Dodaj do ulubionych

Ile zarabia właściciel działki na placu Wiosny ...

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.01.05, 20:21
Na Bąkowskiego to trzeba wynająć Ukraińców. Niech nam się po sąsiedzku
odwdzięczą za pomoc dla Juszczenki....
Obserwuj wątek
    • Gość: jarek [...] IP: *.icpnet.pl 12.01.05, 20:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: dr huckenbush Re: Ile zarabia właściciel działki na placu Wiosn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 21:25
      Wielkie brawa dla pana Bakowskiego! Jego ziemia - jego wolnosc!
    • Gość: kokosz Wolnoć Tomku w swoim domku -to On jest u siebie. IP: *.icpnet.pl 12.01.05, 21:48
      Kiedy grobelny przestanie się wtrącać co ludzie mają robić u siebie???
      A może miasto Poznań zacznie samo respektować wyroki sądu szybko i bez wahania??
      • Gość: mick Re: Wolnoć Tomku w swoim domku -to On jest u sieb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 15:33
        Jak na razie to wszystkie wyroki sądu są na niekorzyść Bąkowskiego. I hello!!
        Budzimy się!! Od kiedy to każdy może robić u siebie co chce?? Prawo nigdzie na
        świecie na to nie pozwala.
        • Gość: kokosz Re: Wolnoć Tomku w swoim domku -to On jest u sieb IP: *.icpnet.pl 13.01.05, 20:44
          hallo -czytajmy ze zrozumieniem
          nie chodzi mi o wyroki w tej sprawie lecz w innych w które byłem pośrednio
          zaangażowany, które zakończyły się niekorzystnie dla miasta i urząd miasta
          robił wszystko by się nie dostosować do wyroku
      • Gość: pussy Re: Wolnoć Tomku w swoim domku -to On jest u sieb IP: *.icpnet.pl 13.01.05, 23:03
        > Kiedy grobelny przestanie się wtrącać co ludzie mają robić u siebie???
        nigdy, bo czerpie z zona z Kupca ile sie da, a Bakowski temu przeszkadza
    • Gość: kokosz Ponadto to niegrzeczne interesować się co kto ma w IP: *.icpnet.pl 12.01.05, 21:51
      portfelu i publikować to do wszzystkich. No ale to GW która popiera
      złodziejskie praktyki socjalizmu -czyli przymusowych lokatorów.
    • Gość: Michuy Obrzydliwy tekst IP: *.icpnet.pl 12.01.05, 22:07
      Co kogo obchodzi ile zarabia wlasciciel skrawka na Placu Wolnosci? To jego
      prywatny interes. Po raz kolejny Wyborcza realizuje interesy Grobelnego,
      udzialowca Kupca? Dziwne ze nie zajma sie druga strona placu i tym wiejskim
      parkingiem
      • Gość: dr huckenbush Re: Obrzydliwy tekst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 03:10
        A co z tego ze jest parking? Nic nikomu do tego, prywatny teren w koncu.
        Ale skoro o parkingu mowa, to cos mi sie przypomnialo. Tutaj jest wielkie halo,
        ze koles na swoim prywatnym terenie zrobil parking platny, strzezony, ktory jest
        konkurencja dla strefy parkowania. Miasto z tym walczy - stawia zakazy ruchu,
        wysyla tam straz miejska itd. Podobnie parking na Piatkowie - tez jest cos
        takiego. Jest natomiast jeden parking, w centrum miasta, plac/park przerobiony
        na parking strzezony, wlasciciel pobiera oplaty (co uwazam ze jest oki) - ale o
        dziwo nikt w miescie mu z tego powodu problemow nie robi. Powstaje pytanie gdzie
        jest parking i kto jest wlascicielem? Wjezdza sie na niego od Ratajczaka, na
        odcinku za Ogrodowa, po lewej stronie. To jest park im. Dabrowskiego, a
        wlascicielem jest Kulczyk...
    • Gość: ciekawe sponsorowana nagonka IP: *.icpnet.pl 13.01.05, 02:02
      zaiste ciekawa jest zorganizowana nagonka na tego faceta, kto za to placi?
      jeszcze raz wyborcza prezentuja sie jako narzedzie propagandy, tym razem na
      mniejsza skale.
    • Gość: Marcin 9600 a nie 96! Wstyd! Redaktorzy do szkoły!!! IP: *.g3.pl 13.01.05, 10:15
      W sprawie formalnej: jeśli ta tablica ma 10m długości razy 12 cm grubości, to
      powierzchnia wynosi 1000 cm x 12 cm = 12000 cm kwadratowych. 4/5 czyli 80% z
      tego, to 12000 x 0,8 = 9600 cm kw. Stukrotna różnica!

Żeby pomóc redakcyjnym "matematykom" dodam, że 1m kw. to 100 x 100 cm = 12000
      cm kw. czyli pan Bąkowski wynajmuje 0,96 m kw. za te pieniądze, a to i tak
      niezły wynik ;)

Panowie redaktorzy, korekta itd. ja rozumiem, że o sprawach bądź co bądź
      ekonomicznych muszą pisać humaniści. Jednak ten "poziom" obliczeń jest
      sprawdzany w testach... na koniec szkoły podstawowej.

Oczywiście, jeśli ja (wykształcenie techniczne) zrobię bład ortograficzny, to
      jest wstyd i hańba, ale jak humanista ma problemy z arytmetyką (już nawet nie
      matematyką), to żaden problem ;)

W kwestii merytorycznej: jako poznaniak, któremu zależy żeby miasto wygladało
      ładnie jestem zbulwersowany postawą p. Bąkowskiego. Prawo własności ma tu tyle
      do rzeczy, że jeśli ten pan nie ma pieniędzy na zbudowanie czegoś co by
      pasowało (a chyba wszyscy się zgodzą, że budki nie pasują), to niech sprzeda tę
      działkę (w tym punkcie to majątek) i pozwoli komuś kto ma pieniądze wybudować
      coś sensownego.

W tej sytuacji jestem za tym, żeby od terenów niezabudowanych, a co do których
      jest plan zagospodarowania, pobierać drakońskie podatki. W ten sposób miasto,
      które nie tylko jest zlepkiem indywidualnych własności, ale stanowi także
      wspólną, społeczną własność w szybkim czasie stanie się po prostu piękniejsze
      ku zadowoleniu wszystkich poznaniaków.
      • Gość: LukasK Humaniści... IP: *.crowley.pl 13.01.05, 10:23
        Oni nazywają siebie humanistami, bo mieli kłopoty z matematyką.

Jeśli ktoś nie rozumie nauk ścisłych i nie jest humanistą, to jest...
        Jak to kiedyś powiedział b. prezes rady ministrów L. Miller? Niech ktoś
        przypomni.
    • Gość: P.B Re: Ile zarabia właściciel działki na placu Wiosn IP: 195.94.212.* 13.01.05, 11:30
      Wykopać Bąkowskiego ... tyle mam do powiedzenia
      • Gość: ceka Re: Ile zarabia właściciel działki na placu Wiosn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 12:01
        O ile mnie wzrok nie myli, to w tekście chodzi o fakt, że Bąkowski
        przedsstawił w sądzie kwotę 1100 zł jako swócj miesięczny dochód ukrywając
        jednocześnie fakt, że z samego tylko "haraczu" za pozwolenie na powieszenie
        reklamy na Kupcu ma 4000 netto dchodu. A co z tą wielką reklamą na której wisi
        zwykle Komputronik?? Za darmo im pozwala wisieć??? Albo więc pan Bąkowski
        kłamie z tymi 1100 zł albo dobrze opanował sztukę robienia kosztów i ukrywania
        dochodów, albo to zupełna noga do interesów i co zarobi to zaraz straci.... Mam
        nadzieję, że będzie się musiał w sądzie ze swoimi racjami bronić.
        Ja osobiście nie widzę jakiejś tam nagonki GW - gazeta pyta się wg mnie jedynie
        o to, jak to jest, że ma się tyle źródeł dochodu, a w sądzie zeznaje sie, że
        wyciąga się z tego ledwie 1100 zł... Jestem za takimi tekstami bo walczą one z
        azją w naszym mieście..
    • Gość: Robert Re: Ile zarabia właściciel działki na placu Wiosn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:57
      Ten facet jest prymitywnym arogantem. On widzi tylko swój, zresztą źle pojęty,
      interes. Na skutek jeso arogancji w centrum miasta mamy niedokończony piękny
      obiekt handlowy. Ta "wyrwa w Kupcu" tylko szpeci calą budowlę i tę część
      miasta. Jeżeli Bąkowski nie ma lepszego pomysłu na zagospodarowanie tej działki
      to powinien ją sprzedać właścicielom kupca, a nie handryczyć się po sądach.
      Głupota taż powinna mieć swoje granice. Już napewno urzędnicy miejscy nie
      powinni ulegać szaleństwu teo Pana.
      • Gość: kokosz Re: Ile zarabia właściciel działki na placu Wiosn IP: *.icpnet.pl 13.01.05, 13:20
        Rzeczywiście PIĘKNY, i jak dopasowany do sąsiednich -WSPANIAŁY
        no ale o gustach się nie dyskutuje.
        Ale powiedz mi gdyby grobelny kazał tobie sprzedać wbrew Twojej woli Twój
        ulubiony samochód, czy dom Twego dzieciństwa -będący Twoją własnością za jakąś
        tam cenę w imię jakichś obcych Tobie interesów -jakbyś się czuł???
    • Gość: kwadransik Re: Ile zarabia właściciel działki na placu Wiosn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 12:18
      Bijecie brawa dla oszusta on swałszował dokumenty taka jest prawda
    • Gość: kwadransik Re: Ile zarabia właściciel działki na placu Wiosn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 13:46
      Jagby wygladało miasto jagby każdy robił to co chciał niektórzy z Was pisza
      brednie a ten Bakowski jest super oszust
      • Gość: kokosz Re: Ile zarabia właściciel działki na placu Wiosn IP: *.icpnet.pl 13.01.05, 15:03
        Od jutra zaczniemy zarządzać mieniem Pana kwadransika -przecież jakby wyglądało
        miasto jakby każdy robił to co chciał. Może zaczniemy od wyprowadzki i
        przymusowego wykupu mieszkania na naszych warunkach.
    • Gość: mati Re: Ile zarabia właściciel działki na placu Wiosn IP: *.icpnet.pl 13.01.05, 13:53
      To jest działka pana Bąkowskiego i ma prawo robić na niej co mu się tylko
      podoba. Jak ktoś nie wie co to prawo do własności to tego nie zrozumie. Jak ma
      ochotę to może się i tam latem opalać , a zimą lepić bałwana. To jego działka !
      A to , że jest w centrum miasta to co to za różnica ? Na pewno wielu z Was ma
      działkę , może gdzieś w Poznaniu , może poza miastem. I co ? Jakby jakiś
      nadziany gość chciał od Was kupić tą działkę , żeby postawić tam coś to byście
      tak bez wahania sprzedali ją ? Albo jakby ktoś chciał na niej postawić reklamę
      to byście zrobili to za darmo ? Znając ludzi to np. jest wielkie oburzenie jak
      na jakimś ogródku działkowym jakaś gałąź drzewa wystaje 30cm na działkę
      sąsiada. Albo jakby ktoś przyszedł do Waszego ogródka i zaproponował , że chce
      sobie pogrillować w weekend na Waszym ogródku i da Wam za to powiedzmy 30zł. to
      co ? Byście się zgodzili ? A jakbyście się nie zgodzili to by Was w gazetach
      opisywali jakie to z Was chamy. I co wtedy byście czuli ? Chyba to , że się na
      Was uwzięli. Albo jak ktoś chciałby nakleić reklamę na Wasz samochód to co ? Za
      darmo byście pozwolili ? Bo ja nie.
      Lata komuny zniszczyły Polaków. Jak ktoś coś ma to jest zły , złodziej i
      kanalia. Żeby wzbudzić uznanie to trzeba mieć jedną parę spodni , podarte
      majtki , brudny płaszcz , dziurawe buty i najlepiej mieszkać w czynszowej
      kamienicy. Wtedy może nikt nie będzie krzyczał jaki to oszust.
      Chyba każdy ma jakąś własność i chce nią dysponować.

Owszem jest wielu majętnych ludzi , którzy dorobili się na znajomościach i
      krętactwach , ale nie każdy kto ma coś swojego jest zły.
      • Gość: shymekk78 Re: Ile zarabia właściciel działki na placu Wiosn IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 13.01.05, 16:08
        Piszesz o latach komuny... A ja przypomnę Ci tylko pewien wspaniały okres w
        dziejach naszego kraju: Rzeczpospolitą szlachecką. Wszak to z tamtego czasu
        wywodzi się powiedzenie: "Szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie". I co z tego
        wynikło? Nie pamiętacie? Własność własnością ale zwykłe warcholstwo powinniśmy
        zwalczać. Zwłaszcza po to, żeby Poznań nie zdziadział. Tego chcecie? WYRUGOWAĆ
        BĄKOWSKIEGO!!!
        • Gość: kokosz Re: Ile zarabia właściciel działki na placu Wiosn IP: *.icpnet.pl 14.01.05, 12:09
          zapraszam do Korei Płn -tam będziesz szczęśliwy
          jeśli nie wierzysz -zajrzyj- www.korea-dpr.com/users/poland/
      • Gość: mih Re: Ile zarabia właściciel działki na placu Wiosn IP: *.238.96.243.adsl.inetia.pl 13.01.05, 19:34
        pan bakowski zyje poki co w Polsce a nie bakolandii i musi sie stosowac do prawa
        jakie w naszym kraju obowiazuje. prawo wlasnosci nie powoduje autonomi wobec
        pozostalych norm prawnych. i pomijam juz zupelnie aspekt etetyczny: ten kornik
        bakalskiego moze bylby dobry na wsi, a nie w srodku wojewodzkiego miasta.
        jedno co mi sie wydaje, zalosne: w jaki to prosty sposob zostal wpuszczony w
        malinki wysoki sad. obawiam sie, ze gdyby dziennikarze nie zainteresowali sie
        dochodami tego wacpana, to nikt z szanownych sedziow nie pofatygowalby sie
        zlecic sprawdzenie jego faktycznych dochodow. i pytajcie sie dlaczego egzekucja
        prawa wyglada tak jak wyglada.
    • Gość: chłopek-roztropek dlaczego Kupiec Poznański zgodził się na reklamę IP: *.icpnet.pl 13.01.05, 16:41

z której przynajmniej część kasy idzie dla Bąkowskiego?

do wszystkich "obrońców" prywatnej własność
      sorry za sformułowanie,ale
      gdybym miał kamienicę na Starym Rynku i wysmarował ją gównem też byście bronili
      prywatnej własności?
      • Gość: Matiusz Re: dlaczego Kupiec Poznański zgodził się na rekl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 19:31
        Ja nie wiem o czy nmy w ogóle dyskutujemy. To oczywiste, że taka działka w
        ścisłym centrum naszego miasta zasługuje na to by ją poważnie traktować. To
        jest chore, że jakiś gość sprzedaje śmierdzące kurczaki w takim miejscu. Jestem
        zdegustowany. To jest typowy przykład bezsilności władz miasta. TO ABSURD.
      • Gość: ktoś Re: dlaczego Kupiec Poznański zgodził się na rekl IP: *.icpnet.pl 14.01.05, 12:12
        jest pewna subtelna różnica między kurczakami a kałem.
        • Gość: chopek-sfrustrowan Re: dlaczego Kupiec Poznański zgodził się na rekl IP: *.icpnet.pl 14.01.05, 16:45
          Gość portalu: ktoś napisał(a):

> jest pewna subtelna różnica między kurczakami a kałem.

tu nie chodzi o kurczaki lecz o budę z kurczakami
          patrzę na tę budę jak na ... i odczuwam WSTRĘT
          • Gość: kokosz Re: dlaczego Kupiec Poznański zgodził się na rekl IP: *.icpnet.pl 14.01.05, 19:31
            no dobra -jest subtelna różnica między budą z kurczakami a kamienicą
            wysmarowaną kałem.
    • Gość: ENERGY 52 Re: Ile zarabia właściciel działki na placu Wiosn IP: *.icpnet.pl 13.01.05, 20:03
      Pan Bąkowski to idealny przykład naszej urzędniczej nieudolności zmiksowanej z
      ludzkim zwisem na przepisy prawa.
    • Gość: mat Re: Ile zarabia właściciel działki na placu Wiosn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 21:31
      ta dzialka jest po prostu syfiasta i budzi zdziwienie turystow zagranicznych,
      ktorzy przyjezdzaja zwiedzac nasze piekne miasto. Trzeba z nia cos zrobic bo
      chwaly naszemu miastu nie przynosi - a kurczaki to mozna bylo sprzedawac z
      budek kilka lat temu - dziwne ze ktokolwiek od niego jeszcze je kupuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka