Dodaj do ulubionych

Pisuar podatkowy

06.06.06, 16:31
Po wysłuchaniu konferencji prasowej z udziałem premiera i prof. Gilowskiej dotyczącej kosmetki podatków widzę, że zmiany skierowane są do bogaczy. Choć nagłaśniane medialnie przez premiera, jak zwykle w pajcowaty sposób, dotyczą one niewielkiej grupy podatników. Czyżby to miała być rekompensata za brak ulgi budowlanej dla tych, którzy budowali się hurtowo? Niepokoi mnie także informacja, że środki pozyskane ze zmniejszenia kosztów uzyskania od umów o dzieło (ok. 300 mln) mają trafić do kultury i wyższych uczelni. Czyli rozumiem, że w łapy Glempa i Rydzyka?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Pisuar podatkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 19:41
      Mam 50 pare lat i jestem bezrobotny, dorabiam sobie umowami o dzieło - dziękuję
      pisuarowi że zabiera mi 10% z 20% kosztów (teraz nie będzie mi się przewracać
      we łbie od nadmiaru gotówki. Nie nawidzę panów niktów i innych dupków
      wierzących w dobre intencje tych zboków.
    • Gość: kiks4 lubię takie obrazki IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.06, 20:46
      wyjątkowo ładny obrazek. Gdybym się w szkole bardziej przykładał do nauki- to mógłbym dzisiaj policzyć, kiedy notowania PIS osiągną wartośc mniej niż zero.
      • l.george.l Re: lubię takie obrazki 06.06.06, 21:40
        Mnie się, niestety, a może stety, wszystko z jednym kojarzy. Zwróciłem więc na obrazku głównie uwagę na rozwarcie.
        • Gość: Marek Re: lubię takie obrazki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 19:57
          Niestety notowania z obrazka potwierdzają głupotę tego narodku - każde wybory
          pokazują to samo - dotychczas rządzący są be a nowi obiecują trele morele i
          wygrywają - tasują się wzajemnie solidaruchy z komuchami - za cztery lata koło
          zrobi pełny obrót. Buzkowi, Milerowi, Kaczyńskim zaczynało spadać zaraz po
          wyborach jak tylko wypieli zadki na urnowych darczyńców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka