jacktpl 25.02.06, 12:20 A przejazd na Grunwaldzkiej pozostanie po staremu, fajnie gdyby kolej mogła zbankrutować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szy Wiadukt w Plewiskach IP: *.icpnet.pl 25.02.06, 14:23 Najpilniejsza w całej tej inwestycji jest budowa wiaduktu w Plewiskach!! Przy okzji w tym miejscu mógłby powstać mały węzeł komunikacyjny: - stacja kolejowa - dworzec autobusowy - pętla tramwajowa - parking podmiejski Z punktu widzenia rozwoju miasta i powiatu oraz trędów, jakie zachodzą (coraz więcej ludzi osiedla się w podpoznańskich miejscowościach) aż się prosi o taki węzeł przesiadkowy, gdzie można by dojechać samochodem bądź podmiejskim autobusem i następnie przesiąść się na tramwaj lub kolejkę miejską... Dodatkowo niewypałem jest przystanek Poznań Junikowo, z którego mało kto korzysta, natomiast lokalizacja w Plewiskach jest ku temu stworzona!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Wiadukt w Plewiskach IP: *.icpnet.pl 26.02.06, 16:32 > Najpilniejsza w całej tej inwestycji jest budowa wiaduktu w Plewiskach!! > Przy okzji w tym miejscu mógłby powstać mały węzeł komunikacyjny: > - stacja kolejowa > - dworzec autobusowy > - pętla tramwajowa > - parking podmiejski Bardzo dobre myślenie. Mam nadzieję, że Panowie Krych i Deskur wezmą sobie to do serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Modernizacja poznańskiego węzła kolejowego ju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 14:38 wszytsko fajnie...ale może by coś z dworcem ruszyło? bo będa nowe tory, technologie a człowiek wysiądzie z pociągu i zapomni o szybkiej i wygodnej podróży... Odpowiedz Link Zgłoś
stuprz Re: Modernizacja poznańskiego węzła kolejowego ju 26.02.06, 19:24 No właśnie! Dla zwykłego zjadacza chleba chyba ważniejszy jest visual dworca głównego a nie przebudowa jakiegoś węzła kolejowego! Oczywiście w szerszym spektrum jest to ważna inwestycja aczkolwiek jak dla mnie najpierw powinni się zająć "głównym" bo to co teraz ta stoi to straszy! Czy nie ma żadnego inwestora zainteresowanego tą lokalizacją? Duży market i po sprawie! Wiem, że teraz odezwą przeciwnicy HIPER marketów! Trudno! Sądze, że jest to dobre rozwiązanie bo i przyniesie nowe miejsca pracy na dworcu-nie w samym markecie, polepszy wizerunek dworca, będą musiały powstać nowe parkingi np:na wolnych torach (od dworca w stronę PKSu) itd itp! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mih Re: Modernizacja poznańskiego węzła kolejowego ju IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.06, 15:31 a do obornik wlkp pociagi nadal beda pedzic z zawrotna predkoscia 30 km/h. niedlugo stanie sie to atrakcja turystyczna poznania, tutysci nie moga nadziwic sie, ze pospieszne jezdza z predkoscia waskotowowki. ale kierunek do stolycy ma oczywiscie pierwszenstwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chola Re: Modernizacja poznańskiego węzła kolejowego ju IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.06, 23:59 "Zlikwidowane zostaną dwa przejścia przez tory w Poznaniu: w okolicy cmentarzy na Miłostowie i Junikowie." O jakie przejście koło cmentarza na Junikowie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś