Dodaj do ulubionych

UWI Inwestycje-opinie

19.01.06, 11:00
Przymierzam się do zakupu mieszkania budowanego na Os.W.Jagiełły (część C),
proszę o opinie na temat rzetelności tego dewelopera, mają standardowy wzór
umowy-co trzeba w nim zmienić, na co uważać?Interesują mnie też opinie
tych,którzy kupili i już mieszkają w swoim "M" zbudowanym przez tą
firmę.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Pablo Re: UWI Inwestycje-opinie IP: *.pzuzycie.pl 24.01.06, 08:09
      Kupiłem u nich mieszkanie - generalnie jestem zadowolony. Mają profesjonalne
      podejście do klienta, wszystko jest załatwiane na czas. Są w miarę elastyczni w
      zmianach projektów wnętrza mieszkania. Co najważniejsze oddją w terminie.
      • michmaj Re: UWI Inwestycje-opinie 24.01.06, 21:50
        Mnie też zainteresowała ich oferta. Niestety po chwili zauważyłem, że co prawda oferują ciekawe mieszkania po dobrych cenach, to przecież takie mieszkanie wcale nie będzie należeć do nas, tylko do jakiejś złodziejskiej spółdzielni mieszkaniowej, od których należy się trzymać daleko. Przede wszystkim czynsz może wynosić 600 zł zamiast 200 zł jak we wspólnocie bo trzeba dopłacać do remontów starych budynków a w razie upadku spółdzielni to aż strach. Szkoda.
        Chyba że to ja coś źle rozumiem?
        • Gość: fh Re: UWI Inwestycje-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 22:45
          ...i jeszcze klatkę schodową będziesz musiał sam sprzątać, bo mimo iż jest
          narzucona i niezmienialna "ADMINISTRACJA" to nikomu nie przyjdzie na myśl, by
          to dozorca sprzątał - jest przecież niemała opłata eksploatacyjna... Ale na
          zebrania grup członkowskich i tak nikt nie przychodzi...
          • Gość: ewa Re: UWI Inwestycje-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:02
            kupiłam mieszkanie od AI na Chrobrego, czynsz z zaliczkami za wszystkie media
            mam 290 zł. Jest to porównywalne z tym co sobie życzą wspólnoty mieszkaniowe.
            Mamy dozorcę w bloku, który sprząta klatki schodowe i odśnieża przed blokiem.
            Sama widziałam. A jest to ta sama spółdzielnia mieszkaniowa dla której buduje
            UWI. Więc nie jest tak źle.
            Ponadto mieszkania te stanowią pełna własność kupujących, a spółdzielnia
            jedynie administruje całością. Mieszkańcy takiego bloku mogą zrezygnować ze
            spółdzielni i założyć własną wspólnotę. Jest tu znaczna różnica ze statutem
            mieszkańców mających spółdzielcze mieszkania własnościowe. Polecam ustawę o
            spółdzielniach mieszkaniowych.
            • michmaj Re: UWI Inwestycje-opinie 29.01.06, 21:25
              Ciekawe, musze jeszcze się jeszcze do nich przejść i wypytać, przestudiować umowę i ustawę.
              Chętnie też przeczytałbym wypowiedzi innych mieszkańców jak to w końcu jest.
              • Gość: G Re: UWI Inwestycje-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 17:28
                Nie wiem czy do "standardowej umowy" należy zastrzeganie sobie odsetek 0,05% za
                każdy dzień zwłoki w oddaniu lokalu, ALE nie więcej niż 5% jego wartości,
                podczas gdy klient musi za zwłokę płacić odsetki bez ograniczeń... no dobra,
                0,05% to 18,5% rocznie, przy odsetkach ustawowych na poziomie 11,50%, ale coś tu
                nie gra...
    • Gość: MW92 Re: UWI Inwestycje-opinie IP: *.man.poznan.pl 27.02.06, 07:36
      Ja równiez przymierzam sie do zakupu mieszkania w UMI? Może ktoś kto u nich
      kupł mieszkanie potwierdzi lun nie - Czy po zakonczeniu inwestycji UWI kazało
      sobie jeszcze doplacić ze względu na wzrost kosztów czy też cena umowy
      pozostała bez zmian
      • marciajn Re: UWI Inwestycje-opinie 10.03.06, 11:14
        to samo pytanie mnie nurtuje
        przed chwila zadzwonilem do goscia z pewnego banku, ktory ma sporo klientow z
        UWI. gosc jest ok - juz kilka razy z nim rozmawialem i robi bardzo dobre
        wrazenie - kompetencja i duza chec do negocjowania warunkow kredytu na korzysc
        klienta.
        no i ten gosc mi dzisiaj powiedzial ze jak dotad nie slyszal o tym zeby ludzie
        z UWI (czy tez z PSM, dla ktorego UWI buduje na Jagiełły) przychodzili po np.
        zwiekszenie kredytu z powodu zadzania UWI/PSM jakies doplaty, uzupeknienia
        wkladu budowlanego czy cos w tym stylu.
        powiedzial mi ze po prostu PSM ma umowe z UWI na wybudowanie za okreslona cene
        i jezeli na koniec okazuje sie ze koszty zostaly zle policzone to wtedy problem
        ma UWI - klienci (czlonkowie spoldzielni - wymog PSM) nie doplacaja.

tyle co ja wiem, zapraszam na forum os.Jagiełły-UWI
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37059
        pozdr.
        m.
    • Gość: Marcin Re: UWI Inwestycje-opinie IP: *.bg.am.poznan.pl 18.03.06, 12:08
      cze, ja kupilem od UWI mieszkanie w bud. B.
      Obsluga klienta jak najbradziej w porzadku.
      Co do wlasnosci mieszkania to oczywiscie jest to tzw. pelna wlasnosc, a nie
      wlasnosciowe spółdzielcze !

pozdr.!
      • marciajn forum os.Jagiełły-UWI 20.03.06, 17:08
        zapraszam wszystkich przyszłych i już obecnych mieszkańców, kupujących i
        zamierzających kupić mieszkanie w nowym bloku UWI na os. Jagiełły na prywatne
        forum, które skupia już kilku z nas i z chęcią powita kolejnych:)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37059os.Jagiełły-UWI

pozdr
        marciajn
        • marciajn forum os.Jagiełły-UWI 20.03.06, 17:16
          marciajn napisał:

> zapraszam wszystkich przyszłych i już obecnych mieszkańców, kupujących i
          > zamierzających kupić mieszkanie w nowym bloku UWI na os. Jagiełły na prywatne
          > forum, które skupia już kilku z nas i z chęcią powita kolejnych:)
          >
          > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37059os.Jagiełły-UWI
          >
          > pozdr
          > marciajn

sorry coś mi się wcześniej dokleiło w adresie. powinno być:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37059

jeszcze raz serdecznie zapraszam!
    • Gość: Gorny UWI Inwestycje-opinie Botanika Śmialego IP: *.eaw.com.pl 19.03.14, 07:18
      Przymierzam się do kupna mieszkania ok. 58 m2 od UWI w Poznaniu na Osiedlu Bolesława Śmiałego - Botanika.
      Jestem bardzo ciekawy, jakie są mniej więcej miesięczne koszty utrzymania lokali?
      Czy na tym budynku jest wspólnota czy spółdzielnia?
      O pierwszą kwestię pytałem w biurze, jednak pani nie umiała na to pytanie w ogóle odpowiedzieć, co wydaje mi się BARDZO dziwne, bo przecież oprócz ceny mieszkania ważne są koszty jego utrzymania.
      Jeżeli są osoby, które mają jakieś informacje na ten temat i w ogóle na temat tej inwestycji, to byłbym bardzo wdzięczny za podzielenie się nimi na forum. Pozdrawiam.
      • shea123 Re: UWI Inwestycje-opinie Botanika Śmialego 08.04.16, 12:39
        Mieszkam w pierwszym budynku wybudowanym w ramach tej inwestycji. Średni koszt za 3 pokojowe mieszkanko z 2 osobami to około 500 zł. W cenie jest miejsce postojowe i piwnica. Ogólnie bardzo ciekawa okolica, dużo sposobów na spędzenie wolnego czasu. Idealnie też jeżeli chodzi o rodziny z dziećmi, bo bardzo blisko są szkoły i przedszkola itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka