 mln),
                3. Nie czas jeszcze dąć w fanfary
                4. I tak daj Boże, żeby się udało i zeby postały nowe miejsca pracy.
                • marcopollo Re: W SPRAWIE ZIEMI 20.09.04, 21:42
                  Zgadzam się z tym ostatnim zdaniem, bo przecież chodzi o naszych wrześnian i
                  opatrzność będzie chyba nam potrzebna. Dobrze, że taki majątek pozostał w ogóle
                  we Wrześni , a nie "wyjechał" nie dając złotóweczki w świat. Kramer dzięki za
                  odpowiedź.
    • bezatu7 Re: Jubileusz Szpitala 20.09.04, 21:51
      Wiecie co? czytając to wszystko chce się wykrzyknąć NIE DO WIARY!

To dzieje się u nas we Wrześni? Szpital, korty, PUK, ziemia. Ludzie, czy my
      autentycznie jesteśmy 15 lat po komunie czy jest to jej spadek ze
      spadkobiercami?
      • jackowrzesnianin A SŁYSZAŁEŚ, O GRUBEJ KRESCE 20.09.04, 22:01
        A SŁYSZAŁEŚ, O GRUBEJ KRESCE i jej nastepstwach.
        To taki krajowy bałagan.
        Września i tak nie jest nagorsza.
        U nas najgorzej jest z bezrobociem, a chwilami z bezmyślnościa władz.
        • slastro Re: A SŁYSZAŁEŚ, O GRUBEJ KRESCE 21.09.04, 06:32
          Działalność obecnych Władz już dawno przypomina to co działo się za Komuny
          (tzw. arogancja władzy) jednak nikt kto mógłby o tym głośno powiedzieć albo
          napisać (WW!) nie robi tego, po prostu milczy! (dlaczego? wszyscy wiemy,
          prawda?)...oczywiście nie licząc "naszego" FORUM.

Mijają dwa lata odkąd do Ratusza wprowadzili się obecni włodarze....może dość
          już tego parasola ochronnego roztoczonego nad rządzącymi?

Prawie codziennie ktoś pisze tutaj o jakiś przekrętach, "ślepych decyzjach"
          typu prywatyzacja PUK, sprzedaży działek (grunty w Bierzglinku), zabawie za
          publiczne pieniądze (75 lecie ZOZ), budowa stacji benzynowej (w centrum
          miasta), likwidacja kortów itp.
          Co jest grane czy obecnie nam panujący kontroluję się w tym co robią? Czy nikt
          Władzy nie podpowie, że to wszystko (no tutaj to chyba przesadziłem bo przecież
          nie wszystko źle robią!)idzie w złym kierunku.
          • jackowrzesnianin PAMIETAJMY O RADNYCH 21.09.04, 09:00
            PAMIETAJMY O RADNYCH!!
            Władze gminy, to nie tylko Burmistrz i zarząd
            Czy sesje naszej rady miejskiej muszą być partyjnymi przepychankami.
            Czy radni ze swoich partyjnych "RINGÓW", nie moga zejść za ziemię do normalnego rządzenia gminą??
            W końcu, czy najważniejsze jest, kto komu na tym "Ringu" przypier..i, czy najważniejsze jest dobro gminy.
            Czasmi odnosze wrażenie, że rola opozycji nie polega na kontroli i konstruktywnej współpracy, ale myśleniu jak "im" "przywalić", żeby przegrali nastepne wybory.
            Nie tedy droga Panie i Panowie Radni. Takie działanie robi z Was "RADNYCH BEZRADNYCH" I NIE WNOSI NIC DOBREGO DO SPRAW MIASTA.
            • robertmad Re: PAMIETAJMY O RADNYCH 21.09.04, 09:41
              Witam!
              A O JAKICH TO RADNYCH MAMY PAMIĘTAĆ? BŁĘDEM MIESZKAŃCÓW JEST TO ŻE NIE UCZĘSZCZAJĄ NA SESJE,WTEDY RADNI ROBILI BY TO CO POWINNI, STRAŻ MIEJSKA MIAŁA BY ZAJĘCIE.JA JESTEM CZĘSTYM UCZESTNIKIEM SESJII( CO MIESIĄC) I MUSZĘ POWIEDZIEĆ ŻE JESTEM POD WRAŻENIEM AKTYWNOŚCI JEDNEGO Z RADNYCH RAZ NOSIŁ URNĘ WYBORCZĄ JAK WYBIERANO ŁAWNIKÓW DO SĄDÓW, A DRUGI RAZ SAM ZAPALIŁ ŚWIATŁO NA SALI SESYJNEJ. NIGDY , ALE TO NIGDY NIE ZABRAŁ GŁOSU ZWYKŁY ŻOŁNIERZ DO PODNOSZENIA RĄCZKI.JEST JESZCZE KILKU INNYCH O KTÓRYCH NIE WARTO PISAĆ.A CO DO OPOZYCJI TO W RATUSZU TAKOWEJ NIE MA.BO POMYŚL SAM RADNY UW ZGŁASZA KANDYDATURĘ RADNEGO FORUM NA PRZEWODNICZĄCEGO KOMISJI BEZPIECZEŃSTWA, CZĘS RADNYCH FORUM JEST OBURZONA TYM FAKTEM RESZTA MA MAŚLANE OCZY I ŚLINI SIĘ Z ZACHWYTU.MIŁOŚC I UWIELBIENIE PANUJE W RATUSZU LEWICA KOCHA SIĘ Z PRAWICĄ I ODWROTNIE.NO I NAJWAŻNIEJSZE CHYBA DOTARŁO DO DZIAŁACZY WRZESIŃSKIEJ SCENY POLITYCZNEJ ŻE TRZEBA NA SEJACH BYWAĆ BO NA OSTATNIE ZAUWAŻYŁEM PEWIEN UCH WŚRÓD LPR I COŚ TAM JESZCZE.kIEDYS ZAPYTAŁEM JEDNEGO Z RADNYCH NIBY TERAZ W OPOZYCJI O JEGO POMYSŁ NA ZLIKWIDOWANIE BEZROBOCIA JEGO ODPOWIEDŻ BRZMIAŁA CYTUJE "A CO BĘDE IM KURWA POMAGAŁ" KONIEC CYTATU. I TERAZ ODPOWIEDZ SOBIE SAM O JAKIE DOBROA CHODZI.

ROBERT.
              • jackowrzesnianin Re: PAMIETAJMY O RADNYCH 21.09.04, 10:14
                Szanowny Robercie, nie krzycz!! (Jest taki guzik na klawiaturze. Zwie się Caps Lock). Umiem czytać, nie tylko drukowane.
                Nie uczęszczam na sesje? To prawda. Po to wybrałem Radnych. Po to im płacę.
                A w gruncie rzeczy zgadzamy sie w najważniejszym.
                WIELU MAMY BEZNADZIEJNYCH I BEZRADNYCH RADNYCH.
                Potwierdzasz, też moja tezę, o partyjnych przepychankach, zastepujących w radzie uczciwą pracę i uczciwe dochodzenie do decyzji, poprzez rzetelną wymianę mysli i pomysłów.
                Na utrzymywanie żołnierzy raczej nas nie stać.
                Dlatego uważam, że nalezy wszem, wobec i każdemu z osobna ogłosić nazwiska, tych zołnierzy i "wyciąć" ich w nastepnych wyborach.

Piszesz:
                "kIEDYS ZAPYTAŁEM JEDNEGO Z RADNYCH NIBY TERAZ W OPOZYCJI O JEGO POMYSŁ NA ZLIKWIDOWANIE BEZROBOCIA JEGO ODP
                > OWIEDŻ BRZMIAŁA CYTUJE "A CO BĘDE IM KURWA POMAGAŁ""

A ja dodam, że to była, tylko część odpowiedzi
                Ciąg dalszy powinien brzmieć
                "A KTO MI Q.A ZA TO ZAPŁACI"
                I jeszcze
                "Q.WA, JAK POMOGĘ RZĄDZĄCYM TO ONI ZNÓW NASTEPNE WYBORY WYGRAJĄ,
                A PRZECIEZ PO WYBORACH Q.WA NASZA KOLEJ"
                Czyli TKM (teraz q.wa my).
                A miasto??
                No, jakos przeżyje.
                Grunt, że nam ciepło.

A MOŻE PODOBA CI SIE TAKA PRACA RADY??
                • robertmad Re: PAMIETAJMY O RADNYCH 21.09.04, 16:40
                  Sorry Jacku za mój krzyk, ale krew mnie zalewa jak na to patrze.(wiem gdzie jest Caps Lock).
                  Mam nadzieje że w nowych radach zasiądą inni ludzie nie ci co sa już kilka kadencji i popadli w rutynę.Musimy zrobic wszystko żeby tak sie stało

Pozdrawiam Robert
                  • wrzesniok Re: Drogi Robercie 21.09.04, 20:35
                    Drogi Robercie nie możesz generalizować jeśli chodzi o radnych, bo znam takich
                    co są kilka kadencji i zabierają głos w sprawach ważnych i ich głos jest
                    rozsądny, są też tacy co od kilku kadencji mają zawsze ciepło i nawet dostają
                    za to ordery. Słuchając radnych czasami na sesji to wśród nowych radnych w
                    gminie tylko jedna osoba stara się ale trafia na skałę głupoty a w powiecie nie
                    wiem za bardzo ale mówi się i pisze też tylko o kilku, tak że nie ma reguły co
                    do takiego stwierdzenia. Może będziemy mówić nazwiskami, kto dobrze sprawuje
                    swoją misję radnej czy radnego a kto źle i podnosi łapy pod nawet największą
                    głupotą.
                    I jeszcze jedno powiedz mi Robercie kto miałby zostać radnym w przyszłej
                    kadencji czy ktoś taki jak lider jednej z partii, który krótko po wyborach
                    chciał swojego radnego "sprzedać" prawicy? Powiem Tobie, że i tak ten radny
                    sprzedał się ale zrobił to na swoje konto rodzinne a nie partyjne co i jedno i
                    drugie brzydzi mnie okropnie. Czy wiesz może kto to był ten sprzedający?
                    • robertmad Re: Drogi Robercie 22.09.04, 07:36
                      Drogi wrzesnioku możesz mi wytłumaczyc co znaczy "chciał sprzedać radnego"
                      Może to nie tak jak mówisz. Myślę że chodziło o coś innego o wspólna prace na rzecz mieszkańców , a było to na samym początku rządów obecnej elity.Niestety oczekiwania nie zostały spełnione.Zaczęła się prywata na co nie mogłem pozwolić.Radny Drewniak sam rozmawiał o swojej przyszłości nie zważajac na głosy swoich kolegów z partii.Nie pozwoliłem głosować za podwyzkami przedszkoli,za nagrodami dla burmistrzów,i wieloma innymi sprawami które naszym zdaniem były szkodliwe dla naszej społeczności.

Robert Madaliński
        • bezatu7 Re: A SŁYSZAŁEŚ, O GRUBEJ KRESCE 21.09.04, 21:18
          Oczywiście, że słyszałem o grubej kresce i o premierze, który ją narysował
          słynnym mdlejącym przemówieniem w sejmie. Na łamach GW pisał, że to słynne
          przemówienie pomagali mu napisać jego synowie. Osobiście bardzo szanuję
          premiera Mazowieckiego chociażby za to, że pozostał wierny swojej partii UW, a
          nie jak inni „przebierańcy” zmienili ją na PO. Trzeba mieć kręgosłup.
          Oczywiście tacy przebierańcy są również u nas, którzy np. najpierw okupowali
          szeregi satelickich SD czy ZSL, a potem przeszli do demokratycznych partii (po
          1989r.) i teraz udają, jacy z nich opozycjoniści i nienawidzący komunę. To
          jest również ta gruba krecha. Co do naszych radnych, to są lepsi i gorsi,
          profesjonaliści i laicy, interesujący się wyborcami i mający ich w „głębokim
          poważaniu”, mający doświadczenie w pracy, bo przepracowali ładnych parę lat i
          tacy, którzy malutko pracowali i od czasu do czasu zwalali winę na komunę, że
          ich z pracy wywaliła. Ale to my ich wybieramy i miejmy pretensje do samych
          siebie jeżeli wybieramy niewłaściwych.

Niestety gruba krecha zagmatwała naszą pokomunistyczną rzeczywistość jednakowo
          w Polsce i naszym miasteczku, w którym nic nie jest lepiej.

Jak widzisz, jestem trochę w tym "słyszeniu" wyedukowany .
          • jackowrzesnianin Szanowni Panowie 21.09.04, 21:38
            Szanowni Panowie!
            Czytam te wasze posty i jestem złamany.
            Dlaczego ja jako prosty wyborca z ulicy tak mało wiem??
            Dlaczego nie znam nazwisk tych "słupów", czy "żołnierzy"?
            Dlaczego tych nazwisk nie znaja wyborcy??
            Ja wiem. W kampani wyborczej, przywódcy każdej partii chcą wprowadzić ja najwięcej swoich "słupników". Wtedy, jest juz troche późno na analizy.
            Tu na tym, czy na tym drugim forum jest czas i miejsce na podanie nazwisk i faktów.
            Na podanie nazwisk radnych kupczących głosami, nazwisk, tych, którzy tylko gaszą światło, na podanie nazwisk, tych, którzy w tej czy innej sprawie mieszają.

Nasze fora czyta więcej ludzi niż w nich aktywnie uczestniczy. Oni maja swoich znajomych. Między innymi tu macie szansę do nas PROSTYCH WYBORCÓW DOTRZEĆ.

Dlaczego ja ciągle czytam, ten, tamten, dlaczego nie czytam radny Kowalski, radny Malinowski itd??

I JAK JA MAM WYBIERAĆ??

No i druga rzecz. Przełamcie w końcu te partyjne przepychanki. Zacznijcie działac dla dobra swoich wyborców.
            CZY NIE DOŚĆ WARCHOLSTWA W RADZIE??

• bezatu7 Re: Szanowni Panowie 21.09.04, 21:51
              Piękna tyrada!!!!!!!!!!!
              • jackowrzesnianin Re: Szanowni Panowie 21.09.04, 23:04
                bezatu7 napisała:

> Piękna tyrada!!!!!!!!!!!

Tak,tak, wiem. dlatego skończę za Ciebie
                > Piękna tyrada!!!!!!!!!!!
                Z KTÓREJ, NIC NIE WYNIKNIE.

"Czyli psy szczekaja, a karawana jedzie dalej"
                • bezatu7 Re: Szanowni Panowie 22.09.04, 20:55
                  Jestem pod wrażeniem.
                  • bezatu7 Re: Szanowni Panowie 22.09.04, 21:07
                    I na koniec: NIE ZAŁAMUJ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    Pozdrawiam
                    • jackowrzesnianin Re: Szanowni Panowie 22.09.04, 21:13
                      Ani myslę.
                      Zreszta są większe zmartwienia i wiele innych radości.
    • jackowrzesnianin Wokół artykułu w WW 24.09.04, 11:44
      Czyli jednak nie jubileusz, ale FETA PRYWATYZACYJA.
      A swoją drogą "Nie wiem", "Nie pamietam". "to nie jest zakres moich obowiązków". Skąd my znamy takie odpowiedzi??
      Aha z komisji śledczych.
      Mam nadzieję , że WW nie "odpuści" tematu
      • janmaria5 Re: Wokół artykułu w WW 24.09.04, 18:45
        Chciałoby się powiedzieć kolejne Igrzyska, tylko że wielu na nich działaczy
        a "startujących" zabrakło. Co do WW, to bardzo łagodnie potraktowały właśnie
        działaczy, ale dobrze, że pamiętały o głównych zainteresowanych, dla których
        szpital powinien funkcjonować i którzy powinni być podmiotem jego całej pracy.
    • jackowrzesnianin PRZEPRASZAM! CZY MOGE ZAPYTAĆ 28.09.04, 09:13
      PRZEPRASZAM! CZY MOGE ZAPYTAĆ, czyli coś o rentgenie
      No właśnie. W WW Pan Zbyszko, ładnie uśmiecha się na tle nowego aparatu.

CZY KUPIŁ GO NASZ SZPITAL, CZY PRYWATNA FIRMA, KTÓRA ŚWIDCZY USŁUGI MI. DLA SZPITALA?

Wiem, że prawdziwa jest ta druga wesja. Wiem, ale nie z WW.
      SZKODA.
    • jackowrzesnianin PANA DYREKTORA SZPITALA POPROSZĘ O PATENT 02.10.04, 00:24
      PANA DYREKTORA SZPITALA POPROSZĘ O PATENT, A Waldek, ty ździerco jak tak możesz, hahahaha
      Przeczytałem o kosztach imprezy z okazji... szpitala.
      I słowo honoru,
      zorganizowac taka imprezę,
      ugosci tylu gosci,
      za tak śmieszne pieniadze
      (14000 zł minus koszty poniesione na tego zdziercę Waldemara Ś. (uhahahaha)).

NIE LUDZIE, TO NAPRAWDĘ JEST SZTUKA.
      Gdyby jeszcze Szpital potrafił, tak dobrze i tak tanio leczyć.

No dobra. Pomarzyć nie wolno?

P.S.: Żart o WŚ wynika z ironii sytuacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka