Gość: Wesley IP: *.*.*.* 21.11.01, 14:39 Nie jestem z Poznania ale jestem ciekaw jak przebiega budowa obwodnicy autostrdowej A2. Kiedy ją skończą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XXL Re: Obwodnica IP: *.echostar.pl 21.11.01, 15:42 Oj powoli, powoli .... Ostatni jest do wykończenia most na Warcie. Ma być gotowy w połowie przyszłego roku. Ale to będzie taka półobwodnica, bo bez wylotów. Odcinki autostrady dobudują później. I nie wiem co z włączeniem tego odcinka do sieci dróg poznańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
manson Re: Obwodnica 27.11.01, 23:56 Gość portalu: XXL napisał(a): > Oj powoli, powoli .... > Ostatni jest do wykończenia most na Warcie. > Ma być gotowy w połowie przyszłego roku. > Ale to będzie taka półobwodnica, bo bez > wylotów. Odcinki autostrady dobudują później. > I nie wiem co z włączeniem tego odcinka do > sieci dróg poznańskich. Będzie się łączył z Głogowską tuż przy Auchan, Armi Poznań w Luboniu (przedłużenie Dolnej Wildy) a także trasą katowicką w Szczepankowie - 3 zjazdy do Poznania. Mam plan i na nim wszystko widać. Co do połączenia z pozostałymi autostradami to ABiEA na razie modernizuje A2 od Wrześni do Konina (prace już b. zaawansowane i na wysokim poziomie muszę przyznać) Potem zabiorą się za resztę - niestety tempo robót jest uzależnione od $ co jest rzeczą oczywistą. Odpowiedz Link Zgłoś
manson Re: Obwodnica 27.11.01, 23:58 Najprościej mówiąc z zachodu na wschód dokładnie na wysokości granicy pomiędzy Poznaniem a Luboniem. Więcej informacji moge udzielić. Odpowiedz Link Zgłoś