Dodaj do ulubionych

Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia?

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 23:56
nie biorąc pod uwagę czy ci politycy / działacze by kandydowali czy nie :)).
Moje typy:
- Waldy Dzikowski (Poznań to nie Tarnowo Podgórne)
- Maciej Libicki (niech poseł będzie posłem)
- Wojciech Kruk (kompletny bezsens)
- Filip Kaczmarek (nie!!!!)
- Maciej Stuligrosz (khe khe)
- Stefan Jurga (podobno bardzo się na tą posadkę szykuje)

I okazuje się, że tak naprawdę to nie ma porządnych kandydatów. Smutne :(
Obserwuj wątek
    • Gość: P.B Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 00:11
      Gość portalu: Arletta napisał(a):

> nie biorąc pod uwagę czy ci politycy / działacze by kandydowali czy nie :)).
      > Moje typy:
      > - Waldy Dzikowski (Poznań to nie Tarnowo Podgórne)

Kiedyś był O.K, teraz zrobił się trochę pyskaty. Ale i tak on nie będzie
      kandydował.

> - Maciej Libicki (niech poseł będzie posłem)

Tak, wczoraj nawet otarłem się z nim na ulicy. Jestem za nim.

> - Wojciech Kruk (kompletny bezsens)

nie znam faceta

> - Filip Kaczmarek (nie!!!!)

nie znam faceta

> - Maciej Stuligrosz (khe khe)

nie znam faceta

> - Stefan Jurga (podobno bardzo się na tą posadkę szykuje)

lepiej nie, na edukacji bez wątpienia się zna. ale na polityce, chyba nie.

>
      > I okazuje się, że tak naprawdę to nie ma porządnych kandydatów. Smutne :(

Moim zdnaiem Libicki albo Szczęsny - Kaczmarek
      • Gość: wro na kogo bym glosowal... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 00:19
        ...gdybym byl poznania, a nie z wro? na a.k. sowinska
        p.s. czy ten libicki nie mieszka przypadkiem we wrocku(albo przynajmniej nie
        spedza tu duzo czasu)?
        • wesoly3 Re: na kogo bym glosowal... 29.05.02, 00:23
          tylko nie jurga
          to bardzo arogancki chuj
          poza tym naciski robil na ksiedza weclawskiego - czyli inaczej mowiac chuj do
          kwadratu
          • Gość: kamil Re: na kogo bym glosowal... IP: *.kompuart.poznan.pl 29.05.02, 14:49
            Zdecydowanie przeciw Jurdze !!! To koniunkturalista, uwikłany w niejasne układy
            z Kulczykiem.
        • alfalfa Re: na kogo bym glosowal... 29.08.02, 00:37
          Gość portalu: wro napisał(a):

> ...gdybym byl poznania, a nie z wro? na a.k. sowinska
          > p.s. czy ten libicki nie mieszka przypadkiem we wrocku(albo przynajmniej nie
          > spedza tu duzo czasu)?
          a.k. sowińska mam mój głos
          pzdr.
        • Gość: biograf Re: na kogo bym glosowal... IP: *.waw.cdp.pl 02.09.02, 13:54
          nie to jego brat - Jacek Libicki.
        • Gość: Koza Re: na kogo bym glosowal... IP: *.icpnet.pl 13.10.02, 12:19
          A panią K. Sowińską w życiu bym nie głosował. Jak była w rządzie Buzka, to
          pokazała co potrafi teraz jest podobno przeciw niej prowadzone jakieś
          postępowanie.
      • Gość: Ania Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.09.02, 23:48
        Libickiego sobie podaruj !
      • Gość: Włodek z Ostrorogu APEL: zmuśmy prasę, by wszystkich dobrze przepytać IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 19:23
        APEL DO WSZYSTKICH: Zmuśmy lokalną prasę by dobrze przepytała kandydatów o ich
        poglądy i stworzyła internetową bazę danych o poglądach kandydatów na
        Prezydenta i radnych. By zebrano nie tylko poglądy na sprawy bierzące, lecz
        równiez na sprawy zaprzepaszczone i wizję przyszłej roli miasta regionie
        Europy. O mieście trzeba myśleć w katefgoriach wizji, a nie jedynie
        administrować, by się sparwy same toczyły. Organizm miejski, to nie państwowy.
        Gospodarki stymulowac nie trzeba, lecz naukę, kulturę, atrakcyjność
        turystyczną, wizerunek miasta, to już tak. I to jest też zadanie zarządzających
        miastem. C. Ratajski wizję miał i starał się wyrwać Poznań z ligi równych
        dużych miast poddanych Warszawie.
        To jest (kurtka wodna) nasze miasto i chyba wszyscy tu checmy by rosło
        ludnościowo, rozwijało się gospodarczo i intelektualnie. By nie było anonimowym
        przystankiem między Stolycą a Berlinem, atrakcyjnym jedynie dla sprzedawców i
        handlowców jako ludny rynek zbytu. Niech rośnie w ludzką kreatywność i ...
        dlatego nie
        wybierzmy [tu mały wtręt propagandowy ;-)] Jurgi, Pierwszego Grabarza drugiego
        pod względem poziomu Uniwersytetu w Polsce, którego poziom jednakże pikuje. Ten
        człowiek tak ustawił sobie siatkę miernot naukowych, że będzie jeszcze
        rządzić "z wójtem i biskupem [;-)]" dopóki starczy mu władzy umysłowej. Niech
        się ten rządny władzy człowiek przypadkiem i do miasta nie dobierze.

• Gość: Kraska zLubeckiego POPIERAM APEL: zmuśmy prasę do szczegółów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 19:30
          Gazeta powinna we wrześniu ogłosić zbieranie pytań od nas, by sporządzić
          katalog spraw, o które będzie pytać kandydatów.
          • Gość: kaspera REDAKCJO CZEKAMY NA ODPOWIEDŻ. IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 14:27
            nie tylko pytania w prasie, ale również debaty w radio i tv...
            Jestem za !!!
        • olibar21 Re: APEL: zmuśmy prasę, by wszystkich dobrze prze 24.10.02, 17:54

O W A G A $$$$$$$$$$$$$$ MOZNA ZAROBIC NA SMIECIACH

Przeczytalem w ofercie kandydatki,ze chce budowac spalarnie smieci, kiedy
          Komisja Europejska jest przeciwko "Spalanie odpadow jest najdrozsza metoda
          ich niszczenia", chce tez budowac nowe wysypisko smieci, znow wbrew przepisom
          Unii Europejskiej. Istnieje nowa technologia sortowania / kompostowania, tania
          przynoszaca niezly dochod miastu, czysta ekologicznie, duzo nowych miejsc pracy
          Nie mozna patrzec do tylu i sie chwalic, POZNAN MOZE ZNOW BYC CZYSTY:
      • Gość: Gosia Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.mpgm / 172.17.17.* 18.09.02, 10:09
        Mieszkam w Tarnowie Podgórnym i wiem,że napewno "nie" dla pana Waldy
        Dzikowskiego, gdyż "pokazał co potrafi" (jak sam zresztą się reklamował). I
        mnie, jak i wielu innym mieszkańcom wcale lepiej się nie żyje a wręcz
        przeciwnie. Jedyne co pan Dzikowski "pokazał" to, to jak sprzedać wszystko
        dookoła kapitałowi zagranicznemu i nic poza tym! Tak więc zdecydowanie: NIE!
      • Gość: smiałek Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 18:56
        Poznaniowi potrzebny pilnie jest nie prezydent - ciepłe kluchy, alkoholik,
        fircyk, zaściankowy konserwatysta, ale twardy, zdecydowany meżczyzna, czyli
        Aldona Kamela-Sowińska
        • Gość: djbober Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.ae.poznan.pl 05.10.02, 11:28
          Pani Kamela-Sowińska pokazała nam juz co potrafi (afera z Fundacją Sami Sobie
          i nie tylko). Zapewniam że Ona wcale nie jest taka spokojna. Nie udało Jej się
          w rządzie teraz chce zostać prezydentem. Nie ma to jak pogoń za wielką kasą.
          NIech sobie da spokój.
      • Gość: Patriota NIE KAMELA SOWIŃSKA !!! IP: 213.76.149.* 01.10.02, 09:13
        Co ta Pani narobiła to się w glowie nie mieści. Przewały że hej!!!!!!!!!!!
    • mantis1 Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? 29.05.02, 20:51
      a Jurga to dlaczego nie?
      • Gość: lamignat Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.esc-clermont.fr 29.05.02, 21:31
        Dlaczego nie Jurga?
        Bo kto byl/jest na uniwersytecie, to widzi jaki tam jest chlew (tzn. mniej
        wiecej taki jak na innych uczelniach). A poza tym rzeczywiscie powiazania Jurgi
        wzbudzaja watpliwosci (cholera, tez tak jak wszystkich).

• Gość: Rafał Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 29.05.02, 21:53
          Byłem na uniwerku i otarłem sie o Jurge. Straszny typ, niemiły i nieszczery.
          Libicki tez nie!
          • Gość: VIPunia Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 01:58
            Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Byłem na uniwerku i otarłem sie o Jurge. Straszny typ, niemiły i nieszczery.

tak jak mowisz...
            bardzo nawet nieszczery
        • mantis1 Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? 29.05.02, 21:54
          a jak szczesny bedzie kandydowal to na 99% zostanie prezydentem again
    • Gość: kukmajst Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 21:36
      Dzikowski mieszka w Tarnowie Podgórnym, Libicki pod Rogalinem...Tak czy siak
      miasto zbańczy na benzynie do służbowego samochodu...:-))

Ale tak w sumie to chyba jednak Dzikowski - jedyny facet w wielkopolskiej
      polityce, który osiągnął prawdziwy sukces gospodarczy
      • Gość: lamignat Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.esc-clermont.fr 29.05.02, 22:26
        Gość portalu: kukmajst napisał(a):
        > Ale tak w sumie to chyba jednak Dzikowski - jedyny facet w wielkopolskiej
        > polityce, który osiągnął prawdziwy sukces gospodarczy

ale tak to wielu politykow odnosi sukces gospodarczy, tyle ze wlasny.
        • Gość: kukmajst Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 22:49
          Gość portalu: lamignat napisał(a):

> ale tak to wielu politykow odnosi sukces gospodarczy, tyle ze wlasny.

Może i własny, pewnie nie stracił.
          Ale prawda jest też taka, że jadąc sobie "dwójką" na zachód widzę dziesiątki
          nowych inwestycji, gmina T.P. ma najwyższe dochody budżetu, a miejsc pracy jest
          tam więcej niż mieszkańców...I mimo fatalnych ulic w Baranowie i Przeźmierowie to
          jednak mi to wszystko trochę imponuje...
      • Gość: Kornelia Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 11:50
        Gość portalu: kukmajst napisał(a):

> Dzikowski mieszka w Tarnowie Podgórnym, Libicki pod Rogalinem...Tak czy siak
        > miasto zbańczy na benzynie do służbowego samochodu...:-))
        >
        > Ale tak w sumie to chyba jednak Dzikowski - jedyny facet w wielkopolskiej
        > polityce, który osiągnął prawdziwy sukces gospodarczy
        Dzikowski i to napewno!Kiedy w 1991r. wybrano go wójtem Tarnowa Podgórnego
        dookoła zastał totalny bałagan. Zero wodociągów, kanalizacji, oczyszczalni... O
        porządnych ulicach i miejscach pracy nie wspominając.Trudno było powiedzieć kto
        był wtedy bardzij przerażony: sam Dzikowski czy mieszkańcy gminy.Po prawie
        trzech kadencjach obraz Tarnowa Podg. zmienił sie nie do "POZNANIA".Dziś do
        Tarnowa Podgórnego ludzie przyjeżdżają żeby chociaż zobaczyć jak można tu
        mieszkać.Zobaczyć nowoczesne obiekty, piękne osiedla, nowe liceum.Dlaczego
        Dzikowski to najlepszy kandydat?? Ponieważ jako jeden z nielicznych przede
        wszystkim postarał się pomnożyć zera na końcie gminnego budżetu a dopiero
        póżniej na swoim.
        • Gość: kaspera Dzikowski IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 14:31
          Gość portalu: Kornelia napisał(a):

> Gość portalu: kukmajst napisał(a):
          >
          > > Dzikowski mieszka w Tarnowie Podgórnym, Libicki pod Rogalinem...Tak czy si
          > ak
          > > miasto zbańczy na benzynie do służbowego samochodu...:-))
          > >
          > > Ale tak w sumie to chyba jednak Dzikowski - jedyny facet w wielkopolskiej
          > > polityce, który osiągnął prawdziwy sukces gospodarczy
          > Dzikowski i to napewno!Kiedy w 1991r. wybrano go wójtem Tarnowa Podgórnego
          > dookoła zastał totalny bałagan. Zero wodociągów, kanalizacji, oczyszczalni...
          O
          >
          > porządnych ulicach i miejscach pracy nie wspominając.Trudno było powiedzieć
          kto
          >
          > był wtedy bardzij przerażony: sam Dzikowski czy mieszkańcy gminy.Po prawie
          > trzech kadencjach obraz Tarnowa Podg. zmienił sie nie do "POZNANIA".Dziś do
          > Tarnowa Podgórnego ludzie przyjeżdżają żeby chociaż zobaczyć jak można tu
          > mieszkać.Zobaczyć nowoczesne obiekty, piękne osiedla, nowe liceum.Dlaczego
          > Dzikowski to najlepszy kandydat?? Ponieważ jako jeden z nielicznych przede
          > wszystkim postarał się pomnożyć zera na końcie gminnego budżetu a dopiero
          > póżniej na swoim.

AMEN SIOSTRO !!!
          Tylko jest jeden problem - Dzikowski nie startuje w wyborach ... : (
    • Gość: posener Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 22:02
      dla mnie wlasnie jasne jest tylko kto prezydentem zostac musi - i obstawiam
      dzikowskiego - nie dlatego ze niby w tarnowie byl dobry tylko dlatego ze teraz
      ma kumpli w warszafce,a tylko to sie liczy
      • Gość: guerra Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 30.05.02, 18:45
        Wojciech Kaczmarek a nie Filip

dla mnie najpoważniejsza kandydatura - to Waldy - kto nie wie dlaczego niech
        się wybierze 15 km na zachód w kierunku na Świecko, zapuka do pierwszych
        lepszych drzwi i zapyta czy Pan/Pani ma pracę?, jak się Panu/Pani żyje w gminie
        T.P? etc.

pamiętajcie we wszystkim i wszędzie gdzie rzeczywistość gospodarcza i społeczna
        jest warunkowana zdrowym rozsądkiem liczą się efekty
        • Gość: walek Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: 150.254.98.* 03.06.02, 08:43
          Gość portalu: guerra napisał(a):

> Wojciech Kaczmarek a nie Filip
          >
          > dla mnie najpoważniejsza kandydatura - to Waldy - kto nie wie dlaczego niech
          > się wybierze 15 km na zachód w kierunku na Świecko, zapuka do pierwszych
          > lepszych drzwi i zapyta czy Pan/Pani ma pracę?, jak się Panu/Pani żyje w gminie
          (...)

...ale w JAKIE drzwi? Te antywłamaniowe, ze złoconymi klamkami i kilkoma atestowanymi zamkami "Gerdy", czy te z
          "dykty"? No, ale tych ostatnich w miejscowości położonej 15 km na zachód w kierunku na Świecko chyba nie
          uświadczysz:-)))
    • Gość: lol Tylko nie Libicki IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 20:11

To pieniądz wyrzucony w błoto!!! Facet wygląda jakby miał pociągnąć co najwyżej
      3 miesiące. To może mało merytoryczny argument, ale powtórzenie wyborów to już
      chyba tak
      • Gość: łuki Re: Tylko nie Libicki IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 13:33
        nie tylko to,
        pamiętajcie Libicki to straszna konserwa
        mi parę razy podpadł - np jest przeciwnikiem wyburzenia BWA na Starym - bo to
        jest zabytek (!) , albo był przeciwnikiem remontu Merkurego
        Taki człowiek może zablokować dużo rzeczy z przyczyn ideologicznych
        Pomysł pomnika Papieża na placu wolnosci to też jego klimaty
        jestem przeciw

• kaspera Re: Tylko nie Libicki 31.08.02, 23:53
          Gość portalu: łuki napisał(a):

> nie tylko to,
          > pamiętajcie Libicki to straszna konserwa
          > mi parę razy podpadł - np jest przeciwnikiem wyburzenia BWA na Starym - bo to
          > jest zabytek (!) , albo był przeciwnikiem remontu Merkurego
          > Taki człowiek może zablokować dużo rzeczy z przyczyn ideologicznych
          > Pomysł pomnika Papieża na placu wolnosci to też jego klimaty
          > jestem przeciw
          >

Jeśli to prawda, to faktycznie Libicki jest kosmitą...
          • przemoa Re: Tylko nie Libicki 29.09.02, 13:50
            Libicki nie jest kosmitą on jest zwyczajnie nawiedzony i dlatego byłby
            niesłychanie niebezpeczny dla miasta i jego mieszkańców jako prezydent.
    • yavorius Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? 01.06.02, 15:20
      Nie powinien zostać prezydentem Poznania:

Łysy
      Ciulo
      Ziggi
      Henryk
      Ignac
      Zdzich
      Łapich
      Młody
      Materac
      Smutny Jurek

...

i tak w nieskończoność
    • Gość: lecytyna Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 11:17
      Oj, Forumowicze, oj! Ja przynajmniej jestem wierny. W żadnym razie prezydentem
      Poznania nie może zostać mój anty-idol. To ten co zamyka małe przedszkola, zna
      się na wszystkim - odpowiada (ha,ha) za poznańską oświatę, raz po raz pokaże
      się w mundurku na koniu: a to na "dzień ułana", a to na św. Marcina - jeździć
      oczywiście w ogóle nie potrafi - ale się pokazuje, bo zbiera karby na wybory u
      sentymentalnych babć i dziadków. A żeby zebrać karby u kiboli, pokazuje się na
      meczach, zakłada śmieszne szmaty i obiecuje miejskie pieniądze na odbudowanie
      potęgi Lecha. Kto nie powinien zostać prezydentem P-nia? Oszołomy i nawiedzeni
      teoretycy. Sam widziałem na własne oczy jak Libicki sam odpowiadał na zadawane
      przez siebie pytania - co to jest? Albo jego poparcie dla tych dupków z wolnego
      kaukazu. A ten nasz Irokez? Samochodzik mu się nie podobał, to kupił sobie
      drugi. Za nasze bejmy. Albo ten magik, co przewalił przepis o konieczności
      stosowania w samochodach zestawów słuchawkowych do komórek, bo akurat tak się
      złożyło (przypadkowo), że jest producentem tychże. I to jest właśnie ta ekipa,
      której członkowie (przepraszam za wyrażenie) w żadnym razie nie mogą dostąpić
      omawianego zaszczytu. Wygląda na to (patrząc na wielu z kandydatów), że marząc
      o naprawdę dobrym prezydencie będziemy musieli zadowolić się pomnikiem
      Ratajskiego. Jestem pewien, że prez. Ratajski nie sprzedałby "Polmosu", "Pec-
      u", wodociągów (zobaczymy, zobaczymy) itd. Smutne jest to, że wyborcy mają
      słabiutką pamięć. A argumenty na NIE leżą w zasięgu ręki.
      • Gość: Olek Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.mtp.com.pl / *.mtp.com.pl 05.06.02, 12:10
        Itak oto znow wiemy czego (kogo) nie chcemy!
        Ze zgroza odczytuje jakies calkiem pomylone tesknoty za Kaczmarkiem.
        Proponuje porozmawiac z kierowcami sluzbowych samochodow duzych poznanskich
        firm dowiecie sie jakiego osprzetu potrzeba dla prowadzenia zalanego w trupa
        inwalidy.
        Jednak mimo wszystko pojawia sie troche nazwisk i to ludzi, ktorzy juz cos
        zdzialali wiec mysle, ze moje ukochane miasto wybierze prezydenta naprawde na
        miare swoich potrzeb i mozliwosci.
        pozdro dla wszystkich forumowiczow!!
    • Gość: Ania Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 23:52
      Libicki ! E.T. come back - będziesz lepszym prezydentem!
      • Gość: PiotrB Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.au.poznan.pl 29.08.02, 11:08
        Nie ma normalnego kandydata na prezydenta Poznania. Wiadomo, kto NIE powinien nim być, ale własciwie, to NIKT z
        kandydujących nie powinien kandydować. A'propos Kameli, jej starą fundacją interesuje się prokuratura. Sprawa
        ucichnie, kiedy ta Pani zostanie prezydentem.
        • Gość: Natalia Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 18:04
          Kaczmarek-przekręty
          Grobelny- 4 lata Poznań jest do tyłu (kostka na podgórnej, WBK się wyniósł,
          Deptak wygląda ciągle paskudnie)
          Libicki- "przystojniak"
          Czas na zmiany!
          • maciej-007 Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? 30.08.02, 07:41
            Gość portalu: Natalia napisał(a):

> Grobelny- 4 lata Poznań jest do tyłu (kostka na podgórnej, WBK się wyniósł,

Czy Ty na powaznie sadzisz, ze Grobelny mogl cokolwiek uczynic, aby zatrzymac chlube poznanskiej bankowosci w
            Poznaniu?? Przeciez miasto nie ma tam zadnych udzialow. I tak dziw bierze, ze jeszcze nie przeniesiono tego
            wszystkiego do stolycy, zamiast bawic sie w dziwny trojkat:Poznan-Wroclaw_Warsiawa.

Pzdr.
    • tow.szarikow Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? 29.08.02, 21:19
      Gość portalu: Arletta napisał(a):

> > I okazuje się, że tak naprawdę to nie ma porządnych kandydatów. Smutne :(

A poprzecie mnie? Będę przeprowadzał społeczne konsultacje na forum

tak poważnie najbardziej przekonuje mnie kandydtura Dzikowskiego (chyba, że
      dowiem się o jakiejś aferze Waldy gate), Tarnowo to wprawdzie nie to samo co
      Poznań, ale jak ktoś umie utrzymać porządek na małym podwórku, to jest większa
      szansa, że poradzi sobie i z dużym
      • maciej-007 Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? 30.08.02, 07:43
        Jeden glos na tow.szarikowa:)
        Jesli nie bedziesz kandydowal, to zaglosuje wlasnie na Waldy'ego, bo mnie najbardziej przekonuje swoimi
        dokonaniami.

Pzdr.
        • Gość: Ania Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 22:45
          Libicki - nic dodać nic ująć ! Dowód na istnienie UFO.
    • Gość: Zigi Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 16:42
      Libicki- fałszywy dewota ZChN-owiec
      Grobelny - nierób UWOL
      (Nie)Szczęsny-Kaczmarek - komuch
      Kamela-Sowińska - beznadzieja AWS-owska

• Gość: Ania Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 16:45
        Waldy - głupszego imienia nie widziałam
        • Gość: ABW Klepka NIE IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.02, 20:24
          Na pewno nie szalikowiec z Lubonia!!! To jest kompromitacja, on nawet nie
          powinien zostac soltysem wsi, ktora ma 1 mieszkanca
        • Gość: LEON Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.kostrzyn.sdi.tpnet.pl 01.09.02, 00:23
          Imię. To bardzo ważny argument, proponuje na prezydenta Juliusz Cezara to
          bybyło piękniej w Poznaniu. A poważnie;
          1.Dzikowski poseł nie może
          2.Szcęsny Kaczmarek nie gospodarz-przez jego nieudolność Tarnowo P.przejęło
          inwestorów, nic w mieście nie usprawnił, zajmował się tylko sobą itp.itp...
          3.Grobelny pilny uczen Szczęsnego Kaczmarka-bez pomysłów /no,jak mu Kulczyk
          podpowie to do fontanny wskoczy/
          4.Sowińska - z tą "nie poszlakowaną " przeszłością to mogła by startować z
          PiSu lub samoobrony lub AWS ha ha
          5.Libicki na prezydenta jak Frankiewicz na Ułana/dobrze, że ułani tego
          niewidzieli/
          6.Antkowiok tyż na sołtysa-czysta parodia tu nawet śmiać się niema z czego
          7.Łybacka tak to dobry kandydat
          • Gość: XX Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.09.02, 01:53
            Łybacka to naprawdę dobry kandydat , tylko:
            -jest komuchem
            -w nieudolnym rządzie palanta
            -troche starawa
            -troche grubawa
            -zbyt siwa
            -zbyt głupia
            znajdzie się jeszcze kilka spraw,
            ale
            poza tym to naprawdę dobry kandydat
          • maciej-007 Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? 02.09.02, 10:52
            Dzikowski jest poslem, wiec startowac nie moze. ok
            Lybacka jest poslanka i startowac moze... gdzie konsekwencja.
            Taaaak, a poza tym P. Lybacka to wysmienita kandydatka...
            • Gość: magiera Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.kostrzyn.sdi.tpnet.pl 02.09.02, 18:06
              maciej-007 napisał:

> Dzikowski jest poslem, wiec startowac nie moze. ok
              > Lybacka jest poslanka i startowac moze... gdzie konsekwencja.
              > Taaaak, a poza tym P. Lybacka to wysmienita kandydatka...
              I oto chodzi
              Dzikowski poseł reprezentuje Poznan w sejmie, a Łybacką zamknąć w ratuszu ,
              żeby więcej Poznaniowi wstydu nie przynosiła. Cała Polska patrzy i myślą, że
              tutaj więcej takich.
              • maciej-007 Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? 03.09.02, 08:39
                Gość portalu: magiera napisał(a):

> Dzikowski poseł reprezentuje Poznan w sejmie, a Łybacką zamknąć w ratuszu ,
                > żeby więcej Poznaniowi wstydu nie przynosiła. Cała Polska patrzy i myślą, że
                > tutaj więcej takich.

Chyba jednak jest ich wiecej:)
                Spojrz na poznanskie SLD i ich mlodociana przybudowke... Kampania wyborcza do samorzadow juz u nich w pelni...
                Na razie we wlasnych szeregach...:) I jeszcze jacys "odszczepiency" z wlasnym stowarzyszeniem:)
                Nic tylko kibicowac i czekac na happy end:)

Pzdr.
          • synergie KINGA na prezydenta !!! 18.09.02, 12:09
            Zamiast narzekac, kto sie nie nadaje, proponuje konstruktywnie wybrac za jednym
            zamachem wszytskie organy:

pani prezydent:
            slonica Kinga ze Starego Zoo na Zwierzynieckiej

zarzad miasta:
            poznanskie Koziolki

rada nadzorcza:
            sw. Marcin, Piotr i Pawel

Kinga, bo
            1) odpowiednie do rzadzenia imie
            2) kobieta
            3) poznanianka z przemyslanego wyboru
            4) nie wplatana w podejrzane uklady
            5) silna reka
            6) nie ma wszystkiego w trabie
            7) otwarta na kontakty z ludzmi
            8) kocha dzieci
            9) zdrowo sie odzywia
            10) niekarana
            11) spore doswiadczenie zyciowe
            12) konsekwentna, przeczekala niejednego dyrektora
            13) nie rzuci wszystkiego i nie ucieknie
            14) fotogeniczna

Koziolki, bo
            1) lepsze od Paderewskiego, bo chociaz nic nie powiedza, to na ich wyjscie na
            balkon czekaja tlumy
            2) maja dobra perspektywe poznanskich problemow
            3) nie musza daleko chodzic na posiedzenia
            4) dobrze ze soba wspolpracuja (kto sie czubi, ten sie lubi)
            5) nikt nie zapyta, a kto to jest?
            6) muzykalne
            7) zywia sie we wlasnym barze salatkowym
            8) integentne, w przeciwienstwie do kuzyna Matolka, bo wiedza ze w Poznaniu
            jest najlepiej, wiec po co sie gdzies ruszac?
            9) od razu rusza z kopyta
            10) uparte, nie ulegna naciskom

Piotr i Pawel, bo
            1) sprawdzeni biznesmeni, wlasciciele sieci supermarketow
            2) od zawsze zwiazani z Poznaniem
            3) maja poparcie Kosciola
            4) skromni, papiez okradl Zamenhofa i ma swoja ulice, a oni nie
            5) zawsze wysluchaja wyborcow
            6) ich kadencja predko sie nie skonczy

Marcina chyba nie musze uzasadniac, zreszta jako imiennikowi mi nie wypada.

WYBORCO !!! PRZEMYSL TE KANDYDATURY !!!
      • Gość: (...) tylko nie Libicki i Kamiśka IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.09.02, 16:03
        Ludzie czy Was pojebało jak wogóle możecie brać pod uwage Kamińską(AWeSiare) i
        Libickiego ZChN-nowca. Rozum Wam odebrało
        • qunix_owa Re: tylko nie Libicki i Kamiśka 16.09.02, 23:08
          popieram
    • Gość: Ewa Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.09.02, 02:13
      Libicki - prawie dobry kandydat , tylko nie wyprasowany.
      • Gość: ktosik Efko IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 01.09.02, 02:37
        Ewo jest druga w nocy, dlaczego jeszcze nie śpisz?
      • Gość: mały Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.org 02.09.02, 08:02
        Filipa poznałem na studiach - bardzo rozsądny gość,
        sprawny organizator, inteligentny. Myślę, że byłby dobrym
        szefem Poznania.
        Za to o Jurdze (był moim dziekanem) mam bardzo złe zdanie
        i od paru lat dziwię się, jak mu się udało zostać
        rektorem. W porównaniu z drugim dziekanem - Rufinem,
        wychodziła na dupka.
        • Gość: op Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 11:29
          Gość portalu: mały napisał(a):

> Filipa poznałem na studiach - bardzo rozsądny gość,
          > sprawny organizator, inteligentny. Myślę, że byłby dobrym
          > szefem Poznania.
          >

No to mu się od lat studenckich odmieniło -patrz genialny pomysł z likwidacją
          izb wytrzeźwień.
          Likwidować jest łatwo tylko trzeba jeszcze umieć zaproponować coś w zamian....
        • Gość: SITO Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 19:25
          Gość portalu: mały napisał(a):

> "Filipa poznałem na studiach - bardzo rozsądny gość,
          > sprawny organizator, inteligentny. Myślę, że byłby dobrym
          > szefem Poznania."
          MAM PYTANIE:a poczym to kolega stwierdza, że F.Kaczmarek to dobry organizator?
          Nie zauważyłem jak dotąd, żeby cos zorganizował. Raczej taki typ samotnika. Nie
          głupi, ale tez żadna gwiazda społeczna :)
    • Gość: kot TYLKO NIE GROBELNY!!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 14:36
      Ze wszystkich osób, które są proponowane na prezydenta Poznania ten człowiek
      jest najgorszym kandydatem. Mam nadzieję, że już go nigdy więcej tam nie
      zobaczymy....

Czy w ogóle jakaś partia (poza UW) go poparła?
      • Gość: mnb Re: TYLKO NIE GROBELNY!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 19:46
        PO poparła Grobelnego , to szczyt wszystkiego. Teraz ich notowania jeszcze
        bardziej spadną. Myślę, że przynajmniej do poziomu krajowego czyli 9%.
      • Gość: Wowgin kto sp...sprawę kolekcji Piaseckiej-Johnson IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 19:00
        Na szczęscie UW go nie poparła. Ale jako sympatyk UW i socjo- (społeczno i
        światopoglądowo)- liberał (ekonomicznie)zastanawiam się, czy nie głosować na
        Libickiego (!) - z bólem. Lecz chyba tylko on nie sp... by sprawy z kolekcją
        obrazów Piaseckiej-Johnson. Deklaruje też skierowanie rozwoju miasta na ścisłą
        zabudowę centrum.
        APEL DO WSZYSTKICH: Zmuśmy lokalną prasę by dobrze przepytała kandydatów o ich
        poglądy. To jest kurtka wodna nasze miasto i chyba wszyscy tu checmy by rosło
        ludnościowo, rozwijało się gospodarczo i intelektualnie. By nie było anonimowym
        przystankiem między Stolycą a Berlinem, atrakcyjnym jedynie dla sprzedawców
        jako ludny rynek zbytu. Niech rośnie w ludzką kreatywność i dlatego ... nie
        wybierzmy [;-)] Jurgi, Pierwszego Grabarza drugiego pod względem poziomu
        Uniwersytetu w Polsce, którego poziom jednakże pikuje. Ten człowiek tak ustawił
        sobie siatkę miernot naukowych, że będzie jeszcze rządzić "z wójtem i
        biskupem" ;-) dopóki starczy mu władzy umysłowej.
    • Gość: Tomek Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 03.09.02, 20:57
      Jak bym był Poznaniakiem to głosowałbym na Kamelę Sowińską. Zazdroszczę Wam że
      macie taką kandydatkę. My w Warszawie naprawdę nie mamy na kogo głosować.
      Pozdrawiam Tomek z W-wy.
      • maciej-007 Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? 04.09.02, 08:18
        Podobno warto czasami spojrzec na "temat" z pewnego oddalenia, aby miec lepszy przeglad sytuacji. Tyle ze
        oddalenie do stolycy to chyba za daleko... Wiadomo, ze w Warsiawie kandydowac beda tuzy ze swiecznika znane w
        calym kraju - w tym tkwi ich najwiekszy (bywa ze jedyny) atut.
        A w naszym pieknym Poznaniu znalazlbym lepszego kandydata niz p. Sowinska, za ktora ciagnie sie pewien smrodek
        po niejasnym biznesie... Moze ze stolycy nie widac az takich "szczegolow":)

Pzdr.
    • Gość: LISA Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 17:12
      To Waldy Dzikowski poparł sobie Grobelnego - wśród członków PO CHODZA SŁUCHY,
      Że głosować będą na Kamelę albo na Szczęsnego. Na domiar złego Waldy wpuszcza
      na wysokie miejsca członków UW PRZESUWAJĄC NA DALSZE CZŁONKÓW PLATFORMY!!!!!
      Skandal! Kto zbudował PO to nie wiadomo, ale że w Poznaniu rozpierdoli ją
      Dzikowski - stało sie jasne. Poco Platformie działacze UW na listach? Do tego
      stopnia, że zatracili instynkt samozachowawczy i nie walczą o swoich ludzi? CO
      NA TO RADNI? Co Poseł Stuligrosz? Co ludzie, którzy na PO przyszli z AWS, SKL,
      UPR?
      Unii Wolności nikt nie chce w społeczeństwie - to co? Ratujemy kolegów?
      • Gość: Ewa Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 00:51
        Stuligrosz sam jest sobie winien! Brak aktywności to murowana przegrana.
        Wstawianie UW to przegrana PO. Chyba nie po to powstawała PO , aby być znów UW.
        Idiotyzm.
        • Gość: ird Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 09:47
          Kto nie powinien wszyscy wiemy,
          niestety zaden kandydat partyjny nie uzyskał akceptacji swoich działaczy
          lokalnych, a jedynie wymusił uznanie swojego kandydowania na władzach
          centralnych. I tak działacze lokalni mimo ze nie popierają swoich kandydatów
          będą na nich pracować. Tak się stało mimo głośnych protestów w SLD, PO, PiS,
          LPR.
    • Gość: Mietek Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.telia.com 07.09.02, 17:31
      Abepe Paetz. Skoro nie siedzi to moze zostac komendantem twierdzy endeckiej...
    • Gość: Filip Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 23:38
      oczywiście Marcin Libicki - dlaczego bo mógłby zostać senatorem albo posłem w
      Parlamencie Europejskim - teraz niestety będzie Wielkim Przegranym, i juz
      żadnych wyborów w życiu nie wygra. Zbyt wcześnie panie Pośle!
      • Gość: Filip Marcin Libicki IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 23:40
        oczywiście Marcin Libicki - dlaczego ? - bo mógłby zostać senatorem albo posłem
        w Parlamencie Europejskim - teraz niestety będzie Wielkim Przegranym, i juz
        żadnych wyborów w życiu nie wygra. Zbyt wcześnie panie Pośle!

• Gość: Ewa Re: Marcin Libicki IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 23:32
          senatorem? przecież to kanapa, nie zdobędzie nigdy niczego!
          • Gość: Andrzej z Jeżyc W.Sz. Kaczmarek IP: *.kulczyktradex.com.pl 10.09.02, 13:54
            Pamiętam jak Niezwykle Dostojny Pan Prezydent Kaczmarek arogancko odmówił
            dziennikarzom informacji nt. zarobków urzędników miejskich (czyli naszych
            wydatków). Tę drobną informcję przypominam jego zwolennikom.
    • Gość: bartass Aldona Kamela-Sowinska NIE IP: *.strzegom.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 17:41
      Czesc!

Jestem przeciwny Aldonie Kameli Sowinskiej , gdyz ma poparcie pana Klepasa.
      Pise to, gdyz w latach 1997-2001 ul. Zamkowa 1/2 stanowila taki Komitet
      Wojewodzki PZPR ... przepraszam, Solidarnosci. Mialem kiedys problemy bo TPSA
      nie chciala mi zalozyc Telefonu i znajony z "S" powiedzial mi, ze jak o to
      poprosze p. Klepasa to moze p. Klepas kaze przychylnie TPsie potraktowac moj
      wniosek. Znajomy z "S" chwalil p. Klepasa, ze tyle dobrego ludziom
      pozalatwial...

Niestety moj znajomy tkwil w czasach gdzie sekretarz wojewodzki byl pol-bogiem.
      Ja chce zyc w normalnym panstwie. Chce placic podatek liniowy, chce wybierac
      operatora telefonicznego, a nie byc skazanym na laske p. Klepasa, chce by
      ludzie w Poznaniu oplywali w dostatek, a nie w demagogow.

Stad tez bede glosowal za Bogajewskim.
      • qunix_owa Re: Aldona Kamela-Sowinska NIE 14.09.02, 23:22
        Gość portalu: bartass napisał(a):

> Czesc!
        >
        > Jestem przeciwny Aldonie Kameli Sowinskiej , gdyz ma poparcie pana Klepasa.
        > Pise to, gdyz w latach 1997-2001 ul. Zamkowa 1/2 stanowila taki Komitet
        > Wojewodzki PZPR ... przepraszam, Solidarnosci. Mialem kiedys problemy bo TPSA
        > nie chciala mi zalozyc Telefonu i znajony z "S" powiedzial mi, ze jak o to
        > poprosze p. Klepasa to moze p. Klepas kaze przychylnie TPsie potraktowac moj
        > wniosek. Znajomy z "S" chwalil p. Klepasa, ze tyle dobrego ludziom
        > pozalatwial...
        >
        > Niestety moj znajomy tkwil w czasach gdzie sekretarz wojewodzki byl pol-
        bogiem.
        >
        > Ja chce zyc w normalnym panstwie. Chce placic podatek liniowy, chce wybierac
        > operatora telefonicznego, a nie byc skazanym na laske p. Klepasa, chce by
        > ludzie w Poznaniu oplywali w dostatek, a nie w demagogow.
        >
        > Stad tez bede glosowal za Bogajewskim.

Jestem z gruntu przeciwna "glebokim" znajomosciom, kolesiom, nie zbyt czystej
        przeszlosci i tym podobnym.
        Dlatego popre Bogajewskiego - moze czas juz najwyzszy wybrac kogos za kim po
        pierwsze nie ciagnie sie "smrodek" a po drugie kto ma faktyczne doswiadczenie w
        zarzadzaniu, jest poznananiakiem z krwi i kosci oraz patrzy troszke dalej niz
        czubek wlasnego nosa ...
        • ds11 TAK dla Bogajewskiego 15.09.02, 13:06
          czy u kogos w podwórku mnie "zaciaga" ?
          Grobelny już za dlugo siedzi u "żloba", Libicki jest zbyt "uduchowiony" ( i za
          duzo gada ) a Kamelka ma zbyt dużo "śmieci za sobą" - pamiętacie te ciemne
          sprawki ?
          Jak już głosować to przynajmniej na kogoś kto jeszcze za dużo nie pokopał

podr.
        • Gość: Chirurg plastyczny Kamela-Sowińska - Dustin Hoffmann w filmie Tootsee IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 17:27
          Gratuluje mojemu koledze po fachu!! proawdziwy fachowiec!!!! Po jego skalpelu
          Kamela - Sowinska wygląda jak Dustin Hoffmann w filmie Tootsee!!
          Moje uznanie!!!!!!!
    • Gość: Totek kto sp... sprawę kolekcji p.Piaseckiej-Johnson IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 19:13
      Jeśli nie Grobelny, to na pewno tego nie dopilnował. To jest gigantyczny
      skandal! Nie intetresują mnie czyhjeś machlojki, jeśli takie Sprawy nie są
      finalizowane! A biblioteka Raczyńskich? W co on się w ogóle angażował pracując
      na piastowanym urzędzie?
      Na szczęscie UW go nie poparła. Ale jako sympatyk UW i socjo- (społeczno i
      światopoglądowo)- liberał (ekonomicznie) zastanawiam się, czy nie głosować na
      Libickiego (!) - z bólem. Lecz chyba tylko on nie sp... by sprawy z kolekcją
      obrazów Piaseckiej-Johnson. Deklaruje też skierowanie rozwoju miasta na
      odtworzenie i rozbudowę ścisłej zabudowy centrum. Może i Zamku Królewskiego,
      który jako taki do XVIIIw był znany (i gdzie w końcu odbył się Hołd Pruski
      dający nie wykorzystaną szansę odzyskania Pomorza) i murów miejskich. Byłby to -
      poza wszystkim innym - symboliczny powrót Poznania do Polski. Niestety wielu
      ludziom z byłego zaboru Rosyjskiego, z Płocka, Ciechanowa, Wąchocka, Hajnówki,
      Radomia, Poznań jawi się jako inny świat, wobec którego nie mają zobowiązań, bo
      bogatszy. A później ich dzieci rządzą w Warszawie.

Pozdrawiam wszystkich, którzy się ze mną zgadzają lub nie!
      • Gość: Anka re: IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 12:09
        z bulem na Libickigo? co to piszesz , takiego bulu nie da się przeżyć!!!
    • enterka Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? 11.09.02, 14:14
      Ja jestem za tym aby oddać głos na Grobelnego - na pewno samochód mu sie już
      zużył i chciałby kupić nowy... ;)

A tak poważnie - to TYLKO NIE GROBELNY!!!!!!!!!!!
    • Gość: Wyborca ! Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.man.poznan.pl 11.09.02, 15:18
      Ja obstaję za Libickim !
      choć poważne zarzuty tu wymieniają :
      * ZCHN-owiec ( bardzo poważny zarzut)
      * poseł ( bardzo poważny zarzut)
      * klerykał ( bardzo poważny zarzut)
      * mieszka pono w Rogalinie ( super poważny zarzut)
      Po rozważeniu zarzutów przceiwko Libickiemu i innym stwierdzam ,że innym
      postawiono duzo grubsze zarzuty ! Stąd mój głos dostanie LIBICKI !
      • Gość: Jurek Kto powinien zostać prezydentem P-nia? IP: 217.153.34.* 12.09.02, 09:01

Zdecydowanie uwazam, ze prezydentem powinien zostac Marcin Libicki......jest
        najlepszym kandydatem,jedynym,ktory ma konkretny program dotyczacy rozwoju
        przestrzennego miasta......jego wybor gwarantuje pozytywne zmiany
        architektoniczno - urbanistyczne w miescie (z wyksztalcenia jest historykiem
        sztuki specjalizujacym sie w architekturze), reszta kandydatow te kwestie po
        prostu olewa. Jestem przekonany, ze po wyborze Libickiego, Poznan bedzie
        miastem bardziej uporzadkowanym, ladniejszym i czystszym, natomiast po wyborze
        ktoregokolwiek z pozostalych kandydatow w Poznaniu tak jak i do tej pory nic
        sie nie zmieni.
      • Gość: eLVIS p. Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 14:53
        Klerykałem to Libicki nie jest - raczej fanatykiem religijnym! Ile osób wie, że
        Libicki działa w sekcie wewnątrzkościelnej-ruchu postlefebrystowskim, który nie
        uznaje normalnej Mszy Sw. tylko przedsoborową? Tę tyłem do przodu :) Ruch ten
        sprzeciwia się ekumenizmowi - bo są tacy, którzy wiedza lepiej jaka religia
        jest własciwa - patrz - Libicki , no i dyskutuja z Papieżem o tym, że to on
        odprawia niewłaściwą Mszę, rozmawia z Arabami, Żydami i innymi religiami. I jak
        tu taki kandydat ma reprezentować 600 tys obywateli? Niech sobie urządza wojny
        krzyżowe, ale beze mnie. Mój Bóg kocha wszystkich. Wielu proboszczów wie jaki
        problem kościół ma z Libickim..............
        • Gość: Michal Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.mollard.sth.ac.at 12.09.02, 15:18
          Co za bzdury ten gosc wyprodukowal z siebie... Kompletnie nie wiem o czym gada.
          Z Papiezem to dyskutuja postepowi biskupi np. w Niemczech, a Libicki jest po
          prostu porzadnym katolikiem. Poznalem Marcina Libickiego osobiscie, to powazny,
          uczciwy i odpowiedzialny czlowiek. Budzi zaufanie jako posel i jako osoba
          prywatna. Jaki bedzie jako szef miasta, tego nie wiemy. Ma koncepcje na rozwoj
          Poznania i byloby naprawde dobrze, gdyby mogl ja zrealizowac. Moj glos
          dostanie, to pewne.
          • Gość: abc Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 16:08
            po ostatnich wypowiedziach widzę, że poplecznicy Libickiego dostali za zadanie
            aby na forum śpiewać peany na jego cześć...

Co do jego katolicyzmu - a dlaczego na te swoje msze nie wpuszczają ludzi nie
            związanych z ich ruchem? I nie opowiadaj mi tutaj, że każdy może sobie przyjść,
            bo jest to jedna wielka bzdura. Dla mnie to są zagrania sekciarskie
            • Gość: Prawnik Tylko nie UW, Klepka i byly prezes Lecha!!! IP: *.strzegom.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 21:51
              To zenujace, jakich kandydatow na prezydenta sie doczekalismy. Libicki to
              uczciwy czlowiek, ale na prezydenta sie nie nadaje - jest dobry w Radzie Europy
              i w sejmie - ale to nie to samo co praca w samorzadzie. On nie zna lokalnych
              problemow, bedzie laikiem i tylko sie skompromituje w razie przegranej!!! Jego
              decyzja o kandydowaniu to absurd.
              Z przerazeniem obserwuje, jak odradza sie Unia Wolnosci. Jeszcze niedawno
              wydawalo sie , ze skompromitowany juz dawno Grobelny (pamietacie, kto byl w
              komisji, ktora zdecydowala o zakupie tramwajow tatra?), Kretkowska, czy mlodzi
              karierowicze z Pawlem Lisiewiczem odejda do lamusa. A tu nagle kadry UW
              wyplywaja...
              O lewakach nie wspominam - Antkowiak z SLD to wyjatkowo grozna kandydatura. To
              byly prezes Lecha. Jego rzady oznaczalyby, ze pieniadze na prywatny klub
              poplyna z miejskiej kasy jeszcze szerszym strumieniem.
              A Grobelny i jego ekipa przez 4 lata nie zrobili nic, by zwiekszyc atrakcyjnosc
              turystyczna Poznania. Bylem niedawno we Wroclawiu i widzialem, jak tam pieknie
              wszystko wyglada. A u nas na Chwaliszewie - przy najwazniejszym trakcie
              turystycznym z ratusza do katedry Grobelny i Klepka zbudowali parking buforowy
              ogrodzony drucianym plotem. Piekna atrakcja. Tym panom trzeba naprawde
              podziekowac i powiedziec jak Pilsudski do poslow: "Wam kury szczac prowadzac, a
              nie polityka sie zajmowac"!!!!!
              • Gość: Konstruktywny Re: Tylko nie UW, Klepka i byly prezes Lecha!!! IP: *.um.poznan.pl 13.09.02, 13:03
                Strasznie dużo frustracji w tej dyskusji. Czy Wam się podoba czy nie ktos z kandydatów zostanie
                prezydentem. A, że jakosć życia publicznego jest podobna do jakosci tej dyskusji, to już zupełnie inna sprawa. Każdy
                z kandydatów ma wady i zalety. Sztuka polega na tym, by używając swojej głowy, wybrać najlepszego. Ten wybor i
                tak będzie subiektywny, ale warto go choc trochę zobiektywizować. Choćby dla spokoju wlasnego sumienia.
                • Gość: Elwira Re: Tylko nie UW, Klepka i byly prezes Lecha!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 17:21
                  To nie kwestia frustracji tylko dobrej pamięci. Sklerozy nie mam i oczy mam też
                  na miejscu! Poznań nic nie zayskał na tych panach!Grobelny się nie sprawdził, a
                  Libicki juz nierychliwy.........
                  • Gość: Mietek Re: Wiecej wartosci K IP: *.telia.com 14.09.02, 14:51
                    A co z Peatzem? Zdaje sie opuscil poprzednie miejsce pracy?
                  • Gość: judex69 Re: Tylko nie UW, Klepka i byly prezes Lecha!!! IP: *.murowana-goslina.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 14:52
                    W swietle tych wypowiedzi na Forum uwazam, ze jestem jedynym kandydatem spoza wszelkich ukladow-LUDZIE<GLOSUJCIE NA MNIE>!!!!!!!!!!!
                    • Gość: judex69 Re: Tylko nie UW, Klepka i byly prezes Lecha!!! IP: *.murowana-goslina.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 15:00
                      Powinno byc:LUDZIE<GLOSUJCIE NA MNIE!!!!!!!!
                      • Gość: judex69 Re: Tylko nie UW, Klepka i byly prezes Lecha!!! IP: *.murowana-goslina.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 15:05
                        To sabotaz mojej osoby-napisalem:ludzie,glosujcie na mnie,a tu ktos mnie cenzuruje.
                        • Gość: :) Re: Tylko nie UW, Klepka i byly prezes Lecha!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 15:13
                          To napewno wrogie elektorat konkurenta ;p
                • Gość: Prawnik Re: Tylko nie UW, Klepka i byly prezes Lecha!!! IP: *.strzegom.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 17:40
                  Witam KONSTRUKTYWNE sily z Urzedu Miasta Poznania - Przynajmniej tak widac po
                  adresie IP. Jestem ciekaw, kto z urzedasow pozwala sobie dyskutowac na forum w
                  godzinach pracy. To potwierdza moja teze, ze miasto jest zle zarzadzane!!!
          • Gość: Anka Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 00:55
            Gość portalu: Michal napisał(a):

> Co za bzdury ten gosc wyprodukowal z siebie... Kompletnie nie wiem o czym
            gada.
            >(...) Poznalem Marcina Libickiego osobiscie, to powazny,
            >
            > uczciwy i odpowiedzialny czlowiek. Budzi zaufanie jako posel i jako osoba
            > prywatna. (...)
            Zbyt słabo znasz Libickiego. Poznaj go lepiej a bedziesz wiedział o czym mowa.
      • Gość: * Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 23:04
        Gość portalu: Wyborca ! napisał(a):

> Ja obstaję za Libickim !
        > choć poważne zarzuty tu wymieniają :
        > * ZCHN-owiec ( bardzo poważny zarzut)
        > * poseł ( bardzo poważny zarzut)
        > * klerykał ( bardzo poważny zarzut)
        > * mieszka pono w Rogalinie ( super poważny zarzut)
        > Po rozważeniu zarzutów przceiwko Libickiemu i innym stwierdzam ,że innym
        > postawiono duzo grubsze zarzuty ! Stąd mój głos dostanie LIBICKI !

Dodaj jeszcze kryminalista! i teraz głosuj
    • Gość: Hilton NIE dla Grobelnego IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 09:21
      Obecny prezydenta to zwykła unijna(Wolności) marionetka. Wotun nieufności dla
      niego przegłosowano już dawno, brak zaplecza politycznego od prawie roku, a on
      dalej się trzyma fotelika i, o ironio, mówi coś o silnej prezydenturze. Wszak
      pensja leci, żal oddawać taki wikt! Typowy człowiek Uni Wolności.
      • Gość: Airport Re: NIE dla Grobelnego IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 09:28
        Zgadzam się. A w tej ankiecie internetowej to chyba same obecne urzędasy z UM
        głosują za Grobelnym. Nie mają co robić to w godzinach pracy to uczą się
        chodzic po internecie i głosują na swego obecnego bossa.
    • Gość: wlodas Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.icpnet.pl 15.09.02, 12:46
      Libicki dość już zmiany piórek i przefarbowywania się według koniunktury
      A.K.Sowińska wyjaśnić wcześniejsze zarzuty
      Jurga nie obiektywny walka z ks.Węcławskim
      Dzikowski stop karierowiczom-Tarnowo nie Poznań
    • Gość: Dorota Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: 195.205.249.* 15.09.02, 12:59

"nie ma porządnych kandydatów", z tym się nie zgodzę.
      Na stronie www.wielkipoznan.pl jest zamieszczony program wyborczy Wojciecha
      Bogajewskiego jak również jego biografia itp. Może to tylko mrzonki i mam złe
      przeczucie, ale ten człowiek to jest "ktoś" nie polityk ani tym bardziej
      politykier, ale człowiek z sercem dla naszego miasta. Możliwe, że ktoś się ze
      mną nie zgodzi, ale to, że on mieszka w Poznaniu od tylu lat i że ma tu swoje
      korzenie musi oznaczać, że chce być prezydentem P-n po to, aby pomoc nam a nie
      zarobić kasę.

pozdrawiam

wierna czytelniczka gazety wyborczej
      • Gość: mnb Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 13:41
        Bardzo spodobał mi się napis na jednym z murów : "Gdyby wybory miały coś
        zmienić dawno były by zakazane" To dobra myśl szkoda, że w nia uwierzył
        Grobelny i niektórzy radni.
        • Gość: emina Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 21:33
          Bogajewski to faktycznie madry gość. Tylko czy ma szansę na drugą turę?
          Realista, nie zepsuty, Poznaniak. Dobry pomysł, ale czy przejdzie?
          • wl2 Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? 15.09.02, 21:46
            trzeba wierzyć, może mimo wszystko mu się uda?
            • Gość: UOKiK totalna POrażka czyli PO=SLD=AWS IP: *.strzegom.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 19:06
              Czytałem w Poznańskiej, że Platforma Obywatelska się rozpada. Z jej list
              startować będą działacze UW (z Grobelnym na czele), AWS (np. Kręglewski) i SLD
              (np. Stachowska). Razi mnie brak na niej zasłużonych działaczy Samoobrony czy
              np. NSDAP... Byłaby to prawdziwa koalicja ponad podziałami. Liczę jeszcze, że
              na PO wstąpi pani Krystyna Stachowiak (działaczka PPS), a wszystkiemu
              pobłogosławi o. dyr. Tadeusz Rydzyk!!!
              • Gość: S.Bareja - Miś Re: totalna POrażka czyli PO=UW+SLD+AWS IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 22:44
                Łubu dubu , łubu dubu niech nam żyje Waldy Dzikowski, niech żyje nam ... To ja
                mówiłem ...*

*( do wstawienia kolejno prawie całe polityczne szambo Poznania)

UWAGA!
                Do wszystkich kandydatów na listy PO! Szafa stoi w biurze przy
                Zwierzynieckiej . Kandydaci nagrywać się mogą co dziennie aż do zamknięcia
                list. Ilość nagrań nieograniczona.
              • Gość: wyborca Re: totalna POrażka czyli PO=SLD=AWS IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 23:06
                Biorąc na listę członków SLD Waldy Dzikowski buduje tą swoją 'silną
                centroprawicę'. Składam gratulacje!
    • dulcys Re: Kto NIE powinien zostać prezydentem P-nia? 18.09.02, 10:29

Jezeli chodzi o Jurge to chyba facet zrazil do siebie zbyt wiele osob, za mocna
      zakrecil na swoja korzysc i ten czlowiek odpada jak kandydat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka