Dodaj do ulubionych

Centrum biurowo-handlowe DEPTAK

IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 12:14
Na przełomie 2003/2004 rusza budowa centrum biurowo-handlowego DEPTAK.
Inwestor AV Development. Kubatura obiektu to 63.000 m2, powierzchnia 18.000
m2.

Wizualizacje dostępne poniżej:

www.free.of.pl/c/czerwonak/Deptak/13.jpg
www.free.of.pl/c/czerwonak/Deptak/14.jpg
www.free.of.pl/c/czerwonak/Deptak/15.jpg
www.free.of.pl/c/czerwonak/Deptak/16.jpg
www.free.of.pl/c/czerwonak/Deptak/17.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: Marvin Re: Centrum biurowo-handlowe DEPTAK IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 13:40
      Gość portalu: P.B napisał(a):

> Na przełomie 2003/2004 rusza budowa centrum biurowo-handlowego DEPTAK.
      > Inwestor AV Development. Kubatura obiektu to 63.000 m2, powierzchnia 18.000
      > m2.
      >
      > Wizualizacje dostępne poniżej:
      >
      > <a
      href="http://www.free.of.pl/c/czerwonak/Deptak/13.jpg"target="_blank">www.fr
      > ee.of.pl/c/czerwonak/Deptak/13.jpg</a>
      > <a
      href="http://www.free.of.pl/c/czerwonak/Deptak/14.jpg"target="_blank">www.fr
      > ee.of.pl/c/czerwonak/Deptak/14.jpg</a>
      > <a
      href="http://www.free.of.pl/c/czerwonak/Deptak/15.jpg"target="_blank">www.fr
      > ee.of.pl/c/czerwonak/Deptak/15.jpg</a>
      > <a
      href="http://www.free.of.pl/c/czerwonak/Deptak/16.jpg"target="_blank">www.fr
      > ee.of.pl/c/czerwonak/Deptak/16.jpg</a>
      > <a
      href="http://www.free.of.pl/c/czerwonak/Deptak/17.jpg"target="_blank">www.fr
      > ee.of.pl/c/czerwonak/Deptak/17.jpg</a>

Skąd masz takie wiadomośći i w jakim miejscu miałby ten kompleks stanąć ??? BO
      z tego co ja słyszałem to w tym roku ma sie tylko zacząc remont deptaka.
      • Gość: Radost Re: Centrum biurowo-handlowe DEPTAK IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 14:07
        Gość portalu: Marvin napisał(a):

> Gość portalu: P.B napisał(a):
        >
        > > Na przełomie 2003/2004 rusza budowa centrum biurowo-handlowego DEPTAK.
        > > Inwestor AV Development. Kubatura obiektu to 63.000 m2, powierzchnia 18.00
        > 0
        > > m2.
        > >
        > > Wizualizacje dostępne poniżej:
        > >
        > > <a
        > href="http://www.free.of.pl/c/czerwonak/Deptak/13.jpg"target="_blank">www.fr
        > > ee.of.pl/c/czerwonak/Deptak/13.jpg</a>
        > > <a
        > href="http://www.free.of.pl/c/czerwonak/Deptak/14.jpg"target="_blank">www.fr
        > > ee.of.pl/c/czerwonak/Deptak/14.jpg</a>
        > > <a
        > href="http://www.free.of.pl/c/czerwonak/Deptak/15.jpg"target="_blank">www.fr
        > > ee.of.pl/c/czerwonak/Deptak/15.jpg</a>
        > > <a
        > href="http://www.free.of.pl/c/czerwonak/Deptak/16.jpg"target="_blank">www.fr
        > > ee.of.pl/c/czerwonak/Deptak/16.jpg</a>
        > > <a
        > href="http://www.free.of.pl/c/czerwonak/Deptak/17.jpg"target="_blank">www.fr
        > > ee.of.pl/c/czerwonak/Deptak/17.jpg</a>
        >
        >
        > Skąd masz takie wiadomośći i w jakim miejscu miałby ten kompleks stanąć ???
        BO
        >
        > z tego co ja słyszałem to w tym roku ma sie tylko zacząc remont deptaka.\

Firma Nickel bedzie budowac ten budynek. Na poczatku Polwiejskiej na skos od
        KP.
        • Gość: kukmajst Re: Centrum biurowo-handlowe DEPTAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.03, 14:28
          Gość portalu: Radost napisał(a):

> Firma Nickel bedzie budowac ten budynek. Na poczatku Polwiejskiej na skos od
          > KP.

Super, nareszcie znikną te kioski na początku Półwiejskiej. Jeszcze tylko ta
          część placu między Św. Marcinem a Szymańskiego i plac odzyska swoją zwartość
          sprzed wojny. A na trójkątnej działce między Marcinem i Podgórną można urządzić
          PORZĄDNY skwer.
          • Gość: marvin Re: Centrum biurowo-handlowe DEPTAK IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 14:32
            Gość portalu: kukmajst napisał(a):

> Gość portalu: Radost napisał(a):
            >
            > > Firma Nickel bedzie budowac ten budynek. Na poczatku Polwiejskiej na skos
            > od
            > > KP.
            >
            > Super, nareszcie znikną te kioski na początku Półwiejskiej. Jeszcze tylko ta
            > część placu między Św. Marcinem a Szymańskiego i plac odzyska swoją zwartość
            > sprzed wojny. A na trójkątnej działce między Marcinem i Podgórną można
            urządzić
            >
            > PORZĄDNY skwer.
            Skweru raczej nie da się tam urządzić bo tą działkę miasto już sprzedało
            jakiemuś inwestorowi i ten ma zamiar postawić tam coś na wzór kupca
            poznańskiego.
            A wiecie kiedy ma ruszyć ta inwestycja na Deptaku ???
            • Gość: P.B Re: Centrum biurowo-handlowe DEPTAK IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 19:19
              Gość portalu: marvin napisał(a):

> A wiecie kiedy ma ruszyć ta inwestycja na Deptaku ???

Jeżeli masz na myśli Półwiejską to budowa ruszy wiosną, wymieniona zostanie
              nawierzchnia, pojawią się stylowe ławki, latarnie i krzewy. Kiedy nastąpi
              remont kamienic nie wiem, a o zadaszeniu na razie nie myślmy.
              • Gość: asd Re: Centrum biurowo-handlowe DEPTAK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.03, 22:14
                Gość portalu: P.B napisał(a):

> Gość portalu: marvin napisał(a):
                >
                > > A wiecie kiedy ma ruszyć ta inwestycja na Deptaku ???
                >
                > Jeżeli masz na myśli Półwiejską to budowa ruszy wiosną, wymieniona zostanie
                > nawierzchnia, pojawią się stylowe ławki, latarnie i krzewy. Kiedy nastąpi
                > remont kamienic nie wiem, a o zadaszeniu na razie nie myślmy.

zadaszyc to ci moga twoja stodole w czerwonaku kartoflarzu!
          • Gość: P.B Re: Centrum biurowo-handlowe DEPTAK IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 19:17

> Gość portalu: Radost napisał(a):
            >
            > > Firma Nickel bedzie budowac ten budynek. Na poczatku Polwiejskiej na skos
            > od
            > > KP.
            >
            > Super, nareszcie znikną te kioski na początku Półwiejskiej. Jeszcze tylko ta
            > część placu między Św. Marcinem a Szymańskiego i plac odzyska swoją zwartość
            > sprzed wojny. A na trójkątnej działce między Marcinem i Podgórną można
            urządzić
            >
            > PORZĄDNY skwer.

Co się tyczy wyglądu wizualnego, pl. Wielkopolski będzie teraz wyglądał tak jak
            powinien, Cyryla również.
            • Gość: fernando Re: Centrum biurowo-handlowe DEPTAK IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 21:04
              no to mam nadzieje,ze centrum odzyska swoj blask...
              Półwiejska nam sie zmienia nie do Poznania;)
              wiecie co mam nadzieje,ze kiedys (w ciagu najblizszych lat)znajdzie sie taki
              inwestor ktory nam zburzy "przepiekne" "biurowce" z ul Sw Marcin... moze by tam
              wybudowal takie kamieniczki jak byly przed wojna...
              i jeszcze dzwonnica kolo kosciola sw Marcina,mury miejskie,ten budynek
              naprzeciwko zamku,cały zamek.... niektore to marzenia,

ps wiecie cos kiedy odnowia czesc zamku od sw Marcina???
              • Gość: Marvin Re: Centrum biurowo-handlowe DEPTAK IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 21:09
                Gość portalu: fernando napisał(a):

> no to mam nadzieje,ze centrum odzyska swoj blask...
                > Półwiejska nam sie zmienia nie do Poznania;)
                > wiecie co mam nadzieje,ze kiedys (w ciagu najblizszych lat)znajdzie sie taki
                > inwestor ktory nam zburzy "przepiekne" "biurowce" z ul Sw Marcin... moze by
                tam
                >
                > wybudowal takie kamieniczki jak byly przed wojna...
                > i jeszcze dzwonnica kolo kosciola sw Marcina,mury miejskie,ten budynek
                > naprzeciwko zamku,cały zamek.... niektore to marzenia,

>
                > ps wiecie cos kiedy odnowia czesc zamku od sw Marcina???

Pomysł z wyburzeniem tego nieporozumienia ze Św. Marcina tylko kto się na to
                porwie ?(((( Byółoby świetnie gdyby powstały tam śliczne kamieniczki, a tak
                mamy cud budowniczych socjalizmu.
                Co do odnowy zamku to z tego co ja słyszałem to na oczyszczenie zamku potrzebne
                jest jeszcze ok. 1 mln zł i problem polega na tym, że nie ma chętnych którzy by
                dali te pieniądze, a szkoda bo warto.
              • Gość: kukmajst Re: Centrum biurowo-handlowe DEPTAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.03, 22:42

> wiecie co mam nadzieje,ze kiedys (w ciagu najblizszych lat)znajdzie sie taki
                > inwestor ktory nam zburzy "przepiekne" "biurowce" z ul Sw Marcin... moze by
                > tam wybudowal takie kamieniczki jak byly przed wojna...

Nie ma szans na wyburzenie, zresztą nie przesadzajmy. Ale na pewno wszystkim
                pięciu wieżowcom przydałby się "face-lifting". To jest bardziej realne. Jak się
                popatrzy na hotele Merkury czy Poznań to widać, że taka operacja przynosi dość
                pozytywne efekty wizualne.
                • Gość: Mzrvin Re: Centrum biurowo-handlowe DEPTAK IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 22:54

> Gość portalu: fernando napisał(a):
                  >
                  > > wiecie co mam nadzieje,ze kiedys (w ciagu najblizszych lat)znajdzie sie ta
                  > ki
                  > > inwestor ktory nam zburzy "przepiekne" "biurowce" z ul Sw Marcin... moze b
                  > y
                  > > tam wybudowal takie kamieniczki jak byly przed wojna...
                  >
                  > Nie ma szans na wyburzenie, zresztą nie przesadzajmy. Ale na pewno wszystkim
                  > pięciu wieżowcom przydałby się "face-lifting". To jest bardziej realne. Jak
                  się
                  >
                  > popatrzy na hotele Merkury czy Poznań to widać, że taka operacja przynosi
                  dość
                  > pozytywne efekty wizualne.

Masz racje lifting by im się przydał ale uważam ze i z tym będzie problem a to
                  dlatego że prawie w każdym wieżowcu kae piętro ma innego właściciela i zeby
                  doszło do remontu to każdy z owych właścicieli musiał by wyrazić na to zgodę i
                  wysupłać sporą sumkę pieniędzy. Na to raczej bym nie liczył skoro nie mają
                  nawet na umycie okien w tych budynkach, a szkoda ze właścicieli tych pseudo
                  biurowców nie można jakoś zmusić do remontu :((((
                  • Gość: kukmajst Re: Centrum biurowo-handlowe DEPTAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.03, 23:04
                    Gość portalu: Mzrvin napisał(a):

> szkoda ze właścicieli tych pseudo
                    > biurowców nie można jakoś zmusić do remontu :((((

I tu jest pole dla "tryskajacego dobrymi pomysłami" prezydenta miasta...
                    • Gość: Marvin Re: Centrum biurowo-handlowe DEPTAK IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.01.03, 23:18

> Gość portalu: Mzrvin napisał(a):
                      >
                      > > szkoda ze właścicieli tych pseudo
                      > > biurowców nie można jakoś zmusić do remontu :((((
                      >
                      > I tu jest pole dla "tryskajacego dobrymi pomysłami" prezydenta miasta...
                      no widzę, że humor Cię nie opuszcza...:)))))
    • Gość: DJanos Re: Centrum biurowo-handlowe DEPTAK IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.01.03, 00:18
      skad masz informacje ze na przełomie 2003/04, jesli tak to jeszcze sporo czasu
      poczekamy, a ja myslałem ze prace rusza juz tej wiosny:((((((((
      • Gość: P.B Re: Centrum biurowo-handlowe DEPTAK IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 00:31
        Gość portalu: DJanos napisał(a):

> skad masz informacje ze na przełomie 2003/04, jesli tak to jeszcze sporo
        czasu
        > poczekamy, a ja myslałem ze prace rusza juz tej wiosny:((((((((

ze strony architekta
    • Gość: P.B Nowe wizualizacje IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 17:18
      A to nowe wizualizacje, które udostępnił kolega Sokol na forum skyscrapercity.

republika.pl/sokpoz2/dp/dp03.jpg
      republika.pl/sokpoz2/dp/dp04.jpg
      republika.pl/sokpoz2/dp/dp06.jpg
      republika.pl/sokpoz2/dp/dp07.jpg
      republika.pl/sokpoz2/dp/dp08.jpg
      republika.pl/sokpoz2/dp/dp09.jpg
      republika.pl/sokpoz2/dp/dp11.jpg
      republika.pl/sokpoz2/dp/dp12.jpg
      • Gość: Wacek Re: Nowe wizualizacje IP: *.azo.internal / 192.168.1.* 22.01.03, 16:41
        Doskonaly projekt, dobra skala, swietny architekt, oby jak najszybciej doszlo
        do realizacji....bedziemy mieli w Poznaniu naprawde dobry budynek.
        • Gość: fernando Re: Nowe wizualizacje IP: *.icpnet.pl 27.01.03, 17:16
          jak tam patrze na te wizualizacje,to aż żal ściska,jak widze te "przepiękne"
          budynki na prawo i lewo!kur...,że to musi być takie okropne...:((( i ten
          zegar!!!
          • Gość: pjo Re: Nowe wizualizacje IP: *.icpnet.pl 27.01.03, 18:25

> jak tam patrze na te wizualizacje,to aż żal ściska,jak widze te "przepiękne"
            > budynki na prawo i lewo!kur...,że to musi być takie okropne...:((( i ten
            > zegar!!!

a mnie na posty takich buldożerów co by burzyli wszystko do okoła. problemem
            nie są te budynki, ale ich stan, bo gdyby 'de ptak' za lat 20 zadniedbac tak,
            jak alfę to wielce prawdopodobne, że wygladalaby bardziej szpetnie niż ten
            budynek z zegarem, a wystarczyło by go odnowic... poza tym jesli cos sie gryzie
            z otoczeniem to wina jest nowszego budynku, a nie tego zastanego, bo to ten
            nowy został zle wpasowany do otoczenia, a nie na odwrot... oczywiscie, nie
            upieram się, ze tak jest zawsze, sanstos moglby bez zalu zniknąć, ale zobacz co
            się dzieje na placu wielkopolskim, na cyryla... dobrze, ze ktos nie wpadl na
            pomysl zeby to burzyc w cholerę, tylko wczesniej pomyslal!
            • Gość: fernando Re: Nowe wizualizacje IP: *.icpnet.pl 28.01.03, 18:38
              gdzie ty tu człowieku widziałeś słowo WYBURZYĆ???aż do tego stopnia nie
              zidiociałem żeby wyburzać wartościowe kamienice?!mnie także chodzi o odnowienie
              bo są bardzo szpetne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka