Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 13:24 jestem ciekawa,czy zostawiacie napiwki?od trzech lat pracuje w cafe i ten problem mnie nurtuje.od czego to jest uzaleznione..napiszcie.najchetniej zrobilabym ankiete,ale nie umiem:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tete Re: napiwki IP: *.echostar.pl 10.11.04, 00:35 Ja i czesc moich znajomych zostawiamy zawsze..ok. 10% (tak wypada). Osobiscie nie zostawiam wtedy, gdy ktos wyraznie mnie olewa (tak zdarzylo sie kilka razy) albo co duzo gorzej jest nieprzyjemny (tez sie zdarza-ostatnio tak bylo w Sfinksie). Najwazniejszy jest kontakt z klientem...lepiej przeprosic i poprosic o cierpliwosc niz przechodzic i nie zwracac uwagi...kontakt ten wzrokowy tez jest wazny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: napiwki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 23:09 Gdy się jest u angoli-to tak.U niemcow nie. Na statku tak, ale ja , jak będzie następny egipcjanin, nie dostanie pensa.Moja znajoma byla w Londynie 15 lat i bez napiwków nie wyobraza sobie, ale w Poznaniu niewielu by dała, bi niezasługują-przeczytaj to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: napiwki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 09:52 Robię dokładnie tak jak Tete Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielka72 Re: napiwki 11.12.04, 18:58 A ja wyskość napiwku jaki ostawiam uzeleżniam od tego czy jestem z mężem czy sama;-) On zawsze zostawia więcej, ja jestem bardziej skąpa. Np. po pizzy za 30 zł zostawiamy 35 zł. W taxi za 12 zł zostawiamy 15 zł. Gabrielka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: napiwki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 21:31 Zawsze staram się zostawić 10%. Zostawiam tylko wtedy kiedy byłem zadowolony z obsługi (szybko, sprawnie, dowcipnie) Odpowiedz Link Zgłoś