polanek1 27.07.05, 10:16 Przydałoby się przedszkole w okolicy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smarkula Nie jest rentowne 09.08.05, 17:31 Aby powstało przedszkole to: * trzeba znależć odpowiedzni budynek (mieszkanie) itp, które spałniałoby wymogi SANEPIDU, spojrzeć w plany zagospodarowania przestrzennego czy czasem nie jest planowane * jak mieszkanie to wygłuszone - kto miałby ochotę mieszkac nad przedszkolem, mieć za oknem przedszkolny plac zabaw itp... * miasto pieniędzy nie da (są osiedlowe przedszkola na 1000-lecia, Lecha gdzie znajdą się wolne miejsca w grupach), możnaby skorzystać z kredytów unijnych dla małych firm ale nich zobaczę śmiałka który się tego podejmie - 200 000 włożone a czas oczekiwania na zwroty to minimum 6-7 lat (brakuje tu przestrzeni dla dzieciaków - dla przedszkolnego ogórdka - a bez tego trudno przyciągnąć rodziców chętnych zapłacić po min 700 za m-c * prywatne przedszkole opłaca się powyżej 40 dzieciaków Sama przymierzałam się do otworzenia swojego "Domowego przedszkola", takiego z programem aktywnego poznawania świata przez każdego z dzieciaczków, ale po przeliczeniu kosztów pozostałam na państwowym etacie - może za kilka lat się skuszę. Fakt jest faktem, iż położenie bloków nie nastraja optyymistycznie bo do zaplecza sojalnego: przychodni zdrowia, przedszkola, szkoły, kościoła... wszędzie trzeba nadrobić drogi... Można sprawdzić plany zagospodarowania przestrzennego, może jest ono planowane??? Pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
polanek1 Re: Nie jest rentowne 14.08.05, 12:21 Zapewniam Cię, że prywatne jest rentowne i to całkiem, całkiem - jeśli nie wierzysz - porozmawiaj sobie z właćicielami przedszkola Bambini na Sołaczu - to kwestia programu, lokalizaji oraz ludzi, którzy sie tym zajmą - jak do każdego interesu - i do tego trzeba mieć żyłkę biznesową. Lokalizacja na Polance jest idealna, a planów zagospodarowania nie ma co sprawdzać, bo tam się nie planuje prywatnych przedszkoli - wystarczy dogadać się z Atanerem na zakup np. jednej kondygnacji w kostce wewnątrz jednego z etapów i powalczyć o pozwolenia, co wcale nie jest takie trudne. Wystarczy ruszyć głową... Odpowiedz Link Zgłoś
kaizen78 Re: Nie jest rentowne 01.09.05, 21:32 Przecież nie lubisz dzieci! Sama mówiłaś, że już nigdy więcej na kolonie nie pojedziesz... A wypowiedź na forum ul.Lwa - którego jesteś założycielem - dobitnie określa twój stosunek do dzieci. Cytuję: "Czekam już lat kilka z dużą niecierpliwością no to, aby młodociani niszczyciele roznieśli ten "cudowny" plac zabaw do reszty i w jego miejsce posadzilibyśmy piękną trawę i wstawili jedną porządną piaskownicę zamykaną na noc przed psami. Mam nadzieję, że nikomu do głowy nie przyjdzie budować w jego miejsce "małpiego gaju" z prawdziwego zdarzenia bo nie opędzimy się w miesiącach od marca do października od krzyczących, wyjących dzieciaków pod oknami naszych mieszkań." To tak w ramach odpłaty pięknym za nadobne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
smarkula hej kaizen78 :o) 04.09.05, 20:05 Zgodnie z zasadą asertywności na Twe cytaTA odpowiadam: "ja tak nie uważam" ;-) Pozdrawiam słonecznie i jeszcze wakacyjnie ... w październiku będę kosić studentów a we wrześniu czeka mnie jeszcze kampania.. ehhhh taki lajf Odpowiedz Link Zgłoś
kotschroedingera Re: hej kaizen78 :o) 04.09.05, 22:48 A... jaki to wydział, gdzie mają hiphopowych asystentów? Mam tu na myśli pozdro600. pozdro599 ;-) kotschroedingera [też kampańczyk wrześniowy] Odpowiedz Link Zgłoś
smarkula na nasz wydział spadła zasłona ciemności 05.09.05, 08:56 ujawnić się nie mogę, gdyż obawiam się o moje życie ;o) Pozdrawiam szanownych 100dentów i absolwentów:) Odpowiedz Link Zgłoś
smarkula Jejku przepraszam, że dotąd niezgodnie z tematem.. 04.09.05, 20:16 już się naprawiam... Kaizen78 Przepraszam, że wchodzę do Twego ogródka ale pytanie mnie jedno nurtuje a mianowicie... Jak Twoja wypowiedź (dotycząca małoletnich wandali na moim osiedlu i mojej szlachetnej :) osoby) ma się do renotwności przedszkola na Polance??? Pozdro600 Odpowiedz Link Zgłoś
abuba Re: Przedszkole 07.02.06, 17:05 Polanku1, czyżbyś zastanawiał się gdzie posłać swoje dziecko? Jeszcze nie mieszkam na naszym osiedlu (już niebawem), ale właśnie zastanawiam się nad wyborem przedszkola w okolicy. Śledzę bacznie forum Poznańskie Przedszkola. Niemniej cieszyłabym się, gdyby moja córka miała koleżankę/kolegę znanego zarówno z przedszkola jak i osiedlowej piaskownicy. Pozdrawiam Abuba Odpowiedz Link Zgłoś